Espressomaskine TEST: Se de bedste espressomaskiner

Er du glad for kaffe? Og kunne du godt tænke dig en espresso til at starte dagen på? Så skal du læse nærmere her i vores espressomaskine test, hvor vi har fundet de 8 bedste espressomaskiner, der er på markedet lige nu.

De 8 udvalgte modeller

Artikel af Miklas

Kaffe er ikke bare kaffe. Det kan laves i et væld af varianter, og har du ladet din kærlighed falde på espresso, er der ingen tvivl om, at du skal have fat i en god espressomaskine. For med den kan du om noget starte din morgen nemt og velsmagende.

Men der er naturligvis forskel på, hvordan espressomaskiner er, og hvor god en espresso de brygger. Af den grund har vi undersøgt markedet for de bedste espressomaskiner. Leder du derfor efter den bedste espressomaskine, eller i hvert fald efter en god og pålidelig en af slagsen, behøver du kun forholde dig til de espressomaskiner, vi har i testen her.

Selvom det kan være en uoverskuelig opgave at finde frem til en espressomaskine, har vi gjort vores for, at det ikke bliver sådan. Selv hvis du skulle være i tvivl om, hvad du godt kunne tænke dig, er vi her for at hjælpe. For vi har nemlig ikke kun udvalgt de bedste espressomaskiner på markedet. Vi har også sørget for at gennemgå deres funktioner, ulemper og fordele, så du har nemt ved at vælge en espressomaskine.

Vi håber, at vi ved at fremhæve funktioner, ulemper og fordele hjælper dig rigtig godt på vej til at vælge den rette espressomaskine. Vi har forsøgt at få så meget med som overhovedet muligt. Men skulle du alligevel have brug for flere tekniske specifikationer eller andet, er du altid velkommen til at klikke dig videre til forhandleren, som vi har linket til. Så kan du få alle de oplysninger, som du har brug for til at kunne træffe en beslutning.

Det mener vores produkteksperter

Drømmer du om at lave en espresso derhjemme i køkkenet, uden det kræver en kæmpe maskine, er denne model lige noget for dig. Den semiautomatiske espressomaskine fylder nemlig ikke meget i køkkenet. Til gengæld brygger den en espresso ved den perfekte temperatur og giver dig mulighed for mælkeskum på toppen.

Selvom du er glad for kaffe, behøver en espressomaskine ikke at fylde det hele. Sådan er det i hvert fald med modellen her fra DelLonghi, som kun er 15 centimeter bred. Den er derfor perfekt til dig, som også godt kunne tænke sig at bruge pladsen i køkkenet til andet end at brygge en god kop kaffe. Men selvom det er en lille espressomaskine, har den stadig mange fantastiske funktioner såsom en kopvarmer, mælkeskummer og en professionel pumpe. Der venter derfor mange gode koppper kaffe med denne espressomaskine.

Hurtig bryggetid

Når kaffetrangen melder sig, er det bare at gå ud i køkkenet og brygge med det samme. Kort efter har du en lækker espresso i hånden. For det tager ikke meget mere end et minut, fra du gør den klar, til kaffen er færdigbrygget. Du skal derfor ikke vente utålmodigt i mange minutter, da du får den, som du gerne vil have den, NÅR du vil have den.

Espresso og latte i én

Bliver det lidt for stærkt med en espresso om morgenen, kan du også lave dig en lækker latte takket være mælkeskummeren. Den laver mælken perfekt cremet, så du ikke kan andet end at læne dig tilbage for at nyde den gode kop kaffe. Præcis som det skal være.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Fylder ikke meget i køkkenet
 • plus-circle.svg Brygger ved den perfekte temperatur
 • plus-circle.svg Har mælkeskummer
 • plus-circle.svg Det er en billig espressomaskine
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Har ikke indbygget kaffekværn

Det mener vores produkteksperter

Kan du godt lide at drikke forskellige typer af kaffe, er espressomaskinen fra Siemens her et rigtig fint valg. For uanset om du er til cremet cappuccino, stærk espresso eller måske en caffe latte, kan du brygge det med denne model. Det kræver ikke mere end et tryk på OneTouch DoubleCup. Ja, og så kan den endda brygge to kopper kaffe ad gangen.

