Luftkøler test – Se de bedste luftkølere

Har du brug for at blive kølet af på varme og fugtige dage? Eller sætter du bare pris på, at du altid har et køligt soveværelse, når du går i seng? Så er en luftkøler det, du har brug for. I denne luftkøler test hjælper vi dig med at finde frem til den rette, så du ikke længere behøver at have det for varmt.

De 7 udvalgte modeller

Artikel af Miklas

Når kalenderen siger sommer, og solen efterhånden står højt på himlen og temperaturen dermed stiger, kan der for manges vedkommende være brug for afkøling. Men, det er ikke altid så ligetil, da gennemtræk ikke nødvendigvis er behageligt eller har den ønskede effekt, hvis det er meget varmt udenfor. Er det noget, du kan genkende?

Det er her en luftkøler kommer ind i billedet, da den effektivt kan omdanne den varme og fugtige luft i boligen til en køligere luft, der hjælper med at give en behagelig temperatur i de rum, du befinder dig i. Men, der er meget stor forskel på luftkølere, hvilket kan gøre det svært eller nærmest umuligt at finde en luftkøler til hjemmet, der virker efter hensigten.

Her kan vi trøste dig med, at vi har gjort det hårde forarbejde og screenet nettet for alt, hvad der hedder luftkølere, airconditions og klimaanlæg, så du kan blive fri for et varmt soveværelse eller en ulidelig stue, når sommeren viser sig fra sin bedste side.

I vores luftkøler test har vi fundet frem til syv forskellige modeller, som alle er i en høj kvalitet, giver et godt indeklima og har et acceptabelt lydniveau, så du ikke bliver forstyrret for meget, når den er i gang. Med en af disse modeller ved hånden skulle du meget gerne effektivt kunne køle luften i det eller de rum, du har brug for i de varme måneder.

Prisniveauet spænder bredt, hvilket også er gældende for funktionsniveauet. Dog gælder det for alle luftkølere, at de med garanti køler luften, når du har brug for det. Så er det blot op til dig at beslutte, hvilke funktioner du har brug for samt hvilket design, der tiltaler dig mest.

Vi kommer ind på fordele og ulemper samt fremhæver de bedste features ved de enkelte modeller. Det giver dig det bedst mulige udgangspunkt for a finde den helt rette luftkøler til dine behov.

Det mener vores produkteksperter

Electrolux ChillFlex Pro er en transportabel aircondition med et væld af funktioner, som gør det muligt at time kølingen præcist efter, hvornår du har brug for det. Den er nem at betjene, da der medfølger en fjernbetjening.

Selvom det selvfølgelig aldrig kan være et helt bæredygtigt valg at købe nyt, er denne model en af de mest bæredygtige, du kan vælge på markedet. Den benytter nemlig det bæredygtige R290 gas til at sænke temperaturen med. Går du derfor bare en lille smule op i klimaet, og det aftryk vi sætter på det, er denne et langt bedre valg end mange andre luftkølere. Med en energiklasse A sikrer du også, at energiforbruget er minimalt, når den er i gang.

Mange funktioner

Leder du efter en luftkøler med mange funktioner, bliver du glad for denne model, da du kan vælge mellem fire forskellige driftsfunktioner. Med auto, køl, affugt og blæser har du mulighed for at vælge det, du har behov for lige nu og her. Du behøver derfor ikke gå på kompromis eller f.eks. at skulle affinde dig med, at luften er fugtig.

Et acceptabelt lydniveau

Når du vælger en aircondition, luftkøler eller klimaanlæg til din stue eller soveværelse, er det vigtigt at have lydniveauet in mente. Her skuffer Electrolux ChillFlex ikke, da den kan køle med et lydniveau på bare 64 dB. Det kan virke forstyrrende, hvis den kører, når du skal sove – men da du kan indstille den til udskudt start, er det blot at planlægge nedkølingen efter, hvornår du går i seng, så du træder ind i et dejligt og køligt rum.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Kan affugte
 • plus-circle.svg Kan køle et stort areal
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Vejer 31 kg
 • minus-circle.svg Kan støje en del

Det mener vores produkteksperter

Delonghi Eco Silent er en effektiv mobil aircondition med et brugervenligt LED display, et flot design og optimal køling. Det er meget nemt at opnå en behagelig stuetemperatur med denne model, som rummer flere forskellige smarte funktioner.

