Isterningemaskine test – Den bedste isterningemaskine til hverdag og fest 2022

Med vores isterningemaskine test kan du få fat på den helt rigtige isterningemaskine til hverdag og fest.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Melissa MEL16620019 2
bedste billige

Melissa MEL16620019

tectake 400476 5
bedste design isterningmaskine

tectake 400476

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Med en isterningemaskine kan du lave isterninger derhjemme uden at bakse med at skulle fylde poser og bakker op. Du slipper også for vand, der alligevel løber ud på køkkenbordet og i fryseren og iser til.

Om det er til smagfulde drinks til dine gæster, til kolde drikke på en sommerdag, eller måske bare til at holde din danskvand kølig, så vil du elske din isterningemaskine.

I vores isterningmaskine test, har vi undersøgt fordele og ulemper ved 5 af de bedste isterningmaskiner på markedet.

I vores købsguide gennemgår vi alt, hvad der er værd at vide om isterningmaskiner og hjælper dig til at vælge den helt rigtige model. I vores sammenligningstabel, kan du hurtigt få et godt overblik. Snart er du klar til at producere isterninger i massevis og på rekordtid.

Wilfa ICE-12S

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg 2 forskellige isterninge størrelser
 • pros-icon.svg 70 isterninger i timen
 • pros-icon.svg 12 kg. i døgnet
Ulemper
 • cons-icon.svg Lidt langsom opstart

Detaljeret gennemgang

Wilfa ice 12s er vinder af vores isterningmaskine test. Den er god både til hverdag og til fest. Isterningmaskinen kan producere en portion isterninger på kun seks minutter. Du kan få isterningerne i to forskellige størrelser, så du kan vælge om du vil have store eller små isterninger. De små kan bruges til eksempelvis små drinks, og de store kan bruges til en kande vand eller lignende.

Husk at hvis du vil have store isterninger, så kommer vi tættere på de 13 minutter, og hvis du vælger de små, kommer vi tættere på 6 minutter.

Denne isterningemaskine kan lave helt op til 70 isterninger i timen, og intet mindre end 12 kg i døgnet. Så hvis der er fest hjemme hos dig selv, og du gerne vil have rigeligt med is til kolde drinks, så er denne isterningemaskine et godt valg.

Wilfa Isterningmaskine skal nok fortælle dig når beholderen skal tømmes for is, eller når vandtanken har brug for påfyldning. Isterningmaskinen er produceret i rustfrit stål.

Melissa MEL16620019

bedste billige

Melissa MEL16620019
Fordele
 • pros-icon.svg Har autosluk-funktion og LED indikator
 • pros-icon.svg Budgetvenlig
 • pros-icon.svg Vandkapacitet på 1,85 liter.
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke producere mange isterninger af gangen

Detaljeret gennemgang

Isterningmaskinen Melisas MEL 16620019 giver dig ni isterninger på ni minutter, så du kan nyde kolde forfriskninger til hverdag og til fest. Dette er den billigste isterningmaskine i vores test. Maskinen har en LED-indikator der sørger for at påminde dig om at det er tid til at fylde beholderen. Maskinen slukker automatisk, når isterningerne er klar og beholderen er fuld.

Melissa isterningmaskine er perfekt når du skal have isterninger klar til fest. Du skal du blot fylde vand i beholderen, og så starte den. Så sørger den selv for resten, og ikke længe efter kan du få kolde drinks med nye isterninger.

Emerio IM-111502

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Kan lave 3 forskellige størrelser
 • pros-icon.svg Kan producere 12 kg isterninger i døgnet
 • pros-icon.svg Udtagelig kurv
Ulemper
 • cons-icon.svg Fylder på køkkenbordet

Detaljeret gennemgang

Med Emerio IM-111502 får du en rigtig effektiv isterningmaskine. Denne isterningemaskine kan lave 12 kg isterninger på et døgn, så der er altså rigeligt med isterninger hvis du skal holde fest og har brug for meget is. Når kurven er fuld, kan den tages af, så det er nemt at dele isterninger ud til gæsterne.

Dette er ikke en af de billigste modeller, men du får til gengæld en elegant maskine der kan producere flotte isterninger i tre forskellige størrelser. Størrelserne er small, medium og large. Small og medium er gode til drinks eller lignende, hvor large kan se flotte ud enkeltvis i en cocktail, eller hvis du hælder flere ned i en bowle når der skal være fest. Maskinen afgiver en lyd når den er færdig med at lave isterninger, så du behøver ikke holde øje med hvornår den er klar.

