Kølefryseskab test – bedste kølefryseskab 2022

Læs med i vores kølefryseskab test, hvor vi anmelder de fem bedste kølefryseskabe på markedet lige nu.
Af Benjamin BAdge
Benjamin

Benjamin er 30 år gammel og ikke bosat noget specifikt sted. Han rejser nemlig jorden rundt som digital nomade, hvor han oplever verden, samtidigt med at han undersøger, hvad der...

LIEBHERR CPEL4313-22001 kølefryseskab 3
Bedste premium

LIEBHERR CPEL4313-22001 kølefryseskab

Samsung Bespoke RB34A7B5D39/EF 4
Bedste til at sætte sit eget præg på

Samsung Bespoke RB34A7B5D39/EF

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et godt kølefryseskab skal både være praktisk indrettet, så det er nemt at bruge og pladsen kan udnyttes optimalt. Det skal samtidig også være både støjsvagt og energieffektivt.

Kølefryseskabe egner sig godt til singlen eller den lille familie, hvor der ikke er behov for den største kapacitet. Samtidig er de idéelle til mindre hjem, hvor der ikke er plads til eller behov for separat køleskab og fryser.

Vi har undersøgt markedet og fundet frem til de fem bedste modeller, og sammenlignet deres unikke funktioner, samt fordele og ulemper. I vores købsguide kan du læse meget mere om de væsentligste parametre du bør overveje inden køb. For et hurtigt overblik over modellernes egenskaber og funktioner kan du gå til vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg All-Around Cooling til at holde hele køleskabet koldt.
 • pros-icon.svg Fresh Zone skuffe til at holde dine grøntsager friske i længere tid.
 • pros-icon.svg Lavt støjniveau med 35 dB(A) og støjklasse B.
 • pros-icon.svg Det fylder ikke så meget, hvis du har et lille køkken.
Ulemper
 • cons-icon.svg Energimærket E.
 • cons-icon.svg Har ikke en vendbar dør.

Detaljeret gennemgang

Samsung kølefryseskab kommer med All-Around Cooling teknologi, som sikrer friske madvarer, fresh zone, afrimningsfri fryser og et meget lavt støjniveau.
Det har et stilrent design, med separat køleskab og fryser. Derudover er den udstyret med elektronisk temperaturstyring, for at give dig den optimale temperatur til alle madvarer.

Samsung BRB26605EWW kommer også med en Fresh Zone skuffe, der er designet til at holde letfordærvelige madvarer friske. Den holder også fryseren afrimningsfri med sin No-frost teknologi, der distribuerer kulden ligeligt rundt i fryseren. Den opretholder dermed den samme temperatur, så dine frostvarer kan holde sig længere, og så du ikke skal afrime den hvert år.

Samsung er nogle af de bedste til at lave kølefryseskabe, og det her er bestemt ikke nogen undtagelse. Derfor er den også øverst på vores liste.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Et billigt kølefryseskab.
 • pros-icon.svg Et meget rummeligt køleskab.
 • pros-icon.svg Indeholder smart diagnose så du hurtigt kan finde og løse et problem ved køleskabet. 
 • pros-icon.svg Har Multi Air Flow, som holder fødevarerne kolde
Ulemper
 • cons-icon.svg Energimærket E
 • cons-icon.svg Bruger meget energi pr. år. 

Detaljeret gennemgang

LG GBP31SWLZN er udstyret med indbygget LED lys, doorcooling, multiariflow og smart fejlfindingsteknologi. Og så er det endda testens billigste model.
Det er også udstyret med automatisk afrimning, så du ikke behøver at stå at bakse med det mere.

Kølefryseskabets indbyggede Multi Air Flow giver en ensartet fordeling af den kolde luft, da den selv kan justere temperaturen, så holdbarheden forlænges på dine fødevarer.

Dens indbyggede doorcooling giver også en hurtigere nedkøling af de fødevarer, som står i døren. Så selvom du har haft døren åben længe, for at få alle dine ønskede varer ud af køleskabet, så kan kølefryseskabet hurtigt afkøle varerne og forlænge holdbarheden.