Modellen her er meget intuitiv i brug, da den er udstyret med bløde touch knapper. Med disse knapper kan du styre alle de funktioner, som luftkøleren har, hvilket blandt andet er kølefunkion, timer, temperatur og ventilatorhastighed. Hvis du ikke er i nærheden af den, eller sidder og nyder en god film i sofaen, kan du også benytte dig af den medfølgende fjernbetjening.

Meget lavt lydniveau

Til sammenligning med modellen fra Electrolux har modellen her et noget lavere lydniveau. Med et lydniveau på bare 51 dB kan den køle og affugte, mens du ser film, hygger med gode venner eller bare slapper af. Det har meget stor betydning, da det også gør det noget mere behageligt at have den i gang på tider af døgnet, hvor det er rart med ro og minimalt med støj.

Smart Eco Plus Funktion

Med denne aircondition kommer du ikke til at bruge for meget strøm, da den takket være Eco Plus funktionen helt automatisk styrer strømindstillingen og regulerer forskellige effektniveauer ud fra den temperatur, du har indstillet den til. Den optimerer derfor hele tiden på strømforbruget, så der ikke benyttes for meget strøm. Sammen med en energiklasse A er der mulighed for at holde strømregningen på et meget acceptabelt niveau.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Kan afkøle meget store rum
 • plus-circle.svg Har et lavt lydniveau
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Fylder meget

Det mener vores produkteksperter

Arctic Air Mini Air Cooler er en mobil aircondition i en meget lille og handy størrelse, som du kan stille på sofabordet eller tage med dig på arbejdet. Den bruger et fordampningsfilter til at nedkøle luften med, og alt du skal gøre, er bare at hælde vand i beholderen – så køler den.

Er Arctic Air udsolgt? Her finder du et lignende alternativ.

Med den smarte Hydro-chill teknologi er Aric Air Mini Air Cooler i stand til at køle luften ved hjælp af et fordampningsfilter. Ved hjælp af filteret omdanner den varm luft til kølig og helt ren luft på bare et øjeblik. Det kræver kun, at du hælder vand i beholderen og tilslutter den – så er den i gang med at køle. Fordi den ikke fylder mere, end hvad den gør, kan du stille den nøjagtig der, hvor du har brug for den, uanset om det er på skrivebordet, stuebordet eller natbordet.

Frisk luft i 8 timer

Selvom den lille aircondition ikke ser ud af meget, kan den sagtens give dig den kølige luft, du har brug for. For den er nemlig ret kraftfuld og kan derfor sagtens holde dig kølig i varmen. Faktisk kan den lille vandbeholder på 750 ml. producere nok frisk luft til nedkøling i hele 8 timer. Ved du derfor, at der er en meget varm dag i vente ved skrivebordet på arbejdet, kan du sagtens tage den med dig og forvente, at den holder dig dejligt afkølet hele dagen.

Nærmest lydløs ventilator

Det skønne ved denne lille luftkøler er, at den har en nærmest lydløs ventilator, der nærmest ikke støjer eller virker forstyrrende. Det er derfor ingen problem at sætte den ved natbordet eller tage den med på kontoret, da den ikke vil forstyrre. Ventilatoren har desuden 3 forskellige hastigheder, så du selv kan vælge, ved hvor stor kraft den skal ventilere.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Smart teknologi
 • plus-circle.svg Billig
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke lige så kraftfuld som andre modeller

Det mener vores produkteksperter

Whirlpool PACW212Co er et smart og mobilt klimaanlæg med hjul, der gør den nem at flytte rundt i boligen. Men det er ikke alt, da den også har en temperatursensor, der automatisk vurderer rumtemperaturen og ud fra det sammensætter den ideelle kombination af driftsfunktionerne for at opnå den mest behagelige temperatur.

