JBL Højtaler Test: Se de bedste modeller

Engang var trådløse højtalere garant for dårlig, skrattende lyd. I dag er sagen en helt anden. Mange producenter har udviklet trådløse højtalere med imponerende lydkvalitet, hvoraf JBL er én af dem. Den amerikanske producent er især fremhævet for deres evne til at fremstille robuste højtalere med fremragende lydkvalitet til gode priser.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

BL Charge 4 2

BL Charge 4

6

JBL Pulse 3

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Deres sortiment består af mange forskellige modeller, der adskiller sig på flere punkter. Det er dog kun en fordel, da det garanterer, at det indeholder noget til ethvert behov. Du skal derfor ikke betvivle hvorvidt det er muligt at finde en JBL højttaler, der harmonerer med dine præferencer og kriterier.

I denne artikel finder du en oversigt over JBL højttalere, som vi har udarbejdet med udgangspunkt i grundig research af deres sortiment. Ved hver højtaler er der angivet såvel gode som dårlige egenskaber, hvorfor det er forholdsvis let at danne sig et overblik over de enkelte modeller. Derved bliver det også lettere at vælge den mest ideelle model.

Da højttalerne adskiller sig på mange punkter, vil du opleve, at ikke enhver af deres modeller stemme overens med dine præferencer og kriterier. Generelt for deres produkter er dog, at de formår at appellere til en bred skare af mennesker. Ikke desto mindre, er det vigtigt at understrege, at din nye højttaler skal vælges ud fra egne behov.

Fordele
 • pros-icon.svg Ren, klar lyd
 • pros-icon.svg Balanceret bas
 • pros-icon.svg Solidt design
Ulemper
 • cons-icon.svg Forholdsvis stor
 • cons-icon.svg Ikke alle kan lide designet

Detaljeret gennemgang

Ultimativ bærbar højttaler til dig, der ikke vil gå på kompromis. Til trods for lav vægt og kompakt størrelse, formår højttaleren alligevel at levere en dynamisk og omsluttende stereolyd. Desuden præsterer det indbyggede Li-Ion-batteri op mod 15 timers spilletid på en opladning.

Med JBL Xtreme 2 er du garanteret en ren stereolyd. Du er også garanteret, at du kan lytte til den skønne lydkvalitet i timevis. Det indbyggede Li-Ion-batteri har en kapacitet på 10.000 mAh. Det medfører en spilletid på op til 15 timer. Desuden har den en indbygget USB-port, der kan bruges til opladning af andre enheder.

En JBL Xtreme trådløs højttaler er én af de mest genkendelige i deres sortiment. Det skyldes, at den over de seneste år er blevet yderst populær. Den store popularitet er forårsaget af mange ting, men hovedsageligt den sublime lydoplevelse og det IPX7-klassificerede design, der betyder, at den er vandtæt.

En ægte festhøjttaler

Højttaleren er skabt til dig, der elsker at feste. Den har indbyggede kroge, robust metalbund og tilmed en kapselåbner på bæreremmen. Med JBL Xtreme 2 er du garanteret kraftfuld lyd overalt, hvorfor dine fester kan foregå overalt. Det understreges selvfølgelig af det vandtætte og robuste design, der kan håndtere det meste.

Hertil er den også kompatibel med JBL Connect+, hvorfor den kan forbindes med andre JBL-højttalere. Faktisk kan den forbindes med op til 100 andre højttalere på én gang. Er der behov for at spille et stort lokale eller område op, sammenkobler man blot en kæde af JBL-højttalere, hvorefter festen kan gå sin gang.

BL Charge 4

BL Charge 4
Fordele
 • pros-icon.svg Robust og vandafvisende
 • pros-icon.svg USB-port til opladning
 • pros-icon.svg Fantastisk lydkvalitet
Ulemper
 • cons-icon.svg Måske for lille for nogle

Detaljeret gennemgang

JBL Charge 4 er en bærbar højttaler med kraftfuld lyd og indbygget powerbank. Den er forsynet med en specialudviklet driver og to JBL-basenheder, hvorfor den er garant for et intenst lydbillede med stærk og dyb bas. Tilmed giver det indbyggede batteri en spilletid på helt op til 20 timer.

Charge 4 er en lille JBL højttaler, der leverer den legendariske JBL-lyd fuldt ud. Det er den endda i stand til at gøre i op til 20 timer, da det indbyggede batteri har en kapacitet på 7.800 mAh. Føler du, at du har strøm i overskud, er den også forsynet med en USB-port, hvilket muliggør opladning af andre enheder såsom smartphones.

