Håndstøvsuger TEST: Her er de bedste håndstøvsugere

Mangler du en lille støvsuger til bilen, campingvognen eller bare til, når du har spildt? Det er en håndstøvsuger et fantastisk redskab til! For at du kan finde den bedste håndstøvsuger har vi her udført en test. Læs, hvilke håndstøvsugere du bør overveje.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Kunne du godt tænke dig en håndstøvsuger til sæderne i bilen? Eller som et fleksibelt supplement til den almindelige støvsuger?

Det er der ikke noget at sige til, da en håndstøvsuger er nem at håndtere og gribe fat i, når børnene vælter krukken med sukker eller vader ind med jord på støvlerne.

Men, hvis du skal have noget ud af din håndstøvsuger, er du nødt til at have en i en rigtig god kvalitet. Netop dette sætter vi selv meget høj pris på, hvorfor vi herunder har fundet frem til de 9 bedste håndstøvsugere. VI håber, du finder en håndstøvsuger, som du bliver glad for, og som giver dig den hjælp i hverdagen, som du har brug for.

Er du indstillet på at skulle støvsuge en masse? Og vil du gerne gøre det med en af de bedste håndstøvsugere på markedet? Så er der ikke meget læsning tilbage for, at du finder det, du leder efter. For vi har nemlig gennemgået samtlige uvildige tests og forbrugeranmeldelser for at finde frem til de absolut bedste håndstøvsugere.

For at gøre det nemt for dig at sortere ud blandt de 9 bedste håndstøvsugere beskriver vi de enkelte modellers egenskaber, fordele og ulemper. Hertil oplyser vi også de vigtigste specifikationer, så du hurtigt kan skimme dig frem til, hvilke modeller der i dine øjne er de bedste.

Vi håber, du finder din kommende håndstøvsuger om et øjeblik – rigtig god læsning!

Fordele
 • pros-icon.svg Den har mange mundstykker
Ulemper
 • cons-icon.svg Der medfølger ikke batteri, som skal tilkøbes ved siden af

Detaljeret gennemgang

Mangler du en fleksibel håndstøvsuger? Så får du den her! For med til støvsugeren følger der blandt andet mundstykke til møbler, forlængerrør til støvsugning af gulve og mundstykke til glatte overflader. Sæt i gang med at støvsuge!

Einhell håndstøvsuger er medlem af Power X-Change familien. Der er derfor garanti for masser af power, når du benytter dig af modellen her. Fordelen ved håndstøvsugeren er også, at den er meget kompakt og dermed lægger godt i hånden. Den leveres desuden med et væld af mundstykker, som gør den meget fleksibel i brug – du kan rengøre alt lige fra gulvtæpper til klinkegulve.

Få skidtet op med den høje sugeevne

Med en sugeevne på 4,2 kPa behøver du ikke panikke, hvis manden kommer hjem med beskidte børn på bagsædet, eller hvis hunden får slæbt en masse sand ind efter strandturen. For det klarer den hurtigt at støvsuge – både på grund af den høje sugeevne, men også fordi der følger så mange mundstykker med.

Smart og lækkert design

Selvom det selvfølgelig ikke skal være afgørende for dit valg, er det altid rart, når elektronik ser bare en anelse godt ud. Det gør håndstøvsugeren her med sin røde farve og flotte udformning. Den er lavet til at lægge rigtig godt i hånden – og det skal prøves!

Fordele
 • pros-icon.svg Den har god sugeevne
 • pros-icon.svg Der medfølger en 5 meter lang ledning
 • pros-icon.svg Kapaciteten er ok
Ulemper
 • cons-icon.svg Den larmer relativt meget i brug

Detaljeret gennemgang

Et poseløst og praktisk design, der tillader dig at komme rundt i alle hjørner. Det er, hvad du kan forvente dig af denne håndstøvsuger.

Fleksibilitet er om noget et nøgleord, der beskriver håndstøvsugeren fra Black & Decker. For den kan bruges ubegrænset inde i boligen såvel som ude i bilen takket være den fem meter lange ledning, der følger med. Det er en unik fleksibilitet, som ikke fås ved mange andre håndstøvsugere.

