Hårtrimmer test – Vi kårer den bedste hårtrimmer 2022

Læs med i vores hårtrimmer test, hvor vi anmelder de 5 bedste hårtrimmere. En hårtrimmer er fantastisk at have til rådighed, når du vil trimme håret derhjemme.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Panasonic ER-DGP82 Hårtrimmer 3
Bedste premium

Panasonic ER-DGP82 Hårtrimmer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du kan både trimme hår og trimme skæg. Generelt er klipning med trimmer en nem løsning når du gerne vil klippe dit eller familiens hår derhjemme og sikre en præcis klipning. En god hårtrimmer sørger nemlig for en præcis trimning, også når du har meget hår.

I denne hårtrimmer test tester vi markedet får de 5 bedste hårtrimmere. I vores sammenligningstabel herunder får du en oversigt over de 5 hårtrimmere, hvad de hver især kan og deres fordele og ulemper.
Længere nede har vi sammensat en købsguide, hvor vi guider dig til, hvilke parametre du skal holde øje med når du skal ud og investere i en ny hårtrimmer.

Fordele
 • pros-icon.svg Tosidede klippere. Giver dig en markant hurtigere klipning
 • pros-icon.svg Virker til både skæg og hår
 • pros-icon.svg Mange længdeindstillinger. Maks længde: 28 mm. 
 • pros-icon.svg Ergonomisk design
Ulemper
 • cons-icon.svg Virker primært til mænd. 

Detaljeret gennemgang

Denne hårtrimmer giver dig en perfekt og professionel klipning. Den passer både til skæg og hår har mange længdeindstillinger.

Det er en trådløs hårtrimmer, der bruger en række innovative teknologier. Den kommer med mange forskellige længdeindstillinger – hele 28 forskellige indstillinger. Det betyder, du kan indstille trimmeren til lige præcis den længde, du ønsker.
Denne hårtrimmer hører ind under de manuelle hårtrimmere, du kan bruge både med og uden ledning. Du kan bruge den i op til 90 minutter uden ledning og behøver blot lade op i en time, før den er klar til brug igen.

Den har skarpe blade i form af en klinge i rustfrit stål. Disse fungerer samtidig som selvslibende blade. Du skal blot skylle den i vand for at rengøre hårtrimmeren.
Den har et smart og innovativt design i kammens design. Dette design gør, at du sikrer at alle hår kommer med og at ingen løse hår sætter sig fast i din trimmer. Det sikrer dig en hurtigere og mere ensrettet klipning.

Det er klart den bedste hårtrimmer til mænd på mange parametre. Den virker til både hår og skæg og med de mange indstillinger til længde dur den til forskellige hårlængder.
Med sit ergonomiske design ligger den også godt i hånden.

Fordele
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg 13 længdeindstillinger på hårkammen. Maks længde: 23 mm. 
 • pros-icon.svg Selvslibende skær
 • pros-icon.svg Ingen vedligeholdelse med olie
Ulemper
 • cons-icon.svg Fungerer kun med ledning

Detaljeret gennemgang

Med denne hårtrimmer får du en billig hårtrimmer, der giver dig en god, jævn klipning. Den fungerer som den skal til både skæg og hår og har hele 13 længdeindstillinger.

Med denne hårtrimmer får du en god og pålidelig hårtrimmer til en god pris. Testens bedste pris faktisk, hvor alle kan være med og hvor du får holdbarhed og kvalitet for pengene.
Med denne hårtrimmer får du selvslibende knive, som ikke har behov for vedligeholdelse med olie. Den har et innovativt design, der gør at knivene trimmer og klipper dobbelt så hurtigt. Hårtrimmeren har en skæreenhed med to sider som giver denne effekt, som gør trimmeren meget effektivt.

Du får også en skægkam, som er ideel til når du trimmer dit skæg. Denne skægkam har hele 12 længdeindstillinger, som er perfekt uanset hvilken længde skæg du eller din mand, søn, kæreste eller bror har.
Skæret, der er selvslibende, kræver ingen vedligeholdelse og du får med denne hårtrimmer en utrolig holdbar model til en virkelig god pris.

Når du vil gøre den ren, tager du blot hovedet af, så du kan fjerne skærene og skylle dem og på den måde fjerne hår. Hovedet på denne trimmer er netop gjort aftageligt, så det er nemmere for dig at rengøre din trimmer.
Det eneste, du skal være opmærksom på ved denne hårtrimmer, er at den ikke er ledningsfri.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstra godt batteri
 • pros-icon.svg Kraftig motor
 • pros-icon.svg Ekstra gode blade – 3 kamme medfølger
 • pros-icon.svg God kvalitet
 • pros-icon.svg Maks længde: 2.0 mm
Ulemper
 • cons-icon.svg Den koster en del

Detaljeret gennemgang

Med Denne trimmer får du en professionel hårtrimmer. Den bliver brugt at både frisører og barberer. Du kan både klippe håret, når det trænger til en studsning, samt trimme skægget.

