Ledningsfri støvsuger test: Her er de bedste ledningsfrie støvsugere

Vil du gerne være fri for ledningen, når du støvsuger? Det er der ikke noget at sige til, da det gør støvsugningen meget nemmere. I denne ledningsfri støvsuger test præsenterer vi dig for de 9 bedste ledningsfrie støvsugere.

De 9 udvalgte modeller

Artikel af Miklas

Støvsugning er og bliver en fast del af den daglige eller ugentlige rengøring. Det er desværre meget svært at komme udenom.

Til gengæld kan du gøre det til en meget større fornøjelse ved at benytte dig af en ledningsfri støvsuger frem for en almindelig støvsuger. For den ledningsfrie støvsuger giver dig en større fleksibilitet, når det kommer til at komme rundt i husets mange hjørner.

Dertil er det også nemmere at få en ledningsfri støvsuger med ud i campingvognen, orangeriet eller hvor end, du har brug for at støvsuge.

Spørgsmålet om, hvilken ledningsfri støvsuger du så skal vælge, har helt sikkert også meldt sig. Vil du gerne, at den skal være af en rigtig god kvalitet, er du kommet til det helt rette sted, da vi har fundet frem til de 9 bedste ledningsfrie støvsugere, der er på markedet.

Er det uoverskueligt selv at finde frem til de bedste modeller blandt de mange? Det har vi heldigvis taget godt hånd om. For vi har undersøgt hele markedet for ledningsfrie støvsugere og fundet frem til, at der er 9 modeller fra forskellige producenter, der klarer det særligt godt.

De er ikke tilfældigt udvalgt, da vi har gennemgået samtlige uvildige tests og forbrugeranmeldelser for at få det bedste mulige indblik.

For at gøre det endnu nemmere for dig at vælge én ud af de 9 ledningsfrie støvsugere, har vi sat os godt og grundigt ind i hvert enkelt model. Vi fremhæver således de enkeltes egenskaber, og hvad der for dem gør dem til et rigtig godt valg. Det gør det forhåbentligt ligetil for dig at vælge en ledningsfri støvsuger, der matcher dine behov.

Rigtig god fornøjelse – vi håber, du inden længe kommer til at støvsuge en helt masse!

Det mener vores produkteksperter

Med denne kraftfulde ledningsfri støvsuger fra Dyson kan du rengøre alle gulvtyper i dit hjem. For ikke alene har den stor og effektiv sugekraft. Der følger også en del tilbehør med og flere forskellige funktioner.

Har du trægulv? Betongulv? Eller måske gulvtæppe? Det er ingen årsag med modellen her fra Dyson, da den er designet til at rengøre alle typer af gulve i dit hjem. Den har så meget sugekraft, at den foruden gulvene også sagtens kan benyttes til at fjerne skidt i møblerne. Du behøver derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt den er god nok til at rengøre dit gulv eller dine møbler.

Den gode sugekraft kommer sig af 14 cykloner, der sammen skaber mere end 79.000 G. Det vil sige, at den er i stand til at indfange 99,97% af alle mikroskopiske partikler. Herunder også pollen og bakterier.

Batteritid i op til 60 minutter

Benytter du støvsugerens eco-funktion, kan du bruge støvsugeren i helt op til 60 minutter ad gangen. Det skulle gerne give dig nok tid til at støvsuge samtlige rum i huset eller til at gøre sommerhuset eller campingvognen komplet rent. Den tager dog længere tid om at oplade, hvorfor du bør gøre det i god tid, inden du skal bruge den.

Tømning uden kontakt med skidtet

Den ledningsfrie støvsuger er nem og enkel at tømme, da den har et “point-and-shoot” mekanisme, der bare med et enkelt tryk sender støv og skidt ned i skraldespanden. Helt uden du kommer i kontakt med det. Det gør tømningen af støvsugeren meget hygiejnisk.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg LCD-skærm giver oversigt over ydelse
 • plus-circle.svg Den er kraftfuld
 • plus-circle.svg Den har hele 60 minutters brugstid
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Der er ikke umiddelbart noget dårligt at finde om modellen her.