Den trådløse streaming foregår via Bluetooth 4.2. Det garanterer ikke blot en solid forbindelse uden tab af lydkvalitet. Det medfører også, at der kan forbindes to enheder på én gang, som kan skiftes til at levere musik med kraftfuld stereolyd. Oplagt til fester, hvor alle skal høre deres yndlingssang.

Bluetooth-kompatibel højttaler med IPX7-certificering

Mange højttalere er kendetegnet ved at være knap så robuste. Flere af dem er endda skrøbelige. Det er dog ikke gældende for denne højttaler fra JBL: Den er nemlig IPX7-certificeret, hvilket betyder, at den er vandtæt. Derfor skal du ikke være bekymret for regn eller spildt væske – den kan endda klare en tur under vand.

Charge 4 kan selvfølgelig også bryste sig af, at være kompatibel med JBL Connect+-teknologien. Det er ensbetydende med, at den kan kobles sammen med op til 100 andre JBL-højttalere, hvilket resulterer i en forbedret lydoplevelse som følge af den kraftfulde opsætning.

Fordele
 • pros-icon.svg Solid bas og god lydkvalitet
 • pros-icon.svg God sans for akustik
 • pros-icon.svg PartyBoost-stereoparring
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke kompatibel med Connect+
 • cons-icon.svg Intet AUX

Detaljeret gennemgang

Flip 5 er et klart og tydeligt bevis på, at god lyd ikke nødvendigt medfører en høj pris. Med JBL Flip 5 får du en JBL mini højtaler, der lader dig nyde musik uden begrænsninger. Den lille højttaler leverer nemlig den kraftfulde JBL Signature Sound, hvad enten solen skinner eller det regner, da den er helt og aldeles vandtæt.

Til trods for den lille, kompakte størrelse, har JBL fundet plads til et stort batteri i højtaleren. Det har resulteret i, at den kan levere op til 12 timers spilletid på en enkelt opladning. Det er endda uden at gå på kompromis med den nærmest ikoniske JBL Signature Sound, som har gjort JBL-højttalerne populære.

Flip 5 bryster sig af en innovativ racerbane-formet driver, som leverer et meget højt output med en bragende bas. Skru derfor blot op for lyden, og nyd en klar, dynamisk og uforvrænget lyd. Desuden er det værd at nævne, at det indbyggede batteri kan oplades på blot 2,5 timer, hvorefter den igen er klar til at levere musikalsk nydelse.

Kompatibel med JBL PartyBoost

Højttaleren er desværre ikke kompatibel med JBL Connect+. Hvad den dog derimod er kompatibel med, er deres PartyBoost-funktion. Derfor kan du parre to JBL PartyBoost-kompatible højttalere for at få stereolyd. Du kan endda parre adskillelige højttalere med funktionen, såfremt der for alvor skal være fest.

Du skal ikke bekymre dig om regnvand, spildt væske eller deslige. Flip 5 bryster sig nemlig af en IPX7-certificering, hvilket betyder, at den er helt vandtæt. Ikke nok med, at den er modstandsdygtig overfor regnvejr og spildte væsker, kan den endda klare en tur under vand. Derfor sker der ikke noget ved, at den vippes en tur i poolen.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Æstetisk tiltalende
 • pros-icon.svg Velafbalanceret lyd
 • pros-icon.svg Anstændig bas fra en lille højtaler
Ulemper
 • cons-icon.svg Forholdsvis kort batterilevetid

Detaljeret gennemgang

JBL Go 2 er for dig, der vil have en vandtæt Bluetooth-kompatibel højttaler, uden at betale en formue. Det er en af de absolut billigste produkter i JBLs produktsortiment, hvorfor den harmonerer med ethvert budget. Til trods for den lave kvalitet, er du dog fortsat garanteret en fortrinlig lydoplevelse og alle nødvendige funktioner.

En højttaler behøver ikke nødvendigvis at være stor, for at levere god lyd. Det er Go 2 fra JBL et klart bevis. Det er en bærbar højttaler, som du nemt kan have med i tasken. Derfor er det også hovedsageligt det kompakte design, der er værd at fremhæve ved denne højttaler. Desuden kan du også frit vælge den i hele 12 iøjnefaldende farver.

Ikke nok med, at den er kompakt og bærbar, kan den også bryste sig af en IPX7-klassificering. Det betyder, at den er vandtæt, og du derfor ikke skal bekymre dig for regnvand eller spildt væske. Du kan derfor roligt have den med til stranden eller swimmingpoolen, hvor den tilmed også kan modstå en tur under vand.

Op til fem timers spilletid

Den kompakte højtaler har en batterilevetid på op til fem timer. I alle fem timer er du garanteret en kontinuerlig JBL-kvalitetslyd. Du vil derfor ikke opleve kvalitetstab i takt med, at batteriet drænes for strøm, som er tilfældet for andre højttalere.

