Juicepresser test – Bedste juicepresser 2022

I vores juicepresser test kigger vi på de fem bedste modeller på markedet lige nu. Har du svært ved at få spist nok med frugter og grøntsager, er en juicepresser en virkelig smart måde at få tilstrækkelig af de vigtige vitaminer på – og så smager en friskpresset juice altså bare lækkert!
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Philips HR1946 4
bedste slow juicer til maksimal presning

Philips HR1946

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi ser i testen blandt andet på juicepresserens kapacitet, om den har drypstop, hvor mange hastigheder den har, om den kan presse hele frugter og grønne grøntsager og meget mere.

Er du ikke sikker på, om du gerne vil have en slow juicer eller centrifugal juicer, får du i vores købsguide redegjort for forskellen på de to. Vi går også i detaljer med, hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge den rette juicepresser til dig.

Vil du hellere have et let overskueligt overblik over de fem modeller, kan du også gå direkte til vores sammenligningstabel lige her.

Fordele
 • pros-icon.svg Filter af rustfrit stål
 • pros-icon.svg Stor aftagelig beholder
 • pros-icon.svg 1,25 liter kande
 • pros-icon.svg Med drypstop
 • pros-icon.svg Rensebørste
Ulemper
 • cons-icon.svg Grøntsager presses ikke helt for juice
 • cons-icon.svg Låsemekanismen ikke så stabil

Detaljeret gennemgang

Braun Multiquick er ideel til dig, der gerne vil kunne lave friskpresset juice af hele grøntsager og frugter. Filteret er af rustfrit stål, som har den fordel, at det kan tåle en tur i opvaskemaskinen. Du kan vælge mellem to hastigheder. Juicepresseren en stor frugtkapacitet på 2.000 ml, så du kan lave meget juice på én gang, og der medfølger en praktisk kande til 1,25 liter, som sættes ind under tuden, hvor den opfanger al den sund juice fuld af C-vitaminer.

Selve juicepresseren har drypstop, så juice ikke drypper ned på bordet, når du er færdig med at bruge den. Og de aftagelige dele tåler opvask i opvaskemaskine. Der er også en nyttig rensebørste, så du hurtigt kan børste den ren. På den måde er rengøringen hurtigt overstået. Ledningsopbevaringen i bunden gør, at den er nem at rydde af vejen. Bedste slowjuicer på markedet.

Wilfa JU1S-400

bedste billige juicepresser

Fordele
 • pros-icon.svg Integreret saftbeholder
 • pros-icon.svg Nem betjening
 • pros-icon.svg Nem rengøring
 • pros-icon.svg 2 hastighedstrin
Ulemper
 • cons-icon.svg Lille kapacitet

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en særlig kompakt og effektiv første juicepresser, der giver sund og nærende juice af frugter og grøntsager, er Wilfa JU1S-400 et oplagt valg til dig. Den har en integrerede saftbeholder og drejeknap, der er supernem at betjene. Den er desuden udstyret med to hastighedstrin, så du kan justere den alt efter, om du vil presse bløde frugter eller hårde grøntsager. Den er nem at skille ad, så det bliver en leg at rengøre juiceren, efter du har lavet lækker juice. Alle aftagelige dele tåler desuden maskinopvask, så du slipper for at skulle vaske dem af i hånden.

Witt by Kuvings C9640

bedste premium juicepresser

Fordele
 • pros-icon.svg Bredt pulprør
 • pros-icon.svg Til hele frugter og grøntsager
 • pros-icon.svg Støjsvag
 • pros-icon.svg Rengøringsredskaber og -børste
 • pros-icon.svg Reverse-knap
Ulemper
 • cons-icon.svg Opskriftsbog er på engelsk

Detaljeret gennemgang

Denne støjsvage slow juicer er til dig, der gerne vil presse juice af til hele grøntsager og frugter uden at miste vitaminer. Takket være den store påfyldningstragt behøver du ikke skære frugter og grøntsager i masser af små stykker, men kan bruge hele grøntsager og frugter. Den er desuden forsynet med et særlig bredt pulprør, der afholder udgangsrøret fra at stoppe til ved meget frugtkød.