Det mener vores produkteksperter

Modellen her er en lillebror til ovenstående støvsuger. Det gør den dog ikke til en mindre god støvsuger, da den har 60 minutters sugeevne, avanceret filtrering og samme smarte tømningssystem . Altså er der gode muligheder for effektiv rengøring af støv med denne model.

Selvom den kører på batteri, behøver du ikke være nervøs for, om du kan nå at støvsuge hele boligen. For det kan du sagtens og helt uden problemer endda. For den kraftige V10 motor giver dig nemlig 60 minutters ikke-dalende sugeevne. Altså kan du godt gå i gang med en større omgang rengøring, hvis der er brug for dette i dit hjem.

Når du er færdig med den store omgang i boligen, kan du nemt og hurtigt tømme den helt uden at røre ved skidtet, da den har samme smarte tømningssystem med blot et klik som storebroren.

Kan transformeres til en håndholdt støvsuger

Skal sædet i bilen bare lige støvsuges? Eller trænger et par puder i sofaen lige til en omgang? Så behøver du ikke bøvle med stangen, da du nemt og hurtigt kan transformere den til en håndholdt model. Alt sammen ved hjælp af blot et enkelt klik. Det er smart og fantastisk nemt! Dens sugeevne er fortsat høj selv i håndholdt version.

Vælg mellem tre tilstande

Der er så meget kraft på batteriet, at det faktisk er muligt at vælge mellem hele tre tilstande, når du støvsuger. Altså kan du støvsuge med forskellig sugeevne, der passer til den opgave, du nu og engang skal i gang med.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den har lang batteritid
 • plus-circle.svg Den oplader i en vægmonteret lader
 • plus-circle.svg Den har 14 cykloner
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Der er ikke nogle ulemper at finde ved modellen her

Det mener vores produkteksperter

MultiReach Essential trådløs støvsuger er en 2-i-1 støvsuger, da den også kan transformeres til en håndholdt støvsuger. Foruden det er den udstyret med et 18V batteri, der giver op til 30 minutters driftstid. Foldehåndtaget gør det desuden også nemt for dig at gøre rent på selv svært tilgængelige områder.

Støjniveauet er vigtigt i valget af en ledningsfri støvsuger. For det skal gerne være behageligt at benytte den døgnet rundt. Denne model har et ganske udmærket støjniveau på 68 dB. Dette er ikke meget mere, end hvad en normal samtale støjer. Så det er ganske udholdeligt, selv når det skal gøres om aftenen.

Kom rundt i hjørnerne med foldehåndtaget

Det er bare lidt nenmere at støvsuge, når støvsugeren følger med rundt. Det er tilfældet med modellen her, da den er designet med et 2-vejs foldehåndtag. Det gør det både nemmere at håndtere den i den daglige rengøring, men gør det også nemmere at komme til i de lidt sværere hjørner.

Jo nemmere det er at støvsuge, jo større en fornøjelse er det også!

Børster til alle typer af støvsugning

Selvom en høj sugeevne er afgørende for, hvor nemt det er at rengøre fladerne, er børster også en stor del af det. Det er der tænkt på med modellen her, som består af alle de gængse børster, der normalt følger med ved købet af en støvsuger.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den har en aftagelig håndstøvsuger
 • plus-circle.svg Den er nem at gøre rent med selv i de svære hjørner
 • plus-circle.svg Den har en glimrende sugeevne
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Batteritiden er en anelse kort

Det mener vores produkteksperter

Endnu en Dyson i rækken og endnu en rigtig god ledningfri støvsuger med en kraftig sugeevne, der nemt og effektivt samler støv og snavs. Den er en lillebror til de øvrige Dyson-modeller her i testen, men det gør den ikke mindre god, da den er udstyret med 110.000 omdrejninger, 40 minutters driftstid og kan bruges håndholdt.

