Kaffemaskine test: De bedste kaffemaskiner i forskellige prisklasser

Kan du ikke undvære din faste kop kaffe om morgenen? Men skal den helst også være god? Så se nærmere på vores kaffemaskine test, hvor vi guider dig til de 10 bedste kaffemaskiner, der er på markedet lige nu.

De 11 udvalgte modeller

Artikel af Miklas

Danskerne er en af de mest kaffedrikkende nationer i verden. Derfor er der heller ikke noget at sige til, hvis du er på udkig efter en god kaffemaskine. Der er nemlig (nærmest) ikke noget bedre end at starte dagen med en kop velsmagende kaffe. Er det også sådan, du har det, er du kommet til det helt rette sted. Vi har nemlig fundet frem til de bedste kaffemaskiner på markedet, da intet mindre kan gøre det.

Der er kaffemaskiner fra nogle af de mest anerkendte producenter på markedet, som alle naturligvis kan brygge en god kop kaffe, men som på særlige punkter også skiller sig ud. Så vil du ikke lade dig nøjes med den billige kaffemaskine fra den lokale isenkræmmer, er der god læsning i vente for dig herunder.

Der er utroligt mange kaffemaskiner at vælge mellem i dag. Det er godt for kaffeelskere som dig, men kan også være svært og forvirrende, da det gør det svært at gennemskue, hvilken af de mange kaffemaskiner, der er den bedste.

Det har vi på bedste vis forsøgt at finde svaret på her i vores test af kaffemaskiner. Efter mange timers research og sammenligninger af tests på kryds og på tværs, er vi sammen med brugeranmeldelser nået frem til, at de 10 nedenstående produkter er og bliver de bedste kaffemaskiner på markedet.

For at give dig det bedste mulige indblik i de forskellige modeller, kommer vi naturligvis ind på fordele og ulemper, ligesom vi fremhæver særlige egenskaber ved de enkelte kaffemaskiner. Det skulle gerne gøre dig i stand til at vælge den bedste kaffemaskine efter endt læsning.

Skulle der være nogle kaffemaskiner, der fanger din interesse, men som du gerne vil vide mere omkring, kan du klikke dig direkte videre til forhandleren. Her vil der fremgå yderligere tekniske specifikationer, som måske kan hjælpe dig yderligere til at tage en beslutning. Ellers er det også altid muligt at henvende dig til deres kundeservice, så du kan blive endeligt afklaret omkring spørgsmål og tvivl.

Det mener vores produkteksperter

Kaffetørsten kan slukkes i en fart med Moccamaster Type KBG962, da den kan brygge hele 10 kopper kaffe på 6 minutter. Du behøver derfor ikke vente længe på din morgenkaffe. Sammen med et flot og tidløst design, en rummelig vandbeholder og autosluk er maskinen alt i alt et rigtig godt køb.

Det er vel, hvad alle kaffeelskere gerne vil starte dagen med. Det er også muligt med modellen her fra Moccamaster, da den er konstrueret til at brygge kaffe til perfektion. Det kan du blandt andet være sikker på, at den gør, da den er godkendt af European Coffee Brewer Center. Det er en garanti for en kaffemaskine af høj kvalitet. Du behøver også kun vente 6 minutter på, at den bliver færdig med at brygge en hel kande. Så er du til perfekt og hurtigt brygget kaffe, er denne kaffemaskine perfekt til dig.

Holder kaffen varm

Modellen her fra Moccamaster er en kaffemaskine, der bestemt ikke skuffer. For ligesom alle andre Moccamaster kaffemaskiner med glaskande, har modellen her to separate varmeelementer. Det ene bruges til at brygge kaffen til 92-96 grader, mens det andet varmelegeme effektivt sørger for at holde din kaffe varm ved en temperatur på 80-85 grader, som er den perfekte drikketemperatur.

Er morgenmaden derfor ikke klar, når kaffen er det, eller hopper du i badet først, kan du roligt regne med at komme ud til en varm kop kaffe.

Et flot og tidløst design

Drikker du kaffe hver eneste dag, skal din kaffemaskine selvfølgelig også være pæn at se på. Og det er også, hvad Moccamaster kaffemaskinen her er. Den er designet i et tidløst design i aluminium, der passer ind i langt de fleste køkkener, og som kun giver dig en endnu større lyst til at benytte kaffemaskinen. Præcis, som det skal være.

