Foodprocessor test: Se de bedste foodprocessorer her

Vil du gerne gøre tiden i køkkenet nemmere? Så er det så absolut en foodprocessor, du skal have fat i. Og hvorfor så ikke købe den bedste? Det får du i hvert fald mulighed for her i vores foodprocessor test, hvor vi tester de 7 bedste foodprocessorer.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Magimix C5 5200 XL 2

Magimix C5 5200 XL

Kenwood FCM316SS Multipro Compact 3

Kenwood FCM316SS Multipro Compact

OBH Nordica 6795 First Kitchen foodprocessor 7

OBH Nordica 6795 First Kitchen foodprocessor

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Har du børn? Eller kan du bare godt lide at bruge masser af tid i køkkenet?

Når der skal laves meget mad, er der som regel en del opgaver i køkkenet at tage sig af. Men, alle opgaverne behøver slet ikke være så besværlige eller tage ekstra lang tid, da en foodprocessor vil kunne hjælpe dig. For den er ganske enkelt et ekstra sæt hænder i køkkenet, da den kan klare dine hakke-, snitte-, rive- og ikke mindst blandeopgaver.

Ikke alene vil den kunne hjælpe dig en del. Den vil også kunne klare opgaverne til større perfektion, end hvad du selv kan.

Derudover har den også en større kapacitet sammenlignet med en blender eller minihakker. Der er med andre ord kun fordele ved at investere i en god foodprocessor – og det er netop, hvad vi har fundet til dig her i vores foodprocessor test.

For at du kan komme til at eje en foodprocessor bedst i test, har vi researchet en del på produkter, producenter og ikke mindst forbrugeranmeldelser. Det har givet os et unikt indblik i, hvad der lige nu er de bedste foodprocessorer på markedet.

Alle er de foodprocessorer af allerhøjeste kvalitet. Uanset hvilken du derfor vælger at gå med her fra vores foodprocessor test, kan du være ganske sikker på at få en foodprocessor ved hånden, som er driftssikker og en rigtig god hjælp i køkkenet dag ud og dag ind.

For at gøre det nemmere for dig at vælge én ud blandt de mange, fremhæver vi herunder egenskaberne ved de enkelte modeller, ligesom vi også nævner fordele og eventuelle ulemper, så du får det absolut fulde indblik i hver enkelt model.

Rigtig god fornøjelse og jagt på en foodprocessor bedst i test.

Fordele
 • pros-icon.svg Den har god kapacitet
 • pros-icon.svg Den har mange funktioner
 • pros-icon.svg Vores testvinder
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er en dyr foodprocessor

Detaljeret gennemgang

KitchenAid Artisan foodprocessor er en 4 liter stor køkkenmaskine, der effektivt hjælper dig til de mange opgaver og udfordringer, der er i køkkenet. Foodprocessoren er særdeles robust og holdbar og er både en alsidig foodprocessor såvel som en komplet en af slagsen, der kan skære, hakke, rive, blende og purére. Alt sammen med et meget professionelt resultat.

Med foodprocessoren her skal du ikke være nervøs for, om den er effektiv nok til at skære grøntsager, urter, nødder og andre ingredienser. For den har en justerbar snitteplade med nem justering, som giver mulighed for at skære i både tynde og tykke skiver. Derudover har den naturligvis nogle skarpe blade og hele to optimerede hastigheder, der giver en nøjagtig skæring af både bløde og hårde madvarer.

Lav både små og store portioner

Selvom denne foodprocessor har en kapacitet på helt op til 4 liter, behøver du ikke gøre brug af den store kapacitet hver eneste gang. For der følger nemlig 3 skåle med, der har en kapacitet på 1 liter, 1,2 liter samt 4 liter. Altså kan du sagtens tilberede noget forskelligt, uden nødvendigvis at skulle bruge samme skål og derefter rengøre den. Det er køkkenarbejde gjort nemt og enkelt.

Masser af tilbehør

Når du køber denne foodprocessor Kitchenaid, kommer du ikke til at gå ned på tilbehør. For der følger nemlig hele 11 forskellige styk tilbehør med, som du kan benytte til at snitte, skære, blende og meget mere. Det er en hel verden af udstyr, du bliver præsenteret for – så der er nærmest ikke det, du kan lave med denne foodprocessor.

Magimix C5 5200 XL

Magimix C5 5200 XL
Fordele
 • pros-icon.svg Den har en høj effekt
 • pros-icon.svg Den er i et diskret design
Ulemper
 • cons-icon.svg Har lidt mindre kapacitet sammenlignet med den anden KitchenAid foodprocessor ovenfor.

