Bedste LED projektor (Test)

En LED projektor er en type projektor, der giver et skarpt billede, både ved brug i hjemmet og til brug ved præsentationer. En LED lampe bruges til at projicere billedet, hvorfra denne type projektor får sit navn.

De 5 udvalgte modeller

Artikel af Miklas

Når man skal ud for at finde en projektor, er det nemt at fare vild mellem de mange valg. Inden for denne branche bliver modellerne bedre og bedre, og derfor kan det også være svært at følge med. Hvad skal man kigge efter? Hvilken projektor skal man købe?

Der er mange forskellige typer projektor: DLP, LCD, 3LCD og slutteligt også LED. Forskellen på de forskellige typer er lamperne og måden projektorerne viser billeder på. En LED (Light Emitting Diode) projektor er en projektor, der er udstyret med en LED-lampe. Denne lampe er meget udbredt, og det er der også en grund til. Man får et skarpt og godt billede. Denne type lampe bruges også i computerskærme, TV og meget mere. Lampen har en rigtig lang levetid, dog kan der være problemer med lysstyrken, hvis projektoren bruges i meget lyse rum.

Vi har herunder fundet frem til top produkter inden for LED projektorer. Der er mange modeller at vælge imellem, og derfor har vi vurderet de forskellige produkter på deres funktionalitet, specifikationer, kvalitet og pris. Vi giver ikke blot vores bud på de bedre, men på de bedste projektorer, så du nemmere kan tage en velbegrundet beslutning.

Det mener vores produkteksperter

LG projektoren er muligvis den projektor, hvor du får mest værdi for en billig penge. Du kan vise film og billeder i HD (720p) med et fantastisk kontrastforhold på 100.000:1, hvilket gør denne model rigtig god til film og underholdning. Desværre viser den ikke film i full HD (1080p), men vil man gerne købe en led projektor uden at tømme kontoen, er dette helt klart en god løsning.

Denne LED projektor er som skabt til film og underholdning. Med et billedformat der hedder 16:9 (standarden for film), en rigtig god kontrast, en lumen på 550 og DLP-teknologi, opfylder den alle krav til en projektor til en hjemmebiograf. Grundet det lave antal lumen, skal man dog ikke bruge denne model i for lyse rum, da det kan være svært at se noget.

Derudover har denne projektor indbyggede højtalere, så du ikke behøver at investere i dette. Bestemt en god all-round løsning, hvis man ikke har eksterne højtalere derhjemme.

Bærbar og nem

Projektoren kan man nemt forbinde til sin computer. Med HDMI stik, der er standard i mange computere, kan man hurtigt og nemt flytte både lyd og billede over på projektoren. Modellen vejer kun 650 gram, hvilket også gør den nem at flytte rundt på. Vil man gerne have den med på farten, er dette også en mulighed. Denne projektor kan drives af et batteri, der holder i 2,5 time. På en pris der er til at betale, er det bestemt en projektor, der er pakket med funktionalitet.

Specifikationer

 • Vejer 650 gram
 • Opløsning på 720p (HD)
 • Lampens levetid: 30.000 timer
 • Driftstid på batteri: 2,5 time
 • Kontrastforhold på 100.000:1
 • 550 ANSI Lumen

Det mener vores produkteksperter

Dette er en LED 4K projektor. 4K Ultra HD er den ultimative opløsning, der giver dig den ultimative oplevelse. Med en LED lampe, 8,3 millioner pixels, DLP teknologi, 3D kapabilitet og mulighed for afspilning op til 200 tommer, får du ikke en meget federe projektor. Vil du gerne have den ultimative filmoplevelse eller præsentation, så er det helt klart denne projektor, du skal have fat i.

Som nævnt, så er 4K Ultra HD den bedste opløsning, man kan få. Med en opløsning der hedder 3840 x 2160, opnår man de næsten 8,3 millioner pixels, der sikrer en god billedkvalitet, uanset hvor stort man projicerer billedet. Dertil kan 4K projektoren også vise 3D film helt op til 200 tommer. Den er udstyret med 1500 ANSI lumen, hvilket gør den god til brug i hjemmet, på kontoret eller i klasseværelset. Kontrastforholdet på 250.000:1 sikrer dig gode og dybe sorte farver. Denne projektors pris ligger i den højere ende, da den lige netop er af top kvalitet.

Udstyret med god lyd

Ikke nok med at man får fantastiske LED 4K billeder, så er denne projektor også udstyret med 2 højttalere, en i venstre og en i højre side. Disse er på 16 Watt, hvilket giver en god og høj lydstyrke. Man kan nemt tilslutte sit input gennem HDMI, og lyden kan også nemt tilsluttes med lydstik eller HDMI.

Specifikationer

 • 4K Ultra HD opløsning
 • Integreret højttaler
 • Kontrastforhold på 250.000:1
 • 1500 ANSI Lumen
 • Lampens levetid: 20.000 timer (30.000 timer på økonomisk tilstand)

Det mener vores produkteksperter

Hvis du skal bruge en projektor, der viser fantastiske videoer, så er denne model bestemt en mulighed. Denne model er også udstyret med 4K teknologi, der giver de skarpeste billeder på markedet. Med den opløsning alene er man garanteret en fed oplevelse, men ud over det vil man også få gavn af 2400 lumen, en kontrast på 3.000.000:1 samt mulighed for projektering op til 200 tommer.

