Elkedel test – Vi kårer den bedste elkedel 2022

Læs med i vores elkedel test, hvor vi tester og anmelder de 5 bedste elkedler.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Siemens TW86103 elkedel
TESTVINDER

Siemens TW86103 elkedel

Du får her en elkedel i et stilrent design, der passer i et moderne køkken med mulighed for at tilpasse temperaturen efter behov. Med Siemens elkedlen får du den perfekte, ledningsfri elkedel. Det er en…

Siemens TW86103 elkedel 1
Bedst i test

Siemens TW86103 elkedel

Bosch TW7603 elkedel 2
Bedste billige

Bosch TW7603 elkedel

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En rigtig elkedel, også kaldet en elkoger, er en vigtig del af de fleste køkkener. Med en simpel elkedel kan du få kogt vand på nul komma fem til din kaffe.
Mange elkedler kan du få med mange funktioner. Du kan på nogle indstille temperaturen. En elkedel med temperatur giver dig mulighed for at tilpasse din varme drik til dine behov. Forskellige elkedler varierer ift. den mængde vand, de kan indeholde. Nogle har et udtageligt kalkfilter, der gør dem nemme at afkalke.

At vælge elkedel kan være en jungle. I vores sammenligningstabel herunder har vi samlet en oversigt over de 5 elkander, vi har testet, samt deres fordele og ulemper. I købsguiden fokuserer vi på, hvilke parametre, det kan være en fordel at holde øje med, når du skal købe en ny elkedel.

Siemens TW86103 elkedel

Bedst i test

Siemens TW86103 elkedel
Fordele
 • pros-icon.svg Ledningsfri
 • pros-icon.svg 4 forskellige temperaturindstillinger
 • pros-icon.svg Kapacitet på 1,5 L
 • pros-icon.svg Beskyttelse mod overophedning
 • pros-icon.svg Lavet i rustfrit stål og plastik
Ulemper
 • cons-icon.svg Det, at der er anvendt plastik, kan være en ulempe for nogle

Detaljeret gennemgang

Du får her en elkedel i et stilrent design, der passer i et moderne køkken med mulighed for at tilpasse temperaturen efter behov.

Med Siemens elkedlen får du den perfekte, ledningsfri elkedel. Det er en stilren elkedel med den fordel, at du får en elkedel med temperaturvalg. Elkedlen giver mulighed for at indstille temperaturen på 70, 80, 90 eller 100 grader, så du får kogende vand i lige den temperatur du vil.

Med en justerbar temperatur er det en god elkedel til dig, der drikker te, da forskellige te-sorter kræver forskellige temperaturer. Den er også til dig, der gerne vil have din morgenkaffe ved lidt køligere temperatur.

Den har en smart funktion, der gør at du kan koge vand og lade det stå i op til 30 minutter efter. Den holder på den ønskede temperatur i det tidsrum.
Du får en hurtig elkedel, da den har en kraftig motor og er hurtig til at koge vand.
Den beskytter mod overophedning, da du skal lukke låget for at få lov til at starte den og så er den ledningsfri. Du får også en vandindikator, så du kan se hvor meget vand der er.

Bosch TW7603 elkedel

Bedste billige

Bosch TW7603 elkedel
Fordele
 • pros-icon.svg Kapacitet på 1,7 liter
 • pros-icon.svg Kalkfilteret er aftageligt
 • pros-icon.svg Ledningsfri
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke en elkedel med temperaturvisning

Detaljeret gennemgang

Du får med denne elkedel en brugervenlig elkedel til testens bedste pris. Her kan alle være med og du får samtidig en stor kapacitet på 1,7 liter.

En Bosch elkedel er et rigtig godt bud til dig, der er på jagt efter en billig elkedel, som kan det den skal. Med den store kapacitet får du en god kogekedel til en fornuftig pris, hvor alle kan være med.

Den har en tydelig måler på siden, der viser dig hvor meget vand du har i din elkedel. Den udvendige vandmåler gør det let at bedømme hvornår du skal hælde vand i din kedel eller om du hælder vand i en næsten fyldt elkedel. En rar fordel i en travl hverdag.

Når vandet koger og rammer kogepunktet, stopper elkedlen med at koge – den har en automatisk sluk funktion. Der er lys i den, som tænder og slukker alt efter om den er i brug eller færdig med at koge. Det gør det tydeligt, når vandet er kogt og klar til brug.
Den har en sikkerhedsfunktion, som gør, at din elkedel automatisk stopper ved overophedning.

Det er ikke en elkedel med termostat, så du kan ikke vælge temperatur på denne. Til gengæld er den ledningsfri, og så har den et kalkfilter, som er aftageligt og gør den virkelig nem og hurtig at rengøre, når du skal afkalke den.

