Espressomaskine test – Se de 7 bedste i test 2023

I vores espressomaskine test anmelder og evaluerer vi de syv bedste espressomaskiner. Vi kigger herved på parametre som brugervenlighed, støjniveau, hvor nemt det er at skumme mælken, samt skummets kvalitet. Vi kigger også på, hvor nemt det er at rengøre maskinen.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Philips Series 3200 EP3221 3
bedste premium

Philips Series 3200 EP3221

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi analyserer både danske og udenlandske tests, brugeranmeldelser og ekspertvurderinger af manuelle og fuldautomatiske espressomaskiner og giver dem en samlet score ud fra ovennævnte kriterier.

Vi holder os altid informeret om nye teknologier og de allerseneste udviklinger og opdaterer løbende vores tests.

I vores købsguide går vi i dybden med disse parametre, så du får alle de nødvendige oplysninger for at kunne træffe et godt valg.

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Støjniveau
  5
 • Rengøring
  5
 • Kvalitet af mælkeskumning
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Valgfrihed over manuel og automatisk kontrol af mængde og temperaturindstillinger
 • pros-icon.svg Brugervenlig også for nybegyndere
 • pros-icon.svg Nemt at skumme mælk, som kan bruges til latte art
 • pros-icon.svg Kaffekværn til friskbrygget kaffe
 • pros-icon.svg Kan indstilles efter vandets hårdhed
 • pros-icon.svg Stor vandtank (2,5), største i test
 • pros-icon.svg Lydsvag (54 dB)
 • pros-icon.svg Lavt energiforbrug (10,9 W ved brygning af 1 kop)
 • pros-icon.svg Manual er nemt at forstå
Ulemper
 • cons-icon.svg Drypper efter kaffebrygning
 • cons-icon.svg Kun nogle dele tåler opvaskemaskine
 • cons-icon.svg Dysen skal renses og rengøres manuelt

Detaljeret gennemgang

DeLonghi La Specialista Arte er en manuel espressomaskine, der giver dig en blød og smagfuld kaffe med tyk crema. Den har en indbygget kaffekværn, så du kan kværne bønnerne til den helt perfekte malingsgrad.

Smukt design og brugervenlig – også til nybegynderen

Denne espressomaskine fremstillet i rustfrit stål måler 28,5 x 36,5 x 39,9 centimeter og vejer 10 kilogram. Til forskel fra eksempelvis Smeg ECF01 har denne en kaffekværn med otte malingsgrader.

Bønnebeholderen har en kapacitet på 150 gram kaffebønner sammenlignet med eksempelvis DeLonghi Eletta ECAM46.860.B, hvis beholder kan holde 380 gram. Du har mulighed for at dosere, hvor meget malet kaffe fyldes i portafilteret.

Vandbeholderen har en kapacitet på 2,5 liter og er den største vandbeholder i test. Den er ikke som andre modeller udstyret med et kalkfilter, men der medfølger et kit til at måle vandet hårdhed, hvorefter espressomaskinen beregner hvornår den skal afkalkes.

Der medfølger også et single og dobbelt portafilter. Single portafiltret kan indeholde 12 gram kaffe, mens det dobbelte portafilter kan holde op til 20 gram. Du kan vælge imellem tre forskellige indstillinger: espresso, americano og varmt vand til en kop te. Du kan brygge en eller to kopper kaffe ad gangen.

Den automatiske indstilling er sat til 35 millimeter for en espresso og 70 milliliter for en dobbelt espresso. Du kan justere disse indstillinger til mellem 25 og 90 milliliter for en single espresso og 50 til 180 milliliter for en dobbelt. Vandmængden og temperaturen kan ligeledes justeres.

Den højeste temperatur er på 74 grader. Det tager 24 sekunder at brygge en til to kopper espresso, hvilket er 4 sekunder længere end hos Smeg ECF01. En kop må maksimalt være 12 centimeter høj, og du kan ikke ligesom på Philips justere dysens højde.

Denne DeLonghi-espressomaskine er udstyret med en manuel mælkeskummer. I vores undersøgelser fremgik det, at det tager 45 sekunder at skumme mælkeskummet tykt ved en temperatur på 55 grader. I vores undersøgelser viste den sig også at kunne skumme havremælk. Til gengæld viste tests også, at steamerarmen ikke går langt ud fra espressomaskinen, og det var i nogle tilfælde svært at fjerne mælkekanden uden at spilde mælk.

Lavt energiforbrug og støjniveau

Sammenlignet med andre modeller har denne et lavt energiforbrug. Ved brygning af en enkelt kop forbruger den 10,9 watt i timen, mens Smeg eksempelvis ligger på 12,8 watt for en kop. Ved brygning af to espressoer ligger energiforbruget på 13,7 watt inklusive opvarmning og 7,3 watt eksklusiv opvarmning. Smeg-modellen ligger her på henholdvis 17,3 og 7,6 watt. Under anvendelse opnår denne espressomaskine et støjniveau på 54 decibel, hvor eksempelvis Sage The Bambino opnår 74 decibel.

Rengøring

Der medfølger en doserings- og tampeguide, som sidder oven på portafilteret, når du brygger kaffe, og som forhindrer spild. En praktisk måtte i silikone sørger for at holde tamperen lige.

Et rødt lys indikerer, at det er tid til at afkalke espressomaskinen. Bagpå vandtanken sidder markeringer, der hjælper dig med at dosere afkalkningsmiddel og vand til korrekt afkalkning. Det er vigtigt at fjerne tamperen og sætte en skål under tamperens udslip, steamerarmen og tappen til varmt vand, da det er her, afkalkningsmidlet kommer ud. Afkalkningsprocessen tager op til 20 minutter og altså samme tid som eksempelvis Sage The Bambino.

Vores vurdering

DeLonghi La Specialista Arte er en rigtig god allround-model, der indeholder alt, du skal bruge for at lave en lækker espresso – også til nybegynderen. Du kan også lave en americano og cappucino og også bruge den til varmt vand til te. Den har ikke så mange muligheder som eksempelvis DeLonghi Eletta, men den koster også 1.000 kroner mindre. Den er ideel til dig, der gerne vil have en espressomaskine, der griser minimalt under kaffebrygningen, og som er nem at rengøre. Der medfølger modsat andre modeller også en mælkekande i rustfrit stål, så du har alt til at gå i gang med det samme.

