Gamer mus test – Den bedste gamer mus 2022

Af Camilla BAdge
Camilla

Camilla er mor til to raske drenge og har et dejligt hus lige udenfor København. Hun er en rigtig projektleder type - også i sit private liv. Når der skal...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i vores gamer mus test, hvor vi anmelder de 5 bedste gamer mus, som er velegnede både til hobbybrugeren og til den professionelle.
En gamer mus kan være et utroligt vigtigt redskab for dig, der spiller meget computer. Måske spille bare computer i din fritid, eller måske er det nærmere med en professionel karriere for øje.

Der findes mange forskellige mus til gaming, og derfor kan det netop også være svært at vælge den rigtige, som passer bedst til dig. Ligesom der er mange forskellige gamere, er der nemlig også mange forskellige mus, og ikke alle passer til den enkelte gamer.

Vi har testet fem forskellige bud på en rigtig god gaming mus, og du kan sammenligne specifikationerne for de enkelte modeller i vores sammenligningstabel. Desuden kan du i vores købsguide få en masse gode råd til, hvordan du vælger den bedste gamer mus til dig og dit behov.

Logitech G502 Hero

bedste i test

Fordele
 • pros-icon.svg Programmérbare knapper
 • pros-icon.svg Ekstrem høj præcision og nøjagtighed 
 • pros-icon.svg Justerbar vægt og følsomhed
Ulemper
 • cons-icon.svg Vejer en smule meget til brug i nogle typer computerspil 

Detaljeret gennemgang

Denne Logitech gamer mus er blandt de allerbedste på markedet. Denne mus kommer med flytbare vægtlodder og har derudover brugerdefinerede spilprofiler. Det gør denne mus velegnet til flere forskellige gaming formål.

Dette er blandt de hurtigste og mest præcise gamer mus, og den er udstyret med den nyeste teknologi inden for billedbehandling, og du får den med en IPS på over 400 samt en suveræn ensartet præcisering. Musen har mange knapper, nemlig hele 12 programmerbare knapper, så du selv kan tildele de enkelte knapper dine yndlings kommandoer. Desuden gemmes dine indstillinger i musens indbyggede hukommelse.

Det er naturligvis en gamer mus med lys, og du kan selv vælge, hvordan du ønsker, at den skal lyse. Du får altså en super personlig gamer mus, som du kan indstille præcis, som det passer dig.

Denne gamer mus fra Logitech giver dig altså et hav af muligheder, og den egner sig godt til langt de fleste typer computerspil. Du kan endda let styre din DPI-indstillinger, hvor du kan skifte mellem op til fem DPI-indstillinger med blot et enkelt klik på musen.
Gamer musen fra Logitech anbefales både af forbrugerne og eksperterne, og den er flere gange kåret til bedst i test.

SteelSeries Rival 3

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Letvægts gamer mus 
 • pros-icon.svg Høj levetid som er vurderet op til 60 mio. klik
 • pros-icon.svg Brugervenlig
Ulemper
 • cons-icon.svg Sensoren er mindre følsom sammenlignet med de andre gamer mus i testen

Detaljeret gennemgang

Denne gamer mus fra SteelSeries er blandt de bedste gaming mus på markedet til en lavere pris, og inden for gaming verdenen kan man ikke have undgået at støde på SteelSeries. Med en gaming mus som denne fra SteelSeries er du sikret topklasse ydeevne og et lækkert design.

Denne gaming mus kommer med optisk sensor med TrueMove, som sikrer sublime præstationer i turneringer. Desuden vejer denne gamer mus ikke ret meget, hvilket betyder, at den er velegnet til spil, der kræver særlig præcision, og samtidig kan du bevæge musen hurtigere.

Denne SteelSeries gamer mus har seks knapper, hvilket gør det nemt og overskueligt at bruge musen. Alligevel fungerer den også godt til den mere hardcore gamer, da det samtidig er muligt at bruge mange funktioner, da det selvfølgelig er programmerbare knapper.

