Soundbar Test: Se de Bedste Soundbars

I denne soundbar test kigger vi på de bedste modeller, så du kan lave dit hjem om til en hjemmebiograf. En soundbar forbedrer lyden, hvad enten om du har et TV eller en projektor. En soundbar er en tynd, rektangulær bar, der indeholder højttalere til at sprede lyden.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

De moderne, supertynde TV er super fede, de har gode billeder og fungerer ofte upåklageligt – men der er en ting, som de ofte ikke er så gode til: lyd. Det er svært at putte gode højttalere ind i en 5 cm bred skærm, hvis der også skal være fokus på gode billeder. Her kommer en soundbar ind i billedet.

Der er rigtig mange soundbarer på markedet, hvilket kan gøre det uoverskueligt at skulle vælge en model. I denne soundbar test, vil du kunne finde den model, der passer bedst til dit behov – om du ser film, skal streame musik eller spille videospil. Vi vil længere nede i denne test svare på spørgsmål såsom: Hvordan kan man tilslutte en soundbar? Skal man bruge HDMI indgang? Hvad er de bedste soundbars? Hvad gør man for at opnå bedre lyd?

Læs mere om de bedste soundbars herunder.

Herunder vil du kunne finde vores soundbar test. Vi har undersøgt markedet, og fundet frem til de bedste produkter, der vil kunne opfylde dine behov. Vi har i testen både haft fokus på gode og dårlige egenskaber ved hvert produkt, så du kan danne den rigtigste mening om hver soundbar.

Vi har ikke selv testet disse enheder fysisk, men har i stedet taget udgangspunkt i diverse fysiske tests fra andre eksperter. Dette gælder tests fra hjemmesider såsom PC Magazine, Tom’s Guide, CNET, What Hi-Fi og World Wide Stereo.

Vær opmærksom på, at det ikke er testvinderen, der vil passe til alle. Du skal vælge en soundbar, der passer til dit behov, budget og krav. Den soundbar vi har erklæret “bedst i test soundbar”, er vurderet udfra specifikationer, pris og performance, men krav til ydeevne kan selvfølgelig varierer fra person til person.

Herover er det soundbars, som vi har erklæret “bedst i test”. Herunder vil du kunne finde mere information om hver model, hvad de forskellige modeller gør godt og skidt, og andre specifikationer, der er gode at kende.

Sonos Beam

Soundbar bedst i test

Fordele
  • pros-icon.svg Imponerende tredimensionel lyd
  • pros-icon.svg God bas i Sonos Beam
  • pros-icon.svg Streaming og multi-room smart funktioner
Ulemper
  • cons-icon.svg Sonos Beam vakler en lille smule på max volumen
  • cons-icon.svg Kun en enkelt HDMI indgang

Detaljeret gennemgang

Sonos Beam er vores valg af testvinder i denne soundbar test. Det er denne model vi vil anbefale til den gennemsnitlige dansker, der gerne vil forbedre deres film, TV eller musik oplevelse derhjemme, uden at skulle af med alt for mange penge. Du vil med denne model få skarpere og generelt bedre lyd, og det er en model der bliver anbefalet af flere eksperter på tværs af soundbar markedet. Vi giver denne 5 ud af 5 stjerner.

Under udvikling af Sonos Beam’en, kan man se at de har prøvet at skille sig lidt ud. De har undgået den helt kasseformede model, som man eller kan se mange andre steder, og i stedet lavet helt afrundede kanter. Soundbaren er stadig helt sort, hvilket jo også passer godt sammen med de fleste TV. Man kan også få den i hvid. Du får her en størrelsesmæssigt gennemsnitlig soundbar på 2,8 kg, der kan være de fleste steder under TV’et.

Oven på Sonos Beam finder du nogle touch funktioner, der lader dig skrue op og ned for volumen, skifte sang, starte og stoppe samt mute mikrofonen. Bagpå kan du finde HDMI forbindelse, ethernet porten, tilslutning til strøm og en parrings knap.

Funktioner

Selvom dette ligner en helt almindelig soundbar, er Sonos Beam meget mere end det. Ud over at give TV’et god lyd, er det en trådløs, multi-room højttaler, der kan afspille musik fra næsten alle medier (Spotify, Apple Music, Google Play osv.). Har du en Sonos One (eller en anden af de smarte Sonos produkter), vil din Sonos Beam kunne forbindes med denne, så de spiller samme musik.

Den tidligere model (Sonos Playbar) var kune udstyret med optical digital som forbindelsesmulighed – det har man valgt at ændre. Sonos Beam kan forbindes med HDMI, så man nemt og enkelt kan føre lyden fra TV’et ned til soundbaren.

Ligesom Sonos har valgt at være neutrale, hvad angår musik platforme, vil de også gerne være neutrale, når det kommer til stemmestyring. Enheden understøtter både Amazon Alexa, Google Assistant og Apples Siri – vil du bruge Siri, skal det dog være gennem telefonen, da man ikke kan gøre dette direkte til soundbaren.

