Luftrenser test – Den bedste luftrenser 2022

Kig med her og se vores luftrenser test, så du kan finde ud af hvilken luftrenser, der er den helt rigtige for dig og dine behov.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En luftrenser forbedrer dit indeklima og bliver i stigende grad populære. Der findes flere luftrensere på markedet, og de findes også i mange forskellige prisklasser.

Så hvis du gerne vil have et bedre indeklima, med ren luft, og vælge den helt rigtige luftrenser, så kig med i vores test, og få et godt overblik over både fordele og ulemper ved nogle af de bedste luftrensere på markedet.

I vores købsguide gør vi dig klogere på alt det du bør overveje inden køb. Du kan også rådføre dig i vores sammenligningstabel, der giver et hurtigt og grundigt overblik over de testede modeller.

Philips 1000i AC1214

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Smarte funktioner såsom Smart-sensor og tilkobling til Wifi
 • pros-icon.svg God sensor
 • pros-icon.svg Night Sense funktion – meget lavt støjniveau 
Ulemper
 • cons-icon.svg Problemer med appen

Detaljeret gennemgang

Philips 1000i AC1214 er kåret som bedste luftrenser i test hos os. Du får en yderst brugervenlig luftrenser, der både er enkel, elegant, meget let at anvende og så renser den alle støvpartikler og uren luft.

Maskinen styres let via de få knapper du finder øverst, og derudover har denne model mulighed for Wi-Fi tilkobling, der betyder at du via en tilhørende app kan styre luftrenseren selvom du ikke selv er der hvor den er, du får altså en intelligent luftrenser.

Denne luftrense er også effektiv overfor alle allergener.  Philips AC1214  reducerer både forurenende partikler, og allergifremkalende  partikler samt neutralisere uønskede gas og luft. Rent faktisk fjerner denne model 99,9% af de partikler, der befinder sig i luften i dit hjem, så du får altså en yderst effektiv luftrenser.

Oveni de ovenstående ting, så er denne luftrenser også udstyret med et helt specielt filter. Dette er et filter du også ofte finder i støvsugere, og som sørger for at holde selv de mindste partikler ude og rense den beskidte luft.

Philips AC0819

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Lille model 
 • pros-icon.svg Aktivt kulfilter
 • pros-icon.svg Kan selv scanne rummet
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke rense store rum

Detaljeret gennemgang

Her får du en lille og kompakt luftrenser, som samtidig er i den billige ende når vi snakker pris i forhold til øvrige luftrensere. Det er en meget populær model der ikke fylder meget i dit hjem, og er faktisk så lille at du kan have den stående på dit natbord. Denne model viser dig også hvor ren luften bør være, via et firetrins-farveskala, så du altid kan holde øje med om luftkvaliteten er god nok i dit hjem.

Maskinen er udstyret med HEPA-filter, der sikrer effektiv rensning og giver et godt indeklima. Luftrenseren renser rum på op til 49 m2, så den vil passe til langt de fleste hjem, med mindre du selvfølgelig har meget store rum såsom køkkenalrum eller stuer der kræver en luftrenser med større kapacitet.

Sidst, men ikke mindst har denne luftrenser en detektor der selv mærker hvornår luften i rummet trænger til at blive renset. Hvis luften virkelig trænger til at blive renset kan du sætte luftrenseren på turbo-funktion, så dine lokaler får den helt store og grundige rensning, når luftrenseren sættes igang.

Fordele
 • pros-icon.svg Dobbelt funktion
 • pros-icon.svg HEPA-filter
 • pros-icon.svg Luftindtag 360°
Ulemper
 • cons-icon.svg Højere pris
 • cons-icon.svg Har ikke Wi-Fi funktion

Detaljeret gennemgang

Ned Dyson Pure, får du en luftrenser med dobbeltfunktion, der både renser rummet året rundt, og har en kølende effekt når sommeren er over os. Dyson pure luftrenser har det populære HEPA-filter der opfanger, og renser 99,9% af selv de allermindste partikler i luften, mens Air Multiplier-teknologien sørger for en kraftfuld og ensartet strøm af luft.