Type: Manuel espressomaskine Indbygget kaffekværn: Ja, 8 indstillinger Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Nej Mælkesteamer: Ja Kapacitet (vandtank) i liter (L): 2,5 L Kapacitet (bønnebeholder) i gram (g): 150 g Antal kopper per gang: 1-2 kopper Drypbakke: Ja Bryggetryk i bar: 15 bar Effekt i watt: 1.450 W Lydniveau i decibel (dB): 54 dB Mål (B x D x H): 28,5 x 36,5 x 39,9 cm Vægt i kilogram (kg): 10 kg

Smeg ECF01

bedste billige

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Støjniveau
  5
 • Rengøring
  5
 • Kvalitet af mælkeskumning
  5

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til både formalet kaffe og puder
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere den anvendte vandmængde
 • pros-icon.svg Brygger en fantastisk kaffe ved anvendelse af 13 gram formalet kaffe af en grovere malingsgrad end normalt anvendt til espresso
 • pros-icon.svg Nem og overskuelig at betjene
 • pros-icon.svg Drypbakken kan fjernes, så der er plads til større kopper
 • pros-icon.svg Støjsvag sammenlignet med andre modeller på markedet
 • pros-icon.svg Let vægt (4,7 kg), letteste i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Kræver lidt øvelse at mestre espressomaskinens funktioner
 • cons-icon.svg Steamerarm er tyk, hvilket gør det svært at få fuld kontrol over dampen
 • cons-icon.svg Steamerarmen er kort sammenlignet med andre modeller, hvilket kan gøre det svært at få blandet luft og mælk ordentligt, da du risikerer at støde imod espressomaskinen selv ved brug af en lille mælkekande.
 • cons-icon.svg Mælkekande medfølger ikke

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en god manuel espressomaskine, der kan bruges til formalede bønner og puder, er en billig espressomaskine som denne Smeg ECF01 et godt valg. Den er ligesom testvinderen udstyret med en mælkeskummer. Desuden er den velkendte retrostil ikke til at stå for!

Design og brugervenlighed

Denne model er fremstillet i et kompakt design, der fylder mindre end eksempelvis testvinderen. Til gengæld har denne ingen kaffekværn, men kan i stedet bruges til formalede kaffebønner og puder. Ydersiden er fremstillet i plast, hvilket gør, at den kun vejer 4,7 kilogram. Vandtanken har en kapacitet på 1 liter, hvor vores bedste espressomaskine i test har en kapacitet på 2,5 liter.

Både portafilter og filtre er fremstillet i rustfrit stål. Til gengæld er stamperen, der er stamper og måleske i én, fremstillet i hård plast. I vores undersøgelser viste det sig, at plastmaterialet gør det sværere at påføre tilstrækkelig vægt og et ligevægtigt tryk under brug – sammenlignet med tampere af metal – hvilket ofte resulterede i en ujævnt flade. Du kan løse dette ved at bruge pege- og tommelfinger til at presse på alle sider af tamperens nederste stampeflade i stedet for på det runde håndtag foroven.

Der medfølger tre filtre, hvoraf det ene er til puder, det mellemste til en espresso og det sidste filter til to kopper kaffe på 16 gram. Du kan ligesom på testvinderen brygge to kopper kaffe samtidig.

Drypbakken kan fjernes, hvilket giver plads til større kopper. Den anvendte vandmængde pr. kop er forprogrammeret, men det er muligt at ændre på disse indstillinger og programmere den i henhold til dine præferencer. I vores tests fremgik det ligeledes, at espressoen blev bedst ved brug af 13 gram formalet kaffe af en grovere malingsgrad end normalt anvendt til espresso.

Mælkeskummeren viste sig i tests at være kort sammenlignet med andre modeller i testen. Det er en ulempe, da det kan være svært at få mælkeskummeren helt ned i bunden af kanden selv ved anvendelse af en lille kande. Mælkeskummerens er tyk i sit design, hvilket gør det svært at kontrollere dampen og fordele den ligeligt i mælken. Det resulterede i tests i for tyk skum, der hurtigt opløstes, efter den blev hældt i kaffen.

Espressomaskinen varmer op på 40 sekunder. Efter opvarmning tager det 20 sekunder at brygge en espresso, altså 4 sekunder hurtigere end hos testvinderen. Det tager til sammenligning 30 sekunder at brygge to kopper espresso samtidigt, men det fremgik af tests, at espressomaskinen doserer uens, når man brygger 2 kopper samtidigt.

Energiforbrug

Denne model har i gennemsnit et højere energiforbrug end eksempelvis testvinderen. Den bruger 9,7 watt på opvarmning sammenlignet med 6,5 watt hos testvinderen. Den første kop espresso bruger 12,8 watt, mens testvinderen her ligger på 10,9 watt.

Rengøring

Ifølge vores undersøgelser er denne espressomaskine nem at rengøre. Et lys blinker, når drypbakken er ved at være fyldt. Mælkeskummerens ydre hylster kan tages af, hvilket gør den nemmere at rengøre. Ligesom på testvinderen følger der et kit med til at afgøre vandets hårdhed, hvorefter den indikerer, hvornår den skal afkalkes. Til forskel fra de andre modeller i testen kan filteret inde i espressomaskinen udskiftes, så du ikke behøver afkalke den lige så ofte som andre modeller.

Vores vurdering

Dette er den mest budgetvenlige model i vores espressomaskine test. Den er ideel til dig, der vil afprøve en espressomaskine uden den store investering, og som primært drikker espresso. Det er værd at lege lidt med de forprogrammerede indstillinger, så du får en lækker kop kaffe. Espressomaskinen egner sig altså bedst til dig, der ingen problemer har med at justere kaffestyrken for at opnå god kaffe. Derfor anbefaler vi den ikke til nybegynderen.

Type: Manuel espressomaskine Indbygget kaffekværn: Nej Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Nej Mælkesteamer: Ja Kapacitet (vandtank) i liter (L): 1 L Kapacitet (bønnebeholder) i gram (g): Ikke relevant Antal kopper per gang: 1-2 kopper Drypbakke: Ja Bryggetryk i bar: 15 bar Effekt i watt: 1.350 W Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Mål (B x D x H): 14,9 x 32,9 x 33 cm Vægt i kilogram (kg): 4,7 kg

Philips Series 3200 EP3221

bedste premium

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Støjniveau
  4
 • Rengøring
  5
 • Kvalitet af mælkeskumning
  5
Philips Series 3200 EP3221
Fordele
 • pros-icon.svg Keramisk kværn til både bønner og formalede kaffebønner
 • pros-icon.svg Lækker og intuitiv touch-skærm
 • pros-icon.svg Vandtank sidder foran, hvilket gør den nemmere at komme til, når du vil fylde vand på eller tage den af
 • pros-icon.svg Mulighed for at anvende Philips eget AquaClean-filter, der mindsker antal af gange, du behøver afkalke espressomaskinen
Ulemper
 • cons-icon.svg Funktionen til en dobbelt espresso betyder, at espressomaskinen brygger to espressoer efter hinanden og ikke en enkelt brygning af en dobbelt espresso
 • cons-icon.svg Lidt restvand kan komme ud af dysen, når du tænder og slukker maskinen
 • cons-icon.svg Højt lydniveau, når pumpen vibrerer
 • cons-icon.svg Mælkekande skal købes separat
 • cons-icon.svg Kværnindstillingerne angiver ikke den præcise malingsgrad, hvilket kan være forvirrende i starten og kræve tilvænning

Detaljeret gennemgang

Med Philips Series 3200 EP3221 får du en lækker og fuldautomatisk espressomaskine med keramiske knive og integreret mælkeskummer. Kaffekværnen har 12 indstillinger, og så er den udstyret med praktisk vandfiltrering og et automatisk renseprogram, så du er sikker på at få en god kop hver gang.