Desuden kan højttaleren faktisk også bruges til konferenceopkald. Som følge af den indbyggede støjreducerede højttalertelefon kan Go 2 fra JBL levere krystalklare konferenceopk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Imponerende batterilevetid
 • pros-icon.svg IPX7-vandtæthed
 • pros-icon.svg Yderst transportabel
Ulemper
 • cons-icon.svg Manglende bas
 • cons-icon.svg Oplades via mikro-USB

Detaljeret gennemgang

Ligesom du ikke bør dømme en bog på dens omslag, bør du ikke dømme en højttaler på dens størrelse. Det er Clip 3 fra JBL et rigtig godt bevis på. Her får du en meget kompakt, bærbar højttaler, der bryster sig af en høj kvalitet. Den er desuden forsynet med en krog til karabinhager, der giver flere brugsmuligheder.

Dette er ikke en hvilken som helst JBL trådløs højttaler. Det er en højtaler, der er skabt til at blive taget med på eventyr. Den er forsynet med en krog til karabinhager, hvorfor du kan hænge den på tasken, i bukserne e.l. Det vidner selvfølgelig om, at den er transportabel og yderst bærbar.

Den er selvfølgelig også udstyret med Bluetooth-kompatibilitet. Derfor er du garanteret at kunne nyde musik-streaming i højeste kvalitet. Det er en moderne Bluetooth 4.1-forbindelse, hvor tab af lydkvalitet bestemt ikke er en realitet. Desuden er det ganske nemt at forbinde den til kompatible enheder.

Robust højttaler med IPX 7-certificeringen

For at understrege, at højttaleren er udviklet med henblik på at blive taget med på farten, er den IPX7-certificeret. Det betyder, at den er vandresistent og derfor er regnvejr, spildt væske eller tilmed en tur i vandet ikke et problem. Mangler du en højttalere, der ikke nødvendigvis bliver behandlet med omhu, er dette et ideelt valg.

Ikke alle får brug for det, men for nogen kan funktionen være rar at have. JBL har nemlig forsynet Clip 3 med en støjreducerende højttalertelefon, der giver dig mulighed for at tage imod telefonopkald, uden at skulle skrue ned for højttaleren. Endvidere har den også en batterievetid på helt op ti 10 timer.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Balanceret lydprofil
 • pros-icon.svg 360 graders lyd
 • pros-icon.svg Indbygget mikrofon
 • pros-icon.svg Indbyggede lystemaer
Ulemper
 • cons-icon.svg Forholdsvis kort batterilevetid
 • cons-icon.svg Kan ikke oplade smartphones

Detaljeret gennemgang

En højttaler, der har meget andet at byde, end blot en god lydoplevelse. Den leverer nemlig også de lysende farver til festen, ved poolen eller endda i poolen. JBL Pulse 3 bliver nemlig leveret med pulserende forprogrammerede lystemaer, der selvfølgelig vises i takt med den musik, der afspilles.

JBL Pulse 3 bliver leveret med JBL Bass Radiator-teknologien indbygget. Det er en teknologi, der giver en fordybende følelse af bassen. Samtidig vil lyden af højttaleren være kraftfuld. Har du brug for en mere kraftfuld lydoplevelse, kan du blot forbinde flere produkter fra JBL med JBL Connect+, hvilket vil forstærkere lydoplevelsen.

Hvad der særligt har gjort denne højtaler populær, er den unikke Multi-LED-lysvisning, den byder på. De unikke lysemner bringer din musikoplevelse til en helt ny dimension. Der er flere forprogrammerede lystemaer, men du kan også lave egne brugerdefinerede temaer, såfremt du ønsker dette.

Vandtæt højttaler med IPX7-certificering

JBL har især gjort sig bemærket med deres store fokus på IPX7-certificeringer, der resulterer i, at deres produkter kan bruges i og nær vand. Det er også gældende for Pulse 3, som er fuldt vandtæt, hvorfor du ikke skal bekymre dig om hverken regn eller spildt væske.

Er du på jagt efter en JBL vandtæt højtaler, er dette et godt bud. Den kan nemlig præstere at være nedsunket i vand på en meters dybde i op til 30 minutter, uden at tage skade. Ydermere er den forsynet med et kraftigt Li-Ion-batteri, der giver en imponerende spilletid på op til 12 timer. Musikken slukker derfor ikke før festen.

Guide

Har du besluttet, at du ønsker at anskaffe dig en højttaler fra JBL, står du over for et vanskeligt valg. Ikke som følge af, at du er tvunget til at vælge fra et lille produktsortiment. Tværtimod skyldes det, at deres sortiment spænder bredt, og de mange produkter adskiller sig på rigtig mange punkter.