Det effektive filter og ydestærke kværnsystem gør konsistensen på juicen ekstra silkeblød og lækker. Den praktiske drypstopfunktion forhindrer juicen i at dryppe ned på bordet. Vær opmærksom på, at den ikke bøg bruges kontinuerligt i mere end 30 minutter. Der en kande både til frugtkød og til juice samt nyttige rengøringsredskaber og -børste, så du hurtigt kan rengøre juicepresseren, når du er færdig med at bruge den. Og så er den med sine 30 decibel særdeles støjsvag.

Philips HR1946

bedste slow juicer til maksimal presning

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Drypstop
 • pros-icon.svg MicroMasticating-teknologi
 • pros-icon.svg Stort påfyldningsrør
 • pros-icon.svg Quick Clean-teknologi
 • pros-icon.svg Nem betjening
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til hård frugt/grønt
 • cons-icon.svg Ikke så velegnet til bladselleri

Detaljeret gennemgang

Vælg denne Philips-juicepresser, hvis du gerne vil have en model, der presser maksimalt meget saft ud af frugter og grøntsager. Den er nemlig udstyret med MicroMasticating-teknoloig, der bidrager til at åbne frugt- og grøntsagers celler for derefter at presse dem så meget som muligt, så du får en lækker friskpresset juice fyldt med C-vitamin. Desuden er påfyldningstragten dejlig stor, så du også kan bruge den til hele frugter og grøntsager. 

Juicepresseren er nem at betjene og også hurtig at rengøre takket være Quick Clean-teknologien. Desuden kan de løse dele tåle at komme i opvaskemaskine, og du slipper for at skulle gøre det. Vil du gerne undgå, at juice drypper ned på bordet? Intet problem. Maskinen er nemlig forsynet med en praktisk antidryp-funktion. Der medfølger desuden en kande og et smart opskriftshæfte fyldt med lækre opskrifter på juice og saft. Frisk juice, når du vil!

Magimix Juice Expert 3

bedste saftpresser

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstra stort påfyldningstragt
 • pros-icon.svg Energieffektiv
 • pros-icon.svg Designet til bløde ingredienser
 • pros-icon.svg Opskriftsbog medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung i vægt

Detaljeret gennemgang

Hvem vil ikke gerne nyde et glas friskpresset juice eller saft? Med Magimix Juice Expert 3 kan du lave din egen juice eller saft af de stykker frugt, du har lyst til, og nyde en god juice med mange vitaminer og antioxidanter. Denne saftpresser har et stort påfyldningsrør, så det er nemt at tilføje forskellige frugter og lave en blandet juice af bløde eller kogte frugter. Den har en integreret citruspresser, der udtrækker saften af alle citrusfrugter uden kerner.

Du får desuden også en skøn opskriftsbog med over 100 opskrifter til sunde juices. Og som ekstra bonus får du tilmed også adgang til den smarte gratis app, hvor du kan finde endnu mere inspiration. De aftagelige dele tåler opvaskemaskine.

Guide

Når du skal vælge en juicepresser, kan det godt være lidt svært at finde rundt i de mange forskellige modeller. Og så kan det også være svært at skulle forstå, om det er bedste med en slow juicer eller centrifugal juicer. Det er nemlig ikke helt det samme, selv om du får juice og saft ud af dem begge.

En saftpresser, som er et andet navn for centrifugal juicer, har en centrifuge og en presser. Slow juicere presser frugter, men har ingen centrifuge. En saftpresser slynger saften ved meget høj hastighed og udvinder på den måde juicen. Med en juicepresser får du derimod en filtreret juice, da saften presses ud af frugterne for at opnå de friske juice. Derfor er er der også en del frugtkød tilovers, som nærmest er helt tørt.

