Indbygningsovn test – Den bedste indbygningsovn 2022

I denne indbygningsovn test har vi testet fem af de bedste indbygningsovne på markedet ved hjælp af en dybdegående research. En indbygningsovn passer godt ind i det moderne køkken, og de fem ovne vi har testet lever alle op til de høje krav for en energivenlig ovn.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har testet indbygningsovne fra forskellige producenter, i forskellige prisklasser og med forskellige egenskaber. Derfor vil der helt sikkert være en, som lever op til de krav og ønsker, som du har til en ny indbygningsovn. Du kan sammenligne specifikationerne for de fem indbygningsovne i vores sammenligningstabel.

Desuden har vi lavet en købsguide, hvor du kan blive klogere på, hvad du bør være opmærksom på, når du skal ud og investere i en indbygningsovn til dit køkken. Vi har nemlig samlet vores bedste råd og tips til at vælge den bedste indbygningsovn alt efter dine behov og ønsker.

Electrolux COP801X

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk temperatur forslag 
 • pros-icon.svg Med indbygget stegetermometer
 • pros-icon.svg Påmindelse om rengøring med pyrolyse
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke fjernstyres

Detaljeret gennemgang

Denne indbygningsovn fra Electrolux kommer i rustfrit stål og er en særdeles brugervenlig indbygningsovn. Den er udstyret med mange funktioner, som gør det nemt og enkelt at tilberede mad.

Der er et indbygget madtermometer i ovnen, som sikrer, at din mad får den helt rette kernetemperatur og slukker automatisk, når den indstillede temperatur er opnået. Derudover kommer ovnen også med automatiske temperatur forslag alt efter, hvilken type mad du skal tilberede.

Ovnen kommer med et ekstra varmeelement, der sørger for en ensartet temperatur i hele ovnen. Det sikrer perfekte og ensartede resultater hver gang. En særlig teknologi sikrer også, at du utroligt hurtigt kan forvarme ovnen men samtidig spare på energien. Det må være en win-win.

Det er en brugervenlig ovn, hvor du ved hjælp af ovnens display med touch nemt kan kontrollere ovnen i samspil med de to pop ud-knapper på fronten. Desuden er ovnens låge med softclose funktion, hvilket sikrer, at ingen fingre kommer i klemme.

Endnu en smart funktion ved denne ovn fra Electrolux er, at den selv giver besked, når der er behov for at køre en renseprogram. På den måde kan den kategoriseres som en selvrensende ovn med pyrolytisk rengøring, som renser ovnen ved høje temperaturer.

AEG BEB351010M

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Dampfunktion 
 • pros-icon.svg Med udskudt start 
 • pros-icon.svg Bageoversigt på indersiden af ovnlågen
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre godt display

Detaljeret gennemgang

Her er der tale om en velfungerende ovn fra AEG, som særligt er velegnet til bagværk, da ovnen er udstyret med en dampfunktion, der sikrer en blød og luftig midte samt en sprød skorpe. Det er således også en multifunktionel ovn, der der både kan gøres brug af ægte varmluft, over- og undervarme samt damp.

Ovnen kommer i et stilrent design i rustfrit stål, som passer godt ind i de fleste køkkener. Det betyder også, at du undgår fedtede fingre på overfladerne. Dertil er det nemt at rengøre ovnen, hvor lågen kan skilles ad. Ovnen kommer med AquaClean som rensefunktion, hvilket betyder, at den rengøres ved hjælp af vanddamp.

Varmluft-funktionen i ovnen sikrer en hurtig og effektiv tilberedning, hvor temperaturen kan reduceres med omtrent 20 pct. grundet det særlig Hot Air-system, som fordeler varmen fuldkommen jævnt i ovnen. Det sparer dig for meget energi samt tid.

Det er muligt at indstille ovnen med en udskudt start samt en timer, hvilket gør madlavningen nem og effektiv i en travl hverdag.

Ovnen kommer med alle de grundlæggende funktioner, og det er en rummelig indbygningsovn, der vil opfylde kravet for de fleste familier – store som små.