Modellen her er blevet testet af mange testmagasiner og har generelt fået meget positiv omtale. Det har den især på grund af dens mange effektive funktioner, som gør den attraktiv at have i hjemmet. Dette klimaanlæg har automatisk temperaturstyring, blæserfunktion og luftfiltrering – alle i en meget god kvalitet, som sikrer en høj komfort selv på de mest varme dage.

Kan indstilles til Silent Mode

Vil du gerne være fri for at høre på klimaanlægget, mens det kører, kan du sætte den til Silent Mode. Med denne indstilling arbejder anlægget med en lavere blæsehastighed, som giver et lydnivau på maksimalt 48 dB. Det gør det muligt at slappe helt af, selvom den køler.

Udover Silent Mode har den også en smart Sense-teknologi, som konstant overvåger omgivelsestemperaturerne, så luften bliver kølet efter dette. Det sikrer, at den altid køler bedst muligt.

Energibesparende klimaanlæg

Det fantastiske ved modellen her fra Whirlpool er, at den er med energimærkning A. Det betyder helt konkret, at du får et klimaanlæg, der ikke benytter særlig meget el, når den er i gang, hvilket både er godt for din elregning og for miljøet.

Med et effektivt HEPA-filter er du også sikret, at støvpartikler ikke bliver hvirvlet rundt i luften. Det fjerner nemlig 99,9% af alle de støvpartikler, der kommer ind i anlægget. Det giver en meget renere og mere behagelig luft.

Alt i alt er det en virkelig god luftkøler, som du med garanti får stor glæde af.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Høj energiklasse
 • plus-circle.svg God affugtningsfunktion
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Kan ikke bruges til et stort areal

Det mener vores produkteksperter

Delonghi PAC EX130 Aircondition er endnu en i rækken fra den anerkendte producent. Det er en mobil aircondition, der kan flyttes nemt rundt i boligen. Den er meget effektiv og kan både med hjælp af knapper og fjernbetjening køle rummet ned til den ønskede temperatur.

Det skønne ved denne model er, at den kan betjenes med hjælp fra et LED-display. Den gør det muligt at håndtere alle funktioner såsom temperatur, blæserhastighed, timer og køler. Det er rart og fungerer rigtig godt. Ønsker du ikke at rejse dig for at skrue ned for blæserhastigheden eller for at skrue op for temperaturen, kan den også betjenes via en smart og trådløs fjernbetjening. Den er derfor på alle måder nem og ligetil at betjene for dig.

God komfort med Real Feel Teknologi

Det lyder rigtig smart, og er det også. For med Real Feel teknologi, er det muligt at opnå den højest mulige komfort. Det gør den ved at skabe en ideel balance mellem temperaturen og fugtigheden, så rummet hverken kommer til at føles for tørt eller for fugtigt, når du bruger den smarte luftkøler. Den kan også meget mere end bare at køle.

Kold luft i stilhed

Det er rart at kunne blive kølet ned, uden det er med en masse larm fra en blæser. Det er muligt med modellen her, som kan køle med et lydniveau helt ned på 48 dB. Skal du køle et større rum ned på kortere tid, kræver det naturligvis en højere blæsehastighed og dermed også et højere lydniveau. Men, når temperaturen blot skal holdes på et behageligt niveau, kan du læne dig tilbage og nyde det helt uden at blive forstyrret.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg God kapacitet
 • plus-circle.svg Relativt lavt lydniveau
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Dyr luftkøler

Det mener vores produkteksperter

Mangler du en god luftkøler, er Clatronic CL3672 Aircondition et rigtig godt bud på det, da den har flere blæserfunktioner, en 24 timers timer og en smart LED-skærm, der gør det nemt og ligetil at indstille den til den ønskede temperatur i rummet.