Performance

Ligesom mange af de andre lyd-produkter fra Sonos, starter præstationen med en kalibrering. Ved hjælp af Sonos “Trueplay” system (kun tilgængeligt for iPhone brugere), optimeres lyden ud fra rummet og din sædvanlige siddeplads. Dette gør lyden endnu bedre, end den er i forvejen.

Det anbefales også, at du inden brug sikrer dig, at dine enheder der forbindes med soundbaren, sender lyd i Dolby Digital format, da dette vil få lyden til at være aller bedst.

Lyden beskrives som skarp og ren, og med forskellige præ-installerede tilstsande, vil du kunne tilpasse din lyd afhængigt at hvor meget bas, diskant osv. der skal inkluderes i oplevelsen.

Når det kommer til surround oplevelsen, klarer Sonos Beam det exceptionelt godt. Lyden bliver skudt godt ud i lokalet, og man kan høre både ekko og baggrundsstøj, der alt sammen er med til at give en et mere fuldent indtryk af film.

Vores endelige soundbar anmeldelse lyder på, at denne soundbar vil passe fantastisk ind i de fleste danske hjem, og uden tvivl en fantastisk maskine.

Fordele
  • pros-icon.svg Soundbaren er designet til at matche større TV (55” og opefter)
  • pros-icon.svg Soundbaren har en fantastisk surround-fornemmelse
  • pros-icon.svg Dolby Atmos give en lækker 3D oplevele
Ulemper
  • cons-icon.svg TV-lyden er ikke trådløs og skal tilsluttes med HDMI input
  • cons-icon.svg Det er ikke muligt med musikafspilning via Bluetooth
  • cons-icon.svg TV’et skal understøtte Dolby Atmos for fuld udnyttelse af lyden

Detaljeret gennemgang

Sonos Arc er en af de største og også avancerede soundbars på markedet i øjeblikket. For den er stor i designet, men er til gengæld også lavet til at give dig en stor lydoplevelse. Med Dolby Atmos får du en lækker 3D-effekt i lyden, som matcher det store TV til perfektion.

Til trods for den store størrelse, er Sonos Arc en soundbar du kan have stående i stuen uden tvivl, da den er udført i et lækkert, elegant og afrundet design. Takket være den store størrelse er den også et perfekt match til TV, der er 55″ og opefter. I soundbaren er der hele 11 indbyggede højtalere, som er meget bedre end den lyd, du får direkte fra dit TV.

Da den både kan styres via app og stemmestyring, følger der derfor heller ikke en masse kabler med, ligesom du også er fri for en masse knapper på soundbaren. Den er dog med toucknapper til helt basale funktoner såsom play, pause, skip med flere.

Selvom vi roser den store størrelse meget, fordi det sikrer en god lyd, kan den dog virke voldsom til et lille TV eller en mindre stue. Her vil vi anbefale en af de øvrige fra vores test.

Funktioner

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at du med en af de største soundbars på markedet får lyd, hvor der er en masse kraft bag. For det er, hvad du får, da den leverer en gennemført lydoplevelse til selv større rum.

Med understøttelse af Dolby Atmos bliver lyden kastet og reflekteret ud i rummet, så det giver dig en god 3D-oplevelse. Med andre ord kommer lyden til at bevæge sig rundt om dig, hvilket i højere grad får dig til at føle, at du er en del af det, du ser på skærmen. Den fantastiske refleksion af lyden giver dig også en god musikoplevelse.

Den er derfor uden tvivl en god soundbar, som du kan få meget glæde af, hvis du bruger meget tid på film, serier og musik.

Ønsker du bedre bas, kan du tilslutte en tilhørende subwoofer eller to diskrete Sonos højttalere – for så får du et 5-kanals surroundsystem.

Performance

En eksklusiv soundbar er, hvad modellen her fra Sonos er. Det kan godt være, den ikke er en soundbar med tilhørende subwoofer og dermed giver dig den fulde lydoplevelse. Til gengæld performer den rigtig godt med de 11 indbyggede højttalere og Dolby Atmos, som samlet giver dig en lydoplevelse, du sjældent har prøvet før.

Den er ikke lige så god som andre soundbars i denne test – men det er lige ved og næsten. Til gengæld får du en virkelig god soundbar til en rigtig god pris, som formår at kaste lyden langt nok ud i rummet til, at du selv i en stor stue vil få en fantastisk oplevelse.

B&O Beosound Stage

B&O Beosound Stage
Fordele
  • pros-icon.svg Soundbaren har hele 11 indbyggede højtalere med hver sin forstærkerkanal
  • pros-icon.svg Den er med en flot bas
  • pros-icon.svg Du får surround selv uden ekstra højtalere takket være Dolby Atmos
Ulemper
  • cons-icon.svg Der er ikke mulighed for tilslutning til subwoofer
  • cons-icon.svg Den er ikke med stemmestyring
  • cons-icon.svg Den er ikke med optisk kabel og indgang

Detaljeret gennemgang

Vil du ikke gå ned på kvalitet, så er det Beosound Stage, du skal have med hjem til din stue. Det er en af de dyreste soundbars i vores test, men til gengæld er det også en soundbar, de er EISA-vindende og giver dig en imponerende lyd gang på gang.

