Bedste krøllejern – Se de 5 testvindere 2022

Hvis du også drømmer om flotte krøller, så læs med i denne test, hvor vi har udvalgt de bedste krøllejern på markedet.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Remington Rose Luxe CI9525 13-25mm 2
Bedste billige

Remington Rose Luxe CI9525 13-25mm

Babyliss Curl Secret 2 C1300E 5
Bedste automatiske

Babyliss Curl Secret 2 C1300E

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi uddyber fordele og ulemper ved alle vores testvindere, så du kan føle dig helt klar til at vælge dit nye krøllejern. Hvis du kunne tænke dig en hurtig oversigt over de forskellige testvinderes funktioner, kan du tage et kig på vores sammenligningstabel.

Med et godt krøllejern kan du style håret, præcist som du drømmer om. Et godt krøllejern bør dog ikke blot give flotte krøller, det skal også levere et holdbart resultat, som er skånsomt for håret og nemt for dig at opnå. Derudover er der mange individuelle faktorer at overveje, når du er på udkig efter et krøllejern. Vi har derfor lavet en udførlig købsguide, så du kan blive klogere på, hvad du personligt har brug for i et krøllejern.

Fordele
 • pros-icon.svg Til alle hårlængder og hårtyper
 • pros-icon.svg Automatisk sluk-funktion
 • pros-icon.svg Skånsomt brug med keramisk belægning og varmeteknologi 
 • pros-icon.svg Indbygget støttefod og cool tip for ekstra brugervenlighed
Ulemper
 • cons-icon.svg Kun én varmeindstilling på 185 grader

Detaljeret gennemgang

Ghd Curve Creative Curl Wand er et keramisk krøllejern med en unik konisk form, som bevæger sig fra 28mm til 23mm. Formen hjælper dig med at skabe store og bløde krøller med et naturligt udseende. Creative Curl Wand er dermed et perfekt krøllejern til dig, som ønsker bløde bølger eller glamourøse og store krøller med masser af bounce. Krøllejernet er også velegnet til dig med kort hår, da du kan krølle håret helt fra rødderne. Den lange ledning gør dette ghd krøllejern let og praktisk at anvende. Den beskyttende “cool tip”-funktion giver dig et køligt punkt, hvorpå du kan placere dine fingre, mens du krøller håret.

Krøllejernet varmes hurtigt op med GHD’s Ultra Zone Technology, og du er garanteret en optimal krølletemperatur på 185 grader. Varmen fordeler sig jævnt og tilpasser sig den enkelte hårsektions tykkelse, så du er sikret holdbare krøller uden at ødelægge håret. Efter 30 minutter uden brug, slukker krøllejernet automatisk takket været den smarte automatiske sluk-funktion. Du kan bruge krøllejernet overalt i verden, da den har universal strømspænding.

Remington Rose Luxe CI9525 13-25mm

Bedste billige

Remington Rose Luxe CI9525 13-25mm
Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk sluk og Cool Tip-funktion
 • pros-icon.svg Forskellige varmeindstillinger
 • pros-icon.svg Inkl. varmehandske og opbevaringstaske
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning
 • pros-icon.svg Fint rosafarvet design
Ulemper
 • cons-icon.svg Krøllejernet har en diameter på 22 mm, hvilket kun kan give mindre krøller.

Detaljeret gennemgang

Dette krøllejern fra Remington er formet som en kegle med keramisk belægning, som sikrer en skånsom og jævn varmefordeling. Krøllejernets koniske form har en tykkelse, som går fra 13mm til 22mm. Det sikrer god variation i dine krøllers størrelse og er perfekt for dig, som drømmer om mere fine krøller. Det tager kun 30 sekunder at varme krøllejernet op, og der er flere temperaturer at vælge mellem. Du kan selv indstille temperaturen på det digitale display, hvor du kan bevæge dig mellem alt fra 130 til 210 grader. 

“Cool tip”-funktionen sikrer, at du kan style dit hår og skabe definerede krøller – helt uden frygt for at brænde fingrene. Ledningen er 3 meter lang, og giver dig dermed masser af fleksibilitet til at bevæge dig rundt, imens du arbejder på at krølle dit hår. Der medfølger også en handske til beskyttelse af fingrene. Krøllejernet slukker automatisk efter 60 minutter uden brug. Alt i alt et rigtig godt krøllejern til små krøller.