Den har et højere energiforbrug sammenlignet med andre modeller, men til gengæld giver den dig mange muligheder.

Design og brugervenlighed – mange funktioner, men højt elforbrug

Kaffebønnebeholderen på denne espressomaskine har en kapacitet på 275 gram, hvor testvinderen har en kapacitet på 150 gram. Vandbeholder kan indeholde 1,8 liter og placerer sig således mellem testvinderens 2,5 liter og testens billige, der har en kapacitet på 1 liter.

Modsat andre modeller sidder vandtanken foran, hvilket gør det nemmere at tage den af, da du ikke skal bagom espressomaskinen for at få adgang til den.

Dysen kan modsat nogle af de andre espressomaskiner i testen justeres og sættes højere eller lavere alt efter koppens størrelse. Du har mulighed for at indstille kaffestyrken til 3 forskellige styrker, og det er også muligt at ændre temperaturen og vandmængden. Det er ligesom ved de andre modeller i testen muligt at brygge en enkelt kop kaffe eller to ad gangen.

Espressomaskinen varmer op på et minut og syv sekunder, mens det tager 40 sekunder at kværne bønner og brygge espresso, hvilket er langsommere end testvinderens 25 sekunder.

Til forskel fra vores bedst i test og testens billigste har denne en fuldautomatisk mælkeskummer, der giver cremet mælkeskum. Mælkeskummeren fungerede i tests også med andre typer mælk end komælk.

Automatisk espressomaskine med keramisk kværn

Modsat vores testvindende espressomaskine indeholder denne keramiske knive. Keramiske kværn er som udgangspunkt mindre skarp end en kværn i rustfrit stål. Til gengæld holder de deres skarphed bedre.

De giver altså en mere konsistent malingsgrad. De er også bedre til at modstå høje temperaturer, hvilket betyder, at de ikke afgiver smag til din kaffe. Det var ikke muligt at finde tal på det præcise lydniveau, men flere undersøgelser påpegede, at den larmede mere end andre modeller på markedet.

Rengøring

Denne espressomaskine har et automatisk renseprogram, og den indeholder et AquaClean-filter, der opfanger kalk. Ifølge vores undersøgelser skal beholderen med den brugte kaffe tømmes efter hver 12. espresso, mens tømning af drypbakken afhænger af, hvor mange gange du tænder og slukker for espressomaskinen. Philips anbefaler at rengøre mælkeskummeren efter hver anvendelse, og i vores tests fandt vi frem til, at dette har en reel indflydelse på dens funktionalitet, da mælkerester kan sætte sig efter hver brug. Drypbakke, kaffegrumsbeholder, måleske og mælkeskummerbeholderen tåler opvaskemaskine. Vand kan komme ud af dysen, når du tænder og slukker. Vi anbefaler derfor at sætte en kande eller skål under.

Vores vurdering

Philips Series 3200 EP3221 er blandt de bedste espressomaskiner på markedet. Den giver dig et stort udvalg af indstillinger, så du er sikker på at brygge en velsmagende kaffe hver gang. Den er egnet til dig, der drikker kaffe ofte, og som gerne vil brygge forskellige slags uden at have det helt store kendskab til kaffebrygning.

Du får en espressomaskine i et lækkert design udstyret med fuldautomatiske funktioner inklusive integreret kaffekværn og mælkeskummer, og så er den sågar billigere end testvinderen. Kort sagt får du med denne model rigtig meget for pengene!

Type: Automatisk espressomaskine Indbygget kaffekværn: Ja (keramisk), 12 indstillinger Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Nej Mælkesteamer: Ja Kapacitet (vandtank) i liter (L): 1,8 L Kapacitet (bønnebeholder) i gram (g): 275 g Antal kopper per gang: 1-2 kopper Drypbakke: Ja Bryggetryk i bar: 15 bar Effekt i watt: 1.400 W Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Mål (B x D x H): 24,6 x 43,3 x 37,1 cm Vægt i kilogram (kg): 7,5 kg

DeLonghi Eletta ECAM46.860.B

bedste espressomaskine med fuldautomatisk mælkeskummer

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Støjniveau
  5
 • Rengøring
  3
 • Kvalitet af mælkeskumning
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Laver enestående mælkeskum
 • pros-icon.svg Kan bruges til både formalede og hele kaffebønner
 • pros-icon.svg Du kan brygge kaffe på formalede kaffebønner uden at skulle tømme bønnebeholderen først, da de fungerer separat
 • pros-icon.svg Stor bønnebeholder (380 g), største i test
 • pros-icon.svg Kværn har 13 indstillinger, flest indstillinger i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Display til indstilling af præferencer kan være forvirrende
 • cons-icon.svg Højere elforbrug sammenlignet med andre modeller
 • cons-icon.svg Tung (11 kg), tungeste i test

Detaljeret gennemgang

DeLonghi Eletta har ligesom Philips indbygget kværn og indbygget mælkeskummer. I tests gav den en god kop espresso, mens dens automatiske mælkeskummer laver enestående mælkeskum til alle dine kopper kaffe og mulighed for at skræddersy dine præferencer.

Design og brugervenlighed – forvirrende display

Denne model måler 26 x 47 x 36 centimeter og vejer 11 kilogram. Den er en af de største modeller i test og den tungeste. Du kan på denne espressomaskine indstille både styrke og temperatur. Dysen kan ligesom på Philips-maskinen indstilles, så også større kopper kan anvendes.

Dens vandtank har en kapacitet på 2 liter og er altså 500 milliliter mindre end testvinderens. Til gengæld er bønnebeholderen den største med plads til 380 gram. Til forskel fra andre modeller i testen kan du anvende formalede kaffebønner uden at skulle tømme beholderen, da der er en separat tragt til den formalede kaffe. Det er en fordel, hvis du eksempelvis skal lave en enkelt koffeinfri kaffe.

Du kan vælge mellem fem forskellige kaffedrikke samt mælkeskum på deres designerede knapper foran. Derudover er der fire knapper på panelet, hvor du på den nederste til højre vælger mellem 13 typer drikke. Du skal trykke flere gange for at komme frem til din ønskede drik, hvis det ikke er en af de fem foran. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at du opnår den bedste espresso ved at vælge den fineste malingsgrad og ekstra stærke styrke.