Baseret på funktioner, specifikationer og kvalitet er denne projektor den bedste af alle produkter på denne liste, og er vores bud på en af de bedste LED projektorer. Både konstrasten, lumen og opløsning ligger i toppen, men det samme gør projektorens pris. Der er mange projektorer på markedet, men få lever op til denne. Med Viewsonics biograftilstand vil den være ideel til en hjemmebiograf. Man kan nemt tilslutte den til computeren, og dertil kommer projektoren også med indbyggede højttalere.

Specifikationer

 • Opløsning: 4K Ultra HD
 • 2400 ANSI lumens
 • Kontrast på 3.000.000:1
 • Kan projicere mellem 30 – 200 tommer
 • Lampens levetid: 20.000 – 30.000 timer

Det mener vores produkteksperter

En nem løsning til en bærbar mini projektor. Er du tit på farten, men vil du gerne kunne afspille videoer på et større format end din computer, så er dette en perfekt løsning. Opløsning ligger på 480p, den laveste på vores liste, men det er tit et kompromis man må tage med, hvis man gerne vil have en mini projektor. Den er nem at sætte op og bruge, har en udemærket kontrast, 300 lumen og andre fede funktioner.

Man kan finde mange små projektorer, men ikke mange med LED teknologi. Udstyret med 300 lumen samt en kontrast på 100.000:1, er dette bestemt en perfekt løsning til en bærbar model til brug på hotel eller på faten. Skal du kun bruge en enhed på farten, så vil denne model helt sikkert dække dine behov. Den har hele pakken, hvis man skal se film på turen. Desværre er opløsningen ikke i top, så man skal ikke vise video på alt for store formater. Vil du ikke bruge for mange penge på en lille LED projektor, og skal du dække et simpelt behov, kan du sagtens slippe afsted med denne.

Vis video nemt og længe

Af en mini projektor, er denne helt bestemt af af dem, der kan bruges i længere tid. LED-lampen sikrer dig en lang levetid på denne front, og med et batteri der kan holde i 4,5 time, kan du nemt nå at se flere videoer på farten. Den kan nemt tilsluttes, og kan projicere op til 80 tommer. Man behøver ikke at have en højttaler på slæb, da dette er indbygget i produktet.

Specifikationer

 • 480p opløsning
 • Vejer 397 gram
 • 100.000:1 kontrastforhold
 • 300 ANSI lumen

Det mener vores produkteksperter

Vil du gerne se film, spille spil eller lave præsentationer i Full HD? Så er denne projektor en glimrende løsning. Med 1080p opløsning (1920 x 1080 pixels), LED lampe og DLP projektor, kan du nyde en god film hjemme fra stuen i rigtig god kvalitet (og endda i 3D hvis du har lyst). På hele 2000 ANSI lumens vil du også kunne bruge projektoren om dagen i lyse rum, så man ikke behøver et mørkt rum.

Denne projektor er et rigtig godt værktøj, hvis du laver mange præsentationer eller viser mange billeder. Med de 2000 lumen vil man godt kunne se billedet, selvom man står i et velbelyst lokale. Samtidig vil dette produkt vise billederne i full HD fra en LED lampe, så man kan se alle detaljerne, også selvom billedet bliver forstørret. Prisen ligger i den højere ende, men man får til gengæld en projektor i rigtig solid kvalitet.

Input fra telefonen

For at gøre det ekstra nemt for brugeren, har denne model mulighed for USB tilslutning fra mobilen. Så behøver man ikke at slæbe sin computer med hver gang. Der er også HDMI indgang, hvis man skal tilslutte andre enheder. Du har flere valgmuligheder, og du kan skifte mellem dine enheder, så du ikke behøver at holde pauser.

Specifikationer

 • Opløsning: Full HD (1920 x 1080)
 • Lampens levetid: op til 30.000 timer
 • 2000 ANSI lumens
 • Kan vise billeder op til 110 tommer
 • Kontrastforhold på 200.000:1

Når man skal købe en projektor, skal man sørge for at dække sine behov. Hvis du skal bruge en model til hjemmebiografen, skal du sørge for, at den er udstyret med en god kontrast. Generelt set er DLP-teknologien bedre til en hjemmebiograf, da billedet ikke bliver sløret, selvom der er hurtige action scener. På den anden side har vi præsentationer. Til dette er vores anbefaling, at du finder en projektor med høj ANSI lumen. Lumen betyder egentlig bare lysstyrken. Som regel vil man lave en præsentation i et lysere rum, hvilket betyder, at man skal bruge flere lumen for at kunne se billedet. Er du tit på farten, og leder du efter en bedre løsning til at se videoer end et hotel TV, så er en mini projektor den løsning du leder efter. De fleste kan vise glimrende billeder, selvom de er små og ikke vejer så meget.

Din produktekspert

Miklas

Administrator