Hele 5 års garanti – med mulighed for 10

Det skal endeligt også nævnes, at du med købet af denne kaffemaskine får hele 5 års garanti på bryggeenheden. Du kan også øge garantien til 10 år ved at registrere din kaffemaskine hos Moccamaster-garanti. Den lange garanti bevidner også om, hvor høj kvaliteten er på denne kaffemaskine, og at du godt kan regne med at have den i mange år fremover, hvis du passer godt på den.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Hurtig brygning
 • plus-circle.svg Håndsamlet kvalitet
 • plus-circle.svg Autosluk
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg En dyr kaffemaskine
 • minus-circle.svg Har ikke timer

Det mener vores produkteksperter

Electrolux EKF Expressionist kaffemaskine er en eksklusiv og moderne kaffemaskine fremstillet i rustfrit stål. Den er en kaffemaskine af høj kvalitet med knapper, som giver dig mulighed for at justere indstillinger, så du får friskbrygget kaffe på dine betingelser.

Hvis du godt kan lide at brygge kaffen efter, hvad du allerbedst kan lide, så er det muligt med denne kaffemaskine fra Electrolux. For den er nemlig udstyret med en LCD display og tilhørende knapper, som blandt andet gør det muligt at indstille styrken, og hvornår den skal brygge. Du kan derfor med garanti få brygget og serveret den bedste kaffe hver eneste morgen med denne kaffemaskine. Vil du gerne udskyde brygningen til senere på dagen, er dette også muligt.

Indbygget vandfilter

Kvaliteten af vandet har meget at sige for, hvordan en kop kaffe smager. Derfor er det bestemt heller ikke ligegyldigt, at denne kaffemaskine har indbygget vandfilter, der filterer vandet og gør det renere. Det giver en blødere smag og en kaffe med mere fremtrædende aromaer. Vandfilteret sikrer også, at din kaffemaskine ikke kalker alt for hurtigt til – hvilket igen betyder mindre rengøring.

Autosluk sparer dig for penge

Kaffemaskinen har selvfølgelig også autosluk, som slukker efter 40 minutter, såfremt den i den tid ikke har været i brug. Det sparer dig både for penge på elregningen, men giver dig også færre bekymringer om, hvorvidt du har husket at slukke for den eller ej – for har du ikke, gør den det selv. Husk dog at være opmærksom på det, hvis du gerne vil drikke din kaffe over flere timer. For det vil være ærgerligt at skulle hælde kaffe ud i vasken, fordi den er blevet kold.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Indbygget vandfilter
 • plus-circle.svg Med timer
 • plus-circle.svg Mulighed for justering af indstillinger
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg En kaffemaskine med et kompakt design

Det mener vores produkteksperter

Som TÆNK testvinder i december 2018 får du her en kaffemaskine fra Siemens, der med garanti er en af de bedste kaffemaskiner, du kan få. Den har da også et sensor kontrolleret opvarmningssystem for den bedste aromaudvinding, som om noget får den til at skille sig ud fra mængden.

Du kender det godt. Nogle morgener eller eftermiddage er der bare mere end fart på. Derfor er der ikke altid tid til at vente længe på at kaffen bliver færdig. Med den smarte og innovative swing-out filterholder kan du hurtigt få holderen svinget ud, sat et kaffefilter i, fyldt kaffebønner på og ellers svinge den tilbage for at tænde den. Det er smart, og gør det nemt at brygge en god kaffe. Hver eneste dag.

Det tager desuden heller ikke mange minutter, før kaffemaskinen er færdig med at brygge de ti kopper kaffe. Meget mere end seks minutter skal du ikke vente, før du kan hælde den første og velsmagende kop kaffe op.

God kaffe med aromaSense Plus

Din kaffe smager godt, uanset om du brygger tre eller ti kopper kaffe med denne kaffemaskine. For der er nemlig en sensor i vandtanken, som effektivt regulerer mængden af mængden af vand og bryggetiden for den bedste aroma i kaffen. Det bliver alt sammen vist på LCD-skærmen.

Smart ledningsopbevaring

Ledninger er noget, man bare aldrig bliver helt gode venner med. Men, det ændrer sig måske ved denne kaffemaskine, da den er designet med en ledning, der kan gemmes væk i kabinettet. Derudover kan ledningen også justeres til dne ønskede længde. Du slipper derfor både for at have en ledning til at dingle, når du brygger, og at have en træls ledning, der ikke kan gemmes væk, når kaffemaskinen ikke er i brug. Det er en feature, der er sjælden set ved kaffemaskiner.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg AromaSense Plus
 • plus-circle.svg Timer
 • plus-circle.svg Ledningsopbevaring
 • plus-circle.svg 10 kopper kaffe
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Stor kaffemaskine

Det mener vores produkteksperter

Wilma Svart kaffemaskine er en vaskeægte testvinder. Det blev den kåret til af TV2 Norge i 2019. Det er ikke en tilfældighed, da kaffemaskinen er udviklet i samarbejde med verdensmesteren i kaffe; Tim Wendelboe. Dette er også noget, du kan smage, så snart du får serveret den første kop kaffe.