Med denne hårtrimmer får du virkelig værdi for pengene. Når en frisør vil bruge trimmeren, er du sikker på det er kvalitet.

Du får en jævn og effektiv trimning med denne hårtrimmer og det er i sandhed en af de bedste premium trådløse hårtrimmere på markedet. Trimmeren har specialudviklede blade, der sikrer at bladene klipper optimalt.

Det har et batteri af typen Lithium Ion Batterier, som er ekstra gode og miljøvenlige.

Med den kraftige motor er du sikker på du får en ny hårtrimmer, der kan klippe selv kraftigt hår. En kraftig motor er netop speciallavet til at klippe og trimme tykkere hår. Motoren kører med 10.000 svingninger pr. sekund som giver en meget kraftig volumen på motoren og gør at denne hårtrimmer er klart den bedste professionelle hårtrimmer.

Fordi det er en hårtrimmer af høj kvalitet, er det vigtigt at vedligeholde trimmeren. Hvis du vedligeholder din hårtrimmer og smører den med olie jævnligt, kan du holde bladene skarpe.

At rengøre sin hårtrimmer på den rette måde sørger for at dit skær ikke går i stykker på trimmeren.

Denne hårtrimmer kan holde strøm i 50 minutter og skal oplades i bare 1 time.

Wahl ColourPro Hårtrimmer

Bedste “visuelle” hårtrimmer

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftig motor
 • pros-icon.svg Kommer med farvekoordinerede kamme
 • pros-icon.svg Præcisionsskær
 • pros-icon.svg God pris 
 • pros-icon.svg Maks længde: 25 mm. 
Ulemper
 • cons-icon.svg Fungerer kun med ledning
 • cons-icon.svg Kan være lidt dyr for nogle

Detaljeret gennemgang

Denne Wahl hårtrimmer er udstyret med præcisionsskær, der gør du får en perfekt trimning. Det ekstra smarte ved denne hårtrimmer er dog de farvekoordinerede kamme, som gør den adskiller sig.

Denne hårtrimmer er genial til dig, der gerne vil gøre det nemt og overskueligt at have et overblik over de forskellige kamme og de forskellige klippelængder.
Du kan både købe denne hårtrimmer med 8 og 10 forskellige længder til trimning. Det helt smarte er, at kammene, du bruger til at trimme og klippe forskellige længder, kommer i forskellige farver. Det gør, du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik og få fat i den kam med den længdeindstilling du har brug for. Når vi kårer den som den bedste “visuelle” hårtrimmer, er det det vi mener.

Det er en af de elektriske hårtrimmere som ikke virker ledningsfrit. Det er vigtigt at være opmærksom på, når du vil bruge hårtrimmeren.
Med denne hårtrimmer får du både et præcisionsskær, som gør du får en præcis klipning og trimning, som navnet antyder.

Har du kraftigere hår er dette også en perfekt hårtrimmer til dig. Den er udstyret med en stærk motor, som gør at den kan klippe selv det kraftigste hår.
Som en ekstra bonus får du både en saks og kam, olie og rengøringsbørste med, samt opbevaringstaske. Du får virkelig værdi for pengene her.

Braun HC5030 Hårtrimmer

Bedste slidstærke hårtrimmer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 17 længdeindstillinger
 • pros-icon.svg Ledningsfri – denne hårtrimmer er til trådløst brug
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Maks længdeindstilling 35 mm
Ulemper
 • cons-icon.svg Lang opladningstid

Detaljeret gennemgang

Med denne hårtrimmer får du en slidstærk hårtrimmer med langtidsholdbare skær. Du får en stor variation i længdeindstillinger og to medfølgende trimmer-hoveder til en god og tilgængelig pris.

Med denne hårtrimmer får du en kompetent trimmer, der har en stor variation i længdeindstillingerne. Du får den til også til en fornuftig pris.

Det er samtidig en letvægts hårtrimmer, der ikke vejer særlig meget.

Denne trimmer har hele 17 længdeindstillinger. Du har med denne trimmer mulighed for at klippe med den længste indstillinger på 35 mm.

Med de to trimmer-hoveder får du med denne hårtrimmer en stor fleksibilitet i de forskellige frisurer. Den ene trimmer er til de kortere trimninger, eks. hvis du har en karseklippet frisure eller ønsker at kaste dig ud i et side- eller undercut. Den anden til de lidt længere korthårsfrisure, hvor du kan få en længde på op til 35 mm.

Du får en hårtrimmer, der er ledningsfri. Det er smart, hvis du f.eks. hurtigt skal trimme dit skæg og det giver en større frihed i forhold til dine bevægelser, fordi du ikke bliver begrænset af en ledning. Trimmeren holder strøm i 40 min. og til gengæld har den en lidt lang opladningstid på 8 timer. Det kan være rart at være opmærksom på, hvis du køber denne trimmer. Det er alt andet lige en ret lang tid til opladning for en hårtrimmer.

