Bedste Elektriske Skateboards (Test)

af

Skateboards har været populære siden 50-erne, men nu er der et nyt fænomen i gadebilledet: elektrisk skateboard. Nu behøver man ikke længere selv at stå for fremdriften. I stedet kan man lade en motor gøre alt det hårde arbejde, mens man selv nyder turen. Læs her om de bedste af slagsen!

Denne artikel indeholder kommercielle links.

Før vi går i gang med at præsentere de bedste boards, vil vi gerne give jer en lille intro til produktet.

Skateboards har i flere årtier været et mere eller mindre velkendt fænomen i bybilledet, på villavejen, i gården eller på skolen. Det hele startede i USA i 1950erne, da nogen lod sig inspirere af surfer-kulturen, og mente at man vel kunne overføre surfer-kunsten på vandet til en anderledes surfer-kultur på gaderne, vejene og boulevarderne i USA. Nogen fik den idé, at montere et par rulleskøjte-hjul under et bræt, og med ét var skateboardet i støbeskeen. Man har stort set ikke set sig tilbage siden. Skateboard-industrien har igennem alle årtierne fornyet sig selv med konstante optimeringer af brættets design og opbygning, af skateboardets materialer, af hjulkonstruktioner og kuglelejer. Skateboard-produktionen blev efterhånden en videnskab og har nu i de seneste år taget endnu et syv-mile skridt.

Få hjælp til at finde det rette elektriske skateboard

Hvis du selv er blevet bidt af den nye elektriske skateboard-dille, så er det på tide at få sonderet terrænet for de bedste skateboards tilbud. I gamle dage ville man gå ned til den lokale skateboard shop eller skaterbutik, men idag handles de elektriske skateboards hovedsageligt online – og der er efterhånden rigtigt mange producenter om buddet. Det kan derfor godt virke næsten overrumplende og forvirrende at skulle danne sig et overblik over de mange elektriske skateboard tilbud, når man første gang skal ud at investere i et.

Er man på jagt efter et billigt skateboard, vil man have et skateboard med lys, er man istedet på udkig efter et skateboard til børn, eller vil man for alt i verden bare gerne kunne køre på det hurtigste elektriske skateboard, uanset prisen, så er mulighederne mange.

Vi har med denne artikel forsøgt at skære mange af de overflødige tilbud væk for at bringe dig den absolutte creme af gode elektriske skateboards, set ud fra pris, kvalitet og brug. Vi giver dig ikke bare de bedste i test, og de mest populære lige nu, vi giver dig også de elektriske skateboards, hvor du får noget for pengene og ikke bare betaler for et navn. Det er blevet til et lille stærkt repræsentativt udvalg på 8 af markedets bedste skateboard tilbud lige nu. Vi præsenterer her samtlige elektriske skateboards en efter en, så du er klædt ordentligt på til at træffe det sidste og afgørende valg.

De 8 bedste elektriske skateboards på det danske marked

Herunder kan du se vores valg af de bedste elektrisk skateboards:

 1. Roadsurfing HUB 2.0
 2. Koowheel Kooboard
 3. WowGo 3X
 4. Boosted Plus
 5. WowGo 2S
 6. Mellow Board Cruiser
 7. RazorX Cruiser el skateboard
 8. Evolve GTR Carbon Street
Roadsurfing hub2.0 e-skate

Roadsurfing HUB 2.0 – kvalitets skateboard med masser af valuta for pengene

Roadsurfing HUB 2.0 ligger på en gennemsnitspris for et godt elektrisk skateboard, men giver dig fuld valuta for pengene, da det er udstyret med klart mere gear og yder langt over gennemsnittet for sin prisklasse. Stor hastighed, lang holdbarhed på batteriet og en lækker fjernbetjening, som holder dig opdateret på hastighed, batteri-forbrug, rækkevidde og meget meget mere. Det er bare nogle af de kvalifikationer, som dette el skateboard kommer med.