Det skal være nemt at brygge en kop kaffe, uanset hvornår på dagen det er. Det er også, hvad denne kaffemaskine er designet og konstrueret efter. For med en aftagelig vandbeholder, er det nemmere end nogensinde før at dosere mængden af vand – helt uden at spilde. Det er bare at tage vandbeholderen af, tage den over til vasken, fylde den op, og sætte den i ved kaffemaskinen igen. Simpelt og enkelt.

Unik teknologi

Wilfa er gået all in på denne kaffemaskine og har således også udstyret den med en unik teknologi, der med en pumpe gør det muligt at tømme tragten for vand ved hver brygning. Det betyder, at du altid er garanteret frisk, rent vand, når du brygger din kaffe, og at der ikke altid er rester, der medvirker til en bitter smag. Der er derfor ikke noget at sige til, at Wilfa Svart er kåret som testvinder og er en af de bedste kaffemaskiner.

Spredningshoved giver perfekt aroma

En god aroma er lig med velsmagende kaffe. Det kan du godt forvente dig at få af denne kaffemaskine, da alle smagene fra kaffen bliver udnyttet til fulde takket være det unikke spredningshoved, som spreder vandet jævnt gennem kaffen. Det er meget smart og er garanti for velsmagende kaffe.

Du kan derfor trygt benytte dig af Wilfa Svart kaffemaskine, da den på alle måder er en god maskine, der kan brygge mange velsmagende liter kaffe.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Testvinder
 • plus-circle.svg Aftagelig vandbeholder
 • plus-circle.svg Lydløs vandpumpe
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg En stor kaffemaskine
 • minus-circle.svg Har ikke timer

Det mener vores produkteksperter

Philips Grind & Brew er måske den bedste kaffemaskine med kværn, der findes. Den er i hvert fald effektiv til at brygge kaffe af friskmalede bønner, som du også selv kan indstille intensiteten af. Den er på alle måder en lækker kaffemaskine, hvis du går ekstra meget op i smag.

Denne smarte kaffemaskine fra Philips er udstyret med det, de selv kalder for aroma twister. Det betyder, at der er en dyse i kanden, som sørger for at cirkulere den indstrømmende kaffe jævnt. Det sikrer, at der er en optimal og ensartet aroma, fra du drikker den første kop kaffe, til du drikker den sidste. Det er med andre ord slut med en meget stærk og bitter kaffe i bunden, som kan være tilfældet med de billigere kaffemaskine.

Friskmalet kaffe med bønnekværn

Elsker du kaffe, der er brygget på friske kaffebønner, kommer du til at elske denne kaffemaskine. Den har nemlig en indbygget bønnekværn, der kværner bønner lige inden brygning. Kværnen er konisk, hvilket giver den optimale formalingsgrad og dermed også den bedste smag til kaffen. Vil du gerne variere kaffen med friskkværnede bønner og formalet kaffe, er dette også en mulighed, da den kan køre begge dele gennem maskineriet.

Indstil smagen på din kaffe

Der er ikke noget så godt som en kop kaffe, der smager som du bedst kan lide den. Med hjælp fra 9 maleindstillinger på kaffemaskinen er det muligt at vælge lige netop den smag, som passer dig bedst. Du kan vælge alt fra fin maling for en stærkere smag til en helt grov maling for en mildere smag. Kaffen bliver derfor aldrig kedelig at drikke, da du hver dag kan variere på styrken. Sammen med lidt mælk og sukker er der pludseligt en kaffe, der smager lige så godt som på den lokale café.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Aroma twister
 • plus-circle.svg Integreret bønnekværn
 • plus-circle.svg Mange kaffeindstillinger
 • plus-circle.svg Mere end 10 kopper kaffe
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Det har ikke været muligt at finde ulemper ved denne kaffemaskine

Det mener vores produkteksperter

Moccamaster KB952 er en kaffemaskine, der om noget kan brygge en god kande kaffe, og som også effektivt formår at holde kaffen varm, så længe du ønsker det takket være to varmelegemer. For nogle anses Moccamaster for at være den bedste kaffemaskine – og det konkurrerer denne også godt om at være.

Selvom det er standard i mange kaffemaskiner med drypstop funktion, er det nu ikke til at kimse af alligevel. For det er virkelig rart at købe en kaffemaskine, der er udstyret med drypstop, og hvor man med sikkerhed ved, at det virker. Det gør det med garanti ved en Moccamaster, som er en af de mest anerkendte producenter på markedet. Du har derfor mulighed for at brygge den ene kop kaffe efter den anden, uden at skulle irritere dig over, at den drypper.

