Elgrill test – De 5 bedste elgrill 2023

Læs med i vores elgrill test, hvor vi anmelder de fem bedste på markedet. Leder du efter en grill, som du kan tænde op for, selvom du bor i lejlighed eller har glemt at købe brændsel?

De 5 udvalgte modeller

Artikel af Miklas

De forhindringer skal du ikke tænke på med en elektrisk grill – så længe du har strøm, kan du få alle de sprøde stegeskorper og saftige grøntsager, du har lyst til. Med en elektrisk grill kan du endda også nyde smagen af grillmad hele året rundt, da mange af dem kan bruges indendørs.

I vores købsguide har vi kigget på alt lige fra størrelse på grillen til avancerede funktioner som app-styring, samt de forskellige grilltyper og guider dig igennem, hvilket overvejelser du skal gøre dig, inden du løber ud og køber en ny grill.

Derudover har vi også lavet en overskuelig sammenligningstabel over de fem modeller, som du kan springe videre til her.

Det mener vores produkteksperter

Hvis du leder efter den bedste elektriske grill på markedet, er Weber Q1400 et rigtig godt bud. Her får du en smart grill, der er udstyret med grillriste i porcelænsemaljeret støbejern, hvilket ikke kun giver en jævn varmefordeling, men også flotte grillstriber på maden. Både bund og låg er fremstillet af aluminium, der sikrer en hurtig opvarmning, og da låget også er omsluttende, er det tillige med til at holde varmen inde. For at gøre det endnu lettere, kan du også indstille temperaturen til den mad, du er i gang med at tilberede, ved hjælp af en justerbar termostat.

Denne forholdsvis lille elgrill har et grillområde på 43 x 32 cm, hvilket passer godt til en mindre familie. Størrelsen gør samtidig, at den sagtens kan stå på de fleste altaner og i øvrigt er let at tage med i for eksempel sommerhuset.

Den elektriske grill kommer også med en opsamlingsbakke, hvor overskydende fedt kan løbe ned i og det letter rengøringen en hel del.

  • Effekt: 2200 W
  • Grillareal: 42 x 32 cm
  • Vægt: 12,93 kg
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Grillriste i kraftigt støbejern
  • plus-circle.svg Aftagelig opsamlingsbakke
  • plus-circle.svg Justerbar temperatur
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Mangler et indbygget termometer
  • minus-circle.svg Egner sig ikke til brug indendørs, da den udleder en del røg

Det mener vores produkteksperter

Drømmer du om at kunne invitere venner og familie på grillmad hele året rundt? Det kan du med Severin KG 2397. Med et stort grillareal på 59,5 x 34,5 cm er der meget plads til at tilberede mad og man kan endda gøre det direkte på spisebordet. Derfor er den også oplagt, hvis du gerne vil lave mad på den japanske teppanyaki-stil.

Belægningen på er non-stick og da der også medfølger en fedtopsamlingsbakke, er rengøringen overstået meget hurtigt. En fugtig klud over grillpladen kan faktisk nogle gange være nok. Frontpanelet i børstet rustfrit stål giver desuden grillen et stilfuldt udseende og det endda selvom, det er en relativt billig elgrill.

Ledningen er både udstyret med en kontrollampe samt en indbygget termostat direkte ved grillen, så du kan justere temperaturen uden at rejse dig. Derudover kan ledningen tages af, hvilket gør det nemmere at pakke den elektriske grill væk.

  • Effekt: ca. 2200 W
  • Grillareal: 59,5 x 34,5 cm
  • Vægt: 3,24 kg
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg XXL grilloverflade med non-stick belægning
  • plus-circle.svg Til indendørs brug
  • plus-circle.svg Justerbar temperatur
  • plus-circle.svg Frontpanel i rustfrit stål
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Laver ikke grillstreger på kødet
  • minus-circle.svg Tilberedningstiden kan være lidt lang

Det mener vores produkteksperter

Man skal lede længe efter en elektrisk grill med lige så mange nytænkende detaljer som Weber Pulse 1000, der kombinerer smagen fra en traditionel grill med intelligent teknologi. Grillen er kompakt og derfor skabt til dig, der ikke har meget plads, men grillarealet er stadig stort nok til at mætte en lille familie. Yderligere er låget højt, hvilket giver plads til større stykker kød.

Et digitalt termometer med LED-display viser grillens præcise temperatur og et indikatorlys fortæller, hvornår den er klar til brug. Men det, der virkelig adskiller denne grill fra de andre elektriske grills, er Webers integrerede iGrill-teknologi. Du kan nemlig via Bluetooth synkronisere din smartphone eller tablet med iGrill-app’en og på den måde holde øje med kødets temperatur ved hjælp af den medfølgende temperaturmåler. Du kan også indstille den til at give dig notifikationer, når kødet har den ønskede indre temperatur – uanset om du vil grille kylling, oksekød, pølser eller fisk.

