Ismaskine test: Se de bedste ismaskiner til hjemmelavet is

Drømmer du om hjemmelavet is året rundt? En ismaskine er en fantastisk oplevelse. Med vores ismaskine test kan du nemt og hurtigt finde frem til den bedste ismaskine og inden længe lave dine favoritter!
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Is er velsmagende. Is er lækkert. Is smager bare godt. Nu kan du komme til at lave din helt egen is derhjemme takket være en god ismaskine.

Er du en kæmpe fan af hjemmelavet is, og kan du generelt godt lide at stå i køkkenet, kan vi varmt anbefale dig at investere i en professionel ismaskine.

Det fantastiske ved at lave is derhjemme med en ismaskine er, at den bliver meget mere luftig og cremet, end hvis du bikser noget sammen med en håndmixer og kommer den direkte i fryseren. Isen kommer nemlig ikke til at krystallisere.

Derfor er der selvfølgelig heller ikke nogen grund til at gå på kompromis med kvaliteten af den ismaskine, du godt kunne tænke dig. Det kommer du ikke til her, da vi i vores ismaskine test har udvalgt de 8 bedste ismaskiner på markedet. Så har du alletiders mulighed for at få succes med din ismaskine og hjemmelavede is fra første øjeblik.

Hvilken ismaskine er den bedste? Ismaskine med kompressor? Eller ismaskine uden kompressor? Det er med garanti bare nogle af de spørgsmål, som dukker op hos dig i forbindelse med valget af en ismaskine. Vi har herunder forsøgt at gøre det noget nemmere for dig ved at præsentere dig for de 8 bedste ismaskiner på markedet.

De er på ingen måder tilfældigt valgt ud, da vi har gennemlæst samtlige uvildige tests og forbrugeranmeldelser. Herunder kan du altså være sikker på at få en ismaskine, som ikke bare laver fantastisk og lækker is, men som også er i en kvalitet, der er uovertruffen.

For at du kan blive klædt bedst muligt på til at vælge en ismaskine ud fra de mange, har vi herunder specificeret de enkelte modellers egenskaber yderligere. Er du mere nysgerrig, end hvad vi fortæller dig herunder, kan du også klikke dig direkte videre via det eller de links, vi har indsat. Her kommer du direkte videre til forhandleren, som har stillet alle tænkelige oplysninger om produktet til rådighed.

Rigtig god jagt på din kommende ismaskine!

Sage BCI600 The Smart Scoop

Sage BCI600 The Smart Scoop
Fordele
 • pros-icon.svg Den er med selvstændig kompressor
 • pros-icon.svg Den har en stor kapacitet
 • pros-icon.svg Den har mange forskellige muligheder
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er umiddelbart ikke noget dårligt at finde på ismaskinen her.

Detaljeret gennemgang

Sorbet? Gelato? Eller almindelig is? Alle typer af is er mulige at lave med denne smarte Sage ismaskine. Den har hele 12 indstillinger, som giver dig mulighed for at lave en perfekt frozen youghurt eller en lækker gelato. Kun på en time.

Det er nemt at indstille ismaskinen, da det kan gøres på den smarte LCD-skærm. Her kan du vælge program (der er 12 at vælge mellem), indstille temperaturen og tiden. Derudover giver skærmen dig også mulighed for at følge med i, hvor længe isen har stået, efter den er færdig.

Ismaskinen er tilmed også en smule intelligent, da den selv kan fornemme, hvilken konsistens isen har. Det giver dig en altid perfekt sorbet eller flødeis.

Ismaskine med pre-cool system

Isen bliver altid kold, når du benytter dig af denne ismaskine. For den er nemlig udstyret med en såkaldt pre-cool funktion. Den vil derfor altid være kølet ned til -30 grader celcius, inden du begynder at tilberede isen. Det giver et meget bedre resultat.

Når isen er kørt færdig i maskinen, kan du faktisk holde den afkølet i op til 3 timer, uden at konsistensen bliver blødere. Du kan derfor sagtens sætte maskinen i gang omkring hovedretten og servere den senere, uden den er smeltet væk igen. Det er nemt og smart.

Lav 1 liter is når sulten melder sig

Kapaciteten er rigtig god på ismaskinen. For det er faktisk muligt at lave helt op til 1 liter is med denne ismaskine. Fordi det heller ikke tager mere end 1 time, kan du gå amok i nye isvarianter hele dagen, hvis det er det, du har lyst til.