LG har også udtænkt en ny smart måde at fejldiagnosticere dit køleskab, uden at du skal have en autoriseret mekaniker ud først. Med en indbygget lydgenkendelse i kølefryseskabet, skal du blot ringe til LG og holde din telefon op til køleskabet, så kan deres computer hurtigt finde frem til, hvad fejlen er.

LIEBHERR CPEL4313-22001 kølefryseskab

Bedste premium

LIEBHERR CPEL4313-22001 kølefryseskab
Fordele
 • pros-icon.svg Lavt energiforbrug pr. år på kun 187 kWh.
 • pros-icon.svg Kan holde dine fødevarer friske i op til 30 timer ved strømafbrydelse.
 • pros-icon.svg Kan nedkøle 12/kg per døgn
 • pros-icon.svg Har vendbare døre
Ulemper
 • cons-icon.svg Lågen kan kun være højrehængt og den kommer ikke med en soft close funktion.

Detaljeret gennemgang

Liebherr CPEL4314-22001 er et high-end køleskab i et flot rustfrit stål look. Det er udstyret med en stor frysekapacitet på hele 100 L. Derfor er det også smart, at det kommer med tre gennemsigtige skuffer til fryseren, så det bliver mere overskueligt at finde din nedfrosne mad.

Det er et nyt kølefryseskab, som har et lavt årligt energiforbrug, som dermed vil kunne give dig en lavere elregning. Du kan også indsætte en flaskehylde for at køle champagne og vin.

Kommer med separat stor grøntsagsskuffe til at holde frugt og grønt friskt.

Det er et af de bedste køleskabe med fryser du kan finde, da dens door cooling teknologi giver dig optimal holdbarhed på dine fødevarer. Selvom dens energiklasse ikke er i toppen, så er det stadig den billigste løsning på lang sigt i forhold til dens strømforbrug.

Samsung Bespoke RB34A7B5D39/EF

Bedste til at sætte sit eget præg på

Samsung Bespoke RB34A7B5D39/EF
Fordele
 • pros-icon.svg Du kan selv tilpasse designet på fronten
 • pros-icon.svg Lavt støjniveau med 35 dB(A) og støjklasse B
 • pros-icon.svg 2 foldbare hylder
 • pros-icon.svg SpaceMax teknologi for at udnytte pladsen indeni
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan kun holde maden kold i 9 timer, hvis du får en strømafbrydelse.

Detaljeret gennemgang

Du kan selv designe, hvordan dit køleskab fra Samsung skal se ud i deres nye Bespoken serie. Så hvis dit køkken enten har minimalistisk indretning eller et meget personligt touch, så kan du ændre på udseendet, så det passer til dine andre hårde hvidevarer. Fås i seks forskellige materialer og endnu flere farver.

Det er ikke bare uden på at du kan ændre udseendet, den er nemlig også udstyret med en foldbar hylde, så du kan sætte flasker eller høje genstande ind i køleskabet, uden at skulle tage hylden ud.

Samsung kølefryseskab er stort, da SpaceMax teknologien gør, at der ikke er så meget spildplads i siderne. Det gør, at dit nye køleskab med indbygget fryser kan virke mere overskuelig, og det kan indeholde meget mad.

Det er et praktisk køleskab med mange muligheder for at give sit eget touch til det, samtidigt med at det ville se flot ud som et fritstående kølefryseskab.

BOSCH KGV36VBEAS Serie 4

Bedste fritstående kølefryseskab

Fordele
 • pros-icon.svg Super-freeze til ekstra hurtig nedfrysning af fødevarer.
 • pros-icon.svg Forkromet flaskehylde.
 • pros-icon.svg VitaFresh skuffe til at holde grøntsager friske.
 • pros-icon.svg LowFrost system som giver nem afrimning
Ulemper
 • cons-icon.svg Energimærket E.
 • cons-icon.svg støjniveau på 39 dB(A).

Detaljeret gennemgang

Et klassisk køleskab som kan give en ensartet temperatur i hele køleskabet. Med VitaFresh teknologien kan temperaturen holdes gunstig for dine letfordærvelige fødevarer såsom frugt og grønt.

Modellen fra Bosch kommer også med en Super-freeze teknologi, der hurtigt nedfryser dine madvarer, så de ikke behøver at gå til spilde. På den måde, kan du undgå madspild og forlænge dine madvarers holdbarhed.