Det er altid dejligt at få en kop kaffe, som man bedst kan lide den. Det kan du også få med kaffemaskinen her, da den med sit IndividualCoffee System gemmer dine præferencer. Den husker derfor alt lige fra styrken af kaffen til kopstørrelsen. Du behøver derfor ikke stå og taste det ind hver morgen eller aften, da den selv husker, hvad du foretrækker.

Det er ikke kun dine præferencer, den kan huske. Er der derfor flere brugere af den i husstanden, kan de også få gemt deres præferencer og få deres favoritkaffe med et tryk på en knap.

Altid en god kop kaffe med automatisk rengøring

Drikker du rigtig meget kaffe, ved du også godt, hvor stor betydning rengøring har for smagen. Og kan du godt lide, at den smager helt perfekt, er der ingen tvivl om, at du vil blive glad for denne Siemens espressomaskine. For den har nemlig AutoMilk Clean, som er et fuldautomatisk damprengøringssystem, der rengør kaffemaskinen efter brug. Det sikrer ikke kun en god smag men også en høj hygiejne – ja, og så slipper du selv for at stå for rengøringen.

Friskmalet kaffe med kværn

Er friskmalet kaffe lige dig, kan du roligt smile op til begge ører. For denne espressomaskine kommer nemlig med en indbygget kaffekværn. Det er ikke en hvilken som helst kværn men creamDrive, der er anerkendt for sin lange levetid. Den har et unikt design, der maler bønnerne forskelligt, så du får maksimal aroma fra hver eneste bønne. Du kan endda også indstille malingsgraden, så den passer til din smag.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Kan indstilles til forskellige kaffestyrker
 • plus-circle.svg Har automatisk rengøringssystem
 • plus-circle.svg Kan brygge flere forskellige typer af kaffe
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Det er en dyr espressomaskine

Det mener vores produkteksperter

Denne DeLonghi espressomaskine er en vaskeægte tesvinder fra 2014. Med det lækre design, den indbyggede kværn, 13 forskellige indstillinger i kværnen og mælkeskummer er der heller ikke noget at sige til, at den er blandt de bedste. Espressoen er uden tvivl helt i top med denne model.

Med en fuldautomatisk maskine som denne kan du lave alt lige fra cappuccino til cafe latte. Den kan desuden indstilles til kort, medium eller lang kaffe med en stærk eller mild aroma samt med en varm, medium eller lav temperatur. Trænger du til en pause fra espressoen, kan den også lave kogende vand til the. Der er derfor alletiders mulighed for at få den perfekte kop kaffe med maskinen her.

Fyldig og cremet kaffe med mælkeskummeren

Når først DeLonghi er kommet ind i dit køkken, kommer den ikke derfra igen. Det gør den ikke, fordi den gang på gang formår at lave fyldig og cremet mælkeskum til cappucino, og hvad du ellers kan lide at drikke af kaffe. Den smarte mælkeskummer sørger både for at varme og skumme mælken på samme tid – uanset om du bruger hele eller malede bønner. Takket være den støjsvage kaffekværn, er det en fornøjelse at starte den om morgenen eller sent på aftenen.

Ren espressomaskine på fem minutter

Rengøring er ikke noget, du behøver bekymre dig synderligt om, da denne espressomaskine er udstyret med et automatisk rengøringsprogram og et afkalkningsprogram. Det er derfor bare at sætte det i gang med et tryk på en knap – så har du en ren og lækker maskine efterfølgende, som brygger kaffe med en endnu bedre smag og aroma. Du kan desuden tage bryggeenheden af og skylle den direkte under vandhanen.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Automatisk renseprogram
 • plus-circle.svg Det er en fuldautomatisk espressomaskine
 • plus-circle.svg Kaffebeholderen er rummelig
 • plus-circle.svg Man får meget kaffemaskine for pengene
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Den har ikke indbygget mælkebeholder

Det mener vores produkteksperter

Med bare et tryk på en knap kan du lave de lækreste kopper kaffe som espresso, almindelig kaffe og cappuccino. Men er du også til en lækker latte af og til, kan du også få det takket være det bløde og cremede mælkeskum. På toppen af det tager det kun 15 sekunder at rengøre espressomaskinen.

