Højtryksrenser test – Bedste højtryksrenser 2022

I vores højtryksrenser test bliver du klogere på de forskellige typer højtryksrensere, der findes, og som kan gøre dit liv som husejer lettere indenfor næsten alle rengøringsopgaver af overflader udenfor.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der findes højtryksrensere i forskellige prislejer, men fælles for dem alle er, at højtryksrensning er en effektiv genvej til at fjerne alger og mos og andet snavs, der sætter sig på alt fra liggestole til campingvogne, når udstyret bliver udsat for vejr og vind.

Vi har undersøgt 5 af de bedste højtryksrensere på markedet og gennemgået deres forskellige funktionaliteter for at kunne opstille en liste over de primære fordele og ulemper her i vores højtryksrenser test. I vores sammenligningstabel får du det forkromede overblik over udvalget af nogle af de bedste højtryksrensere, og i vores købsguide kan du blive klogere på, hvad du skal overveje inden et køb for at sikre, at din nye højtryksrenser passer til netop dine rengøringsbehov og dit udstyr.

Fordele
 • pros-icon.svg Lille, let og håndterbar
 • pros-icon.svg Auto start/stop 
 • pros-icon.svg Slangerulle
 • pros-icon.svg Indbygget trolley
Ulemper
 • cons-icon.svg Slangen rækker ikke til høje biler

Detaljeret gennemgang

Den lille, fikse Nilfisk C 110.7-5 X-TRA model er til dig, der hurtigt og nemt kan rense havemøbler, cykler, motorcykler og forskelligt mindre outdoor udstyr – og som gerne vil have en højtryksrenser med slangeoprulning.

Din højtryksrensers vægt betyder en hel del, når du skal slæbe den ind og ud af skuret og rundt i haven. Har du en hel herregård med brostensbelagte gangstier er denne model nok ikke til dig, men er du en almindelig husejer med begrænset behov, så er den et rigtigt godt valg. Du kan stadig rengøre op til 25 kvadratmeter i timen.Den indbyggede slangeopruller betyder, at du er fri for at rulle slangen sammen manuelt, men er især smart i forhold til opbevaringen. Maskinen vejer kun 6,0 kg, så den har en lille og let håndterbar størrelse. Skal du for eksempel vaske din cykel eller motorcykel, er den ideel.

Den har en god og slidstærk aluminium pumpe og Click&Clean tilslutning til tilbehør. Det er en allround højtryksrenser, som kommer med forskellige dyser, blandt andet end gentle og en rough dyse. Med slangeoprulning får du meget for pengene, men vær opmærksom på, at skaftet er ret kort, så det kan være svært at nå hele vejen op over taget på en høj bil. Til gengæld er Nilfiskens tryk ikke så højt, at du kan komme til at lave skade på for eksempel malede havemøbler, selv hvis du glemmer at tilpasse strålen.

Kärcher K2

bedste billige højtryksrenser

Fordele
 • pros-icon.svg Let at bære
 • pros-icon.svg Jetdyse
 • pros-icon.svg Mindre vandforbrug
Ulemper
 • cons-icon.svg Kortere slange
 • cons-icon.svg Lavere vandtryk

Detaljeret gennemgang

Testens billigste OG letteste højtrykspuler er Kärcher’s K2 Universal model, med sine kun 4.8 kg. Det kan være en fordel, når du skal bære højtryksrenseren – og den har stadig jetdyse.

Hvis du ikke har behov for en professionel trykspuler, men bare gerne vil have muligheden for at rense cykler, haveredskaber og havemøbler, inden du sætter dem væk om efteråret, så er Kärcher K2 Universal en af de helt billige højtryksrensere på markedet. Takket være den lave vægt og det praktiske indbyggede håndtag kan du nemt transportere K 2 Universal derhen, hvor den skal bruges.