Den fem meter lange ledning sikrer også, at håndstøvsugeren har en relativt høj sugeevne – og denne bliver ikke lavere i takt med, at et batteri dør ud. For det gør den ikke. Selv den mest snavsede bil kan derfor bare komme an.

Slankt design

Black & Decker har ikke kun tænkt på fleksibilitet og en god sugeevne. Der er om noget også tænkt på designet. For den ligger godt i hånden, men den ser også pæn ud, når den hænger på væggen. Den gør ikke meget væsen af sig, hvilket er at foretrække for de fleste, når det kommer til en håndstøvsuger.

Alt i alt er det en meget praktisk og let håndstøvsuger.

Fordele
 • pros-icon.svg Ledningsfri støvsuger og håndstøvsuger i én
 • pros-icon.svg Lang brugstid
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er en dyr støvsuger

Detaljeret gennemgang

Dyson håndstøvsuger skiller sig ud fra mængden, da den samtidig også fungerer som en stangstøvsuger. Altså kan du kombinere din almindelige støvsuger og en håndstøvsuger i én og samme model. Det er fleksibilitet, der vil noget.

Så du kan rent faktisk nå at få støvsuget hele huset eller bilen, inden støvsugeren går tør for strøm. Det er sjældent, at en ledningsfri støvsuger kan holde strøm så længe (60 minutter) – så er det, hvad der er vigtigt for dig, er det værd at give den forholdsvis dyre pris for støvsugeren. Ikke nok med den lange brugstid får du naturligvis også en kraftig sugeevne, hvilket kun gør det endnu nemmere og hurtigere at få suget skidtet op.

Skift mellem stang- og håndstøvsuger

Der er ingen tvivl om, at denne støvsuger fortjener en plads i vores test. For det er ganske unikt og meget praktisk, at der kan skiftes mellem en stangstøvsuger og en håndstøvsuger. Falder du derfor over nogle sofapuder, der lige trænger, er det bare at tage den af og lige give puderne en omgang, sætte den tilbage og ellers fortsætte den øvrige støvsugning.

Hygiejnisk rengøring

Dyson V11 Absolute Extra gør det ekstra nemt for dig at holde gulvene rene derhjemme, da den er udstyret med bløde, antistatiske kulfibertråde. De er fantastiske, da de opsamler støv fra selv små sprækker. Samtidig renser nylonbørsterne tæpperne i dybden.

Som en ekstra bonus opfanger filteret i støvsugeren 99,97% af alle partikler. Luften forbliver derfor også ren.

Fordele
 • pros-icon.svg Håndstøvsuger i meget høj kvalitet
 • pros-icon.svg Den kan komme til trange steder med mundstykket
Ulemper
 • cons-icon.svg Brugstiden er lidt i den korte ende

Detaljeret gennemgang

Er der mange trange steder i din bolig? Eller vil du gerne hurtigt kunne give bilsæderne en tur? Det er ingen årsag med Nilfisk håndstøvsuger, der med 12 minutters brugstid og sit praktiske mundstykke bliver din forlængede arm.

Nilfisk er kvalitet, når det er bedst. Det viser de også med håndstøvsugeren her. For der er kraft bag det smukke design, ligesom det smarte mundstykke også tillader dig at komme omkring hjørnerne i møblerne. Da den ikke vejer mere end et kilo, er den nem at flytte rundt på – hvilket netop også er, hvad der gør den så velegnet til at støvsuge svært tilgængelige steder med.

Støvfri luft med dobbeltfiltre

Det skal være nemt at tømme håndstøvsugere. Det er modellen her. Tilmed er den også udstyret med 2 dobbeltfiltre, som sammen sikrer, at der ikke slipper mange partikler ud. Altså kan du være sikker på at trække vejret i en støvfri luft efterfølgende.

Nilfisk er ikke den billigste håndstøvsuger, du kan få markedet. Til gengæld er den i en kvalitet, som sjældent ses andre steder. Så er du fan af kvalitet, som vi er, er det bare med at få fingrene i denne ledningsfri støvsuger.