Bosch HBG672BB1S

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Mange forskellige programmer – inkl. flere automatiske
 • pros-icon.svg Moderne design
 • pros-icon.svg Meget støjsvag
Ulemper
 • cons-icon.svg Af bageplader medfølger kun én

Detaljeret gennemgang

Denne moderne indbygningsovn fra Bosch præsterer topklasse på alle parametre. Det er en fremragende indbygningsovn i et yderst stilrent og moderne design. Det er en miljøvenlig ovn, som scorer A+ i energiklasse, hvilket vidner om et lavt energiforbrug.

Blandt mange forskellige ovne er denne en af de ovne med mange gode funktioner, som gør det sjovt og nemt at bruge ovnen til forskellige tilberedninger. Der er otte funktioner af vælge imellem samt ti automatiske programmer. Du kan blandt andet vælge pizza, grill og bagning.

Det er en indbygningsovn med pyrolyse, hvilket betyder, at rengøringen af ovnen er yderst nem at have med at gøre. Den selvrensende funktion sørger for, at snavs brændes fuldkommen væk, hvorefter du blot kan tørre af med en klud.

Den særlige 4D-varmluft sikrer en jævn varmefordeling på alle niveauer i ovnen. Den har en hurtig opvarmningstid, hvilket passer godt ind i en travl hverdag. Desuden er denne indbygningsovn utrolig støjsvag både under brug og afkøling.

Der er tale om en stilren indbygningsovn med alle de rette funktioner og mere til, samtidig med at den er enorm intuitiv at bruge ved hjælp af det store TFT-display.

Miele H2265-1B

bedste til den store familie

Fordele
 • pros-icon.svg Stort ovnrum
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning
 • pros-icon.svg Med katalytisk rengøring
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke mange forskellige indstillingsmuligheder

Detaljeret gennemgang

Den smarte indbygningsovn fra Miele har en stor kapacitet, og ovnen passer derfor perfekt til den store familie. Den høje brugervenlighed og den hurtige opvarmning gør denne ovn til det perfekte valg til den store familie i en travl hverdag, som samtidig sætter pris på lækker mad.

Denne Miele indbygningsovn har en kapacitet på 76 liter og en opvarmningstid på blot seks minutter til 200 grader. Det er svært at opnå ved en anden almindelig ovn.

Det er nemt at rengøre ovnen, som er udstyret med en katalytisk emalje. Det sikrer en nem rengøring, hvor den selvrensende effekt med katalyse fjerner fedt og snavs fra ovnen. Bagepladerne er desuden belagt med en særlig non-stick overflade, som betyder, at de nemt kan rengøres med en klud.

Glaslågen på ovnen er i tre lag, hvilket sikrer, at den holder sig kølig på ydersiden. Derfor passer den også godt ind i et hjem med børn, hvor du ikke skal være nervøs for, at nogen brænder fingrene på lågen.

Desuden kommer ovnen i et flot design, hvor overfladerne er specialbehandlede, så der ikke kommer fedtfingre og mærker på ovnen.

Bosch HBF113BR1S

bedste lille indbygningsovn

Fordele
 • pros-icon.svg Enkel indbygningsovn
 • pros-icon.svg Med 3D Hot Air-funktion
 • pros-icon.svg Børnesikring til ovnfunktioner
Ulemper
 • cons-icon.svg Rengøres manuelt

Detaljeret gennemgang

Denne indbyggede ovn fra Bosch er en ovn af en mindre størrelse og med et enkelt og brugervenlig design. Den har en kapacitet på 66 liter, hvilket derfor er det gode valg til den mindre familie.

Ovnen har tre niveauer, hvortil den særlige 3D Hot Air-funktion sørger for en optimal fordeling af varmen og samtidig sikrer, at du sagtens kan tilberede flere typer mad i ovnen på samme tid, uden at smage blandes.

Ovnen har fem ovnfunktioner, hvilket gør den til en enkel ovn, hvor den oveni også har både timer og børnesikring. Desuden er det en sikker ovn, hvor ydersiden aldrig bliver så varm, at man brænder sig på den.

Denne enkle ovn fra Bosch er ikke en selvrensende ovn. Det betyder, at den ikke har et særligt program, der kan rengøre ovnen. Det betyder, at man selv står for at gøre dette manuelt, hvilket man selvfølgelig skal være opmærksom på.

