Kondenstørretumbler test – De fem bedste kondenstørretumblere 2022

Vi har fundet frem til fem af de bedste kondenstørretumblere på markedet i denne kondenstørretumbler test. En god tørretumbler kan tørre dit tøj på en nem og effektiv måde, samtidig med at den har et lavt energiforbrug.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

AEG T8DEM842E
TESTVINDER

AEG T8DEM842E

Denne kondenstørretumbler fra AEG lever op til mere eller mindre alle de krav, du måtte have til en tørretumbler. Den er brugervenlig, effektiv og skånsom mod tøjet. Og så er det samtidig en energieffektiv tørretumbler.…

AEG T8DEM842E 1
bedst i test

AEG T8DEM842E

Bosch WTH85VI8SN 2
bedste billige

Bosch WTH85VI8SN

Bosch WTU876B9SN 3
bedste premium

Bosch WTU876B9SN

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

De fem modeller i denne test lever op til disse krav, og nedenfor kan du læse om fordele og ulemper ved hver tørretumbler, som vi har testet.

Det kan være svært at vælge den rette kondenstørretumbler, da der er mange at vælge imellem. Derfor har vi i vores købsguide samlet en masse gode råd til køb af en kondenstørretumbler, som helt sikkert kan hjælpe dig godt på vej. Det er nemlig vigtigt at finde en tørretumbler, som lever op til dine krav og forventninger.

Foruden at kunne læse en produktbeskrivelse, samt fordele og ulemper ved de fem tørretumblere i denne test, kan du også se specifikationer i vores sammenligningstabel.

AEG T8DEM842E

bedst i test

AEG T8DEM842E
Fordele
 • pros-icon.svg Meget brugervenligt display
 • pros-icon.svg Med fugt- og temperatursensor 
 • pros-icon.svg Skånsom tørring – kan også tørre uld og silke
Ulemper
 • cons-icon.svg Støjer en smule mere end de andre modeller

Detaljeret gennemgang

Denne kondenstørretumbler fra AEG lever op til mere eller mindre alle de krav, du måtte have til en tørretumbler. Den er brugervenlig, effektiv og skånsom mod tøjet. Og så er det samtidig en energieffektiv tørretumbler.

Tørretumbleren er utrolig skånsom mod tøjet, og det er muligt også at tørre sarte tekstiler såsom uld og silke. Det skyldes en særlig teknologi, som betyder, at maskinen kan tørre tøjet ved lavere temperaturer sammenlignet med andre kondenstørretumblere.

Maskinen har et årligt energiforbrug i den lave ende og har energiklasse A++. Det er tørringen ved lavere temperaturer blandt andet medvirkende til. Derudover har denne kondenstørretumbler kun ét filter, hvilket også er med til at sænke energiforbruget.

Tørretumbleren fra AEG er også velegnet til udendørs tøj, da det særlige outdoor-program plejer og genopretter tøjets imprægnering og vandtæthed uden tørring.

Der er mange programmer at vælge imellem med denne tørretumbler, og med en kapacitet på 8 kg er den velegnet til de fleste husholdninger, da du kan tørre meget tøj ad gangen. Maskinen kommer med indvendig belysning for et bedre overblik samt udskudt start, så du kan tilpasse tørringen præcis, som det passer dig.

Bosch WTH85VI8SN

bedste billige

Bosch WTH85VI8SN
Fordele
 • pros-icon.svg Med antikrøl-funktion
 • pros-icon.svg Indikation for rengøring af filter samt fyldt kondensvand tank
 • pros-icon.svg 24 timers forskudt start
Ulemper
 • cons-icon.svg Uden indvendigt lys

Detaljeret gennemgang

Med denne kondenstørretumbler fra Bosch er det nemlig og effektiv at tørre tøj. Ved hjælp af den innovative varmepumpeteknologi tørres tøjet på en effektiv og energivenlig måde.

Tørretumbleren er udstyret med sensor, som betyder, at programmet automatisk afsluttes, når der ikke er mere overskydende fugt i dit tøj. Du kan desuden vælge mellem forskellige programmer, herunder UldFinish, Sport, Silke for minimalt slid samt et hurtigprogram på 40 minutter.

Derudover er det muligt at justere programmerne yderligere ved eksempelvis at vælge antikrøl eller skånetørring. Dertil er det muligt at udskyde starten med op til 24 timer. Det giver dig frihed i hverdagen.