I vores analyse af espressomaskinen fandt vi ud af, at ikonet for en enkelt og dobbelt kop er til en eller to forprogrammerede drikke, men ikke til en single eller dobbelt espresso. Når du trykker på ikonet for en enkelt kop, bliver du ledt videre til flere valgmuligheder. Størrelserne på de individuelle drikke kan ikke justeres på one-touch-knapperne. Det kan du først, når du vælger at gå til dine personlige præferencer. Det viste sig i tests at være tidskrævende at få styr på alle indstillingerne.

Højere elforbrug

Det tager under to minutter at opvarme espressomaskinen og brygge din kaffe, hvor det hos Philips-modellen tager et minut og syv sekunder. Energiforbruget ved opvarmning er på 12,2 watt, mens Philips bruger 9,7 watt til det samme. En kop bruger 19,6 sammenlignet med Philips’ 12,8 watt.

Denne espressomaskine har en standby-mode, der bruger 0,4 watt i timen. Ifølge vores undersøgelser larmer espressomaskinen i starten, men lydniveauet aftager efter at være taget i brug nogle gange. Kaffekværnen viste sig til gengæld at have et højt lydniveau.

Manuel og automatisk rengøring

Flere rengøringsfunktioner har både manuel og automatisk funktion. Ligesom på Philips Series 3200 EP3221 kommer der vand ud af espressomaskinen, når den tændes og slukkes.

Vi anbefaler at sætte en skål under dyserne for at undgå spild, og at drypbakken fyldes hurtigt. En gennemgående rengøring af espressomaskinen tog i tests omkring 30 minutter.

Afkalkningen afhænger af, hvor hårdt vandet i dit område er. Afkalkningsprocessen var ifølge undersøgelser lang og omstændelig sammenlignet med andre modeller på markedet. Mælkeskummeren rengøres automatisk efter hver anvendelse.

Vi fandt i vores analyse frem til, at filteret og vandet tømmes ned i samme beholder, hvilket besværliggør tømningen af beholderen. Tests viste, at du kan lave 14 single espressoer og 7 dobbelt espressoer, inden du er nødt til at tømme drypbakken.

Vores vurdering

Hvis du gerne vil have en espressomaskine med kværn, der kan lave mange forskellige og især mælkeholdige kaffedrikke, er denne et godt bud. Ifølge undersøgelser giver den en aldeles velsmagende espresso. Den er desuden ideel til dig, der gerne vil have minimal rengøring, når kaffen er brygget.

Displayet kan være forvirrende, og du skal forvente, at det tager lidt tid at sætte sig ind i alle funktioner, knapper og indstillinger. Prismæssigt ligger den i den lidt dyrere ende og koster mere end testvinderen eller vores premiummodel.

Type: Fuldautomatisk espressomaskine Indbygget kaffekværn: Ja, 13 indstillinger Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Ja Mælkesteamer: Nej Kapacitet (vandtank) i liter (L): 2 L Kapacitet (bønnebeholder) i gram (g): 380 g Antal kopper per gang: 1-2 kopper Drypbakke: Ja Bryggetryk i bar: 15 bar Effekt i watt: 1.450 W Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Mål (B x D x H): 26 x 47 x 36 cm Vægt i kilogram (kg): 11 kg

Sage The Bambino

Sage The Bambino

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  5
 • Støjniveau
  3
 • Rengøring
  5
 • Kvalitet af mælkeskumning
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Varmer hurtigt op (3 sek.), hurtigste opvarmning i test
 • pros-icon.svg Velegnet til både begyndere og de mere kaffekyndige
 • pros-icon.svg Manuel mælkeskummer er nem at håndtere
 • pros-icon.svg Kompakt størrelse velegnet til mindre køkkener eller hjem med mindre plads
 • pros-icon.svg Overskueligt og intuitivt kontrolpanel
 • pros-icon.svg Manual nem og overskuelig, og espressomaskinen er nem at sætte op
Ulemper
 • cons-icon.svg Temperaturen på den skummede mælk er lav sammenlignet med andre modeller
 • cons-icon.svg Kopperne vibrerer, når espressomaskinen er i brug, hvilket larmer
 • cons-icon.svg Drypbakken er lille og lav, så hvis du lader mælkeskummeren sprøjte damp/vand ned i den vil noget af indholdet sprøjte op
 • cons-icon.svg Både tamper og filterets håndtag er af plast
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til en meget fin malingsgrad
 • cons-icon.svg Højt lydniveau på 74 dB

Detaljeret gennemgang

Sage The Bambino er en brugervenlig espressomaskine. Det er testens hurtigste espressomaskine og ideel til dig, der gerne vil kunne eksperimentere med styrke, vandmængde og temperatur.

Mælkeskummeren på denne manuelle espressomaskine laver desuden en lækker, fyldig crema, og espressomaskinen er perfekt, hvis du godt kan lide mælkebaserede kaffedrikke.

Design og brugervenlighed – nem og hurtig

Dette er den ene af to modeller i vores espressomaskine test, der ikke er udstyret med indbygget kaffekværn. Den er beregnet til formalede kaffebønner og minder om Smeg-modellen.

De adskiller sig ved, at denne model har en større vandtank på 1,4 liter, hvor Smeg-modellen har en kapacitet på 1 liter. Til gengæld har The Bambino modsat Smeg ingen varmholdningsplade.

Der medfølger fire filtre: et til en enkelt espresso, et til to individuelle kopper eller en dobbelt espresso samt to filtre med dobbeltvæg beregnet til en grovere malingsgrad. Du kan brygge en eller to espressoer samtidig. Ifølge vores undersøgelser kan det være svært at få plads til 2 kopper under dyserne. Tests viste ligeledes, at dyserne drypper et par gange efter brygning.

Sammenlignet med andre modeller i testen varmer denne espressomaskine hurtigt op. Opvarmningen tager tre sekunder, hvor eksempelvis Smeg ECF01 varmer op på 40 sekunder. Det tager 30 sekunder at brygge den første kop, mens den anden kop tager 24 sekunder.

Den klarer til sammenligning to espressoer samtidig på 25 sekunder og er testens hurtigste espressomaskine. I tests gav denne Sage The Bambino-espressomaskine en jævnt udseende espresso med en fyldig crema.

Mælkeskummeren er sammenlignet med eksempelvis Smeg-modellen længere, og i vores undersøgelser er det nemmere at få en god vinkel til skumningen af mælken. Det tog ifølge tests 45 sekunder at få lavet skummet mælk til en cremet og fyldig tekstur ved en temperatur på 55 grader. Mælkeskummet bliver ikke så varmt som på andre modeller på markedet, og fylden aftager hurtigere.