Clatronic luftkøler er en loyal og trofast ven, når temperaturen stiger udenfor. Den er nemlig en stærk maskine og køler derfor dit hjem, selv når der er hedebølge udenfor. Men, den sørger ikke kun for at holde dig dejligt afkølet, når du er hjemme. Den ventilerer og fjerner også fugt, så du kan slappe helt og aldeles af i et skønt og køligt miljø.

Brug den der, hvor du har behov

Modellen er meget nem at bruge i de rum, du har brug for det, da du nemt kan flytte den på grund af dets hjul. Du behøver derfor ikke løfte på den, hvis du hellere vil have den ind i stuen i stedet for i soveværelset. Det meget stilfulde design gør det også nemt at tilpasse luftkøleren til indretningen, uanset hvilket rum den benyttes i.

Varmeudstødning gennem rør

Når den smarte aircondition er i gang, bliver der produceret varm luft. Men, det er ikke noget, der bliver ført ind i rummet, da det i stedet bliver overført gennem den 1,5 meter lange udstødningsslange og vindueskit, der følger med. Det kan du flytte rundt på alt efter, hvor du gerne vil bruge den effektive aircondition. Luftfilteret kan desuden også nemt fjernes.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Flere blæsehastigheder
 • plus-circle.svg Kan betjenes på afstand
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Dyr aircondition

Det mener vores produkteksperter

Med den fine Alba aircondition kan du være helt sikker på, at du kommer hjem til et afkølet soveværelse, stue eller hvorend, du gerne vil bruge en aircondition. Det er en mobil airondition med energiklasse A, vaskbart filter, fjernbetjening og ikke mindst touchscreen.

Som en af de eneste luftkølere har denne model faktisk wifi. Det er helt vildt smart, da det gør det muligt for dig at styre temperaturen direkte fra din mobil. Så behøver du ikke engang holde styr på, hvor du lagde fjernbetjeningen eller at rejse dig, hvis du midt om natten synes, det er blevet for koldt.

Mobil aircondition, der køler, blæser og affugter

Alba er en rigtig fin model med mange fordele. Dens primære funktion er aircondition, men den behøver ikke blive gemt væk om efteråret eller vinteren, da den også kan affugte din bolig med helt op til 17 liter per dag. Dermed er det slut med en masse kondens om vinteren.

En miljøvenlig aircondition

Går du op i miljøet er modellen fra Alba her rigtig god, da den er tilpasset de miljøkrav, der er i fremtiden. Den benytter sig nemlig af det kølemiddel, der hedder R290. Det er et noget mere miljøvenligt kølemiddel sammenlignet med de gasser, der tidligere blev benyttet som kølemiddel i blandt andet airconditions, luftkølere og affugtere. Men, fordi den bruger R290, betyder det også, at den er langt mere energieffektiv end andre og tidligere modeller.

Start den, når du vil

Alba aircondition er lavet til at være nem at installere og anvende. Den kan derfor nemt flyttes efter behov ved hjælp fra de integrerede håndtag og de smarte hjul. Når du har fundet det rette sted, kan du indstille den til at starte, når du har brug for det. Det gør du ved hjælp af den indbyggede 24 timers timer. Vil du derfor gerne komme hjem til et afkølet hjem, kan du indstille den til det på et øjeblik.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Lav vægt
 • plus-circle.svg Er med Wifi
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Lav kapacitet

Luftkøler, klimaanlæg, aircondition. Det er meget nemt at komme til at blande begreberne sammen, hvilket også er meget forståeligt, da det er, hvad langt størstedelen af danskerne gør.

For at lægge ud med en luftkøler, så afkøler den luften ved hjælp af fordampning af koldt vand. Det betyder, at den benytter en vandtank med meget koldt vand. Det fordamper den og blæser herefter koldt luft ud i rummet. For at få den til at køle yderligere, kan du lægge is eller frysepakker i den.