Endnu en god egenskab ved denne kondenstørretumbler er, at den kommer med indikator for, hvornår det er tid til at rengøre filteret samt, hvornår tanken for kondensvand er fyldt, hvilket er med til at højne brugervenligheden.

Kondenstørretumbleren har et årligt energiforbrug på 236 kWh og er mærket som energiklasse B eller A+. Desuden er den udviklet i et særligt antivibration-design, som gør den yderst støjsvag under brug. Den har en god kondenseringsevne svarende til B, og så har tørretumbleren en kapacitet på 8 kg, hvilket passer godt til de fleste.

Bosch WTU876B9SN

bedste premium

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Stor tørretumbler med kapacitet på 9 kg
 • pros-icon.svg Selvrensende kondensator 
 • pros-icon.svg Høj kondenseringsevne
Ulemper
 • cons-icon.svg Intet særligt program til udendørs tøj

Detaljeret gennemgang

Her får du en miljøvenlig tørretumbler fra Bosch, som har en kondenseringseffektivitet, der er svær at konkurrere med for mange tørretumblere. Trods meget fugt i tøjet kan den klare det, og du kan være sikker på, at tøjet er tørret til perfektion, når du tager det ud af maskinen.

Denne kondenstørretumbler er udstyret med alle de funktioner, du måtte have behov for, og så er det en stor tørretumbler med en kapacitet på 9 kg.

Den har en elektronisk fugtkontrol, som sørger for, at tørringen stopper, når den fugten er væk fra tøjet, og tøjet er tørt. Og du skal ikke være nervøs for, at tøjet kommer til at ligge og blive krøllet. Tørretumbleren har nemlig antikrøl i op til 120 minutter efter endt tørring.

Endnu en smart egenskab ved denne kondenstørretumbler er, at dens kondensator er selvrensende. Det betyder, at du ikke selv skal huske at gøre den ren. Det medvirker desuden til en energivenlig tørretumbler, da en ren kondensator medfører et lavere energiforbrug.

Der er LED-lys i tromlen, som giver et godt overblik, og samtidig får du et stort touch-LED display, som gør det nemt og overskueligt at bruge tørretumbleren.

AEG T9DEN866E

bedste energiklasse

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Energiklasse A
 • pros-icon.svg Med 3D scan-teknologi 
 • pros-icon.svg Støjsvag
Ulemper
 • cons-icon.svg Længere tørretid 

Detaljeret gennemgang

Her er der tale om en utrolig energieffektiv kondenstørretumbler, og hvis du er på jagt efter den mest energivenlige tørretumbler, så må denne være et rigtig godt bud. Den bruger nemlig ikke ret meget energi og er angivet til at have et årligt forbrug på 177 kWh.

Det er en kondenstørretumbler med varmepumpe, hvilket betyder, at den varme og fugtige luft cirkulerer i et lukket system, hvilket er med til at højne energieffektiviteten.

En anden stor fordel ved denne kondenstørretumbler er, at den er meget støjsvag, når den tørrer tøj. I denne test er det den maskine, som scorer bedst point i forhold støjniveau.

Tørretumbleren er udstyret med en særlig 3D scan-teknologi, som scanner tøjets indre og ydre fugtniveau ved hjælp af sensorer. Det medvirker til, at tøjet tørres skånsomt og præcist. Desuden anvender denne kondenstørretumbler lavere gradere end andre kondenstørretumblere, hvilket igen bidrager til den skånsomme tørring. Vær dog opmærksom på, at det medfører en smule længere tørretid.

Tørretumbleren fra AEG har en kapacitet på 8 kg, hvilket egner sig godt til den mellemstore familie. Desuden kommer den med autosluk-funktion, udskudt start samt LED-belysning i tromlen, som giver et godt overblik.

Samsung DV80TA020TE

bedste med hurtig tørring

Fordele
 • pros-icon.svg Hurtigt tørringsprogram 
 • pros-icon.svg Med varmepumpeteknologi 
 • pros-icon.svg Let at rengøre
Ulemper
 • cons-icon.svg Længere tørretid på flere af programmerne

Detaljeret gennemgang

Denne Samsung kondenstørretumbler har en masse gode programmer og funktioner, som lever op til kravene hos mange forbrugere. Den har en kapacitet på 8 kg og et støjniveau på 65 dB, hvilket gør den til en tørretumbler, der passer til de fleste.

Det særlige ved denne kondenstørretumbler er, at den har et særligt hurtigt tørringsprogram på blot 35 minutter, hvilket det langt fra er alle tørretumblere der kan komme i nærheden af det. Så kan du altså have tørt tøj på ganske kort tid, hvilket kan være en fordel i en presset hverdag.

