Kogende vandhane test – Bedste kogende vandhane i test 2022

Læs med i vores kogende vandhane test! Til dig, der har en travl hverdag, eller som drikker meget te eller kaffe, er en kogende vandhane perfekt, da du aldrig mere skal vente på, at vandet koger! Den leverer kogende vand, så snart du tænder den, men kan også klare koldt vand OG varmt vand. Og vælger du en mere avanceret model, kan du også få filtreret vand og vand med brus!
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Quooker Flex (9122717) Krom 4
bedste kogende vandhane med udtrækstud

Quooker Flex (9122717) Krom

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

What’s not to like? Så bliv hængende, for vi har her samlet de fem bedste modeller i vores kogende vandhane-test, hvor vi blandt andet kigger på strømforbrug, anti-kalk-filtre, højdejustering og sikkerhed.

Vil du have et mere indgående kendskab til denne type vandhane, går vi i vores praktiske købsguide i dybden, så du får styr på alt, der er værd at vide om kogende vandhaner.

Du kan også gå direkte til vores sammenligningstabel, der giver dig en overskuelig sammenfatning af de fem kogende vandhaner i vores test.

Fordele
 • pros-icon.svg Energiklasse A
 • pros-icon.svg Børnesikring
 • pros-icon.svg Anti-kalk-filter
 • pros-icon.svg TÜV-certificeret
 • pros-icon.svg Beholder medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Højde kan ikke justeres

Detaljeret gennemgang

Grohe Red Basic Duo er til både koldt og kogende vand i én og samme hane, så du ikke længere skal stå og vente på el-kogeren. Du kan ikke justere hanen i højden, men dens høje tud gør det nemt at fylde vand i gryden til, når der skal koges pasta eller blancheres grøntsager.

Du får både et køkkenarmatur i krom med flot blank finish, der passer ind i alle slags køkkener. Beholderen har en kapacitet på 4 liter. Vi er især glade for børnesikringen, der nemt aktiveres ved at skubbe en knap til siden og dernæst dreje håndtaget, så du er sikker på, at ungerne ikke kan tænde for det kogende vand. Den er desuden udstyret med et indbygget filter til forebyggelse af kalk. En kogende hane i stilrent design til en overkommelig pris.

Quooker Fusion Round (Q210850102) Krom

bedste billige kogende vandhane

Fordele
 • pros-icon.svg Børnesikret tryk-drej greb
 • pros-icon.svg Kan drejes 360 grader
 • pros-icon.svg Koldt og kogende vand i én vandhane
 • pros-icon.svg Meget god pris
Ulemper
 • cons-icon.svg Højde kan ikke justeres
 • cons-icon.svg Beholder skal tilkøbes

Detaljeret gennemgang

Quooker-Fusion i vores kogende vandhane-test er en 5-i-1-vandhane. Denne 5-i-1-Quooker-vandhane i krom fungerer som almindelig vandhane med koldt, varmt, men også med kogende vand i én. Selv om Quooker-Fusion kun har én hane, er grebene adskilt, så der er ét til koldt vand og ét til kogende vand.

Denne Quooker-vandhane kan ikke justeres i højden, men den kan til gengæld drejes hele 360 grader, så det bliver nemt lige at fylde en enkelt kop kaffe samt skolde spækbrætter. Quooker-Fusion er udstyret med en børnesikring med et såkaldt dobbelt tryk dreje-greb, da du skal trykke den ned hele to gange og dernæst dreje på en ekstra ring ovenpå for at få kogende vand. Bemærk også, at denne Quooker-Fusion købes uden beholder, og at denne skal tilkøbes (vælg mellem Pro3, Combi eller Combi+). Til Quooker-Fusion kan du desuden tilkøbe en Quooker Cube til vand med brus og afkølet vand.