Detaljeret gennemgang

Magimix er en af de lidt billigere foodprocessorer – dog uden det går på kompromis med kraften bag. For denne er en meget kraftfuld foodprocessor med en effekt på hele 1100 watt og en kapacitet på 3,7 liter. Derudover følger der også en længere række af tilbehør med, som giver dig fri leg i køkkenet.

Har du mange travle hverdage? Så passer foodprocessoren her fra Magimix perfekt ind i din hverdag. For er der noget, den kan, så er det at blende hurtigt. Den blender endda med sådan en fart, at det er lige før, du ikke selv kan følge med. Sådan føles det i hvert fald, når der sættes ekstra fart på foodprocessoren.

Foodprocessor i et diskret design

Foretrækker du foodprocessorer, der er diskrete og ikke tager meget opmærksomhed i køkkenet? Så er denne også et perfekt match, da den ikke tiltrækker meget opmærksomhed med sit diskrete og meget enkle design. Nogen vil måske endda synes, at den kan være lidt kedelig at se på. Men gør det dig ikke noget, fordi du også i forvejen ser på mange andre køkkenmaskiner i dit køkken, er denne en fin tilføjelse til de øvrige, som æstetisk ikke vil fylde mere i rummet.

En vaskeægte testvinder hos Forbrugerrådet TÆNK

Kan du generelt godt lide at have den ene testvinder efter den anden i dit køkken? Foodprocessoren fra Magimix er i hvert fald uden tvivl en testvinder hos Forbrugerrådet TÆNK. Det er med andre ord din garanti for, at du får en foodprocessor, der fungerer rigtig godt og rigtig længe. Sammen med en garanti på 3 år på motoren samt 30 års garanti på selve maskinen, kan du trygt købe denne foodprocessor, da den på alle måder er et sikkert køb.

Kenwood FCM316SS Multipro Compact

Kenwood FCM316SS Multipro Compact
Fordele
 • pros-icon.svg Den er med en unik integreret vægt
 • pros-icon.svg Den har mange redskaber, der følger med
Ulemper
 • cons-icon.svg Den har en lavere kapacitet end andre foodprocessorer

Detaljeret gennemgang

Kenwood er kvalitet, når det er bedst. Det gælder også for denne foodprocessor, som tilbyder så mange unikke funktioner, at det er med at holde tungen lige i munden. Et godt eksempel på dette er den integrerede vægt, som modellen her er den eneste på markedet, der bliver leveret med.

Selvom det for nogle måske kan være en ulempe, at foodprocessoren her ikke har så stor en kapacitet sammenlignet med andre foodprocessorer, er det godt for dig og dem, der ikke har så stort et køkken. For den er netop designet til at passe ind i køkkener, der er små, eller som måske i forvejen lider lidt af pladsmangel på grund af mange andre køkkenmaskiner, der står og venter på at blive brugt.

Flere hastighedstrin og integreret vægt

Kan du klare dig med en kapacitet på 1,2 liter, kan vi glæde dig med, at foodprocessoren har 2 hastighedstrin samt en pulsefunktion. Du kan derfor lave mad i det tempo, der passer dig bedst. Derudover er der også en medfølgende vægtbakke, der kan anvendes på vægten til at veje de ingredienser, du skal bruge. Kvaliteten er der naturligvis ikke en finger at sætte på, da denne er så absolut i top som altid ved Kenwood.

Lækkert og moderne design

Selvom modellen her ikke er en testvinder, er der ikke noget at sætte på designet, som både er moderne og lækkert. Derudover kommer den i en meget diskret farve, som passer ind i langt de fleste danske køkkener. Har du det derfor fint med, at foodprocessoren ikke behøver være en en stærk farve, kan du roligt gå med denne, som er i en afdæmpet og stilren grå.

Fordele
 • pros-icon.svg Den har ledningsoprul
 • pros-icon.svg Foodprocessoren har 3 forskellige hastigheder
Ulemper
 • cons-icon.svg Der følger ikke så meget udstyr med

Detaljeret gennemgang

“Foodprocessor fra KitchenAid” kan du sagtens skrive på din ønskeliste med modellen her, da den både er rummelig og nemt klarer at rive, skære og hvad der ellers er af smarte funktioner. Går du også en smule op i design, er vi sikre på, du falder pladask for denne med sin ikoniske røde farve.

Med en kapacitet på 2,1 liter er det muligt at lave rigtig mange ting i køkkenet. Også de lidt større køkkenopgaver eller den store volumen til børnefamilien. Hvad der er endnu bedre er, at foodprocessoren er meget nem at installere og bruge. Beholderen har nemlig et stort håndtag, og da beholderen er med glatte flader, er den nem at rengøre efterfølgende.

