Grafikkort test – bedste grafikkort 2022

I vores grafikkort test anmelder vi de fem bedste grafikkort på markedet, så du kan få den bedste spiloplevelse ud af din gaming pc.
Af Benjamin BAdge
Benjamin

Benjamin er 30 år gammel og ikke bosat noget specifikt sted. Han rejser nemlig jorden rundt som digital nomade, hvor han oplever verden, samtidigt med at han undersøger, hvad der...

MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC HDMI 3xDP 6GB
TESTVINDER

MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC HDMI 3xDP 6GB

Med MSI GeForce GTX 1660 får du en helt ny form for ydeevne, den seneste nye gaming oplevelse, og så er den strømeffektiv på samme tid. Den har en høj opdateringshastighed og en solid ydeevne,…

MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC HDMI 3xDP 6GB 1
Bedst i test

MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC HDMI 3xDP 6GB

2
Bedste billige

ASUS DUAL-GTX1650-4G

ASUS GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC V2 2xHDMI 3xDP 10GB 4
Bedste og kraftigste grafikkort

ASUS GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC V2 2xHDMI 3xDP 10GB

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du kan sagtens få et godt og billigt grafikkort til at spille både nyere og ældre spil. Men det er helt bestemt en god idé, at investere i et dyrere grafikkort, hvis du skal streame, eller gerne vil være den bedste i en online duel.

Gode grafikkort kan give dig højere FPS, Frames Per Second, så du ikke mister noget ved et actionpræget spil, der typisk kræver, at flere billeder loader hurtigt.

Grafikkortet kan ikke gøre op for en dårlig processor eller for få RAM, så sørg for at alle dine computerkomponenter lever op til, hvad dit favoritspil kræver.

Hvilket grafikkort, du skal vælge, vil vi give dig fem stærke bud på herunder. Du kan starte med at se på vores sammenligningstabel for at få et overblik over de forskellige modeller.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Høj CPU clock speed på 1785 MHz.
 • pros-icon.svg Kan give en opløsning på op til ‎7680 x 4320.
 • pros-icon.svg Er strømbesparende i forhold til andre grafikkort.
 • pros-icon.svg Solid hukommelsesinterface på 192-bit.
Ulemper
 • cons-icon.svg Har kun 6 GB i grafik RAM.

Detaljeret gennemgang

Med MSI GeForce GTX 1660 får du en helt ny form for ydeevne, den seneste nye gaming oplevelse, og så er den strømeffektiv på samme tid. Den har en høj opdateringshastighed og en solid ydeevne, som gør, at du får en bedre ydeevne.

Den er lavet til også at kunne trække VR- oplevelser med bedre grafik end de forrige generationer af grafikkort.

Grafikkortet er bedst i test og skabt til, at du kan have mange skærme med en høj opløsning, uden at det forværrer spil kvaliteten. Derudover så indeholder den også en revolutionerende 360-graders image capture, som vil øge din VR-oplevelse betydeligt.

Med dens indbyggede Pascal-drevne grafikkort kan du se frem til en fantastisk oplevelse med høj FPS, da den har 12 indbyggede funktioner, som bruges til at få den hurtigste, gnidningsfrie og mest strømeffektive spiloplevelse.

ASUS DUAL-GTX1650-4G

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Du kan bruge op til 3 skærme på samme tid.
 • pros-icon.svg Høj opløsning på 7680 x 4320
 • pros-icon.svg Billig og nem start til et kraftfuldt grafikkort
Ulemper
 • cons-icon.svg Har kun 4 GB i grafik RAM

Detaljeret gennemgang

Den er forsynet med NVIDIA Turing teknologi, som gør, at Asus dobbelte vindblæsere i GTX 1650 giver den bedste ydeevne. Samtidigt har den en overclock på 4GB GDDR5 hukommelse, og blæserne er designet til at matche ethvert ASUS motherboard.