Quooker Nordic Square Twintaps Combi Krom

bedste premium kogende vandhane

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Børnesikring
 • pros-icon.svg Højde kan justeres
 • pros-icon.svg LED-lys
 • pros-icon.svg Beholder medfølger
 • pros-icon.svg Forbrug ved standby på 10 W
Ulemper
 • cons-icon.svg Høj pris

Detaljeret gennemgang

Firkantet vandhane, der kan justeres i højden, så du problemfrit kan fylde i høje gryder eller skylle skærebrætter nede i vasken. Modsat andre Quooker-vandhaner består sættet af to haner, så du selv kan bestemme, om du vil bruge den kolde hane eller den til kogende vand. Vandet kommer nemlig ikke ud af samme hane. Et praktisk LED-lys angiver, at kogende vand kommer ud. Den er desuden udstyret med børnesikret tryk-drej greb. Takket være COMBI+ beholderen kommer der kogende vand på 100°C ud af hanen. Du kan også vælge at få varmt vand på mellem 50-65°C gennem et almindeligt blandingsbatteri. Combi+-beholderen blander det kogende vand med det varme, så du ikke behøver vente. Venter du meget længe på varmt vand, når du tænder for hanen, bør du vælge en COMBI+-beholder, da du på den måde undgår at spilde for meget vand. Denne Quooker-vandhane har et lavt standby-forbrug på 10 W.

Quooker Flex (9122717) Krom

bedste kogende vandhane med udtrækstud

Quooker Flex (9122717) Krom
Fordele
 • pros-icon.svg Fleksibel slange med udtræk
 • pros-icon.svg Op til fem slags vand fra samme hane
 • pros-icon.svg Børnesikring
 • pros-icon.svg Kan drejes 270 grader
Ulemper
 • cons-icon.svg Beholder skal tilkøbes
 • cons-icon.svg Højde kan ikke justeres

Detaljeret gennemgang

En smart vandhane fra Quooker med udtræk, der giver dig op til fem slags vand fra én og samme vandhane. Du får nemlig både koldt, varmt og kogende vand ved at dreje på den ekstra ring, og ved tilkøb af Quooker Cube (fås også til andre Quooker-vandhaner), som blot kobles til vandhanen, kan du også få vand med brus samt afkølet og filtreret vand. Tryk én gang for brus. Hold den nede til hanen lyser blåt for at få koldt vand uden brus.

Desuden har vandhanen en udtræksslange, som kan trækkes 30 cm ud, så du er sikker på at kunne skylle alle hjørner i håndvasken grundigt. Vandhanen er børnesikret og skal trykkes ned to gange for at kunne dreje på ringen. Selve vandhanen kan ikke justeres i højden, men kan derimod drejes hele 270 grader, så du uden problemer kan blanchere grøntsager eller skylle dem under det kolde vand.

Grohe Red Mono Krom 30339001

bedste lave kogende vandhane med mulighed for to beholdere

Fordele
 • pros-icon.svg CE-godkendt
 • pros-icon.svg TÜV-certificeret børnesikring
 • pros-icon.svg Valg mellem beholder 2 beholdere (3 eller 5,5 liter)
 • pros-icon.svg Anti-kalk-filter
 • pros-icon.svg Energiklasse A
Ulemper
 • cons-icon.svg Højde kan ikke justeres

Detaljeret gennemgang

En miljøvenlig kogende vandhane i energiklasse A med et lavt forbrug på 15 W ved standby. Vandhanens højde kan ikke justeres, men det kan drejes op til 150 grader, hvilket giver dig mere fleksibilitet, når du bruger den. Ved køb af denne type kogende vandhane får du også en beholder på 3 liter. Du kan dog vælge at tilkøbe en større beholder, der giver dig hele 5,5 liter.

Den er udstyret med et Grohe Red-filtersæt, der beskytter selve kedlen mod kalkaflejringer og renser vandet for uønskede stoffer i vandet. Den kogende vandhane har en LED-trykknap, der automatisk lyser op ved brug af kogende vand. Derudover har den en TÜV-certificeret børnesikring og er altså nærmest den sikreste kogende vandhane, så du ikke behøver være nervøs for at lade børnene bruge vandhanen.

Guide

Vi kender det godt. Du har tid til en hurtig kop te, men inden vandet er kogt, og teen har trukket og er tilstrækkelig afkølet til, at du kan drikke den, er der alligevel gået så meget tid, at du snart skal skynde dig videre. Suk!