Cruise i bakket terræn mens du nyder landskabet

Roadsurfing HUB 2.0 kan køre på helt op til 25 %. Det betyder, at du kan cruise i forholdsvist kuperet terræn uden at skulle bruge manuel kraft, mens du lader vinden blæse dig i ansigtet og nyder omgivelserne

Fede refleks-funktioner på de orange hjul

Myndighederne kræver reflekser på el køretøjer og således også på el skateboards. Det er Roadsurfing kommet genialt omkring ved at lade den lyse påskrift på ydersiden af de orange polyurethan-dæk være selvlysende. Det giver en fantastisk fed effekt ved aften og natte kørsel, da hjulene netop lyser op som reflekser, når man kører.

Optimal hastighed på det stærke og fleksible super flex bræt

Cruiser-følelsen er blevet større på Roadsurfing HUB 2.0, da man har optimeret brættets design og opbygning med et helt ny super flex bræt, der øger smidigheden og fleksibiliteten under kørsel. Det bevarer dog stadig sit fine vejgreb og stabilitet, når man når op på de godt 39 km/t, som er dette elektriske skateboards kan køre.

Specifikationer

 • Tophastighed: 39 km/t
 • Maksimal distance på et fuldt opladet batteri: 25 km
 • Motor: 2 x 250W dual motor
 • Hjul: 90 mm
 • Batteri: 6,4 Ah Panasonic celle-batteri
 • Maksimal stigningsmulighed: 25 %
 • Boardets vægt: 7,6 kg
 • Mål: Længde: 96,7 cm. Bredde: 23 cm. Højde: 14 cm
 • Maksimal belastning: 120 kg
 • Anbefalet alder: 15 år og opefter

Prisen

Dette elektriske skateboard er nok et af de billigste skateboards i sin klasse. Det er et el skateboard, der yder næsten maksimalt i hastighed og distance og som kommer i et nyt og forbedret design.

Koowheel Kooboard ellobehjul

Koowheel Kooboard – Canadisk ahorn træ og lækkert udstyr

Dette smukke strømlinede koowheel el skateboard er for den prisbevidste og kvalitetsbevidste by-rotte, som leder efter et professionelt elektrisk skateboard til brug for både pendling og sjov. Der er lagt op til både ekstrem topfart men også tidløst og minimalistisk design, som vil vække opsigt i byens gader.

Lækkert minimalistisk design skabt af canadisk ahorntræ

Koowheel skateboardet kommer i en slank all-black version og tangerer til at være et af markedets absolut smukkeste elektriske skateboards. Selve brættet er skabt af 5 lag af det stærke canadiske ahorntræ, så der er ikke blot smidighed, men også hærdet træ i dette ekstremt vellykkede design af et skateboard.

Hurtig opladningstid, så du igen snart er på farten

Koowheel el skateboardets Samsung batteri lader sig fuldt oplade på blot 2 til 3 timer. Det betyder, at du stort set kan have et fuldt opladet elektrisk longboard stående klar til hjemkørslen efter blot et par timers opladning på skolen, jobbet eller efter et kort besøg hos en ven.

Fin tophastighed på større og forbedrede hjul

Koowheel når en tophastighed på 35 km/t, hvilket er en topfart i den pænere ende af skalaen. Men hvad vigtigere er: Koowheel har på sit Kooboard udvidet hjul-størrelsen en anelse for at give et bedre vejgreb og mere solid og sikker kørsel. Det kan mærkes, når man øger hastigheden på boardet.

