GPS Test: Find den bedste GPS til bil

Vil du gerne have lettere ved at finde vej? Så er det perfekt, at du er landet her i vores GPS test, hvor vi har fundet frem til ikke bare dén bedste GPS, men de 5 bedste GPS’er, der er på markedet lige nu.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Garmin DriveSmart 61LMT-D GPS
TESTVINDER

Garmin DriveSmart 61LMT-D GPS

Garmin DriveSmart 61 LMT-D er en meget intelligent GPS med 6,96″ touchskærm, trafikopdateringer og et livstidskort. Garmin GPS er designet til at øge din opmærksomhed på trafikken med forskellige typer af alarmer og er derfor…

Garmin DriveSmart 61LMT-D GPS 1

Garmin DriveSmart 61LMT-D GPS

tomtom 2

TomTom Start 52 GPS

Garmin Zumo 595LM GPS 3

Garmin Zumo 595LM GPS

TomTom GO Professionel 520 GPS 4

TomTom GO Professionel 520 GPS

Garmin Drive 51 LMT-S GPS 5

Garmin Drive 51 LMT-S GPS

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Har du ikke nogen stedsans? Eller synes du bare, det er rart at have en GPS ved hånden, når du skal køre langt eller skal på ferie? Så er du langt fra den eneste.

GPS’en har de senere år om noget erstattet det traditionelle kort. Det er også med god grund, da en GPS er fantastisk til at guide – også når der er kø eller andre forhindringer forude.

Med dens stigende popularitet er der naturligvis også kommet en del GPS’er på markedet, hvilket kun gør det sværere at finde den helt rette. Det er vi meget opmærksomme på, hvorfor vi også har lavet netop denne test. For så er du nemlig fri for at scanne markedet og internettet for samtlige GPS’ere og selv finde frem til, hvilken der er den bedste.

Vi håber, det kan hjælpe dig til at komme på farten lige om et øjeblik!

Herunder finder du de 5 bedste GPS’ere, der er på markedet lige nu. Det er ikke bare de bedste, fordi det er noget, vi har fundet på. Nej, vi har brugt en masse tid på at screene internettet og diverse tests for produkter. Dette har ledt os til, at nedenstående modeller er dem, som forbrugerne og eksperterne bedst synes om. Altså er der også gode chancer for, at der er en GPS’er iblandt, som du også synes er det perfekte valg til dig og din bil.

For at give dig det bedst mulige udgangspunkt for at vælge den bedste GPS, kommer vi i teksten herunder til at uddybe, hvad du kan forvente dig af de enkelte modeller, og hvad deres fordele og eventuelle ulemper er. Har du lyst til at vide mere, end hvad vi fortæller om i vores test, kan du ligeledes klikke dig direkte videre til en god og billig forhandler, hvor yderligere tekniske specifikationer vil fremgå ved den enkelte GPS.

Garmin DriveSmart 61LMT-D GPS

Garmin DriveSmart 61LMT-D GPS
Fordele
 • pros-icon.svg Håndfri funktion
 • pros-icon.svg God størrelse på skærmen
 • pros-icon.svg Nøjagtig kort
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er ikke noget dårligt at finde om denne GPS

Detaljeret gennemgang

Garmin DriveSmart 61 LMT-D er en meget intelligent GPS med 6,96″ touchskærm, trafikopdateringer og et livstidskort. Garmin GPS er designet til at øge din opmærksomhed på trafikken med forskellige typer af alarmer og er derfor et rigtig godt valg, når der skal køres på lande- og motorveje.

Det smarte ved denne Garmin enhed er, at den giver beskeder til dig som chauffør, mens du kører. Det er alt sammen praktiske beskeder om trafikken og ruten, hvilket gør det mere sikkert for dig at køre – også fordi du som bilist får et øget fokus på trafikken. Det er blandt andet beskeder om forandringer i trafikreguleringer, hastighedsbegrænsninger eller fotofælder. Derudover fortæller den dig også, når det er ved at være tid til at tage en pause fra kørslen. Sætter du derfor sikkerhed højt, når du kører bil, er denne GPS et fremragende valg.

Gør brug af stemmestyring for højere sikkerhed

Vil du gerne gøre din kørsel endnu mere sikker, kan du også forbinde GPS’en til din smartphone og bruge den som en håndfri enhed. Altså kan du bruge stemmestyring, hvilket gør GPS’en mere sikker, fordi du ikke behøver tage hænderne af rattet for at indstille den.