Fordele
 • pros-icon.svg Den har god kapacitet
 • pros-icon.svg Den vejer ikke så meget
 • pros-icon.svg Den laver hurtigt is
Ulemper
 • cons-icon.svg Den har ikke så mange programmer

Detaljeret gennemgang

Nemox Gelato ismaskine er en vaskeægte italiener. Med maskinen er der mulighed for at have lækker is klar på bare 20-25 minutter. Altså skal du ikke vente længe på at få favoritisen klar. Med 1,2 liters kapacitet løber du heller ikke tør lige foreløbig.

Når istrangen melder sig, behøver du vitterligt ikke vente længe. For du kan fremstille den bedste hjemmelavede is på bare 20-25 minutter. Du kan derfor også lave mange forskellige varianter i løbet af ingen tid – perfekt til en børnefødselsdag eller når hyggen bare skal være i højsædet.

En grønt fremstillet ismaskine

Tro det eller ej, men du kan faktisk lave is med rigtig god samvittighed med denne ismaskine. For den er nemlig fremstillet i overensstemmelse med miljøbestemmelser, der beskytter ozonlaget. Derfor kan du fremstille nøjagtigt den is, du godt kunne tænke dig, uden at have dårlig samvittighed. I hvert fald lige på det punkt.

Indbygget kompressor

Du behøver ikke gøre klar i fryseren til en masse is, da modellen her har en indbygget kompressor. Det betyder, at du kan fremstille isen med ismaskinen, uden du behøver komme den i fryseren. Dog kan du selvfølgelig komme isen i fryseren, når der er smagt på den, så den kan nydes igen på et senere tidspunkt.

Fordele
 • pros-icon.svg Kort tilberedningstid
 • pros-icon.svg Med selvstændig kompressor
 • pros-icon.svg Den er en testvinder
Ulemper
 • cons-icon.svg Tilberedningstiden kan være op til 40 minutter

Detaljeret gennemgang

En vaskeægte testvinder er, hvad du får med DeLonghi ismaskine. Den er også fantastisk til at lave is, da den er med selvstændig kompressor, der kan lave is på bare 20 minutter. En opskriftsbog følger desuden også med, hvis du gerne vil have lækker og velsmagende inspiration.

Nok er den ikke bare god til at lave lækker flødeis eller sorbet. Den ser også rigtig godt ud i køkkenet, mens den gør det. Designet er nemlig stilfuldt, enkelt og lækkert. Så selvom den vejer hele 14 kilo, syner den ikke sådan, når den står på køkkenbordet. Det er en stor fordel og en lækker detalje, da en ismaskine er en af de helt store maskiner at have stående fremme i køkkenet.

Bedst i test hos Tænk

Går du efter den bedste ismaskine med kompressor, er denne et virkelig godt bud på det. For Forbrugerrådet Tænk har kåret maskinen her til at være helt i top blandt ismaskiner. Det er også ganske forståeligt, da den gennemsnitlige tilberedningstid er 20 minutter, kapaciteten er god og brugervenligheden helt i top. Præcis som det skal være med en ismaskine.

Isen forbliver kold i flere timer

Vil du gerne kunne servere frisk og lækker is til gæsterne? Det kan du også med denne ismaskine, da den er en ismaskine med kompressor. Altså kan du lade isen være i ismaskinen i et par timer, selv når den er lavet færdig. For den kan nemlig holde isen ganske kølig i helt op til tre timer. Nemmere bliver det ikke at servere lækker og frisk is til gæster eller familie.

Fordele
 • pros-icon.svg En lille og simpel ismaskine
 • pros-icon.svg Kan holde is kølig i 2 timer
 • pros-icon.svg Den har kompressor
Ulemper
 • cons-icon.svg Den kan ikke holde isen kølig lige så længe som andre modeller her i testen

Detaljeret gennemgang

Nemox Dolce Vita er en lille og lækker ismaskine, som ikke fylder meget i køkkenet. Dog kan den lave velsmagende is præcis som andre og større ismaskiner. Den kan lave 900 gram is på bare 30 minutter, hvilket er fantastisk, når solen står højt på himlen.

Med en beskeden vægt på bare 3,2 kilo er denne model blandt de mindste ismaskiner. Men det gør den ikke mindre dårlig eller mindre effektiv. For den kan lave helt op til 1,5 liter is på bare 20 minutter, som den med sin kompressor formår at holde kold i op til 2 timer. Der er derfor ikke en finger at sætte driften af den.

Det gode ved dens fantastiske lille størrelse er også, at den ikke tager meget plads i køkkenet eller køkkenskabet. Den kan derfor sagtens stå fremme hele sommeren, uden den optager alt pladsen i køkkenet.