I modsætning til en luftkøler benytter et klimaanlæg kølevæske til afkøling og altå ikke vand. Under processen skaber den varme og fugt, som den leder ud af et åbent vindue gennem et rør og tilslutningsudstyr. Den skaber desuden også kondens i tanken, som løbende skal tømmes regelmæssigt, hvilket ikke er tilfældet hos en luftkøler.

Dog har begge apparater cirka samme størrelse og kræver ikke installation, før de kan tages i brug.

Er det vigtigt at eje en luftkøler?

Det er naturligvis ikke livsnødvendigt at eje en luftkøler. Men, bor du i en bolig, der ofte bliver meget varm om foråret og sommeren, og kan være svær at lufte ud, kan det godt vise sig at være vigtigt at eje en luftkøler. For med den ved hånden behøver du ikke ligge og svede hele natten eller få det fysisk dårligt i løbet af dagen, fordi du ikke kan køle kroppen ned.

Vil du derfor gerne gøre det så behagligt som muligt for dig om sommeren, anbefaler vi, at du anskaffer dig en luftkøler. Den kan være det, der gør, at du får en rigtig god nats søvn og dermed i højere grad kan nyde sommeren og alle de goder, den bringer med sig.

Gør derfor op med dig selv, hvor vigtigt det er for dig at have et køligt hjem om sommeren.

Før du køber en luftkøler

Når du skal bruge penge på en luftkøler, er det en meget god ide lige at sætte dig ind i nogle ting først, så du er helt med på, hvad det egentligt er for et produkt, du køber.

Til det er der en række overvejelser, du kan gøre dig:

 • Hvor skal den bruges?
 • Hvor stor skal eller kan den være?
 • Hvor høj en effekt skal den have?
 • Betyder lydniveauet noget?
 • Hvad er dit budget?

Med disse overvejelser er chancen for, at du får den rette luftkøler i første hug meget større, end hvis du blot famler i blinde og vælger den første og den bedste. For at gøre det nemmere for dig, har vi uddybet noget af overvejelserne, så du kan komme fra testen her med en rigtig god luftkøler.

Kend dit behov

Det lyder som en meget basal overvejelse, men den er meget reel. For hvad er dit behov? Skal du have en luftkøler, du kan tage med dig rundt i huset eller med på arbejde på de mest varme dage? Eller skal den kunne køle hele din stue ned? Der er meget stor forskel på, hvor stort et behov man har for at kunne køle.

Overvej derfor gerne i hvilke situationer, du gerne vil bruge den, om det er vigtigt, at den skal kunne bruges flere steder og mange andre helt basale behov, som er afgørende for, hvilken luftkøler eller aircondition fra vores test, du ender med at vælge.

Leder du efter en aircondition? Læs vores mobil aircondition test.

Hvor skal du bruge din nye rum køler?

Skal den med dig på arbejdet? Skal den stå i soveværelset? Eller skal den køle din store stue ned? Dette er en vigtig overvejelse at gøre dig, da det afgør, hvor stor en kapacitet din luftkøler eller aircondition skal have. Et soveværelse behøver kun en luftkøler med 10-20 m2 i kapacitet, mens en stue gerne skal have en luftkøler med dobbelt så stor en kapacitet. Overvej det derfor gerne nøje, så du ikke bliver begrænset i, hvor du kan bruge den.

Størrelsen på luftkøleren

Som du måske kan se i vores bedst i test af luftkølere og aircondition, er der meget stor forskel på, hvor meget de fylder. Der er den helt lille Mini Aircooler, der kan stå på et bord, og en stor Electrolux aircondition, der kræver noget mere gulvplads.

Det er meget godt at tænke over, så du ikke bliver overrasket over, hvor meget plads den tager i stuen, eller at den måske næsten ikke kan være i soveværelset. De virker heldigvis heller ikke så store mere rent visuelt, da der er kommet meget fokus på design. Det gælder også for dem, vi har med i vores bedst i test – men derfor skal der stadig fysisk være plads til, at du kan have den stående.