Flere undersøgelser påpegede, at kopperne vibrerer let, når espressomaskinen er i brug, hvilket forårsager larm. Espressomaskinen har et lydniveau på 74 decibel, hvilket er 20 decibel mere end testvinderens lydniveau. Det svarer til lyden af en støvsuger.

Ligesom Smeg-modellen følger der en tamper af plast med, hvilket kan give samme problemer som med Smeg-modellens tamper i henhold til at tampe en jævn overflade. Dysen kan ikke hæves eller sænkes som på eksempelvis Philips-modellen, og du kan bruge kopper med en maksimal højde på 13 centimeter.

Der findes også en Bambino Plus-model. Sage The Bambino og The Bambino Plus adskiller sig ved, at du på Plus-modellen har mulighed for at justere temperaturen og skummængden på mælken ved at trykke på en knap.

Mælkeskummeren på Plus-modellen indeholder en sensor, der måler mælkens temperatur. På denne The Bambino-model justeres dampmængden manuelt. Plus-modellen er også større end denne kompakte espressomaskine.

Rengøring

Vandtanken er udstyret med et kalkfilter. Maskinen indikerer, hvornår det er tid til at afkalke. Afkalkningen tager 20 minutter, hvilket er det samme som vores testvinder, DeLonghi La Specialista Arte EC9155.MB. Processen aktiveres ved at holde to-kop samt dampknapperne nede i fem sekunder. Resten skal rengøres manuelt.

Vores vurdering

Dette er en kompakt espressomaskine til dig, der gerne vil eksperimentere og have mulighed for at indstille eksempelvis temperatur og styrke og skumme mælken manuelt, uden at det af den grund bliver for kompliceret. Det er en simpel espressomaskine, der prismæssigt placerer sig i den billige ende. Den koster omkring 700 kroner mere end testens billigste model.

Du får dog til gengæld en bedre mælkeskummer, en større vandtank på 1,4 liter sammenlignet med Smeg-modellens 1 liter samt en praktisk kompakt størrelse, der egner sig godt til et hjem med mindre plads.

Type: Manuel espressomaskine Indbygget kaffekværn: Nej Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Nej Mælkesteamer: Ja Kapacitet (vandtank) i liter (L): 1,4 L Kapacitet (bønnebeholder) i gram (g): Ikke relevang Antal kopper per gang: 1-2 kopper Drypbakke: Ja Bryggetryk i bar: 9 bar Effekt i watt: 1.560 W Lydniveau i decibel (dB): 74 dB Mål (B x D x H): 20 x 31 x 32 cm Vægt i kilogram (kg): 4,9 kg

Melitta Barista T Smart

bedste fuldautomatiske espressomaskine med app-funktion

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Brugervenlighed
  4
 • Støjniveau
  4
 • Rengøring
  4
 • Kvalitet af mælkeskumning
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Kan tilsluttes app-funktion med yderligere opskrifter
 • pros-icon.svg 18 forskellige forprogrammerede indstillinger
 • pros-icon.svg Forvarmer koppen
 • pros-icon.svg Udstyret med 2 kaffebønneholdere
 • pros-icon.svg Velegnet til formalede kaffebønner og hele kaffebønner
 • pros-icon.svg Selvrensende efter hver anvendelse (bruger derfor meget vand)
Ulemper
 • cons-icon.svg Vandbeholderen sidder på sidder bagerst på espressomaskinen og er dækket af et låg, der åbner opad. Det betyder, at du ikke kan have din espressomaskine stående under et lavt køkkenskab, da du ellers ikke vil kunne åbne låget og/eller løfte vandbeholderen ud.
 • cons-icon.svg Drypbakken er stor og kan være besværlig at hive ud
 • cons-icon.svg Espressomaskinen er stor og fylder meget især i dybden
 • cons-icon.svg Den har et højt energiforbrug sammenlignet med andre modeller
 • cons-icon.svg Vandbeholderen tømmes hurtigt, da maskinen renser sig selv efter hver anvendelse.

Detaljeret gennemgang

Melitta Barista T Smart er en avanceret fuldautomatisk espressomaskine med indbygget mælkeskummer med automatisk mælkesystem til mange drikke såsom te og kakao. Når du laver kaffe, forvarmer den desuden koppen.

Den adskiller sig fra andre modeller i testen ved at have to bønnebeholdere, så du kan brygge flere forskellige drikke uden at tømme beholderen for bønner først. Den adskiller sig også ved at have app-tilslutning, der giver dig endnu flere muligheder for at lave andre typer lækker kaffe.

Godt design og god brugervenlighed – højt energiforbrug

Ligesom DeLonghi Eletta ECAM46.860.B har denne Melitta Barista T Smart en automatisk mælkeskummer. Dens vandtank har samme størrelse som Philips på 1,8 liter, men er mindre end testvinderens 2,5 liter.

Den adskiller sig ved at have to separate bønnebeholdere, hvilket er en fordel, hvis du ofte skifter mellem kaffedrikke. Du kan også bruge den til formalede kaffebønner, men tests viste, at malet kaffe har tendens til at sætte sig fast i tragten, hvilket er en ulempe og kræver manuel rengøring med en børste.

Du kan til forskel fra de andre maskiner bestemme, om den skummede mælk skal i før eller efter kaffen, hvor de hos andre maskiner er en fast indstilling. Det er en fordel, hvis du laver en latte macchiato, hvor mælk kommer i inden kaffen, mens du i en cappuccino først hælder kaffe i og så mælk. Og så forvarmer den koppen, inden kaffen kommer i. Den adskiller sig også fra de andre modeller med fuldautomatisk mælkeskummer ved, at mælkebeholderen er separat fra espressomaskinen. Du kan altså lige som ved DeLonghi Eletta ECAM46.860.Bv-modellen sætte den i køleskabet.

Du har one-touch-knapper til udvalgte drikke som eksempelvis kaffe crema. Via indstillingerne kan du indstille vandmængde og styrke, så one-touch-knappen er indstillet efter dine præferencer. Det er et plus, da du så ikke behøver gennemgå hele menuen hver gang.

Ved de fire faste indstillinger kan du regulere, hvor meget vand, du ønsker per kop, men ikke hvor meget mælk. Det vil altså sige, at hvis man vil have en stærkere kop kaffe end de automatiske indstillinger tilbyder, så skal man manuelt regulere selve kaffedoseringen per kop.

Ligesom de andre fuldautomatiske modeller har denne et højere energiforbrug. Opvarmningen bruger 12,4 watt sammenlignet med testvinderens 6,5 watt. Den lægger sig dog tæt op ad DeLonghi Eletta-modellen, der bruger 12,2 watt til opvarmning. Til brygning af en kop bruger den 19,7, hvor DeLonghi Eletta bruger 19,6. Testvinderen har ved samme funktion et elforbrug på 10,9.