Denne teknologi gør at luftrenseren har 360° luftindtag, så alle partikler “fanges” fra alle retninger. Det betyder også at du kan placere luftrenseren hvorend du vil, og stadig rense luft effektivt.

Dyson pure har hele 10 forskellige lufthastigheder, og styrer maskinen via en medfølgende fjernbetjening der er let at betjene.

Beurer LR 310

Bedst til større arealer

Fordele
 • pros-icon.svg Har 3 forskellige indstillinger
 • pros-icon.svg Filteret skal ikke skiftes særlig ofte
 • pros-icon.svg Har timerfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Larmer lidt

Detaljeret gennemgang

Dette er en luftrenser der egner sig godt til større rum. Den er let at bruge, og har flere funktioner, så du kan tilpasse den netop efter dine behov. Den kan rense luften i rum helt op til 56 m2, så hvis du har større rum i din bolig er dette en god luftrenser for dig. Den egner sig eksempelvis også godt til kontormiljøer eller lignende.

Hvis du er astmatiker eller har former for allergi der påvirkes af luftkvaliteten, så er beurer luftrenser også et godt køb for dig. Du kan indstille den til automatisk tilstand, så den selv justerer alt efter hvordan luftkvaliteten er, hvilket gør det rigtig nemt at anvende luftrenseren. Så kan du læne dig tilbage, og lade den gøre hele arbejdet. Det aktive kulfilter holder i hele 4320 timer, så derfor skal det ikke skiftes særlig ofte.

Coway AP-1008CH

Bedst til allergi

Fordele
 • pros-icon.svg Silent funktion
 • pros-icon.svg God til at fjerne lugtgener
 • pros-icon.svg Flot design
Ulemper
 • cons-icon.svg Larmer ved max niveau

Detaljeret gennemgang

Her får du en luftrenser der både er effektiv, og flot at se på. Du kan derfor med god samvittighed placere den synligt i dit hjem. Den fjerner effektivt generende partikler i luften, giver sund luft, og forbedrer luftkvaliteten i dit hjem, når luften trænger.

Coway AP-1008CH er testet til at fjerne 99,5% af uønskede partikler samt dårlig lugt. Luften trækkes først igennem en forfilter, herefter ledes luften gennem et aktivt kulfilter, og til sidst gennem HEPA-filteret der fanger de helt fine partikler og bakterier. Grundet de forskellige filtre, og den meget effektive rensning, er denne luftrenser god til allergikere.

Denne luftrenser har også en silent funktion, som kan bruges om natten, så du ikke skal sove i dårlig luft, men uden at blive generet af mekaniske lyde. Denne silent tilstand bliver automatisk slået til når du slukker lyset i dit soveværelse, så du får en bedre søvnkvalitet.

Guide

Når man nævner dårlig luftkvalitet, støv, skadelig ozon, forurening, allergiske reaktioner og lignende, tænker de fleste nok på den udendørs luft først. Vi tænker på fabriksforurening, biler, skorstene, pollen osv. Derfor er det nok også en overraskelse for mange at luften hjemme i dit hjem, oftest er dårligere, end luften udenfor, selv hvis du bor i en storby.

Derhjemme er der mange forskellige faktorer der spiller ind i forhold til luftkvalitet. Det kan være cigaretrøg, støv, kemikalier, pollen og andre stoffer. Der skal luftes rigtig grundigt ud, flere gange dagligt hvis du gerne vil beholde en god luftkvalitet indenfor, og det er faktisk de færreste, der fjerner partikler der er skadelige.

En luftrenser kan være en rigtig god hjælp til at få et godt og sundt indeklima, og kan især være godt hvis du døjer med allergi eller astma. En luftrenser sørger for at filtrere urenheder og partikler i luften, og du vil hurtigt mærke en forskel i dit hjem.

