Løbeur Test: Se de Bedste Løbeure

Læs i denne løbeur test om de bedste modeller inden for løbeure. Vi vil gennemgå modeller fra kendte mærker, såsom Garmin, og nogle mærker du måske ikke er så familiær med. Find den model der passer bedst til dig, lige her.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Det kræver ikke meget mere end et par løbesko, et par træningsshorts og lidt gåpåmod et løbetræne – men det behøver ikke at være så skrabet. Det er en sportsgren, der bliver ved med at udvikle sig, både hvad angår rekorder, men især hvad angår udstyr.

Både løbesko, løbetøj og især løbeure bliver hele tiden videreudviklet. Eftersom der er både er stort udbud og stor efterspørgsel, betyder det, at der er mange produkter på markedet. Derfor vil vi godt hjælpe. I denne løbeur test, vil du kunne finde de bedste løbeure. De forskellige modeller er gode til forskellige ting, så det gælder om at finde det ur, der passer bedst til en selv

Herunder kan du se et hurtigt overblik over hvilke modeller, vi har valgt at dømme til de bedste i denne løbeur test. De forskellige modeller er gode til hver deres, nogle er dyre, nogle er billige og de varierer alle sammen i design – så der er noget for alle.

Vi har her hos TechEksperten fundet frem til egenskaber, tests, anmedelseler og brugeranmdeldelser af alle produkterne på internettet, så du ikke behøver at bruge tid på det. Vores mål er at skabe et overblik, så du nemt kan tage et valg.

Vi har ikke haft alle produkterne i hånden, men har testet dem meget, som vi nu engang har kunne gøre selv.

I denne artikel vil vi først gå igennem de forskellige løbeure hver især, så du kan få en bedre ide om fordele om ulemper ved hvert løbeur. Derefter vil vi give nogle tips til, hvordan du udvælger det bedste løbeur til dig, og hvilke funktioner man skal kigge efter, når man udvælger sig et løbeur.

Garmin Vivoactive 4

Løbeur bedst i test

Fordele
  • pros-icon.svg Åndedrags tracking
  • pros-icon.svg Pulse Oximeter
  • pros-icon.svg On-screen træningsinstrukstioner
  • pros-icon.svg Rigtig høj kvalitet
Ulemper
  • cons-icon.svg Bruger mange smartphone apps (forhøjet strømforbrug på telefonen)

Detaljeret gennemgang

Garmin Vivoactive er vores valg af løbeur. Modellen tilbyder alt hvad du har brug for, hvad angår både løb og livsstil tracking. Med funktioner som åndedragstracking, pulse oximeter måling og On-screen træningsinstruktioner, kan denne model hjælpe dig igennem hvad som helst, lige fra løb til søvn. Selvom det er en premium model, hvad angår funktioner, så ligger uret faktirsk i midten af spektrummet på pris.

Garmin Vivoactive 4’eren er først og fremmest udstyret med en farve touch skærm med et holdbart glas og en komfortabel silikone rem. Selve kassen er lavet af forstærket polymer. Denne kvalitet sørger for, at uret holder til at dykke op til 50 meter, uden at uret bør gå i stykker. Uret er udstyret med “always-on” teknologi, så du kan se klokken, men rører du ved uret aktiveres det.

Selve designet ligner meget forgængeren, Garmin Vivoactive 3, men er udstyret med to knapper i stedet for en, så du nemt kan tracke en ny runde, et nye set eller en ny position under træning. Uret har en elegant rund urskive, og du kan nemt skifte remmen ud, hvis du ønsker dette.

Dette løbeur er udstyret med et accelerometer, en barometrisk højdemåler, et kompas, GPS med GLONASS og Galileo satellitsystemer, et gyroskop, en pulsmåler og et pulsoximeter der måler oxygenniveauet i blodet.

Funktioner og brugbarhed

Dette ur er et multitool inden for målbarhed. Du kan nemt holde styr på dine forbrændte kalorier, skridt, hvor langt du har bevæget dig, hvor højt du har beværet dig, intensitive minutter, søvnkvalitet, stressniveau og mere endnu. Du kan endda også tracke unormale hjerterytmer, så du kan få en notifikation, hvis dit hjerte slår unoramlt hurtigt eller langsomt.

En vigtig funktion for løbeure, er selvfølgelig sundshedsstatistikker og løbetracking. Begge dele klarer Vivoactive 4 glimrende. Det er virkelig et sportsur, der kan det hele. En særlig feature Garmin har integreret, er en “Body Battery Stat”. Denne måler dit energiniveau og viser under dine sundshedsstatistikker, hvor meget energi du egentlig har i kroppen. Dette er selvfølgelig ikke 100% præcist, men bliver målt ud fra din søvnkvalitet, stressniveauer, dagens aktivitet og en række andre faktorer.

Hvad angår musik, så kan du forbinde dette løbeur til telefonen eller downloade musik ned til uret, så du slippet for at have telefonen på dig, når du skal ud og løbe.

Endnu en speciel funktion du får med hos Garmin Vivoactive 4, er træningsanimationer – vil du gerne give yoga et skud, behøver du ikke at lede længe efter en træning på nettet. Du kan blot vælge en træning på dit ur. Der er også træningsplaner til løb, vandring og andre sportsgrene.