Nem rengøring

Rengøringen er ikke noget, der optager meget plads i køkkenet med denne ismaskine. For fryseskålen er fremstillet i rustfrit stål, hvilket holder rigtig godt på kulden. Men det gør den også meget nem at rengøre. Desuden holder den sig hygiejnisk og tager heller ikke nemt skade, da den er ridsefast. Så sæt i gang med isen!

Stor åbning

Ismaskinen er lækker og nem at bruge, da låget har en stor åbning til hældning af ismassen eller til tilsætning af ingredienser. Vil du gerne have den perfekte temperatur i skålen, anbefaler vi også, at du fryser den først. For så får du en helt optimal temperatur, når du går i gang med at lave isen.

Alt i alt en rigtig god ismaskine.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Stor kapacitet
 • pros-icon.svg Stor brugervenlighed
 • pros-icon.svg Den er med kompressor
Ulemper
 • cons-icon.svg Den tager en time om at fryse isen (grundet den større kapacitet)

Detaljeret gennemgang

Teknisk forståelse behøver du ikke meget af for at bruge denne lækre og fantastiske ismaskine. Den er absolut med blandt bedst i test, da den er brugervenlig, har god kapacitet og er meget effektiv, når det kommer til frysningen af is.

Ismaskinen her fra Wilfa er uden tvivl en af de helt gode ismaskiner med kompressor. For det er bare at hælde ingredienserne i, starte maskinen og ellers bare vente en time. Så har du hele 1,5 liter lækker is, du kan guffe løs i. Takket være den automatiske kompressor, fryser den ingredienserne imens, de bliver rørt sammen. Derudover har den en dispenser, som tillader sig at komme flere ingredienser i undervejs som f.eks. chokolade, så det ikke ender på bunden.

Tør ismaskinen af med en varm klud

Rengøring er ikke nogen udfordring med ismaskinen her, da dens løsdele tåler at blive vasket op i hånden. Derudover kan indersiden af ismaskinen med fordel tørres af med en varm klud for at undgå, at den bliver ulækker. Det tager samlet set ikke mange minutter – og så er den igen klar til at lave en masse lækker is til dig.

Høj frysetemperatur

Om isen bliver kold nok til dig, hersker der ingen tvivl om med denne ismaskine. For den er i stand til at røre isen og fryse den ned til mellem -18 grader og -35 grader celcius. Det er en meget lav temperatur og sikrer, at isen altså ikke smelter lige med det samme, hvis du ønsker at servere den lidt senere på dagen eller aftenen. Temperaturen gør også den hjemmelavede is godt egnet til kugler, fordi den bliver fast.

Fordele
 • pros-icon.svg Der er plads til masser af is
 • pros-icon.svg Den holder isen kold på en høj frysetemperatur
Ulemper
 • cons-icon.svg Den kan kun holde isen kold i en time

Detaljeret gennemgang

Wilfa ICM-C15 ismaskine er en af de bedste på markedet, hvilket også er understreget af, at ismaskinen er kåret som testvinder i 2013. Den minder på mange måder om sin bror ovenfor, hvorfor du bestemt ikke bliver skuffet, hvis du elsker at lave is.

Brugervenligheden er der ikke en finger at sætte på ved ismaskinen her fra Wilfa. For den er udstyret med en brugervenlig og smart LCD-skærm med digital timer. Med denne skærm kan du finde den indstilling, du gerne vil benytte. Derudover tæller timeren ned, så du er helt med på, hvor langt isen er i processen. Det gør det meget nemmere og mere enkelt at lave en lækker sorbet, flødeis eller gelato.

Isen kan holdes kold i en time

Selvom det måske ikke synes længe ved ismaskinen her kontra de øvrige modeller her i vores test, så er det ganske udmærket. For når isen er færdig, behøver du ikke skynde dig for at sætte den ind i fryseren eller servere den. For den bliver holdt så kold, at den ikke smelter i den time, som maskinen er i stand til at gøre det.