Med denne smarte batteridrevet støvsuger behøver du ikke være nervøs for, om det støvsugede støv ryger tilbage ud i luften igen. For modellen her er udstyret med en lufttæt pakning rundt om cyklonerne samt en tryksikret gummipakning omkring filteret. Det gør hele systemet fuldt forseglet, hvilket derfor forhindrer støv, bakterier og ikke mindst allergener i at ryge tilbage i luften igen. Altså får det støvsugningen til at give endnu mere mening.

Ingen partikler går forbi Dyson!

Med hele 14 små cykloner genererer støvsugeren her G-kræfter nok til at samle samtlige partikler op. Den fanger faktisk partikler, der er helt ned til 0,3 mikrometer i størrelsen. Det er sådan set partikler, der er næsten 100 gange mindre, end hvad bredden på et menneskehår er. Der bliver derfor med garanti rent i dit hjem, når du benytter dig af støvsugeren her.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg God batteritid
 • plus-circle.svg Kan transformeres til en håndholdt model
 • plus-circle.svg Har super sugeevne
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Der er ikke noget dårligt at komme efter ved denne støvsuger

Det mener vores produkteksperter

En Electrolux ledningsfri støvsuger er altid et godt køb. Det er også gældende med Ergorapido. Modellen her er udstyret med BrushRollClean-teknologi, LED-lys og har også op til 45 minutters brugstid. Dermed er der gode muligheder for at få alt støv med – både fordi du kan se det, og fordi der er tid til at komme godt omkring.

Modellen her er ikke som mange andre ledningsfrie støvsugere på markedet, da den er med en smart BRC-funktion. Her skal du blot bruge din fod til at trykke pedalen ned på toppen af dysen. Når du gør det, sker der det, at et lille blad skærer de sammenfiltrerede hår over, så de nemt kan suges ind. Det gør det nemmere og mere hygiejnisk at støvsuge, og du slipper for at skulle vende støvsugeren om for at få hårene af.

Støvsug hele huset på én opladning

Udfordringen med en ledningsfri støvsuger er, at få den til at holde længe nok til at støvsuge hele boligen. Dette er muligt med modellen her, så længe du blot holder den på normal sugeevne. For da kan den holde i 45 minutter. Sætter du den til at støvsuge med kraftig sugeevne, holder den maksimalt 16 minutter. Når du er færdig med at støvsuge, sætter du den blot ind i den medfølgende docking station – så er den klar og fuldt opladet til næste gang, du skal bruge den.

Se støvet under sofaen med smart LED-lys

Nu er det slut med at overse nullermænd og andet skidt under sofaen. For den ledningsfri støvsuger er nemlig udstyret med et par smarte forlygter, som du kan tænde, hvis der er brug for kigge ekstra godt under sofaen, eller det er blevet lidt mørkt, inden du er kommet i gang.

Lygterne tager naturligvis ekstra strøm. Det er ikke meget, men det kan dog mærkes i batteritiden som naturligvis bliver kortere, jo længere tid du bruger lygterne under støvsugningen.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den er ledningsfri
 • plus-circle.svg Den har Led-lys
 • plus-circle.svg Der er op til 45 minutters brugstid
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den kan ikke laves om til en håndfri støvsuger
 • minus-circle.svg Der følger ikke mange børster med i købet

Det mener vores produkteksperter

Nilfisk er kvalitet, når det er bedst. Derfor er modellen her selvfølgelig også med i vores ledningsfri støvsuger bedst i test. Her får du en smart 2-i-1 støvsuger, der kan omformes til en håndholdt støvsuger, ligesom du også får batteritid på op til 60 minutter. Ja, og så tager det kun 180 minutter at oplade den.

Om det er gulvet, møblerne eller vindueskarmene, der trænger til en omgang med en støvsuger, kan du gøre det med denne Nilfisk ledningsfri støvsuger. For ikke alene har den en rigtig god sugeevne, den kan også benyttes som håndholdt. Altså kan du komme omkring i alle højder og alle hjørner.