Opdatereret kort over Europa

Med denne model behøver du ikke være nervøs for, om du kommer til at køre forkert, eller om du lige pludseligt bevæger dig et sted, hvor den ikke kan vise dig vejen. For den leveres med et fuldstændigt opdateret overblik over Europa. Derudover opdaterer den også selv løbende via sin indbyggede WiFi. Du behøver derfor ikke være nervøs for, om den ikke kender til en ny rundkørsel eller en nyanlagt motorvej. Den guider dig sikkert omkring på veje i Europa.

TomTom Start 52 GPS

tomtom
Fordele
 • pros-icon.svg Den er en billig GPS til bil
 • pros-icon.svg Den har en god skærm
 • pros-icon.svg Den guider dig sikkert på ruter gennem Europa
Ulemper
 • cons-icon.svg Den har ikke stemmestyring

Detaljeret gennemgang

GPS TomTom er nem og enkel GPS med nøjagtig navigation gennem Europa. Den har livstidsopdateringer over kort i hele Europa, har en avanceret hjælper til vognbaneskift og giver også rettidige advarsler ved fotofælder. Med sin forholdsvis lave pris er den en meget populær GPS på markedet.

Med TomTom er du aldrig helt alene i bilen og på vejen, da den med sin avancerede hjælper guider dig ved afkørsler og kryds i rigtig god tid. Den skønne hjælper sørger for, at du ikke kommer til at overse et sving eller er nødt til at foretage et pludseligt kørebaneskift. Den er derfor en god og sikker ven, der gør sit bedste for, at du kommer trygt fra A til B.

Nem GPS montering i bilen

Uanset hvilken bil du har, er denne bil GPS rigtig nem at montere. Der følger nemlig en EasyPort-holder med, som meget nemt kan foldes sammen bag på GPS’en. Dermed kan du tage den med dig, når du skal holde parkeret i længere tid. Det er også grunden til, at den er et populært valg blandt motorcyklister. Sætter du også pris på nemt at kunne gemme den væk igen for folk med lange fingre, er denne et ideelt valg.

Garmin Zumo 595LM GPS

Garmin Zumo 595LM GPS
Fordele
 • pros-icon.svg Giver dig trafikopdateringer
 • pros-icon.svg Gør dig opmærksom på din fart
 • pros-icon.svg Kan bruges til håndfri opkald gennem Bluetooth
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er en relativt dyr GPS

Detaljeret gennemgang

Er der en GPS’er, der er værd at overveje, så er det denne Garmin GPS bil. For den er ikke kun smart, den er også lækker i designet. Med Garmin Adventurous Routing kan du også køre godt i bakket terræn, mens det med den handskevenlige touchscreen også er muligt at indstille den om vinteren uden at få kolde fingre.

Med denne Garmin navigation er det slut med at blive fristet til at pille ved telefonen, når du kører bil. For kommer der et vigtigt opkald, er det muligt at tage den håndholdt takket være Bluetooth. Det gør det langt mere sikkert at have en samtale under kørslen.

Dog bør du aldrig tale i telefon, når du kører i bil, da al samtale nedsætter dit fokus på trafikken. Brug det derfor kun i nødstilfælde eller hold hellere ind til siden eller på en rasteplads, hvis det er et opkald, der ikke kan vente med at blive besvaret.

Smart fartgrænseadvarsel

Det er aldrig en god ide at køre for stærkt, da det er farligt både for dig, andre bilister og bløde trafikanter. Med den smarte fartgrænseadvarsel bliver du også gjort opmærksom på, hvor hurtigt du må køre, og om du overskrider den. Det sparer dig både for bøder men også for potentielt farlige situationer. Den smarte fartgrænseadvarsel er også en af grundene til, at den er en af de bedste navigation til bil.

Spil musik fra Spotify

Har du ikke lyst til både at skulle holde styr på en GPS og på radioen? Det kan vi godt forstå, og det er heller ikke nødvendigt med denne GPS. For mens du er på tur på vejene i Danmark og Europa, kan du sætte dit favoritmusik på gennem Spotify. Dette er den nemlig kompatibel til – og med indbyggede højttalere i GPS’en, er det ikke nødvendigt at tænde for radioen.