Den indbyggede Gpu Tweak II med XSplit Gamecaster giver dig det ultimative overblik over dit spil og streamingoplevelse. Du kan selv ændre i kortets ydeevne, eller lade den automatiske teknologi forøge din grafiske oplevelse, samt give grafikkortet en større pålidelighed og levetid.

Selve grafikkortet giver dig alle komponenter, som du har brug for i et godt grafikkort. Det vil være et godt første grafikkort, da den har en konkurrencedygtig pris. Den har dog en lidt ringere ydeevne sammenlignet med nogle af de dyrere og mere kraftige grafikkort. Men det er det oplagte valg, hvis du vil have god ydeevne til prisen.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftigt grafikkort, der ikke går på kompromis med billedkvaliteten.
 • pros-icon.svg Indbygget streaming multiprocessor, der giver hurtig rendering.
 • pros-icon.svg 8 GB RAM
Ulemper
 • cons-icon.svg Et dyrt grafikkort, som trækker meget strøm.

Detaljeret gennemgang

Hvis du leder efter et grafikkort med mange RAM, som kan trække alle spil, og hvor pengepungen ikke skal stå i vejen for en uovertruffen spiloplevelse, så har du fundet det rigtige grafikkort her.

Grafikkortet er designet, bygget og testet af NVIDIA, som er de største spillere inden for grafikkort. PNY Quadro RTX 4000 har et af de kraftigste GPUs, stor hukommelseskapacitet, 8K skærm output og avancerede funktioner, der gør den i stand til at rendere fotorealistiske billeder i realtid. Klart et af de bedste gaming grafikkort.

PNY Quadro RTX 4000 er bygget til professionelle, som kræver et hurtigt workflow. Den har optimale stabile diske, som gør IT-problemer til fortid. Med dette grafikkort kan du køre selv de tunge spil på høje settings uden at miste kvaliteten og få lave FPS.

Det er et fremragende grafikkort, som retter sig til brugere, der ikke går på kompromis med at deres grafikkort skal være det bedste high end kort.

ASUS GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC V2 2xHDMI 3xDP 10GB

Bedste og kraftigste grafikkort

ASUS GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC V2 2xHDMI 3xDP 10GB
Fordele
 • pros-icon.svg 10 GB RAM
 • pros-icon.svg Hukommelses interface på 320-bit
 • pros-icon.svg Hukommelseshastighed på 19 Gbps
Ulemper
 • cons-icon.svg Grafikkortet fylder meget, så sørg for at der er plads til den i kabinettet.
 • cons-icon.svg Kræver også meget strøm at køre det.

Detaljeret gennemgang

Hvis man bare ser på sammenligningstabelen, så kan du hurtigt få et overblik over, at det her er den kraftigste grafikkort med en høj ydeevne. Det er et grafikkort til gaming, der leverer vilde resultater og en høj FPS, så du kan sikre dig, at du ikke går glip af noget i dine spil.

ASUS GeForce RTX er bestemt ikke et billigt grafikkort i drift, da det er den i vores test, som absolut sluger mest strøm, så husk at være opmærksom på det. Med det sagt, så er det et nyt grafikkort, som du vil kunne få glæde af i mange år. Det er klart et af de bedste grafikkort på markedet, da der ikke er gået på kompromis med funktionerne i det. Det gør også, at det fylder meget, så mål op, inden du køber dette grafikkort.

Hvis du søger det bedste gaming grafikkort til en lavere pris, så er det her et godt bud.

Sapphire Radeon RX 6700 XT Pulse HDMI 3xDP 12GB

Bedste grafikkort med mange RAM

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftfuldt grafikkort, som kan bruges til at multitaske mellem flere projekter.
 • pros-icon.svg Nok det bedste grafikkort til prisen.
 • pros-icon.svg Høj boost clock og hukommelseshastighed.
Ulemper
 • cons-icon.svg Blæseren laver en lyd, når den skal bruges til gaming.

Detaljeret gennemgang

Hvis du vil have et grafikkort til at klare mange arbejdsprocesser på samme tid, så er det her helt klart det oplagte valg. Med hele 12 GB RAM, kan du arbejde på mange projekter sideløbende, uden at du vil opleve lag.