Fordele
 • pros-icon.svg Multistyler med flere funktioner (inkl. føntørring og styling)
 • pros-icon.svg Udskifteligt tilbehør
 • pros-icon.svg Skånsom koldluftsfunktion
 • pros-icon.svg Bruger negative ioner til at modvirke statisk hår
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan kun bruges i fugtigt hår 
 • cons-icon.svg Fungerer anderledes end et almindeligt krøllejern, så teknikken skal lige tilvænnes

Detaljeret gennemgang

Dyson Airwrap er ikke blot et innovativt krøllejern med luft. Dyson Airwrap er en hårtørrer, glattebørste, rundbørste og krøllejern i ét og samme redskab. Med dette redskab til hårstyling er du dermed virkelig godt dækket ind til at skabe alle de frisurer, som du drømmer om. Der medfølger 6 forskellige stylingredskaber, og der er indbygget 3 forskellige varmeindstillinger og 3 forskellige hastighedsindstillinger.

Dyson Airwrap kombinerer en kraftig luftstrøm med kontrolleret varme, så du kan føntørre og style dit hår helt uden brug af ekstremt udtørrende og skadelig varme fra varmeplader. Der sidder en digital motor i håndtaget, som benytter det, der kaldes for coanda-effekten.

Coanda-effekten styrer luftstrømmen fra den digitale motor og ud i dit valg af stylingtilbehør. Den samme teknik bruges også til både fly og racerbiler, så her er altså tale om effektiv teknologi, der virker. Samtidig sikrer intelligent varmestyring, at luftstrømmens temperatur altid forbliver under 150 grader. Den lave temperatur gør, at du skal bruge din Dyson Airwrap i fugtigt hår, men du kan også benytte dig af en vandspray, hvis du ikke har tid til at gøre håret helt vådt inden brug.

GHD Curve Soft Curl Tong

Bedst til store krøller

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk sluk og Cool Tip-funktion
 • pros-icon.svg Keramisk belægning
 • pros-icon.svg Med klemme til at fastgøre håret
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning
Ulemper
 • cons-icon.svg Kun én varmeindstilling på 185 grader
 • cons-icon.svg Kun til store krøller

Detaljeret gennemgang

Dette ghd krøllejern kaldet GHD Curve Soft Curl Tong har en diameter på 32 mm og er derfor perfekt til dig, som drømmer om store, bløde krøller eller bølget hår. Det er samtidig et super brugervenligt krøllejern, da det blandt andet er udformet med en klemme, så du kan fastgøre håret til selve krøllejernets cylinder, mens du venter på, at krøllerne sætter sig.

Det gør det nemmere at style håret uden at skulle holde fast med fingrene hele tiden. Cool Tip-funktionen giver dig tilmed også en kold spids, så du nemt kan kontrollere krøllejernet og manøvrere det rundt uden at brænde dig.

GHD Curve Soft Curl Tong er kun 25 sekunder om at blive varmt. Varmen fordeles jævnt med ghd’s Ultra-zone varmeteknologi, som også sikrer en konstant og optimal temperatur på 185 grader. Krøllejernet er derudover også udviklet med en indbygget støttefod og en praktisk lang ledning. Den indbyggede sluk-funktion, gør at krøllejernet automatisk slukker efter 30 minutters inaktivitet.

Babyliss Curl Secret 2 C1300E

Bedste automatiske

Babyliss Curl Secret 2 C1300E
Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk krøllejern 
 • pros-icon.svg Keramisk belægning
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning
 • pros-icon.svg Ionisk teknologi
 • pros-icon.svg Udskifteligt hoved
Ulemper
 • cons-icon.svg Hvis du er vant til et manuelt krøllejern, kræver det lige lidt tilvænning med den automatiske funktion
 • cons-icon.svg Temperaturerne ligger i den høje ende, så de er mindre skånsomme

Detaljeret gennemgang

Er du træt af at skulle bakse med at sno håret og alle dine hårsektioner rundt om krøllejernet? Med Babyliss Curl Secret kan du let skabe smukke krøller med krøllejernets patenterede Auto Curl-teknologi, som gør det nemt og ubesværet at krølle håret. Du skal blot sætte den enkelte hårsektion hen til krøllejernet, klikke på en knap og vente i nogle sekunder. Krøllejernet snor håret helt automatisk, og du efterlades med glansfulde krøller på ingen tid.

