Elcykel test – Se de bedste elcykler

Har du forelsket dig i tanken om et lille hjælpende skub på de lange cykelture, så se med her. I denne elcykel test gennemgår vi de bedste elcykler på markedet, så du er godt forberedt, når du skal finde den helt rigtige cykel til dig.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite 3
Premium bedste el cykel

Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite

Kildemoes City Retro Steps 7g 4

Kildemoes City Retro Steps 7g

Kalkhoff AGATTU 1.B MOVE 6

Kalkhoff AGATTU 1.B MOVE

Mustang Classic Electric elcykel 7

Mustang Classic Electric elcykel

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I Danmark elsker vi at cykle. Vi elsker motionen, den friske luft og den frihed cyklen giver os. Heldigvis for cykelfolket, så har udviklingen fuldt med, og i dag er specielt den elektriske elcykel populær. Det er der ikke noget at sige til, da en god elcykel løser de udfordringer, der kan være, hvis du skal cykle lange distancer. En almindelig cykel kan også have sine udfordringer, hvis du bor i et område med store stigninger.

Med en elcykel kan du lade rugbrødsmotoren få en pause, når det er nødvendigt. En elcykel har nemlig en kraftfuld motor, der gerne tager over, når du trænger til at hvile benene.

Om det er dit første elcykel indkøb, du skal til at foretage, eller om du bare ønsker at opgradere din nuværende elcykel, så er det altid en god idé at undersøge hvilke modeller, der er de bedste elcykler på markedet. Det kigger vi nærmere på i denne elcykel test.

Vi har været ude og undersøge markedet for at finde de absolut bedste elcykler. TechEksperten har ikke selv har haft mulighed for at teste cyklerne. Vi har i stedet taget udgangspunkt i anmeldelser foretaget af fagfolk og eksperter, der ved, hvad de taler om.

Hvis du er interesseret i at vide mere om el cyklen, så vil du finde en masse nyttig viden i denne test af el cykler. Vi ser på fordele og ulemper ved de enkelte elcykler, og vi giver dig også nogle gode råd til, hvordan du bedst finder den model, der passer til dine behov.

Leder du efter en el ladcykel, kan du læse vores el ladcykel test.

Test af elcykler (herrecykler)

Hvis du er af den opfattelse, at en elcykel er en klodset cykel, der oser af alderdom og lav fart, så tager du helt fejl. Der er sket en kæmpe udvikling på markedet for elcykler og som du kan se af denne test af herre elcykler, så findes elcyklen i dag i design og med kvaliteter, der gør den til en sej accessories.

Gazelle Ultimate C8+ HMB

Bedst i test elcykel

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lang rækkevidde på op til 154 km på en opladning.
 • pros-icon.svg Kraftig motor, der let kan klare kuperet terræn
 • pros-icon.svg Forgaffel med affjedring, der er skånsomt for kroppen.
 • pros-icon.svg Alsidig elcykel, der egner sig til både plant og bakket terræn.
Ulemper
 • cons-icon.svg Den ligger prismæssigt i den dyrere ende.

Detaljeret gennemgang

Gazelle Ultimate C8+ HMB er, ifølge producenten selv, deres absolutte mesterværk. Og vi må give dem ret. Her er tale om en velproduceret elcykel med en stor rækkevidde, hvor der er kredset om detaljerne for at sikre dig den mest behagelige køreoplevelse. Her er tænkt på alt fra god affjedring til lang rækkevidde.

Gazelle Ultimate C8+HMB er en super elegant elcykel til herre med centermotor, der er egnet både til bykørsel og til kørsel i kuperet terræn. Du er på ingen måde begrænset i din færden, hvis du vælger denne model. Det store batteri sikrer, at du kan køre helt op til 154 km på en opladning, og den stærke Bosch Active Plus 3.0 motor hjælper dig op af selv den stejleste stigning. Til dig der er på udkig efter et køretøj, der egner sig både til alvor og sjov, så har denne model vores varme anbefalinger.