Setup og databehandling

Det er relativt nemt at komme igang med brug af sit garmin løbeur. Det eneste du skal gøre er, at downloade Garmin Connect appen på din Android eller iOS enhed, registrere dig som bruger (hvis du ikke har en account i forvejen) – og så er du egentlig i gang.

Nu kan du begynde at downloade musik, installere nye apps eller sætte Garmin Pay op. Garmin pay er en smart feature, så du kan betale direkte med dit Garmin ur.

Af de mange løbeure og Garmin ure, har vi erklæret dette som det bedste.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Let og elegant design
  • pros-icon.svg Komfortabel, også når du skal sove
  • pros-icon.svg Godt batteri
  • pros-icon.svg Massere træningsdata og et rigtig godt løbeur
Ulemper
  • cons-icon.svg Søvnanalyse kunne være bedre
  • cons-icon.svg Ingen Garmin Pay
  • cons-icon.svg Dyrere end Vivoactive serien

Detaljeret gennemgang

Garmin Forerunner 245 er efterfølgeren til Garmin Forerunner 235 modellen, der har været et af de mest populære valg for løbere i mange år. Garmin har lavet to versioner af denne: 245 og 245 Music. Forskellen er egentlig blot, at med Music modellen, kan man lagre og afspille musik direkte til dine høretelefoner med buetooth, og med 245 modellen kan du ikke gøre dette. Det ene er altså et løbeur med musik. Det er en glimrende model, og helt klart en topmodel.

Garmin Forerunner 245 er udstyret med et rundt farvedisplay på 30,4 mm (1,2 tommer) på en 42 mm kasse. Med 5 knapper på siden, bibeholder den de samme knapper som Garmin Forerunner 235.

Displayet er lavet således, at du nemt kan se skærmen, også selvom du er udenfor, hvilket er en god detalje til et sportsur. Lyset er stærkere end hos Garmin Forerunner 235, hvilket, igen, gør det nemmere at se tal og tekst på skærmen.

Ligesom Garmin Vivoactive 4, kommer denne model med 5ATM vandtæthedsrating, hvilket gør det brugbart ned til 50 meter under vandet. Det er ligeledes udstyret med GPS, accelerationsmåler, pulsur, søvnanalyse og en masse andre features.

Skærmen er selvfølgelig lavet af glas, og selve ydersiden af uret er lavet af fiberforstærket polymer.

Funktioner og brugbarhed

Selvom du måske ikke er en ny bruger af Garmins løbeure, så har de indtroduceret nogle nye funktioner dedikeret til løbere. Dette inkluderer “Training Status”, “Training Load” og “Training Effect”. De viser dig hver især hvor meget du forbedrer dig, hvor meget du har trænet de seneste 7 dage og hvor effektive dine træninger er, på et anaerobt og aerobt niveau.

Derudover har de introduceret en kapløbsfunktion, der gør det muligt for dig at konkurrere mod et af dine tidligere løb.

Hvis du vil have ekstra data om din løbestil, kan du købe en “Running Dynamics Pod”, hvor du kan få at vide, hvor meget bounce, kontakt med jorden og skidtlængde du har under dine løb. Dette er særligt godt til dig, der gerne vil perfektionere din løbestil.

Music modellen gør det muligt for dig at lade din telefon blive hjemme, når du skal ud på en løbetur – noget mange nyder, da en telefon kan være irriterende at have i lommen. Du kan downloade musik direkte fra Spotify (eller fra din computer).

Performance

Alt i alt er dette et fantastisk løbeur. Særligt designet med ekstra funktioner til løb, vil du kunne få mange informationer om din træning, som du ikke ville kunne få andre steder. Dog er Garmin Forerunner også dyrere end eksempelvis Garmin Vivoactive 4.

GPS’en fungerer upåklageligt, og statistikkerne om løbet er også meget præcist. Efter dit løb vil du kunne se et kort over dit løb, og du vil kunne gå igennem dine statistikker. Forbindelsen til bluetooth høretelefoner fungerer også præcist som det skal.

Batteriet er super, da det holder op til 6 timer med musik og GPS aktiveret – mere end de fleste behøver.

Fordele
  • pros-icon.svg Musik lagring og afspilning direkte fra enheden
  • pros-icon.svg Lækkert design
  • pros-icon.svg Godt til multisport udøveren så vel som løberen
Ulemper
  • cons-icon.svg Mangler nogle apps i forhold til Vivoactive 4

Detaljeret gennemgang

Garmin Vivoactive 4 har allerede taget testvinder titlen – men hvad med Vivoactive 4S? Der er faktisk ikke den største forskel på de to modeller, men der er alligevel nok til, at man skal tage et grundigt kig på dem begge. 4S-modellen er til dig, der gerne vil have letvægtsmodellen. Dette løbeur vejer mindre, er smallere, kortere, men har til gengæld også lavere batteri og har et par funktioner mindre. Til gengæld er det også billigere.

Vi vil ikke gå alt for meget i dybden med denne model, da der ikke er den helt store forskel fra denne og Garmin Vivoactive 4. Det er dog mest på design delen, at man finder forskelene.

Hvor Garmin Vivoactive 4 er den lidt større model, kan man i Garmin Vivoactive 4S modellen finde en lidt tyndere, smallere, mindre og lettere model – har man altså mindre håndled, hænder eller synes man at Garmin Vivoactive 4 er lidt for stor, kan man med fordel “nedgradere” til denne version.