Krøllejernet er derudover udviklet med to varmeindstillinger på 210 og 230 grader og tre forskellige tidsindstillinger, så du selv kan styre resultatet. Du kan vælge mellem 25 mm til mere tætte krøller og 35 mm til store bølger, da selve krøllejernets hoved er udskifteligt. Krøllejernet er desuden også udviklet med en ionisk teknologi, som minimerer statisk elektricitet i håret. Den lange ledning giver masser af plads til at manøvrere rundt som prikken over i’et.

Guide

Når man skal krølle sit hår, er den vigtigste ingrediens et godt og velfungerende krøllejern. Der findes mange forskellige krøllejern til forskellige behov og i forskellige prisklasser, så det kan være svært at vælge. I denne købsguide kan du derfor blive klogere på, hvad du skal kigge efter, når du er på udkig efter dit nye krøllejern.

Design og brugervenlighed

Det er vigtigt, at dit krøllejern har et brugervenligt og lækkert design med et ergonomisk greb. På den måde kan du nemt lave de mest perfekte krøller uden at skulle være på teknisk niveau med en frisør.

Derudover bør du overveje, hvilke specifikke egenskaber, du kunne tænke dig i dit krøllejern. Der findes nemlig mange ekstra elementer, som kan være brugbare alt efter dine personlige behov. Det drejer sig blandt andet om:

 • Ledningens længde

Hvis dit krøllejern har en lang ledning, kan du lettere bevæge dig frit rundt, og det gør det meget nemmere at arbejde med håret. Der findes også trådløse krøllejern, her skal du blot være opmærksom på, at de typisk har en vis opladningstid og driftstid.

 • Automatiske krøllejern

Et klassisk krøllejern er udformet, så du skal selv skal sno dit hår rundt om det. Hvis du også synes, at det er tidskrævende og besværligt at vikle hver enkelt hårsektion rundt om krøllejernet, findes der i dag et alternativ til et traditionelt krøllejern – nemlig det automatiske krøllejern, som klarer arbejdet for dig ved et enkelt tryk på en knap.

 • Klemme eller ej

Mange krøllejern holder dit hår fast med en klemme, men der findes også krøllejern uden – her skal du blot holde håret fast selv. Den sidstnævnte type krøllejern gør, at du kan komme tættere på hårrødderne, og dermed opnå mere volumen fra start. Krøllejern med en klemme kan til gengæld være bedre til at krølle hårspidserne, da klemmen sørger for at holde håret godt på plads helt ud til spidserne.

Hvilken hårtype har du?

Har du langt og tykt hår og kraftigt hår, tyndt og fint hår eller skadet og tørt hår? Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på din hårtype, når du udvælger dit nye krøllejern. Der findes nemlig en række faktorer, som afgør krøllejernets effekt på dit hår:

 • Materialet på krøllejernets varmebelægning

Krøllejern er ofte udformet med en keramisk belægning, som giver en jævn og ensartet varmefordeling. En keramisk overflade er skånsom for alle hårtyper og er især et godt valg for dig med skadet hår.

Mange krøllejern er også belagt med turmalinplader som producerer negative ioner. Negative ioner modvirker skade, statisk elektricitet og giver glansfuldt hår. Det er dermed også en god bonus, hvis dit krøllejern er udformet med negative ioner.

Der findes også krøllejern, som er belagt med titanium. Titanium er et dyrere, men utroligt holdbart materiale. Med titanium bliver du sikret en hurtig opvarmning og højere temperaturer, så det fungerer godt til tykt hår, kruset hår og naturlige krøller. Titanium hjælper desuden med at holde på hårets fugt, så det er et godt valg for dig som døjer med helt tørt hår.

 • Krøllejernets varmeindstillinger

Hvis du bruger for høje temperaturer til at skabe krøllet hår, kan du beskadige dit hår i processen. Hvis du omvendt bruger for lav en temperatur, kan det være svært at få en holdbar frisure med markante krøller.

At kunne bruge den optimale temperatur for dit hår, er derfor en yderst vigtigt faktor i valget af krøllejern. Jo flere varmeindstillinger, jo mere alsidighed får du i dit krøllejern, da du kan vælge den temperatur, som passer bedst til dit hår.

Den gennemsnitlige temperatur, som anbefales til alle hårtyper er som hovedregel 185 grader. Hvis dit hår er skadet, tyndt eller kemisk behandlet, er det dog en god idé at bruge lavere temperaturer og gerne under 150 grader. Har du meget tykt hår, kan det være nødvendigt at bruge højere temperaturer for at opnå en holdbar og ønsket effekt.

Hvilken form skal krøllejernet have?