Praktisk, men følsom app-tilslutning

Denne model kan modsat de fleste andre produkter tilsluttes en app via bluetooth. Du skal være i samme rum som espressomaskinen for at kunne bruge appen, men den giver dig mulighed for at styre de forskellige indstillinger på din smartphone. Ifølge undersøgelser var det nemmere at indstille nye drikke og finjustere smag og styrke i appen, da du får direkte adgang til indstillinger og ikke skal trykke dig gennem menuen som på frontpanelet.

Du får via appen også adgang til yderligere opskrifter, som du kan hente og anvende på maskinen. Til gengæld viste tests, at appen kan være ustabil og afbryde forbindelsen eller vise vilkårlige fejlmeldinger. Hvis du betjener maskinen forkert, vil den blokere systemet, så du ikke beskadiger maskinen. Den fortæller dig dog ikke, hvad du har gjort forkert, hvilket er et minus.

Rengøring

Ifølge grundige undersøgelser var rengøringen af denne espressomaskine nem. Efter hver anvendelse aktiveres en skyllefunktion, så de anvendte dyser skylles igennem og renses for kaffe, mælkerester og beskidt vand. Den har en stor drypbakke sammenlignet med de andre modeller.

Den bageste del indeholder en beholder til den brugte malede kaffe. Fremgangsmåden beskrives skridt for skridt på panelet, så du kan følge med. Den indikerer ligeledes, når drypbakken er fuld. Til gengæld bliver du ikke informeret, når beholderen til brugt kaffe er ved at være fuld. Der medfølger et sæt til at bestemme vandets hårdhed ligesom hos testens bedste espressomaskine og Smeg-modellen

Vores vurdering

Denne espressomaskine med integreret mælkeskummer er den andendyreste i vores espressomaskine test. Den ligger et par hundrede kroner under den dyreste model i vores test, Jura E6. Den er ideel til dig, der ønsker en maskine, der klarer det hele for dig, men især en maskine, der tilbyder mange forskellige drikke.

Type: Fuldautomatisk espressomaskine Indbygget kaffekværn: Ja, 5 indstillinger Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Ja Mælkesteamer: Nej Kapacitet (vandtank) i liter (L): 1,8 L Kapacitet (bønnebeholder) i gram (g): 270 g Antal kopper per gang: 1-2 kopper Drypbakke: Ja Bryggetryk i bar: 15 bar Effekt i watt: 1.400 W Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Mål (B x D x H): 25,9 x 46,7 x 37,2 cm Vægt i kilogram (kg): 10,3 kg

Jura E6

bedste espressomaskine med Pulse Extraction Process-brygning

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Støjniveau
  3
 • Rengøring
  3
 • Kvalitet af mælkeskumning
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Gør brug af pulse extraction process-brygning, kan derfor bruge en meget fin malingsgrad, som andre maskiner ikke kan, da det ofte stopper tragten til
 • pros-icon.svg 7 one-touch kaffedrikke
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere på alle parametre (styrke, mængde, malingsgrad, mælkeskum)
 • pros-icon.svg App-funktion mulig
 • pros-icon.svg Enestående mælkeskum til cappuccino og macchiato
Ulemper
 • cons-icon.svg App-funktion skal købes separat
 • cons-icon.svg Kalkfilter til vandtank skal tilkøbes separat
 • cons-icon.svg Manualen er kompliceret
 • cons-icon.svg Kan kun lave mælk til velegnet cappuccino og macchiato

Detaljeret gennemgang

Jura E6 er en avanceret espressomaskine. Det er ligesom Melitta-modellen en fuldautomatisk espressomaskine med automatisk mælkeskummer, der kan bruges til hele kaffebønner. Den er udstyret med en smart og intuitiv LED-skærm, men adskiller sig hovedsageligt fra de andre modeller med den professionelle brygningsmetode, der giver en særdeles velsmagende kop kaffe.

Design og brugervenlighed

Denne model minder på mange måder om de andre fuldautomatiske modeller i testen. Den har mange automatiske funktioner, men giver dig mulighed for at justere på alle indstillinger. Du kan også vælge mellem ti kaffestyrker og tre temperaturindstillinger. Bønnebeholderen har plads til 280 gram og altså 100 gram mindre end DeLonghi Eletta. Modsat andre modeller er denne espressomaskine kun egnet til hele bønner og ikke formalede. Vi fandt også ud af, at kværnen kun bør justeres, når den er tændt.

Modsat nogle af de andre lignende modeller har denne et mindre udvalg på 7 drikke. Den er forsynet med en LED-skærm, der guider dig gennem brygningsprocessen. Du skal modsat de andre modeller selv slukke for mælkeskummeren. Undersøgelser viste, at den laver enestående mælkeskum til cappuccino og macchiato, men at der er for meget skum til en café latte og flat white. Dyserne kan indstilles i højden, og den maksimale glashøjde er til 11 cm sammenlignet med Sage The Bambino-modellens 13 cm.

Ligesom hos Melitta-espressomaskinen har du mulighed for at slutte denne til en app. Modsat Melitta er det nødvendigt at tilkøbe en Jura WiFi Connect, som sættes i maskinen. Dette giver dig mulighed for at justere indstillinger, gemme drikke og holde øje med vandstanden samt mængden af kaffebønner via din smartphone og/eller dit AppleWatch. Som den eneste espressomaskine i vores test kan den også bruges sammen med stemmestyringen Siri.

Pulse Extraction Process (P.E.P)

Maskinen adskiller sig fra alle de andre modeller i vores test ved at gøre brug af en anden bryggemetode kaldet Pulse Extraction Process (P.E.P). Under denne proces trykkes vandet ud gennem de malede kaffebønner i små stød. Det er samme fremgangsmåde som anvendes til at brygge kaffe i professionelle espressomaskiner. Ved at brygge kaffen på denne måde trækkes gas ud af bønnerne, hvilket gør smagen bedre og mere intens.

Rengøring

Jura E6-espressomaskinen har en automatisk rense- og afkalkningsfunktion ligesom andre fuldautomatiske modeller i testen. Der medfølger et sæt til at bestemme vandets hårdhed. Du har mulighed for at tilføje et smart-filter, så du ikke skal afkalke din maskine så ofte.

Vores vurdering

Dette er den dyreste i vores espressomaskine test, men den er pengene værd, hvis du er kaffeentusiast og leder efter en espressomaskine med mælkeskummer, der giver professionel smagsoplevelse. Der findes også en Jura E8-model. Den er dyrere og adskiller sig ved at have et større udvalg af drikke, temperatur- og styrkeindstillinger.