En kande af kaffe på bare 6 minutter

Med Moccamaster modellen her, skal du virkelig ikke vente længe på din kop kaffe. Det tager nemlig kun 6 minutter for en hel kande kaffe. Du kan derfor sagtens nå kaffen om morgenen, selvom det måske er lidt presset – simpelthen fordi den er så hurtig og effektiv. Når du brygger en hel kande kaffe, får du 1,25 liter kaffe, som du kan tage med dig eller nyde henover dagen.

Den skal dog rengøres med jævne mellemrum, da bryggetiden ellers bliver forlænget.

10 års garanti

Som på den førstnævnte model er der også 10 års garanti på denne, hvis du registrerer den hos Moccamaster efter dit køb. Gør du ikke det, har du dog alligevel 5 års garanti, som fast følger med ved et køb af en Moccamaster kaffemaskine. Der er derfor ingen tvivl om, at det er en god kaffemaskine, som du trygt kan købe og stole på, virker hver eneste dag.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Stilrent design
 • plus-circle.svg Ti kopper kaffe
 • plus-circle.svg Udstyret med drypstop funktion
 • plus-circle.svg Bryggetid på 6 minutter
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Har ikke timer

Det mener vores produkteksperter

Braun KF7020 kan brygge kaffe i stride strømme og er kvalitet, når det er bedst. Den er nemlig testvinder hos Råd & Rön samt Forbrugerrådet Tænk i 2018. Som ved alle andre produkter fra Braun får du her en stabil og holdbar maskine.

Nogle gange er det bare rart at kunne brygge en enkelt kop eller to. Det er muligt med kaffemaskinen her fra Braun, da den er udstyret med en knap, der får maskinen til kun at brygge mellem 1-4 kopper kaffe. Du kan dosere, som du plejer, og så sørger kaffemaskinen selv for at justere mængden af vand, så du får den perfekte kop kaffe. Det er perfekt til de dage, hvor der ikke skal så meget kaffe til, eller hvor der bare kun skal brygges til dig selv.

Smart afkalkningsvarsel

Med Braun KF7020 er det slut med at glemme at afkalke kaffemaskinen. Den siger nemlig selv til med hjælp fra et smart afkalkningsvarsel. Når det derfor er ved at være på tide at give kaffemaskinen en afkalker, giver den lyd fra sig. Det er smart, da det altid giver dig den bedste smag og aroma i din kaffe.

Læs gerne i brugsanvisningen hvordan du afkalker den mest optimalt, så du ikke får brugt produkter, der ender med at skade mere end det gavner.

Meget for pengene

Braun er kendt for at lave produkter, der holder, og som er til at komme til for penge. Det er også gældende med denne kaffemaskine, som er udstyret med forskellige funktioner, har et stilrent design og bare er en lækker kaffemaskine – for under 500 kroner. Der er derfor ikke noget at sige til, at Forbrugerrådet Tænk har kåret den som testvinder. For det fortjener den.

Så selvom den i virkeligheden ligner en simpel og meget enkelt kaffemaskine, kan den meget mere end det – og giver dig også kaffe, der er en bedre end forventet.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Traditionel kaffemaskine
 • plus-circle.svg Timer
 • plus-circle.svg 1-4 kop knap
 • plus-circle.svg Billig kaffemaskine
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Vi har ikke fundet nogen ulemperCons

Det mener vores produkteksperter

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe er en kaffemaskine, der brygger kaffe direkte ned i en termokande. Du kan derfor tage kaffen med dig på farten med det samme. Den er desuden godkendt af European Coffee, hvilket er din garanti for en kaffemaskine, der kan brygge en god kaffe.

Kan du godt lide at vågne langsomt og bare tulle? Med den praktiske timerfunktion på kaffemaskinen er det muligt at vågne op til duften af friskbrygget kaffe. Tiden indstiller du på LCD-displayet, og når duften ellers begynder at sprede sig i hjemmet ved du, at det er ved at være tid til at stå op. Du skal blot gøre den klar aftenen inden, så alt er klar til, at den kan brygge din favorit kop kaffe. Der er intet så godt som at starte dagen ud med en god kop kaffe – og nu behøver du ikke engang stå op for at lave den.