Kom omkring i hele boligen med 60 minutters brugstid

Denne model er en af de bedste ledningsfri støvsugere, særligt også fordi den kan bruges i hele 60 minutter, inden den igen trænger til at blive ladet op. Du behøver endda også kun at vente i 180 minutter, inden du igen kan gå i gang med støvsugningen.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den har lang batteritid
 • plus-circle.svg Den kan bruges som almindelig støvsuger eller håndholdt
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Der er ikke nogen ulemper at finde

Det mener vores produkteksperter

PowerCyclone-teknologi, TriActive-Turbo mundstykke og en motoriseret børste er bare nogle af de mange fordele, der venter dig ved at købe denne smarte ledningsfri støvsuger fra Philips.

Har du hund eller kat? Men vil du gerne være foruden de mange hår rundt omkring? Så er støvsugeren her et perfekt valg, da den ledningsfri støvsuger er udstyret med TriActive-Turbo mundstykke. Det er en motoriseret børste, der kan fjerne dyrehår fra sofaer, puder og andre stoffer, hvor det ellers kan være svært at få dem væk.

God bevægelighed på svært tilgængelige områder

Det er ingen problem at komme rundt ved hjørnesofaen, under sengen eller andre steder, hvor det kan være lidt mere besværligt end ellers. For den ledningsfri støvsuger er nemlig designet til at nå ind overalt. Altså er den meget fleksibel i brug og kan nemt komme rundt om hjørner og lignende. Perfekt til en børnefamilie!

Støvholderen kan desuden også tømmes med et klik, uden du behøver at røre ved det.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den har en nogenlunde batteritid
 • plus-circle.svg Den har en rigtig god sugeevne
 • plus-circle.svg Den har en fin kapacitet
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den støjer meget i brug
 • minus-circle.svg Den har en lang opladningstid

Det mener vores produkteksperter

Bosch er kendt for deres fantastisk gode design og kvalitet, hvilket også er gældende for denne ledningsfri støvsuger. Med 60 minutters driftstid, 5.000 omdrejninger i minuttet på mundstykket og et fleksibelt mundstykke gør den til et fantastisk og meget fleksibelt valg.

Med Philips ledningsfri støvsuger er der ingen grænser for, hvor længe du kan støvsuge. Eller jo. Der er 60 minutters begrænsning per opladning. Men den behøver ikke stikkontakter og er utrolig fleksibel takket være det bevægelige mundstykke. Du kan derfor nemt og enkelt komme omkring hjørner og kanter.

Mundstykket er også konstrueret til at få selv de mindste partikler med, så du altid får et rent gulv.

Høj kapacitet

Modellen her er ikke kun med i vores test på grund af sin fantastiske sugeevne, bevægelighed og lange batteritid. Det er den også, fordi den er blandt de modeller på markedet, der har den største kapacitet. Denne har 0,9 liter, hvilket er 0,3 liter mere end mange af de andre modeller, vi her har med i vores trådløs støvsuger test.

Så går det nok, at den er 6 timer om at lade op igen. I mellemtiden kan du svinge kluden og tage en lur på sofaen – så er den klar til en omgang i boligen igen.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den har 60 minutters batteritid
 • plus-circle.svg Den har en stor kapacitet i støvholderen
 • plus-circle.svg Den er ledningsfri
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den tager 6 timer om at lade op

Det mener vores produkteksperter

Den længste batteritid er, hvad du får med Philips SpeedPro Max 8000! Med det er ikke alt, da den er en 2 i 1 støvsuger og har en fantastisk sugeevne!

Der kan støvsuges af flere omgange med denne ledningsfri støvsuger, da den har hele 70 minutters batteritid. Det er 10 minutter længere end de modeller, der ellers har en høj batteritid her i vores ledningsfri støvsuger test. Altså kan du støvsuge selv den største bolig i ét hug. Ellers er der til et par omgange med støvsugeren, hvis du bor i en mindre bolig. Du behøver derfor ikke hele tiden lade den op.