Type: Fuldautomatisk espressomaskine Indbygget kaffekværn: Ja, 7 indstillinger Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer: Ja Mælkesteamer: Nej Kapacitet (vandtank) i liter (L): 1,9 L Kapacitet (bønnebeholder) i gram (g): 280 g Antal kopper per gang: 1-2 kopper Drypbakke: Ja Bryggetryk i bar: 15 bar Effekt i watt: 1.450 W Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Mål (B x D x H): 28 x 44,6 x 35,1 cm Vægt i kilogram (kg): 9,1 kg

Guide Sådan vælger du den bedste espressomaskine

 
DeLonghi-La-Specialista-Arte-EC9155.MB_.webp

DeLonghi La Specialista Arte EC9155.MB

Smeg_ECF01-transformed.png

Smeg ECF01

Philips-Series-3200-EP3221.webp

Philips Series 3200 EP3221

DeLonghi-Eletta-ECAM46.860.B.jpg

DeLonghi Eletta ECAM46.860.B

Sage_The_Bambino-transformed.png

Sage The Bambino

Melitta-Barista-T-Smart.png

Melitta Barista T Smart

Jura_E6-transformed.png

Jura E6

TestScore TestScore
Info
4.8
star star star star star
4.8
star star star star star
4.6
star star star star star
4.6
star star star star star
4.2
star star star star star
4.0
star star star star star
3.8
star star star star star
Type Manuel espressomaskine Manuel espressomaskine Automatisk espressomaskine Fuldautomatisk espressomaskine Manuel espressomaskine Fuldautomatisk espressomaskine Fuldautomatisk espressomaskine
Indbygget kaffekværn Ja, 8 indstillinger Nej Ja (keramisk), 12 indstillinger Ja, 13 indstillinger Nej Ja, 5 indstillinger Ja, 7 indstillinger
Indbygget, fuldautomatisk mælkeskummer Nej Nej Nej Ja Nej Ja Ja
Mælkesteamer Ja Ja Ja Nej Ja Nej Nej
Kapacitet (vandtank) i liter (L) 2,5 L 1 L 1,8 L 2 L 1,4 L 1,8 L 1,9 L
Kapacitet (bønnebeholder) i gram (g) 150 g Ikke relevant 275 g 380 g Ikke relevang 270 g 280 g
Antal kopper per gang 1-2 kopper 1-2 kopper 1-2 kopper 1-2 kopper 1-2 kopper 1-2 kopper 1-2 kopper
Drypbakke Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Bryggetryk i bar 15 bar 15 bar 15 bar 15 bar 9 bar 15 bar 15 bar
Effekt i watt 1.450 W 1.350 W 1.400 W 1.450 W 1.560 W 1.400 W 1.450 W
Lydniveau i decibel (dB) 54 dB Ikke angivet Ikke angivet Ikke angivet 74 dB Ikke angivet Ikke angivet
Mål (B x D x H) 28,5 x 36,5 x 39,9 cm 14,9 x 32,9 x 33 cm 24,6 x 43,3 x 37,1 cm 26 x 47 x 36 cm 20 x 31 x 32 cm 25,9 x 46,7 x 37,2 cm 28 x 44,6 x 35,1 cm
Vægt i kilogram (kg) 10 kg 4,7 kg 7,5 kg 11 kg 4,9 kg 10,3 kg 9,1 kg
Brugeranmeldelser 4 4 4 5 4 4 5
Brugervenlighed 5 5 5 5 5 4 4
Støjniveau 5 5 4 5 3 4 3
Rengøring 5 5 5 3 5 4 3
Kvalitet af mælkeskumning 5 5 5 5 4 4 4
Tjek billigste pris Set til 3.699 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Coop.dk På lager
Set til 4.234 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 4.799 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
whiteaway På lager
Set til 3.999 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
MokkaHouse På lager
Set til 7.246 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 7.999 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon

Blandt de bedste espressomaskiner vil der være forskel på, hvad de kan brygge, og hvor mange indstillingsmuligheder de har. Du kan vælge mellem manuelle og automatiske maskiner, der klarer det hele for dig.

Nogle modeller er hovedsageligt til espresso, mens andre tilbyder et større udvalg af kaffedrikke som eksempelvis latte macchiato, espresso macchiato og café au lait og ikke kun en lækker kop espresso. Det springende punkt er, hvordan du opnår dette.

Vi ser her på, hvad du skal holde øje med i henhold til brugervenlighed, hvor nemt det er at skumme mælken, samt skummets kvalitet, men også støjniveauet, og hvor nemt det er at rengøre espressomaskiner.

Brugervenlighed

En god espressomaskine giver den optimale temperatur, malingsgrad og styrke. Hvis du er kaffekyndig, er det praktisk at have en espressomaskine, der kan indstilles efter dine ønsker og præferencer. Er du nybegynder, er det bedre med en maskine, der fås med forudindstillede programmer.

Brugervenligheden afgøres ikke nødvendigvis af, om en maskine er automatisk eller manuel, da det afhænger af dine præferencer. Men det er vigtigt at kigge på, hvor nemme de hver især er at betjene.

En manuel maskine kræver mere af dig. Til gengæld er de ofte mere enkle i deres udtryk og anvendelse. Se her på, om du kan justere dysen, så du har plads til dine kopper. Det er også vigtigt, at både beholder til hele eller formalede bønner er nem at komme til. Det samme gælder vandbeholderen.

Det er eksempelvis nemmere at kunne tage vandbeholderen af espressomaskinen, så du kan fylde den direkte under vandhanen.

Ved automatiske espressomaskiner bør du også være opmærksom på displayet og/eller kontrolpanelet. Er indstillingerne nemme at foretage og er knapperne intuitive. Nogle modeller kræver lidt mere tålmodighed og tilvænning, som eksempelvis DeLonghi Eletta-modellen, til gengæld har du mulighed for at indstille de forskellige drikke præcis efter dine præferencer.

Kvalitet af mælkeskumning

At skumme mælk på mælkeskummeren er en afgørende del af en espressomaskine. Den er vigtig, hvis du godt kan lide mælkebaserede kaffedrikke. Igen er der forskel på, om en maskine har en automatisk eller manuel mælkeskummer.

En automatisk mælkeskummer opvarmer, skummer og tilføjer automatisk mælken. Den skal gerne kunne skumme mælken, så den passer til den valgte kaffe. Mælkeskummet til en cappuccino skal for eksempel gerne indeholde små luftbobler og være tykkere end i en caffe latte.

Den skal også gerne blive liggende på cappuccinoen og ikke “smelte” væk, inden du drikker den. I en caffe latte skal der derimod varm mælk og et tyndere skum.