Beosound Stage er en soundbar, der om noget fortjener en plads her i vores test. For med sit slanke design og 110 centimeter i bredden, er den både elegant og i stand til at sende en masse lyd ud i lokalet. Med en lækker ramme udført i ægte aluminium eller træ og et eksklusivt frontstof, giver det din stue et eksklusivt touch.

Med en pris som “Best Product 2020-2021” er der ingen tvivl om, at den er blandt de bedste soundbars – og det hjælper det flotte og elegante design også godt med til.

Soundbaren er desuden udstyret med diskrete touch-knapper øverst, så du kan tænde, slukke, skrue op for volumen og meget andet, hvis ikke du ønsker at gøre det fra din telefon eller anden enhed.

Funktion

B&O kan rigtig meget. Især på lyd. Men når det kommer til funktioner på soundbaren her, er den en smule begrænset sammenlignet med de øvrige modeller i vores test. For det er ikke muligt at tilslutte subwoofer eller styre den med stemmestyring. Til gengæld er den med indbygget Chromecast, Bluetooth og AirPlay2, som tillader dig at afspille din favoritmusik enkelt og nemt.

Dertil kommer den med internetradio og styring via B&O’s egen app, hvis du gerne vil styre den nemt og enkelt, uanset hvor i hjemmet du er.

Overordnet set er det derfor en rigtig god soundbar, som bestemt ikke skuffer dig, når det kommer til det vigtigste: nemlig lyden.

Performance

B&O er mestrene af lyd. Det mærker du også, så snart du afprøver soundbaren. For den er med rigtig god stereolyd og giver dig også en helt igennem fantastisk surroundoplevelse. Vil du derfor gerne investere i en soundbar, kan du roligt gøre det i denne, da den på ingen måder kommer til at skuffe dig lydmæssigt.

Det er naturligvis ærgerligt, at der ikke kan tilsluttes subwoofer for ekstra bas – men er det ikke et behov, du har, får du opfyldt og tilfredsstillet dit behov for god lyd.

Alt i alt får du derfor rigtig god lyd og rigtig meget lyd for dine penge. Særligt hvis du også kombinerer det med en af deres fjernsyn eller andre TV-apparater, hvor der er gjort ekstra ud af lyden. Så er det næsten som at sidde i en biograf.

Fordele
  • pros-icon.svg Rig og naturlig lyd
  • pros-icon.svg Overbevisende surround sound
  • pros-icon.svg Dynamisk og detaljeret lyd
Ulemper
  • cons-icon.svg Rigtig stor og tung
  • cons-icon.svg Dyr
  • cons-icon.svg Kan være svær at positionere grundet størrelse

Detaljeret gennemgang

Hvis du skal have den absolut vildeste oplevelse, så er det Sennheiser Ambeo, du skal have fat i. Det er godt nok den dyreste enhed på listen, men det er samtidig også den soundbar, der har de vildeste egenskaber. Du vil med dette monster tilsluttet til dit TV/hjemmebiograf føle, at du sidder midt i biografen. Denne maskine lever bestemt op til sin pris, og vil give dig den vildeste surround sound effekt, uden overhovedet at have baghøjttalere.

På lige over 18 kg, og 127 cm lang, er dette den størtste soundbar i vores test. På denne størrelse får du et monster af en soundbar. På fronten kan man lige ane de mange højtalere. Soundbaren her er helt sort, med et Ambeo logo der lyser op i det ene hjørne. I midten finder du et lille kontrolpanel, hvor du kan styre volumen, tænd/sluk, parringsknappen og en playback multifunktionsknap.

Bagpå finder du plads til de mange HDMI porte, strømkablet, ethernet og USB indgange ved siden af det optiske digitale stik. Der er også en gummiring, så man kan holde styr på alle ledningerne, hvilket vi synes er super smart.

Funktioner

Vi behøver vidst ikke at fortælle dig, at til den højeste pris i denne test, får du både den største soundbar, men også den med mest saft og kraft. Denne Sennheiser Ambeo soundbar leverer en gennemført fantastisk lyd oplevelse, der kan få nogle af de billige modeller til at blegne.

Med understøttelse af Atmos/DTS:X, MPEG-H og Ambeo funktionen bliver stereoen konverteret til det Sennheiser kalder for “3D lyd oplevelser”. Lyden bliver kastet hele vejen rundt om dig, så du lige meget hvad, vil føle dig som en del af filmen.

Det bliver beskrevet, at lige meget hvilke film der sættes på, så lever denne soundbar op til udfordringen. Hvis du ser film med mange eksplosioner, vil du kunne mærke en kraftig bas, og surround lyd der involverer dig i filmen. Igen skal det selvfølgelig siges, at var subwooferen ekstern, ville man have opnået et endnu vildere resultat.