SteelSeries er kendt for at udvikle produkter af høj kvalitet, og denne lettere mus er ingen undtagelse. Den er nemlig vurderet til at have en levetid på op til 60 mio. klik.

Her får du altså en billig gamer mus, som samtidig er en god mus, der leverer utrolig gode resultater og er velegnet både til den nystartede gamer inden for e-sport samt den øvede.

Fordele
 • pros-icon.svg Trådløs gamer mus
 • pros-icon.svg 18.000 DPI for høj præcision 
 • pros-icon.svg Med udskiftelige sidegreb
Ulemper
 • cons-icon.svg Vejer mere end de andre gamer mus, som vi har testet

Detaljeret gennemgang

Er du ude efter en gamer mus af højeste kvalitet og med den nyeste og bedste teknologi? Så vil denne trådløse gamer mus fra Corsair være et rigtig godt valg. Med en trådløs gaming mus får du en helt ny og ubegrænset oplevelse, og intet kan komme i vejen for dit spil.

Den trådløse gamer mus fra Corsair har en batterilevetid på op til 50 timer, så der er nok batteri til rigtig mange gaming timer. Gamer musen kan nemt tilkobles via Bluetooth eller en USB-modtager.

Den er udstyret med en optisk sensor med 18.000 DPI, hvilket sikrer ekstrem høj præcision og nøjagtighed. Denne mus er således også egnet for professionelle gamere, der er på udkig efter en trådløs version.

Med denne gamer mus får du otte knapper, som kan programmeres, som du ønsker. Musen har integreret profil lagring, så dine indstillinger gemmes på musen.

Udover at være en utrolig god gamer mus, så ligger den også godt i hånden, hvilket kan have stor betydning. Den kommer nemlig i en bekvemmelig pasform med udskiftelige sidegreb, så du kan tilpasse den perfekt til dit greb. En dynamisk RGB-belysning og integreret lysbjælke sørger derudover for, at designet spiller maks.

Logitech G305 Lightspeed

bedste trådløse mus

Fordele
 • pros-icon.svg Trådløs mus
 • pros-icon.svg Meget lang batterilevetid 
 • pros-icon.svg Letvægtsdesign
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke vildt mange muligheder for at indstille musen

Detaljeret gennemgang

Her får du en trådløs gamer mus af højeste kvalitet fra Logitech. Musen kommer med den optiske sensor HERO med 12.000 DPI, og så vejer den ikke ret meget.

Den lette vægt gør det muligt at navigere præcist og hurtigt med musen, og den har en reaktionstid på 1 ms. Det gør den velegnet til mange typer af computerspil.

Denne gamer mus har i alt seks programmerbare knapper, og du kan nemt gemme op til fem profiler med op til fem DPI-niveauer på denne gamer mus med indbygget hukommelse.

Den trådløse mus har derudover en imponerende batteritid på hele 250 timer på et enkelt AA-batteri. Og det er blandt andet på grund af den ekstraordinære lange batteritid, der placerer denne gamer mus som den bedste trådløse gamer mus i denne gamer mus test.

Denne fremragende gamer mus kommer i fem forskellige farver, som du frit kan vælge mellem, og selve designet er rent og enkelt. Det er et godt valg for mange gamere, som ønsker en trådløs model til forskellige typer af spil.

Dog vil mange professionelle gamere måske foretrække endnu flere knapper, end hvad denne fra Logitech kan levere. Dog er knapperne programmerbare, hvilket er en fordel.

Razer DeathAdder Elite

bedste ergonomiske

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk mus 
 • pros-icon.svg Personliggør med millioner af dynamiske farver
 • pros-icon.svg Udarbejdet i samarbejde med førende producenter samt e-sport professionelle
Ulemper
 • cons-icon.svg Den ergonomiske form er ikke for alle

Detaljeret gennemgang

Razer har udviklet en gamer mus til alsidig brug. Den kommer med alle de nødvendige funktioner og lidt til. Den har en optisk sensor med 16.000 DPI, hvilket er rigeligt til langt de fleste gamere.