Specifikationer

 • Tophastighed: 35 km/t
 • Maksimal distance på et fuldt opladet batteri: 10-15 km
 • Motor: 2 x 350W motor
 • Hjul: 97 mm
 • Batteri: Udskifteligt 198Wh Samsung batteri
 • Opladningstid: 2-3 timer
 • Maksimal stigningsmulighed: 25 %
 • Boardets vægt: 7,7 kg
 • Mål: Længde: 90 cm. Bredde: 25 cm. Højde: 13 cm
 • Maksimal belastning: 130 kg
 • Anbefalet alder: 15 år og opefter

Prisen

Det behøver ikke koste særligt meget at se godt ud. Det ser man tydeligt med prisen – og det er jo ikke fordi, man kun betaler for designet på dette elektriske skateboard. Det er spækket med højteknologisk udstyr og bygget op af solidt canadisk ahorntræ, der har ladet livet for at give dig optimal sikkerhed og hærdethed på din vej gennem gaderne. Koowheel er et elektrisk skateboard, der kvalitetsmæssigt ligger i den høje end, men holder sig i den lavere ende rent prismæssigt. Det er ikke et billigt skateboard, men det er et økonomisk godt valg, da man får ualmindeligt mange ting med for pengene.

WowGo 3x e-skateboard

WowGo 3X – WowGOs el skateboard-version med optimering på alle planer

Hvis WowGo 2S i sine tre forskellige versioner ikke lokker med nok udstyr og ydeevne, så bør storebroren WowGo 3X tage stikkene hjem. WowGo 3X er alt, hvad WowGo 2S er, men blot i en klart mere optimeret version.

Kraftfuldt motor der klarer kørsel i bakket terræn

WowGo 3X kommer med en kraftfuld 600W motor, som forcerer kørselsstigninger på helt op til 30 grader. Det betyder, at du ikke behøver at få sved på panden, blot fordi du begiver du ud af byen og rammer noget mere kuperet terræn. Den store 600W motor holder dig kørende, selv op af bakken og helt uden at du skal hjælpe til med manuel kraft. Udover de store stigninger klarer WowGo 3X op til 22 kms kørsel på et fuldt opladet batteri.

Sæt turbo på hastigheden

WowGo 3Xs stærke motor og store batteri tillader ikke bare en lang og stærk kørsel på vejene, den skaber tilmed grobunden for, at du for alvor kan få sat skub i hjulene. Det elektriske skateboard kan køre hele 39 km/t på en jævn vej, og det sker, hvis du sætter hastighedsmoden op i ‘Turbo-mode’. Der er i alt 4 hastigheds-modes på WowGo 3X.

Nyt smidigt og forbedret fiberglas bræt med bambus

WowGo 2S standardbræt er i WowGo 3X erstattet med et mere smidigt og nytænkt bræt af kombineret fiberglas og bambus. Det gør på en og samme tid boardet hærdet og smidigt og giver brugeren gode carving-muligheder samtidig med, at man bevarer stabiliteten undervejs.

Specifikationer

 • Tophastighed: 39 km/t
 • Maksimal distance på en fuld opladning: 22 km
 • Motor: 600W
 • Hjul: 90 mm
 • Batteri: Samsung 30Q celle-batteri
 • Opladningstid: 3 timer
 • Maksimal stigningsmulighed: 25-30 grader.
 • Boardets vægt: 7,8 kg
 • Mål: Længde: 98 cm. Bredde: 23 cm. Højde: 15 cm
 • Maksimal belastning: 150 kg
 • Anbefalet alder: 15 år og opefter

Prisen

WowGo 3X er ikke storebror for ingenting. Det er et klart mere kraftfuldt elektrisk skateboard end lillebroren 2S, så der skal betales mere for de mange optimeringer.

Boosted board

Boosted Plus – Ekstra hærdet elektrisk skateboard med perfekt vejgreb og speed

Boosted Plus el skateboard er skabt af den populære amerikanske skateboard-udvikler Boosted (også kaldt Boosted Boards). Boosted Plus hører til en af fabrikantens mest kraftfulde el skateboards grundet sin forbedrede styrke i brættet såvel som i motoren og batteriet. Man får her ikke blot et elektro board, der kan matche de hurtigste elektriske skateboards på markedet, man får tilmed et mere hærdet bræt, som modstår meget mere slitage og hug end sine forgængere. Boosted Plus er dermed som skabt til pro-kørere, men i høj grad også til nyere brugere, der forventes at måtte udsætte boardet for lidt flere bump og slag end gennemsnittet, inden man har oparbejdet sine skills og større balance på boardet.