Effekten

Effekten er ikke helt til at komme udenom, da den har betydning for, hvor kraftigt maskinen blæser og afkøler. Den skal gerne have en høj effekt, hvis du gerne vil være sikker på, at soveværelset bliver holdt køligt, eller at du ikke kommer til at svede i stuen ved bare at sidde stille.

Du kan se effekten på de forskellige modeller ved at klikke dig videre til den forhandler, vi har linket til. Her vil effekten fremgå i specifikationerne.

Lydniveau

Er du meget lydsensitiv? Eller betyder det ikke så meget med lyden, så længe den bare køler det, den skal? Dette er en god overvejelse at gøre dig, da vores luftkølere larmer meget forskelligt. Nogle larmer kun 51 dB, når de er i brug, mens andre larmer helt op til 64 dB i brug, hvilket er på niveau med en helt normal samtale. Det er især vigtigt at overveje, hvis du gerne vil bruge den i soveværelset. Her er det vigtigt med så lidt larm som overhovedet muligt, så du kan sove tungt uden forstyrrelser.

Kig derfor gerne nøje på de forskellige modeller her i vores test, så du får en luftkøler, der matcher det lydnivau, du har det bedst med.

Pris

Hvad har du råd til? Det er en meget simpel overvejelse. Men den er også vigtig, da den gør din søgen efter den rette luftkøler eller aircondition meget mere simpel og overskuelig. Den skal ikke gerne rippe dig for penge eller gøre resten af måneden sur. Så se gerne på, hvad der er muligt rent økonomisk, inden du køber en aircondition eller luftkøler her fra vores test. Det sikrer også, at du bliver meget mere glad for den i det lange løb.

FAQ

Hvilke luftkølere er bedst i test?

Leder du efter luftkølere bedst i test, er du havnet på den helt rette side. Vi har nemlig udelukkende samlet de luftkølere, der i øjeblikket er bedst i test – både i forhold til testmagasiner og forbrugerne selv. Du finder derfor det absolut bedste udvalg af luftkølere lige her på siden, som blandt andet tæller Eeese Alba, Clatronic og Electrolux. Læs gerne alle beskrivelserne igennem for at finde en luftkøler, der matcher dig og dine behov bedst muligt.

Hvor meget koster en rum køler?

Det er meget forskelligt, hvad du kan forvente dig af prisen for en luftkøler. I vores test her er det meget forskelligt, hvad indkøbsprisen er. Dog er det meget normalt, at du skal op i minimum 2.000 kroner eller lidt mere for at få en luftkøler, aircondition eller klimaanlæg, der er effektiv nok til at køle din stue eller dit soveværelse ned. Omvendt kan du også for under 1.000 kroner få en Mini Air Cooler, som du kan tage med dig overalt, uanset om du er på arbejde, ferie eller sidder derhjemme. Vi anbefaler som udgangspunkt at holde dig i den prisklasse, som modellerne er i her, da det giver dig den bedste kvalitet og effekt. Du må endelig ikke gå ned på dette, når du leder efter en luftkøler, da det er noget, du kommer til at fortryde, når først hedebølgen er over os.

Hvad skal man vide, før man køber en luftkøler?

Når du står overfor at skulle købe en luftkøler, er det en god ide at sætte dig ind i lydniveauet, når den blæser, om den er transportabel, hvordan den tilsluttes og også gerne, hvor meget den fylder. Derudover er det meget vigtigt at vide, at der er stor forskel på, hvor store arealer luftkølere kan afkøle. Alene i vores test her er der en kæmpe forskel på kapaciteten startende fra 10 m2 og op til 85 m2. Ellers skal du naturligvis også sørge for at overveje, om du ønsker at have en stor luftkøler stående i din stue eller dit soveværelse, eller om du hellere ønsker noget, der er mindre. Ellers er det bare at gå på jagt og udkig i vores luftkøler test, så du kan forblive afkølet og tilpas, når solen for alvor gør sit indtog til sommer.

Din produktekspert

Miklas

Administrator