Kärcher K2 klarer også de lettere opgaver i hus og have, når du skal vaske terrassen, mosbegroede trapper og vejrbidt murværk. K2 højtryksrenseren har en roterende dyse, en såkaldt rotojet med roterende stråle, som med en hurtig rengøring fjerner snavs. Den lille, kompakte maskine har en kort og stiv slange og er perfekt til det man kan kalde lejlighedsvise rengøringsopgaver.

Quick Connect systemet er ganske smart, da lynkoblingen gør det muligt at tilslutte/frakoble den tre meter lange højtryksslange mellem maskinen og pistolen. Alt medfølgende tilbehør kan nemt holdes samlet og opbevares på de smarte beslag på K 2 Universal Edition. Selv kablet kan let gemmes pænt af vejen i den indbyggede kabelåbning. Der er altså ikke en egentlig slangerulle, men både slangen, kablet og lansen kan sættes fast på maskinen.

Nilfisk Premium 190-12

bedste premium højtryksrenser

Fordele
 • pros-icon.svg Stærkt pumpetryk på op til 190 bar
 • pros-icon.svg Semiprofessionel rens af fliser og terrasse
 • pros-icon.svg Hele 12 meter slange til større biler, campingvogne og huse
Ulemper
 • cons-icon.svg Bruger 12.6 A – 220 og mange almindelige 220 V stikkontakter har kun 10 A sikring.

Detaljeret gennemgang

Her er vi oppe i en seriøst kraftig højtryksrenser, som man kan bruge som semiprofessionel højtryksrenser og den bedste højtryksrenser til større rengøringsopgaver.

Med denne Nilfisk højtryksrenser er vi oppe i en kraftig maskine. Nilfisk Premium modellen er en ret robust højtryksrenser med en lang slange. Den er også en effektiv højtryksrenser, som klarer genstridigt snavs, ikke mindst alger og mos på fliser, som typisk er en af de mere krævende opgaver, især hvis det har fået lov at gro til gennem flere år. Vandtrykket i denne maskine gør den velegnet til at rense terrassen. Det er klart at med den kraftige motor og et pumpetryk helt op til 190 bar, indebærer det også en stort vandforbrug. Vandmængden når op til 650 liter per time, når der er max kraft på rengøringen.

Nilfisk Premium har et opretstående ergonomisk design, integreret kørevogn og et spulehåndtag med både lynkobling og drejefunktion. Det er en ret brugervenlig maskine. Udstyret kan sættes fast, da der er holdere til både spulehåndtag, dyserør, dyser, slange og elkabel.

Kärcher K5 Compact

bedste kompakte højtryksrenser

Fordele
 • pros-icon.svg Fylder ikke meget, når den skal opbevares
 • pros-icon.svg Godt tryk på op til 145 bar på trods af lille størrelse
 • pros-icon.svg Rotojet, som er den mest effektive type vandstråle
Ulemper
 • cons-icon.svg Slangen kan være svært at rulle op på holderen

Detaljeret gennemgang

Hvis du har problemer med at finde opbevaringsplads til dit værktøj og havegrej, men ønsker et godt vandtryk, så er det Kärchers mini højtryksrenserl, du skal ud i.

Maskinens håndtag er i modsætning til andre modeller ganske lille, så den er nemmere at opbevare. Hvis du leder efter et design, der er nemt at håndtere og er kompakt, er Kärcher Compact modellen en god højtryksrenser for dig. Der er tale om minimalt pladsbehov. Det hjælper også, at den har en integreret slangeopbevaring på forsiden til højtryksslangen. Der er sparet på pladsen, så det er ikke nødvendigvis det nemmeste i verden at få slangen til at sidde fast på holderen.

På trods af sine kompakte dimensioner er K 2 Compact stadig en kraftfuld maskine. Den har faktisk et tryk op til 145 bar, hvilket er i den gode ende. Det betyder, at den stærke motor kan rense ca 20 kvadratmeter i timen.