Dette er altså den perfekte ovn til den mindre familie, som ønsker en god ovn til en budgetvenlig pris. Du får alle de standardfunktioner, som man har brug for, den varmer hurtigt op og kommer samtidig i et stilrent og enkelt design.

Guide

Med en indbygningsovn får du et mere stilrent udtryk i dit køkken, da ovnen bliver en integreret del af dit køkken ved at være indsat i et skabselement. Når du skal vælge den rette ovn for dig, skal du selvfølgelig gå efter en effektiv ovn, som samtidig er nemt at bruge.

Når det kommer til hårde hvidevarer som en ovn, er der flere parametre, der spiller ind. Og du bør gøre dig nogle overvejelser omkring, hvad det egentlig er, der er vigtigt for dig.

Denne test af indbygningsovne indeholder en gennemgang af fem forskellige indbygningsovne med forskellige egenskaber, hvor vi har fundet de bedste indbygningsovne til forskellige behov. I denne købsguide vil vi hjælpe dig på vej med, hvilken af de ovenstående fem bedste ovne, eller andre, der vil passe bedst til dig og dit behov.

Ovnens kapacitet

Først og fremmest bør du gøre dig nogle overvejelser omkring ovnens kapacitet. Her bør du indtænke størrelsen på din familie samt, hvor meget I påtænker at anvende ovnen. Til en stor familie kan det være en god ide at vælge en ovn med en kapacitet på 75 liter eller mere. Her vil der ofte være plads til fire plader. Omvendt hvis du har en mindre familie, kan det være en god ide at vælge en mindre ovn, som passer til netop jeres størrelse.

Desuden skal ikke kun den indvendige del af ovnen passe til dit behov. Ovnens størrelse skal naturligvis også passe ind i dit køkken, hvorfor det er en god ide at undersøge målene på ovnen, inden du beslutter dig for at købe. De fleste indbygningsovne har dog en standardstørrelse på 59,5 i bredden og 56 cm i dybden, men det er muligt at få indbygningsovne i andre mål.

Renseprogrammet

Du kan nemt rengøre ovnen med et integreret renseprogram. Det er forskelligt, hvordan renseprogrammet fungerer, og det er værd at tage med i dine overvejelser omkring valg af indbygningsovn.

Heldigvis har de fleste nye ovne en rensefunktion, så du behøver ikke at finde knofedtet frem. De mest almindelige renseprogrammer er pyrolyse og katalytisk selvrens.

Pyrolytisk selvrens

Pyrolyseovne er designet til at kunne klare meget høje temperaturer, da ovnen varmes op til omtrent 500 °C under renseprogrammet. Pyrolyseprogrammet brænder fedt og alle madrester af, som du efterfølgende kan tørre af med en fugtig klud.

Det tager cirka tre timer at køre renseprogrammet, så man skal være opmærksom på, at det koster noget energi.

Katalyse selvrens

Ovne med katalyse er beklædt med nogle særlige fedtafvisende paneler, hvor fedt brændes af ved blot 200 °C. Her skal man sætte minimum en time af til rensefunktionen, og så kan man efterfølgende tørre ovnen af med en klud.

Ved katalyse selvrens skal man dog være opmærksom på, at mad- og fedtrester kan sidde gemt bag paneler samt omkring ovnviften. Derfor skal man nok påregne lidt ekstra manuel rengøring i ny og næ.

Damprengøring eller AquaClean

Man kan også få ovn med en damprengøringsfunktion. Det er som sådan ikke en selvrensningsfunktion, men det kan alligevel være med til at lette rengøringen. Man placerer en bakke med vand i ovnen og tænder for damprengøringen. Her vil vandet blive varmet op og fordampe, hvilket løsner fedtrester i ovnen. Det gør det således lettere at fjerne fedt og snavs efterfølgende.

Det er dog nødvendigt at bruge lidt ekstra tid på den manuelle del sammenlignet med de to selvrensningsprogrammer.

Ved brug af damprengøring sparer man både på energiforbruget og tiden. Damprengøring kræver væsentlig mindre energi end både pyrolyse og katalyse, da det kun skal køre en halv time ved lavere temperaturer.

