Håndmixer test – Bedste håndmixer 2022

Står du og mangler en god håndmixer, men er ikke sikker på, hvilken du skal vælge imellem de mange forskellige håndmixere på markedet? Bare rolig, vi er på pletten og står klar med masser af information og gode råd, så du i fremtiden kan fremtrylle alt fra flødeskum til kagedej uden at få sved på panden!
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I vores håndmixer-test har vi lavet en oversigt over de fem bedste håndmixere. Vi kigger blandt andet på brugervenlighed, mulighed for maskinopvask, lydniveau, vægt og tilbehør, så du ved, præcis hvilken håndmixer er den helt rette til dig.

Vi har også sammensat en praktisk købsguide, der gennemgår alt det, du bør gøre dig klart og overveje, inden du anskaffer dig en ny håndmixer.

Vil du have et hurtigt overblik over de fem håndmixere i vores test, kan du også springe direkte videre til vores sammenligningstabel.

Bosch MFQ4020

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Lydsvag
 • pros-icon.svg Nem at rengøre
 • pros-icon.svg Brugervenlig og let at håndtere
 • pros-icon.svg 2 dejkroge medfølger
 • pros-icon.svg Lang ledning
Ulemper
 • cons-icon.svg Lidt langsom på maks
 • cons-icon.svg Tung

Detaljeret gennemgang

Bosch MFQ4020 imponerer med sin styrke og brugervenlighed samt lav pris. Den har fem hastighedstrin, hvoraf de lavere trin er perfekte til at ælte tunge gærdeje, mens de høje trin er ideelle til at piske lettere blandinger som æg, sukker og smør. Selv ved æltning af tungere dej, som for eksempel en hvededej, klarer håndmixeren at blande den lidt seje og klæbrige dej til en jævn konsistens.

Den er udstyret med skjolde i plast øverst på både piskeris og dejkroge, der forhindrer mad i at trænge op i mekanikken. De aftagelige dele tåler desuden en tur i opvaskemaskinen. Og så gør det jo heller ikke noget, at håndmixeren fra Bosch, der i øvrigt er lillesøsteren til Bosch MFQ4030, er en støjsvag håndmixer og tilmed billig. Ledningen på 141 cm giver dig masser af mulighed til at bevæge dig rundt i køkkenet, mens du mikser. En alsidig håndmixer til få penge.

OBH Nordica Delight 6790

bedste billige håndmixer

Fordele
 • pros-icon.svg 5 hastighedstrin
 • pros-icon.svg Turbofunktion
 • pros-icon.svg 2 dejkroge medfølger
 • pros-icon.svg Ergonomisk greb
 • pros-icon.svg Kroge tåler maskinopvask
Ulemper
 • cons-icon.svg Piskeris lidt korte
 • cons-icon.svg Blenderstav medfølger ikke

Detaljeret gennemgang

OBH Nordica Delight 6790 er en billig håndmixer med et dejlig ergonomisk håndtag, der giver et godt greb, så du ikke får krampe i hånden, når du står pisker flødeskum. Der medfølger to dejkroge, så du udover at piske også kan bruge håndmixeren til at ælte dej. Takket være de fem hastighedstrin kan du uden problemer indstille den til den rette hastighed uanset, om du skal piske fløde eller håndtere tunge deje. Den er desuden udstyret med en praktisk turbofunktion. Med sine 400 watt leverer håndmixeren en solid og overbevisende præstation. En god håndmixer og den ideelle allround-model. Både dejkroge og piskeris er fremstillet i rustfrit stål og tåler maskinopvask

KitchenAid 5KHM9212EAC

bedste premium håndmixer

Fordele
 • pros-icon.svg 9 hastighedstrin med Soft Start
 • pros-icon.svg Ballonpiskeris medfølger
 • pros-icon.svg 2 dejkroge medfølger
 • pros-icon.svg Blenderstav medfølger
 • pros-icon.svg Støjsvag
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung
 • cons-icon.svg Høj pris

Detaljeret gennemgang

Denne KitchenAid-håndmixer klarer alle opgaver. Med sit diverse tilbehør giver den dig særlig mange anvendelsesmuligheder. Ballonpiskeriset med 16 tråde er ideelt til tunge blandinger og erstatter uden problemer det flade piskeris. Der medfølger desuden en praktisk stavblender.