Den lækre espressomaskine er nem at betjene morgen som aften, da den er udstyret med et ret smart berøringsdisplay. Når du derfor har brug for en god kop kaffe, er det bare at trykke på en enkelt knap, og så brygger den i løbet af ganske få sekunder. Det gælder uanset, om det er en espresso eller latte, din kaffetrang higer efter.

Silkeblødt mælkeskum

En god kop kaffe smager nogle gange bare lidt bedre, når det er med en god mælkeskum. Denne Philips espressomaskine gør det til perfektion, da den med sin LatteGo-funktion blander mælk og luft i høj hastighed i det runde skumningskammer og derefter tilsætter et cremet lag mælkeskum til din kaffe med den rette temperatur. Det er en fantastisk måde at starte og afslutte dagen på. Om du ønsker at bruge mælk i kaffen eller ej, er naturligvis noget, du helt selv vælger alt efter, hvilken kaffetype du vælger.

Se frem til 20.000 kopper kaffe

Kværnen i espressomaskinen er lavet af 100% keramik. Det betyder, at den er meget hård og præcis. Men, det betyder også, at holdbarheden er helt fantastisk. Du kan derfor se frem til at nyde minimum 20.000 kopper kaffe med maskinen her. Selvom du er storforbruger af kaffe, giver det dig en god maskine i mange år frem.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Det er en fuldautomatisk kaffemaskine
 • plus-circle.svg Den har 3 kaffeprogrammer
 • plus-circle.svg Har justerbar mælkemængde
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Der er ikke nogen ulemper at finde

Det mener vores produkteksperter

Rancilio Silvia er blandt de bedste espresso kaffemaskiner, fordi den har en kedel isoleret i termisk skum, der holder ekstra på varmen, laver perfekt mælkeskum og har energibesparende autosluk for bare at nævne nogle af de mange lækre funkioner, den kommer med.

Selvom det er en lidt dyrere espressomaskine, du får her, går pengene uden tvivl til en god maskine. For udvendigt og indvendigt er den lavet i nogle af de bedst mulige materialer. Sammen med en 300 ml messingkedel, er det ingen problem at få brygget adskillelige espressoshots efter hinanden.

Espressomaskinen kan desuden både brygge 1 og to kopper espresso ad gangen. Så er du ikke den eneste, der godt kunne bruge et stærkt kaffeshot, er det nemt og hurtigt at få brygget.

Flot og stilrent design

Når nu det er en stor espressomaskine, der fylder meget i køkkenet, gør det heller ikke noget, at den er i et flot og stilrent design. Det er denne, hvilket kun gør fornøjelsen endnu større. Designet er nemlig ganske elegant og med et look i rustfri stål, passer den ind i langt de fleste hjem – uanset om du er til det moderne, retro eller stilrene. Det rustfri stål gør den desuden også nem at holde ren og pæn, hvilket blot er endnu en fordel.