Alt i alt er det en gennemført kraftig soundbar, der fortjener plads hos de bedste hjemmebiograf setups.

Performance

Leder du efter en soundbar, der er fantastisk til film og gaming, så vil du med denne model få en garanteret god oplevelse. Kombinationen af Adaptive Sound mode, Acoustic Beam teknologi og Atmos/DTS:X teknologi giver en fordybende lyd, der bare spiller.

Derudover beskriver brugere at lyden er “placeret med præcision”, “godt fordelt i rummet” og det fortælles at den centrerede højtaler giver en klar dialog, så man altid kan høre, hvad der bliver sagt.

Alt i alt får du en fantastisk oplevelse for pengene med en kraftig bas i subwooferen.

Fordele
  • pros-icon.svg Bedste soundbar til prisen
  • pros-icon.svg Dolby Atmos og DTS:X kombatibel
  • pros-icon.svg Nem at installere
Ulemper
  • cons-icon.svg Intet High Resolution lyd kabel

Detaljeret gennemgang

Hvis du leder efter en soundbar, hvor du får rigtig god kvalitet for pengene, så er denne model bestemt en, du skal kigge efter. Selvom den kun er udstyret med 2 kanaler (venstre og højre-vendte højttalere), vil du stadig få en god lydoplevelser. Den er kompatibel med Dolby Atmos, så du kan få en 3D-oplevelse, Sony’s Vertical S teknologi og en subwoofer der overgår al forventning (til prisen).

Sony har bygget mange gode soundbars gennem årene, og deres Sony HT-X8500 er ingen undtagelse. Denne model har ingen eksterne enheder (ekstra højtalere eksempelvis) – det hele er bygget ind i selve soundbaren. Selvom du får en subwoofer indbygget i modellen, har Sony formået at holde en lækkert og tyndt design, så denne soundbar kan passe ind alle steder. De 89 cm’ers bredde passer perfekt til et TV, der er mellem 49-55 tommer stort.

På toppen af den minimalistiske bar finder du knapper til lyd, power og Bluetooth parring. Bagpå finder du forbindelse med kabel. Der er sparret en smule på det, da der kun er 1 HDMI udgang og 1 HDMI indgang samt en enkelt optical digital indgang.

Det er alt i alt en meget enkelt soundbar af udseende, der kan passe ind de fleste steder.

Funktioner

Sony har både tilføjet funktioner, der taler godt for denne model, men de har også fjernet andre funktioner, som man måske godt ville have haft, i et produkt der skal prøve at tage førstepladsen.

For det første, så er det super, at man kan forbinde trådløst via bluetooth. Det gør processen nem og overskuelig, da alle ved hvordan bluetooth fungerer. Dog har de fjernet trådløs wifi forbindelse, en mulighed der nogle gange fungerer bedre end bluetooth.

Med soundbaren kommer en simpel, tynd fjernbetjening med en masse knapper – du kan vælge mellem en række præ-installerede tilstande, så lyden passer til formålet.

Performance

Af en middelklasse (prismæssigt) soundbar i denne test, får du ikke bedre lyd end fra denne model. Den beskrives af flere som “overraskende fantastisk” og at det føles som “at sdde midt i biografen”. Selvom den kun er udstyret med 2 kanaler (vi anbefaler 3 kanaler eller over), understøtter denne soundbar stadig Dolby Atmos. Det er denne funktion der løfter lydkvaliteten til et helt andet niveau, ved at projektere lyden over dig, samtidig med at den bliver leveret som på normalvis.

Derudover beskrives bassen også som overraskende god – dog ikke på niveau med en ekstern enhed. Det er ikke noget, der ryster jorden, men det giver helt bestemt en god følelse under film, eller hvis man skal afspille musik.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Den er med HDMI-tilslutning med CEC/Audio Return Channel
  • pros-icon.svg Den har en rigtig god lydkvalitet
  • pros-icon.svg Den er nem at montere og betjene
  • pros-icon.svg Den har Bluetooth til trådløs musik fra telefon, tablet eller computer
Ulemper
  • cons-icon.svg Den er ikke med indbygget WiFi
  • cons-icon.svg Den har ikke app-kontrol
  • cons-icon.svg Den er ikke med matchende trådløs subwoofer

Detaljeret gennemgang

Går du højt op i en god stereolyd sammen med et godt og flot design, er KATCH ONE lige noget for dig. For med hele 10 indbyggede højtalerenheder og kraftige forstærkere, får du god lyd til både TV og musik. Du kan endda styre lyden med din eksisterende fjernbetjening!

Dali Katch One er en kompakt og dejligt smal soundbar, som ikke gør meget væsen af sig. Det er kun en god ting, da den visuelt ikke fylder meget, fordi den er så smal. Har du derfor ikke det største TV i nabolaget, eller kan du bare godt lide at holde det simpelt, er denne et perfekt match.