Trods de få watt er det en kraftfuld håndmixer med hele ni hastighedstrin med Soft Start, så du kan justere hastigheden alt efter behov og klare alt fra sauce og milkshakes uden at blive sprøjtet til. De høje hastigheder er særlig velegnede til pandekage- eller brøddej. De allerhøjeste hastighedstrin klarer piskning af æggehvider eller smør og sukker i en håndevending. LED-hastighedsindikatoren gør det desuden nemt at aflæse hastighedsniveauet, mens du er i gang. Det bløde greb gør den behagelig at holde på. Du får også en praktisk bærepose i bomuld med i købet. Den fås desuden i mange flotte farver, så du er sikker på at finde én, der falder i din smag.

Bosch MFQ4080

bedste håndmixer med minihakker

Fordele
 • pros-icon.svg Nem at betjene
 • pros-icon.svg Mange funktioner
 • pros-icon.svg Medfølgende skål
 • pros-icon.svg Kraftig motor
 • pros-icon.svg Lydsvag
Ulemper
 • cons-icon.svg Blender ikke så dyb
 • cons-icon.svg Tung på trods af, at ydersiden er af plast

Detaljeret gennemgang

Denne mixer/piskemaskine får mange rosende ord med på vejen. Det er en Bosch-håndmixer med kraftfuld motor og masser af tilbehør, der giver dig mangfoldige anvendelsesmuligheder. Det er mere end bare en Bosch-elpisker! Som den eneste i vores håndmixer-test fås denne håndmixer med stavblender, minihakker, blandebæger, to låg og selvfølgelig også med to dejkroge og to piskeris. LED-hastighedsindikatorerne giver dig et godt overblik over de fem hastighedstrin.

Den er godt nok forholdsvis tung, men den er dejlig brugervenlig og har derudover en stærk motor, så du uden problemer kan bruge minihakkeren til at hakke mandler. Trods den kraftfulde motor er den håndmixeren dejlig lydsvag, så du ikke forstyrrer resten af husholdningen, når du bruger den.

Bosch MFQ3555

bedste håndmixer med skål

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg BPA-fri plast
 • pros-icon.svg Rustfrit stål
 • pros-icon.svg Skål og sokkel medfølger
 • pros-icon.svg Lydsvag
 • pros-icon.svg 5 hastighedstrin
Ulemper
 • cons-icon.svg Skål forholdsvis lille
 • cons-icon.svg Står ikke helt så fast

Detaljeret gennemgang

Bager du meget brød og vil især bruge håndmixeren til æltning, er denne håndmixer et godt valg. Det er den eneste af vores håndmixere i vores håndmixer-test, der er udstyret med en praktisk skål ideel til kage og brøddej. Du fastgør simpelthen håndmixeren til skålen – virkelig en fordel, når du ælter dej – så du kan placere håndmixeren samt skål på bordet og tage den af, når du skal bruge den til at piske creme eller æg. Den har en dejlig støjsvag motor, og en bekvemmelig knap, så du hurtigt og nemt kan trykke krogene ud. De aftagelige dele i rustfrit stål samt skålen i BPA-frit plast tåler desuden maskinopvask – og det er altid et plus!

Guide

Håndmixere er nærmest uundværlige i et køkken! Du tænker sikkert, at jo, du kan piske æg med den, og var det ikke mere eller mindre det? Men faktisk kan mange håndmixere bruges til meget mere! Du kan sagtens få en håndmixer med praktisk tilbehør udover dejkroge og piskeris. Og en håndmixer kan på den måde faktisk erstatte en del andre køkkenredskaber, hvilket sparer plads i køkkenet og også er smart fra et økonomisk perspektiv.

I vores håndmixer-test er der derfor også modeller både med stavblendere, skåle og minihakkere, så du er sikker på at finde en model, der dækker dine køkkenbehov, når du skal kokkerere og fremtrylle alskens lækkerier til familie og venner – eller måske bare til dig selv!

Der er flere forskellige håndmixere at vælge imellem, og hvis du vil kunne mere end at piske marengs, så læs med her, og find din nye håndmixer og bedste ven i køkkenet!

Budget

Det kan være en god idé at beslutte sig for et budget, inden du går ud og kigger på håndmixere. Selv om der er mange billige håndmixere på markedet, der egner sig fint til hverdagsbrug, så er det nemt at lade sig rive med og købe den dyreste model.

