Kap geringssav test – bedste kap geringssav 2022

Er du på udkig efter en ny kap geringssav, så er vores kap geringssav test et godt sted at starte. Du har måske som barn stået i sløjdlokalet og savet løs med den gammeldags sav. Så kunne det jo tage hundrede år at fået lavet noget. En kap geringssav er en væsentlig opgradering fra den almindelige sav.
Af Benjamin BAdge
Benjamin

Benjamin er 30 år gammel og ikke bosat noget specifikt sted. Han rejser nemlig jorden rundt som digital nomade, hvor han oplever verden, samtidigt med at han undersøger, hvad der...

Einhell TH-MS 2112 2
bedste billige

Einhell TH-MS 2112

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den kan indstilles i forskellige vinkler, den laver nøjagtige snit hver gang, og så går det markant hurtigere, og du bliver mindre træt i armen. Hvis du synes det er svært at finde den helt rigtige kap geringssav, så kig med her hvor vi har testet forskellige varianter af dette elektriske værktøj.

Du kan også kigge i vores købsguide, hvor vi guider dig til, hvordan du tager den rigtige beslutning, og til sidst kan du kigge i vores sammenligningstabel og få endnu mere information om de forskellige kap geringssave fra vores test.

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftfuld motor
 • pros-icon.svg Spindle Lock System
 • pros-icon.svg 2-punkt støvudsugning
Ulemper
 • cons-icon.svg Intet integreret belysning

Detaljeret gennemgang

Denne sav er kraftfuld, og har en effekt på 1600 Watt, hvilket er godt oppe i højden når man snakker elektriske værktøjer. Denne Bosch kap geringssav er altså god til både professionelt arbejde, og til gør det selv folk. 

Saven er forholdsvis let at bruge, og så har den noget der hedder Spindle Lock System. Dette betyder at vinkel indstillingerne på klingen låses. Så skal du ikke tænke på om klingen kan løsne sig mens du skærer. Det er både af sikkerhedsmæssige grunde, så du undgår farlige situationer. Samtidig giver det også en præcis skæring med præcise snit selv ved krævende skæreopgaver. 

Denne kapsav er let at indstille i alle vinkler, og så vejer den 17 kg. Det betyder at den står solidt på dit arbejdsbord, også selv når du skærer hårde materialer. Saven har 2-punkt støvudsugning, der hurtigt suger støv og andre sundhedsskadelige partikler, så du ikke skal indånde det. Saven er også udstyret med et integrerer greb, så det er nemt at transportere den. 

Einhell TH-MS 2112

bedste billige

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til mindre projekter
 • pros-icon.svg Drejeligt bord
 • pros-icon.svg Vejer ikke meget
Ulemper
 • cons-icon.svg Egner sig ikke til professionelt brug

Detaljeret gennemgang

Einhell saven er en simpel og meget brugervenlig maskine. Kap geringssaven har en kraftig motor, og er perfekt til dig, der engang imellem har behov for helt præcise skæringer. Dog er dette ikke en maskine der anbefales til professionelle arbejdspladser. Den er derimod perfekt til gør det selv projekter og andre mindre projekter.

Denne kap/geringssav har støvudsugning, som sørger for at suge støv og andre partikler væk. Maskinen har mange smarte funktioner, der gør saven rigtig let at bruge, også for nybegyndere.

Det er let at skifte savklinge, og at indstille vinklen, så den passer til dine projekter. Det er også smart at denne sav ikke vejer ret meget, faktisk kun 6,4 kg. Det betyder nemlig at du nemt kan flytte rundt på den, eller stille den væk når den ikke skal bruges.

Metabo KGS 315 Plus

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Kap geringssav med udtræk
 • pros-icon.svg God til professionelle
 • pros-icon.svg Effektiv støvudsugning
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung at flytte på

Detaljeret gennemgang

Med Metabo kap geringssav, får du en maskine i professionel kvalitet med mange brugbare funktioner. Den har høj skærekapacitet, og laver præcise snit i både store stykker og bredere emner. Bordet kan drejes både til højre og venstre, og selve savhovedet kan også hældes til begge sider. Du får altså en meget alsidig sav. 

Saven har en stor savklinge der kan klare alle materialer. Du kan regulere omgangstallet til savning af f.ek.s alu-profiler og materialer i plastik. Saven har et ergonomisk håndtag, så det er rart at holde om, også i lang tid af gangen. 

Saven har meget effektiv støvudsugning, da der forefindes et sugepunkt direkte ved skærestedet. Saven har noget der kaldes “Metabo Quick”. Et system udviklet specielt til Metabo produkter, der giver dig mulighed for hurtigt at skifte savklingen uden at bruge værktøj. Det er smart når du skal bruge forskellige slags klinger. 

Kap geringssaven er også udstyret med Soft Start funktion, der både gør det mere behageligt for dig at bruge maskinerne, samt forlænger levetiden. Denne sav med udtræk, har indbyggede trykstøbte bordudvidelser i aluminium så du kan udivde bordet.    