Denne Kärcher højtryksrenser er udstyret med en Quick Connect højtrykspistol, 4 m højtryksslange, sprøjtelanse, DirtBlaster Rotojet og et vandfilter. K 2 Compact er ideel til lejlighedsvis brug, så hvis du ikke er landmand eller driver et skibsværft, men bare har almindelig hus og have, så fjerner den meget let snavs på havemøbler og redskaber, cykler og rundt i omkring huset.

Bosch Universal Aquatak 125

bedste triodyse højtryksrenser

Fordele
 • pros-icon.svg Tripdyse, der kan indstilles til viftestråle, rotationsstråle eller punktstråle
 • pros-icon.svg To gummibelagte hjul
 • pros-icon.svg Klarer grillen efter havefesten
 • pros-icon.svg Håndtaget kan slås helt ind og forlænges
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke tryk til mere krævende opgaver

Detaljeret gennemgang

Slip for at skifte mellem forskellige dyser ved at vælge en Bosch Universal Aquatak 125 med multifunktionel dyse til dig, der værdsætter en brugervenlig højtryksrenser.

Med denne Bosch højtryksrenser er rengøringen hurtig, fleksibel og nemt, da modellens særlige trio-dyse kan håndtere mange forskellige rengøringsopgaver fra havemøbler til tagrender. Den kan nemlig indstilles til viftestråle, rotationsstråle eller punktstråle, og det gør det mere brugervenligt, når man skifter mellem forskellige rengøringsopgaver. Det er en både enkel og alsidig højtryksrenser, som for eksempel klarer bilvasken med en særlig 450 ml højtryksdyse til vaskemiddel.

Mærket Bosch er velkendt for værktøjselskere og hobbyfolk. Aquatak 125 har både et solidt udtrækshåndtag og store hjul, som gør maskinen mere mobil. Det er også en relativt støjsvag højtryksrenser, med en stille motorpumpe. Du kan sagtens foretage en effektiv rengøring af din terrasse med et vandtryk på 125 bar. Vandforbruget på 360 liter i timen er et fint middelniveau blandt de maskiner, vi har testet i vores undersøgelse.

Højtryksspuleren kan bruges til nemt at fjerne madolie og snavs på havegrillen. Flere og flere har fået plast containere til affaldssortering, og her er det også rart at kunne spule godt ind i hjørnerne, når affaldet er afhentet og containerne lugter helt forfærdeligt, ikke mindst om sommeren.

Guide

I vores højtryksrenser test har vi gennemgået 5 stærke modeller, men hvordan vælger man den bedste?

Der findes mange forskellige højtryksrensere på markedet, men alle højtryksrensere er maskiner, der renser med vand under tryk. Til at danne højtrykket bruges en pumpe, som drives af en motor. Vandet presses gennem en dyse, som befinder sig i enden af spulerøret. Der findes mange forskellige former for dyser, alt efter hvilken opgave der skal løses.

Højtryksrens kan bruges til de fleste overflader. Når de anvendes med det rigtige tilbehør, klarer de en lang række forskellige rengøringsopgaver i private boliger, større bygninger og industri. I denne test af højtryksrensere har vi fokuseret på privates behov.

Professionelt brug versus privat brug

Det er klart, at man også i høj grad bruger højtryksrensere i industrien. I industrien, i søfart og i landbruget er der en lang række komplicerede rengøringsopgaver af maskiner og landsbrugsmaskiner, hvor man kan have brug for at fjerne olie og andet fastsiddende snavs med højtryksdamp.

Vær opmærksom på, at industrien ofte bruger gas- eller dieselforbrændingsmotor og sådan en højtryksrenser larmer også. Så se dig for, når du køber en højtryksrenser til dit eget hjem og find en elektrisk.

Ydeevne og bar

Højtryksrenseres ydeevne angives i form af tryk og vandstrøm. Det vil næsten altid være mest effektiv med en høj ydeevne, men et justerbart tryk er også vigtigt. Man definerer højtryk som værende over 35 bar. I denne test går maskinerne op til max 190 bar, hvilket godt kan bruges som professionel højtryksrenser til nogle opgaver.