En smart 2 i 1 støvsuger

Håndholdt eller som stang? Du vælger helt selv, da den kan benyttes til begge dele. Når den derfor står på hovedrengøring, kan du nemt og hurtigt få fjernet støvet og spindelvævet. Den håndholdte version er lige så effektiv, som når den er i stangversion. Så det er bare at gå i krig med rengøringen!

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Ekstra lang batteritid
 • plus-circle.svg Smart 2 i 1 støvsuger
 • plus-circle.svg Kort opladningtid
 • plus-circle.svg Den er ledningsfri
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den har et støjniveau på 84 dB

Det er bestemt ikke nemt at vælge en støvsuger. Slet ikke hvis du har besluttet dig for at gå med en af de populære ledningsfrie støvsugere. Vi har dog sat os for at have som mission, at du skal hjælpes bedst muligt på vej i dit valg af ledningsfri støvsuger. Det skal jo gerne være en stor fornøjelse at støvsuge!

Herunder kommer vi derfor med nogle overvejelser, som du bør gøre dig i valget og købet af en ledningsfri støvsuger. Vi har forsøgt at komme så godt omkring som overhovedet muligt, så du har et rigtig godt udgangspunkt for at vælge en god ledningsløs støvsuger.

Hvad er en ledningsfri støvsuger egentlig?

En ledningsfri støvsuger er en støvsuger, som du kan støvsuge med uden brug af ledning. Altså behøver den ikke være tilsluttet en stikkontakt, mens du støvsuger. Det fantastiske ved en ledningsfri støvsuger er, at du ikke behøver gå på kompromis med en god sugeevne, da den typisk har helt samme sugeevne som en almindelig støvsuger.

Overvejer du derfor at købe en ledningsfri støvsuger og helt erstatte den med en, der er med ledning, kan du sagtens gøre dette. Du skal blot huske at oplade støvsugeren, inden du skal bruge den. Ellers er der ikke den store forskel – foruden at det selvfølgelig er nemmere at støvsuge.

Hvis du helt vil slippe for at støvsuge, kan du også anskaffe dig en robotstøvsuger.

Fordelene ved en ledningsfri støvsuger

Fordelene er mange ved en ledningsfri støvsuger. Herunder er den største fordel ved nok, at du slipper for at holde styr på ledningen, mens du gør rent. For det er en kilde til irritation, da den altid har det med at sætte sig fast ved hjørner, rundt om borde og alt muligt andet. Du har derfor fri bevægelighed og kan bruge den hvor end, du har lyst til.

En anden fordel er også, at ledningsfrie støvsuger som regel kommer uden en støvsugerpose. Altså samles skidtet alt sammen i et kammer, som du kan tømme i skraldespanden, når den er ved at være fuld. Det sparer dig for penge og besvær med en støvsugerpose. Til gengæld kan det være en god ide at tømme skidtet udenfor, så det ikke flyver rundt i luften eller ender ved siden af posen.

Endeligt er der også den fordel, at en ledningsfri støvsuger stort set ikke vejer noget sammenlignet med en almindelig støvsuger. De er nemlig ofte formet som en stang, som både er nem at have med at gøre, og som på grund af designet ikke vejer meget. Er det derfor også en ting, du er lidt træt af ved den almindelige støvsuger, så er det bare om at slå til.

Opladningstid og batteriets levetid

Betyder det meget for dig, hvor lang tid den er om at lade op? Og vil du gerne kunne støvsuge længe ad gangen? Det er i hvert fald overvejelser, der er gode at gøre dig, da det har betydning for din glæde af din støvsuger. Der er meget stor forskel fra støvsuger til støvsuger, hvor gode de er til at holde på strømmen og ikke mindst, hvor lang opladningstiden er på batteriet.

Er du en hyppig bruger af en støvsuger, kan vi anbefale, at du går efter en med lang batteritid og moderat opladningstid. Ellers går der ikke længe, før du får lyst til at kaste den ledningsfrie støvsuger et sted langt væk. Simpelthen fordi du kun når ganske lidt af det, du gerne vil.

Kommer du omvendt ikke til at være storforbruger af den nye ledningsfrie støvsuger, er batteritid og opladningstid ikke nær så vigtigt. Selvfølgelig er det rart, at den ikke løber tør for strøm lige efter, du har tændt for den.

