Gode råd til køb af et segboard

Af Miklas BAdge
Miklas

Segboard er blevet mere populære i danske hjem gennem de seneste år.

I dette indlæg kan du læse om nogle tips til køb af segboard, nogle af de regler man skal følge samt generelle tips til, hvordan man finder det bedste segboard.

Hvilket segboard skal man købe?

Det kan være svært at finde det bedste segboard, da der er et hav af forskellige modeller og priser. Derfor er vi kommet med nogle gode råd til hvordan du finder det rigtige segboard for dig:

  • Prøv de forskellige hoverboards i en butik. Det vil oftest give den bedste idé om hvilket board som passer til dit behov.
  • Se på hastighed og rækkevidde sammenlignet med dit behov.
  • Se på prisen – hvor meget er du villig til at betale?
  • Find et design du godt kan lide. Når det kommer til segboards, er der mange forskellige designs og farver – mange af dem den samme model, der blot har fået nyt udseende.
Hummer Segboard

i samarbejde med PriceRunner

 

Hvad koster et segboard?

Hvor meget et segboard koster kan variere. Nogle hoverboards er billigere end andre, da de ikke har den samme rækkevidde eller hastighed, som de dyre modeller har.

Prisen vil oftest afhænge af hvilken type board du ønsker at beskytte – enten om det er til transport i byen eller til off-road riding (på stier).

For en nybegynder skal man normalt regne med at investerer mellem 1.500 til 3.000 DKK.

Prisen afhænger også af ekstra funktioner. Nogle segboards kommer med off-road hjul, bluetooth eller ekstra lys. Disse segboards vil naturligvis koste en smule mere.

Segboards er meget populært lige nu og mange folk ender ofte på hospitalet fordi de ikke burde have brugt segboarden i fodgængerfeltet af forskellig grund – enten forkert pladsering, mangelfuld uddannelse om hvordan man bruger hoverboards osv.. Derfor skal du anskaffe dig en god lovbog, som beskytter mod eventuelle konsekvenser af hoverboards.

Hvor kan man købe et segboard?

Det er super nemt at få hænderne på et segboard. Du kan enten finde en butik, hvor du kan gå ned og se på forskellige modeller, eller du kan købe et segboard online.

Du kan eksempelvis købe et segboard hos Innoliving. De har både et stort udvalg af modeller og farver – og så tilbyder de også el løbehjul, hvis du skulle blive interesseret i sådan et.

Hvor må man køre på segboard?

Når du kører på et segboard, skal du følge de samme færdselsregler som cykler. Det vil sige, at du skal holde dig til cykelstier, når de er tilgængelige, og du skal følge de samme skilte og signaler som cykler.

Du skal også vise tegn, når du stopper eller skal dreje.

Derudover måd u ikke køre på gåstier eller fortov, præcis som cykler. Uden for bygrænser må du kun køre på strækninger med cykelsti hvor hastighedsgrænsen ikke er over 50 km/t.

5 tips til brug af segboards

  • Segboarderne kører bedst i hjemmet eller udendørs på solidt underlag med plads til at bevæge sig frit rundt. Det vil dog ofte ikke egne sig godt for dem som bor på mindre plads (til indendørs brug).
  • Et segboard har en hastighed fra 10 km/timen op til 20 km/timen alt afhængig af typen af segboard du køber. Den type du vælger vil også afgøre, hvor langt du kan køre på et stræk.
  • Et segboard batteri holder typisk fra 15 til 20 km, alt afhængigt af segboardet. Der er ikke mange producenter som siger noget om hvor meget tid det tager at lade segboards op igen, men generelt kan det tage mellem 2 timer til 3 timer (eller mere). Som med andre elproducerende apparater skal du dog forvente at bruge mere energi jo flere gentagne gange du laver en opladning.
  • Segboards har ikke bremser, så det er vigtigt at have fornuftig opmærksomhed på nødstoppere og anden trafik under kørslen.
  • Det kan være en god idé at bruge segboardet i hjemmet, så du kan lære at bruge det, inden du kører udenfor.

Segboard regler

Hvis du gerne vil læse mere om segboard regler, samt reglerne for el løbehjul og el skateboard, kan du læse dette indlæg. Her går vi mere i dybden med reglerne.