Du behøver ikke mere end to skruer for at sætte den på væggen – og vil du ikke lave huller i væggen, kan den også stilles på de medfølgende træfødder.

Funktioner

Selvom denne soundbar ikke er med hverken stemmestyring eller WiFi, får du nu alligevel meget for pengene. For tilslutning med Bluetooth fungerer helt optimalt og lader dig tilslutte dine enheder hurtigt og nemt.

At du tilmed kan styre lyden fra din eksisterende fjerbetjening, er endnu et plus i bogen, da du dermed slipper for at have endnu en fjernbetjening til at ligge og flyde. Dette kan lade sig gøre, fordi Katch One har en HDMI-tilslutning med Audio Return Channel og HDMI-CEC. Det tillader, at TV’et og soundbaren kan kommunikere med hinanden.

Performance

Er du på udkig efter en soundbar, der giver bedre lyd i forbindelse med film og serier, lever modellen her fint op til dette. Du skal dog ikke forvente en vaskeægte biografoplevelse, da en ægte hi-fi løsning med seperate højtalere giver en bedre lyd end modellen her.

Du får dog rigtig meget for prisen, da der er gjort en del ud af at komme så mange indbyggede højtalere ind i modellen som overhovedet muligt. Lyden er derfor ganske glimrende – især hvis du har en lille til en mellemstor stue.

Bowers & Wilkins Formation Bar

Bowers & Wilkins Formation Bar
Fordele
  • pros-icon.svg Den har en fantastisk lydkvalitet og detaljering for en TV-soundbar
  • pros-icon.svg Dens trådløse netværk er i topklasse
  • pros-icon.svg Der er lydstyrke-kontrol via din eksisterende TV-fjernbetjening
Ulemper
  • cons-icon.svg Den er ikke med HDMI-CEC
  • cons-icon.svg Der er ikke mulighed for surround

Detaljeret gennemgang

Er du klar til god lyd på dit TV? For det får du med Formation Bar, da den sætter helt nye standarder i både lydkvalitet, design og funktion. At den tilmed kommer i et superslankt design i minimalistisk aluminium, er blot endnu et plus i bogen.

Designet er der ikke en finger at sætte på ved Formation Bar fra Bowers & Wilkins. For den er superslank i et elegant og eksklusivt sort aluminiumsdesign, der passer helt perfekt til et større TV. Går du op i, hvordan det visuelle setup ser ud, kan vi garantere, at du bliver ganske godt tilfreds med denne TV-soundbar.

Om du vil have den stående foran dit TV eller hængt op med de medfølgende vægbeslag, er helt op til dig. Lyden og signalet er ligedan uanset, hvordan du vælger at stille elle hænge den.

Funktion

Formation Bar er med en indbygget IR-lærefunktion, der fortæller den, hvilket TV du benytter. Du kan derfor også skrue og ned fra lyden fra din nuværende fjernbetjening. Dertil tænder den også automatisk, når du tænder for TV’et.

Men det stopper ikke her. For du kan også kombinere soundbaren med andre Formation-enheder i dit hjem takket være multirums-systemet og det trådløse mesh-netværk. Det kan du tilmed helt uden udfald, ekko-effekter eller andre dårligdomme.

Du får derfor bestemt meget for pengene.

Performance

Soundbaren ser måske ikke ud af meget med sit slanke design. Men det må du endeligt ikke dømme den på, da der er gået all in på en god surroundlyd og tekniske funktioner, som gør det nemt for dig altid at have god lyd – uanset om du ønsker at se TV eller høre musik.

Den passer især rigtig godt til større TV og kan sagtens fylde selv større rum ud med en god lyd. Den er derfor klart blandt de bedste soundbars på markedet.

Det eneste ærgerlige er naturligvis, at den ikke er med tilhørende subwoofer. For det havde fået lyden til at spille maks, når du gerne vil høre musik eller se en god film.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Lydkvaliteten er suveræn for en soundbar-løsning
  • pros-icon.svg Den kommer i et kompakt og elegant design
  • pros-icon.svg Soundbaren har en eksklusiv finish med vævet stoffront og topplade i glas
  • pros-icon.svg Soundbaren har touch-kontrol
Ulemper
  • cons-icon.svg Lyden er god, men kunne være bedre med separate højtalere
  • cons-icon.svg Råstyrken i højtalerne er ikke så god

Detaljeret gennemgang

Går du efter god lyd til en billig pris? Så er Denon Home Sound Bar 550 et rigtig godt bud. For den leverer en ganske sublim lyd indpakket i et eksklusivt design med vævet stoffront. Dog uden at prisen stikker af. Du får en god, fyldig lyd – dog uden den helt store råstyrke.

Går du efter et eksklusivt design, opfylder soundbaren her dette til perfektion. For med en vævet stoffront og en topplade i glas med touch-funktion, er der ikke en finger at sætte på designet. Med en bredde på bare 65 centimeter, fylder den heller ikke meget visuelt.