Den kommer med elektronisk temperaturstyring, som gør det nemt at sænke temperaturen og samtidigt giver en jævn temperaturfordeling. Hvis du vil have to til at stå ved siden af hinanden, skal du huske ekstra isolering.

Med tre gennemsigtige skuffer har du masser af frysekapacitet, som dermed også gør det til et praktisk kølefryseskab. Så hvis dit nuværende kølefryseskab skal have en opgradering til måske to fritstående, så er det her den bedste mulighed.

Guide

Der er en række ting, du bør overveje, inden du skal købe et kølefryseskab. For det første bør du undersøge, hvilke specifikationer produktet har, herunder dets kapacitet, energieffektivitet, lydniveau og andre funktioner, så du kan vælge det kølefryseskab, der bedst opfylder dine behov og ønsker. Vi har samlet nogle af de funktioner, som er bedste at overveje herunder.

Endelig bør man også overveje, hvilken størrelse og form kølefryseskabet skal have, afhængigt af, hvor meget plads der er til rådighed i køkkenet.

Find ud af, hvordan dit køleskab skal indgå i dit køkken-flow. For nogle køleskabe har fx ikke en vendbar dør, og det kan blive et problem, hvis den ikke åbner den rigtige vej.

Energiklasse i dit nye kølefryseskab

Energieffektiviteten i et kølefryseskab kan have en stor indflydelse på dine elregninger. Jo mere energieffektivt et kølefryseskab er, desto mindre strøm vil det bruge, og dette kan resultere i lavere elregninger.

Det kan derfor være en god idé at vælge et kølefryseskab med en høj energieffektivitet, da dette kan spare dig for penge i længden. Det kan også være en god idé at undersøge, om produktet har en energimærkning, som kan give en indikation af dets energieffektivitet. Energimærkningen går fra A (meget energieffektivt) til G (mindre energieffektivt). Jo højere mærkning, desto mere energieffektivt er kølefryseskabet.

Desværre er der stadig få køleskabe, som kommer op i energiklasse A, men det er nok bare et spørgsmål om år, før vi vil se et godt energibesparende kølefryseskab.

Kapacitet – Hvor meget plads har du brug for?

Kapaciteten i et kølefryseskab refererer til mængden af madvarer, der kan opbevares inde i skabet. Dette kan måles på mange forskellige måder, såsom i liter eller i antallet af madvarer, der kan opbevares.

Kapaciteten i et kølefryseskab kan variere meget afhængigt af størrelsen og designet af skabet. Mindre kølefryseskabe kan have en kapacitet på omkring 100 liter, mens større køleskabe kan have en kapacitet på op til 500 liter eller mere. Det kan være en god idé at overveje, hvor meget plads du har til rådighed, og hvor mange madvarer du planlægger at opbevare, når du vælger et kølefryseskab.

Du skal også tænke over dit kapacitetsbehov, når du vælger et kølefryseskab. Hvis du for eksempel har en stor familie eller elsker at lave mad i store mængder, vil du have gavn af at et større skab med en større kapacitet. På den anden side, hvis du kun har brug for at opbevare lidt mad eller har begrænset plads i dit køkken, kan et mindre skab være mere passende.

Generelt set kan man inddele kapacitetsbehovet således:

 • 100-250L passer til en mindre familie på 2 personer
 • 250-400L passer til en familie med 3-4 personer
 • 400L+ passer til 5-6 personer

Et andet godt råd er at tænke på, hvor mange hylder du gerne vil have. Skal alle hylder være der hele tiden? Eller vil du gerne have at du kan folde nogle af hylderne sammen? Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser i dag, når du skal have fat i et nyt stort kølefryseskab.

Støjniveau – Hvor meget må det larme?

I dag står kølefryseskabet ofte i et køkkenalrum og dermed et sted, hvor vi opholder os meget. Derfor er støjniveauet blevet ekstra vigtigt. Der er ikke noget mere irriterende end en konstant støj, så det er en vigtig faktor du bør overveje inden køb.

Lydniveauet i de forskellige kølefryseskabe angives i decibel og det kan være svært at vurdere, hvor meget det svarer til.