Designet er også vridningsfrit, hvilket betyder at du kan løsne og sætte skålen med blot et enkelt klik. Vil du gerne tilsætte noget olie til din hummus, kan du gøre det gennem det smarte to-i-en indløbsrør, hvor der er et lille hul. Den er derfor på alle måder både nem og brugervenlig i brug.

Få men smarte funktioner

Denne KitchenAid foodprocessor er smart, da den har 3 LED-oplyste knapper med forskellig hastighed. De er meget nemme at bruge både dag som aften. Derudover følger der knive, dejknive, vendbare fine knive, plader og rivskiver med i købet, som gør det muligt for dig at ælte en dej, lave råkost og mange andre lækre sager.

Foodprocessor med god opbevaring

Det er slut med en masse rod med denne model, da det er en foodprocessor med god mulighed for opbevaring af knive og andet tilbehør i beholderen. De kan nemlig sagtens lægges herned, når foodprocessoren ikke længere er i brug. Derudover er der også ledningsoprul i bunden, så den ikke fylder og roder en masse, når den ikke længere er i brug.

Fordele
 • pros-icon.svg Der er rigeligt med tilbehør at vælge mellem
 • pros-icon.svg Den har en god kapacitet på hele 3,5 liter
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er ikke en af de billige foodprocessor

Detaljeret gennemgang

FPM810 er en slidstærk og langt mere intelligent foodprocessor sammenlignet med andre foodprocessorer. Den er med variabel og automatisk hastighedsfunktion, har et stort udvalg af specialdesignet udstyr og mange andre lækre overraskelser, som kun gør dine opgaver i køkkenet meget nemmere.

Når du bruger denne bedst i test foodprocessor fra KitchenAid, behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt du skal blende varme eller kolde ingredienser. Beholderen er nemlig med ThermoResist, der sikrer, at materialet ikke sprækker uanset temperatur.

Derudover er denne model også den første til at bruge det revolutionerende Tritan plast til den 3,5 liters store hovedskål og 1,5 liters miniskål. Beholderne tåler desuden at få mange slag og at komme i opvaskemaskinen gang efter gang.

Lav mad med stor præcision

Kraft mangler der ikke ved denne kitchenaid foodprocessor test, da den viser sig at have hele 1000 watt. Sammen med et dobbelt drivsystem, leverer den en optimal ydelse og hastighed både som blender og som processor. Den automatiske hastighedsfunktion giver maksimal hastighed til hvert eneste tilbehør, mens de otte hastighedsindstillinger giver dig mulighed for total kontrol, når det er nødvendigt.

Det smarte ved denne model er også, at den skifter til økotilstand, når den har været aktiv i 30 minutter. Det betyder, at den går over til at bruge 50% mindre i energiforbrug.

Doser ingredienserne i skålen

Med indbyggede vægte og en praktisk tara-knap, kan du dosere ingredienser direkte i skålen. Altså behøver du ikke en køkkenvægt ved siden af for at dosere de ingredienser, du skal bruge til din dej, hummus eller måske salat. Den er med et smart LD-display, som meget præcist viser, hvor mange gram eller kilo du hælder op af gangen. Du kan derfor trygt bruge den i stedet for en traditionel køkkenvægt.

Fordele
 • pros-icon.svg Den er god til små køkkener
 • pros-icon.svg Der følger det med, du har brug for
Ulemper
 • cons-icon.svg Den er ikke så kraftfuld

Detaljeret gennemgang

Som det antydes i navnet er denne model en lille foodprocessor. Den er perfekt til dig, der måske ikke har så meget plads, eller som blot en gang imellem har brug for at kunne finde en foodprocessor frem til madlavningen. Det gør den hverken mindre god eller mindre effektiv.

Selvom denne ikke kan udråbes som testvinder eller som værende bedst i test, fortjener den alligevel en plads her i testen. For det er en lille og effektiv maskine, som du med fordel kan bruge, hvis du af og til har brug for at bruge en foodprocessor. Den har ikke lige så mange funktioner, som mange af de øvrige modeller her i testen. Til gengæld kan vi stå inde for, at den er i en god kvalitet, og at den leverer det, du har brug for i køkkenet – nemlig en ekstra hånd.

Perfekt i det mindre køkken

Har du ikke så meget plads? Så er der alligevel plads til denne foodprocessor, da den ikke fylder særligt meget. Kapaciteten er ikke lige så stor som andre modeller i denne test. Men det gør ikke så meget, da det blot muliggør, at du kan have den stående fremme i køkkenet, selvom pladsen måske er lidt trang.