Metabo KGS 254 M

bedste ved dårligt lysforhold

Fordele
 • pros-icon.svg God ved dårlige lysforhold 
 • pros-icon.svg God til brede emner
 • pros-icon.svg Integreret laser
 • pros-icon.svg Kap geringssav med udtræk
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre kompakt end andre modeller

Detaljeret gennemgang

Med kap geringssaven fra Metabo, får du et elektrisk værktøj der kan lave snit med høj præcision. Denne sav har dobbelt udtræk, så du kan lave skarpe snit i alle typer emner, også selvom de er meget brede. Maskinen vejer ikke så meget, og kan derfor godt transporteres med én hånd.

Denne kap og geringssav er trykstøbt i aluminium og kan derfor klare selv de hårdeste opgaver. Maskinen her er perfekt at bruge om aftenen, eller i rum hvor lyset ikke er så godt. Den har nemlig en indbygget laser, som tydeligt viser skæringslinjen, samt et kraftigt LED lys der giver et godt lys over dit arbejdsområde.

Alle skalaer og betjeningsdele på saven, kan ses fra betjenings positionen, og du kan derfor se det hele mens du arbejder. Denne maskine kan vinkles, så du både kan lave lige snit, og skære skæve vinkler.

Dewalt DWS727-QS

bedste kompakte

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget arbejdsbelysning
 • pros-icon.svg Låsbar klinge
 • pros-icon.svg Robust
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung at transportere

Detaljeret gennemgang

Her får du en Dewalt kap geringssav i et kompakt design. Denne sav har indbygget arbejdsbelysning, som både kan hjælpe dig når du skal skære et præcist snit, og når du skal indstille saven. Klingen kan låses fast, hvilket både sikrer at klingen bliver hvor den skal mens du saver. Samtidig sikrer det også klingen under transport.

Dette er en robust og rimelig tung maskine, der giver maksimal stabilitet, selv ved skæring af mere besværlige materialer. Det ergonomiske håndtag gør det let og behageligt at betjene saven. Den specialdesignede støvudsugning, sikrer øjeblikkelig sugning af støv og andre partikler. Dette er både for at passe på dig, og samtidig gør det rengøringsarbejdet meget lettere. Saven her kan lave skrå vinkler op til 48 grader.

Guide

Når det er tid til at vælge den bedste kap geringssav for dig, så er der forskelligt der er vigtigt at have med i overvejelserne. Her i vores købsguide, hjælper vi dig med at tage den rigtige beslutning.

Som du nok ved, så findes der mange modeller på markedet, og det kan være svært at finde ud af hvilken kap geringssav der lige er den helt rigtige. Vi har kigget på nogle af de bedste kap geringssave på markedet. Men der findes selvfølgelig mange flere derude.

Derfor kan det også være lidt af en opgave at finde den helt rigtige for dig. For at du ikke skal kigge samtlige produkter igennem, så kommer der her nogle guidelines du kan bruge.

Effekt – Hvor kraftig skal motoren være?

Effekten dækker over hvor kraftig en motor en kap geringssav har. Jo højere effekt, desto kraftigere motor. Du skal tænke over hvor kraftig en motor du har brug for. Hvis du ved at du kommer til at skære igennem meget hårde materialer såsom tykt træ eller metal, så er det vigtigt med en kraftfuld motor. Kommer du derimod mest til at bruge din kap geringssavn til at skære mindre stykker materiale, så har du ikke brug for helt så meget motorkraft.

Brugervenlighed og funktioner

Det er også en god ide at tænke over brugervenligheden. Her er der forskelligt der spiller ind, og specielt hvis du er ny indenfor brug af større værktøj, er det vigtigt med høj brugervenlighed. Desto højere brugervenlighed, desto lettere og mere sikkert bliver det at bruge maskinerne.

Det kan være ting som Soft Start Funktion der giver din maskine en blødere opstart. Det kan være indbygget  arbejdsbelysning så du hele tiden kan se hvad du laver, også hvis der er dårlig belysning hvor du står. Det kan være om saven har behagelige håndtag så den er rar at holde ved, og har god skridsikkerhed. Tænk over hvilke af de forskellige funktioner der er vigtige for dig.

Støvudsugning

Langt de fleste kap geringssave har støvudsugning. Faktisk er det på professionelle byggepladser krævet fordi det kan være sundhedsskadelige ikke at have det. Der er ikke krav om det på samme måde hjemme hos dig selv. Dog er det en rigtig god ide at prioritere, specielt hvis du arbejder indendørs.

Når du saver kan det ikke undgås at der kommer støv og andre partikler. Alt efter hvilke materialer du saver i, kan der også komme partikler der er sundhedsskadelige, og generelt er det ikke godt at indånde for meget støv og træsmuld. Nogle kap geringssave kommer med to-punkt støvudsugning, hvor den ene udsugning sidder direkte hvor man skærer.

Klingen – Hvad skal du save?