Hvis dit grafikkort skal kunne køre en masse åbne vinduer med lav refresh rate, så er det her grafikkortet til dig. Det er ikke så meget fokuseret på gaming som nogle af de andre, men mere på bedre performance på alle parametre. Så du kan let navigere mellem forskellige skærme med forskellige opløsninger, uden at få en lav opløsning. Billedkvalitet er virkelig en prioritet i det her grafikkort.

Grafikkortet leverer en visuelt 4K gaming oplevelse, da de mange RAM gør det til et high end kort. Det er også et af de billige grafikkort, så det er værd at investere i.

Guide

Vi har haft forskellige grafikkort med i testen, som går fra et budgetvenligt grafikkort til et mere high end grafikkort. Alle drømmer om at få en helt lag-fri gamingoplevelse på de højeste settings. Dit grafikkort skal derfor kunne leve op til dine forventninger, om det så er mainstream gaming, professionel gaming eller et med mange forskellige specifikationer.

Men hvilke overvejelser skal du gøre dig, inden du vælger dit næste graffikkort? Det fortæller vi dig om i nedenstående købsguide.

Hvor mange CUDA kerner skal et grafikkortet have?

Når du skal vælge grafikkort, er der mange faktorer, som du kan overveje. Skal den være bedst til gaming, have en detaljeret grafik eller bruges til content creation?

Her er det godt, at have mange CUDA (Compute Unified Device Architecture) kerner, for at CPU-kernerne kan udføre flere beregninger på samme tid. Jo flere CUDA kerner, jo mere data kan behandles på samme tid.

Hvor mange CUDA kerner, som du skal have, handler om, hvor tunge programmer du kører. Det kan dog også blive påvirket af den ydeevne, som resten af dit hardware har. Andre komponenter i computeren kan også påvirke computeren, såsom dens processortype og VRAM-kapacitet.

Hvornår skal du skifte dit gamle grafikkort ud med et nyt?

Grafikkort bliver som så meget andet elektronik forældet med tiden, og derfor er det en god ide at få dem opdateret.

Hvis din bærbare eller stationære pc er begyndt at lagge eller fryse, så kan det være en god ide at overveje at opdatere dit grafikkort til en nyere model. En anden grund kan være, at din computer ikke åbner programmer hurtigt nok op mere. Det er alt sammen tegn på, at dit grafikkort ikke kan følge med mere. Så kan det være en god ide at få det opdateret, så dine programmer og spil kan kører fejlfrit de næste mange år endnu. Måske endda med en endnu bedre gaming oplevelse.

Opløsning og videohukommelse – Hvor god er din skærm?

Jo bedre opløsning på din skærm, jo bedre grafikkort har du brug for. Grafikkortet skal være med til at “skubbe” pixels ud til skærmen, så hvis du har en 4K skærm, så har du også brug for et stærkt grafikkort.

Har du lige opdateret til en ny skærm, men synes stadig at det ikke står klart? Så kan det være fordi, at din grafikkort ikke kan levere nok opløsning. Hvis du har en 4K skærm til gaming, så anbefaler vi, at du har et grafikkort på minimum 8GB hukommelse. Gamer du derimod på en skærm med 2560x1440p eller lavere, så er 4GB videohukommelse tilstrækkeligt.

Overclocking af grafikkortet

Overclocking er et kendt ord indenfor gaming verden, da det handler om at få sit grafikkort til at performe optimalt. Det handler om, at du presser dit grafikkort til det yderste, så det begynder at halte med at følge med. Men frygt ej, for det er sådan, man får verdens bedste grafikkort.

Grafikkortene skal nemlig arbejde på højtryk, for at de kan performe optimalt, da den dermed vil arbejde hårdere og derefter levere bedre resultater. Så hvis gamingoplevelsen fra starten af på dit nye grafikkort ikke er optimal, så sørg for at du får overcloket det.