Batteriet er også en smule anderledes på de to Garmin modeller. Eftersom Garmin Vivoactive 4S er mindre, har der ikke være lige så meget plads til specs. Det betyder, at Garmin har været nødsaget til at skære noget af batteriet fra. Det er ikke verdens undergang, men alligevel ikke en ubetydelig nedskæring

Når det kommer til yderligere specifikationer (materiale, vandtæthed osv.), er de to produkter identiske.

Funktioner og brugbarhed

Når det kommer til smartfunktioner, kan man næsten ikke se forskel på de to populære løbeure. Du får i dem begge bluetooth forbindelse til din telefon – og hvis du ikke vil have din telefon på dig, kan du bruge Garmin Pay og On-watch musik du kan streame til dine bluetooth høretelefoner, så du ikke behøver at have telefon med på din løbetur.

Garmin Vivoactive 4 har dog to enkelte egenskaber, som 4S’eren ikke besidder.

Den ene er Smart Alarm, hvor uret registrerer det bedste tidspunkt at vække dig på om morgenen. Dette baseres på dit åndedræt, hjerterytme og andre faktorer, så du er så frisk som muligt om morgenen.

Den anden er en rute planlægger. Her kan du planlægge din rute, så du ved hvor du skal løbe, for at nå op på dit mål.

Garmin Vivoactive 4 vs. 4S

Det kommer helt an på, hvad du er til.

Vil du have et mindre ur, og betyder en lidt lavere batteritid og et par tabte smartfunktioner ikke noget for dig, så vil Garmin Vivoactive 4S være valget for dig.

Vil du gerne have et ur der holder længere, har en lidt større skærm og har rute planlægning og smart alarm inkluderet, så vil 4’eren være dit valg.

Begge Garmin produkter er blandt de bedste løbeure.

Fordele
  • pros-icon.svg Fantastisk batteri
  • pros-icon.svg Nemt at bruge
  • pros-icon.svg Løbefokuseret
  • pros-icon.svg Præcist og stabil tracking
  • pros-icon.svg Billigt løbeur
Ulemper
  • cons-icon.svg Ikke det pæneste look
  • cons-icon.svg Nogle problemer ved forbindelse til smartphone

Detaljeret gennemgang

I modsætning til de forrige sportsure, er dette et dedikeret løbeur. Det er en model lavet til mål-drevne løbere, der gerne vil forbedre deres tider eller kondition. Prisen er i bund, da der kun er fokus på løberelaterede funktioner såsom GPS, pulsmåling og smartphone notifikationer – der er dog også søvnanalyse. Batteriet holder nemt en lang løbetur, men der er til gengæld ikke mulighed for at lagre musik.

Dette løbeur kommer i tre farver: mørkegrå, hvid og orange. Uret har en aflang skærm på 1,3 tommer (33 mm), og er ærlig talt ikke den pæneste model på listen – men den er kommet med grundet den høje funktionalitet. Er design dog højt på din liste, findes der helt sikkert pænere modeller. Det ligner ikke et hverdagsur, men skiller sig ud ved at ligne et rigtigt løbeur.

På bunden af skærmen, vil du kunne se pulsmåleren. Uret vejer kun 51 gram, hvilket gør, at man ikke lægger meget mærke til det.

Remmen er lavet af silikone, og bliver beskrevet som komfortabel. Det har lykkedes Polar at lave et ergonomisk design, der passer bedre på håndledet, lige præcis for at opnå mere komfort.

Sidst, men ikke mindst, så er uret vandtæt op til 30 meter under vandets overflade. Ikke frembrusende, men mere end man som regel har behov for.

Funktioner og brugbarhed

Eftersom dette er et dedikeret løbeur, bør vi nok tale lidt om disse funktioner.

En forbedring Polar har lavet, er deres pulsmåler. Den nye version af deres pulsmåler er nemlig væsentlig hurtigere til at måle hurtige ændringer i pulsen. Dette giver dig en mere præcis statistik, så du ved præcis hvor mange slag/minut dit hjerte laver under forskellige omstændigheder.

Polar mener faktisk, at deres pulsmåler er så god, at den kan konkurrere med en pulsmåler, der påføres direkte på brystkassen, hvilket er ret imponerende. Dog er denne pulsmåler ikke beregnet til brug i vand.

GPS’en er også blevet forbedret. Både forbindelse og præcision er blevet bedre siden Polar M400, hvilket er en fornøjelse at se. De giver dig mere akkurate målinger, hvilket vil kunne hjælpe dig med at forbedre dine løb mere.

Setup og databehandling

Det er nemt at komme i gang med brug af dit nye Polar M430 løbeur. Du skal blot downloade Polar Flow aoppen på din telefon, parre dit løbeur med din telefon gennem appen, og så er du i gang.

Før du går i gang, før du dog gennemgå indstillingerne i appen (vægt, højde og alder), så du får en personlig og akkurat oplevelse ved brug af uret.

Når dit løbeur er forbundet til telefonen, kan du også modtage notifikationer direkte på urets skærm.