Fordele
 • pros-icon.svg Du kan kontrollere temperaturen
 • pros-icon.svg God stor kapacitet med 1,7 liter
 • pros-icon.svg Holder vandet varmt i 30 min
 • pros-icon.svg Lavet i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Fås i fire farver
Ulemper
 • cons-icon.svg Vejer 2 kg. 

Detaljeret gennemgang

Med denne KitchenAid elkedel får du en elkedel i et stilrent design, med god kapacitet der samtidig kan holde vandet varmt i 30 min efter kogning.

Denne elkedel har et væld af smarte funktioner, som gør den vinder prisen for bedste premium.

Selve elkedlen er lavet i rustfrit stål og det gør den meget holdbar. Du får kvalitet for pengene. Den har en stor kapacitet og kan koge op til 1,7 liter ad gangen. Den har også en yderst effektiv motor, der gør du hurtigt får varmt vand. Den er altså både effektiv og hurtig.

En stor fordel ved denne elkedel er, at du dels kan aflæse vandets temperatur på det lille display, der er installeret på den og dels kan du med denne elkedel vælge mellem hele 6 forskellige indstillinger af din temperatur fra 50 til 100 grader. Det gør den perfekt til te-elskeren, som virkelig kan sit kram og ved, at forskellige temperaturer påvirker teens smag.
Den fås i 4 farver – sølv, creme, rød eller sort – og passer ind i enhver klassisk indretning.
Du får kort sagt en alsidig elkedel af høj kvalitet, som med den rette vedligeholdelse vil holde dig i lang tid.

Philips HD9350 elkedel

Bedste funktionelle elkedel

Fordele
 • pros-icon.svg Smart elkedel med filter, der fanger kalk
 • pros-icon.svg Nem at holde ren
 • pros-icon.svg Ledningsfri
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke justere temperaturen

Detaljeret gennemgang

Med denne elkedel får du en alsidig og funktionel elkedel til en god pris, der kan det den skal. Den er fremstillet i rustfrit stål, som gør den utrolig holdbar.

Denne elkoger har et smart filter, – et såkaldt micro mesh-filter, – der sidder mellem tuden og kanden. Det gør at eventuelle kalkrester bliver fanget af dette filter, før det kommer med vandet ud i din kop og påvirker smagen af din kaffe eller te. Det er vigtigt, at du husker at gøre dette filter rent. Det kan nemt tages af og sættes på igen af netop denne årsag.

En ekstra bonus ved denne elkedel er, at den har en såkaldt kop-indikator. Den indikerer meget tydeligt, når du har den mængde vand du har behov for. På siden kan du tydeligt se, hvor meget vand der er i din elkedel. På den måde kan du med denne elkedel spare både penge, strøm og vand.

Den slukker af sig selv, når vandet er kogt færdigt, samt hvis du løfter den for tidligt fra basen eller hvis der ikke er nok vand i kedlen til at koge det.
Med denne kan du ikke justerer temperaturen. Til gengæld har den en bred og stor åbning og har en let lukkemekanisme som en fjeder.

Smeg KLF03 elkedel

Flotteste elkedel

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fås i mange farver
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Fremstillet i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Stor kapacitet: 1,7 liter
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke justere temperaturen

Detaljeret gennemgang

Her får du en flot elkedel i et retro design, der kan alt det en elkedel skal kunne. Dens store fordel er dens udseende – du får her en elegant elkedel.

Med en Smeg elkedel får du en pæn elkedel, som pynter. Den er til dig, der godt kan lide at have æstetik i dit køkkenudstyr, foruden funktionalitet. Hvis du placerer kedlen på kaffebordet, vil den også pynte.

Du kan få denne elkedel i et væld af farver, hvor de fleste elkedler ikke kan være med. Det gør du kan placere elkedlen lige hvor du vil, fordi du kan få den i en farve, der vil passe i dit hjem.

Den har en god, stor kapacitet på hele 1,7 liter, så du kan koge den del vand du har behov for, også hvis du skal koge pasta eller lave en hel kande kaffe til dine gæster.
Den har automatisk slukning og den har en god og stor motor, der gør den er virkelig effektiv og hurtig til at koge dit vand.. Med denne elkedel kan du altså få kaffe, kakao eller to på ingen tid.

Du kan ikke justere temperaturen med denne elkedel. Til gengæld er den fremstillet af rustfrit stål, som gør den vil holde i mange år med den rette vedligeholdelse.

Guide

Elkedler kan forskellige ting og det kan være lidt af en jungle at vide, hvilke funktioner og parametre du skal holde øje med. Der er dog en række parametre, der kan være gode at fokusere på. Det vigtigste er selvfølgelig, at en elkedel skal passe til dig og dine behov, så den passer ind i din hverdag.