Energibesparende espressomaskine

Går du bare en smule op i dit energiforbrug eller i miljøet, er denne model en kærkommen gave til dig. For den er nemlig udstyret med en kedel i isoleret termisk skum, der holder ekstra på varmen og som reducerer energiforbruget, samt 2 LED-lamper og energibesparende autosluk. Når den derfor er på standby, bruger den faktisk kun 0,0005 kwh. Det er stort set ingenting sammenlignet med andre modeller, der godt kan være lidt nogle strømslugere.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Har en høj kapacitet
 • plus-circle.svg Har en beholder med plads til mange kaffebønner
 • plus-circle.svg Har en god og effektiv mælkeskummer
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Har ikke en kværn

Det mener vores produkteksperter

Melitta espressomaskine er en maskine med rigtig mange og gode muligheder. Du kan nemlig lave en kop espresso med et tryk på knap – og vil du gerne justere kaffens smag og ikke mindst størrelse, er dette også en mulighed. Som modellen antyder til i navnet, er den også med en god mælkeskummer, der giver en blød og cremet mælkeskum.

Når kaffetrangen melder sig, skal den selvfølgelig imødekommes og slukkes med en perfekt kop espresso. Det kan du være sikker på at få med denne, da den skyller kaffebønnerne med vand, inden den går i gang med at brygge. Det har den fantastiske effekt, at du får den maskimale aroma ud af kaffebønnerne. Der er ikke mange espressomaskiner, der gør dette, hvorfor den naturligvis fortjener en plads her i vores espressomaskiner test.

For at toppe det kommer modellen også med en aftagelig mælkeskumdyse, som formår at lave den lækreste cremede mælkeskum. Når du ikke gør brug af den længere, kan du fjerne den igen. Den er derfor også ganske nem at rengøre.

Smart og højdejusterbart kaffeudløb

Melitta Caffeo Solo & Milk er fremstillet i et flot og stilrent design, som passer ind i langt de fleste danske køkkener. Designet er dog en anelse kompakt og kan se lidt mere fyldigt ud, end hvad den egentligt er. Dog fylder den ikke meget mere, end at den også sagtens kan få en plads i selv de mindste køkkener. Den har nemlig en kapacitet på 1,2 liter og en bønnebeholder på 125 gram, hvilket er i den lidt lave ende sammenlignet med andre modeller. Men, så er du også sikker på, at der er plads til den.

Derudover kommer maskinen også med et højdejusterbart kaffeudløb. Det betyder, at du kan justere kaffetuden alt efter, hvilken kop du benytter. Det er smart, da du dermed kan få plads til langt de fleste former for glas eller kaffekopper.

Meget maskine for pengene

Melitta espressomaskinen er en maskine, der placerer sig lunt mellem modellerne i testen her, når det kommer til pris. Du får derfor en maskine med rigtig mange funktioner, uden det koster dig en masse penge. Leder du derfor efter en espressomaskine, der placerer sig godt i midten, er denne et rigtig godt bud. Du går ikke på kompromis med kvaliteten af kaffen eller brygningen, da denne er meget høj ved maskinen fra Melitta.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Kan lave forskellige kaffetyper
 • plus-circle.svg Laver perfekt mælk og mælkeskum
 • plus-circle.svg Den er selvrensende
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Det kompakte design kan virke stort i et lille køkken

Det mener vores produkteksperter

Leder du efter den bedste fuldautomatiske espressomaskine, er denne et rigtig godt bud på det. For med en ekstern mælkebeholder, mulighed for at variere kaffen og en perfekt bryggetemperatur, er der ikke langt til den helt gode kop kaffe hver eneste dag.

Selvom espressomaskinen fra Philips ikke har en indbygget mælkebeholder, er det nu alligevel ikke helt skidt. For i stedet har den en ekstern mælkebeholder, som du kan benytte til at lave en cappuccino eller latte med. Når du ikke bruger maskinen til at brygge kaffe med, kan du ganske nemt og enkelt afmontere mælkebeholderen og sætte den i køleskabet. Det sikrer, at du får det maksimale ud af dit mælk uden alt for meget spild. Når den er tom, tåler mælkebeholderen også at komme i opvaskemaskinen, hvis du gerne vil være fri for at vaske den op i hånden.

Automatisk rensning og afkalkningsguide

Rengøring er ikke noget problem med denne espressomaskine, da den automatisk renser kaffekredsløbet med vand, når den slukkes eller tændes. Det sikrer en fantastisk og frisk smag i hver eneste kop kaffe. Den helt store fordel ved det er også, at det forlænger levetiden på espressomaskinen.