Om du skal vælge en slow juicer eller centrifugal juicer er altså mere et spørgsmål om smag og behag, omend nogle forskere mener, du får flere sunde næringsstoffer ud af en juicepresser.

Til gengæld er både de forskellige saftpressere og forskellige juicere ideelle til at få brugt frugt og grøntsager, som du ikke kan nå at spise! Du forvandler dem da bare til en lækker og fyldig juice!

I vores juicer-test finder du fire slow juicere og en saftpresser.

Anvendelse

Det er værd at sætte sig ind i, hvad de forskellige juicere kan præstere, for ikke to juicere er ens.

Typer af ingredienser

Nogle maskiner egner sig bedst til enten bløde eller hårde frugter. Det er noget, du bør være opmærksom på, hvis du gerne vil kunne lave en klar juice af alle de forskellige grøntsager som for eksempel rodfrugter med din nutri-juicer. Om maskinen kan klare det, afhænger blandt andet af, om den har en kraftfuld motor, så den kan presse frugter på en måde, hvor den udvinder så meget af saften som muligt.

Tilberedningen af ingredienser

En anden vigtig overvejelse, du bør gøre dig, er, om du har noget imod at skære ingredienserne i små stykker, eller om det er vigtigt for dig, at frugt og grønt kan komme helt ned i juicepresseren. Det sparer nemlig tid ikke at skulle stå og skære alle ingredienser til en passende størrelse.

Juicepresserens størrelse

Det lyder måske som en selvfølge, men det er ikke uvigtigt at tjekke størrelsen på juicepresseren. En nutri-juicer er nemlig som regel ret store og kan fylde meget i et køkken. Har du planer om at bruge den dagligt, er det nemmere at have den stående fremme på køkkenbordet, så sørg for at vælge en model, du har plads til i køkkenet.

Hvis du kun vil bruge den lejlighedsvist, er det en god idé at vælge en lidt mindre model, som du nemmere kan flytte rundt med, så du uden for meget besvær kan pakke den væk.

Men det vigtigste er selvfølgelig at finde en god juicer og den, som er den bedste juicer til netop dine behov!

Design

Vil du gerne have den stående fremme mere permanent, er det også en god idé at vælge et design, som du er glad for.

Støjniveau

Det er klart, at det er fordelagtigt med en kraftig motor, så du får så den største andel juice som muligt. Men støjniveauet er heller ikke at glemme. Nogle modeller kan larme ret meget, og det kan være et problem, hvis du som A-menneske bor sammen med et B-menneske, der ikke vil vækkes af en larmende juicepresser om morgenen! I sådan et tilfælde kunne Witt by Kuvings C9640-modellen være et godt valg, da den er særlig støjsvag og har et lydniveau på 30 decibel. Tjek derfor altid støjniveauet på de forskellige modeller. Støjniveauet måles i decibel, og du finder det præcise støjniveau under specifikationerne.

Friske og frosne frugter og grøntsager

Mange tror fejlagtigt, at frosne frugter og grøntsager indeholder mindre vitaminer og mineraler end den friske variant. Men faktisk indeholder frossen frugt og grønt et større antal vitaminer og mineraler, fordi det bliver frosset ned straks efter høst, hvorimod det meste af de friske frugter og grøntsager har været på en længere rejse, inden de kommer til supermarkedet og derfra hjem til os.

Så vil du være sikker på at få din C- og A-vitamin, vælg i stedet de frosne poser i supermarkedet. En anden fordel er, at du på den måde kan opbygge et lille lager af lækre ingredienser i fryseren, som er klar til at smide i juicepresseren.

Har du en have med frugttræer og/eller en grøntsagshave, så pluk og høst løs, og brug de diverse frugter og grøntsager i din juicepresser.

Har du ingen frugttræer eller grøntsager i haven, men plads til det, kunne det være den perfekte lejlighed til at plante forskellige ting i haven. Forestil dig at stå op om morgenen, og gå ud for at plukke nogle friske kirsebær, eller hive nogle søde, knasende gulerødder op ad jorden. Der er noget helt fantastisk tilfredsstillende ved at bruge frugter og grøntsager fra egen have. Og så er det i længden også en del billigere end de købte varianter i supermarkedet.