Vandhaner med kogende vand er din redning. De er nemlig perfekte til varme drikke – hvem har også tid til at stå og brygge kaffe i hverdagen – da vandet opvarmes hurtigt, så du får kogende vand i samme øjeblik, du tænder for den! Det betyder ikke, at du ikke også har både koldt og varmt vand, du får faktisk alt på én gang og slipper på den måde for at skulle koge vand til pasta, te, blanchering og meget mere.

Vi har her samlet alle de vigtigt informationer om forskellige vandhaner med kogende vand, så du kan finde den helt rette kogende vandhane til dig. For det er ikke nødvendigvis den samme kogende vandhane, der er det bedste valg for alle.

Fordele ved at have en kogende vandhane

 • Du sparer tid, fordi du har kogende vand i vandhanen.
 • Du minimerer vandspil, da du kan tappe nøjagtig den mængde vand, du har brug for.
 • Du minimerer dit energiforbrug – især hvis du har tendens til at fylde elkedelen op, selv om du kun skal have vand til én kop te, og hvis du tænder for elkedelen flere gange om dagen.
 • Du undgår ganske enkelt et rodet køkkenbord, når først elkedlen er fjernet. Det er også værd at tage med i sine betragtninger, da køkkenet ofte i forvejen bugner af forskellige maskiner, der ofte fylder en del.

Energiforbrug

Hvor meget du i sidste ende sparer, afhænger naturligvis af dine vaner, og hvordan du bruger vandhanen, samt hvilke apparater du normalt bruger til at varme vand med i dagligdagen. Det kan derfor godt være svært at lave en helt præcis udregning.

Hvis vi sammenligner med en elkedel, så bruger den mellem 1350 og 3000 W og er mellem 3 til 6 minutter om at koge 1 liter vand. Til gengæld bruger den ikke strøm, hvis ikke den er i brug.

Til sammenligning har de to Grohe-modeller i vores test eksempelvis et strømforbrug på 2100 W, men de er ikke så lang tid om at varme vandet som en elkedel. På den anden side  har de et standby-strømforbrug på 15 W.

Strømforbruget for standby kan komme op på 650 kroner om året, hvis du vælger en dyr model. Vælger du derimod en energibesparende model, skal du regne med at betale 200 kroner årligt for i forbrug for standby-mode.

Bruger du eksempelvis en elkedel meget og har tendens til at opvarme mere vand, end du har brug for, kan det altså godt svare sig at få en kogende vandhane installeret på trods af, at denne type kogende vandhaner oftest er forholdsvis dyr ved anskaffelsen. Du bør nemlig se det som en langtidsinvestering.

Og sikkert er, at du først og fremmest sparer en masse vand og undgår vandspild, da du kun bruger det vand, du har behov for. Men at regne spild med, er også godt for både din økonomi og for miljøet.

Sikkerhed

Mange kogende vandhaner har af et sikkerhedsmæssigt aspekt fået tilføjet børnesikring, så børn ikke ved et uheld får kogende vand over sig, når de tænder for vandhanen. På den måde kan en vandhane faktisk være mere sikker end en elkedel, der jo som regel står fremme – også når den lige har kogt.

Vil du være ekstra sikker, kan du undgå at vælge en model, hvor der kommer damp ud af hanen. I sådan en model kondenserer dampen hurtigt og bliver derefter til vand. Denne type sprutter dog som regel en smule.

Vælg i stedet en model, hvor der kommer vand ud.

Desuden er en vandhane med kogende vand udstyret med en isoleret tud, så du ikke pludselig skolder dig på det varme vand. Og på nogle modeller er vandstrålen iltet, så du kan strejfe strålen uden at brænde dig.

Vandets kvalitet

Ved kogende vandhaner ledes frisk koldt vand i beholderen. Dernæst opvarmes vandet til 110 grader under tryk i stålbeholderen. Det føres herefter gennem et vandfilter. Ved denne process gennem hanen afkøles vandet samtidig ned til 100 grader.

På nogle modeller holdes vandet i beholderen på lige under kogepunktet. Vil du være sikker på, at bakterier ikke samler sig i beholderen, bør du købe en model, der giver kogende vand.