Nemt afkalkningsprogram

Afkalkning er et must, når du har en kaffemaskine. I hvert fald hvis du gerne vil nyde en god kop kaffe hver eneste dag. Det er heldigvis ikke noget større projekt at kaste dig ud i takket være afkalkningsprogrammet. Med et klik på en knap kan du sætte den i gang med at afkalke og igen nyde kaffe med helt rent vand. Det er en funktion, du med al sandsynlighed kommer til at sætte stor pris på, da den gør kaffebrygningen nemmere og smagen bedre.

Rengøring i opvaskemaskinen

Melitta har gjort det nemt for dig og andre, som har travlt i hverdagen og ikke altid lige kan overskue at vaske i hånden. Derfor har de sørget for, at filteret er aftageligt og kan gå i opvaskemaskinen. Det samme gælder også for vandbeholderen, når den er begyndt at blive smudset til. Nemmere bliver det ikke at holde den bitre smag i kaffen fra døren.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Aromakontrol
 • plus-circle.svg Afkalkningsprogram
 • plus-circle.svg Timer
 • plus-circle.svg Med termokande
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Der er ikke fundet nogen ulemper

Bosch TKA6A041

Bosch TKA6A041

Det mener vores produkteksperter

Kan du godt lide et flot og stilrent design? Det og meget mere får du med Bosch tka6a041. Det er så god en kaffemaskine, at den tilbage i 2017 blev kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk. Der er derfor garanti for, at kaffen smager rigtig godt, når den er kørt igennem modellen her.

Det kræver ikke nødvendigvis en fancy maskine at brygge en god kop kaffe. Det beviser Bosch med denne model, der blot er udstyret med de sædvanlige funktioner ved en kaffemaskine. Alligevel er komponenterne så gode, at den har været testvinder i 2017. Søger du derfor en simpel og enkel kaffemaskine, der bare skal bruges til at brygge en kop kaffe eller to om morgenen og igen senere på dagen, er denne rigtig fin til formålet. Med en kapacitet på omkring 1,25 liter er der også til de dage, hvor der hældes ekstra meget kaffe ned.

Nem påfyldning i vandbeholderen

Det kan godt være en udfordring at hælde vand i beholderen, hvis den sidder fast på kaffemaskinen. Der er i hvert fald stor risiko for, at du kommer til at hælde ved siden af. Men, det er slut med kaffemaskinen her, da vandbeholderen nemt kan tages af om monteres igen. Du kan derfor fylde den direkte under vandhanen og herefter montere den direkte på kaffemaskinen igen. Det er hurtigt og nemt.

Nem afkalkning

Ophobning af kalk har en negativ effekt på smagen og kan også forlænge bryggetiden. Men, det har Bosch en løsning på. For med EasyDescale3 kan der bare med et tryk på en knap sættes gang i afkalking af maskinen. Den har også en kalkalarm, som siger til, når det er tid til at afkalke. Det sparer både energi, penge og giver dig en meget bedre kop kaffe. Gør det gerne med jævne mellemrum, da det giver kaffemaskinen de bedste betingelser for en god brygning.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg En billig kaffemaskine
 • plus-circle.svg Stilrent design
 • plus-circle.svg Kan brygge 15 kopper kaffe
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Har ikke timer
 • minus-circle.svg Har ikke aromakontrol

Det mener vores produkteksperter

Melitta Excellent 5.0 er som navnet antyder en rigtig god filterkaffemaskine, der brygger kaffe, som man forventer det af en kvalitetsmaskine. Brygningsmetoden er certificeret af ECBC, designet er tidløst og kvaliteten er høj. Du er derfor garanteret en perfekt kaffe.

Melitta Excellent 5.0 er en uovertruffen kaffemaskine, der har endda har fået tildelt den gyldne bønne. Det beviser, at kaffemaskinen møder de standarder, der er inden for kvalitet, når det kommer til europæisk kaffebrygning i forhold til bryggetid og bryggetemperatur. Kvaliteten er der derfor ikke en finger at sætte på.

Altid varm og god kaffe

Melitta Excellent 5.0 har 2 varmelementer, der sikrer en god kaffe. Den ene er til kaffebrygning, mens den anden er til at holde kaffen varm med, indtil den skal serveres. Brygger du derfor en hel kande kaffe, behøver du ikke drikke den med det samme, da varmelegemet sørger for at holde den varm. Der er også autosluk på kaffemaskinen. Der sker derfor ikke noget, hvis du glemmer at slukke for den.

Optimal aromafunktion

Kaffen smager altid godt med Melitta. Det gør den, fordi der er aromakontrol. Kontrollen optimerer udbyttet af kaffen og frembringer den bedst mulige smag, uanset hvilken formalet kaffe, du bruger. Det gælder også, når du bare brygger en enkelt kop god kaffe.

