Køkkenvægt test – Den bedste køkkenvægt 2022

I denne køkkenvægt test, har vi testet fem forskellige køkkenvægte, og fundet fordele og ulemper, så du kan finde den helt rigtige køkkenvægt for dig.
Af Benjamin BAdge
Benjamin

Benjamin er 30 år gammel og ikke bosat noget specifikt sted. Han rejser nemlig jorden rundt som digital nomade, hvor han oplever verden, samtidigt med at han undersøger, hvad der...

I vores købsguide kan du finde ud af hvordan du vælger den helt rigtige køkkenvægt, og med vores sammenligningstabel, kan du hurtigt få et overblik over de fem køkkenvægtes funktione og andet vigtigt info.

“Du skal bruge 100 g mel, og 50 g sukker”. Der findes mange gode redskaber der er vigtige i et køkken, men en god køkkenvægt er et uundværligt redskab, da den hjælper dig med at måle mængder op. Vi har kigget på nogle af de bedste køkkenvægte på markedet og sammenlignet dem for dig. Snart er du klar til at bage de lækreste brød, lave fantastiske risretter, og kreere uimodståelige desserter i dit eget køkken, med mængder, der er målt helt rigtigt op.

Soehnle Page Profi

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Høj præcision
 • pros-icon.svg Hold-funktion
 • pros-icon.svg Automatisk sluk
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke forskellige måle enheder

Detaljeret gennemgang

Med Soehnle køkkenvægt,, får du en køkkenvægt der kan alt det som du typisk vil få brug for når du skal lave mad, og veje ingredienser af. Køkkenvægten har høj præcision, hvilket kan være altafgørende, hvis du eksempelvis skal lave desserter eller kager, hvor mængderne har stor betydning for at færdige resultat..

Køkkenvægten har en såkaldt hold-funktion, der betyder at vægten “holder” en vejning i 10 sekunder efter du har fjernet objektet fra vægten. Det betyder at du kan veje større ting, der skygger for skærmen. Denne vægt har en overflade er lavet i glas, og den har en max kapacitet på imponerende 15 kg. Det betyder at du faktisk også kan bruge den til at veje andet end madvarer. Du kan eksempelvis veje en pakke, hvis du skal regne ud hvor meget porto du har brug for.

Køkkenvægten har en automatisk sluk-funktion, så selvom du glemmer at slukke vægten, så gør den det selv, og du kan derfor spare batteri.

Fordele
 • pros-icon.svg Stilrent design
 • pros-icon.svg Vejer præcist
 • pros-icon.svg Automatisk sluk-funktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Overfladen ridses nemt

Detaljeret gennemgang

Med OBH Nordica vægt, får du en rigtig god digital køkkenvægt og samtidig en billig køkkenvægt. Vægten har en belægning af rustfrit stål, der beskytter mod fingeraftryk på vægten.

Køkkenvægten fra obh nordica, kan nulstilles mens du vejer, så det betyder at du eksempelvis kan veje flere ingredienser i samme skål, bare du husker at nulstille vægten mellem vejningerne. Så hvis du er i gang med at bage, så kan du veje ting som mel, sukker, kakao og salt i samme skål.

Denne digitale køkkenvægt slukkes automatisk efter 60 sekunder uden brug, så du kan spare batteri hvis du glemmer at slukke den selv. Køkkenvægten har et stort lcd display, hvor du nemt kan aflæse vejninger. Vægten er fremstillet i rustfri stål, og er derfor rimelig slidstærk, og nem at rengøre med et let fugtig klud.

Kenwood AT850

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Aftagelig skridsikker måtte
 • pros-icon.svg Automatisk slukfunktion
Ulemper
 • cons-icon.svg Graduering på 2 g

Detaljeret gennemgang

Med denne køkkenvægt fra Kenwood, får du en enkelt køkkenvægt der er let at bruge , så du kan veje dine ingredienser rigtigt af. Som noget ekstra, har denne køkkenvægt en skridsikker gummimåtte, der gør at dine skåle og andet du stiller ovenpå vægten, står sikkert og stabilt. Måtten er aftagelig så du let kan rengøre både den, og selve vægtens overflade.
Den aftagelige gummimåtte er også tilpasset røreskålene Major og Chef, fra Kenwood. Kenwood er et britisk firma der laver køkkenredskaber af høj kvalitet. Ud over køkkenvægte laver de bla. blendere, røremaskiner, kaffemaskiner og meget andet. Så hvis du godt kan lide at holde dit køkken inden for et mærke, så er Kenwood et godt bud.

Dette er en digital køkkenvægt, og alle dine målinger aflæses let på displayet forrest på køkkenvægten.

Zwilling Enfinigy

bedst til miljø

Fordele
 • pros-icon.svg Genopladelig med USB
 • pros-icon.svg Kommer i flere farver
 • pros-icon.svg Kan skifte mellem ounces og gram
Ulemper
 • cons-icon.svg Aflæsning kan være svær ved nogle farver

Detaljeret gennemgang

Med en Zwilling køkkenvægt får du en rigtig flot køkkenvægt i et stilfuldt design. Zwilling køkkenvægten kan både veje ounces og gram, hvilket gør den specielt godt egnet til internationale opskrifter.