TomTom GO Professionel 520 GPS

TomTom GO Professionel 520 GPS
Fordele
 • pros-icon.svg Fremragende GPS-navigationsenhed til især større køretøjer
 • pros-icon.svg God navigation under lange ture
 • pros-icon.svg Har mange og smarte funktioner
 • pros-icon.svg Billig GPS i forhold til de mange funktioner
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er ikke noget dårligt at sige om TomTom Professionel

Detaljeret gennemgang

TomTom Go Professionel 520 er en god GPS, der særligt egner sig til større køretøjer og til dig, som ofte skal køre langt i hverdagen. Skærmen er forbedret, ligesom den har flere og bedre funktioner sammenlignet med TomTom Start. Er du derfor meget på vejen, er denne et oplagt valg.

Med TomTom GPS kan du undgå pludselige opbremsninger, fordi den i god tid kommer med advarsler omkring trafikken forude. Kender du også farlige steder flere steder på vejen til destinationen, kan du i god tid få at vide, hvordan trafikken er her. Derudover giver den også besked om, hvor der er kø, hvor lang køen er og eventuelt også, hvor farlige stederne er. Det giver dig en langt mere sikker og behagelig kørsel.

Hold altid den rette fart

Om du skal køre en lang rute eller blot har et lille stykke vej til din næste destination, lader GPS’en her dig altid vide, hvor hurtigt du kører, og det er for stærkt. Det er med til at gøre den til den bedste GPS til bilen – særligt fordi den også er rigtig god til at komme med advarslerne i god tid. Jo mere du overholder fartgrænserne, jo mere sikkert er det også for dig at køre.

Interessepunkter for lastbiler og busser

Leder du efter en GPS’er, der ikke kun er god at bruge i bilen, men som du også kan tage med dig, når du skal køre lastbil på arbejdet eller måske skal køre en autocamper til ferien? Det smarte ved denne GPS’er er, at den har mere end 50.000 lastbils- og bustankstationer, p-pladser og restauranter i systemet. Dermed kan du nemt finde frem til steder, hvor det er godt at holde ind for et hvil. Funktionen kan naturligvis også bruges til bil til de længere ture.

Garmin Drive 51 LMT-S GPS

Garmin Drive 51 LMT-S GPS
Fordele
 • pros-icon.svg Det er en af de billige GPS til bil
 • pros-icon.svg Du får advarsler om fart på vejen
 • pros-icon.svg Den planlægger din rute meget præcist
Ulemper
 • cons-icon.svg Rutevisningen er ikke så moderne at se på

Detaljeret gennemgang

Garmin er uden tvivl en af de bedste GPS’er. Denne er ingen undtagelse, da den har chaufføradvarsler, live-tjenester med opdaterede oplysninger om trafikken, forudindlæste interessepunkter og meget andet, som giver dig al den hjælp og sikkerhed, du har brug for, når du skal ud og køre på de danske og europæiske veje. Alt i alt en rigtig god GPS.

Som med de øvrige GPS’er fra Garmin i denne sammenligning, er denne en rigtig god og pålidelig model, som er skabt til at give dig så sikker en køretur som overhovedet muligt. Med advarsler om farten, trafikpropper og meget andet, som er nødvendigt for en god og sikker tur i bilen, er denne et rigtig godt valg.

Det er en af de billige modeller, hvilket også kan ses i kvaliteten af kortet, som er af et lidt gammeldags udseende. Dog fejler kortet intet og navigerer dig til fulde derhen, hvor du skal. Den er ikke så smart, at den har stemmestyring eller er en håndholdt GPS – til gengæld har den en præcis rute visning.

Fortæller anvisninger i god tid

Din kørsel bliver mest sikker af at få fortalt, hvor du skal køre hen i god tid. Det gør modellen her også. For med Garmin Real Directions får du letforståelige retningsanvisninger, uanset om du skal igennem et kryds, køre mellem bygninger eller finde den rette parkeringsplads. Alt du skal gøre er blot at lytte efter GPS’en – så kommer du sikkert frem.

Guide

Vil du gerne være helt sikker på at købe den rette GPS til din bil? Så kræver det kun nogle ganske få overvejelser. For de er gode at gøre sig, inden du får den købt, så du ikke bliver skuffet over, at den måske ikke har den bedste touchskærm, ikke kommer med trafikopdateringer eller måske har en skærm, der er svær at se noget på.

Vi giver dig herunder de bedste overvejelser omkring din nye GPS’er, så du kan være sikker på at vælge den helt rette og få en endnu større køreglæde fra første øjeblik, du bruger den.

Funktioner

Hvilke funktioner er vigtige for dig hos din kommende GPS? Dette er en god overvejelse at gøre, da der er stor forskel på, hvad diverse GPS’er kan. Særligt er der forskel på, om de har Bluetooth, en god touchskærm, en nøjagtig navigation, og om de kan styres ved hjælp af Siri og Google Now.