Alt i alt er dette et rigtig godt løbeur, og bestemt et vi anbefaler, hvis du ikke skal bruge det i hverdagen, men blot til løb. Du skal selvfølgelig være klar over, at du ikke kan spille musik direkte fra uret – men det er selvfølgelig heller ikke alle, der gider at løbe med musik i ørene.

Fordele
  • pros-icon.svg Super holdbart
  • pros-icon.svg Stilet design
  • pros-icon.svg Stort udvalg af sportsgrene
Ulemper
  • cons-icon.svg I den dyrere ende
  • cons-icon.svg Under gennemsnitligt batteri

Detaljeret gennemgang

Selvom dette er en test af løbeure, har vi valgt at sætte Garmin Fenix 5S Plus på alligevel. Dette ur er et fantastisk multisportsur, der kan bruges til en lang række sportsgrene. Det slår mange løbeure med GPS på en række funktioner. Med mulighed for at lagre musik, et stort udvalg af data og en høj pris, er det bestemt et ur i høj kurs.

I Garmin Fenix serien finder man nu tre topmodeller: Fenix 5 Plus, Fenix 5S Plus og Fenix 5X Plus. Vi har valgt 5S Plus som det bedstre til løb, da de andre har endnu flere funktioner til andre sportsgrene, som man ikke ville få glæde af som løber. Samtidig er denne laves på prisskalaen, hvilket er et stort plus i sammenligningen af de tre.

Fælles for dem alle er, at de er til den store side. Skærmen er 42 mm, og uret vejer 65 gram, hvilket er over gennemsnittet. Man kan både få skærmen med normalt glas eller som safir. Safir er stærkere og mindre modtagelig mod ridser – det er dog også væsentligt dyrere.

Derudover har uret 5 knapper. Selve urskiven er lavet af rustfrit stål og resten af uret er lavet i fiberforstærket polymer. Ligesom de andre ure, kommer dette også til undervandsbrug.

Funktioner og brugbarhed

Eftersom dette er en af Garmins dyrere ure, vil du kunne finde en stor mængde sportstracking i uret.

For det første, er dette Garmin Fenix ur udstyret med kort. Dette er til brug ved løb, vandring eller cyckling, hvor du måske ikke har planlagt din rute, men i stedet blot følger efter kortet.

Når det kommer til sportsgrene, kan du måle næsten hvad som helst, lige fra klassisk cardio som cyckling og løb til nyere fysiske aktiviteter som paddlebording. Man finder også golf, roning og golf som en del af udvalget – og mange, mange flere. Hvis du ikke kan finde din sportsgren, kan du lave en brugerdefinneret aktivitet.

Du kan selvfølgelig bruge uret som en pulsmåler, ligesom de andre Garmin modeller. Derudover får du Garmin Pay som en del af urets smartfunktioner. Du kan i bund og grund både lade telefon og pung blive hjemme, når du skal være aktiv.

Perfekt til multisport

Som du nok har fundet ud af, er Garmin Fenix 5S ikke et dedikeret løbeur. Det er dog et fantastisk ur, hvis du vil have en mere versatil enhed – hvilket er præcis hvad Garmin Fenix 5S er. Der er næsten ikke noget, dette ur ikke kan. Dog er det også en væsentlig højere pris, du må slippe for uret, end nogle af de andre bedste løbeure, som du kan finde på denne liste.

Fordele
  • pros-icon.svg Godt batteri med always-on pulsmåler
  • pros-icon.svg Mange features, især til fitness og løb
  • pros-icon.svg Fitbit har deres egen “appstore” til uret
Ulemper
  • cons-icon.svg Fitbit Pay fungerer ikke lige så godt som Apple og Android Pay
  • cons-icon.svg On-watch musik er ikke så nemt at downloade

Detaljeret gennemgang

Fitbit Ionic er originalt tænkt som et smartwatch, men det betyder bestemt ikke, at det er et dårligt løbeur. Med flere smartfunktioner såsom pulsmåler, et godt batteri, søvnanalyse og mange flere features, vil du kunne få god data og god træning med dette smartwatch. Det kan sagtens måle sig med de bedste løbeure, og til en fair pris, vil det være et godt alternativ til mange.

Fitbit Ionic er et godt valg, til dig der gerne vil skille sig ud. Med et kontoversielt og anderledes design, får du her et løbeur med et futuristisk look. Lavet i fuld aluminum, er det er let smartwatch/løbeur.

Enheden er et komfortabelt fit, både ved brug i hverdagen, under træning eller når du sover. Du er anbefealet at bruge det hele dagen, så du får de mest præcise målinger af dit helbred. Det er også vandtæt, så du behøver ikke at tage det af, når du går i bad eller svømmer.

Selve urskiven er 1.4 tommers kvadratisk touch skærm, med en knap på venstre side af uret og to knapper på højre side af uret.

Du kan få både plastik og læder remme til uret – det kommer alt sammen an på, hvad man foretrækker. Plastik remmen er bedst til træning, mens læderremmen giver uret et mere klassisk look, som man kan bruge i hverdagen.

Funktioner og brugbarhed

Vi ser Fitbit Ionic som et træningsur forklædt som et smartwatch. Det er super til flere former for fysisk aktivitet såsom løb, cykling, svømning, vægtløftning og meget mere.