Vi har så vidt muligt oplyst både batteritid og opladningstid i specifikationerne, så du ved, hvad der er at gøre med. Ellers kan du altid få nærmere oplysninger om det hos den respektive forhandler.

Støjniveau

Det værste ved støvsugning er vel nok støjniveauet. Vil du gerne være fri for, at det larmer i hele huset, kan du med fordel se nærmere på støjniveauet for de enkelte modeller. For der er stor forskel på, hvor meget ledningsfrie støvsugere larmer. Også blandt de modeller som vi har valgt ud her til vores ledningsfrie støvsuger test.

Støvsuger du dog ikke så meget, eller er det bare ikke nødvendigt med ofte støvsugning, kan du omvendt også overveje, om det er nødvendigt at tage forbehold for i forhold til andre behov, du hellere vil have dækket.

Støvsugerens kapacitet

Hvor meget skal din støvsuger kunne suge op ad gangen? Det spørgsmål må du meget gerne stille dig selv, inden du køber en ledningsfri støvsuger. For ledningsfrie støvsugere kan ikke støvsuge samme mængde op som standard. Også dette er der stor forskel på.

Hvad du skal vælge, kommer naturligvis an på, hvor meget du benytter dig af en støvsuger i hverdagen. For benytter du den meget, er det selvfølgelig rart at have en støvsuger med god kapacitet, så den ikke skal tømmes hele tiden.

Det er helt og holdent op til dig selv, hvad kapaciteten skal være. Men, det er en god ide at tage stilling til i og med, at det er en central del af støvsugeren og dens funktion.

FAQ

Hvem har brug for en ledningsfri støvsuger?

I princippet kunne alle godt bruge en ledningsfri støvsuger. Men for at generalisere lidt mindre er en ledingsfri støvsuger især egnet til dig, som bor i en mindre lejlighed eller dig, som bor i en bolig med flere etager. For det er bare nemmere at komme omkring med en ledningsfri støvsuger – også ved mindre uheld. En ledningsfri støvsuger behøver heller ikke at stå alene, men kan også kombineres med en almindelig støvsuger med ledning. Så når der er brug for større fleksibilitet, kan du hive den ledningsfrie frem. Det er især et godt valg til børnefamilien eller dig, der også ejer en campingvogn eller måske et sommerhus.

Hvilken ledningsfri støvsuger er bedst i test?

Den bedste ledningsfri støvsuger er uden tvivl den støvsuger, som opfylder dine behov bedst. Vi ville gerne fremhæve en, der adskiller sig fra de andre ledningsfrie støvsugere og derfor er et oplagt valg. Men det vil vi helst ikke, da vi ikke ønsker at farve dit valg. For jo bedre du sætter dig ind i egne behov og den ledningsfrie støvsugers muligheder for at indfri dem, jo større sandsynlighed er der for, at du får valgt den bedste ledningsfri støvsuger. Skal vi absolut pege på ny støvsuger til dig, er Dyson eller Nilfisk aldrig et skidt valg, da de har ry for at blive ved og ved – og det er vel i bund og grund det vigtigste

Hvad er bedst, støvsuger med eller uden ledning?

Vi ville elske at give dig et svar på det! Men, sandheden er, at det kommer helt an på dine behov for at gøre rent og fjerne støv generelt. For er du lidt manisk, når det kommer til rengøring, er en støvsuger med ledning klart at foretrække, da den altid er klar til brug. Tager du omvendt lidt lettere på støv og rengøring, vil en ledningsfri støvsuger eller stangstøvsuger være det oplagte valg for dig. Brug derfor gerne lidt tid på at fundere over, hvor tit støvsugeren egentligt bliver taget frem og træf din beslutning efter det. Det kommer der som regel den bedste beslutning ud af. Dog vil vi gerne tilføje, at en støvsuger uden ledning bestemt ikke er noget ringe valg!

Din produktekspert

Miklas

Administrator