Astma og allergi

Hvis du, ligesom rigtig mange danskere, lider af astma eller allergi, så er god indendørs luftkvaliteten yderst vigtigt, og så kan en luftrenser til hjemmet være være den helt rigtige løsning. Du kan selvfølgelig gøre meget selv, ved at sørge for regelmæssig rengøring hvor du får fjernet støv, samt at lufte ordentlig ud hver dag.

Faktisk anbefaler Astma-Allergi Danmark, at man lufter ud, med gennemtræk, tre gange daglig. Det er faktisk de færreste danske hjem der husker dette, og det går hårdt ud over luftkvaliteten. Hvis du anskaffer dig en luftrenser, så er det stadig vigtigt at du husker at lufte ud engang imellem, så du kan få udskiftet luften i dit hjem.

Sådan kan du selv hjælpe med at opretholde en god luftkvalitet

Ud over at investere i en luftrenser, så er der mange ting du selv kan gøre for at få en god luftkvalitet i dit hjem. Ifølge undersøgelser bruger vi faktisk op imod 90% af vores tid indendørs, hvis vi arbejder indendørs, så derfor er det yderst vigtigt med god luftkvalitet.

Nogle af de ting der er med til at påvirke luftkvaliteten negativt og sætte tydelige spor, er madlavning, rygning, stearinlys, skadelige restprodukter fra plast og elektronik, og lange brusebade. Så hvis du gerne vil hjælpe til med at skabe god luftkvalitet, så prøv at begrænse disse ting. Derudover er det vigtigt at du husker at lufte ud, meget gerne hver dag.

Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at gøre rent i dit hjem. Støv og partikler sidder i eksempelvis din sofa, dit sengetøj, gulvtæpper og så videre, så det er vigtigt at du husker at støve af, banke dine puder og din sofa, og støvsuge grundigt, samt tørre overflader af med en fugtig klud. Du kan med fordel lufte ud lige efter en rengøring, så du fjerne de støvpartikler du har hvirvlet op i luften.

Sådan vælger du den bedste luftrenser

Der findes mange forskellige luftrensere på markedet, alle luftrensere har forskellige funktioner, filtre, designs osv, der renser luften i dit hjem.

Så hvordan vælger du lige den rigtige luftrenser til dit hjem? Læs med i nedenstående købsguide, hvor vi tager dig igennem alle de parametre du bør overveje inden køb.

Model

Du kan få en luftrenser som udelukkende renser luften, men du kan også få modeller som er en slags pakkeløsning, hvor du både får en luftrenser, samt en luftfugter. Hvilken model der er den rigtige for dig, kommer an på hvilke behov du har.

Filtre

Som du nok har fundet ud af, så findes der forskellige former for filtre. Et af de mest populære filtre er HEPA-filteret der fjerner mere end 99% af skadelige partikler og irriterende stoffer i luften. Hvis der er allergikere eller astmatikere i hjemmet, bør du derfor gå efter en luftrenser med HEPA-filter. Du skal også sørger for at få informationer om hvor længe filteret holder, så du husker at udskifte filteret når det er tid.

Lugtgener

Hvis du generes af lugtgener som eksempelvis røglugt fra en nabo lejlighed, eller andre former for dårlig lugt, så skal du se efter en luftrenser der har fokus på at neutralisere lugt fra f.eks. tobaksrøg. Dette kan både være gavnligt hvis du selv har rygere i hjemmet, eller hvis en nabo ryger, og lugten siver ind i dit hjem.

Energiforbrug

Dette er selvfølgelig ikke en uvæsentlig faktor, specielt ikke i disse tider hvor prisen på energi er tårnhøje. Derfor er det en god ide altid at tjekke hvordan energiforbruget er hos de luftrensere du overvejer. Mange har deres luftrenser kørende døgnet rundt, så den renser luften hele tiden. Derfor kan det blive en dyr post, hvis energiforbruget i luftrenseren er høj. De fleste luftrensere har heldigvis et lavt energiforbrug, så du kan få renset luften uden en tårnhøj elregning.