Vi har sammensat en liste over almindelige lydes decibel til sammenligning:

 • 35-40 dB = et lydsvagt kølefryseskab
 • 50- 60 dB = en normal samtale
 • 74 dB = en almindelig støvsuger
 • 80 dB = en gennemsnitlig hårtørrer

Ovenstående er naturligvis vejledende men kan give dig en god fornemmelse for, hvilket støjniveau du bør gå efter.

Vi anbefaler ikke at gå meget over de 40db men, hvis kølefryseskabet skal stå langt fra jeres normale opholdsrum, så vil et højere støjniveau være mindre generende.

Dørkølingsteknologi

Når køleskabets dør åbnes og lukkes, medfører det at varm luft trænger ind i køleskabet og forårsage en stigning i temperaturen. Det kan påvirke køleskabets evne til at holde madvarerne kolde, og kan også forårsage øget dannelse af kondens og is inde i køleskabet.

Derfor er det vigtigt at lukke døren så hurtigt så muligt. Mange af de nyeste køleskabsmodeller har dog en door cooling, som nedkøler de madvarer, som står i døren hurtigt igen. På den måde kan du have friske varer i længere tid, og køleskabet vil have en højere energiklasse, da det udnytter energien bedre.

LED-lys eller traditionel pære

LED-lys er et energieffektivt alternativ til traditionelle glødepærer, og bruges oftere i et køleskab end før i tiden. LED-lys generer meget lidt varme, hvilket betyder, at de ikke vil påvirke temperaturen inde i køleskabet. De er også lavet af materialer, der er mindre tilbøjelige til at bryde sammen eller udsende giftige kemikalier, hvilket gør dem mere sikre at bruge i et køleskab.

Desuden har LED-lys en længere levetid end traditionelle glødepærer, hvilket betyder, at du ikke skal skifte dem så ofte. Alt i alt kan LED-lys være en god løsning til at belyse et køleskab, da de er energieffektive, sikre og har en lang levetid.

Design

Vil du helst have et indbygget- eller et fritstående kølefryseskab? Nogle kan selv vælge, mens andre bliver nødt til at gøre det ud fra deres køkken. Det kommer an på, hvor meget plads du har, og hvordan dit køkken skal se ud.

Flere og flere ser et kølefryseskab som en mulighed for at skille sig ud og skabe lidt spræl i køkkenet. I gamle dage gjorde man det ved, at man hængte tegninger, magneter og feriebilleder på det. Men nu kan du selv designe dit køleskab i de materialer og farver, som du ønsker. Du kan endda også lave det om igen, hvis du fortryder hen af vejen. Det giver en større frihed til at ændre formen og farven på dit køkken, uden at du skal købe nye hårde hvidevarer hele tiden.

Indstilling af temperaturen

Indstilling af temperaturen i et køleskab er en vigtig del af at opbevare madvarer på en sikker og hygiejnisk måde. Generelt bør temperaturen inde i et køleskab være mellem 5 og 3 grader celsius.

Dette er den optimale temperatur til at holde madvarer friske og forhindre bakterievækst. Hvis temperaturen er for høj, kan det føre til, at madvarerne bliver dårlige hurtigere end normalt, og det kan også øge risikoen for bakterievækst og spredning af sygdomme.

Hvis temperaturen er for lav, kan det føre til, at madvarerne fryser, hvilket kan gøre dem mindre smagfulde og ødelægge deres struktur og tekstur.

Derfor er det vigtigt at indstille temperaturen i køleskabet korrekt, så madvarerne holdes på den optimale temperatur.

Dette kan gøres ved at tilpasse temperaturen ofte eller ved at anvende et termometer inde i køleskabet for at måle temperaturen. Det er også en god idé at periodisk tjekke temperaturen inde i køleskabet for at sikre, at det fortsat er indstillet korrekt.

FAQ

Hvilket kølefryseskab er bedst i test?

Det bedste kølefryseskab i test er Samsung BRB26605EWW, med en stor rummelighed og mange teknologiske tilføjelser. Det er ikke et stort køleskab, så det vil passe ind i mange køkkener, samtidigt med at det stadig kan rumme mange L. Derfor er dette kåret som vores testvinder.

Hvor mange separate kølesystemer skal det have?

Vi anbefaler at dit nye kølefryseskab har minimum to separate kølesystemer, så det både kan køle og fryse på samme tid. Det har de fleste køle fryseskabe i dag.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×