Ismaskine med automatisk kompressor

Med ismaskinen her er det også slut med krystaller i isen. For den er nemlig med en automatisk kompressor, der er i stand til at fryse isen stille og roligt, mens den bliver rørt rundt. Har du lyst til at tilføje nødder, chokolade eller andre ingredienser til isen imens, kan du gøre det gennem en smart dispenser. Så flyder det ikke til bunds, men bliver rørt godt rundt sammen med de øvrige ingredienser.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Den er perfekt til sorbet
 • pros-icon.svg Den har en kapacitet på 1 liter
 • pros-icon.svg Den laver sorbet med ét tryk på en knap
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er en meget simpel ismaskine med få funktioner.
 • cons-icon.svg Den er ikke på niveau med de øvrige ismaskiner i testen, når det kommer til andre isvarianter end sorbet

Detaljeret gennemgang

Domo er en ismaskine fremstillet til at lave sorbet. Den er ikke særligt stor, koster ikke særligt meget og gør generelt ikke meget væsen af sig. Men sorbet er den fantastisk til at lave, hvorfor vi har valgt at have den med her i vores test.

For kun ganske få hundrede kroner kan du få fingrene i denne lille og smarte ismaskine fra Domo. Den gør ikke så meget væsen af sig i og med, at den er meget lille i størrelsen og dermed heller ikke vejer meget. Til gengæld er den det perfekte match til dig, som rigtig godt kan lide sorbet. For det er den blandt en af de bedste maskiner til.

Du hælder blot ingredienserne til sorbeten ned i maskinen, trykker på knappen og venter på, at det får den ønskede konsistens. Herefter er det bare at hælde over i en ønsket beholder, servere det eller fryse det, så du kan lave endnu en omgang sorbet.

Kold is med hjælp fra fryseelement

Med til denne ismaskine fra Domo følger der et flytbart fryseelement, som du kan komme i fryseren, inden du går i gang med at lave isen. Det holder ingredienserne tilstrækkeligt kolde til, at sorbeten kan blive til. Altså er det en meget simpel og enkel måde at lave is på – men det bliver det ikke mindre godt af.

Maskinen her kan i øvrigt lave 1 liter sorbet ad gangen.

Fordele
 • pros-icon.svg Den vejer næsten ingenting sammenlignet med andre modeller
 • pros-icon.svg Den har god kapacitet
 • pros-icon.svg Den er i et smart og stilrent design
 • pros-icon.svg Den er billig
Ulemper
 • cons-icon.svg Fryseskålen skal i fryseren 12 timer

Detaljeret gennemgang

Steba er også med fremme, når det kommer til den bedste model. Denne er billig i indkøb, har en fantastisk brugervenlighed og kan lave op til 20 kugler is ad gangen. Så er der ikke langt fra tanke til servering!

Ismaskinen her er uden kompressor men er til gengæld udstyret med en effektiv fryseskål, der efter 12 timer i fryseren giver is på bare 20 minutter. Så selvom du er nødt til at tænke lidt forud, hvis du gerne vil lave is, kan det nu sagtens lade sig gøre inden for en relativt kort tidshorisont. Alternativt kan du have fryseskålen liggende klar i fryseren hele tiden, så den altid er klar til at tage op.

Freshness-funktion

Er du også træt af, at is altid når at smelte relativt hurtigt, når den først serveres? Med ismaskinen her kan du servere isen direkte fra ismaskinen og lade den blive stående på bordet. Begynder isen at blive lidt for blød, inden I er færdige med at spise den, kan I blot trykke på “freshness”-knappen. Så bliver isen kølet ned igen til den perfekte temperatur.

Den kommer desuden også med en digital timer, som gør det nemmere for dig at holde øje med, hvornår isen er færdig til at blive serveret.

Guide

En ismaskine er lækker at have i køkkenet. Særligt når solen står højt på himlen eller istrangen ganske enkelt bare melder sig. Men, vil du gerne have stor glæde af din ismaskine, er det en god ide, at du sætter dig ind i, hvad du egentligt har brug for. Eller i hvert fald, hvad der skal til af ismaskinen for, at du bliver godt tilfreds med den.

For at hjælpe dig godt på vej til rette valg af ismaskine, har vi herunder listet de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, når du investerer i en ismaskine. Vi har naturligvis også uddybet dem, så du får nemmest muligt ved at vælge din kommende ismaskine.

Med eller uden kompressor

Skal den kunne holde isen kold eller ej? Det er sådan set spørgsmålet, du skal stille dig selv, inden du kigger videre på diverse ismaskiner. For det er muligt at få ismaskiner med kompressor samt uden. Vi anbefaler, at du ser nærmere på ismaskiner med kompressor, da det gør det noget nemmere og sjovere at lave is.

For det er lidt sjovere bare at kunne sætte ismaskinen i gang og så ellers servere den dejligt kold nogle timer senere. Så slipper du også for at skulle stresse ved tanken om at skulle have isen hurtigst muligt over i fryseren.

