Krydslaser test – Bedste krydslaser 2022

Læs med her, i vores krydslaser test. For lige meget om du er professionel i byggebranchen, eller om du er gør-det- selv typen, så er det vigtigt, at have udstyret i orden. Et rigtig godt udstyr at have ved hånden, er en krydslaser.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Bosch GLL 3-80 Krydslaser 5
bedst til større arealer

Bosch GLL 3-80 Krydslaser

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med sådan en, slipper du for at bøvle med tommestok, vaterpas og blyant, når du skal måle noget op, bore eller skære. Krydslaseren afmærker med lys, så du slipper for blyantstreger hist og her, og så er resultatet helt præcist hver gang.

Hvis du gerne vil finde ud af hvilken krydslaser der er den bedste for dig, så læs med her i vores krydslaser test, hvor vi har testet fem populære krydslasere på markedet. I vores købsguide kan du få et godt overblik over hvordan du vælger den bedste krydslaser, og i vores sammenligningstabel, kan du hurtigt få et overblik over de forskellige produkter.

Makita SK105DZ

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftigt lys
 • pros-icon.svg 80 m rækkevidde med modtager
 • pros-icon.svg Lang batteri levetid
Ulemper
 • cons-icon.svg Batteri medfølger ikke

Detaljeret gennemgang

Med Makita krydslaser, får du et værktøj med et yderst kraftigt laserlys. Laseren kan nå 25 meter uden modtager, og hele 80 meter med modtager. Det kraftige lys, sørger for at du altid kan se dine præcise linjer, både lodrette linjer og den vandrette linje. På grund af en kraftig laser, kan du se stregerne uanset om det er lyst eller mørkt, om det er tåget, sner eller regner.

Batteriet har lang levetid, hvilket er rigtig smart hvis du er på farten, og arbejder et sted hvor du ikke lige kan komme til at lade dit batteri op. Bemærk at batteriet skal købes separat. Til Gengæld fungerer batteriet til andre Makita produkter, så hvis du holder dig til dette mærke, kan batteriet bruges til flere apparater.

Makitas SK105DZ-krydslinjelaser har noget der hedder en IP54-klassificering, hvilket betyder, at laseren er modstandsdygtig overfor støv og vand, hvilket igen, betyder at du kan bruge den både indendørs brug og udendørs brug, i alt slags vejr.

Einhell TE-LL 360

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Advarsel ved hældning over 4 grader
 • pros-icon.svg Perfekt til gør-det-selv arbejde
 • pros-icon.svg Let at anvende og god præcision
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke egnet til udendørs brug

Detaljeret gennemgang

Med krydslaseren fra Einhell, får du en krydslaser der er let at anvende, har god præcision, og til rimelig billige penge. Laseren kan række op til 8 meter, og er altså ikke egnet til større afstande, dog er dette en perfekt krydslaser til hjemmebrug og gør-det-selv projekter, hvor der skal måles relativt kort afstand, men stadig med præcise resultater.

Som noget ekstra smart, advarer maskinen dig med et LED-lys, hvis hældningen på en måling overstiger 4 grader. Denne maskine kan alt det en almindelig dansker skal bruge til at finde et eksakt punkt på væggen, eller den rigtige hældning på et billede. Den er let at bruge, selvom du ikke har stor erfaring med krydslasere.

Denne krydslaser egner sig bedst til indendørs brug, da den ikke så godt tåler regn.

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftige laserdioder 
 • pros-icon.svg Selvnivellerende
 • pros-icon.svg Slidstærk beklædning for sikker transport og brug
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke egnet til gør-det-selv opgaver

Detaljeret gennemgang

Med dewalt linjelaser, får du en krydslaser i professionel udgave, og en af de bedste krydslasere på markedet, når vi snakker mere avanceret udstyr i høj kvalitet til helt nøjagtige målinger. Hvis du kun skal du bruge din krydslaser til at lave små hjemme projekter, så er det nok ikke lige den her maskine du har brug for da den er noget mere avanceret end andre i vores test og er noget af de bedste værktøj når du har brug for stor præcision.

Hvis du derimod skal lave mere avanceret arbejde, så får du her en af de bedste modeller. Denne dewalt krydslaser kommer med slidstærk beklædning der både giver sikker transport, samt bedre holdbarhed ude på selve byggepladsen. Den beskytter også ved store temperaturudsving, dårligt vejr og støvede byggepladser.

Krydslaseren har en tydleig grøn laser der giver bedre synlighed, både vertkalt og horisontale. Den er slidstærk og kan tåle både støv, kulde og regn. Krydslaseren har en IP-klassicifering på 64.

