Hårtørrer test – Den bedste hårtørrer 2022

I denne hårtørrer test har samlet et godt udvalg af de bedste hårtørrer på markedet. En god hårtørrer til at tørre dit hår efter et bad er helt essentielt - både hvis du har langt hår eller kort hår. En hårtørrer både føntørrer håret men den kan også bruge til at style dit hår og tilføre god volumen.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Der findes mange forskellige modeller på markedet, som kan have forskellige egenskaber. Vi har undersøgt modeller fra forskellige brands og i forskellige prisklasser, så du kan være sikker på, at der er noget, der passer til netop dit behov.

Desuden har vi lavet en udvidet købsguide til dig, som kan hjælpe dig på vej til at vælge den rette hårtørrer for dig. Du kan også gå på opdagelse i specifikationer for de fem modeller, som vi har testet, i vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Oprullelig ledning
 • pros-icon.svg ION-teknologi der mindsker krus 
 • pros-icon.svg Med diffuser
Ulemper
 • cons-icon.svg Lidt kort ledning 

Detaljeret gennemgang

Denne hårtørrer fra Babyliss er blandt de bedste føntørrere på markedet både pris og funktioner taget i betragtning. Den er udstyret med den smarte ION-teknologi, der modvirker kruset hår og giver derimod et glansfuldt resultat.

Det er en kraftfuld hårtørrer, der tørrer dit hår på kort tid, og så kan du hurtigt komme udenfor uden vådt hår. Denne føntørrer er god til alle hårtyper, da den har flere forskellige indstillingsmuligheder herunder tre varmetrin og to hastigheder. Den kan desuden bruges med kold luft, hvilket giver en skånsom tørring af håret. Så undgår du at ødelægge håret trods gentagne tørring med hårtørrer.

Babyliss Cordkeeper har en ledning på knap to meter, som er oprullelig. Det betyder, at den er super nem at opbevare, da ledningen ikke fylder noget, når den ikke er i brug. Den rulles sammen ved et enkelt tryk på en knap.

Med hårtørren medfølger en diffuser, som fungerer rigtig godt til krøllet hår eller til at give noget volumen til glat hår. Alt i alt får du en rigtig god hårtørrer i et ergonomisk design og med en kraftig motor, der sikrer hurtig tørring.

Fordele
 • pros-icon.svg God til prisen 
 • pros-icon.svg Jævn fordeling af varmen
 • pros-icon.svg Krog til at hænge op
Ulemper
 • cons-icon.svg Knappen kan være lidt vanskelig at kontrollere med én hånd

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en billig hårtørrer, som stadig performer godt? Så er denne fra Remington et rigtig godt valg. Med denne hårtørrer kan du tørre håret nemt og effektivt med den kraftige motor. Den er udstyret med et keramisk tourmalin gitter, som sørger for, at varmen fordeles jævnt. Det giver det bedste resultat og sørger for en konstant temperatur.

Hårtørreren fra Remington har tre varmeindstillinger og to hastighedsindstillinger, hvilket giver en godt udvalg af muligheder. Den kan også bruges med kold luft, hvis du for eksempel blot vil style håret med luft. Hårtørren kommer desuden med den populære ION-teknologi, hvilket er med til at give glansfuldt hår og forhindrer statisk elektricitet i håret.

Der medfølger to forskellige mundstykker, som kan give glat og mindre elektrisk hår eller store definerede krøller. Du får altså et 2-i-1 stylingprodukt. Denne føntørrer kan også nemt hænges op, når man har tørret håret, grundet den lille krog.

Dyson Supersonic

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Mange indstillingsmuligheder
 • pros-icon.svg Støjsvag
 • pros-icon.svg Skånsom for håret
Ulemper
 • cons-icon.svg Prisen er højere end andre modeller

Detaljeret gennemgang

Hvis du leder efter en støjsvag hårtørrer, som giver mere glansfuldt hår og også er super effektiv, så er denne hårtørrer fra Dyson et oplagt valg. Med denne hårtørrer bliver det ikke lettere at føntørre håret, og så er den samtidig skånsom mod håret.