Du kan også få et særligt filter, som sørger for at fjerne bakterier, hvis du vil være på den helt sikre side.

Beholderens kapacitet

Hvor stor en beholder du bør vælge, afhænger igen af dit forbrug. Generelt set er en beholder på 3 liter passende og tilstrækkelig til en almindelig husholdning. Bruger du den dog meget, for eksempel, hvis du arbejder hjemme og/eller skylle service og bestik, så kan det være en god idé at vælge en større beholder.

Med eller uden udtræk

Om du bør vælge en kogende vandhane med udtræk afhænger af dine behov. Bruger du den ofte til at skylle store mængder service, bestik eller andet opvask, kan det være yderst nyttigt med en vandhane med udtræk.

Design

Funktioner og egenskaber er vigtige, men det er ligeledes vigtigt at overveje designet, og mange modeller fås i et smukt stilrent design, der gør sig godt ud i de fleste hjem og køkkener. Du kan få kogende vandhaner i mange forskellige materialer som rustfrit stål, messing, krom eller sågar i en smuk sort farve.

Desuden kan du typisk vælge mellem en C-tud eller en L-tud alt efter, hvad du foretrækker.

Installation

En kogende vandhane fylder lige så meget som en almindelig på et køkkenbord. Du skal dog huske, at der skal være plads til beholderen.

Den kan dog placeres ved siden af dit almindelige blandingsbatteri. På den måde har du en hane til koldt vand og en hane til varmt vand.

Du kan dog også vælge en model, hvor frisk koldt vand ledes ud af samme hane som det kogende.

Det er trods alt en speciel vandhane, så vi anbefaler at få en autoriseret VVS-installatør til at klare monteringen for dig. I princippet må du godt ordne dele af det selv. Du må dog ikke pille ved rørene nedenunder.

Vedligeholdelse

Nogle kogende vandhaner har som nævnt et anti-kalk-filter. Men ellers skal du regne med, at en kogende vandhane skal afkalkes noget oftere. Inde i hanen sidder et si, hvori der samler sig kalkaflejringer.

For at afkalke den, bør du først afmontere sien og dernæst lægge den i blød i enten eddike eller eddikesyre. Lad sien ligge i opløsningen, indtil kalken er helt opløst.

Hvis vandstrålen bliver mindre, bør du enten skifte filteret helt ud eller afkalke selve beholderen.

Servicering af kogende vandhane

Hvor ofte du er nødt til at servicere din vandhane med kogende vand, afhænger af, hvor kalkholdigt dit område er, og hvilken model du anskaffer dig til at opvarme vand.

Du skal dog regne med, at de fleste vandhaner skal serviceres cirka hvert 3. til 5. år.

Bor du i et område med meget kalk i vandet, anbefaler vi at anskaffe dig en model med filter, da vandet gennemløber hanen mange gange i løbet af dagen.

Det er også værd at vide, at garantien på nogle modeller kan bortfalde, hvis du har meget kalkholdigt vand.

Du kan dog håndtere hårdt vand ved at anskaffe sig et kalkspaltnings- eller ionbytningsanlæg for at sikre sig, at du får det fulde udbytte af vandhanen.

FAQ

Hvilken kogende vandhane er bedst i test?

Den bedste kogende vandhane i test er Grohe Red Basic Duo. Den har en praktisk høj tud og en beholder med en god kapacitet på 4 liter. Du behøver heller ikke installere to vandhaner, da denne giver dig koldt, varmt og kogende vand i én og samme vandhane. Desuden har den en børnesikring og et anti-kalk-filter til forebyggelse af kalkaflejringer.

Hvad koster en kogende vandhane i forbrug?

Der er ikke et hurtigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af, hvilken opvarmningsmetode den kogende vandhane erstatter, og hvor mange gange du bruger den eksisterende opvarmningsmetode. Én ting er dog sikkert: Du undgår vandspild, da du ikke bruger mere vand, end du behøver. Vælger du en model med lavt energiforbrug, når den er på standby, altså et forbrug på mellem 10 og 33 W, kan du forvente at betale cirka 200 kroner om året for standby-tilstanden.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×