Når det er tid til den store afkalkning, fortæller maskinen dig det også på skærmen. Her bliver du desuden guidet hele vejen, så du ved, nøjagtigt hvad du skal gøre. Bagefter vil du med al sandsynlighed kunne smage en betydelig forskel i kaffen, da det kun gør godt for aromaerne.

Prøv dig frem med kaffen

Du behøver ikke lade dig nøjes med den samme kop kaffe hver eneste dag. For espressomaskinen giver dig nemlig en overflod af lækre muligheder for at tilpasse drikken efter din smag. Du kan derfor frit variere i længden og styrken for hver kop kaffe. Det gør det kun ekstra spændende at brygge en kop kaffe – og gør det til en større fornøjelse at drikke den ikke mindst.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Den brygger flere forskellige former for kaffe
 • plus-circle.svg Den har thermoblock for bedre temperatur
 • plus-circle.svg Den har ekstern mælkebeholder
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Kan kun brygge 1 kop ad gangen

Det mener vores produkteksperter

Sage espressomaskine er til dig, der virkelig elsker kaffe, og som gerne vil have mulighed for at være din egen barista derhjemme. Den er bestemt ikke en af de billige espressomaskiner, men giver dig til gengæld et smart touch-display, automatisk mælkeskummer, perfekt dosering og et automatisk renseprogram.

Er det din helt store drøm at blive barista derhjemme? Så er pengene godt givet ud ved denne espressomaskine. For du har nemlig ikke kun mulighed for at lave espresso med denne maskine. På touchskærmen kan du nemlig vælge din favoritkaffe, der brygges ud fra dine præferencer, når det kommer til dosering, temperatur, tryk og damp. Det føles præcis som at være på café – bedre og mere hyggeligt bliver det ikke. Det tager desuden heller ikke mange øjeblikke, fra du sætter koppen under udløbet og trykker på knappen, til du har en dampende og dejligt varm og velsmagende kop kaffe foran dig.

Smart og præcis PID temperaturkontrol

Temperaturen i espressomaskinen og i din kop kaffe sikres ved hjælp af den meget præcise PID temperaturkontrol, der sørger for at holde en helt optimal temperatur i maskinen. Dette er bestemt ikke ligemeget, da blot en enkelt grad kan være nok til at påvirke smagen på din kaffe. For også at opnå den bedste sødme i kaffen, benytter espressomaskinen sig af lavtryks præinfusion, der giver en lækker og cremet konsistens. Du kan derfor glæde dig til at vågne til smagen af den noget nær perfekte kop espresso. Det er bestemt ikke værst!

En espressomaskine med alt, hvad du skal bruge

Selvom det er en meget dyr espressomaskine, får du virkelig også alt, hvad du skal bruge og mere til. Drømmer du derfor om at komme hjem og smide fødderne op sammen med den absolut bedste espresso eller latte, går det i opfyldelse med denne maskine. Og hvor fedt er det ikke også lige at have en vaskeægte espressomaskine som den nede fra den lokale café stående hjemme i køkkenet? Det smarte design gør det i hvert fald mere end attraktivt at have den stående – hvis du har plads vel og mærke. For det kræver alligevel et køkken med lidt god bordplads.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Du kan vælge en kaffe blot ved at swipe på displayet
 • plus-circle.svg Den har en stor kapacitet
 • plus-circle.svg Den kan brygge to kopper ad gangen
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Det er den dyreste espressomaskine i testen her

Du er med al sandsyndlig landet her på siden, fordi du gerne vil købe en espressomaskine – og gerne lige nu og her. Selvom vi har fundet de bedste espressomaskiner, der er på markedet lige nu, synes vi også, du bør gøre dig nogle overvejelser, inden du køber. For som du måske har opdaget, er der stor forskel på, hvad en espressomaskine kan.