På denne model er det klassiske varmeelement med blæser fjernet og erstattet af en helt ny teknologi, der medvirker til sundt hår. Trods flere varmeindstillinger bliver denne hårtørrer aldrig lige så varm, som almindelige hårtørrere, hvilket gør det til en meget skånsom hårtørrer, som også er perfekt til tyndt hår. Den maksimale temperatur på denne hårtørrer er 100 grader (almindelige hårtørrer har som regel en temperatur på over 200 grader).

Dyson Supersonic har tre varmeindstillinger, tre forskellige luftflow samt en kold indstilling.

Tyngdepunktet i hårtørreren er flyttet til håndtaget modsat almindelige hårtørrere, hvor selve hovedet er det tungeste. Ved at placere tyngdepunktet i håndtaget føles hårtørren lettere at holde, selvom den vejer en smule.

Det er en hårtørrer med diffuser og andet tilbehør, hvilket giver mange muligheder for styling. De forskellige mundstykker er magnetiske og påsættes og skiftes derfor utrolig let. Så er det slut med at stå og presse og skrue ekstra tilbehør på din.

GHD Air 2100W

Bedste motor

Fordele
 • pros-icon.svg Lang ledning
 • pros-icon.svg Koldluftsfunktion
 • pros-icon.svg Kraftfuld motor der tørrer håret hurtigt
Ulemper
 • cons-icon.svg Vejer lidt mere end andre modeller

Detaljeret gennemgang

Denne GHD Air hårtørrer er et godt valg til tykt hår, da den har en kraftig luftstrøm, der betyder, at selve kraftigt hår tørres let og effektivt. Den har et moderne og ergonomisk design, der gør den rar at holde, når du skal føntørre dit hår.

Det er en effektiv hårtørrer med den velkendte ION-teknologi, som de fleste hårtørrere af nyere oprindelige er udstyret med. Den indkapsler fugten, og giver de bedste forudsætninger for at tørre sit hår med en hårtørrer, og så forhindrer det kruset hår og blødgør samtidig håret.

Den kraftfulde motor har tre temperaturindstillinger og tre hastighedsindstillinger samt en koldluftsfunktion. Det giver dig altså mange muligheder for både at tørre dit hår og style dit hår. Der medfølger en flad diffuser, som kan være med til at sikre glat hår efter tørring.

Denne hårtørrer har et aftageligt luftfilter, hvilket gør den nem at rengøre, og sikrer en lang levetid på produktet, hvis dette gøres regelmæssigt. Hårtørreren har desuden en lang ledning, hvilket gør den utrolig brugervenlig.

Braun Satin Hair 7 HD 785

Bedste varmebeskyttelse

Fordele
 • pros-icon.svg Aftageligt luftfilter
 • pros-icon.svg Varmebeskyttelsessensor
 • pros-icon.svg Holdes kold trods længere tids brug
Ulemper
 • cons-icon.svg Lidt sværere at kontrollere indstillingerne grundet anderledes knapper

Detaljeret gennemgang

Med en hårtørrer fra Braun får du en skånsom hårtørrer, som holdes kold trods længere tids brug. Den har hele fire temperaturindstillinger samt to hastighedsindstillinger, og så kan den også bruges til at tørre dit hår med kold luft.

Med denne hårtørrer kan du tørre håret nemt og effektivt og på en skånsom måde, som ikke skader dit hår. Det skyldes blandt andet, at hårtørren er udstyret med en varmebeskyttende sensor, der sikrer en nøjagtig og konstant temperatur, og at du ikke skader håret.

ION-teknologien resulterer i mindre kruset hår og mere medgørligt hår. Den har en kraftfuld motor, der medfører en hurtig føntørring samtidig med, at den modvirker statisk elektricitet.

Du får en medfølgende diffuser, som betyder, at det er en hårtørrer til krøller, som kan være med til at definere dem og tilføre volumen. Det er en effektiv føntørrer, som professionelle frisører også vil anbefale.