Fordele
 • pros-icon.svg Der medfølger meget tilbehør
 • pros-icon.svg Lang driftstid
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er umiddelbart ikke noget dårligt at finde

Detaljeret gennemgang

Mangler du en hjælper derhjemme? Det får du her både til de små og større rengøringer. For den ledningsfri støvsuger er batteridrevet og derfor perfekt til at komme hurtigt omkring i hjemmet. Der medfølger et forlængerrør og gulvdyse – så er det også nemt at fange de mindste krummer.

Med Bosch Akku får du den ultimative frihed i dit hjem. For den er batteridreven og anvender batterier, der kan holde på strømmen i 20 minutter. Med sådan en brugstid kan du sagtens nå at støvsuge hele bilen eller store dele af dine møbler. Har du flere maskiner i samme serie som denne håndstøvsuger, kan du faktisk benytte batteriet herfra – eller udskifte det, når der skal lades.

Nem rengøring af filter

Det er ikke til at komme udenom, at der skal tømmes et filter, når du bruger håndstøvsugere. Men det er heldigvis nemt og meget enkelt med denne model. For den har et rengøringsvenligt forfilter og fleksibelt fladvævet filter. Det er derfor ingen årsag at komme rengøringen til bunds med modellen her.

En praktisk hjælp

Bosch håndstøvsuger er måske ikke den flotteste i designet her i vores test. Til gengæld tåler den lidt mindre skånsomme miljøer såsom værkstedet, hvis du der har brug for hjælp til at støvsuge savsmuld eller fint støv. Den er i hvert fald bygget til at kunne tåle lidt ekstra.

Fordele
 • pros-icon.svg Med ledning
 • pros-icon.svg Med slange
 • pros-icon.svg Har kraftfuld sugeevne
 • pros-icon.svg Den er med 12V adapter til cigaretstikket i bilen
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er ikke umiddelbart noget dårligt at finde om modellen her.

Detaljeret gennemgang

En avanceret håndstøvsuger er med rette, hvad du får med denne model. For den skiller sig meget ud fra andre håndstøvsugere ved at komme med både slange og ledning. Det gør den både kraftfuld og særdeles praktisk i brug.

Går du højt op i at have håndstøvsuger med en ordentlig sugeevne? Det er der ikke noget at sige til, da det jo netop er det, der sikrer en god og effektiv støvsugning. Det er også netop, hvad du får med denne håndstøvsuger, da den er med cyclonic action filter tenologi, som sikrer en optimeret sugeevne i længere tid. Det er klart noget, du vil kunne mærke en forskel på, hvis du tidligere har nøjedes med en billigere model.

Nem og hygiejnisk tømning

Vil du helst ikke få beskidte fingre, når du tømmer din håndstøvsuger? Det kan vi sådan set godt forstå. Det har de også her sørget for, at du ikke får, da den er udstyret med en sidedør, som tillader dig at tømme den for støv og skidt. Det er hurtigt, nemt og hygiejnisk.

Kom til de svære steder med slangen

Er du lidt træt af ikke at kunne komme til alle steder med en traditionel håndstøvsuger? Det er slut med denne håndstøvsuger. For takket være dens slange er det meget nemmere at komme til under sæderne, under sofaen eller andre steder, hvor det ikke altid er så nemt at komme til at helt naturlige årsager.

Fordele
 • pros-icon.svg Lang brugstid
 • pros-icon.svg Flot design
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er ikke ulemper at finde

Detaljeret gennemgang

Kan du godt lide Bosch, men foretrækker du et pænt design, kan du i stedet kaste dig over denne. Med en brugstid på 45 minutter og et let design, er der gode chancer for, at dette bliver din nye bedste ven.

Normalt er 20 minutter rigtig lang brugstid ved en håndstøvsuger. Men det har denne model overgået, da den er udstyret med batterier, som giver helt op til 45 minutters brugstid. Det er ret meget! Det giver dig mulighed for at være meget grundig i bilen eller campingvognen – og at du heller ikke hele tiden behøver huske på, at du skal sætte støvsugeren til opladning. Det er rart i en hverdag, hvor alting går lidt hurtigt.