Her har vi sat fokus på en række af de vigtigste parametre, så du kan blive godt klædt på til at investere i din næste elkedel.

Kapacitet

Elkedler kommer i forskellige størrelser og med forskellig kapacitet. Du kan få en lille elkedel med en mindre kapacitet og du kan få en større elkedel med en større kapacitet alt efter dit behov.

Elkedlers kapacitet har en stor spændvidde, men mange kan indeholde mellem 1,5 og 1,7 liter alt efter dit behov. Det er værd at bemærke, at jo større kapacitet, jo større motor er der oftest og derfor er en større elkedel ofte mere effektiv, når det kommer til at koge dit vand.

Elkedlens udseende

Et ekstra parameter kan være udseendet på din elkedel. For mange er en elkedel en essentiel del af deres køkken. Her kan det være en bonus at have en kedel, du kan lide at kigge på – samtidig med at den selvfølgelig har den kapacitet, du har brug for.

Mange kommer i forskellige farver og flere producenter har netop fået øjnene op for, at kunder også kigger på elkedlens design. Så designet på din elkedel er sagtens et parameter, du kan have med. Forhåbentlig skal den holde i mange år og så er det rart at købe en, du kan lide at kigge på.

Materialer

De fleste elkedler kommer i rustfrit stål eller plastik, så det kan være rart at gøre sig klar på forhånd, om hvilket materiale du foretrækker. Rustfrit stål har en god holdbarhed, men koster nogle gange lidt mere end en elkedel i plastik. Sidstnævnte fungerer lige så fint, men du er ikke sikker på den holder lige så godt.

Ekstra parametre

Du kan købe en støjsvag elkedel, du kan få en kedel med en drypfri hældetud og du kan få elkedler med en dobbeltvægget konstruktion. Det hjælper til at give en bedre isolering, der gør at kedlen ikke bliver så varm på siderne, at vandet forbliver varmt i længere tid og så hjælper det på støjen.

Fordele ved en elkedel

Der er mange fordele ved at koge sit vand i en elkedel. Det kræver først og fremmest ikke meget strøm at koge vandet i en elkedel fremfor at koge sit vand i en gryde. Du kan på sigt spare både penge og strøm ved at koge dit vand i en elkedel og det går også markant hurtigere.

Skal du have en energieffektiv elkedel er det værd at bemærke kapaciteten. Her gælder det, at jo større kapacitet din elkedel har, jo mere effektiv er den. En større elkedel vil have en større motor, der kan klare flere watt, og jo flere watt, jo mere effektiv er din elkedel. Det vil også spare dig for penge at købe en elkedel, som dækker dit behov ift. mængden af vand, den kan indeholde.

Budget

Prisen er naturligvis et vigtigt parameter. De fleste har et budget, de vil holde sig inden for. Du kan sagtens få en budgetvenlig elkedel, der er flot, med den kapacitet, du har brug for. Elkedler kommer i et væld af prisklasser, som ikke nødvendigvis fortæller noget om kvaliteten. Ofte har en lidt dyrere elkedel flere funktioner, som for eksempel at justere termometeret, og du kan få et større udvalg af designs, men til daglig behov fungerer en billigere elkedel lige så fint for de fleste.

Husk at afkalke din elkedel

At afkalke elkedel er en simpel proces, men det er vigtigt du husker det. Den bliver stoppet til med kalk ved brug, så for optimal brug – både for at den holder længere, arbejder hurtigere og fordi ingen kaffe eller te nogensinde har haft godt af kalksmag – er det vigtigt du husker at afkalke din elkedel.

I dag kan du få elkedler med et aftageligt kalkfilter, der opsamler kalk fra din elkedel. Det aftagelige kalkfilter skal stadig rengøres engang imellem, men overordnet set gør et aftageligt kalkfilter det nemmere at rengøre din elkedel.

Har din elkedel ikke det, er det stadig en nem proces at afkalke elkedlen, uanset hvor meget kalk der har ophobet sig.

Sådan gør du

Du blander 1 del eddike med 1 del vand, hælder det i din elkedel – husk at åbne låget ligesom når du hælder dit vand i på almindelig vis – og kog kedlen.

Husk at koge vandet og eddiken igennem flere gange og skyl grundigt efter med rent vand, når du er færdig. Så er din elkedel ren og så god som ny igen.

FAQ

Hvilken elkedel er bedst i test?

Den bedste elkedel i test er Siemens TW86103. Den er ledningsfri, du kan kontrollere temperaturen, har en god størrelse og beskytter mod overophedning. En god og funktionel elkedel.

Hvordan afkalker jeg min elkedel?

Du blander 1 del eddike med 1 del vand og kommer blandingen i din elkedel. Kog din elkedel flere gange med blanding i og skyl grundigt efter med rent vand. Så er din elkedel så god som ny på nul komma fem.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×