Altså bør du overveje, hvor teknologisk et vidunder din GPS gerne skal være – og om du har behov for det meste smarte, eller om en ganske simpel og enkel GPS er nok for dig i forhold til, hvor ofte du kommer til at bruge den.

I vores bedste GPS test har vi forsøgt at highlighte så mange funktioner ved de enkelte modeller som muligt, så du har et rigtig godt udgangspunkt for at vælge den rette. Læs derfor gerne nøje vores beskrivelser.

Kort

Hvordan vil du gerne have, at kortet i GPS’en skal være? For dette er der stor forskel på, afhængigt af model og årgang. Jo ældre en model, bil du vælger, jo mere gammeldags vil kortet være i designet. Holder du derfor mere af et mere moderne kort, som du også er sikker på, er fuldstændig opdateret, bør du gå efter en nyere GPS som dem , vi har her i vores GPS til bil bedst i test.

Design

Selvom der naturligvis ikke er så mange afvigelser i designet af GPS’er, er det nu stadig noget, du kan tage med i dine overvejelser. Der er nemlig forskel på, hvor stor skærmen er, hvor tyk rammen om skærmen er, samt hvordan den skal monteres. Vil du derfor gerne være glad for din GPS på længere sigt, bør du også tænke nærmere over designet.

Pris

Pris er den altid nødvendige faktor at tale om, når noget nyt skal købes. Sådan er det selvfølgelig også ved din kommende GPS, da der er stor forskel på, hvad de koster. De kan nemlig fås fra under 1.000 kroner og op til på den anden side af 3.000 kroner, hvilket også er gældende i vores test af GPS.

Har du derfor et bestemt budget, du skal holde dig til, bør du først og fremmest sortere modeller fra efter dette. For det gør din søgning meget nemmere og mere enkel. Selv hvis du er nødt til at gå efter en af de billigere modeller, kan vi glæde dig med, at du generelt får rigtig meget GPS for pengene.

FAQ

Hvilken GPS er bedst i test?

Garmin DriveSmart og TomTom Professionel er to GPS’er, som tåler lidt ekstra opmærksomhed. For det er rigtig gode modeller, der giver en høj sikkerhed på vejene. De har begge en masse nyttefulde funktioner, som ikke kun gør dig glad nu men også på længere sigt. Tjek dem gerne ud. Dog bør du stadig også give de øvrige udvalgte modeller lidt opmærksomhed, da de bestemt også er gode til at lægge de rette ruter, give dig besked om farten og meget andet, som er forventet af en GPS. Vælg den, som passer bedst til dine behov. For det bliver du mest glad for på sigt.

Hvad er en GPS?

En GPS er en forkortelse for Global Positioning System og blev faktisk oprindeligt udviklet af Forsvarsministeriet i USA til militært brug. I dag bruges det også af civile særligt i biler, hvor det kan bruges til at beregne lokationen samt finde vej til en ønsket destination. Det er netop meningen med denne type af GPS’ere, som vi nævner i testen her. For med den kan du få den bedste rute til den ønskede destination, trafikopdateringer undervejs og generelt bare nøjagtig navigation. Den er derfor din højre hånd i bilen, uden den er forstyrrende imens. Du behøver derfor ikke have din mobil liggende til at guide dig, men kan i stedet blot kigge eller lytte til GPS’en, mens du kører. Husk altid at indstille den, inden du kører. Uopmærksomhed kan være fatalt i trafikken både for dig selv og andre.

Hvorfor skal man bruge en GPS?

En GPS er ikke et nødvendigt onde i bilen. Men den kan være en rigtig god hjælp at have til navigation, hvis du generelt ofte kører steder, hvor du ikke har været før, eller du godt kan lide at køre langt. Den er et meget bedre alternativ til en mobil, da den er mere nøjagtig og ikke forstyrrer på samme måde (du bliver ikke fristet til at læse SMS’er med mere). Dertil gør den også kørsel mere sikker i områder, hvor du ikke har været før, da du ikke kommer til at bremse pludseligt op eller bliver uopmærksom, fordi du kom til at køre for langt. Endeligt kan en GPS i flere tilfælde også give dig trafikmeldinger. Dermed kan du undgå at holde i kø eller køre udenom andre forhindringer. En GPS er derfor et rigtig godt valg, hvis du ønsker hjælp til at finde vej, når du kører.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×