Det afholder mange mennesker fra at have frugttræer i haven, fordi høsten kan virke overvældende. Men du kan planlægge din have strategisk, så du for eksempel har æbler, der er modne i foråret, en anden sort, der er moden om sommeren og så videre. Og skulle du alligevel stå med for mange, kan du skære dem i mindre stykker og fryse dem ned i små portionsanretninger, så de er klar til at tage op og smide i juicepresseren.

Sådan opnår du den bedste pressede juice

Du skal indstille dig på, at det er umuligt at få alle vitaminerne ud af ingredienserne. Og det gælder både juicepressere og saftpressere. Du kan dog gøre noget for at få så mange næringsstoffer som muligt.

 • Drik straks juicen.

Når juicen kommer ud af maskinen, er det bedst at drikke den straks derefter. For  når frugt kommer i kontakt med luft, oxiderer de. Det samme sker med juicen. Derfor bør du heller ikke lade din juice stå til senere på dagen, da du på den måde risikerer at miste mange af næringsstofferne.

 • Fyld flasken helt op.

Hvis du gerne vil have din juice med dig på farten, kan du sørge for at fylde flasken helt op, så der er så lidt luft i den som overhovedet muligt.

 • Varier ingredienserne.

Vi har alle en yndlingssmag, og har vi først fundet en lækker juice, har vi tendens til at lave den samme igen og igen. Men hvis du vil have det fulde næringsmæssige udbytte af en juicer, bør du variere ingredienserne.

 • Forbered ingredienserne i forvejen.

Det har ikke nødvendigvis en næringsmæssig fordel, men det gør til gengæld, at du sparer på strømmen, fordi din juicepresser ikke skal stå og køre, mens du skærer de forskellige ingredienser. Har du en model, der kan klare hele grøntsager og frugter, så skræl de ingredienser, der skal skrælles, og læg resten klar til brug.

 • Begræns ingredienserne.

Det kan være fristende at smide alt muligt i din juicepresser, og i princippet bestemmer du også selv, hvad og hvor meget du kommer i den. Men resultatet bliver alligevel bedre, hvis du holder dig til mellem fire og seks ingredienser.

 • Ingefær er en superfood.

Ingefær er super sund, og så har det også den fordel, at den kan blandes med stort set alt og give enhver juice et skønt kick.

 • Smid ikke frugtkødet og juicepulp ud.

Det overskydende kød af frugter og grøntsager bliver naturligvis meget tørt, da al saften er presset ud. Det betyder dog ikke, du ikke kan bruge det til noget andet. Skrab det sammen, og brug det i din madlavning. Zucchini og gulerod egner sig fremragende til hjemmelavede boller. Eller hvad med at komme det i en kage? Frugtkød kan også bruges til at pifte din havregrød op med. Gør du det, vil du spare både penge og undgå madspild!

Rengøring af en juicepresser

Når du bruger din juicepresser, er det vigtigt ikke at fylde for meget i på én gang. Du risikerer at overbelaste og ødelægge den. Nyd, at fremgangsmåden er lidt langsommere.

Efter brug kan det derudover anbefales at lade juicepresseren køre i nogle sekunder, indtil du er sikker på, at al saften er løbet ud af den.

Det er heldigvis dejlig nemt og hurtigt at rengøre de fleste juicepressere.

Det bedste er at rengøre den straks efter brug, så frugtkødet og rester af grøntsager ikke sætter sig fast i kroge og i filtret. Som regel kan de forskellige dele komme i opvaskemaskinen, men det kan jo være, du ikke lige havde tænkt dig at tænde for opvaskemaskinen på det tidspunkt. Vi anbefaler i det tilfælde at skylle de enkelte dele og så eventuelt vaske dem i opvaskemaskinen på et senere tidspunkt.

FAQ

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×