Med en manuel mælkeskummer som eksempelvis på DeLonghi La Specialista Arte får du mere kontrol over konsistensen, men du skal også være mere kyndig. Udformningen af den manuelle mælkeskummer varierer.

Kig efter en steamer, der er lang nok til at kunne skumme både overfladen af mælken i en mælkekande, men også komme ned i bunden af den. Det er svært at fordele dampen jævnt, hvis stangen er kort. Er stangen for lang, kan det være svært at få kanden ud under den uden at spilde.

Støjniveau

Støjniveauet på de forskellige modeller varierer. Her er der også forskel på, om en maskine er udstyret med en kværn eller ej, da kværnen larmer under brug. Det var i vores undersøgelser ikke muligt at finde frem til alle modellers støjniveau angivet i decibel. Mange anmeldelser nævner til gengæld, om en maskine havde et højt eller lavt støjniveau. Vi har hvor muligt angivet dette i ovenstående test.

Rengøring

De automatiske maskiner har ofte et automatisk rengøringsprogram. Melitta Barista T Smart skyller eksempelvis maskinen igennem efter hver anvendelse, hvor du ved andre modeller selv skal aktivere processen.

På de manuelle modeller skal du selv rengøre de individuelle dele. Hos nogle modeller kan de løse dele komme i opvaskemaskinen. Det gælder eksempelvis DeLonghi La Specialista Arte. Hos Philips-modellen kan også drypbakken komme en tur i opvaskemaskinen.

Alle modeller skal regelmæssigt afkalkes. Fremgangsmåden varierer fra model til model, men nogle af espressomaskinerne kan udstyres med et kalkfilter, der filtrerer kalk, så du ikke skal afkalke maskinen så ofte.

De fleste modeller har en afkalkningsindikator, der fortæller dig, hvornår det er tid til at afkalke. Det er værd at kigge på, hvor lang tid denne proces tager. På nogle maskiner skal du forvente, at det tager en halv time, mens andre klarer det på 20 minutter.

Keramisk kværn versus kværn i rustfri stål

I vores test har Philips Series 3200 EP3221 keramiske knive, mens de andre modeller med kværn har en kværn i stål.

Forskellen på de to er, at en kværn i rustfrit stål i starten vil være skarpere end keramiske knive. Den er altså mere effektiv og giver et bedre maleresultat. Sammenlignet med keramiske knive slides den dog hurtigere. Fordelen ved keramiske knive er derfor, at den holder sig skarpere i længere tid. Materialet gør den også mere modstandsdygtig overfor høje temperaturer, og du risikerer ikke, at den afgiver smag til din kaffe.

God at vide om mælkekander

Når du anskaffer dig en espressomaskine, følger der nogle gange en mælkekande med. Hvis der ikke følger en med, anbefaler vi at vælge en mælkekande i rustfrit stål.

En mælkekande i stål gør det muligt at holde om kanden, mens du skummer mælken. Du kan altså mærke, hvor varm mælken bliver, hvilket giver dig mere kontrol over det endelige resultat. Den ideelle temperatur bør ligge på mellem 68 og 70 grader. En tommelfingerregel er, at du skal fortsætte med at skumme i tre sekunder, efter det ikke længere er behageligt at holde om kanden. Du kan naturligvis også vælge at bruge et termometer til at måle temperaturen.

FAQ

Hvilken espressomaskine er bedst i test?

Den bedste espressomaskine i test er DeLonghi La Specialista Arte. Det er en manuel maskine, der er brugervenlig og velegnet til nybegyndere. Den er udstyret med både kværn og manuel mælkeskummer, så du har alt ved hånden til mange kopper kaffe.

Hvad skal man være opmærksom på, når man køber espressomaskine?

Du skal være opmærksom på, om den er manuel eller automatisk og har de funktioner, som du ønsker. Det kunne fx være kværn, manuel eller automatisk mælkeskummer, forprogrammede indstillinger og mulighed for at justere på indstillinger.

Kan man lave almindelig kaffe på en espressomaskine?

Du kan ikke lave almindelig kaffe på en espressomaskine, som på en almindelig kaffemaskine men man kan lave en americano, som består af et espressoshot og varmt vand.

Hvad hedder en italiensk espressomaskine?

En espressokande eller mokkakande, hvor vandet presset igennem kaffebønnerne op i kanden ved opvarmning, er en meget populære kaffebrygningsmetode i Italien.

Hvad er forskellen på Espressobønner og kaffebønner?

Forskellen på espressobønner og almindelige kaffebønner er ofte ristningsgraden. Espressobønner er mere mørktristede for at trække så meget smag ud som muligt. Man kan sagtens bruge espressobønner til almindelig filterkaffe, fx på en kaffemaskine med kværn.

Hvorfor kommer der ikke skum på min espresso?

Hvis der ikke kommer crema på din espresso er det ofte fordi den løber for hurtigt eller langsomt igennem maskinen. Det kan være formalingsgraden den er gal med eller tampningen der er for løs eller for hård.

Kildeliste espressomaskine

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. 

  Tænk har testet 70 espressomaskiner og testen er senest opdateret i januar 2023. I testen indgår b.la. DeLonghi ECAM 46.860.B, DeLonghi EC9155.MB La Specialista Arte, Smeg ECF01 og Philips EP3221/40. Se hele testen her

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen. I deres test af 57 forskellige espressomaskiner indgår b.la. DeLonghi

  ModelECAM 46.860.B og Melitta

  ModelBarista Smart TS. Læs hele testen her

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter. I testen fra Which indgår b.la. Smeg

  ECF01 og Sage

  The Bambino. Læs hele testen her

 • Flag Techradar.com Chevron down

  Techradar er et Amerikansk online magasin, der anmelder og tester elektroniske produkter og gadgets til hjemmet. Se deres anmeldelse af Sage Bambino her

  Og deres anmeldelse af Delonghi La specialista her

  Og Smeg her

 • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

  Er en anerkendt og uafhængigt britisk side, der skriver anmeldelser af stort set alt. De tester selv produkterne, og giver en grundig analyse og en objektiv anmeldelse.

  Se deres anmeldelse af Sage Bambino her

  Og deres anmeldelse af Melitta Caffeo Barista TS-Smart her

 • Flag Trustedreviews.com Chevron down

  Endnu en britisk uafhængig anmeldelsesside, der selv tester produkterne før de anmelder dem. Trustedreviews tester primært teknologi og gadgets. Se deres anmeldelse af Melitta Caffeo TS-Smart her

 • Flag Techadvisor.com Chevron down

  Techadvisor er et engelsk online magasin med 28 år på bagen. De anmelder tekniske produkter, og du kan finde anmeldelser og test af alt fra computere, tablets og smartphones til barbermaskiner.  Se deres anmeldelse af Sage Bambino her

  Og deres anmeldelse af Jura E6 her

×