Ny-udviklede Stratus hjul skaber bedre vejgreb

Boosted Plus kommer med spritnye 85 mm stratus-hjul, der har optimeret det elektriske skateboards vejgreb. Det øger både sikkerheden og muligheden for mere smidig og kontrolleret carving og cruising uden at gøre skateboardet stift eller tungt i optrækket når man er ude og køre. Vejrgebet er øget, men følelsen af lethed er fortsat intakt.

Et elektrisk skateboard for alle

Alle kan være med på dette elektriske skateboard, da man med fjernbetjeningen hurtigt kan indstille, præcist det mode, som passer til ens niveau og skills. Er man helt ny i el skateboard-verdenen, så tillader Boosted Plus brugeren at starte ude i ‘Beginner-mode’. Her kan der køres i let tempo op til 17 km/t. Der kan gradvist øges til Eco-mode, Expert-mode og Pro-mode jo bedre man bliver, og jo mere sikker, man føler sig. Er man allerede en rutineret skateboard-bruger, så kan man uden problemer springe direkte til Expert og Pro-mode, som tillader max hastigheder på henholdsvis 32 km/t og 35 km/t

Specifikationer

 • Tophastighed: 35 km/t
 • Maksimal distance på et fuldt opladet batteri: 22 km
 • Motor: 2100W børsteløs motor
 • Hjul: 85 mm stratus-hjul
 • Batteri: Lithium
 • Opladningstid: 1,45 timer
 • Maksimal stigningsmulighed: 25 %
 • Boardets vægt: 7,7 kg
 • Mål: Længde: 96,5 cm. Bredde: 28,7 cm. Højde: 14,5 cm
 • Maksimal belastning: 113 kg
 • Anbefalet alder: 15 år og opefter

Prisen

Boosted er indbegrebet af kram og kvalitet. Derfor er prisen også derefter. Boosted Plus ligger bestemt i den højere prisklasse, men man betaler også for højeste kvalitet.

WowGo 2S

WowGo 2S – Billigt skateboard proppet med kvalitet og styrke

WowGo 2S electric skateboard ligger i den absolut lavere ende af prisskalaen, men leverer alligevel maksimalt på kvaliteten. Det er et stærkt og kraftfuldt elektrisk skateboard med flere finesser end gennemsnittet for sin prisklasse. WowGo 2S er ikke et skateboard for børn, men henvender sig snarere til unge mennesker og voksne, der tør sætte farten op uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Elektrisk skateboard med tre fart-modes

WowGo 2S lader brugeren vælge mellem tre forskellige default-hastigheder på boardet. Via den medfølgende remote control kan man vælge mellem ‘Slow Mode’, ‘Middle Mode’ og ‘Fast Mode’. Den laveste hastigheds-mode er 20 km/t, den mellemste hastighed er på 30 km/t og den hurtigste hastighed er på hele 38 km/t. Det placerer samtidig WowGo 2S som et at markedets hurtigste elektriske skateboards.

Mulighed for opgradering til stærkt batteri og længere distancer

WowGo 2S kan fåes med tre forskellige batteri-typer. Den billigste version af WowGo 2S kommer med et Samsung 4,0 Ah batteri, der yder en samlet kørsel på op til 19,3 km på en fuld opladning. Man kan også vælge det lidt dyrere Panasonic 6,4 Ah batteri, som yder en samlet max distance på op til 22,5 km. Sidst men ikke mindst kan man vælge den dyreste version af WowGO 2S, som kommer med et kraftfuldt Sanyo 8,5 Ah batteri. Dette batteri tillader det elektriske longboard at køre helt op til 30 km på en fuld opladning.