Soundbaren kan både stilles på TV-bordet samt hænges op på væggen med det medfølgende beslag. Går du derfor lige så højt op i et lækker finish, som du går op i lyd, bliver du bestemt ikke skuffet.

Funktion

Denon Home er godt nok ikke en soundbar med subwoofer. Men, derfor giver den nu stadig en ganske tilfredsstillende lyd, når der sættes en god film eller dit favoritmusik på. Lydformaterne sørger nemlig for at give dig en forbløffende surround-effekt, da refleksionerne fra vægge og loft udnyttes til at give netop dette.

Musikoplevelsen er desuden også gjort trådløs. For via din smartphone eller tablet kan du med den smarte HEOS app få adgang til musiktjenester samt styre alt musik på soundbaren og andre HEOS-højtalere i hele hjemmet.

Performance

Du får ikke en ægte hjemmebiograffornemmelse, når du sætter soundbaren til TV-et. Men det er næsten lige før, da lyden er udnyttet til fulde i forhold til, hvad højttalerne er i stand til at performe. Alternativt kan du tilslutte en subwoofer, da dette er muligt.

Surround-effekten er dog lige i skabet til gengæld, hvorfor det bliver en meget større fornøjelse at sætte dig foran TV’et fremover. Det er trods alt det, der tæller!

Du kan sagtens benytte den til både en mellemstor og stor stue.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Trådløs Soundbar
  • pros-icon.svg Bedste billige soundbar
  • pros-icon.svg God og skarp lyd
Ulemper
  • cons-icon.svg Ingen subwoofer
  • cons-icon.svg Kun en enkelt HDMI indgang

Detaljeret gennemgang

JBL Bar Studio er en soundbar uden subwoofer til dig, der gerne vil have god lyd, men samtidig ikke gider at betale kassen for det. Dette er en af de billigste soundbars på listen, men det betyder ikke dårlig lyd. Du vil få en skarp lydoplevelse ud af denne lille enhed. Skal du dog afspille noget med en masse bas, vil vi anbefale dig, at du køber en subwoofer, som du kan tilslutte systemet, da denne er blevet sparet væk, for at få prisen helt i bund.

Kompakt, minimalistisk og nem at have med at gøre. Sådan ville vi beskrive denne soundbar. På kun 61 cm er det faktisk den mindste i vores soundbar test (i hvert fald den smalleste), hvilket gør at den både passer til små TV, da den vil ligne en naturlig forlængelse af TV’et, men også til store TV, da den vil ligne en ekstra højtaler. Den tager ikke meget plads, vejer ikke meget og man lægger ikke så meget mærke til den.

På toppen finder du kontrolpanelet, hvor du kan styre de forskellige basale indstillinger (tænd/sluk, volumen, parring osv).

Funktioner

På trods af den størrelse, har JBL alligevel forsøgt at lægge diverse funktioner ind – hvilket de har bevist, at man sagtens kan. Soundbaren består stort set kun af højtaler, da nogle funktioner vi ser andre stedet, enten er sparet væk eller skåret væk grundet pladsmangel.

Den første funktion de har fundet plads til, som vi synes er god at have, er bluetooth forbindelsen. De har gjort det muligt både at streame musik via bluetooth fra telefon, computer og TV – men har selvfølgelig også integreret en HDMI port, så TV’et altid kan være tilsluttet.

Soundbaren er også udstyret med JBL Surround, hvilket er JBL’s eget surround lydsystem. Dette får lyden til at bevæge sig hele vejen rundt, selvom soundbaren kun står foran – altså kunstig surround lyd.

Performance

Hvis du gerne vil have en soundbar, der blot virker som et forlænger, forstærker og forbedrelse af dine TV højttalere, så er JBL Bar Studio et perfekt valg til dig. Vi kan vidst roligt sige, at den ikke slår nogle rekorder, men til denne pris, er det heller ikke noget man forventer.

Selvom den er lille, vil du alligevel få en bas med, der er værd at nævne. Denne beskrives som rig og fyldig, på trods af soundbarens umiddelbart lille og spinkle krop.

Vi vil ikke anbefale denne soundbar til en stor stue, men har du en mellem eller lille størrelse stue, kan det lige netop være denne model du leder efter – det er her enheden skinner igennem.

Guide

Dette er en soundbar test, men der er faktisk to forskellige slags: soundbars og soundbases. Selvom der er en forskel, har de samme job: at få lyden fra dit TV til at lyde bedre og klarere. Begge dele kommer med højttalere og funktioner, der gør lyden fra dit TV giver klarere dialog, rigere lyd, bedre detaljer og en hjemmebiograf følelse. Men der er nogle forskelle.

Hvad er en soundbar til TV?