Der er derfor ingen tvivl om, at den alt i alt er en rigtig god kaffemaskine, og at den om noget fortjener at være med i vores test.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Guldbønnemærket
 • plus-circle.svg Afkalkningsindikator
 • plus-circle.svg Drypstop
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Uden timer

Det mener vores produkteksperter

Er du bare helt opsat på at finde din kommende og den bedste kaffemaskine her på siden? Så hjælper vi dig gerne skridtet videre og giver dig nogle tips til, hvordan du vælger den rette bedst i test kaffemaskine. For selvom du måske allerede nu har nogle favoritter, kan det sagtens være, at der er noget, du har overset, eller noget som du måske ikke har overvejet nærmere.

Vi giver dig vores tips til overvejelser omkring:

 • Pris
 • Størrelse
 • Hvor den skal bruges henne
 • Funktioner

Du kan selvfølgelig skippe det, hvis du bare er helt sikker i dit valg og har fundet en kaffemaskine, som du har forelsket dig fuldstændigt i.

Men, står valget mellem en eller flere kaffemaskiner, kan du med fordel gøre dig nogle nærmere overvejelser, så der ikke er andet end ren glæde, når du pakker den op og går i gang med at bruge den.

Pris

Har du det bedst med en billig kaffemaskine? Eller betyder prisen ikke så meget, så længe den bare kan brygge god kaffe og også kan holde kaffen varm, indtil du skal drikke den? Som ved så mange andre køb er prisen selvfølgelig også en medvirkende faktor til, hvilken kaffemaskine du i sidste ende ender ud med at købe.

For at finde en god kaffemaskine til dig nemt og hurtigt, kan det derfor også godt være en fordel, at du forinden købet beslutter dig for, hvilken prisklasse du gerne vil holde dig til. Det sorterer nemlig en god slat kaffemaskiner fra, og gør det meget nemmere for dig at koncentrere dig om at vælge den helt rette – og ikke mindst finde frem til den.

I vores kaffemaskiner test har vi kaffemaskiner til forskellige priser startende fra omkring 318 kroner og op til 2100 kroner. Der er derfor lidt forskelligt at vælge mellem, da forskellen på hvad de kan, er meget stor.

Husk også, at billige kaffemaskiner ikke nødvendigvis er dårligere end de dyre, hvis de billige giver dig det, du har brug for.

Størrelse

Hvordan er pladsen i dit køkken? For det er nemlig afgørende for, om det er bedst for dig med en lille kaffemaskine eller en større en af slagsen. Der er meget stor forskel på størrelsen af kaffemaskiner, og hvordan de er udformet. Nogle kaffemaskiner passer derfor perfekt ind i et skab, når de ikke bliver brugt, mens andre er nødt til at stå fremme for at undgå et bøvl.

I vores kaffemaskiner bedst i test har vi sørget for at tage højde for at vælge forskellige typer af kaffemaskiner ud, så der både er til dig, der måske ikke har så meget plads at gøre med og til dig, hvor det ikke betyder så meget, hvordan og hvor meget den fylder.

Det er værd at tage med i overvejelserne, da det ikke er meget værd at få en kaffemaskine, der enten er mindre end forventet eller større end regnet med. Når du klikker dig ind på det enkelte produkt, kan du også se, hvor meget den fylder i bredde, længde og højde. Så gør gerne det, inden du trykker på købsknappen, så du er helt sikker på, at dit køb er det rette.

Husk også at se på, om den kan brygge 10 kopper kaffe, 12 kopper kaffe eller mere.

Brug til kontor eller derhjemme

Hvor skal din kaffemaskine bruges henne? For dette er også meget relevant at tænke på, da en kaffemaskine til kontor ikke skal bare kunne brygge den bedste kop kaffe, men også skal kunne holde til at blive mere flittigt brugt. Dertil er det også værd at tænke på, om den kan brygge 10 kopper kaffe, 12 kopper kaffe eller mere, så der ikke hele tiden skal brygges ny kaffe. Alle kaffemaskinerne her egner sig både til brug derhjemme og til kontoret. Dog er de lidt dyrere måske lidt mere at foretrække, da de har flere funktioner og dermed også mulighed for at lave mere personlig kaffe med forskellig smag og aroma.

Ekstra funktioner

Har du gjort dig nogle overvejelser om, hvorvidt din næste kaffemaskine skal have ekstrafunktioner? Igen er det meget en smagssag, hvor meget en kaffemaskine skal kunne og hvilke krav, der er til smag og aroma. Herunder har vi listet flere forskellige funktioner, som vi mener, er værd at tage med i overvejelserne omkring din næste kaffemaskine – for det kunne gå hen og blive funktioner, der er ganske uundværlige og som måske endda giver dig den bedste kop kaffe eller i hvert fald brygger en velsmagende kop kaffe eller kande kaffe hver gang.