Køkkenvægten kan oplades via USB-kabel, så du behøver ikke skifte batterierne ud, det betyder at du har her et miljøvenligt valg af køkkenvægt.

Det betyder også at du ikke kommer til at stå med en køkkenvægt der lige pludselig mangler batteri, midt i madlavningen. For det er jo ikke altid at man lige har et nyt batteri liggende i skuffen.

Køkkenvægten tændes og slukkes på sensorberøringsskærmen, og slukker af sig selv, hvis du glemmer det efter brug. Køkkenvægten har også hold-funktion, så vejningen ikke forsvinder med det samme, når et objekt flyttes fra vægten.

Denne køkkenvægt har en max kapacitet på 10 kg, hvilken ligger i den højere ende her i vores test. Derfor er dette en rimelig alsidig køkkenvægt, der kan bruges til at veje mange forskellige ting.

Beurer KS 36

bedste kompakte

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk sluk funktion
 • pros-icon.svg Præcis aflæsning
 • pros-icon.svg Kan måle i ounces og gram
Ulemper
 • cons-icon.svg Lav max kapacitet

Detaljeret gennemgang

Med Beurer køkkenvægt, får du en kompakt køkkenvægt, der egner sig perfekt til et lille køkken med lidt plads. Køkkenvægten måler i intervaller på 0,1 g, så du får en meget præcis vejning. Faktisk er dette den køkkenvægt der har de mindste måleinterval i vores test, hvilket gør den yderst præcis.

Køkkenvægten er lille og let, og du kan derfor let få plads til den, selv i helt små køkkener, og du kan også let have den med på farten.

Beurer køkkenvægten er en simpel køkkenvægt der er let at bruge. Den har forskellige måleenheder, så du kan både måde ounces og gram, og derfor slipper du for at skulle omregne mål, hvis du benytter en international opskrift.

Køkkenvægten her er oplagt hvis du ofte laver desserter, kager eller high-end madlavning, der kræver meget præcise mål. Den har nemlig en kapacitet på kun 2 kg, hvilken er lavt, men den meget præcise måling er yderst gavnlig, når du skal måle enheder helt ned til mindste detalje. Nogle gange kan det være 1 gram der gør forskellen på om desserten lykkedes eller ikke lykkedes.

Guide

Der findes mange køkkenvægte på markedet, i forskellige prisklasser. Når du skal vælge din nye køkkenvægt, så er der forskelligt du skal tænke over, så du får den bedste køkkenvægt med hjem.

Læs med her, og kig også i vores køkkenvægt test, og find ud af hvad du skal kigge efter, når du skal vælge en god mekanisk køkkenvægt, der måler præcist, både når vi snakker flydende ingredienser, og tørre ingredienser.  Du behøver slet ikke at skulle bruge mange penge på din nye køkkenvægt, for der findes masser af gode køkkenvægte, til budgetvenlige priser.

Kapacitet og graduering

Det er en god ide at se på hvad max kapaciteten på køkkenvægten er. I vores test har vores fem testede køkkenvægte en max kapacitet der spænder fra 2 til 15 kg. Alt efter hvad du skal bruge din køkkenvægt til, er det rart at vide hvad max kapaciteten er.

Graduering dækker over hvor præcist vægten måler. Her bør man gå efter en nøjagtighed  på 1 gram, 2 gram, eller mindre, da du så er sikret god og præcis vejning. Langt de fleste køkkenvægte har dog graduerings interval på 1 gram, og enkelte en smule højere, og nogle lidt lavere. Der findes også køkkenvægte med en graduering helt oppe omkring 10-15 og disse vægte kan ikke bruges til madlavning, hvor du har brug for præcis vejning.

Digital eller manuel

De mest præcise køkkenvægte er den elektroniske køkkenvægt. Her får du den mest præcise måling, og ofte har denne form for bagevægt også flere forskellige funktioner såsom forskellige måleenheder, strømbesparende autosluk funktion, lader dig nulstille vægten undervejs, indbygget minutur osv. Denne type køkkenvægt fylder ofte ikke ret meget, og egner sig derfor godt til mindre køkkener.

Der findes selvfølgelig også køkkenvægte i retro design. Disse køkkenvægte er super flotte, og har et flot og autentisk look. Ofte har de også en aftagelig skål, som bruges til at veje i. Der er dog ulemper ved disse former for køkkenvægte. For det første måler de ikke lige så præcist som en elektronisk køkkenvægt gør. De er heller ikke så lette at aflæse, og de kræver meget plads på køkkenbordet.

Det er dog en flot køkkenvægt, og kan sagtens bruges til ting som at veje den rette mængde kaffe, eller en portion ris. Men hvis du skal måle præcist, så er det nok ikke en retro køkkenvægt du skal gå efter.