En soundbar er en lang, tynd og rektangulær kasse, der er fyldt til randen med højttalerudstyr og en masse andet teknologisk udstyr. En soundbar en længere end en soundbase, hvilket resulterer i, at lyden kommer bedre rundt i rummet – godt til et bredt setup til en stor sofa. En god bar gør for din lyd, hvad et par briller gør for øjnene – gør alting skarpere. Man kan få mange gode soundbars, der kan få din sture til at føles som en hjemmebiograf.

En soundbar er som regel enten monteret på væggen under TV’et eller sidder foran TV’et på en kommode/et TV bord. Nu til dags kommer mange soundbars med en ekstern trådløs subwoofer, så man også får en bedre oplevelse med bassen.

Hvad er en sound base?

Formålet med en sound base er præcis det samme som en soundbar – at få lyden til at blive bedre, når man ser TV eller film. Men der er selvfølgelig forskelle. En sound base er dybere og smallere, og har derfor også (som regel) mere plads inde i selve produktet. Dette kan selvfølgelig varierer. En sound base kommer med bedre amplifikation og større bass enheder, hvilket gør det mindre nødvendigt at købe en trådløs subwoofer (selvom det er svært at slå en ekstern subwoofer, når det kommer til bassen).

En sound base klarer stereo lyd dårligere end en soundbar, eftersom de er smallere. Samtidig er de dybere, hvilket ikke altid passer godt ind med de tynde TV, som nu til dags er meget populært. Dog vil vi sige, at går du med en soundbar (der også er tynd som et TV), vil vi anbefeale at du køber en ekstern subwoofer med.

Sådan køber du en soundbar

Når man skal ud og købe et stykke elektronik, er der mange ting man skal tænke over: pris, design, størrelse, tilslutningsmuligheder osv. Derfor har vi samlet de vigtigste punkter, som du skal huske, når du skal på jagt efter den bedste soundbar.

Soundbar pris

Prisen vil altid være en faktor, når man skal på indkøb. En god soundbar kan lige pludselig se knap så god ud, hvis prisen ikke er i det rigtige område. Derfor anbefaler vi, at du tager et kig på dit budget først, så du er klar over, hvad du vil give for en enhed.

På denne måde kan du også finde ud af, om du skal på udkig efter en billig soundbar, eller om du skal op i det dyrere prisleje, hvor du kan få fingrene i en af topmodellerne. Der er stor forskel på prisen, men en billigere soundbar vil som regel også være en smule dårligere end de dyrere modeller. Dog er det heller ikke alle, der har behov for et soundbar monster, hvis man blot skal fylde en mindre stue med god lyd.

Design og størrelse

Indretning er en vigtig del for mange danske hjem. Det hele skal se ordentligt ud – derfor er det også en faktor, vi har valgt at tage med på listen.

I vores øjne er der to aspekter: der er selve designet, og så er der størrelsen. Når vi siger designet, så mener vi farven, formen og looket. Størrelsen er selvfølgelig, præcis som det lyder: højde, bredde, dybde.

Hvis designet er vigtigt for dig, er der rigtig mange forskellige modeller af soundbars i høj kvalitet, der sagtens kan passe ind i alle moderne hjem. Den klassiske soundbar farve er sort, præcis ligesom TV og højttalere – men man kan godt finde andre farver, hvis du har behov for dette.

Når det kommer til størrelsen, vil en enhed der er lige så bred som dit TV, passe rigtig godt ind. Det vil se ud som om, at soundbaren kom med TV’et, og at det hele passer sammen. De fleste soundbars er ret tynde, ligesom et TV, så dette er ofte ikke et problem.

Ægte eller kunstig surround sound

Soundbars er enormt gode, hvis man vil have en bedre lydoplevelse, når man ser film og TV – der er dog lige et lille problem. Den surround lyd man vil opleve, er hvad man kalder for “kunstig surround sound”. Eftersom din nye soundbar kun vil sidde under TV’et, vil man faktisk ikke få lyd 360 grader rundt – det vil kun komme foran. Soundbaren kan får det tilat lyde som om, at det kommer bagfra, men det er ikke helt det samme.

Vil man gerne have “ægte surround sound”, skal man altså ud i, at købe et system der kan udvides. Et system hvor ens soundbar kan tilsluttes til højttalere, der placeres bag ved ens siddeplads. På denne måde vil lyden faktisk komme bagfra, hvilket vil give den bedste lyd og en rigtig god srround sound oplevelse.

Tilslutningsmuligheder

De nyeste soundbarer kommer med diverse tilslutningsmuligheder. Det er vigtigt at vide, hvordan man kan slutte sin soundbar til sit TV, så man ikke køber en model forgæves. Her er nogle af de tilslutningsmuligheder, som man skal holde øje med:

HDMI ARC

Dette er den mest almindelige tilslutningsmulighed. Stort set alle TV og soundbarer (i hvert fald de nye), kan tilsluttes på denne måde. Du bruger simpelthen bare et HDMI kabel til at tilslutte soundbaren til dit TV’s audio return channel (ARC).