Grillen er i støbt aluminium og har støbejernsrist samt en aftagelig drypbakke, som desuden tåler opvaskemaskine.

  • Effekt: 1800 W
  • Grillareal: 41 x 31 cm
  • Vægt: 13,92 kg
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg iGrill-teknologi
  • plus-circle.svg Grillriste i støbejern
  • plus-circle.svg Ægte grill smag
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Strømkablet er til den korte side

Det mener vores produkteksperter

OBH Nordica har med OptiGrill+ XL skabt en enormt funktionel elektrisk grill, der ved hjælp af en sensor sikrer et perfekt grillresultat, hver gang. Sensoren måler tykkelsen på kødet, hvorefter den justerer tid og temperatur derefter. En indikator angiver kødets tilberedningsgrad fra rare til well done.

Udover dette har OBH Nordica OptiGrill+ XL ni automatiske tilberedningsprogrammer til grilning af hamburgere, fjerkræ, panini, pølser, oksekød, fisk, skaldyr, svinekød og bacon. Og dertil er der også en manuel funktion med fire temperaturindstillinger til at svitse grøntsager og frugt.

De aftagelige grillplader med non-stick belægning hælder let, så kødsaften løber ned i den indbyggede drypbakke og da begge dele kan komme i opvaskemaskinen, er det ganske let at rengøre den elektriske grill.

  • Effekt: 2000 W
  • Grillareal: 800 cm2
  • Vægt: 7,5 kg
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Ni forskellige tilberedningsprogrammer
  • plus-circle.svg Grillplader, der kan komme i opvaskemaskine
  • plus-circle.svg Non-stick belægning på grilloverfladen
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Overdelens tyngde kan komme til at presse saften ud af kødet

Det mener vores produkteksperter

Denne elektriske grill adskiller sig fra de andre i vores grill test ved at være både en elgrill og en rygeovn. Det afhænger af, hvor du placerer varmelegemet. Når varmelegemet er placeret i låget, fungerer den som en elgrill, der ikke udleder røg, fordi varmeelementet er over den grillede mad. Hvis du derimod placerer varmelegemet nede i “kroppen” af grillen, kan du fremtrylle røget fisk og kød – for ikke at nævne røgede grøntsager.

Takket være at både rist og fedtplade kan komme i opvaskemaskinen, er rengøringen også forholdsvis nem. Dog skal du være opmærksom på, at det kræver lidt ekstra at vedligeholde varmeelementet, så levetiden bliver længere.

Grillen fylder ikke meget og er derfor en perfekt elgrill til altan eller lille gårdhave.

  • Effekt: 1200 W
  • Grillareal: 43 x 25 cm
  • Vægt: 6,2 kg
Det vi kan lide:
  • plus-circle.svg Kan både grille og ryge
  • plus-circle.svg Robuste ben
  • plus-circle.svg Kæde i låget, der holder det åbent
Vær opmærksom på:
  • minus-circle.svg Kortere levetid, hvis varmelegemet ikke får en grundig rengøring

Det har aldrig været lettere at opnå optimale grillresultater end det er nu, fordi vi har fået flere grilltyper på markedet. Men derfor er det også en god idé at overveje sine grillbehov, inden man investerer i en. Hvor meget tid vil du for eksempel bruge på vedligeholdelse og rengøring? Og hvor meget mad ønsker du at kunne tilberede ad gangen? Vil du gerne kunne grille 365 dage om året eller er det rigeligt med nogle enkelte hyggelige stunder.

Der er som udgangspunkt fire grilltyper, der alle har hver deres fordele og ulemper:

Elgrill

Bor du i lejlighed og drømmer om at kunne grille på altanen, er en lille elektrisk grill oplagt fremfor en almindelig grill. Det samme gælder, hvis du bare ikke gider at bøvle med at sørge for at have gasflasker eller grillkul i huset for at kunne få grillmad til aften.

Med en effektiv elektrisk grill skal du blot sætte stikket i kontakten og vupti – du kan grille.

Når du er færdig, er den hurtig at pakke væk, da den ikke fylder så meget, hvilket også gør det let at transportere den med i sommerhuset. Du får også en hurtigere tilberedning end med andre grille.

Men på grund af størrelsen, kan du ikke tilberede store grillmåltider og den kan heller ikke nå op på samme høje temperaturer som en kulgrill eller en gasgrill, når du skal grille kød.