Denne gamer mus er udviklet i et særligt ergonomisk design, som betyder, at den ligger utrolig godt i hånden. På den måde kan du bruge den i timevis ad gangen uden problemer. Den har desuden to gummi sidegreb, som yderligere optimere designet og brugeroplevelsen.

Den er udviklet i samarbejde med professionelle gamere, og den opfylder alle de strenge krav både i forhold til teknologi, ergonomi og holdbarhed.

Selve musetasterne er udviklet med den nyeste teknologi, som sikrer den hurtigste responstid i spil samt utrolig holdbarhed på op til 50 mio. klik.

Denne gamer mus fra Razer har syv programmerbare knapper og vejer 105 gram. Det gør den til en god, alsidig og stabil gamer mus sammen med det ergonomiske design. Samtidig er dette blandt nogle af de mest populære gamer mus på markedet, og den klarer sig rigtig godt i flere tests. Den bliver brugt både af amatører og professionelle gamere inden for e-sport.

Guide

En gaming mus er et yderst vigtigt redskab, når du spiller computerspil. Det er faktisk en hel uundværlig del af dit udstyr, og den vil formentlig ligge i dine svedige håndflader i mange timer, mens du deltager i intense turneringer bag din computerskærm. Måske spiller du blot computerspil nogle timer i din fritid, men du ved alligevel, at din mus er et vigtigt redskab.

Derfor bør man også vælge sin gaming mus med omhu, og man bør vælge en, der passer perfekt til netop dig og dine behov. Det kan dog være svært at vælge mellem de mange forskellige gamer mus på markedet. Derfor har vi i denne købsguide samlet nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge den bedste gaming mus til dig.

Typer af mus

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at der findes forskelliger typer af gaming muse. Nogle gaming mus er særligt gode til nogle typer af spil men egner sig ikke godt til andre – og omvendt. Samtidig er nogle mus også særligt udviklet til en særlig hånd. De forskellige typer af mus kan deles op som nedenfor.

Højrehånds mus

En højrehåndet mus er naturligvis udviklet til at blive brugt med højre hånd. Denne type mus vil du se flest af på markedet, da langt de fleste foretrækker at spille med højre hånd. Her vil der ofte sidde en række ekstra knapper på musens venstre side, som kan betjenes med din tommelfinger.

Venstrehånds mus

En venstrehåndet mus er, som navnet antyder, en gaming mus, der er udviklet til at blive brugt med venstre hånd. Disse produceres ikke i så vidt omfang som den højrehåndede model, og det kan være svært at finde dem hos alle forhandlere.

Ambidekstral mus

Denne type mus er udviklet således, at den både kan betjenes med højre og venstre hånd. Musen er nemlig udformet symmetrisk, så den ligger ens samt godt i hånden uanset om du bruger den med højre eller venstre hånd.

Trådløs

Størstedelen af de gamer mus, der er på markedet hører under kategorien ‘kablet gamer mus’. Dog har man i de senere år virkelig formået at udvikle fantastiske trådløse versioner, som præsterer lige så godt. I dag kan de både udvikles til at veje minimalt og samtidig have en lang batterilevetide, hvilket sikrer en unik og grænseløs brugeroplevelse.

Letvægt mus

En gaming mus i et letvægtsdesign har mange fordele med sig, og de er også blevet populære. En let vægt gør musen ekstremt hurtig, og du kan flytte den hurtigt og præcist, hvilket kan være utrolig gavnligt i nogle typer af spil.

Funktioner

En gamer mus adskiller sig fra en almindelig mus ved blandt andet at have mange forskellige funktioner. De fleste gamer mus kommer nemlig med flere knapper end de almindelige mus. Disse ekstra knapper kaldes også makro-knapper. Som regel kan disse makro-knapper programmeres helt som du ønsker, hvilket giver dig uanede muligheder. Ofte er det nødvendigt at indstille en software for at kunne indstille knapperne, men det er ofte nemt at gøre.