Manuel rengøring

Det er ikke alle ovne, som har et smart renseprogram. Her er det dig selv, der skal i arbejde. Her kan det være en god ide at bruge brun sæbe, vand og opvaskemiddel for at komme fedt og snavs til livs. Det er forskellige, hvordan forskellige materialer i ovnen skal rengøres, og det kan være en god ide at hente hjælp på internettet eller fra produktvejledningen.

Automatiserede funktioner

Indbygningsovne fås med et hav af forskellige funktioner, og man kan hurtigt komme i tvivl om, hvad der er vigtigt at have, og hvad man måske godt kan undvære.

Temperaturstyring

Flere ovne har indbygget stegetermometer, der kan give besked, når brødet er færdigbagt, eller når kødet har nået den ønskede kernetemperatur. Det er i hvert fald en opgradering fra et standard stegetermometer, og du er sikker på at få et perfekt resultat hver gang.

Nogle ovne kommer også med en særlig funktion, hvor den giver forslag til den korrekte temperatur for det pågældende måltid. Det kan også være en nem måde at tilberede maden korrekt på.

Derudover er nogle ovne også udviklet til at kunne parres med din smartphone. Det kan være effektivt, hvis man har andre ting at ordne samtidig med, at maden tilberedes i ovnen. Du kan styre ovnens funktioner ved få klik på din telefon – også når du bevæger dig uden for hjemmet.

Ovnfunktioner

Det er muligt at få en masse funktioner inkluderet i din nye ovn. Vælger du en kombinationsovn er mulighederne mange, men det er ikke alle kombinationsovne, der indeholder de samme funktioner. Derfor bør du overveje, hvilke funktioner der er vigtige for dig. Det kan være, at du eksempelvis ønsker funktioner som grill eller pizza.

Nogle af de multifunktionelle ovne har en række automatiske funktioner, hvor du blot skal vælge, hvilke type mad, du ønsker tilberedt. Så sørger ovnen for at tilpasse indstillingerne til den valgte madtype. Du behøver faktisk slet ikke at finde opskrifterne frem igen.

Hvis du godt kan lide at eksperimentere lidt eller har helt styr på, hvordan du ønsker din mad tilberedt, kan det dog måske føles en smule overfladisk med en masse automatiske programmer.

Hvis du ønsker at have mange muligheder for din madlavning, kan det være en ide at kigge efter en kombinationsovn med mange specialfunktioner. Det vil naturligvis kræve lidt tid, hvis man skal sætte sig ind i de forskellige funktioner, men hvis du er en madelsker, vil det helt sikkert være det værd.

Energiforbrug

En ovn med et energiforbrug i den lave ende er at foretrække for langt de fleste – hvis ikke alle. Her er det en god ide at se efter energimærket i produktbeskrivelsen. En ovn bruger man som regel rimelig jævnligt, og nogle gange kører den flere timer om dagen. Derfor er det også vigtigt at vælge en ovn, som har et energiforbrug i den lave ende.

Heldigvis har de nyere ovne et lavere energiforbrug end de gamle modeller, og som regel er det minimum energiklasse A. I dag går der i hvert fald længere mellem energiklasse B og energiklasse C.

En billig indbygningsovn kan have et højt energiforbrug, og så kan det pludselig være lige meget, at man sparede penge på at købe den. Derfor bør du altid tjekke op på energiforbruget inden køb.

FAQ

Hvilken indbygningsovn er bedst i test?

Den bedste indbygningsovn i test er Electrolux COP801X. Denne ovn er den bedste ovn til prisen. Du får en stor rummelighed og en ovn, der er nem at bruge. Den kommer med flere gode funktioner samt integreret kødtermometer, og så kommer den med en let rengøring.

Hvad er standardstørrelsen på en indbygningsovn?

Standardstørrelsen på en indbygningsovn er 59,5 cm i bredden og 56 cm i dybden. Det går igen hos de forskellige producenter, og det er derfor nemt at finde en, som passer til dit køkken. Har du et særligt køkken, kan du dog også finde indbygningsovne i andre størrelser.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×