Tørretumbleren har en særlig varmepumpeteknologi, som betyder, at maskinen genanvender varmen, som tøjet afgiver og dermed bruger mindre strøm. Med en indbygget varmepumpe får du altså en effektiv og miljøvenlig tørring af tøjet.

Den er desuden udstyret med både sensorer samt antikrøl-funktion, hvilket bidrager til en brugervenlig og effektiv tørring af tøjet. Tørretumbleren har en fin kondensering, og den tilmed let at rengøre grundet et smart 2-i-1 filter, der ikke skal udskiftes, men blot rengøres.

Guide

Der findes et hav af forskellige tørretumblere på markedet, hvilket ikke ligefrem gør det nemt at vælge. Tumblere kan have mange forskellige egenskaber, men hvilke egenskaber er egentlig vigtigst for dig? Og hvilke egenskaber kan du undvære?

I forlængelse af denne tørretumbler test vil vi hjælpe dig på vej til at vælge den bedste tørretumbler til dig og dit behov. Derfor har vi samlet en masse gode råd til dig i vores købsguide nedenfor.

Type af tørretumblere

I denne test har vi udelukkende kigget på kondenstørretumblere, men måske går du stadig med overvejelsen omkring om du skal vælge en tørretumbler med kondens eller aftræk.

En tørretumbler med kondens fungerer på den måde, at alt vand fra tøjet opsamles i en vandbeholder i tørretumbleren. Det betyder, at det ikke er nødvendigt, at have tørretumbleren tilkoblet en slange eller aftrækskanal. Det gør den yderst nem at installere, og den kan installeres i alle hjem.

En tørretumbler med aftræk derimod har brug for en aftrækskanal, hvor vandet kan ledes væk fra tørretumbleren og ud af huset. Det kræver altså, at det er muligt at tilslutte dette i dit hus. Det kan særligt være vanskeligt, hvis du bør i en lejlighed, hvor en kondenstørretumbler vil være det oplagte valg for dig.

Kapacitet

Tørrekapaciteten for din kommende kondenstørretumbler er vigtig, da det er afgørende for, hvor stor en mængde tøj du kan tørre ad gangen. Kapaciteten skal derfor passe til din husholdnings størrelse samt behov for tørring af tøj.

En ny tørretumbler med kondens har ofte en kapacitet på 8 kg i dag, men du kan sagtens få både større og mindre modeller. Til en mindre familie på to personer vil en lille tørretumbler med en kapacitet på eksempelvis 4 kg være tilstrækkelig, hvorimod en tørretumbler med en kapacitet på 8 kg egner sig godt til den mellemstore eller store familie på fire til seks personer. En stor tørretumbler med en kapacitet på 9 kg er også blevet mere almindelig.

Der er altså mange muligheder, og du må derfor overveje dit behov for størrelsen på din nye kondenstørretumbler, dog er en kapacitet på 8 kg det mest almindelige ved nyere modeller.

Energiforbrug

En anden væsentlig ting at overveje inden køb af en ny kondenstørretumbler er maskinens årlige energiforbrug. Det kan nemlig have meget at sige, hvis du har planer om at bruge din tørretumbler meget i løbet af et år.

Energiklasserne spænder fra A til G. Her kan det være en rigtig god beslutning at vælge en kondenstørretumbler mærket med energiklasse A eller B. Her opnår du nemlig den mest energieffektive tørring, som kan spare dig for en masse penge.

En stor tørretumbler bruger som regel en smule mere strøm end en mindre model, men det er dog ikke altid tilfældet. Det kommer nemlig også an på, hvordan selve tørringsteknologien fungerer, hvordan kondenseringseffekten er, samt hvilke temperaturer maskinen anvender under tørring.

Heldigvis er mange kondenstørretumblere i dag utrolig energieffektive, og udnytter energien på bedst mulig vis. Det er derfor nemt at finde en kondenstørretumbler, som lever op til dine energikrav.

Sensor

Mange modeller i dag har en særlig sensor-teknologi, som betyder, at maskinen selv registrere, når al fugtig luft er sorteret fra. Sensorer i maskinen kan selv mærke, hvornår tøjet er tørt – både udvendigt og indvendigt. Det kan være en særlig smart funktion, da det kan spare både tid og energi i forbindelse med tørring af tøjet. Samtidig er det med til at beskytte tøjet, da det ikke bliver udsat for unødvendig varme og tørring.