8 indvendige gear sikre en god kørekomfort

Vi er mange, der elsker at cykle. Men lige så mange af os vil gerne gøre det uden at behøve at stå op i pedalerne for at komme rundt. Med en Gazelle Ultimate C+ HMB elcykel til herre får du 8 Shimanu Nexus gear, der sikrer, at du ikke behøver at få mere sved på panden end du ønsker. De mange gear gør denne model særdeles anvendelig til både kørsel til og fra arbejde på jævne strækninger uden den store dækmodstand, men også til en sjov tur i skoven, hvor du kan nyde en af de mange Mountainbike ruter, der går op og ned på ujævnt underlag.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Prisvenlig
 • pros-icon.svg Walk-assist som hjælper til, når du trækker cyklen
 • pros-icon.svg Mulighed for at opgradere batteri fra 11.6 Ah til 13.9 Ah
 • pros-icon.svg Shimano Steps E-6100 centermotor
 • pros-icon.svg Lang rækkevidde ved opgradering af batteri
 • pros-icon.svg Affjedring i både saddelpind og forgaffel
Ulemper
 • cons-icon.svg Begrænset farvevalg. Vi kan ikke finde andre ulemper

Detaljeret gennemgang

Gazelle Orange C8 HMS byder på mange gode takter. Her er en billig el cykel, hvor du får rigtig meget for dine penge. Med 8 indvendige gear, hydrauliske håndbremser og en kraftig Shimano Speps motor med 50 Nm, så er du godt kørende.

Denne herre model er en perfekt cykel til dig, der sætter komfort højt. Denne herre model har affjedring i både forgaflen og i saddelpinden, hvilket skåner din krop for stød, når du suser afsted og stok og sten. En god affjedring er vigtig, hvis du ønsker at passe bedst muligt på din krop.

God kvalitet for pengene

Leder du efter god kvalitet for pengene, så er det svært at finde et bedre bud end Gazelle Orange C8 HMS. Den model må helt sikkert kunne kategoriseres som en billig elcykel i sin kategori af sporty cykler, når man tænker på de kvaliteter den har. Trods den appetitlige pris, så er der på ingen måde gået på kompromis med kvaliteten. Her er tænkt komfort og køreglæde hele vejen igennem.

Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite

Premium bedste el cykel

Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite
Fordele
 • pros-icon.svg Højkvalitet ekstraudstyr som skærme, lys og bagagebærer er integreret i cyklen
 • pros-icon.svg Bosch Kiox display, der viser vigtig kørselsdata er monteret, så du let kan aflæse dine data
 • pros-icon.svg Kraftig Bosch Performance Line CX centermotor
 • pros-icon.svg Magura MCi5 hydrauliske bremser som sikre god sikkerhed
Ulemper
 • cons-icon.svg Det ellers gode Supernova E3 MINI PRO lys, giver kun minimale muligheder for justering af lyskilden.
 • cons-icon.svg Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite er ikke udstyret med mulighed for dobbelt batteri

Detaljeret gennemgang

Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite er nok den model i denne elcykel test med det flotteste design. Leder du efter en cykel, som folk vil kaste misundelige blikke efter? Så er det denne. E-Mountainbike Magazine kårer denne model til at være “årets fest for øjnene”. Ud over sit flotte udseende, så er Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite designet til at klare enhver udfordring, du sætter den på.

Der er mange hurtige elcykler derude, og er du glad for fart og eventyr, så kan du få begge dele med Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite. Værende en af de lettere elcykler på markedet og ofte nævnt i el cykel test, så er denne cykel helt sikkert værd at overveje. Denne model roses for sin gode vægtfordeling. Dette kommer specielt til udtryk på ture i skoven og på andet ujævnt terræn hvor du virkelig vil kunne mærke en forskel.

Kvalitets herre elcykel med flotte former

Sætter du pris på gennemtænkt design, så vil du finde mange ting af fryde dig over, når du kigger på Kalkhoff ENDEAVOUR 7.B Excite. Her er tænkt på selv de mindste ting som indvendig kabelførelse osv. Små detaljer der gør denne elcykel til et af de flotteste eksemplarer, vi har set.

Kildemoes City Retro Steps 7g

Kildemoes City Retro Steps 7g
Fordele
 • pros-icon.svg Shimano Steps E5000 centermotor
 • pros-icon.svg 7 indvendige gear
 • pros-icon.svg Integreret lys, lås og bagagebærer.
 • pros-icon.svg Behagelig kørestilling der giver et godt udsyn.
Ulemper
 • cons-icon.svg Kort rækkevidde på 60 – 80 km pr. opladning

Detaljeret gennemgang

Kildemose er et dansk elcykel mærke, som de fleste kender fra deres almindelige cykler. Kildemoes City Retro Steps 7g er en lækker, klassisk citycykel med god cykelkomfort og udstyret med Kildemoes eget elsystem Egoing. Hvis du leder efter god dansk kvalitet, så er Kildemose et godt bud. Cyklen kan det, den skal, og tid og penge er ikke brugt på unødvendige ting i produktionen.