En smartfunktion der blev introduceret hos Fitbit i dette ur, er indbyggede træningsplaner. Har du brug for noget ekstra inspiration, enten til vægtløftning, løb eller andet, kan du udvælge en af de færdiglavede programmer. Disse kan du følge på skærmen.

Ligesom de andre løbeure, kommer denne model med pulsmåler, distancemåler, hastighedsmåler osv., så du har alle tænkelige oplysninger om dit løb. Derudover er der en automatisk pausefunktion, så hvis du venter på rødt lys, vil det ikke tælle med i tiden.

Løbeur i smartwatch form

I sidste ende, kan dette ur ikke konkurrere på smartwatch markedet – men det kan godt konkurrere som et løbeur. Inden du skal vælge dit nye løbeur, kan du overveje om du vil have et par smartwatch features med på vejen. Hvis dette er tilfældet, kan denne model være et god valgmulighed.

Fordele
  • pros-icon.svg “Always-on” skærm
  • pros-icon.svg Fatastiske sunhedsfunktioner
  • pros-icon.svg God fitnesstracking, så man kan sagtens bruge Apple Watch 5 som løbeur
  • pros-icon.svg App Store
Ulemper
  • cons-icon.svg Stadig dårligere batterilevetid
  • cons-icon.svg Virker ikke med Android
  • cons-icon.svg I den dyre ende

Detaljeret gennemgang

Du kender garanteret Apple, og sikkert også deres Apple Watches. De har været på toppen af Smartwatch markedet lige siden dag 1. Det betyder også, at de har haft travlt med at videreudvikle deres kollektion hvert år, for at sikre sig, at de forbliver på toppen. Deres Apple Watch 5 er mere end bare et Smartwatch – det er også et glimrende løbeur, fantastisk til træning og god til at holde dig i gang i løbet af dagen.

En af de ting, som Apple gør rigtig godt, er design. Det har de altid være dygtige til. Moderne, minimalistiske og elegante designs, der (næsten) altid sidder lige i skabet – og uret her er ingen undtagelse.

Med den firkantede skærm, kan du nyde 40 eller 44 mm touch screen. Der er en overskuelig brugerflade gemt inde i uret, så alle kan bruge det.

Selve uret er lavet af metale, hvortil der medfølger en silikone rem. Denne kan du udskifte alt afhængigt af din præference. Det er også muligt at få remme, der er lavet af andet materiale.

Smartfunktioner

Apple Watch 5 er selvfølgelig et Smartwatch i topklasse, hvilket også medfører en masse smartfunktioner. Der er både alt inden for træning og sunhed, som du kunne tænke dig at måle på: sunhed, pulsmåler, hastighed ved løb, osv. Der er dog ikke noget, der skiller sig særdeles ud – bortset fra at du kan få et SIM kort installeret på en af modellerne, så du kan være online hele tiden, også uden din telefon.

Du kan nemt forbinde din iPhone til uret via. bluetooth – desværre betyder det også, at du skal have din telefon tæt på for at være online.

Man kan godt downloade musik ned til uret, men det kræver at du har et særligt abonnement, eller at du køber musik gennem iTunes. Herfra skal du forbinde uret til din computer, hvorefter du kan downloade musikken. Herefter kan du afspille det via bluetooth til dine trådløse høretelefoner.

Garmin Vivoactive 3 test

Garmin Vivoactive 3 test
Fordele
  • pros-icon.svg Always-on feature
  • pros-icon.svg Lækkert design
  • pros-icon.svg Avanceret træningstracking
Ulemper
  • cons-icon.svg Søvnanalyse kunne være bedre
  • cons-icon.svg Ingen On-watch musik

Detaljeret gennemgang

Selvom vi har anmeldt Garmin Vivoactive 4 allerede, ville vi godt lave en Garmin Vivoactive 3 anmeldelse også – det er nemlig stadig et super ur. Tager man nogle af funktionerne fra 4’ere, skruer den lidt ned, fjerner et par enkelte funktioner som de færreste vil bruge, så får vi Vivoactive 3. Et gennemført garmin sportsur, der kan hjælpe dig med alt, du har behov for, når du skal være aktiv.

Simpelt, rundt og nemt – sådan man vi mere eller mindre opsummere designet ved dette løbeur. Det er elegant og passer til mange situationer, både ved trænings, men også i hverdagen. Urskiven er rund og ligger på 1,2 tommer (30.4 mm), mens hele uret ligger på 45 mm.

Brugen af uret er også nemt. Det er en kombination af brug af touch skærmen og urets knap i siden af urskiven.

Derudover er uret relativt let på 43 g, det er vandtæt og har en okay batteri – men ikke noget prangende.

Smartfunktioner

Lige netop dette løbeur, har en masse features, der er rigtig smarte til både løb og hverdagsbrug. Dog er der også nogle af urets features, der ikke er specielt gode.

En af de ting der vægter ned ved Garmin Vivoactive 3 modellen, er at uret har dårlig søvnanalyse. Når man træner meget, er det også vigtigt at sove meget, eller i hvert fald få god søvn. Dette kan søvanalyse hjælpe med, da man kan finde mønstre (eksempelvis at man bør holde op med at drikke kaffe, før man går i seng). Der er mange produkter, der gør dette godt – desværre er Garmin Vivoactive 3 ikke et af dem.