Timer

Vil du gerne have mulighed for at indstille din kaffemaskine til at brygge kaffen klar til klokken 06 om morgenen? Eller til du kommer hjem? Det er der mulighed for med flere af de kaffemaskiner, vi har med i testen her. Med få tryk på en knap vil du kunne indstille den til at gå i gang med at brygge – og det er smart, hvis du har travlt om morgenen, eller bare godt kan lide at vågne til duften af frisk kaffe.

Det er selvfølgelig en feature, der ikke er nødvendig, hvis ikke det er noget, du ofte kommer til at bruge. Gør derfor op med dig selv, om det er noget, du kommer til at sætte pris på, eller om det er ganske fint at fortsætte morgenen med at gøre kaffen klar og sætte den over.

Men, der er i hvert fald ingen tvivl om, at det er en smart feature!

Se vores kaffemaskine med timer test.

Termokande

Det er langtfra alle kaffemaskiner, der er udstyret med en termokande. Nogle er dog, og det er særligt smart, hvis du gerne vil have en hel kande kaffe med dig på arbejde, studie eller bare med på skovturen. Termokanden sikrer, at kaffen bliver holdt ved en god og varm temperatur. Så er du typen, der godt kan lide at tage kaffen med to go, og godt kunne tænke dig, at det er mere end bare den ene kop i termokruset, er det oplagt til dig.

Termokanden forhindrer dig ikke i at bruge den som en normal kande – fordelen er bare, at du kan tage den med dig rundt ude som inde og have varm kaffe lige ved hånden.

Se de bedste kaffemaskiner med termokande.

Aftagelig vandbeholder

Flere af de kaffekander vi har med i vores kaffemaskine test, brygger velsmagende kaffe ved hjælp af en aftagelig vandbeholder. Det er ikke et musthave på en kaffemaskine, da du sagtens kan brygge en kande kaffe med en, der ikke er aftagelig. Fordelen ved det er dog, at det er nemmere at dosere vandet – når vandbeholderen ikke er aftagelig, er det nemt at komme til at spilde, fordi du hælder for hurtigt med kanden eller har fyldt lige med rigeligt vand i. Det undgår du med en kaffemaskine med aftagelig vandtank eller beholder.

Kværn

Det at brygge kaffe med en kaffemaskine med indbygget kaffekværn giver bare noget ekstra og for mange nok også en mere velsmagende kop kaffe. Sådan er der i hvert fald mange, der har det. Er du meget til friskbrygget kaffe med friskkværnede bønner, giver det god mening at investere i en, der kan det. Det koster typisk lidt mere. Til gengæld får du mulighed for at brygge en kande kaffe, der smager meget anderledes, end når der er anvendt formalet kaffe i pulverform.

En af kaffemaskinerne i testen her er også med indbygget kaffekværn.

Tips til en bedre kop kaffe

En ren maskine

Kaffe smager fantastisk og kan give den bedste start på dagen. Men, det kræver også en ren kaffemaskine. For gammel kaffe og belægninger afgiver desværre dårlig smag. Så, vil du gerne være sikker på, at din kaffe altid smager godt, skal alle flader være helt rene. Det gælder trakten, kolben og kanden.

Læs også: Rengøring af kaffemaskinen

Selvom det kan være fristende at rengøre kaffemaskinen med sæbe eller klor, er det endeligt ikke noget, du må give dig i kast med, da det afgiver smag. Der findes smarte rensetabletter til kaffemaskiner, som du kan anvende dig af. Ellers er et gammel husmodertip også at anvende eddike. Dette har dog blot den ulempe, at det lugter i hele boligen, når det køres gennem kaffemaskinen. Derudover skal du også efterfølgende køre maskinen igennem med rent vand for at sikre, at eddikken ikke afgiver smag til kaffen efterfølgende.

Rigtig temperatur

Den rigtige temperatur er altafgørende for en god kop kaffe. Vandtemperaturen skal derfor helst altid være mellem 92 og 96 grader, når kaffen brygges. Bruger du derfor også af og til en stempelkande, når du laver kaffe, er du nødt til at vente lidt med at hælde vandet over din kaffe, efter du har haft det til at koge. For er temperaturen mere end de 96 grader, skolder du smagen ud af kaffen – og det giver langtfra den samme smagsoplevelse.

Når du serverer kaffen, kan den med fordel være omkring 85 grader, da det er den mest behagelige temperatur at drikke kaffen ved. Det er også cirka den temperatur, som kaffemaskiner sørger for at holde kaffen varm ved.