Kildemoes City Retro Steps til damer er et godt bud på en elcykel til dig, der kun kører bykørsel eller andre korte distancer. Kvaliteten, som vi kender fra Kildemoes almindelige cykler, går igen i denne dame el cykel . Cyklens gear er placeret indvendigt og både lys og bagagebærer er integreret i elcyklen. Det samme gælder den godkendte lås.

Måske markedets bedste danske el cykel til bykørsel

Hvis du gerne vil have din gamle damecykel skiftet ud med en smart el damecykel, så er en Kildemoes el cykel et godt bud. Kildemoes Retro City Steps er en elcykel med forhjulsmotor. Som med de almindelige cykler, så er også den elektriske model kendetegnet af god kvalitet og flotte linjer. Kildemoes har valgt at integrere så meget som muligt i cyklen, så der er mindst muligt udvendigt vedligehold.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lang rækkevidde på helt op til 154 km
 • pros-icon.svg Praktisk anbragt Bosch Intuvia LCD center display, der gør det let at aflæse data, mens du cykler
 • pros-icon.svg Behagelig Selle Royal Essenza sadel, sammen med en god kørestilling gør elcyklen særdeles behagelig i brug.
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke egnet til meget ujævnt terræn, da elcyklen ikke har meget stødafdæmpning.

Detaljeret gennemgang

Gazelle Ultimate C8+ HMB er cyklen til kvinden, der ikke vil bekymre sig om drift sikkerhed og som ønsker sig en elcykel til daglig brug. Her er tænkt på det hele.

Gazelle har lavet et smart valg, når det kommer til placeringen af batteriet. Dette er nemlig placeret i overrøret på stellet hvilken gør, at vægtfordelingen i cykel er optimal.

Dame elcykel med lydsvag motor

Gazelle Ultimates C8+ HMB kommer med en Bosch Active Line+3.0 motor, der er så lydsvag, at du vil blive overrasket. Motoren er en centermotor, der giver dig alt den kraft du har brug for til hverdagsbehov og en tur ud i det blå.

Kalkhoff AGATTU 1.B MOVE

Kalkhoff AGATTU 1.B MOVE
Fordele
 • pros-icon.svg Super elcykel i et billigt prisleje
 • pros-icon.svg Denne samme nøgle åbner både cykellås og batteri.
 • pros-icon.svg Kraftig Bosch centermotor
 • pros-icon.svg Hydraliske fælgbremser
Ulemper
 • cons-icon.svg Ulemperne ved denne cykel er svære at finde.

Detaljeret gennemgang

Kalkhoff Agattu 1.B Move har formået, at forene kvalitet og behagelig køreoplevelse med en lang rækkevidde, en kraftig motor og en pris i et prisleje, hvor de flere kan være med.

For at føle dig sikker i trafikken, er det vigtigt med gode bremser. Kalkhoff Agattu 1.B Move har det populære hydrauliske Magura HS11 bremsesystem, der sikrer dig et godt vejgreb. De kraftige dæk er ligeledes med til at give en god sikkerhed i alt slags vejr.

Stor medfølgende udstyrspakke

Kalkhoff Agattu 1.B har ikke sparet på ekstra udstyret. Som standard får du både komplet skærmsæt, en kraftig bagagebære, der er forberedt til cykeltasker, integrerede LED lygter, både for og bag. Og et kraftigt støtteben, som holder cyklen oprejst selv i blødt underlag.

Mustang Classic Electric elcykel

Mustang Classic Electric elcykel
Fordele
 • pros-icon.svg Billig pris
 • pros-icon.svg Dæk med punkteringsbeskyttende indlæg
 • pros-icon.svg Fin cykel til almindelig bykørsel
Ulemper
 • cons-icon.svg Lav rækkevidde
 • cons-icon.svg Der kan kun monteres forkurv med quickrelease

Detaljeret gennemgang

Unisex elcyklen Mustang Classic Electric er en enkel og solid elcykel til dig, der gerne vil fra A til B uden de store dikkedarer. Her er ikke centermotor og mange gear. Men her er en stærk forhjulsmotor på 250 W og et enkelt Shimano Nexus gear med 5 assistanceniveauer, der er lette at betjene. Til gengæld er det den billigste model i vores gennemgang.