Man kan heller ikke downloade sange ned på uret, hvilket vi synes er ærgerligt. Dog kan man oprette forbindelse til sin smartphone via bluetooth.

Dog har den egenskaber såsom Garmin Pay, der fungerer godt, og en Garmin App Store med en masse ekstra Fitness apps man kan tilvælge.

Fitness centreret

Ligesom Fitbit Ionic, er dette et løbeur/fitnessur forklædt som et smartwatch. Selvom der er diverse Smartwatch egenskaber gemt i uret, er det hovedsageligt fitness features, der giver uret sin karakter.

Dette betyder dog også, i dette tilfælde, at man kan få sig et rigtig stilet, moderne, nemt at bruge og fuldt funktionelt fitness ur. Eftersom det er en ældre model, koster den ikke alverden, så man behøver ikke at tømme pengepungen, hvis man sammenlignet med nogle af de dyre modeller.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Gode måleegenskaber til løbeanalyse
  • pros-icon.svg Rigtig lækkert design
  • pros-icon.svg Fantastisk batteritid med brug af træningsfunktioner
Ulemper
  • cons-icon.svg Polars pulsmåler kunne være bedre i denne model
  • cons-icon.svg Knapperne kan være langsomme fra tid til anden

Detaljeret gennemgang

Da Polar udgav Vantage V uret, var det ikke noget at råbe hurra for. Der var en pulsmåler, den kunne måle hastighed – og så egentlig ikke meget mere. Nu har Polar dog opdateret softwaren flere gange, hvilket har gjort uret en model, der kan konkurrere med de mest populære og bedre modeller som Forerunner, Vivoactive osv. Det er et godt løbeur, men et dyrt løbeur.

Du kan få Polar Vantage V i sort og i hvid. Uret kommer i et elegant, minimalistisk design, der ikke rigtig skiller sig ud, når du har det på – perfekt for et fitness ur.

På siden af uret vil du finde 5 knapper til tænd, sluk og tidstagning. Selve urskiven kommer i metal, mens remmen er lavet af silikone for ekstra konfort.

Uret er selvfølgelig vandtæt, så du kan bruge det, hvis du skal ud og svømme eller dyrke triathlon.

Smartfunktioner

Polar Vantage V uret er pakket med en masse fitnessfunktioener og trackere såsom en vibrationsalarm, Polar Fitness Test, Polar Training Benefit, Polar Running Index, Polar Smart Calories, søvnmonitorering, accelerationsmåler, barometer, termometer.

Dette er alle målinger, der skal hjælpe dig med at leve sundere, holder styr på din træning, holde styr på dit helbred og generelt hjælpe dig med at nå dine mål.

Med alle disse instrumenter kan du måle lige så meget du vil med uret. Dette er målinger såsom: distance, hastighed, kalorier forbrændt, hjertefrekvens (med valgfri hjertefrekvenssensor), trin taget, løbekadence, opstigning/nedstigningshastighed, aktiv tid, sovevarighed.

Igen, dette er alt sammen med til at hjælpe dig leve en sundere hverdag og nå dine mål.

Polar Vantage V er også udstyret med en sensor, der kan mærke når et mennesker bærer uret.

En dyr model til premium brug

Dette er en af de dyreste modeller vi har taget med i vores test over de bedste løbeure. Selvom den ikke rigtig skiller sig ud hvad angår egenskaber, er det et gennemført kvalitetsur.

Hvad angår design, er det dog en af vores yndlings. Det er minimalistisk, skærmen går helt ud til kanterne, så der ikke er spildt noget plads, og det skiller sig ikke alt for meget ud. Polar har virkelig oppet sig, hvad angår dette.

Uret er egentlig ment som et multisportsur, hvilker også er hvorfor du vil kunne finde mange forskellige sportgrene, når du skal starte en træning. De fungerer godt til dem alle sammen, hvilket man også forventer, når man ser prisen.

Guide

Det kan være en svær beslutning, at vælge en løbeur – mest fordi der er så mange gode modeller på markedet. Derfor har vi udvalgt en række parametre, der er vigtige at kigge på, når man vælger sit ur.

Det vil ikke være alle, der kigger efter de samme ting. Prioriteringer er forskellige fra person til person. Du skal altså selv vurdere, hvad du synes der er vigtigt. Vil du helst have et løbeur med mange funktioner, eller vil du hellere have et simpelt ur? Har du et højt eller lavt budget til køb af uret? Hvilke funktioner er vigtigst for dig?

Dette er alle spørgsmål, du kan stille dig selv, i jagten på det bedste ur. Vi har udvalgt de modeller, som vi mener bør erklæres som “løbeure bedst i test”, men om du skal gå med et Garmin Vivoactive 3 eller et Garmin Forerunner 235 er helt op til dig. Det kommer an på, hvilket ur der opfylder dine behov.

Vi har opdelt de forskellige parametre efter:

  • Pris
  • Design
  • Funktioner

Dette er de overordnede ting, du skal kigge efter. Herunder vil vi gå mere i dybden med dem alle.

Leder du efter et simpelt eller alsidigt aktivitetsur?

Pris

Prisen er altid et vigtigt aspekt af et køb. Hvad koster produktet, hvad er ens budget og hvad får man for prise – alle spørgsmål, der er værd at stille, før man betaler ved kassen.