Caso Icemaster Pro

bedste all round maskine

Fordele
 • pros-icon.svg Kan lave isterninger på kun 6 minutter
 • pros-icon.svg Gennemsigtigt låg
 • pros-icon.svg Godt isoleret
Ulemper
 • cons-icon.svg Maskinen er rimelig tung

Detaljeret gennemgang

Denne Caso isterningmaskine er også et rigtig godt bud når der skal laves isterninger til hverdag og fest. Der er ikke noget så kedeligt som lunkne drinks, og her denne isterningsmaskine en god løsning. Den kan nemlig producere hele 12 kg isterninger på 24 timer.

Caso icemaster er ikke en lille isterningmaskine, så den kræver god bordplads eller skabsplads. Allerede 6 minutter efter du har startet maskinen, er de første isterninger klar. Så du slipper for at vente længe på en omgang isterninger. Du kan få isterninger i to forskellige størrelser, så du vælger om du vil have de små eller store isterninger.

Vandbeholderen har en kapacitet på 3,1 liter, så dr kan laves en god mængde isterninger pr fyldning. Caso icemaster slukker automatisk, og så har den et vindue i maskinens låg, så du kan følge med i hvor langt den er.

tectake 400476

bedste design isterningmaskine

tectake 400476
Fordele
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Kommer i tre farver (sølv, rød og sort)
 • pros-icon.svg Inkl. iskurv og isske
Ulemper
 • cons-icon.svg Lidt små isterninger

Detaljeret gennemgang

Med Tectake isterningemaskine får du en meget elegant og kompakt isterningemaskine, som du sagtens kan have stående fremme så du altid er klar til at lave isterninger. Du kan få den i farverne sort, rød og sølv, så du kan vælge den du synes bedst om. Maskinen er nemt at bruge og fylder ikke meget.

En alarm lyder når skuffen er fuld, eller når maskinen mangler vand. Der er også et gennemsigtigt låg i toppen, så du kan følge med i hvad der sker nede i maskinen. Der medfølger både iskurv og isske så det er nemt at dele isterninger ud til din gæster.

Guide

Nu har du læst om de 5 isterningmaskiner i vores test, og skal snart til at vælge den perfekte isterningmaskine for dig. Nedenfor kan du blive klogere på hvordan du vælger den rette model, så isterningerne bliver lige som du gerne vil have dem.

Læs med her i vores købsguide, og find ud af hvad der er vigtigt at overveje, når du skal træffe dit valg.

Kapacitet – Hvor mange isterninger skal du lave?

Ja først skal du finde ud af hvilken kapacitet du ønsker i en isterningemaskine. Altså hvor store mængder is skal den kunne producere af gangen. Her er det en god ide at tænke over hvad du kommer til at bruge den til. Er det udelukkende en isterningmaskine til hjemmebrug, så har du måske ikke brug for en stor mængde isterninger. Vil du derimod gerne have en maskine der kan lave meget is, og mange isterninger til store fester, så har du brug for mere kapacitet.  Hvis man holder fest med mange gæster, er det rart ikke at skulle vente på is.

Tid – Hvor hurtigt vil du lave isterninger?

Det næste du skal tænke på er tidsforbruget. Hvor lang tid det skal tage for en maskine at lave iskolde isterninger. Nogle maskiner har en virkelig hurtig produktion af isterninger, mens andre tager lidt længere tid. Nogle maskiner kan også køre i meget lang tid, helt op til et døgn, mens andre isterningmaskiner ikke må være tændt så lang tid.

Udseende – Passer den ind i dit hjem?

Det er selvfølgelig også vigtigt at tænke over hvilket design du foretrækker. Især hvis din isterningmaskine skal stå fremme. Kan du godt lide en maskine der er lille og kompakt, eller vil du hellere have den større. Er der bestemte farver eller materialer du synes om? Disse ting skal du tænke over når du skal vælge en ny isterningmaskine. Der findes mange forskellige isterningmaskiner, så det er helt op til dig hvad du foretrækker.

Pris

Prisen er selvfølgelig heller ikke uvæsentlig. Der findes dyrere isterningmaskiner, og så findes der dem der passer til et billigere budget. Du skal gøre op med dig selv hvor mange penge du har lyst til at bruge på din isterningmaskine, og når du har en ide om hvor meget du vil bruge, kan du så se hvad du kan få for dine penge. Der findes heldigvis mange forskellige isterningmaskiner, til forskellige budgetter.

Rengøring af isterningmaskine

Selv de bedste isterningmaskiner skal rengøres en gang imellem når du ikke laver isterninger. De fleste isterningmaskiner er heldigvis rimelig lette at rengøre. Det er vigtigt at du sørger for at holde din isterningmaskine ren, så du undgår skadelige stoffer og bakterier i dine isterninger, især hvis den har været brugt til fest, hvor mange forskellige mennesker måske har brugt den.