DPI er også noget, som de fleste gamer mus har. Knappen til at styre DPI sidder ofte bag rullehjulet, som kan betjenes mens du spiller. DPI afgør hvor meget du skal bevæge din mus, før der sker noget på din skærm. Jo højere DPI, jo mindre skal du bevæge selve musen.

En tredje funktion, som næsten alle gamer mus har er RGB-belysning. Med dette er det muligt at skifte mellem mange forskellige farver.

En sidste ting, der er væsentligt at nævne i forhold til funktioner, er profiler. Det kan nemlig være en god ide at gå efter en gamer mus med mulighed for at lagre profiler på en indbygget hukommelse. På den måde kan du indstille forskellige profiler, hvis du eksempelvis ønsker forskellige indstillinger på knapperne alt efter, hvilket spil du spiller.

Sensor

Der findes overordnet to forskellige typer af sensor: En optisk og en laser.

De mest populære gaming mus har den særlige optiske sensor. Optiske sensorer tager mange billeder i sekundet, og kan på den måde lære at genkende dine træk og bevægelser med musen. Musen nærmest afkoder den overflade, som du bevæger musen på. En optisk sensor bruger UV-lys, hvilket betyder, at den ikke kan anvendes på alle overflader. Ofte kan det være en god ide at købe en særlig musemåtte med, som er velegnet hertil.

En mus med laser sensor ligner meget den optiske. Forskellen ligger, hvilket lyskilde de bruger. En gamer mus med laser sensor benytter nemlig laser frem for UV-lys. Denne type sensor kan derfor også bruges på eksempelvis glasoverflader. Der kan dog opleves fejl med laser sensoren, hvor accelerationen kan være langsommere end med den optiske sensor.

Størrelse og vægt

Det er vigtigt at vælge en gamer mus, som passer til din hånd. Vores hænder er ikke one size og derfor er gamer mus heller ikke. Det er derfor vigtigt at vælge din nye mus i den korrekte størrelse. Du skal nemlig formentlig bruge den i mange timer. Der findes guides på nettet, som kan hjælpe dig med at vælge den korrekte størrelse gamer mus til din hånds størrelse. Normalt kan du få en gamer mus i tre forskellige størrelser: Small, medium og large.

Derudover er vægten på gaming musen også vigtig. De mest populære gamer mus i dag vejer ikke ret meget. Den perfekte mus for mange er en mus, der næsten ikke vejer noget. Det betyder nemlig, at musen er hurtigere og mere nøjagtig i sine bevægelser. Nogle gaming modeller kan endda fås med justerbar vægt, hvor du på den måde selve kan tilpasse musen alt efter, hvilken type spil du ønsker at spille. Det kan være en god ide at vælge en justerbar mus, så du kan bruge den samme gamer mus til flere forskellige typer af spil.

Design

Foruden funktionalitet er det måske også vigtigt for dig, at dine nye gamer mus lever op til dine ønsker i forhold til design og stil. Du kan næsten være sikker på, at de bedste gamer mus på markedet kan indstilles i forhold til farve og lys. Så kan du helt selv bestemme, hvilket udtryk du ønsker, at dit gamer udstyr har.

Uanset hvad kan det være en god ide at prøve og se nogle forskellige gamer mus i virkeligheden. Det kan nemlig hjælpe dig med at vælge den helt rette model for dig.

FAQ

Hvilken gamer mus er bedst i test?

Den bedste gamer mus i test er Logitech G502 Hero. Her får du virkelig en mus, der kan tilpasses præcis til dig. Det er muligt at programmere musens 11 knapper samt tilpasse musens vægt. Du får en nøjagtig og præcis mus, der egner sig til mange typer af spil.

Hvad er den letteste mus?

Den letteste mus i denne gamer mus test er SteelSeries Rival 3. Musens vægt kan have stor betydning for din præstation i forskellige spil. En let mus er ofte mere præcis og kan være fordelagtig til konkurrenceprægede spil, der kræver en præcise og hurtige bevægelser.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×