Klingens størrelse har betydning for det arbejde du kan lave. Typisk ligger klinger på omkring 200-250 mm, og i vores test spænder de fra 210 – 315 mm. Der er altså en rimelig stor spændvidde her.

Det er muligt at købe flere klinger til din sav, men hvis du allerede nu ved at du får behov for flere klinger, så er det en god ide, på forhånd at tjekke hvilke slags klinger du kan tilkøbe til de forskellige kap geringssave. Du skulle jo nødig købe en sav der så ikke kan få den klinge du har brug for. Der er også penge at spare hvis din sav fra begyndelsen har den rigtige klinge, til det du skal bruge den til.

Lys/laserlinje – Hvor skal du bruge saven?

Nogle kap geringssave kommer med integreret belysning og/eller laser linje. Hvis du ved at du kommer til at arbejde i et rum med lav belysning, så gå efter en sav der har integreret belysning. Det kan også være gavnligt hvis du ved at du kommer til at arbejde udenfor, når det bliver mørkt.

En laserlinje er også rigtig brugbar, især hvis der er dårligt lys hvor du arbejder. Med en laserlinje kan du nemlig helt tydeligt se den linje du skærer efter. Både belysning og laserlinjen giver dig de bedste forudsætninger for et godt resultat, og bedre arbejdsforhold.

Vægt

Der er rimelig stor forskel på hvad en kap geringssav kan veje. Hvis du primært kommer til at have din sav stående fast i dit værksted, så er denne faktor ikke så vigtigt. Hvis du derimod ved at du kommer til at flytte rundt på saven, så er det godt at gå efter en sav du kan løfte. Savene i vores test vejer mellem 6,4 og 27,2 kg. så der er altså meget stor forskel. I vores sammenligningstabel kan du se hvad hver af de fem save vejer.

Budget

Prisen er selvfølgelig heller ikke helt uvæsentlig. Du kan sagtens få en billig kap geringssav, men du kan også få en der koster flere tusinde kroner. Du skal tænke over hvad dit budget ligger på inden du kigger mere specifikt ind i forskellige produkter. Det nytter ikke noget at forelske dig i en smart og høj funktionel kap geringssav, for så at opdage at den koster 3000 kr mere end du havde tænkt dig at bruge.

Der findes heldigvis kap geringssave i mange forskellige prisklasser, og til mange forskellige behov, så der er helt sikker også en sav der passer til dig og dit budget. Hvis du mest kommer til at bruge dit sav til gør det selv opgaver derhjemme, så har du slet ikke brug for en af de helt dyre maskiner.

Skal du derimod bruge kap geringssaven til professionelt arbejde, så kan det godt være du skal have lidt flere penge op af lommen. Du skal nemlig have en sav der kan klare mange forskellige typer af materialer, og som har en lang levetid.

Hvad kan man bruge en kap geringssav til?

En kap geringssav er ekstremt alsidig, og kan bruges til mange forskellige opgaver. Det er derfor også et meget populært stykke værktøj. Dette gælder både for gør det selv entusiaster, og for professionelle.

En kap geringssav bruges når du vil skære præcise snit. Det kan være i træ, plast, metal og lignende. Du kan både bruge den til at skære helt lige, eller hvis du skal lave skrå snit. Nogle af de ting du kan gøre med en kap geringssav er eksempelvis at afkorte lægter, terrassebrædder eller lister. Den kan bruges til at skære karme til vinduer eller døre, eller hvis du skal skære et stort antal brædder til stakit, skur eller gulve.

Du kan også bruge din sav hvis du skal skære i smig eller gering. Din kap geringssav vil altid have en medfølgende klinge når du køber den, men det er selvfølgelig muligt at tilkøbe forskellige klinger, alt efter hvad du skal skære.

Forskel på smig og gering

At skære i smig betyder at man skal lave en ikke-retvinklet samling mellem to flader. Det kan være lister eller lignende. Når du skærer i smig betyder det altså at du skærer du brædder så de kan mødes i en spids eller en stump i et hjørne.

At skære i gering er faktisk tæt på at være det samme. Forskellen er dog at man her skærer to stykker der skal mødes i en ret vinkel. Det kan eksempelvis være en billedramme. En kap geringssav er et perfekt værktøj til både at skære i smig, og i gering.

FAQ

Hvilken kap geringssav er bedst i test?

Den bedste kap geringssav i test er Bosch GCM 8 SJL Professional. Her får du et alsidigt værktøj der egner sig både til professionelle og hjemme håndværkere. Med denne sav kan du lave pæne snit, i langt de fleste materialer. Maskinen er let at bruge, og der er flere tiltag for bedre sikkerhed.

Er det vigtigt med god støvudsugning?

Ja, generelt er god støvudsugning i din sav vigtigt. Det er dog især vigtigt hvis du arbejder indendørs. Det kan ikke undgås at støve når man saver. Alt efter hvilke materialer du saver i, kan der også komme partikler der er sundhedsskadelige, og generelt er det ikke godt at indånde for meget støv og træsmuld.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×