Vandstrømmen følger typisk trykket. Et stort tryk kræver meget vand. Vand er ikke gratis, så hold øje med dit forbrug og brug kun det, der er nødvendigt.

Koldvandsrensere fungerer godt til de fleste rengøringsopgaver, men også maskiner til privat brug kan bruge varmt vand. I disse tider kan det være godt at nøjes med mindre, da elpriserne også har fået et godt nyk opad.

Brugervenlighed og holdbarhed

De fleste højtryksrensere til privat brug er ganske brugervenlige og det er ret nemt at indstille trykket. Det man kan kigge på, inden man vælger en model, er om det er nemt at flytte rundt på den. Desuden kan man tjekke, om det er muligt at opbevare tilbehør, slange og kabel samlet, når man ikke bruger dem.

Det gør maskinen mere brugervenlig, hvis man kan udskifte de forskellige dyser og andre former for tilbehør med et nemt kliksystem. Mange af os kender nok situationen fra vores indendørs støvsuger, hvor vi ikke lige gider tage os sammen til at få skiftet til et andet mundstykke, selvom vi godt ved, det er mere optimalt, hvis det er for besværligt, eller hvis udstyret ikke er lige ved hånden.

Om en højtryksrenser har en lang levetid afhænger i høj grad af kvaliteten af pumpen og selvfølgelig af selve højtryksrenseren. Nogle maskiner har en pumpe af metal, andre har en pumpe af plastic. Det er klart, at en stærk maskine, som bruges meget, kræver en solid pumpe.

Stråletyper

Det er godt at kigge efter et produkt, hvor man kan justere trykket og strålen. De tre mest brugte dyseformer er punktstrålen, fladstrålen og Rotojetstrålen. I punktstrålen, sendes vandet ud i en samlet tynd stråle. Derved samles hele energien i et enkelt stærk stråle, som kan fjerne vanskeligt snavs.

Med fladstrålen sendes vandet ud i vifteform. Da vandet spredes ud, spreder man også energien ud, hvorved anslagstrykket formindskes. Fordelen er, at rensefladen bliver større. Med Rotojet strålen kombineres de to førnævnte teknikker, idet man bruger en punktstråle, som bringes til at rotere. Herved får man et højt anslagstryk og en bred renseflade.

Det skal du være forsigtig med

Det er ikke alle overflader, hvor rensning med en hård stråle er det bedste. Højtryksrens er bedst til hårde overflader. Visse producenter af betonfliser gør for eksempel opmærksom på, at man skal være forsigtig med påvirkningen af vand under tryk.

Hvis du skal bruge højtryksrenseren på en sårbar overflade som for eksempel en kaleche på en fin gammel convertible, skal du passe på. Du kan også risikere at ødelægge nedbrudt træværk og murværk yderligere, hvis du spuler med et højt tryk på tærede overflader.

Man kan godt bruge en højtryksrenser til at vaske bilen med, uden at den skræller lakken af, men man behøver ikke benytte en højtryksrenser til bilvask på max tryk, når der ikke er så meget indgroet snavs. De fleste højtryksrensere har justerbare dyser, der gør, at vandstrålen enten forstøver eller bliver helt skarp, når den kører på fuld effekt.

FAQ

Hvilken højtryksrenser er bedst i test?

Den bedste højtryksrenser i test er Nilfisk højtryksrenser model C 110.7-5 X-TRA, fordi du får en letvægts højtryksrenser med automatisk start/stop funktion og slangerulle til en meget fornuftig pris.

Hvilke funktioner skal min højtryksrenser have?

Til omfattende rengøringsopgaver kræves en højtryksspuler med rotojet og et højt vandtryk og en slange, der er lang nok til dit behov. Til mindre opgaver er en mobil, letvægtsmodel optimal.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×