Et sidste, men meget afgørende spørgsmål, som du bør stille dig selv er, hvilken form dit krøllejern skal have. Der findes nemlig krøllejern i mange forskellige størrelser og former, som afgør hvordan dine krøller kommer til at se ud.

Svaret kommer derfor an på, hvilke frisurer, du har tænkt dig at lave med dit nye krøllejern, samt hvilken hårtype du har.

 • Stort krøllejern

Drømmer du om et glamourøst look med store, voluminøse krøller? Det kan også være, at du ønsker et mere bølget look med afslappede krøller. I så fald skal du kigge efter et krøllejern med en stor diameter. Bredere krøllejern giver generelt større og mere løse krøller. De henvender sig især til dig med mellemlangt hår eller langt hår.

 • Lille krøllejern

Er det små og stramme krøller, som du drømmer om, så bør du kigge efter et tyndt krøllejern med en lille diameter. Krøllejern med en tyndere form kan lave strammere og mere spiralformede krøller. Har du tyndt hår eller kort hår, kan det også være en god idé at gå efter et krøllejern som har en tyndere form, da det giver mere definerede krøller.

 • Multifunktionelle krøllejern

Skal du lave mange forskellige frisurer, skal du på udkig efter et multifunktionelt krøllejern. Der findes multifunktionelle stylingredskaber, som kan krølle håret på mange forskellige måder. Nogle af dem kan også bruges til at give dig glat hår eller til blot at føntørre håret på dage, hvor du ikke er i humør til at krølle håret.

Guide til brug af krøllejern

Er du klar til at kaste dig ud i at lave krøller med krøllejern? Her kommer en lille guide til, hvordan du kan få krøllet håret med dit nye krøllejern på bedste vis.

 1. Når du krøller håret, skal det altid være helt tørt – ellers vil krøllerne ikke sætte sig.
 2. Brug altid en god varmebeskyttende spray, inden du går i gang med at bruge dit krøllejern. En varmebeskyttende spray beskytter håret mod varmen fra krøllejernet, som ellers skade håret gevaldigt.
 3. Red dit hår igennem, så det er lettere at håndtere. Det gælder især, hvis du har langt hår.
 4. Opdel håret i sektioner, så det er lettere at håndtere, og så du sikrer dig, at du får krøllet alt håret undervejs. Du kan bruge hårklips eller elastikker til at sætte håret op med.
 5. Tænd for dit krøllejern, og indstil den rette temperatur, som gør krøllejernet varmt og klar til brug. Husk altid at læse brugsvejledningen til dit krøllejern, inden du tager det i brug.
 6. Krøl én sektion ad gangen. Sno håret omkring krøllejernet. Hvor længe, du skal have håret omkring krøllejernet, afhænger af tykkelsen på dit hår. Det kan være alt mellem 5-12 sekunder.

  OBS: Det er vigtigt, at hårsektionerne ikke bliver større end 2-3 centimeter, da dette gør det svært at sikre en ligelig varmefordeling, når håret bliver krøllet med styleren.

 7. Når du har krøllet alt dit hår, bør du lade hele molevitten køle af i et par minutter. Herefter kan du føre fingrene gennem krøllerne, for at give dem et mere naturligt look. Undgå at børste håret, da det vil ødelægge krøllernes struktur og glatte håret ud igen.
 8. Herefter er det en god ide at anvende hårspray eller et andet produkt som sikrer hold i din nye frisure.

Ekstra tips:

 • Sno håret om krøllejernet, så det krøller væk fra ansigtet – så opnår du et mere åbent og naturligt look. Hvis du ønsker ensartede krøller, er det vigtigt, at håret inddeles i lige store sektioner.
 • Det er generelt en rigtig god idé, at give dit hår masser af fugt. Det gælder især, hvis du ofte bruger varme stylingredskaber som krøllejern. Det er vigtigt at finde en god shampoo og balsam, samt at bruge serum og olier, som giver godt med fugt, beskyttelse og efterlader håret blødt.

FAQ

Hvilket krøllejern er bedst i test?

Det bedste krøllejern i test er GHD Curve Creative Curl Wand. Dette keramiske krøllejern giver flotte glamourøse krøller, og det passer til både kort og langt hår. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen og de øvrige modeller.

Hvordan laver jeg store krøller i mit hår?

Et krøllejern er en effektiv vej krøller- både store og små. Det bedste krøllejern til store krøller er et krøllejern med en stor diameter. Jo større diameter, jo større krøller.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×