Den er let at rengøre grundet det aftagelige filter, men når du føntørrer dit hår skal det være tæt på en stikkontakt, grundet en ledningslængde på 1,8 m.

Guide

I denne hårtørrer test har vi undersøgt nogle af de bedste hårtørrere på markedet til at føntørre dit hår med. Når du skal føntørrer dit hår er det vigtigt, at have et produkt, som lever op til dine forventninger, og som kan tilbyde dig det, som du har brug for. Der findes mange hårtørrere på markedet, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken der er den rigtige hårtørrer for dig og dit behov. Derfor har vi lavet denne købsguide, hvor du kan blive klogere på, hvad du bør overveje inden køb af en ny hårtørrer.

Der findes utrolig mange forskellige hårtørrere på markedet, og du kan både gå med en let hårtørrer i rejsestørrelse, en miljøvenlig hårtørrer eller en kraftig salon-hårtørrer, som de professionelle ville vælge.

Keramisk eller ION-teknologi

En god ting at se efter, når du vælger hårtørrer, er om den er udstyret med enten en keramisk belægning eller ION-teknologi – eller måske begge dele. Når håret skal tørres med en hårtørrer er det vigtigt, at det gøres skånsomt, og at det ikke efterlader dit hår skadet og kruset.

En keramisk belægning er med til at sikre en jævn fordeling af varmen grundet den keramiske belægning på indersiden af hårtørren. Man vil opleve, at luften bliver koldere mens man føntørrer hår. Det skyldes, at belægningen er designet til ikke at overvarme dit hår, og på den måde sikrer den sundere hår til dig trods varmebehandling.

ION-teknologien modvirker kruset hår, og denne teknologi bør du derfor gå efter, hvis du kæmper med elektrisk og genstridigt hår. ION-teknologien forkorter tørretiden, og chancen for varmeskader reduceres betydeligt.

En luksuriøs føntørrer vil helt sikkert være udstyret med en af disse teknologier eller måske endda begge. Mange af de nyere modeller i alle prislejer er dog også udstyret med ION-teknologien.

Motorens størrelse

Størrelsen på hårtørrerens motor har betydning for hårtørrerens kraft og effektivitet. En stor motor betyder, at det går hurtigere at tørre hår. Når du skal undersøge motorens størrelse, skal du se efter, hvor mange volt hårtørreren har. En motor med mange volt kan trække mere vind, fordi der løber mere strøm igennem. Det reducerer tiden, som du skal bruge på at føntørre dit hår.

En hårtørrer med en lille motor kan også lettere brænde sammen, da den netop ikke kan trække så meget vind igennem, og det medfører overophedning. Har man tykt hår vil det derfor være en god ide at vælge en hårtørrer med en større motor, da man som regel vil bruge hårtørreren i længere tid ad gangen, end hvis man har tyndere og finere hår.

Indstillingsmuligheder

Det varierer, hvor mange indstillingsmuligheder der er på en hårtørrer. På de fleste kan du justere i både varme og hastighed. Du bør helt sikkert også gå efter en model, som netop kan reguleres, da det er individuelt, hvor meget varme og hastighed man har brug for.

En hårtørrer med tre varmeindstillinger og tre hastighedsindstillinger er et godt valg til alsidigt brug. Desuden kan det være, at du også er interesseret i at have en koldluftsfunktion, og så bør du undersøge om den pågældende model har dette. Det er nemlig ikke alle hårtørrere, der er udstyret med den kolde luft. Den kolde luft kan være med til at style håret på en skånsom måde, og så giver det lidt nyt liv til håret uden at skade det.

Størrelse og vægt

Noget andet, som du bør undersøge, er hårtørrens størrelse og vægt. Det kan nemlig også variere en del.

En stor hårtørrer kan virke meget tung i armene, når du står med den over hovedet. Hvis du ved, at du skal bruge den til at få fuldkomment tørt hår, kan det derfor være en ide at gå efter en model, der ikke vejer så meget. Desuden vil en stor hårtørrer også fylde meget, og den kan være sværere at opbevare og gemme væk i skabet.