Støjniveau – hvor meget må den larme?

De bedste tørretumblere er som regel også dem som larmer mindst. Det kan i hvert fald være et vigtigt krav for mange, hvis det er meningen, at tørretumbleren kan køre på alle tidspunkter af døgnet uden at genere unødvendigt.

Mange hårde hvidevarer herunder kondenstørretumblere angives med dB-værdi i forhold til støjniveauet. De fleste kondenstørretumblere har et støjniveau mellem 60 og 70 dB. En tørretumbler med et støjniveau under 66 dB kan betegnes som værende støjsvag. Du bør derfor gå efter en tørretumbler under dette niveau, hvis du ønsker en støjsvag model. Hvis du ønsker en nærmest lydløs model må du endnu længere ned.

Programmer og funktioner

Foruden at tage stilling til om din nye tørretumbler skal have en kapacitet på 8 kg eller 9, og om den skal være vurderet til energiklasse A eller B, bør du også overveje, hvilke funktioner, der er vigtige for dig.

En kondenstørretumbler kan nemlig komme med et hav af forskellige funktioner og programmer, som du kan vælge imellem. På den måde kan du tilpasse tørringen af tøj og andre tekstiler præcis, som du ønsker.

De fleste kondenstørretumblere kommer med forskellige standardprogrammer som bomuld, syntetisk, sengetøj og sportstøj. Nogle modeller har også særlige outdoor-programmer samt særlige programmer til sarte materialer som uld og silke. Det kan være værd at tilvælge, hvis du har planer om at tørre sådanne materialer. I den forbindelse er designet af tromlen også vigtig, da tromlen skal være designet til at kunne klare sart stof uden at slide på det.

En god og nyttig funktion kan også være den særlige antikrøl-funktion, som sikrer at tøjet ikke krøller – også selvom maskinen er kørt færdig. Det kan være utrolig gavnligt, hvis du vil tørre forskellige former for tøj, som bestemt ikke skal være krøllet, når det tages på. Med denne funktion vil alt tøj nemlig være fint og klar til at tage på, når du tager det ud af maskinen.

Desuden kan det være, at du har et ønske om at kunne udskyde tørretumblerens start, hvilket også kan være en smart og nyttig funktion. Denne funktion har mange af modellerne i dag, men vær opmærksom på det, hvis det er noget, som du ønsker.

Brugervenlighed

En sidste, men også ret afgørende, ting i forbindelse med dit valg af kondenstørretumbler er brugervenligheden. Det er vigtigt, at du forstår betjeningssystemet, og at det er intuitivt for dig at bruge. Hvis det ikke er tilfældet, kan det nemlig være ligegyldigt med alle de smarte funktioner og programmer.

De fleste modeller kommer med en drejeknap, hvor du kan vælge mellem maskinens forskellige standardprogrammer. Derudover vil der ofte være et display, som betjenes med knapper eller med touch. Det kan være en god ide at vælge en tørretumbler, hvor funktioner og programmer er beskrevet med tekst, så du ikke er i tvivl.

Foruden selve betjeningssystemet kan features som lys og lyd også være med til at højne brugervenligheden. Det kan eksempelvis være en god ide at vælge en tørretumbler med LED-lys i selve tromlen, da du på den måde nemt kan se, om du har fået alt med ud. På samme måde kan lyd være med til at indikere, hvornår tørring af tøjet er færdig. Her vil du nemlig kunne slukke maskinen, og så slipper du også for en unødvendig standby-funktion, som koster strøm. Her kan det være en ide at vælge en tørretumbler med automatisk sluk-funktion. Det er eksempelvis muligt at få en tørretumbler, som automatisk slukker efter ti minutters stop.

FAQ

Hvilken kondenstørretumbler er bedst i test?

Den bedste kondenstørretumbler i test er AEG T8DEM842E. Den har en særlig skånsom måde at tørre tøjet på, og så er den også velegnet til sarte materialer. Den er utrolig brugervenlig og med en kapacitet på 8 kg passer den godt til de fleste.

Hvad er forskellen på en kondenstørretumbler og en aftrækstørretumbler?

Kondenstørretumblere har ikke brug for et aftræk. Derimod kondenserer tørretumbleren vandet fra tøjet og opsamler det i en vandbeholder. En aftrækstørretumbler har derimod en aftrækskanal, som leder varmen og fugten fra tørretumbleren ud af boligen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×