Fordele
 • pros-icon.svg Sæt med alt du skal bruge
 • pros-icon.svg Selvnivellerende
 • pros-icon.svg Krydslaser med smart stativ
Ulemper
 • cons-icon.svg Sættet fylder lidt at opbevare

Detaljeret gennemgang

Med denne Bosch laservaterpas, får du et helt sæt med alt hvad du har brug for, for meget præcise målinger og stor nøjagtighed. Krydslaseren her er selvnivellerende, hvilket betyder at at den har automatiske indstilling funktion, så du ikke skal indstille den ved hver opstilling. Det gør arbejdet langt nemmere, og meget mere præcist.

Stativet der medfølger, gør det lettere for dig at sætte krydslaseren op både indendørs og udendørs, og lader sig måle en lang række forskellige ting.

Laseren har en 360° vandret og en 120° lodret laserlinje, der sikrer praktisk og hurtig nivellering (måling). Dens grønne lasere er meget synlige, så du altid kan se stregerne, uanset omgivelserne. Med dette sæt medfølger: 1,5 m aluminium stativ, Universalholder
Beskyttelsestaske, 4 x 1,5-V-LR6 (AA)-batterier.

Bosch GLL 3-80 Krydslaser

bedst til større arealer

Bosch GLL 3-80 Krydslaser
Fordele
 • pros-icon.svg Nem at bruge
 • pros-icon.svg Selvnivellering
 • pros-icon.svg Høj synlighed
Ulemper
 • cons-icon.svg Modtager medfølger ikke

Detaljeret gennemgang

Med denne Bosch krydslaser får du en professionel maskine med 360 graders linjer med meget høj synlighed. Linjerne giver mulighed for at nivellering i hele rummet, både vandret og lodret, på samme tid.

Den har selvnivellering, hvilken gør at den selv retter ind hele tiden på under 4 sekunder, mens den samtidig bevarer den præcise måling. Brugervenligheden ved denne krydslinjelaser er høj, ligesom målenøjagtigheden også er det.

Denne Bosch krydslaser er kompakt og yderst robust. Den har bestået en IP 54. Med modtager er laserens rækkevidde på hele 120 meter, hvilket betyder at den kan bruges til større arealer. Modtageren skal være af typen LR 6 eller LR7 Professionel, og af samme mærke.

Guide

Nu har du fået fem bud på  forskellige krydslasere, men hvordan finder du så ud af hvilken en, der faktisk er den rigtige for dig. Tag et kig her i vores købsguide, og brug også vores sammenligningstabel, til at hjælpe dig på vej, til den helt rigtige beslutning.

Hvad skal krydslaseren bruges til?

Det er nok det helt store og første spørgsmål du skal stille dig selv. Skal din krydslaser bruges til små gør-det-selv projekter derhjemme hvor du skal sætte tapet op i køkkenet eller hænge det årlige familieportræt op.

Selvom du måske har et godt øjemål med god nøjagtighed, så vil en krydslaser altid måle bedre end det menneskelige øje. Måske skal din krydslinjelaser bruges mere professionelt brug på store byggepladser, hvor du har brug for det helt rigtige værktøj med meget stor nøjagtighed.

Hvis du ikke har håndværker erfaring, og blot skal bruge din krydslinjelaser indendørs, til ting som at hænge et billede op, justering af hylder eller noget lignende, så behøver du ikke gå ud at bruge en hel masse penge på en meget avanceret værktøj.

Skal du derimod bruge den mere avancerede opgaver såsom murværks justeringer, kontrol af ladhøjde eller lignende, så skal du vælge en, der er designet til mere professionelt arbejde. Hvis den skal bruges udendørs, eller i meget støvede omgivelser, er det også vigtigt at du tjekker op på om maskinen kan tåle disse omgivelser.

Rækkevidde

Det er lidt forskelligt hvor lang radius de forskellige modeller har. Og igen her skal du tænke på hvad det er du skal bruge din krydslaser til. Skal du bruge den til at hænge billeder, hylder og lignende op i vater derhjemme, behøver du ikke en lang radius.

Skal du i stedet lægge fliser i en stor gårdsplads, eller lave landmåling har du brug for større radius. Mange krydslasere kan dog få længere rækkevidde hvis man tilkøber en modtager. Sørg for at modtager og krydslaser kan samarbejde.

IP klasse

Her bliver det en lille smule mere teknisk, dog er det vigtigt at tjekke op på hvilken IP klasse en krydslaser har, især hvis man skal bruge sin krydslaser til andet end almindeligt gør-det-selv arbejde derhjemme.

En IP klasse dækker nemlig over den internationale beskyttelses klassificering, og angiver tæthedsgrad i en elektrisk enhed, altså hvor let støv og væske kan trænge ind i enheden og ødelægge den. En IP kode vil altid bestå af de to bogstaver IP, som dækker over “Ingress Protection” efterfulgt af to cifre, og i nogle tilfælde et bogstav mere.