Fordelen ved dens størrelse er også, at den er meget nem og hurtig at rengøre. Selvom du måske heller ikke kender Magimix særligt godt som mærke, kan du være helt tryg ved at benytte den, da det er et kvalitetsmærke.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg En høj kapacitet
 • pros-icon.svg Et flot og nordisk design
Ulemper
 • cons-icon.svg Den er ikke lige så kraftfuld som andre modeller i vores food processor test

Detaljeret gennemgang

Søger du efter en billig foodprocessor? Så er det netop, hvad du får med OBH Nordica 6795. For det er en meget enkel men rigtig fin foodprocessor, hvor der følger det nødvendige udstyr med. Derudover har den også et rigtig flot og nordisk design.

Med denne foodprocesssor fra OBH Nordica bliver du ikke mødt af begrænsninger. For der følger alle de jern med, som du har brug for til at skære de tyndeste pommes, rive det fineste råkost eller blende en lækker hummus eller puré. Alle jern er naturligvis fantastisk skarpe med en lang holdbarhed – du behøver derfor ikke skifte dem ud lige med det samme. Mange af delene tåler desuden også at komme i opvaskemaskine.

En flot køkkenmaskine

Er der noget, denne foodprocessor fra OBH Nordica er, så er det flot. Selvom den ikke skiller sig synderligt ud i forhold til andre modeller, er designet nu alligevel værd at lægge mærke til. For det er enkelt, moderne og nordisk, som de fleste herhjemme godt kan lide det. Den fylder ikke særligt meget i udtrykket og kan sagtens stå fremme i køkkenet, uden det bliver for meget.

Jernene opbevares i en skuffe

Det smarte ved modellen her fra OBH Nordica er, at den er udstyret med en smart skuffe, hvori du kan opbevare de jern, der følger med. Det betyder, at de ikke kommer til at fylde for meget i køkkenet, ligesom de heller ikke bliver væk. Det er bare at hive den lille skuffe ud, finde det jern, du skal bruge lige nu og her og så ellers lægge det tilbage, når du er færdig. Nemmere bliver det ikke at passe på dine rive- og skærejern.

Guide

En foodprocessor er et stort køkkenredskab at have stående. Derfor er det også en rigtig god ide, at du gør dig nogle grundige overvejelser, inden du kaster dig ud i købet af en. For det sikrer ikke kun, at du får den bedste foodprocessor men også, at du rent faktisk bliver helt og aldeles sikker på, at det er en foodprocessor, du skal have.

Vi anbefaler, at du gør dig følgende overvejelser:

 • Hvad skal din foodprocessor kunne?
 • Hvad udgør en god foodprocessor?
 • Hvor meget kapacitet skal du bruge?
 • Hvad må den koste?

Vi hjælper dig naturligvis med en uddybning af overvejelserne, så du nemt og hurtigt kan finde ud af, hvorvidt du står i forhold til købet af en foodprocessor og den, du godt kunne tænke dig.

Hvad skal din foodprocessor kunne?

Skal den bare kunne hakke nogle grøntsager? Eller vil du også gerne kunne lave en god tærtedej eller lignende i den? Alt efter hvilken type og hvilken prisklasse du går efter, er der naturligvis forskel på, hvad de forskellige foodprocessorer kan hjælpe dig med i køkkenet.

Gør dig derfor gerne nogle tanker om, hvad det egentligt præcist er, du godt kunne tænke dig, at din foodprocessor skal kunne? Og hvad du gerne vil bruge den til? Det gør det meget nemmere for dig at søge efter den rette foodprocessor, da du dermed har en indikation om, hvor forskellige hastigheder den skal kunne køre ved, hvor stor en effekt den gerne skal have med mere.

Hvad udgør en god foodprocessor?

En god foodprocessor er en maskine med nok effekt til at kunne håndtere de hårde grøntsager og andre ingredienser, som du fodrer den med. Den skal gerne have så høj en effekt som muligt, så du ikke skal stå og bøvle med at få blendet ingredienserne til en ens masse – eller håbe på, at den ikke står af undervejs.

Dertil er en god og sublim foodprocessor også en maskine, der har forskelligt tilbehør og udstyr at vælge mellem, så du har stor frihed i forhold til, hvad du alt kan lave med den. Find derfor gerne en foodprocessor, hvor du er sikker på, at der følger alt det med, som giver dig mulighed for at lave det, du godt kunne tænke dig.