Specifikationer

 • Tophastighed: op til 38 km/t
 • Maksimal distance på et fuld opladning: mellem 19 og 30 km alt efter batteri-version.
 • Motor: 2 x 250W
 • Hjul: 80 mm
 • Batteri: Samsung 4,0 Ah, Panasonic 6,4 Ah eller Sanyo 8,5 Ah.
 • Opladningstid: 3 timer
 • Maksimal stigningsmulighed: 25-30 grader
 • Boardets vægt: 7-8 kg
 • Mål: Længde: 96,5 cm. Bredde: 23 cm. Højde: 15 cm
 • Maksimal belastning: 150 kg
 • Anbefalet alder: 15 år og opefter

Prisen

Man kan købe skateboardet i flere forskellige versioner. Standardversionen med 4,0 Ah batteriet koster mindst, mens versionen med det mellemstore 6,4 Ah batteri står til lidt mere. Sidst men ikke mindst står versionen af WowGo 2S med det maksimale 8,5 Ah batteri til mest. Hvilken version du end vælger, så er alle tre priser langt under det gennemsnitlige prisniveau for et el skateboard af den kaliber. Så du får noget for pengene uanset den version, du vælger.

Mellow Board Cruiser

Mellow Board Cruiser – Optimal storby-cruising med endless mode!

Mellow Board Cruiser er indbegrebet af stærkt tysk ingeniør-arbejde. Dette elektro skateboard er et af de mest handy på markedet og er som skræddersyet til storby cruising grundet sin lette vægt og enkelthed. Men tag ikke fejl af minimalismen. Mellow Board Cruiser er el skateboard-verdenens BMW. Smukt design, nytænkt teknologi og enorm kraft og ydeevne samlet i et enkelt produkt.

Perfekt og handy pendler board

Mellow Board Cruiser vejer stort set ingenting og er let at tage med under armen efter endt kørsel. Pladsproblemer bliver derfor aldrig et issue, når du har dette tyske el skateboard med i byen. Det kan også uden problemer smides ned i tasken eller op på cyklen eller bagerst i bilen, hvis man skal have det med på en længere tur.

Mellow Board introducerer nyt unikt ‘endless mode’

Mellow electric skateboard kommer ikke bare med de tre ‘klassiske’ hastighedsmodes. Der er tilføjet et interessant og innovativt fjerde mode: endless mode. Her får brugeren mulighed for at kombinere klassisk manuelt old school skateboard cruising med hjælp fra motoren. Du sætter selv skub i boardet med benkraft og motoren assisterer med yderligere motorkraft på op til 25 km/t i dette kombineret manuelt/motor-mode. Udover endless mode kommer Mellow Board med det langsommere ‘Rookie-mode’, det mellemstore ‘Eco-mode’ og det ekstremt hurtige ‘Pro-Mode’, så du kan køre i længere tid eller hurtigere, hvis du har lyst.

Super praktisk, men også ekstremt hurtigt

Med sit endless mode og Eco-mode er Mellow electric longboard et perfekt valg for unge og voksne brugere som ønsker et sikkert og smidigt kvalitets-board som transport til skole og arbejde, men det yder samtidig også en topfart på svimlende 40 km/t i ‘Pro-Mode’ og taler derfor også til de mere fartglade, adrenalin-elskende pro-kørere.

Lynhurtig opladning via ‘fast charge’

Mellow electric skateboard oplades normalt på 3,5 timer, men har man super travlt og skal hurtigt videre, så kan brugeren vælge en ‘fast charge’, der oplader batteriet på sølle 45 minutter. Det er uhørt hurtigt og det vil falde i mange travle skateboard-brugeres smag, at man kan være på farten igen med et opladet batteri på blot under en time.