Det kan derfor være en god ide at overveje følgende:

 • Hvilke type espressomaskine du gerne vil have?
 • Hvor mange kopper skal den kunne brygge?
 • Hvad er dit budget?
 • Skal den have ekstra funktioner?

Ved at gøre dig nogle lidt mere nøje overvejelser omkring dit køb, sikrer du dig i langt højere grad, at du får en espressomaskine, du bliver glad for med det samme. For der er intet ved at købe en espressomaskine med for få eller for mange funktioner eller en, der måske er alt for dyr i forhold til, hvor meget du bruger den.

Dine overvejelser vil sammen med en nøje nærlæsning af vores beskrivelser give dig et rigtig godt udgangspunkt for at købe den helt rette espressomaskine. Ellers har du også altid mulighed for at kombinere det med yderligere oplysninger fra den enkelte forhandler, som vi har linket til under hvert produkt. Så er du i hvert fal helt sikker på, at du kommer fra denne test med den rette espressomaskine – klar til at bruge i dit køkken.

Leder du efter en almindelig kaffemaskine, kan du læse vores kaffemaskine test.

Espresso maskine typer

Først og fremmest er det en god ide at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilken espressomaskine type, du godt kunne tænke dig. For her er der meget stor forskel på, hvad du får.

Vi ved dog godt, at det kan være forvirrende med de mange former for espressomaskiner. Derfor giver vi dig en lidt nærmere forklaring herunder, så du er helt med på, hvad de forskellige kan, men også hvad der er bedst for dig at købe.

Fuldautomatisk espressomaskine

En fuldautomatisk espressomaskine er perfekt til dig, som ofte drikker kaffe og helst gerne vil, at det bare kører automatisk. Har du derfor ikke lyst til at bruge tid på at stampe kaffen, er det måske hellere en fuldautomatisk maskine, du skal have. Her skal du blot trykke på en enkelt knap for at brygge 1-2 kopper kaffe alt efter model.

Når du bruger en fuldautomatisk kaffemaskine, maler den først kaffen, hvorefter det sendes ned i et lille kammer i brygenheden. Her tampes kaffen, hvorefter kaffen løber igennem og ned i din kop. Desuden har den også en steamer og måske også en indbygget mælkebeholder, så du kan lave en lækker latte eller cappuccino, hvis du bliver træt af espresso.

Denne type af espressomaskine koster som regel lidt mere end de semiautomatiske, da de er noget nemmere at betjene og kommer med ret mange lækre funktioner. Det kan dog være penge, der er godt givet ud, hvis det er, hvad der får dig til at bruge maskinen hver dag.

Semiautomatisk espressomaskine

En semiautomatisk espressomaskine er også det, nogle kalder for en manuel espressomaskine. Det betyder, at du får hele oplevelsen i arbejdet med at brygge kaffe, da du selv skal stå for en stor del af kaffebrygningen. Selvom det måske lyder en anelse omstændigt, er det meget ligetil, når først du forstår teknikken og ved, hvordan du rammer den rette aroma.

Når du investerer i en semiautomatisk espressomaskine, brygger du kaffe ved at hælde fintmalet kaffe i et portafilter, som du skal stampe med en tamper. Det sikrer, at vandet har en gennemløbstid på omkring 20 sekunder, hvilket skaber den perfekte kop kaffe.

Når kaffen er stampet, skal filteret sættes fast på maskinen. Herefter kan du tænde for vandet og ellers blot se på, at kaffen løber ned i koppen. Nogle maskiner er naturligvis mere tekniske end andre. Men princippet er altid det samme.

For at få det bedste resultat med din espresso, bør du købe noget ekstraudstyr såsom mælkebeholder, kværn og pitcher. Men, det kan du altid efterhånden, som du finder ud af, hvad du har brug for.