Dosering

Det er naturligvis altid en smagssag, hvornår man synes, kaffe smager bedst. Men, der er som regel en dosering, der er bedst at holde sig til ved hver type af kaffe. Du kan derfor med fordel læse etiketten bagpå kaffeposen, hvor meget det anbefales at bruge.

Er det ikke tilfældet, kan du altid bruge tommelfingerreglen, som siger, at du skal bruge cirka 15 gram mellemristet kaffe til en kop på 2 deciliter. Det svarer også til cirka 50 gram til en liter vand. Du kan selvfølgelig altid dosere op og ned alt efter, hvad dine præferencer er.

Den rigtige kaffe

Jo bedre en kaffe, du køber, jo bedre bliver den, når den er brygget. Der vil derfor være stor forskel på, om du køber en formalet kaffe fra Merrild, eller om du investerer lidt mere i din kaffe og i stedet køber friskkværnet kaffe direkte fra en barista eller specialforretning.

Vi kan varmt anbefale dig sidstnævnte, eller at du i hvert fald investerer lidt mere i valget af kaffe, da det vil give dig en langt bedre smagsoplevelse hver eneste dag. Jo bedre en kvalitet, du køber, jo mindre kaffe har du også tendens til at drikke, da intensiteten og aromaerne “mætter” på en helt anden måde end en standardkaffe, der er lavet til at blive hældt ned i en fart.

Vi håber, det hjælper dig til en god kop kaffe.

FAQ

Hvad er den bedste kaffemaskine?

Den bedste kaffemaskine til dig er vi helt sikre på, at du finder her i vores test. Vi kan naturligvis ikke fortælle dig helt konkret hvilken kaffemaskine, der er den bedste for dig, da det kommer helt an på, hvilke præferencer du har. Det ville være fantastisk let at kunne pege en enkelt ud af alle dem, vi har nævnt her i vores test. Men, det er bedre, at du bruger tid på at gennemgå alle modellerne og på den måde finde ud af, hvilken kaffemaskine der bedst møder dine behov. Vi kan dog garantere dig, at alle de kaffemaskiner, vi har valgt ud, ikke bare har et flot og stilrent design, men også kan brygge velsmagende kaffe gange efter gang. En rigtig god kop kaffe er derfor ikke særligt langt væk – alt du skal gøre er at finde ud af, hvad dine behov er, hvad dit budget er, og så ellers vælge den kaffemaskine, som du synes allerbedst om her i vores test.

Hvordan vælger man den perfekte kaffemaskine?

Den perfekte kaffemaskine vælges efter, hvad dine præferencer er. Det betyder, at du skal vælge en kaffemaskine efter, hvordan du bedst kan lide at brygge den. Nogle kaffemaskiner er simple og “brygger bare” en kop kaffe. Andre er mere avancerede og kan indstilles i styrke eller kværne bønner direkte til brygningen. Der er stor forskel på, hvad du får ud af kaffen med de to typer af kaffemaskiner – så her er du nødt til at vælge efter, hvad der giver bedst mening for dig. Er du en kaffeelsker, og sætter du stor pris på en god aroma, kan det godt betale sig for dig at gå efter de lidt mere avancerede kaffemaskiner såsom kaffemaskiner til hele bønner eller kaffemaskiner med mulighed for justering af styrken. Det kan godt betale sig i forhold til den glæde og nydelse, du får ud af det. Så lyt til dig selv og dine behov – så kommer valget helt naturligt.

Hvad er forskellen på en kaffemaskine og en espressomaskine?

Der er stor forskel på espresso og “almindelig kaffe” og derfor også på en kaffemaskine og en espressomaskine. Generelt er espresso en blend af kaffe, som er mørkere ristet. Det er den, fordi bryggemetoden i en espressomaskine håndterer kontakten af vand anderledes end brygning i en kaffemaskine. En espressomaskine brygger nemlig under tryk. Den helt store forskel er dog også, at en kaffemaskine kan brygge en hel kande kaffe i løbet af ganske kort tid og er konstrueret til at gøre netop dette. En espressomaskine er i stedet konstrueret til at lave én eller to kopper ad gangen direkte ned i en kop. Den er derfor mere velegnet til dig, som engang imellem nyder en særlig god kop kaffe, eller som bare gerne vil drikke noget andet end det, der kan brygges i kaffemaskinen. Du kan derfor også sagtens både have en almindelig kaffemaskine og en espressomaskine, da det vil give dig mulighed for nogle forskellige smagsoplevelser. Leder du efter en espressomaskine, kan du læse vores espressomaskine test.

Din produktekspert

Miklas

Administrator