Det første man skal tænke over er, hvad ens eget budget er. Ud fra budgettet kan man finde et udvalg. Har man et mindre budget, må man dog også være klar på at gå på kompromis med nogle funktioner. Produkter i de lavere prisklasser har det nemlig med, at have enten færre funktioner, eller have funktioner der ikke er lige så gode, som deres alternative løsninger.

Har man ikke budget til en af de helt dyre modeller, skal du finde ud af, hvilke funktioner der er vigtigst for dig. Nogle produkter gør det nemlig godt med nogle funktioner, og dårligere ved andre funktioner. Er en god GPS vigtig for dig, må du altså nedprioritere på andre funktioner – eksempelvis på musik funktionen.

Det er også vigtigt at kigge på, hvad man får for pengene. Bare fordi en model er dyr, betyder det ikke, at det specifikke løbeur er en af de bedste løbeure. Dette gælder både for dyre og billige løbeure.

Design

Hvis du går op i, hvordan dit løbeur ser ud, og om det passer til dagens træningsoutfit, så er der mange forskellige designmuligheder at vælge imellem.

Det første, og nok det mest iøjenfaldende, er remmen. Det er nemlig tit denne, der står meget ud. De fleste løbeure kan fås i de klassiske farver – sort, hvid eller grå. Derudover er producenterne af de populære løbeure hver især kreative på forskellige måder. Nogle løbeure kommer med valgmuligheder såsom grønne, blå eller pink remme. Også materialet og teksturen af remmen er tit forskellig – en rem lavet af gummi med huller, ser meget anderledes ud end en sort plastikrem.

Det andet aspekt af uret, der varierer fra ur til ur, er selvfølgelig displayet. Dog er der ikke altid så meget forskel, som man måske kunne ønske. Løbeurenes display varierer som regel enten i farve eller i form. Dog er de begrænset, hvor forskellige disse er fra hinanden.

Når det kommer til farven, så er det ret selvsigende – hvilken farve kan du bedst lide, og hvilken farve vil passe bedst til din rem. Som regel kommer urets display dog kun enten i hvid, sort eller grå.

Derudover kommer formen. Ure kommer som regel kun i rund eller kvadratisk – nogle er rektanglede. Det er dog begrænset, hvor kreative producenterne kan være på dette område.

Funktioner

Når det kommer til løbeure, adskiller de sig på funktionerne. Mange af dem har mange af de samme, men når det kommer til kvaliteten og dybden af de forskellige funktioner, er der stor forskel på alle løbeure.

Når vi siger funktioner, mener vi pulsmåling, musik, GPS, kalorieforbrænding og meget andet. Afhængigt af uret og producenten, er de forskellige løbeure gode til forskellige ting. Et løbeur kan eksempelvis være god til musik, og et andet kan være godt til tracking af kalorieforbrænding – i så fald, skal man finde ud af, hvilket behov man har.

I det næste afsnit af denne løbeur test, vil vi gå igennem følgende funktioner:

  • Pulsmåling
  • Musik
  • GPS
  • Data
  • Forbindelse
  • Sportsgrene

Disse er typisk de vigtigste, både for løb, men også for forbrugere – det er som regel disse, man køber ud fra.

Pulsmåling

Pulsmåling er som regel en af de funktioner, der bliver brugt i stor stil, men der er også stor forskel på urenes evne til at måle puls.

Pulsmåling bruges til en række ting, i et løbeur. Det bruges blandt andet til at se maks, minimum og gennemsnitspuls (hvilket kan hjælpe dig med at se, hvor god form du er i), men det bruges også til at vise dig antal kalorier forbrændt og træningsintesivitet.

Jo hurtigere du løber, jo hurtigere vil din puls være. Hvis du er i god form, vil din puls generelt set være lavere – og omvendt. På denne måde kan du se din progression over tid. Det er som sagt en af de populære funktioner, og der er også lavet ure, der er dedikeret til denne funktion – såkaldte pulsure.

Der er som sagt stor forskel på løbeure, når det kommer til pulsmåling. Nogle ure viser generelt en højere puls – i flere løbeure tests, har man sammenlignet løbeures evne til at måle pulsen. Her har man fundet ud af, at der kan være op til 10 slag per minut i forskel fra ur til ur. Hvis måling af puls er vigtigt for dig, bør du undersøge på forhånd, om dit udvalgte løbeur har en god eller dårlig pulsmåler.

Musik

Musik er blevet en fast del af træning – det er en fantastisk måde at blive motiveret samt følge rytme. Det er særligt populært i fitnesscentre. Nu til dags er det næsten umuligt at finde et fitnesscenter, der ikke spiller musik konstant.

Specielt løb er også en sportsgren, der gør særligt brug af musik. Det er blandt andet rytme delen, der kan være rigtig god. Når man løber, har man altid en rytme – om det er 120 eller 170 skridt per minut varierer fra person til person, men hvis man har musik, der passer perfekt til ens løberytme, kan det gøre løbet nemmere.

Er man til musik under sin løbetræning, kan et løbeur med on-watch musik være en god ide. On-Watch musik betyder blot, at man kan afspille musik direkte fra uret via. bluetooth. Det er ikke alle løbeure der har denne funktion – nogle modeller kræver forbindelse til en smartphone, før dette er muligt.