Display

Digitale køkkenvægte skal gerne have et  et letlæseligt display, så det er nemt for dig at aflæse det du har vejet. Hvad end du skal bruge din vægt til mad, til bagning, eller til at måle kaffen op, så er det vigtigt at du kan aflæse vægten.

En digital bagevægt har et display hvor du kan aflæse det du har vejet. Det digitale display kan have forskellige størrelser, og det er op til dig hvad du foretrækker. Nogle køkkenvægte har et tydeligt afgrænset display, men andre køkkenvægte har et display der er “inkorporeret” i selve overfladen på køkkenvægten, så der ikke er en egentlig kant på displayet.

Måleenheder

Der er forskelligt andet der er vigtigt at kigge på når du skal vælge din nye smarte køkkenvægt.

Det kan eksempelvis være sådan noget som måleenheder. Nogle køkkenvægte måler udelukkende i gram, som jo typisk er det vi måler i her i Danmark. Dog er der flere og flere der bruger internationale opskrifter, og her kan det være rigtig smart med en køkkenvægt med flere måleenheder, så du slipper for at skulle omregne, både når du vejer faste og flydende ingredienser.

I Danmark bruger vi disse fem forskellige måleenheder; gram, kilo, milliliter, deciliter og liter, og i udlandet bruger de måleenheder som ounce (oz), pund (lb) og fluid ounce (fl oz). Det er selvfølgelig muligt at omregne til eksempelvis gram, men nogle gange kan en omregning resultere i fejl i mængderne, hvis den omregner du benytter ikke er helt præcis.

Andre features

Der findes forskellige andre smarte funktioner du kan se efter, som vil gøre brugen af din køkkenvægt lettere. Det kan eksempelvis være en smudsafvisende overflade så du let kan rengøre køkkenvægten eller en ensartet sort overflade, uden knapper hvor madvarer og støv kan sætte sig.

Det kan også være skridsikre gummifødder, så bagevægten står godt fast på dit bord. Du kan også få en foldbar køkkenvægt, som kan foldes sammen så den fylder endnu mindre, eller en køkkenvægt der hænges på væggen ved dit køkkenbord. Om du skal bruge en multifunktionel køkkenvægt, er op til dine behov.

Auto-sluk

En anden funktion der er god ved en rigtig funktionel køkkenvægt, er auto-sluk funktion. Der er mange forskellige køkkenvægte der har denne funktion, og det er rigtig smart. Det betyder nemlig at køkkenvægten selv slukker hvis den ikke bliver brugt i en hvis tid. Det sparer batterierne og forlænger levetiden.

Rengøring af din køkkenvægt

Lige meget hvilken af de forskellige køkkenvægte du har valgt, så vil din madvægt komme i forbindelse med madvarer af forskelligt slags. Det kan være alt fra olie til mel, og til sukker. Selvom du vælger en robust køkkenvægt, skal den stadig rengøres, så den holder længe, og selvfølgelig også af hygiejniske årsager.

Hvis din køkkenvægt har knapper på oversiden, skal du især være opmærksom på at der ikke sætter sig for meget snavs ved knapperne, fordi så kan selv de bedste køkkenvægte begynde at virke dårligere.

Må ikke vaskes i maskinen

En køkkenvægt må selvfølgelig aldrig vaskes i opvaskemaskinen, men det er dog stadig vigtigt at du rengør vægten hver gang du har brugt den. Det klares ved at tørre den over med en fugtig klud, og du behøver ikke at bruge nogen form for sæbe. Det er også en god ide at sørge for at den opbevares et sted, hvor den ikke kommer i kontakt med alt for meget snavs.

Der findes enkelte køkkenvægte der er vandtætte, som kan skylles under vandhanen hvis de er blevet meget beskidte, men ingen køkkenvægte, selv ikke de vandtætte, tåler maskinvask.

Er en køkkenvægt pengene værd?

Er du stadig i tvivl om du skal købe en køkkenvægt? Måske er du i tvivl om køkkenvægten er pengene værd. Hvis du ofte laver mad, så er svaret ja. Rigtig mange opskrifter, kræver bestemte mål for en given råvare. Hvis du har en vægt, kan din køkkenvægt vejer dine ingredienser, så du får de rigtige mængder.

Specielt når du laver bagværk eller desserter, er det altafgørende at du har de rigtige mængder af de forskellige ingredienser, og her er en køkkenvægt rigtig vigtigt.

FAQ

Hvilken køkkenvægt er bedst i test?

Den bedste køkkenvægt i test er Soehnle Page Profi køkkenvægt. Her får du en køkkenvægt med max kapacitet på hele 15 kg, og et smart lcd display med hold-funktion. En yderst brugervenlig køkkenvægt med glasoverflade.

Hvad er fordelene ved en analog køkkenvægt?

Du kan sagtens få en velfungerende analog køkkenvægt, hvis du ikke behøver at måle helt præcist. Fordelen ved en analog vægt, er at du ikke behøver udskifte batterier eller oplade din køkkenvægt, den er altså altid klar til brug.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×