I vores oversigt over højttalere fra den amerikanske fabrikant kan du se, at deres udvalg er meget vidtspændende. Blandt de modeller, der er beskrevet herover, bør alle kunne finde en tiltalende model. Blandt de mange højtalere JBL har lavet, er det nemlig de førnævnte modeller, der er dem, der er værd at fremhæve mere, end de andre.

Er det første gang du skal købe en højtaler, er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal holde øje med. Der er nemlig en lang række egenskaber og parametre, der skal overvejes nøje, når du skal købe en højttaler. Nogle fortjener dog mere af dit fokus, end andre. Disse har vi valgt at fremhæve herunder.

Vigtige parametre ved køb af højtaler

Størrelse: Et af de aspekter, som de mange produkter fra HBL adskiller sig på, er i forhold til størrelsen. Derfor er det også et parameter, der er vigtigt at overveje nøje. Som du også kan se i vores test, er der stor forskel på størrelsen af de forskellige produkter, hvorfor du naturligvis også kan finde en ideel model.

Vandtæt: De fleste modeller fra JBL er faktisk vandtætte. Det er et af de punkter, som de især har haft fokus på, og har slået sig op på. Det er dog ikke alle, der er lige vandtætte. Ved du, at du skal bruge den i nærheden af eller i vand, er dette derfor også et parameter, der selvsagt skal være fokus på.

Batteritid: Modellerne i vores artikel adskiller sig også meget i forhold til batteritiden. Kommer du til at bruge den mere udenfor eller på steder, hvor du ikke er i nærheden af strømudtag, er en høj batteritid at foretrække. Derved er du garanteret, at du ikke er nødt til at lade den op hele tiden, eller at du løber tør for strøm på et mere eller mindre ubelejligt tidspunkt.

Pris: Det er ikke til at komme udenom, at pris også er et parameter, der skal være i fokus. Om end du er sikret, at du ikke skal betale en decideret høj pris, hvis du vælger et af de produkter, der findes her i vores test, er der dog alligevel forskel på prisen. Derfor er pris også et aspekt, som du bør tage op til overvejelse.

Lydniveau: Om end en god højtaler ikke nødvendigvis er kendetegnet ved at kunne spille højt, er det for mange et vigtigt aspekt. Er det af betydning for dig, er det vigtigt at sikre, at den valgte model kan levere det ønskede lydniveau. Skal en højtaler spille højt og godt, skal du dog forvente at skulle betale en højere pris for den.

JBL udvikler produkter, der er transportable

En stor del af produktsortimentet hos JBL bærer præg af, at de har fokus på, at produkterne skal være transportable. Det er ikke blot gældende for de mange modeller, der er at finde i vores oversigt herover. Faktisk er det ikke kun gældende for deres højttalerudvalg. Det er også gældende for deres udvalg af bl.a. høretelefoner.

Er du ofte på farten? Er du vild med at lytte til musik, når du er på stranden, i parken eller blot ude på terrassen? I så fald er JBL en fabrikant, der skaber produkter til dig. Modellerne, som du er blevet præsenteret for her i vores test er alle transportable og bærbare, om end nogle af dem er det mere, end andre.

Af denne årsag er det naturligvis vigtigt at pointere, at det er et aspekt, der især skal være i fokus ved dit valg af model. For de fleste er pris også en stor del af deres valg, men mere af dit fokus bør dog være allokeret i retning af at sikre, at den er transportabel i det omfang, som du ønsker, at den skal være.

FAQ

Hvad er den bedste JBL højtaler?

Det er vanskeligt at give et konkret svar på, hvad den bedste højttaler fra JBL. Det skyldes, at ikke alle har de samme krav og behov, der skal opfyldes, når de køber en JBL Bluetooth højttaler. Den bedste JBL højtaler er derfor den af de utallige modeller, der på bedste vis harmonerer med dine præferencer, kriterier samt dit budget.

Hvilken JBL højtaler skal jeg vælge?

Du skal vælge den model, der stemmer overens med dine krav. Leder du efter en JBL højttaler med rem, nytter det ikke at vælge en model, der leveres uden rem. Skal den være kompakt, så du kan have den i tasken, er en JBL højttaler GO sandsynligvis et bedre valg, end en JBL højtaler Extreme.

Hvordan er de blevet testet?

Når højttalere testes, er der fokus på mange egenskaber og parametre. Det inkluderer blandt andet lydkvalitet, input, output, design, størrelse, lydstyrke mv. Det vidner om, at det er en meget omfattende proces at udføre en valid og gennemarbejdet test af en højtaler. Det er gældende, hvad enten den er fra JBL eller ej.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×