Modsat de fleste andre elcykler som vi har kigget på i vores elcykel test, så har denne Mustang Classic Electric model en stærk forhjulsmotor på 250 W. Samtidig har cyklen 5 assistanceniveauer og et enkelt Shimanugear, så det er en cykel, der er stabil og enkel at betjene.

Hverken – Eller

Da dette er en unisex cykel er det vel ikke fair at lade den tælle i hverken vores elcykel dame test eller vores elcykel herre test. I stedet vil vi lade denne unisex model få prisen som elcykel testens billigste elcykel.

Guide

Ligemeget hvilken prisklasse du vælger, så er det ikke nogen lille investering. Derfor er det også både forståeligt og tilrådeligt, at du kigger dig godt for og undersøger markedet. Måske har du tidligere haft en elcykel og ved derfor lidt om, hvad du skal have med i dine overvejelser, når du skal ud og købe ny. Men har du aldrig købt elcykel før, så kan du med fordel læse med videre, hvor vi kigger på nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, inden du tager din beslutning.

Køb en elcykel ud fra behov

Hvilken elcykel skal du vælge? Der findes groft sagt tre forskellige typer elcykler. Den klassiske model, den sporty model og city modellen.

Den klassiske elcykel

Den klassiske elcykel er en cykel med motor, der har komforten i højsæde. På den klassiske elcykel er designet med en lav indstigning, der gør det let at komme af og på cyklen. Den er også designet, så du sidder i en behagelig oprejst position. Den klassiske elcykel er velegnet til kortere ture, men er mindre velegnet til skovkørsel og fart.

Den sporty elcykel

Den sporty elcykel henvender sig til dig, der er vild med mountainbike kørsel. Den sporty elcykel har som oftest en centermotor, som giver en tydelig forskel, når du træder i pedalerne. Den sporty elcykel egner sig specielt til kørsel på ujævnt underlag og i kuperet terræn.

City elcyklen

City elcyklen minder meget om den klassiske elcykel, men city cyklen har et mere moderne og let look. City cyklen er også designet, så du sidder en anelse mere foroverbøjet. Dette gør, at du lægger trykket i pedalerne med mere kraft og dermed kommer hurtigere frem. City elcyklen er som navnet antyder velegnet til dig, der cykler til og fra arbejde.

Inden du forelsker dig i en elcykel i et katalog eller et butiksvindue, så er det en god idé at overveje hvilke krav, du egentlig har til cyklen. Hvis du udelukkende vil bruge din elcykel til korte ture på asfalt, så vil en klassisk eller en by el cykel sikkert være et oplagt valg for dig. Lige så let er valget sikkert, hvis du hver weekend ikke kan vente på at komme op på cyklen og ud i skoven. For så skal du selvfølgelig vælge en sporty cykel med god affjedring. Vil du gerne bruge cyklen til lidt af hvert, så kan du lede efter en allround elcykel, som både har den klassiske elcykels komfort og den sporty elcykels fart og stødafdæmpning.

Når du har besluttet dig for, hvilken type elcykel du ønsker at købe, så er du kommet langt. Men der er stadig ting, der er værd at overveje, inden du træffer dit endelige valg.

Rækkevidde

Når man taler elcykler og fart, så kan man grundlæggende sige, at der er to typer elcykler. Der er typen, der kan køre 25 km i timen, og der er typen, der kan køre 45 km i timen.

Har du planer om at køre langt, så kan du også med fordel vælge en elcykel med centermotor, der er kraftigere end en forhjulsmotor. Hvor forhjulsmoteren giver dig, hvad der føles som et lille skub, så overfører centermotoren kraft hver gang, der trædes i pedalerne og den er derfor meget effektiv, hvis du gerne vil køre i god fart. Hvis du har langt til arbejde og bruger cyklen som transportmiddel mere end et motionsredskab. Så er det værd at kigge på en god motor, der kan tage over, når benene bliver trætte.

Hvilket antal gear du vælger har også en betydning for, hvor gnidningsløst din kørsel vil føles. Til bykørsel tænker du måske ikke at gear er nødvendigt. Men ved stigninger, eller hvis du har et barnesæde bagpå cyklen, så vil du sætte pris på muligheden for at skifte gear.

Pris

Når du er på udkig efter en ny elcykel, så er prisen sikkert også en afgørende faktor for dit valg.

Som udgangspunkt kan man sige, at en elcykel med en tophastighed på 25 km i timen er billigere end en elcykel med en tophastighed på 45 km i timen. Derudover har de enkelte dele på elcyklen også en stor del at sige, når det kommer til prisen. Startprisen på en elcykel, der kan kører 25 km i timen ligger på ca. 5000 kr. og opefter. El elcykel, der kan kører 45 km i timen kan fås fra priser fra ca. 25000 kr.