Når det så er sagt, er det naturligvis også godt at gå efter en i en høj kvalitet. Den følger som oftest med prisen. Så gå helst ikke efter en alt for billig foodprocessor, hvis du gerne vil være sikker på at få noget godt ud af den nu og på længere sigt.

Hvor meget kapacitet skal du bruge?

Skal du bare lave mad til dig selv? Eller har du en hel børneflok, du gerne skal lave mad til hver eneste dag? Er det bare en foodprocessor til dig selv, vil du sagtens kunne nøjes med en lille foodprocessor. For den vil have en rigelig størrelse til, at du kan lave den råkost, nøddecreme eller fars, du godt kunne tænke dig.

Skal du omvendt lave mad til samtlige børn og en mand eller kone, kan det være godt givet ud med en større foodprocessor, så du kan lave meget fars, creme, salater eller andet af gangen. Det sparer dig hurtigt for en del tid, da det bare er at samle ingredienserne i foodprocessoren og så ellers bare starte den.

Prisen

Den er desværre ikke til at komme udenom. Økonomi er som altid afgørende for, hvad der er muligt for dig at købe. Sådan er det også med foodprocessorer. For de kan naturligvis også fås i mange forskellige prisklasser alt efter, hvad de kan, hvordan designet er, og hvilket mærke der er tale om.

Du gør din søgen efter en foodprocessor meget nemmere, hvis du inden bestemmer dig for, hvilken prisklasse der er acceptabel. Dette sikrer også, at du ikke bliver fristet af at sidde og kigge på foodprocessorer, der alligevel ikke er i din prisklasse.

Husk, at det ikke altid er prisklassen, der er afgørende for, hvor god en foodprocessor, du ender med at have ved hånden.

FAQ

Hvilken foodprocessor er bedst i test?

Kitchenaid Artisan 5KFP1644 er et rigtig godt bud på en foodprocessor bedst i test, da den kan hjælpe med at lave alt lige fra pommes frites til den lækreste nøddecreme eller luftige dej. Derudover er den også rigtig godt rummelig, hvilket betyder, at du kan lave store portioner af gangen, hvis det er det, du har lyst til. Vores research viser også, at det er den foodprocessor, der generelt klarer sig bedst i diverse test og ude blandt forbrugerne. Går du derfor efter en foodprocessor, der er rigtig god både i test og i brug, kan du trygt og roligt gå efter den. Om du så gerne vil lave store portioner af sunde pommes frites i hverdagen eller har brug for hjælp til at lave lækker råkost. Husk dog gerne på, at den ikke nødvendigvis er bedst i test for dig. For har du et lille køkken, eller er behovet for at bruge den der ikke hver dag, kan det være godt givet ud med en af de andre og mindre foodprocessorer. Valget er naturligvis dit – men brug gerne god tid på at tage en beslutning, så du bliver glad for den både nu og på længere sigt.

Hvordan har vi valgt vores foodprocessor testvinder?

Det er ikke tilfældigt, at vi har valgt en KitchenAid foodprocessor, som værende bedst i test. For ikke alene har vi sat os grundigt ind i specifikationerne og alt det tekniske ved foodprocessoren. Vi har også sammenlignet den med mange forskellige foodprocessorer, herunder den ene testvinder efter den anden samt forbrugernes favoritter. Ud af de mange foodprocessorer vi har kigget på, har denne klaret det allerbedst på mange forskellige parametre. Herunder har vi også set på mange uvildige tests for at få et neutralt indblik i modellen. Du kan derfor trygt vælge foodprocessoren her, da den på alle parametre er rigtig god og en stabil maskine. Du er naturligvis også velkommen til at se nærmere på de øvrige modeller her i vores test, da de er blandt de absolut bedste foodprocessorer i øjeblikket. Vi er helt sikre på, at du nok skal finde en, der matcher dine behov og ikke mindst dit budget.

Hvad kan en foodprocessor?

En foodprocessor er et vidunderbarn at have i køkkenet, da den kan lave alt lige fra cremet nøddesmør til den lækreste råkost. Det er ikke noget under, at det er Gertud Sands største ønske til jul – for den gør dit arbejde i køkkenet meget nemmere. Gode eksempler på hvad du kan lave med en foodprocessor er: Hummus Havremel Nøddecreme Fars til frikadeller eller veganske bøffer Falafler Råkost Tærtedej Dette er alt sammen noget, den klarer på ganske kort tid. Kan du derfor godt lide at være aktiv i køkkenet og lave en masse lækre retter, gør en foodprocessor det meget nemmere og hurtigere for dig at lave. Vil du derfor gerne være fri for rivejernet eller stavblenderen, er det bare at finde den bedste foodprocessor.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×