Nem og grundig rengøring af din isterningmaskine

Tøm vandbeholderen som det første, så du kan komme til at gøre hele din isterningmaskine ren. Herefter skal du vaske isterningmaskinen både indvendigt og udvendigt. Brug en fugtig klud som du har dyppet i en omgang sæbevand. Det er vigtigt at du skyller selve vandbeholderen og i beholderen grundigt efterfølgende, så du ikke får sæberester i dine isterninger.

Ved nogle isterningmaskiner kan selve beholderen tåle maskinvask, men det er heldigvis også nemt og hurtigt at rengøre den selv. Sørg også for at tørre overfladen godt af, da mange fingre kan afsætte bakterier.

Afkalkning

Det er også en gode ide at afkalke din maskine engang imellem. Det anbefales at gøre dette et par gange om året. Du skal blot bruge helt almindelig afkalkningsmiddel fra supermarkedet, som du ville bruge til andre ting i dit hjem.

Sådan gør du

Sørg først for at maskinen er slået fra. Start med at fjerne alle isterninger i beholderen. Så fjerner du risten der er i bunden af bakken. Hæld så 1 liter afkalkningsmiddel ned i selve beholderen hvor isterningerne laves. Lad det stå og trække natten over. Dagen efter er det vigtigt at du skyller isterningmaskinen meget grundigt med rent vand. Hæld rigeligt med vand igennem systemet. Du kan eventuelt bruge en vandslange. Lad så din isterningemaskine producere 4 portioner isterninger som du smider ud, så du sørger for at alt afkalkningsmiddel er fjernet.

Isterningmaskine vs. indbygget isterningmaskine

Nogle køleskabe kommer med en isterningmaskine der er indbygget i selve køleskabet. Dette er selvfølgelig rigtig smart, men for mange er det meget dyrt at skulle købe et helt nyt køleskab. Der er en isterningmaskine en meget mere budgetvenligt valg. Selv hvis du vælger en af de dyrere maskiner, vil du stadig spare penge i forhold til hvis du skal købe et nyt køleskab.

Mange isterningmaskiner fylder heller ikke ret meget og kan nemt stilles ind i skabet hvis du ikke vil have den stående fremme. Det smarte med isterningmaskine er at du også kan flytte den med rundt i huset. Hvis festen eksempelvis foregår inde i stuen, kan maskinen let flyttet med.

Tag din isterningmaskine med på farten

Du kan også nemt tage din isterningmaskine med på farten. Hvis du eksempelvis skal i sommerhus eller i campingvogn, kan det være rigtig dejligt at have din maskine med. Alle maskiner i vores isterningmaskine test kan let tages med, selv de større isterningmaskiner.

Forestil dig at du sidder i forteltet til din campingvogn. Den danske sommer er over os, og du har lyst til en kold drink eller en kold sodavand. Så er det da rart at du bare lige kan lave isterninger, det kunne være med en icemaster pro, wilfa ice 12s eller med en af de andre modeller i vores test. Isterningerne er klar hurtigt, og så kan du læne dig tilbage og nyde sommeren, men en kold drink i hånden.

Sådan virker en isterningmaskine

Hvis du har en isterningmaskine stående, er det sikkert også meget rart at vide hvordan den rent faktisk fungerer. Isterningmaskiner er rimelig kompakte, og ser måske ikke ud af meget, men deres ydeevne er ret stor. De har nemlig både en vandtank, køleelementer og varmeelementer. Selve maskinen drives af en elmotor.

Maskinen afkøler vandet indefra, og ud. Kølestængerne omgives af vandet, og på den måde afkøles vandet, og isen bliver flot og klar. I modsætningen foregår en fryse proces i en almindelig fryser på modsat vis. Her fryses vandet udefra og ind. Dette giver ofte et mere “ridset” og uklart udseende på isterningerne. De isterninger du får fra en isterningemaskine er flottere og klarere. Varmeelementet i maskinen er med til at sørge for at isterningerne løsner sig og ryger ud i selve beholderen, hvor du så kan samle dem op.

Skift vandet

Det bør nævnes at det er en god ide at skifte vandet i beholderen hver gang du tager maskinen i brug. Som hovedregel skal vandet skiftes minimum en gang om dagen. Så slipper du for at der kommer bakterier i vandet, som jo så også vil komme ind i dine isterninger.

FAQ

Hvilken isterningmaskine er bedst i test?

Den bedste isterningsmaskine i test er Wilfa ICE-12S. Denne isterningmaskine er let at bruge og kan lave en portion isterninger må kun 6 minutter. Du kan få isterninger i to forskellige størrelser, og hele 12 kg. i døgnet.

Er det nemt at bruge en isterningmaskine?

Ja, alle isterningmaskiner i vores isterningmaskine test er lette at bruge. Det eneste du skal gøre er at fylde vand i og så klarer maskinen resten. De fleste isterningmaskiner giver også besked hvis der mangler vand i beholderen, eller når isterning beholderen er fuld.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×