Men bruger du den mest til at piske flødeskum den ene gang om året, hvor du holder fødselsdag for familien, er der ingen grund til at spendere en formue. Alle håndmixere kan piske fløde til flødeskum. Også de billige, så gør dig klart, hvor mange penge du er villig til at bruge, og gå i første omgang ud fra det.

Håndmixerens motorkraft

Næst bør du overveje, hvad du gerne vil bruge den til (hvis det ikke kun er til føromtalte flødeskum!). Vil du gerne bruge den til lidt andet og måske også anskaffe dig en, der har lidt forskelligt tilbehør, så bør du som det næste kigge på, hvor kraftfuld håndmixeren er. Vil du nemlig gerne kunne blande større portioner eller ælte klæbrig dej, så kan det helt klart være en fordel at vælge en kraftig håndmixer med omkring de 500 watt samt forskellige hastighedsindstillinger.

Moderne motorteknologi gør i dag, at mange håndmixere har en forholdsvis lydsvag motor. Den støjsvage motor gør det sjovere at tilbringe en masse tid i køkkenet sammen med håndmixeren. Så selv om håndmixeren har en stærk motor, kan det godt lade sig gøre at finde en, der ikke larmer, så hele huset ryster!

Bruger du den kun en gang imellem og hovedsageligt til at piske lettere madvarer som fløde, cremer, æg og sukker, så kan du sagtens nøjes med 100 watt.

Vil du gerne bruge den til at blande dej til brød, så bør du vælge en kraftigere model på mellem 350 til 450 watt.

Bruger du den meget ofte og til tunge og klæbrige madvarer, bør du vælge en håndmixer med 500 watt eller mere.

Hastighedstrin

Vi vil godt være så frække som til at sige, at gode håndmixere har minimum fem hastighedstrin (læs blot relevante kilder om håndmixere, eller se modellerne i vores test). Det mener vi af den simple grund, at jo flere hastighedsindstillinger du har, desto mere kan du bruge din håndmixer til.

Så hvis du godt kan lide at bage og være kreativ i køkkenet, vil du blive særlig glad for en håndmixer med flere muligheder, når det kommer til hastighedstrin.

Tilbehør

De fleste håndmixere fås med dejkroge og piskeris. Det er basisredskaberne, der følger med en håndmixer. Der findes dog faktisk et hav af tilbehør til din håndmixer, så den kan bruges til andet end bare et simpelt elektrisk piskeris!

Gør dig klart, hvad du gerne vil bruge din håndmixer til, og om den måske skal erstatte andre (dyrere) køkkenredskaber. For du vil være overrasket over, hvad du alt kan bruge en håndmixer til.

Vi giver dig her en oversigt over det mest gængse tilbehør til håndmixere, så du ved lige præcis, hvad du skal kigge efter.

Stavblender

Det er muligt at finde håndmixere med stavblendere. Det er virkelig praktisk, da du på den måde slår to fluer med et smæk! Eller faktisk tre fluer, for du sparer også penge, fordi du ikke skal ud og bruge penge på en separat blender!

Ballonpiskeris

Med et ekstra medfølgende piskeris mener vi ikke et almindeligt piskeris, men et større piskeris, som for eksempel et ballonpiskeris. Mens der ikke er noget i vejen med almindelige piskeris, så kan et ballonpiskeris klare lidt mere klæbrige og tungere masser.

Pisker du mange forskellige madvarer og har især brug for piskefunktionen, er det særlig praktisk at vælge en model med et separat piskeris.

Minihakker

En håndmixer med minihakker, som for eksempel Bosch MFQ4080-håndmixeren, giver dig også flere muligheder. Så kan du nemlig ikke kun mikse dejen til din kage, men også hakke nødder og frugt til den. Det er da smart!

Roterende skål

Bruger du håndmixeren hovedsageligt til brøddej, er en model med roterende dejskål en virkelig smart idé. På den måde erstatter du nemlig også en (potentiel dyr) røremaskine, og det er ikke kun økonomisk smart, men også virkelig praktisk, hvis du har et lille køkken eller lidt opbevaringsplads.