Et flot design perfekt til boligen

Er du ikke så meget til værkstedslooket i håndstøvsugeren fra Bosch ovenfor, er vi helt sikre på, at du vil kunne lide denne model. For den er i højere grad tiltænkt boligen. Det ses tydeligt i designet, som ikke skaber meget væsen af sig, men som dog alligevel er stilfuldt og enkelt.

2 forskellige hastigheder

Stille og roligt? Eller med lidt mere fart? Det har du mulighed for at skifte mellem med denne håndstøvsuger. Er der derfor noget lidt genstridigt skidt, som bare ikke vil med op i støvsugeren, har du mulighed for lige at suge lidt kraftigere.

Fordele
 • pros-icon.svg Den har lang brugstid
 • pros-icon.svg Den er to støvsugere i én
 • pros-icon.svg Den har vaskbart filter
Ulemper
 • cons-icon.svg Den er lidt mindre praktisk sammenlignet med en almindelig eller “normal” støvsuger

Detaljeret gennemgang

Dyson er på banen igen med endnu en ledningsfri støvsuger, som både fungerer som en stangstøvsuger og en håndstøvsuger. Med 15 cykloner kan du være helt sikker på, at selv det fineste skidt kommer med op fra gulvet.

15 cykloner. Det er mange. Det er præcist mange nok til, at stangstøvsugeren kan få det helt fine støv og skidt med op fra gulvet. Eller de genstridige dyrehår, som har det med at finde alle sprækker at gemme sig i. Håndstøvsugeren er i sig selv også kraftig og i stand til at få selv det fineste støv med op. Det er rart i en hverdag, hvor hunden og børn nemt kan få slæbt en masse skidt med ind.

Ledningsfri støvsuger – 2 i 1

Vil du gerne have en almindelig støvsuger og en håndstøvsuger, men kunne du godt tænke dig, at det ikke fylder meget? Så giver det god mening at overveje denne model, da du både får, hvad der minder om en almindelig støvsuger samt en håndstøvsuger i én og samme model. Det er begrænset, hvor meget plads, det optager i din bolig. Begge dele oplader desuden på én og samme tid, når du sætter støvsugerne til opladning i den medfølgende væghængte oplader.

Vask filteret igen og igen

Det må endelig ikke underkendes, at den ledningsfri støvsuger har et vaskbart filter. For det er enormt rart, da du altid kan være sikker på, at der ikke flyver en masse støv ud af støvsugeren igen, når du benytter den. En ledningsfri støvsuger har også godt af at få renset filteret nu og da – så benyt endeligt gerne muligheden, så du altid har en håndstøvsuger, der fungerer helt optimalt.

Electrolux Rapido 7,2V Wet&Dry

Electrolux Rapido 7,2V Wet&Dry
Fordele
 • pros-icon.svg Den har en fin kapacitet i beholderen
Ulemper
 • cons-icon.svg Brugstiden er lidt kort

Detaljeret gennemgang

Electrolyx Rapido håndstøvsuger er den eneste model med LithiumTurbo Power og integreret easyreach mundstykke. Den er i sandhed en meget effektiv ledningsfri støvsuger, som er en stor hjælp i en bolig, hvor støvsugning gerne må kunne gøres lidt mere fleksibelt.

Guide

Er du helt sikker på, hvad du gerne vil have? Eller har du brug for lidt vejledning, inden du giver dig i kast med et køb af en håndstøvsuger? I fald af at du mangler lidt vejledning eller hjælp til endelige overvejelser, kommer vi herunder med nogle gode råd til, hvad du bør overveje nærmere, inden du giver dig i kast med købet af en håndstøvsuger.

SÅ har vi i hvert fald gjort vores bedste for at klæde dig godt på – hvilket forhåbentligt giver dig en håndstøvsuger, som du både kan være glad for nu og på længere sigt.