Specifikationer

 • Tophastighed: 40 km/t
 • Maksimal distance på en fuld opladning: 12-15 km
 • Motor: 2000W Hub motor
 • Hjul: 80 mm
 • Batteri: Lithium-Ion Tesla celle-batteri
 • Opladningstid: 3,5 timer (eller fast charge: 45 minutter)
 • Maksimal stigningsmulighed: 15 %
 • Boardets vægt: 5,5 kg
 • Mål: Længde: 99 cm. Bredde: 84 cm Højde: 23 cm
 • Maksimal belastning: 120 kg
 • Anbefalet alder: 15 år og opefter

Prisen

Mellow Board Cruiser er et el longboard der naturligvis ligger i den dyrere ende af prisskalaen. Der betales for det stærke tyske ingeniør-arbejde, men man får så til gengæld også kvalitet i top og langvarig holdbarhed for pengene. Det er et skateboard-køb for livet.

Razor-el-skateboard-Cruiser-1-600x600

RazorX Cruiser el skateboard – Perfekt begynder skateboard i super kvalitet

RazorX Cruiser el skateboardet er ikke bare et perfekt og fornuftigt sted at starte for børn og nye voksne brugere, det er selve stedet. Man får her ekstremt meget gear for pengene, uden at der gåes på kompromis med hverken kvalitet eller sikkerhed.

Blød start med fornuftig tophastighed

RazorX Cruiser leverer en tophastighed på 16 km/t, som naturligvis ikke er branchens hurtigste, men stadig en mere end godkendt topfart for nyere brugere. Det genopladelige 22V batteri tillader udover det, at køre i helt op til 40 minutter på et fuldt opladet batteri. Det lyder måske ikke af meget, men i praksis kan man nå ganske langt på 40 minutters kørsel på RazorX

Til både børn og voksne

RazorX er helt klart et all round skateboard, der med sit tidløse design og sikre opbygning taler til både store og små brugere. Det er et godt sted at starte for børn, men det er et ligeså godt sted at begynde for voksne brugere, der er helt nye i skaterkulturen. RazorX er et smidigt, men fremfor alt solidt bræt, som er hærdet nok til at kunne modstå de slag og skrammer som en nybegynder uden tvivl vil påføre boardet. Der er derfor ikke kun tænkt i sikkerhed, men især også i styrke og solidt design.

Ekstremt nemt at have med på farten

RazorX er et af markedets letteste elektriske skateboards. Med en vægt på sølle 4,8 kg er der ingen ben i at tage boardet op under armen og bære det rundt, hvis man ikke længere gider køre på det, eller hvis man gerne vil have det med indenfor på destinationen.

Stadig masser af pro-kvaliteter

Selvom RazorX kan betragtes som et godt begynder-skateboard, så fremstår det stadig som et super professionelt elektrisk skateboard, der giver brugeren en autentisk forsmag på, hvad der eventuelt venter senere i fødekæden, hvis man skulle ende med at blive bidt af den elektriske skateboard-dille og senere vil erhverve sig et endnu vildere el skateboard.

Specifikationer

 • Tophastighed: 16 km/t
 • Maksimal distance på et fuldt opladet batteri: 40 minutters kørsel
 • Motor: 125W
 • Batteri: 22V genopladeligt Li-Ion batteri
 • Boardets vægt: 4,8 kg
 • Mål: Længde 75,4 cm. Bredde: 270 mm. Højde: 145 mm.
 • Maksimal belastning: 100 kg
 • Anbefalet alder: fra 9 år og opefter

Prisen

RazorX Cruiser er fuld af kvalitet for et begynder-board, men ligger stadig i den absolutte lave ende af prisskalaen. Også dette board kan du købe på nettet, så hvis dette er boardet til dig, kan du finde det blot med et klik.