Guide

Når du skal bruge en trimmer til hår, er det først og fremmest vigtigt at indstille hårtrimmeren korrekt. Det er vigtigt, så du er sikker på, at når du trimmer håret, får du den frisure du vil have og den længde på dit hår du vil have.

Alt efter længden og tykkelsen på dit hår, bruger du naturligvis en hårtrimmer efter dit behov. Eks. kan det være godt at være opmærksom på, at hvis du har tykt hår, skal du bruge en trimmer med en kraftig motor.

Længden justerer du alt efter om du vil studse dit hår, fjerne alle hårene og dermed sikre dig at du skal trimme håret sjældent.

Kort fortalt indstiller du hårtrimmeren med den længde du vil have og husker at låse enheden. Så er du klar til at trimme og klippe dit hår. Med kammen på får du en længere trimning. Vil du have en helt kort, karseklippet trimning, fjerner du kammen og kan med flere modeller komme ned på 0,5 mm.

Sådan vælger du den bedste hårtrimmer

Forskellige hårtrimmere kan forskellige ting. Du kan finde et hav af gode og også ofte billige hårtrimmere på markedet, så du nemt kan trimme dit hår præcist og som du vil have det. Også når du har tykt hår kan du sagtens finde en hårtrimmer, der uden problemer giver dig en jævn trimning.

Det kan dog være lidt af en jungle og alt efter dine behov, er der forskellige parametre, der er gode at kigge efter. Her peger vi på nogle, der kan være relevante.

Indstillinger

Længdeindstillinger er et godt og vigtigt parameter at have med. Jo flere længdeindstillinger, jo flere muligheder er der for at du kan variere din frisure eller dit skæg. Det kan også være rart at kunne variere din hårlængde alt efter sæson. Om sommeren kan en kortere frisure være rart, mens lidt mere hår kan være rart at have om vinteren. Her kan det være rart at kigge på længder, din trimmer kan klippe, så du har mulighed for den variation.

Er du på udkig efter en trimmer specifikt til dit skæg, kan en roterende motor, et roterende hoved og et roterende skær gøre en forskel. De tre ting kan gøre en stor forskel, når du trimmer dit skæg på halsen især eller trimmer omkring dine ører. Her er det dog også en idé nærmere at kigge på en barbermaskine.

Motor

Motoren er også et vigtigt parameter, især for dig med kraftigt skæg eller hår i den tykkere ende, hvor der er brug for en meget effektiv hårtrimmer. Jo kraftigere motor og jo mere watt din hårtrimmers motor kører med, jo større er dens omdrejningsmoment. Jo større omdrejningsmoment, jo mere skæg og hår kan din trimmer fjerne ad gangen.

Opladning

Opladningstid og hvor lang tid din hårtrimmer kan holde strøm, er naturligvis vigtig, hvis du køber en trådløs trimmer. Det er afgørende for hvor lang tid du kan bruge din maskine ad gangen og det er alt andet lige rart at vide. En kortere opladningstid og en lang levetid for batterierne er et rart plus.

Vedligeholdelse

Hvordan du vedligeholder din hårtrimmer er et godt parameter at holde øje med. Mange hårtrimmere i dag kan du snildt nøjes med at rense med vand efter brug og så holder den godt. Nogle skal du dog bruge olie til at smøre skærerne, du klipper med, og disse trimmere kræver selvfølgelig lidt mere vedligeholdelse. Alt efter dine behov og hvor ofte du vil bruge din trimmer er det et parameter, du med fordel kan holde øje med.

Budget

Prisen har selvfølgelig også lidt at sige i forhold til dit valg.  Alt efter dit budget kan du finde en hårtrimmer indenfor stort set alle prislejer.

Skal du have en trimmer til en travl hverdag, hvor du blot trimmer dit skæg eller trimmer dit side- eller undercut, kan du sagtens købe en trimmer til en god pris i den billigere ende. Er du på jagt efter en trimmer, der kan lidt mere og endda på niveau med den bedste frisør-trimmer, kan det betale sig at bruge flere penge på en trimmer af god kvalitet. Du skal jo også huske at du spare penge på at gå til frisøren når du trimmer håret derhjemme.

FAQ

Hvilken hårtrimmer er bedst i test?

Den bedste hårtrimmer i test er Philips Series 5000. Den er trådløs, har et godt design med ergonomiske fordele, har en god pris, et innovativt design i sit skær og har en lang levetid på batterier og en kort opladningstid. Den har samtidig en tosidet klinge, der giver dig en hurtigere klipning.

Hvad koster en hårtrimmer?

Du kan få hårtrimmere i alle prislejer alt efter dine behov og dit budget. Den billigste i denne test koster 171 kr og den dyreste 2.295 kr. Du kan også få trimmere der er dyrere, hvis du for alvor vil have en professionel trimmer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×