Lovgivning i Danmark

Når man taler om lovgivning i Danmark vedrørende elcykler, så er man nød til at skelne mellem de to typer elcykler fordelt på elcykel hastighed. Nemlig dem der må køre 25 km i timen og dem der må køre 45 km i timen. Vi har kigget nærmere på elcykel regler for begge typer.

Regler for elcykler af typen der kan køre 25 km. i timen.

 • Du skal følge de almindelige regler for cyklister. Dette gælder både færdselsregler og regler gældende bremser, lys mm.
 • Elcyklen må kun have én motor påmonteret.
 • Motoren må ikke have en kraftigere effekt end 250 W.
 • Motoren må kun hjælpe elcyklen op til en maksimal hastighed på 25 km i timen.
 • Der må gerne monteres barnesæde eller køres med cykelanhænger.

Regler for kørsel på elcykel af typen der kan køre 45 km. i timen.

 • Det er forbudt for børn under 15 år at køre på en elektrisk cykel, der kører over 25 km i timen.
 • Hvis du er mellem 15 og 17 år, så skal du have det lille knallertkørekort eller have taget kørekort til bil efter de nye regler om kørekort til 17 årige.
 • Det er lovpligtigt at bære en godkendt cykelhjelm
 • Du må ikke montere barnestol eller cykelanhænger
 • Du skal tegne en lovpligtig ansvarsforsikring. Præmiekvitteringen skal altid medbringes, så den kan forevises, hvis du bliver stoppet i en trafikkontrol.
 • Du skal køre med lys på døgnet rundt.

Gode råd når du kører på elcykel i trafikken

Det kan godt være, at du har fået motor på cyklen, men du er stadig en blød trafikant og derfor skal du passe godt på dig selv i trafikken. Det kræver lidt tilvænning at blive helt fortrolig med en elcykel. Derfor har vi samlet nogle gode råd, der kan hjælpe både den uerfarne og den erfarne elcykel kører med at færdes sikrest muligt i trafikken.

 1. Tilpas din fart efter forholdene og de andre i trafikken.
 2. Husk, at motoren fortsætter et par sekunder efter, at du er stoppet med at træde i pedalerne.
 3. Vær opmærksom på at andre trafikanter kan have svært ved at vurdere din fart.
 4. Gør dig synlig i trafikken med reflekser og godkendt lys
 5. Behold mobiltelefonen i lommen mens du cykler. Den stjæler dit fokus
 6. Undlad at køre med høj musik i ørene, da du i så har sværere ved at orientere dig i trafikken.
 7. Husk du er en blød trafikant. Det er bedre at komme for sent end at tage chancer.
 8. Husk cykelhjelm.

FAQ

Hvilken elcykel er bedst?

Den bedste elcykel er det mærke eller den model, der opfylder alle dine krav. Når du skal vurdere hvilken der er den bedste elcykel til dig, så skal du overveje; Skal cyklen bruges til bykørsel og kortere ture eller skal den bruges til ræs på mountainbike stierne. Har du mulighed for at oplade batteriet ofte eller har du brug for et batteri, der kan garantere dig en lang rækkevidde på en opladning. Ønsker du en top hastighed på 25 km/timen eller 45 km/timen

Hvilken elcykel skal jeg købe?

Du skal ikke nødvendigvis købe den elcykel, som vi har dømt bedst i test. Du skal vælge den elcykel som dækker de behov, du har til en cykel i hverdagen. Hvis du er meget i tvivl om hvilken type elcykel du skal købe, så opsøg en fysisk butik og prøv et par forskellige elcykler. Så er du meget bedre klædt på, når du skal tage den endelige beslutning.

Hvor hurtigt må en elcykel køre i Danmark?

Der er to typer elcykler, der er tilladte i Danmark. Der er den mest udbredte type, som er den som har en tophastighed på 25 km i timen. Denne type elcykel må køres af alle efter de almindelige gældende cykelregler. Der er også en kraftigere elcykel, der har en tophastighed på 45 km. i timen. Disse kaldes også super elcykler. Denne type elcykel kræver knallertkørekort, hvis føreren er mellem 15 og 17 år. Her er godkendt cykelhjem desuden også lovpligtigt og det samme er en lovpligtig ansvarsforsikring.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×