Evolve Skateboard

Evolve GTR Carbon Street – Måske verdens vildeste elektriske skateboard

Evolve GTR Carbon Street bør være alle elektriske skateboard-brugeres største drøm. Dette vidunder af et 100 % kulfiber-board sætter helt nye standarder for, hvad et elektrisk skateboard kan yde af topfart, distance og ydeevne. Der er ingen over og ingen ved siden af Evolve skateboards producentens nyeste skud på stammen: GTR Carbon Street.

Vanvittig topfart

Evolve GTR Carbon street leverer en max hastighed på rystende 42 km/t. Det gør det til et af verdens hurtigste elektriske skateboards på markedet lige nu. Med sit smidige og stadig stabile bræt af 100 % kulfiber vil topfarten føles som smør, når du sikkert og elegant lægger al modstand bag dig.

Uhørt stor rækkevidde

De fleste elektriske skateboards klarer en gennemsnitlig max distance på op til 20-25 km på en fuld opladning, men Evolve GTR Carbon Street sætter også her al konkurrence til vægs. Med økonomisk kørsel og en normal vægt på boardet når Evolve skateboardet en rækkevidde på helt op til 50 km. Der er dermed ikke længere blot tale om et elektrisk skateboard til brug for storby-pendlen, der er i lige så høj grad tale om et langturs-board, hvor cruiser-rækkevidden nærmest kan matche et almindeligt personkøretøj. Aldrig har man kunnet nyde så lang en cruiser-tur på et el longboard.

Ingen veje er stejle nok for Evolve Skateboards

Ikke nok med at Evolve kører vanvittigt hurtigt og når en absurd lang distance på et fuldt opladet batteri, det focerer tilmed bakket terræn med stigninger på helt op til 30 grader. I en testkørsel på New Zealand klarede Evolve at forcere verdens stejleste vej, Baldwin Street i byen Dunedin, en stigning på 37 grader.

Specifikationer

 • Tophastighed: 43 km/t
 • Maksimal distance på et fuldt opladet batteri: 50 km
 • Motor: 3000W børsteløs motor
 • Hjul: 97 mm
 • Batteri: 14 Ah Samsung Lithium-ion celle-batteri
 • Opladningstid: 4-5 timer
 • Maksimal stigningsmulighed: 30 grader
 • Boardets vægt: 9,8 kg
 • Mål: Længde: 101 cm
 • Maksimal belastning: 120 kg
 • Anbefalet alder: 15 år og opefter

Prisen

Prisen for at eje et af verdens vildeste elektriske skateboards er faktisk ikke voldsomt stor. For blot 1999 euro kan du blive den stolte ejer af noget nær skateboardernes svar på en Ferrari. 

Skateboard med motor

Hele idéen bag et skateboard har alle dage været forbundet med en vis fysisk aktivitet. Boardet har været drevet manuelt igennem snart 70 år, men det er der nu ved at blive vendt op og ned på. Skateboardet har fået motor, og noget tyder på at det er kommet for at blive.

Elektriske skateboards vinder mere og mere og frem. Især i fødelandet USA, men også i Europa. Elektriske skateboards i Danmark er stadig ikke på højde med andre steder i verden, men der ulmer en helt ny interesse for elektriske køretøjer i Danmark, herunder blandt andet de efterhånden mange elektriske løbehjul. Man spår at samme opblomstring vil ske med elektro skateboards i Danmark, fordi de kombinerer det bedste af alle genrer: friheden og kulturen fra skaterverdenen krydret med de elektriske komponenter, som man har set på de elektriske løbehjul i de seneste år.

Med et elektrisk skateboard sættes der helt nye standarder og horisonter for brugen af et skateboard. Hvor det tidligere var begrænset til den energi og muskelkraft man nu engang selv kunne mønstre på dagen, så er el skateboardet idag drevet af en motor, som gør, at du kan køre både hurtigere og længere. Det øger ikke bare hastigheden og distancen, men optimerer også mulighederne for hvad man reelt kan benytte et skateboard til idag.

Hvorfor skal man købe et elektrisk skateboard?