Gasgrill

Med en gasgrill kan du enten få en stor grill velegnet til større måltider eller en transportabel størrelse, så du kan tage grillen med på stranden. Den kan nå høje temperaturer og det er nemt at regulere varmen. Ligesom med den elektriske grill, er opvarmningstiden forholdsvis kort. Den kræver dog som regel lidt mere arbejde at vedligeholde end en elektrisk grill og du skal have en gasflaske for at kunne grille.

Kulgrill

En kulgrill er for dig, der godt kan lide den autentiske grilloplevelse. Grillen giver den typiske røgsmag og kan opnå høje temperaturer. Man kan dog ikke styre temperaturen. Som regel er prisen lavere end hvad man en gasgrill koster.

Det tager længere tid at opvarme en kulgrill end en el- eller gasgrill og du skal sørge for at have grillkul for at kunne bruge den. Til gengæld er den lettere at rengøre end gasgrillen.

Træpillegrill

Her får du en grill, der forener de bedste egenskaber ved kul- og gasgrillen. Maden får en god røgsmag og grillen bliver samtidig varm på ingen tid. Prisen er til gengæld også i den dyre ende.

En træpillegrill sørger selv for at regulere indtaget af træpiller, så den ønskede temperatur fastholdes. Men for at grille, skal du sørge for at have indkøbt træpiller.

Sådan vælger du den bedste elgrill

Har du besluttet dig for at købe en god elektrisk grill, er næste skridt at finde ud af, hvilken der er den bedste elgrill for dig. Som du kan se i vores sammenligning af modeller ovenover, har en elgrill fordele og ulemper afhængig af, hvad du ønsker dig af den. De adskiller sig alle fra hinanden ved at have mere eller mindre avancerede funktioner.

Størrelse

Størrelsen på grillarealet er vigtigt at tænke over i forhold til, hvor meget mad du vil være i stand til at lave ad gangen. Selve grillens størrelse er naturligvis også relevant, når det kommer til, hvor meget opbevaringsplads, du har. En lille grill, der kan stå på bordet, kan være det oplagte valg, hvis du bor i lejlighed eller hvis du ikke har altan.

Grillriste og rengøring

Betyder det noget for dig, at din mad har grillstreger, skal du gå efter grillriste i støbejern,

men hvis du går mere op i at lette rengøringen for dig selv, skal du i stedet vælge en grill med non-stick belægning. Når det kommer til at rengøre grillen, er den elektriske grill som udgangspunkt altid lettere end vi kender det fra de traditionelle grille, da de stort set alle sammen er udstyret med drypbakker, hvor overskydende fedt kan løbe ned i. Mange af dem har også flere aftagelige dele.

Avancerede funktioner

Du bør også gøre op med dig selv, hvilke funktioner der er vigtige for dig. Vil du have en smart grill med LED-display og app-styring? Er elektronisk temperaturkontrol et must for dig? Eller er det aftagelige plader, der gør hele forskellen? Hvis du har gjort dig disse overvejelser, er der al mulig grund til at tro, at du kommer hjem med den rigtige elektriske grill til dine behov.

Grillmetoder

Når det kommer til tilberedning af mad på grill, taler man ofte primært om to grillmetoder – uanset hvilken grill man har. De hedder henholdsvis direkte og indirekte varme.

Direkte varme

Med direkte varme vil ydersiden blive “brændt” først og skabe den velkendte skorpe. Metoden er velegnet til madvarer, der tilberedes på kort tid og ved høj varme, som for eksempel steaks, kyllingebryst og grøntsager.

Du opnår dette ved at tænde for alle brændere eller fordele kul i hele bunden af grillen og så placere madvarerne på hele grillristen.

Indirekte varme

Ved metoden med indirekte varme, får maden en jævn varme, da den ikke er i direkte kontakt med varmekilden. Det vil som regel primært være madvarer, du normalt ville tilberede i en ovn, såsom steg eller kartofler.

Dette gøres ved, at yderste brændere tændes eller kul fordeles i grillen, hvorefter madvarerne placeres midt på grillristen.

FAQ

Hvilken elektrisk grill er bedst i test?

Den bedste elgrill i test er Weber Q1400. Med denne elektriske grill får du høj kvalitet i en kompakt indpakning. Det varmeisolerende aluminium samt grillriste i støbejern er alt sammen med til at sørge for en god opvarmning og giver maden den lækre grill smag. Samtidig er rengøringen gjort lettere med den udtagelige opsamlingsbakke.

Kan jeg bruge min elektriske grill indenfor?

Ja, som udgangspunkt er de fleste bygget til at blive brugt indenfor. Der er dog nogle enkelte modeller, som udleder for meget røg til, at man kan bruge grillen indendørs. Tjek derfor op på dette, inden du køber din nye grill, så du ved, om det er en elektrisk grill til altan eller om du kan tage den med ind i stuen.

Din produktekspert

Miklas

Administrator