Det første ciffer dækker over hvor godt enheden er beskyttet fra faste partikler såsom småsten og støv. Det andet ciffer angiver hvor godt enheden er beskyttet mod væske indtrængning såsom regn. Når du har fundet ud af hvilken IP klasse et produkt har, kan du via google søge på IP-klassificering, og finde en skala der så kan fortælle dig hvor højt på skalaen den krydslaser du kigger på, ligger placeret.

Budget

Denne faktor er selvfølgelig også værd at tage med, og her skal du igen tænke på hvad formålet med di krydslaser er. Der findes både krydslasere til meget budgetvenlige priser, og så findes der også dem der er kravlet et godt stykke op  af prisstigen. Hvis du blot skal bruge den hjemme i privaten, så er det slet ikke nødvendigt at bruge flere tusinde kroner på en ny krydslaser.

Hvis du skal bruge den til professionelt arbejde, så hænger pris og kvalitet næsten altid sammen når vi snakker udstyr til håndværkere, og derfor er det altså det værd at bruge lidt flere penge, for til gengæld at komme hjem med noget der kan holde til at blive brugt meget, og som måler yderst præcist. I vores test har vi inkluderet nogle af de bedste krydslasere på markedet, som kan måle både vandret og lodret, indendørs og udendørs.

Sådan skal du bruge en krydslaser

En god krydslaser kan bruges til mange forskellige opgaver hvor du har brug for nøjagtighed. Du bruger et laserværktøj, hver gang noget skal være i vater, og skal bruge nøjagtige målinger. Det kan være en hylde i soveværelset, et familieportræt i stuen, eller måske skal du måle op til ny kloakering i køkkenet. Faktisk går din linjelaser ind og erstatter det gode gamle, men ikke altid helt præcise vaterpas, med en grøn laser i præcis lodret og/eller vandret linje. Det er altså et vaterpas+blyant i en moderne udgave.

Hvis du har valgt at købe en linjelaser med selvnivellerende laserkryds, kan maskinen selv indstille laseren korrekt, og hvis du har valgt en manuel model, skal du selv indstille laseren i den rette vinkel og vater. Den selvjusterende nivelleringslaser giver dig det mest præcise resultat, så hvis det eksempelvis er kloakering du skal igang med, er det en god ide at vælge en selvjusterende model, men hvis du blot skal hænge et billede eller en hylder op, kan du sagtens klare dig med en manuel model, som også er betydeligt billigere.

Hvor nøjagtig er en krydslaser?

En krydslaser er meget præcis, selv hvis du vælger den billigere manuelle model. Et laser vaterpas slår derfor nemt det klassiske vaterpas af pinden, faktisk er en krydslaser, i gennemsnit, 10 gange mere nøjagtig, og giver hurtige og præcise resultater. Så hvis du er vant til at bruge tommestok, blyant og vaterpas, vil du opleve at dit arbejde både bliver mere præcist, og betydeligt lettere, når du skifter over og begynder at bruge en laser vaterpas.

Laserdioden i maskinen vil sende en tydeligt laserstråle ud i det område hvilket gør det meget let at opmåle, og overskue om noget er i vater. Langt de fleste krydslasere har to stråler, som skaber et kryds i grønt lys, som du kan bruge til at afmærke, når du eksempelvis skal hænge et billede op, eller sætte nye vinduer i et hus og har brug for lange linjer, der er helt lige.

Du kan bruge en krydslaser til mange opgaver. Det kunne eksempelvis være at; Måle døre eller vindueshøjder, retning af ujævnt gulv, tilretning af fliser, udjævne højder på bjælker, stolper, hegn og lignende. Du kan bruge den til murværk justering, til at hænge billeder op, til grundlæggende landmåling, eller til kontrol af landhøjder.

Ja faktisk kan du bruge dit laservaterpas hver gang du skal sørge for at noget være i vatter eller hvis du skal justere en højde, uanset om det er store professionelle byggeprojekter eller små hyggelige gør-det-selv projekter, så hvis du står foran sådanne opgaver, så er dette værktøj alle pengene værd.

FAQ

Hvilken krydslaser er bedst i test?

Den bedste krydslaser i test er Makita SK105DZ. Den er i høj kvalitet, let at anvende, har lang batterilevetid, og har en rækkevidde på 25 meter uden modtager og 80 meter med modtager. Den egner sig derfor både til små indendørs projekter, og større udendørs projekter.

Hvad vil det sige at en krydslaser er selvnivellerende?

Du sparer tid ved at bruge en laser med selvnivellerende laserkryds, da du slipper for at indstille laseren ved hver opstilling. Samtidig giver det færre fejlmuligheder. En selvnivellerende laser har også optisk og/eller akustisk alarm, som vil advare dig, hvis laseren har fået et stød.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×