Trådløs forbindelse

Hvis du vil forbinde din soundbar til dit TV trådløst, er der to muligheder: via Wi-Fi og via bluetooth. Med bluetooth forbinder du de to direkte. Gennem Wi-Fi skal du først forbinde dit TV og din soundbar til dit trådløse netværk hver for sig, hvorefter du kan forbinde de to.

USB

Hvis du vil afspille musik via en computer, kan du ofte forbinde den direkte til soundbaren via en USB port. Dette er ikke altid nødvendigt dog.

Antal soundbar kanaler

Når du skal købe en soundbar, vil du blive præsenteret for “kanaler”. Dette er ikke som på TV’et, hvor du kan skifte mellem DR1 og TV2. Du skal se det som individuelle højttalere. Vi vil anbefale at du ikke vælge en soundbar med mindre en 2 kanaler, medmindre du har et minimalt behov og krav til din soundbar.

De fleste TV-show og film nu til dags, deler lyden op i 5 kanaler, men eftersom de fleste af os får lyden leveret direkte fra TV’et, kan vi ikke høre de forskellige lydspor. Disse er delt op digitalt i midte, højre front, venstre front, højre bagved og venstre bagved. Normalt vil et surround sound system dele disse op i 5 forskellig enheder, men med en soundbar er det muligt at opnå denne splittelse i samme enhed.

Herunder kan du se opdelingen af kanaler:

  • 2 kanaler: 2 højttalere, højre og venstre
  • 3 kanaler: 3 højttalere, midte, højre og venstre
  • 5 kanaler: 5 højttalere, alle delt op som forkalret foroven (midte, venstre og højre foran samt venstre og højre bagved).
  • 7 kanaler: 7 højttalere, delt op ligesom de 5, men ved at splitte surround sound og bagudvendte højttalere i 4 i stedet for 2, opnår du altså 7 kanaler.
  • Dolby Atmos Soundbar: Dette er den nyeste form for teknologi inden for soundbarer. En soundbar med dette teknologiske system er enten udstyret med 5 eller 7 kanaler. Forskellen er, at denne type soundbar også vil skyde lyden op over dig, så du opnår en forbedret, tredimensionel oplevelse. Hvis du ser en soundbar med tallene “5.1.2” eller “7.1.2”, betyder 2-tallet, at den er udstyret med Dolby Atmos (det første tal er antal kanaler, det andet tal viser, om der er subwoofer).

Så, hvor mange kanaler skal du bruge? Jo flere jo bedre lydoplevelse.

Soundbar placering

Placeringen af dit TV kan bestemme, hvilken type soundbar du skal købe. Afhængigt af om det er et væghængt TV, om det er et stående TV, samt hvor meget plads du har omkring dit TV, vil der være plads til forskellige enheder. Samtidig vil det også spille en rolle ift. hvor god lyd du vil få.

En soundbar er heldigvis ret versatil, når det kommer til placeringen. De fleste modeller kan både placeres under et stående TV på en kommode eller hænges op på væggen. Du skal blot sørge for, at der er plads nok under TV’et til, at du kan placere din soundbar der. Sørg derfor for at tage mål, inden du køber et produkt.

Hvis du kun har plads over dit TV, er det en mulighed. Men vi vil helt klart anbefale, at du gør, alt hvad du kan, for at få din soundbar monteret under fjernsynet. Det vil helt klart give den bedste lyd i sidste ende.

Hvad skal din Soundbar bruges til?

Der er stor forskel på modellernes evne til at gengive henholdsvis tale, musik og lydeffekter. Du skal derfor undervejs i dit køb tænke over, hvad du bruger dit TV til. Er det film og serier, eller ser du mange TV-shows? Eller måske TV Avisen?

Ser du meget film eller skal du streame musik ofte, skal du sørge for, at soundbaren enten kommer med en ekstern subwoofer, eller at man i hvert fald kan tilslutte en sådan enhed. Her er bassen nemlig ekstra vigtig. Her vil en spinkel soundbar ikke fungere lige så godt, da den ikke kan gengive lyden lige så godt. En mere robust soundbar vil altså være langt bedre.

FAQ

Hvilken soundbar er bedst?

Sonos Beam er den bedste soundbar. Derefter kommer Sony HT-X8500, Sonos Arc, Sennheiser Ambeo, JBL Bar 5.0, Beosound Stage og Dali Katch One.

Hvordan skal du vælge en soundbar?

Du skal vælge den soundbar, der passer til dine behov. Hvis du vil have den bedste oplevelse, skal du købe en soundbar med 5 eller 7 kanaler (gerne med Dolby Atmos). Har du ikke de store krav, kan du gå med en soundbar med 3 kanaler. Derudover kommer design, størrelse, pris osv.

Hvordan er modellerne blevet testet?

Alle modellerne er blevet testet af eksterne kilder og eksperter. Vi har ikke selv testet dem fysisk, men vi sammenligner og opsummerer andre kilders fysiske test, for at give dig den bedste mulighed for at danne en oprigtig mening om produkterne.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×