Professionel espressomaskine

En professionel espressomaskine minder på mange måder om en fuldautomatisk espressomaskine, da den klarer alting selv. Forskellen er blot, at en professionel espressomaskine som regel er noget større og også kommer med en smart touchskærm, som gør det nemt og hurtigt at vælge mellem forskellige former for kaffe. Der følger som regel også en del udstyr med, så det bare er at gå i gang med at lege barista derhjemme.

En professionel espressomaskine er dog ret pebret og koster ofte på den anden side af 10.000 kroner. Vil du derfor gerne have en professionel en af slagsen, skal det være fordi, du er kaffeelsker helt ud til fingerspidserne. Til gengæld får du også kaffe og espresso, der smager helt igennem fantastisk.

Hvor mange kopper kaffe skal den brygge?

Skal der bare laves en kop espresso til dig selv om morgenen, og når du kommer hjem? Eller skal den gerne kunne brygge til flere på én gang? Mange espressomaskiner giver mulighed for at lave to kopper kaffe på samme tid. Dog er der naturligvis også modeller, som kun laver en enkelt kop – disse fylder dog som regel heller ikke meget i køkkenet.

Er det ikke kun dig, der starter morgenen med en god kop kaffe, kan det være en fordel at investere i en espressomaskine, der kan brygge mere end en enkelt kop ad gangen. Det gør det noget nemmere og hurtigere. Skal der måske endda også brygges til en hel familie, kan det også være en fordel at se nærmere på, hvad kapaciteten er, så du ikke hele tiden skal fylde vand på for at kunne brygge kaffe. Der er naturligvis stor forskel på dette, så læs gerne nærmere om det i vores beskrivelser, så du får bestilt en espressomaskine hjem, der passer perfekt til dine og eventuelt familiens behov.

Hvad er dit budget?

Dette er et ret væsentligt punkt at have med i overvejelserne, da prisklassen varierer ekstremt meget for espressomaskiner. Bare i testen her kan du få espressomaskiner fra lige omkring 1.000 kroner samt op til flere tusinde kroner for dem, der er mere eller mindre professionelle.

Husk på, at den dyreste ikke nødvendigvis er den bedste for dig, da det kommer an på, hvor meget du skal bruge maskinen. Er en espresso derfor ikke noget, du kunne tænke dig hver dag, kan førstnævnte model fra DeLonghi måske være det perfekte valg for dig. Skal du omvendt bruge maskinen meget, kan det naturligvis godt betale sig at give det mere for den, da du får flere funktioner og features med.

Når du bestemmer dig for et budget, inden du kaster dig ud i jagten på en, gør du det også nemmere for dig selv at sortere mellem modellerne – og det sparer dig for en del tid!

Skal du bruge ekstra funktioner

Funktioner kan du få mange af, hvis du gerne vil have det. Blandt de mest almindelige ekstra funktioner ved en espressomaskine er en indbygget kaffekværn og mælkeskummer. Det er begge funktioner, der ikke er direkte nødvendige for at brygge en god kop kaffe, men som giver dig mulighed for at få en ekstra god kop kaffe – kaffe, der smager af mere. Derfor giver det rigtig god mening, at du gør op med dig selv, om du godt kunne tænke dig ekstra funktioner.

Indbygget kaffekværn

Er du mest til kaffepuder eller friskkværnede kaffebønner? Det er en god overvejelse at tage med i dit køb af espressomaskine, da det ikke er alle espressomaskiner, der kommer med en indbygget kværn. Ligeledes er der ofte stor forskel i prisen alt efter, om den er med kværn eller ej.

Den helt store fordel ved at gå efter en espressomaskine med indbygget kværn er, at du får en espresso, der smager af meget mere. Kaffen vil være mere frisk, ligesom aromaerne vil træde mere frem. Det kan derfor godt betale sig at give noget mere for en espressomaskine med indbygget kværn. Især hvis du sætter stor pris på en ekstra god kop kaffe, når du vågner.

I vores test af espressomaskiner har vi flere forskellige modeller med indbygget kaffekværn. De er i forskellige prisklasser, så kunne du godt tænke dig denne funktion, er der gode muligheder for at få det gennem de modeller, vi har valgt ud.