Når det så er sagt, kommer langt de fleste ismaskiner med kompressor, da det er langt det mest populære og meningsfulde valg. Samtlige ismaskiner her i vores ‘ismaskine bedst i test’, er også udstyret med en god og effektiv kompressor.

Integreret eller seperat fryselement

Som noget helt andet kan du faktisk også få ismaskiner med eller uden integreret fryseelement. Dette er en lidt mere simpel måde at lave is på og kræver også, du er lidt mere opmærksom på konsistensen af isen. Denne type af ismaskiner er typisk lidt billigere end ismaskiner med en kompressor, da det ikke kræver samme teknologi.

Dog kan ismaskiner med en kompressor dog også have integreret fryseelement. Som ved andre ismaskiner vil denne sidde i skålen, som forinden lige skal en tur i fryseren. Det gør det hurtigere at få ismassen ned i temperatur – og dermed får du hurtigere is serveret på tallerkenen.

Overvej derfor gerne nærmere, om det er noget, du finder nødvendigt at have ved din kommende ismaskine.

Kapacitet

Hvor meget is vil du gerne kunne lave ad gangen? Det er en meget god overvejelse at gøre dig, da der er stor forskel på kapaciteten ved ismaskiner. Alene i vores test af ismaskiner er der forskel på, hvor meget is de kan lave pr. omgang.

Er 1 liter nok? Eller vil du gerne helt op i 2 liter? Normalt er 1 liter ganske fint for en portion for de fleste. Men har du en isdessert, du gerne vil lave, eller kan du generelt bare godt lide at lave store portioner ad gangen, giver det god mening at gå efter en høj kapacitet.

Her i testen er det muligt at få op til 2 liter.

Pris

Som altid er det også en nødvendighed at snakke pris, når det kommer til købet af noget nyt grej. Det kommer vi derfor heller ikke udenom i testen her, da det er vigtigt at komme omkring. For der er stor forskel på, hvad du får for pengene og dermed også, hvad du kan få for dine penge.

En ismaskine er dog heldigvis ikke det dyreste, du kan købe til køkkenet. Alene i testen her har vi ismaskiner, der starter fra en pris på omkring 700 kroner og op til et par tusinde kroner. Inden for denne prisklasse er der stor forskel på, hvor meget de kan køle, hvor store de er, og hvor mange indstillinger de har i forhold til at lave god is.

FAQ

Hvilken ismaskine skal jeg købe?

Du bør købe en ismaskine, som lever op til de behov og ønsker, du har. Er du f.eks. en feinschmecker i køkkenet, giver det dog mening at kaste lidt ekstra efter en ismaskine i køkkenet. Har du omvendt kun planer om at bruge en ismaskine en gang imellem, når der skal hygges ekstra, kan du sagtens nøjes med en ismaskine, der er mere simpel, og koster det mindre.

Hvad koster en ismaskine?

En ismaskine kan koste alt lige fra 500 kroner og op til flere tusinde kroner afhængigt af, hvor professionel en model, du vælger. Der er stor forskel på, hvor gode ismaskiner er, og hvor effektive de er i brug. Dette ses blandt andet på prisen. Alene her i vores ismaskine test er der stor forskel på, hvor meget ismaskinerne koster. Sæt dig derfor gerne ned og prøv at få et overblik over, hvad ismaskiner typisk koster, og hvad du kan få inden for de specifikke prisklasser.

Hvor lang tid skal is have i en ismaskine?

Når du har blandet alle ingredienser sammen til den is, du gerne vil lave, kommer du den i ismaskinen. Denne kører du i 15-25 minutter, indtil ismassen har konsistens som en lækker og tyk softice. Når isen er kommet så vidt, hælder du den over i en beholder. Herefter stilles den i fryseren i minimum 3 timer. Nogle ismaskiner kan dog fryse isen så meget ned, at du efter få timer har en is klar til servering. Det kommer derfor helt an på, hvilken type af ismaskine du køber.

Hvad gør en ismaskine?

En ismaskine laver lækker og cremet is ved at røre isblandingen rundt hele tiden. Altså rører den isen rundt, mens den samtidig køler ned til frysepunktet. Dette sker i et stille og roligt tempo og medvirker til, at molekylerne krystalliserer i små stykker i stedet for i større stykker, hvilket ofte er det, der sker, hvis du blot fryser isblandingen i fryseren. Vil du derfor gerne kunne lave is uden store krystaller, kan du med fordel investere i en ismaskine.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×