Design

En luftrenser står fremme, fordi den ikke renser luften optimalt hvis den gemmes væk bag tæpper eller gardiner. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt at du vælger en luftrenser som du kan holde ud at se på. Mange luftrensere designes med dette in mente, så det er bestemt muligt at få en luftrenser med et flot og stilfuldt design, så du sagtens kan lade den stå fremme.

Størrelse

Dette hænger lidt sammen med ovenstående punkt. Du kan få luftrensere i mange forskellige størrelser, og det er vigtigt at du tænker over, hvor luftrenseren skal stå, så du er sikker på at størrelsen passer. Skal den stå på en hylde, på gulvet, i vindueskarmen eller et helt andet sted.

Areal

Du skal også tænke på hvor stort et areal din luftrenser skal dække og rense luften i. Er det bare din stue, eller dit soveværelse, eller er det et stort køkken alrum med et stort areal hvor du oplever dårligt indeklima? Det er vigtigt at du har gjort dig disse overvejelser, fordi der er forskel på hvor stort et dækningsareal de forskellige modeller har.

Hvis du har store problemer med dårlig luftkvalitet, så kan det selvfølgelig også være en god idé at købe 2 luftrensere, så du f.eks. kan have en stående i stuen, og en i soveværelset, som typisk er de rum hvor du tilbringer mest tid.

Funktioner og indstillinger

Der er forskellige funktioner som luftrensere kan have. Det kan være silent-funktion, dvale-funktion, timer, hastigheder osv. Hvis du eksempelvis har tænkt dig at bruge luftrenseren i dit soveværelse, så kan det være en rigtig god ide at gå efter en luftrenser der har en silent-funktion, så du kan have luftrenseren kørende, og stadig have ro til at sove ved siden af den.

Nogle luftrensere kan også styres over en tilhørende app, så hvis dette er noget du synes er fedt med en moderne luftrenser med avanceret teknologi, så skal du huske at sætte dig ind i om den luftrenser du kigger på, har denne funktion.

Sådan vedligeholder du din luftrenser

 • For at opretholde funktionaliteten af din luftrenser er det vigtigt at huske at rengøre og vedligeholde den jævnligt.
 • Nogle luftrensere kommer med et såkaldt permanent filter, som ikke skal skiftes men i stedet rengøres ved støvsugning hver eller hver anden måned.
 • Luftrensere med flere filtre, hvoraf forfilteret er til at tage ud, kan ofte vaskes i hånden. Dette gøres nemt med varmt vand og lidt opvaskemiddel. Det er vigtigt at filteret er helt tørt før du sætter det tilbage i luftrenseren. Hold øje med filteret ca. hver 2. uge og vask det når det er tydeligt beskidt.
 • Sørg for at luftrenseren står frit og at der ikke er noget der kan blokere for luftcirkulationen.
 • Tør selve luftrenseren af udvendigt med en opvredet fugtig klud. Brug aldrig rengøringsmidler, da det kan skade belægningen.

FAQ

Hvilken luftrenser er bedst i test?

Den bedste luftrenser i test er Philips 1000i AC1214. Denne luftrenser kan styres via en app, så du kan indstille den inden du kommer hjem. Derudover har den Night Sense funktion, så du kan bruge den om natten, uden at blive generet af lyde.

Hvad er HEPA-filteret?

Et HEPA-filter er et avanceret filtreringssystem, der findes i mange modeller, og faktisk også i mange støvsugere. HEPA står for High Efficiency Particulate Air, og er et filter der renser alle urenheder, og fanger selv ultrafine partikler. Filteret sørger for at rense luften helt op til 99,5%, og sørger for at rense luften, så den luft der kommer ud igen, er ren og renset for uønskede partikler, skadelige luftarter, bakterier og allergener.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×