Indbygget mælkeskummer

Kan du godt lide at veksle mellem sort kaffe og en kaffe med mælk? Så kan det være en god ide at gå efter en espressomaskine med indbygget mælkeskummer. For med den kan du også lave en lækker latte og andre lækre kaffetyper.

Det er naturligvis en unødvendighed, hvis ikke det er noget, du ofte gør dig i eller heller ikke kommer til, selvom du har muligheden. Det er derfor fornuftigt at overveje, da en espressomaskine uden mælkeskummer som regel er billigere end en med.

Husk også, at når du køber en espressomaskine med mælkeskummer, at du skal gøre den hyppigere rent. Det kræver lidt mere af dig at holde hygiejnen i top – men det er til gengæld det værd, hvis du er vild med en cremet kop kaffe.

FAQ

Hvilken espressomaskine er bedst i test?

Det er næsten som at spørge, hvilken type af kaffe, der er bedst at drikke. For som du kan se her i vores test af espressomaskiner, er der meget stor forskel på, hvad de alt sammen kan, og hvor meget de fylder. Skal vi dog vælge, er Sage The Oracle et meget god bud den absolut bedste espressomaskine til hjemmebrug. For den har det hele og mere til, og gør det til en caféoplevelse at benytte den. Dog er det også en maskine, der koster en del penge, og som derfor primært er henvendt til dem, der elsker at drikke kaffe og ved en del om det at brygge den perfekte kop. Ved du ikke så meget om det, eller har du ikke behovet for at have en espressomaskine til mere end 10.000 kroner stående derhjemme på bordet, kan du med fordel også se nærmere på modellerne fra DeLonghi eller Philips. Det er espressomaskiner, der på ingen måder skuffer, men som er noget billigere i indkøb. Vi anbefaler, at du læser samtlige beskrivelser her i vores test for at spore dig ind på, hvad der kunne være den bedste maskine for dig. For selvom vi kan komme med en masse gode råd, er det bedst, at du vælger den, der passer til dine behov.

Hvad er en fuldautomatisk espressomaskine?

En fuldautomatisk espressomaskine brygger espresso som en automatisk maskine vil gøre det. Har den også en indbygget kaffekværn, maler den også den portion kaffe, som du skal bruge til den ene kop kaffe. Den helt store fordel ved denne espressomaskine er dog, at den har automatisk mælkesystem. Den kan derfor ved et tryk på en knap brygge både cappuccino og latte macchiato. Netop fordi en fuldautomatisk espressomaskine har et automatisk mælkesystem, betyder det også, at den kan brygge en længere række af kaffetyper, hvilket står i modsætning til en automatisk eller semi-automatisk som typisk kun kan brygge en espresso. Det helt smarte er dog også, at en fuldautomatisk espressomaskine som regel også har software, der fortæller, hvornår du skal gøre den rent, hvornår filteret skal skiftes og meget andet. Du bliver derfor i god tid gjort opmærksom på, at det er tid til en omgang vedligehold – det giver både bedre kaffe og en længere holdbarhed på maskinen.

Hvordan laver man espresso?

Hvordan du laver en espresso, kommer helt an på, hvilken maskine du bruger til det. Tager vi udgangspunkt i de espressomaskiner, vi har i testen her, kan du brygge en espresso ved hjælp af kaffepuder eller friskkværnede kaffebønner. Det kommer an på, hvilken maskine du vælger – altså om den er med eller uden kaffekværn. Når kaffen er hældt op, skal der fyldes op med vand og ellers tændes for maskinen, så den kan gå i gang med at brygge. Den perfekte bryggetemperatur er lige omkring 92-96 grader. Når kaffen er rendt igennem, står du med en espresso, der er klar til at drikke. Du behøver ikke en espressomaskine for at brygge en espresso. Men, så kræver det en espressokande og lidt mere tålmodighed.

Din produktekspert

Miklas

Administrator