Det kan være, at du har et ønske om at kunne tage din hårtørrer med på rejser, og her bør det være en ide at vælge en letvægtsmodel, som er kompakt og ikke fylder ret meget.

Som regel har producenten angivet både vægt og mål i produktbeskrivelserne, og det kan være en god ide at kigge på disse specifikationer, inden du vælger hårtørrer.

Ekstratilbehør

Med nogle hårtørrer følger forskelligt ekstraudstyr og med andre kan du måske købe det ved siden af. I hvert fald bør du overveje, hvad dit behov er til ekstraudstyr. En stor diffuser til krøller kan måske være godt, hvis du netop er udstyret med flotte krøller og vil definere disse med hårtørren. Det er desuden en god måde at få lidt spil i håret, hvis du blot har lidt flade bølger.

En flad diffuser kan også være en ide, hvis du ønsker glat og glansfuldt hår efter en føntørring. Denne type mundstykke kan desuden være med til at modvirke frizz, hvis du har tendens til dette.

Nogle hårtørrere er også udstyret med en form for børste, som kan hjælpe dig med at sikre et yderligere glansfuldt resultat. Det kan også hjælpe med at glatte håret samtidig med, at du tørrer det. På den måde kan du få et 2-i-1-produkt. Der er dog ikke mange af disse på markedet, og de koster nok en anelse mere end en almindelig hårtørrer, men måske det kan være en god investering, hvis du både tørrer og glatter dit hår ofte.

Alternativt kan man vælge at investere i en rundbørste, som man kan bruge i forbindelse med tørringen. På den måde kan du løfte håret op fra rødderne, mens du tørrer det. Det giver en virkelig flot og voluminøst resultat,

Uanset kan det i hvert fald være en ide at gøre sig nogle overvejelser omkring ekstra mundstykker, da de kan være guld værd i forbindelse med forskellige stylinger.

Beskyt håret

Selvom nyere hårtørrere er udstyret med forskellige teknologier, der modvirker at skade håret, bør du alligevel altid bruge varmebeskyttelse for at passe på dit hår. Varmen suger nemlig fugten ud af håret og efterlader det tørt. Det kan påvirke hårstråene negativt på længere sigt, og derfor bør du altid bruge et produkt til varmebeskyttelse, inden du påbegynder din føntørring. Varmebeskyttelsen tilfører fugt i håret og nogle produkter, kan også være med til at efterlade håret med glans.

Der findes forskellige produkter til forskellige priser, og det vigtigste er egentlig bare, at det har nogle fugtgivende ingredienser.

Derudover har det også noget at sige, hvordan du føntørrer dit hår. Du kan nemlig gøre det på en skånsom måde, så du undgår skader på hårstråene. Blandt andet er det en dårlig ide at begynde tørringen lige efter badet, mens håret stadig er helt vådt. Når håret er vådt er det nemlig allermest sårbart. Du bør derfor vente til, at håret er halvtørt. Så kan man jo passende ordne ansigtet og lægge make-up, mens man venter.

FAQ

Hvilken hårtørrer er bedst i test?

Den bedste hårtørrer i test er Babyliss Cordkeeper 2000 D373E. Det er en kompakt hårtørrer, som tørrer håret effektivt. Det er en luksuriøst føntørrer til en god pris, og så er det en kraftig hårtørrer, som gør håret tørt på et øjeblik. Med hårtørreren følger en stor diffuser, som kan give liv til fladt hår.

Hvor mange watt skal en hårtørrer have?

Du bør vælge en hårtørrer med minimum 1.600 watt for at den er kraftfuld nok til at tørre håret. Det vil dog være gavnligt at gå efter en mere endnu mere watt, eksempelvis 2.000 watt, der du her sikrer, at hårtørreren ikke brænder sammen efter længere tids brug. Generelt kan man sige, at jo flere watt, jo mere effektiv er hårtørreren.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×