Bæger med eller uden låg

Nogle håndmixere fås også med blandebægre. På den måde skal du ikke ud og finde et, der passer til håndmixeren. Det er især smart, hvis der følger låg med, så du ikke ekstra skal hælde indholdet over i en anden beholder, når du er færdig. Du mikser bare, sætter låg på og vupti, så er det klaret! Det er dejlig nemt og overskueligt.

Yderligere praktiske egenskaber

Ovenstående er de måske mere åbenlyse egenskaber og funktioner, man kigger efter, men overvej også de nedenstående, så du er sikker på at få det fulde udbytte af din håndmixer!

Vask i opvaskemaskine

Det kunne næsten være en selvfølge i dag, men ikke alle køkkenredskaber tåler maskinopvask. Og vi kan vist alle meget hurtige blive enige om, at livet bliver en del nemmere, hvis du kan smide de fleste af de brugte og beskidte redskaber i opvaskemaskinen efter brug.

Det gælder naturligvis også en håndmixer – eller måske netop i særdeleshed den! Hvem har ikke prøvet at skrabe klistret dej af dejkrogen eller prøvet at vaske al den indtørrede fløde i krogene på piskeriset? Der kan du bare se.

Det tager simpelthen SÅ lang tid, så hvis du synes, livet er lidt for kort til det, så anskaf dig en håndmixer, hvis dele kan komme i opvaskemaskine.

Hermed mener vi naturligvis ikke selve håndmixeren, der jo indeholder en motor! Når man taler om, at en håndmixer tåler maskinopvask, så menes de aftagelige dele såsom dejkroge, piskeris og eventuelle skåle og andet tilbehør.

Tjek altid specifikationerne på tilbehøret, inden du sætter det i opvaskemaskinen.

Ledningslængde

Ledningslængden er ikke uden betydning. Det er nemlig vildt irriterende at stå og piske for så at opdage, at det smeltede smør, der i øvrigt skal hældes i blandingen lidt ad gangen, mens du står og pisker, står liiiiige netop uden for rækkevidde. Ja, ikke?

Er dit køkken stort, eller bevæger du dig generelt meget rundt i dit køkken, når du laver med, kan du med fordel vælge en håndmixer med en lang ledning. På den måde er du lidt mere fleksibel og behøver ikke på forhånd vide, i hvilket stik du bør sætte håndmixeren, inden du går i gang.

Det er også muligt at finde håndmixere med fleksibel ledning, som bliver længere, jo mere du trækker i dem. Og så er det jo i sidste ende ikke kun ledningen, der er fleksibel, men også dig, fordi du ikke er så begrænset af, hvor dine stikkontakter i køkkenet sidder.

Ergonomisk håndtag

Vi vil også gerne slå et slag for et behageligt håndtag og en overkommelig vægt! En håndmixer kan godt være tung, og hvis du står og pisker meget, kan det godt ende med at blive lidt af en prøvelse. Har du ofte smerter i arm, nakke eller skulder, kan det derfor godt være en klar fordel at vælge en håndmixer, der ikke vejer for meget.

Og det er faktisk muligt at finde modeller, der vejer et enkelt kilo eller mindre, hvilket både du og din arm vil være taknemmelig for, hvis bruger håndmixeren meget og i længere tid ad gangen.

Derudover er det også oplagt at finde en maskine med et ergonomisk og behageligt greb. Er grebet ikke behageligt, har man nemlig ofte tendens til at holde for fast om det, og man risikerer simpelthen at overanstrenge led og muskler i armen – især hvis man bruger den ofte!

Vælg derfor en model, som for eksempel OBH Nordica Delight 6790, der med sine 1,4 kilo ikke kun er forholdsvis let, men som også er designet på en måde, så grebet er ergonomisk og rart at holde om. Det kan kun være en fordel.

FAQ

Hvilken håndmixer er bedst i test?

Den bedste håndmixer i test er Bosch MFQ4020-håndmixeren. Det er en støjsvag og velfungerende håndmixer til få penge, der er perfekt til at ælte både tunge gærdeje og piske æggehvider. Udover at den er nem at rengøre, kan både piskeriskroge og dejkroge tåle opvaskemaskine.

Hvor mange watt bør en håndmixer have?

Hvis du kun bruger håndmixeren sjældent og mest til lette fødevarer, kan du sagtens klare dig med en håndmixer med 100 watt. Vælg en model med 500 watt, hvis du bruger håndmixeren meget ofte og til særlig klæbrige og tunge masser.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×