Tjek dog først garantien på dit grafikkort, inden du gør det. Nogle forhandlere frafalder garantien, hvis du har overclocked dit grafikkort. Mange gør det dog ikke, da det er den bedste måde til at få det optimale ud af kortet. Men tjek en ekstra gang for at være sikker.

Husk også, at overcloking ikke gør at specifikationerne på dit grafikkort bliver bedre. Det gør bare, at de spil du i forvejen kan spille, kommer til at kunne flyde endnu bedre. Du vil dog ikke være i stand til at spille nogle nyere spil, som kræver et kraftigere grafikkort.

Hvor mange RAM og hukommelse skal et gaming grafikkort have?

RAM i et grafikkort handler ikke om, hvor hurtigt et spil skal kunne spilles. Det handler mere om, når billeder skal vises i høj opløsning, og hvor mange farver, der skal fremstilles. Hvis du er en af dem, som spiller i lav opløsning, for at få højest mulig ydeevne, så er det lige meget, hvor mange RAM dit nye grafikkort har. Er du dog en af dem, som gerne vil køre på de højeste indstillinger og få den fulde grafiske oplevelse, så kan det være fornuftigt at vælge et grafikkort med mange RAM.

Som tidligere nævnt, så skal du minimum have 8 GB RAM, hvis du har en 4K skærm, for at få den fulde oplevelse af grafikken og farverne. Har du derimod en skærm med 1920x1080p, så kan du klare dig med 4 GB.

Tænk derfor på dit set-up her og nu. Er det sådan du tænker det ser ud i fremtiden også? For hvis du snart overvejer at få en 4K skærm, så opgrader dit grafikkort, så du ikke behøver gøre det igen senere.

Hvilke spil spiller du?

Er du allerede vild med et spil som Call of Duty, League of Legends eller Dota? Så ved du også, hvor irriterende det er, når du lagger, eller hvis du ikke har en høj nok FPS.

Alle spil har en optimal liste for, hvilke funktioner og specifikationer en computer skal have, for at spillet kører gnidningsfrit på højeste setting.

Kig derfor godt efter her og find som minimum et grafikkort som kan opfylde dine ønsker og mål med grafikken. Derudover kan du se, om der er nye spil på vej, som måske kræver bedre ydeevne på dit grafikkort. På den måde kan du sikre dig for den umiddelbare fremtid.

Hvor dyr i drift skal den være?

Vi har taget fem meget forskellige bud dit nye perfekte grafikkort. Det bedste kort for dig vil altid være en kombination af de forskellige specifikationer, som er listet ovenfor.

En sidste ting, som vi gerne vil gøre dig opmærksom på, er, at de har meget forskelligt påkrævet strømforsyning.

ASUS DUAL-GTX1650-4G kræver mindst på blot 75W, mens ASUS GeForce RTX 3080 kræver mest på hele 850W. En stikkontakt kan klare forskelligt omfang af watt, og de fleste danske stikkontakter vil sagtens kunne klare den kraftigste. Problemet kan opstå, hvis du sætter for mange strømforbrugende komponenter (skærm, bundkort, tastatur osv) til i samme stikkontakt. Så læg eventuelt tallene sammen inden du køber et grafikkort, så du er sikker på at det hele kan spille.

FAQ

Hvilket grafikkort er bedst i test?

Det bedste grafikkort i test er MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC HDMI 3xDP 6GB, som samtidigt er et godt og økonomisk bud på et stærkt grafikkort, som kan trække de fleste spil.

Skal jeg overclocke mit grafikkort?

Det er ikke noget, du absolut skal gøre. Mange vælger at gøre det, for at få sit grafikkort til at performe på bedste niveau. Du træner nemlig dit grafikkort til at performe bedre, ved at udfordre det. Men hent gerne et software program, som kan gøre det nemt for dig at gøre. Husk dog at være opmærksom på garantien. Nogen gange frafalder den, men de fleste gange anbefaler producenterne også, at du gør det.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×