Perfekt transportmiddel i byrummet

Et skateboard med motor er et fantastisk alternativ som transportmiddel i byen. Om det er et lille mini skateboard eller et større motorized skateboard, så er glæden ved at lade sig trække frem på det elektriske bræt med de fire hjul enorm. Du kommer ekstremt hurtigt frem, og du kan til tider nærmest overhale myldretrafikken på vejene, fordi det elektriske skateboard giver nogle friheder, som knallerter, scootere og biler ikke kan. Du kører som en cyklist, men er motordrevet og kan dermed nå frem til din destination uden det mindste sved på panden. Elektriske skateboards er som skabt til pendlen til og fra arbejde, til skolen eller universitetet eller blot som transportmiddel mellem forskellige tilfældige destinationer og ærinder.

Ekstremt nemt og mobilt

Friheden ved et electric board er enorn. Nærmest større end en cykel, da man ikke skal til at finde parkering. Stort set alle elektriske skateboards i Danmark kan tages med under armen og hives med indenfor, om det så er på skolen, hos en kammerat eller andet. Friheden, bevægeligheden og fleksibiliteten bliver næsten ikke større.

Ingen CO2-udslip!

Alle taler om bæredygtighed og CO2 i dise tider. Og i den snak kommer det elektriske skateboard som sendt fra himlen. Med sit batteri og elektriske motor er der ingen CO2-udslip overhovedet, så man kan cruise og carve med den største og bedste smag i munden, når det handler om forurening.

Hvad skal man overveje, når man køber et elektrisk skateboard?

Før man køber et elektrisk skateboard bør man overveje et par vigtige ting først. Er det elektrisk skateboard til børn, så er der ingen grund til at starte voldsomt ud med et dyrt pro-board. Så kan man starte ret blødt med et solidt, men billigt skateboard. Billige skateboards behøver slet ikke være dårlige. Der findes, som vi har set, flere billige men gode begynder-skateboards på markedet. Man kan også tænke over, om man vil have et elektrisk skateboard eller elektrisk longboard.

Er man mere rutineret og ønsker at udvikle sine færdigheder og blive endnu bedre, så kan man med fordel investere lidt ekstra kroner i et mere professionelt skateboard, som man kan ‘vokse på’. Her er det kun en god idé, at skateboardet kan lidt mere end gennemsnittet, så man hele tiden kan udfordre sig selv og oparbejde nye skills.

Vil man bare bruge el skateboardet som et pendlermiddel til arbejdet, uden at man går op i stor hastighed og design, så bør man kigge på et solidt board, der især udmærker sig for en lang rækkevidde på batteriet. Her bør man netop kigge mere på batteriets udholdenhed end motorens accelerations-evne og hastighed. Udover det, er det også en fin idé at finde et let og lille board, da det blot vil gøre boardet endnu nemmere at transportere med rundt i byen, hvis det lige skal en tur under armen eller med indenfor på jobbet eller skolen.

Regler for brug af elektriske skateboards

Som alle andre transportmidler der skal færdes på vejene eller cykelstierne, så er der også regler for brugen af electric skateboards i Denmark. Vi giver dig her en liste over de mest essentielle regler, men du kan med fordel også gennemlæse vores udførlige artikel “Regler for elektriske køretøjer” for at få samtlige detaljer på plads.

 • El skateboardet må højst kunne køre 20 km/t i trafikken
 • Du skal køre med skateboard med lys på de danske veje, både dag og nat
 • El skateboardet må maksimalt være 1,2 meter langt
 • Du skal følge cykelreglerne og udelukkende køre på cykelstien
 • Du skal være fyldt 15 år
 • Børn under 15 år skal køre med en voksen over 18 år
Om TechEksperten

Techeksperten er en selvstændig hjemmeside, der anmelder produkter inden for genren teknologi. Vores anmeldelser bliver lavet ud fra vores egen research og bliver ikke påvirket af de produkter, som vi promoverer.