Forskellen på en almindelig støvsuger og en håndstøvsuger

Inden du køber en håndholdt støvsuger, er det meget vigtigt, at du er klar over, at den ikke kan det samme som en almindelig støvsuger. For det første er den meget mindre og har heller ikke samme sugeevne. Som noget helt andet vil du straks få ondt i ryggen, hvis du regner med at støvsuge hele boligen med en håndholdt og ledningsfri støvsuger.

En håndstøvsuger bør du derfor klart se på som et supplement til din ellers almindelige støvsuger – eller til din kost for den sags skyld, hvis du bor så småt, at det er nemmere med en kost frem for en støvsuger.

Dog kan en håndstøvsuger godt stå alene i en campingvogn, autocamper eller lignende. Her vil den være særdeles effektiv i forhold til at fjerne sand, støv og sandkorn fra de smukke solnedgange ved stranden.

Håndstøvsuger til bil eller hjem

Vi anbefaler også, at du overvejer nærmere, hvad du forventer dig af din håndstøvsuger i forhold til, hvor du regner med at bruge den. For vil du gerne bruge den i bilen? Eller i hjemmet? Måske begge steder? Det anbefaler vi, da der er forskel på, hvor længe du har brug for den ad gangen de forskellige steder.

I boligen er det meget rart, at den kan støvsuge mere end bare 5-10 minutter, da der som regel lige er en del hjørner, der lige kan trænge til en hurtig tur. Bilen kan du sagtens klare med en håndstøvsuger på 10 minutter – medmindre det selvfølgelig er en tand for længe siden, du sidst har svunget en klud og en støvsuger derude (men så bør du måske også vælge den almindelige støvsuger).

Dermed ikke sagt, at en håndstøvsuger til huset eller omvendt ikke kan bruges til at udføre støvsugning begge dele. Men det er værd at være opmærksom på sugeevne og batteritid, uanset hvor du skal benytte den.

FAQ

Hvilken håndstøvsuger er bedst i test?

Du skal helt sikkert vælge den håndstøvsuger, som du synes bedst om rent praktisk og designmæssigt. Vores håndstøvsugere her i testen er meget forskellige fra hinanden – og det er med god grund. For det gør det muligt at appellere bredere. Vi kunne sagtens sige, at Bosch eller Black & Decker er håndstøvsugere bedst i test. Men det nytter ikke noget, hvis ikke de lever op til de behov, du har. For det er netop det, du skal vælge din håndstøvsuger efter! Brug derfor gerne god tid på at læse vores test igennem, så du kan blive helt sikker i dit valg af ledningsfri støvsuger.

Hvad koster en håndstøvsuger?

De billigste håndstøvsugere kan du nærmest få gratis. De kan i hvert fald fås for kun et par hundrede kroner. Dog anbefaler vi, at du giver lidt mere for din håndstøvsuger, da det vil kunne mærkes i kvaliteten og brugbarheden. De dyrere håndstøvsugere har oftere en længere batteritid, ligesom de generelt også holder længere og har en bedre sugeevne. Der er selvfølgelig undtagelser, hvilket også er tilfældet her i vores test. For vi har enkelte modeller med til ganske få hundrede kroner, som gør det overraskende godt. Holder du dig til en af de håndstøvsugere fra testen her, tør vi godt garantere, at du ikke bliver skuffet. For de er de bedste af sin slags.

Hvad bruger man en håndstøvsuger til?

En håndstøvsuger bruges selvsagt ikke til at støvsuge hele huset med, som jo er tilfældet med en almindelig støvsuger. Til gengæld er den rigtig god til at fjerne støv og snavs i hjørnerne, på sædet i bilen eller den smule skidt, der har forvildet sig ind i campingvognen. Den kan derfor bruges som et fleksibelt supplement til en almindelig støvsuger – når det f.eks. ikke rigtig kan betale sig hive den frem, eller det bliver for besværligt. Ellers kan den også bruges til at have liggende ved brændeovnen – for den kan nemt og hurtigt fjerne den aske, der af og til får sig forvildet ud af brændeovnen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×