Er On-Watch musik vigtigt for dig, bør du enten finde en model, hvor man kan downloade musik ned på uret, eller et løbeur hvor man kan forbinde uret til Spotify – eksempelvis Garmin Forerunner 245 Music. Dette vil også gøre det unødvendigt at have telefon med.

GPS

Nu til dags er alle løbeure udstyre med GPS. Et løbeur med GPS kan tracke hvor du løber henne, hvor langt du løber og hvor hurtigt du løber en bestemt distance.

GPS er nødvendigt for at vide, hvor langt man løber. Det er også med GPS, at man kan finde ud af, hvor meget man forbedrer sig. Dette kan man gøre ved at sammenligne ens hurtigste tid på 1 km, 2 km, 3 km, 5 km, 10 km osv. De fleste løbeure kommer også med en “trænings assisten”, der fortæller dig i løbet af din træning, hvor hurtig du er på de forskellige kilometere. På denne måde kan man sørge for, at man ikke løber for hurtigt i starten, og at man holder nogenlunde det samme tempo. Taber man fart i løbet af sin træning, betyder det at man er startet for hårdt ud – og hvis man har massere energi efter sit løb, burde man muligvis have løbet hurtigere.

Selvom alle løbeure er udstyret med GPS, er der forskel på præcisionen. Hvis dit løbeurs GPS ikke er præcis, kan det have betydning på, hvor langt du løber, og hvor præcis en tid du får – dog er de fleste løbeure blevet ret præcise gennem tiden.

Data

Når man har afsluttet en træning, vil man stå tilbage med en masse data: længde af træning, forbrændte kalorier, maks puls, gennemsnitlig puls osv.

Der er stor forskel på, hvor gode de forskellige ure er til at behandle disse data. På et tidspunkt vil man nemlig løbe tør for lagerplads på uret. Denne data kan du dog uploade enten til en app på telefonen, eller til producentens hjemmeside – det kommer an på, hvilket ur du har købt.

Det er ofte ikke hvad man tænker over ved køb af et løbeur, men det kan være rart, at have en god måde at efterbehandle data, så man kan analysere dette efter (hvis man har lyst).

Forbindelse

Når vi skriver forbindelse, mener du forbindelse til din telefon og dennes data. Der er nemlig stor forskel på, hvad du kan gøre med dit ur, afhængigt af, hvilken slags forbindelse du har med uret.

De fleste ure kan forbindes til telefonen med bluetooth. Dog vil dette også betyde, at du skal bære rundt på telefonen, samtidig med at du har uret på. Hvis du gerne vil bruge dit ur som en “mini smartphone”, og altså skrive SMS’er, lave opkald eller bruge GPS’en til at finde vej, skal du stadig have din telefon på dig. Nogle ure kan også bruge disse funktioner selvstændigt.

Man skal altså overveje, hvordan man vil bruge sit løbeur – skal det også være til brug i hverdagen?

Sportsgrene

Selvom dette er en “løbeur test”, er løb faktisk ikke det eneste, nogle af disse ure kan måle på. Tit kan man også måle cyckling, svømning, roning, vandring og meget andet.

Nogle af os er vilde med at prøve forskellige ting af – andre har det bedst med blot at gøre sig i løb. Det ene er hverken rigtigt eller forkert, men det kan have betydning for, hvilket løbeur man bør købe. Vil man gerne holde styr på sine andre fysiske aktiviteter, og ikke kun sit løb, bør man kigge på de forskellige sportsgrene, de forskellige løbeure kan måle på.

Man bør også tage et kig på, hvor detaljeret et løbeur tracker, hvis uret kan måle flere forskellige sportsgrene. Et løbeur dedikaeret til løb, kan ofte tracke flere data, da producenten er gået mere i dybden med den ene sportsgren. Omvendt vil multifunktion løbeure tracke færre data, men til gengæld får man adgang til flere forskellige sportsgrene.

Ligesom med alt andet, må man se på sit behov – hvad har man brug for, og er man villig til at gå på kompromis.

Det er ikke kun stamina baserede sportsgrene, sportsure kan måle. Der findes også ure, der kan tracke din indsats ved styrketræning, så hvis man tit tager i fitness, vil et sådan ur være en god ide.

FAQ

Hvilket løbeur skal jeg vælge?

Du skal vælge det løbeur, der opfylder dine krav og behov. Har du brug for et løbeur, der kan afspille musik via bluetooth, skal du købe et ur, der kan dette. Det samme gælder for GPS, forbindelse, måling af træning og det andre funktioner, som man kan få med.

Hvilket løbeur er bedst?

Vi har erklæret Garmin Vivoactive 4 som det bedste løbeur. Derefter kommer Garmin Forerunner 245 Music, Polar M430, Garmin Vivoactive 4S, Fitbit Ionic, Garmin Fenix 5S Plus, Apple Watch 5, Garmin Vivoactive 3, Polar M430 og Polar Vantage V.

Hvad skal et løbeur kunne?

Et løbeur skal som standard kunne måle tid, hastighed og afstand – eller vil man ikke kunne måle en løbetur. Derudover er det blevet standard, at løbeure kan måle puls, forbrændte kalorier, har GPS og har data forbindelse. Det varierer dog meget fra model til model.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×