TechEksperten er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

De Bedste El Løbehjul til Børn (Test)

Skrevet af

Skal dit barn have et el løbehjul, eller er du måske selv et “barn”, der er på udkig efter et, så har vi lavet en komplet gennemgang af de elektriske løbehjul, som vi synes er de bedste,

Et løbehjul er ikke længere bare et løbehjul. I gamle dage var især løbehjul til børn ret strømlinede og enkle. Løbehjulene var stort set identiske, de blev betjent manuelt, de var stort set lige store og bygget ud fra samme design.

Der er løbet meget vand i åen siden da, for i dag fremstår løbehjul til børn langt mere facetterede. De kommer nu ikke bare i et væld af forskellige designs og opbygninger, de er nu også installeret med både motor og batteri. Det kan derfor nu være lidt af en videnskab, at vælge et passende el løbehjul, alene fordi udbuddet er så stort og så varieret.

De bedste el løbehjul til børn

Herunder kommer vi med vores bud på de bedste elektriske løbehjul til børn. Vi vil både komme ind på, hvorfor løbehjulene er gode, men også de forskellige specifikationer for hver løbehjul. Så kan du tage en beslutning på et ordentligt grundlag.

Spørgsmålene presser sig på. Er løbehjulet sikkert nok? passer det til barnet eller den unges aldersgruppe?, er det godt at køre på? får man nok for pengene? og hvad gemmer der sig egentlig bag alle de mange tekniske specifikationer?

Vi har med denne artikel forsøgt at skære udbuddet af el løbehjul til børn og unge ned til en overskuelig varieret håndfuld, der passer til forskellige børn og unges behov og alder. Der er tale om en håndfuld af de bedste i test, hvor man får både kvalitet, design og sikkerhed for pengene. Her følger vores 5 absolutte favoritter indenfor el køretøjer til børn lige nu.

El LøbehjulTopfartAldersgruppePris
Denver Kids Electric KickScooter12 km/t6+Tjek Pris
California El-Løbehjul15 km/t10+Tjek Pris
MCU-Sport 120W 24V12 km/t10+Tjek Pris
Fiat 500 F6520 km/t15+Tjek Pris
Rawlink XZ 120020 km/t15+Tjek Pris
Denver Kids kickscooter

1. Denver Kids Electric KickScooter – Perfekt og billigt elektrisk løbehjul til de helt små begyndere og let øvede

Denver Kids Electric Kick børne scooter er et perfekt sted at starte som helt spæd nybegynder på området. Dette løbehjul til børn garanterer maksimal sikkerhed for barnet, og er egnet til alle børn og unge fra 6 år og opefter. Det er som skabt til leg og sjov på villavejen eller i gården, hvor barnet kan starte blødt ud på et sikkert løbehjul, der yder en tilpas fin tophastighed på 12 km/t. Det brede board skaber god plads til, at barnet kan oparbejde en fin balance, og med en nem og enkelt fodbagbremse kan brugeren hurtigt og enkelt sænke farten eller stoppe op uden problemer.

Dette løbehjul til børn på 6 år og opefter er skabt med henblik på at kunne tåle skrammer. Det robuste stel modstår større og mindre bump og slag. Dette slidstærke løbehjul til børn er derfor ideelt for helt nye brugere og begyndere, som forventes at have lidt begynder-vanskeligheder. Løbehjulet er foldbart og let, hvilket betyder, at barnet selv kan pakke det sammen og tage det under armen, når man er færdig. Det kan derfor også nemt smides bag i bilen, og fylder stort intet, hvis man vil have det med på bilferien eller på en tur ud i det fri.

Denver-løbehjulet tåler en personvægt på op til 50 kg, så det kan bruges over længere tid, så man behøver ikke frygte, at barnet vokser ud af det lige med det samme.

Specifikationer

 • Farve: sort (fås også i andre farver)
 • Mål: Længde 74 cm, bredde 36 cm, højde 86 cm
 • Dæk: 5,5”
 • Maksimal bæreevne: 50 kg
 • Motor: 120W
 • Tophastighed: 12 km/t
 • Maksimal ydeevne på en fuld opladning: 1 time
 • Aldersgruppe: 6 år og opefter

Prisen

Denver Kids Electric scooter til børn ligger i den absolut lave ende af prisskalaen. Med i prisen følger 1 oplader, diverse monterings-værktøj samt ekstra sikringer.

El løbehjul California

2. California el-løbehjul – kvalitet, sikkerhed og fart til de lidt større børn og unge

California el-Løbehjulet er som skræddersyet til lidt større børn, som eventuelt har prøvet løbehjul, eller til lidt større nybegyndere, som gerne vil have lidt mere kvalitet og udstyr på løbehjulet. Dette el løbehjul til børn henvender sig til en aldersgruppe, der har rundet de 10 år og opefter, for der er mere fart over feltet og en anelse mere udstyr at blære sig med.

El løbehjulet kan nå en fin tophastighed på mellem 12 og 15 km/t, men bevarer stadig den samme sikkerhed og manøvre-mulighed, som løbehjulene til de yngre generationer. California-løbehjulet klarer en maks vægt på op til 70 kg, så stort set alle større børn kan være med her. Løbehjulet kommer med en ret kraftig motor og et 120W genopladeligt batteri, der sikrer en samlet kørsel på op til næsten 10 km på en fuld opladning. Dermed er dette el løbehjul ideelt til børn og unge, som gerne vil have et sikkert, men også topsmart transportmiddel til skole eller bare som et liret legetøj hjemme på vejen eller på pladsen.

Løbehjulets helt specielle gashåndtag giver barnet og den unge en fantastisk følelse af at cruise rundt på sin egen lille børne scooter eller motorcykel. Når gashåndtaget får maksimal skrue, så når man en super fin topfart uden dog på noget tidspunkt at være til gene eller skade for hverken andre eller sig selv.

Løbehjulets batteri er fuldt opladet på 9 timer, så hvis det stilles til opladning for natten, så står der et fuldt funktionelt løbehjul klar fra morgenstundens til næsten 10 kilometers kørsel.

Specifikationer

 • Farve: sort
 • Dæk: 5,5”
 • Maksimal bæreevne: 70 kg
 • Motor: 120W
 • Tophastighed: 12-15 km/t
 • Maksimal distance på en fuld opladning: 9-10 km
 • Opladetid: 9 timer
 • Aldersgruppe: 10 år og opefter

Prisen

Selvom California el løbehjulet til børn over 10 år kommer med flere forskellige gadgets og ekstra-udstyr, så holder prisen sig stadig under 1000 kroner. Det er en lav pris for et kvalitets-løbehjul, der netop kan meget mere end et begynder-løbehjul.

Fiat 500 F65 El løbehjul 250W


3. Fiat 500 F65 – Fart, kvalitet og design for de store store børn og unge

Hvis du synes at navnet lyder bekendt, så er der noget om snakken. Dette el løbehjul til børn og unge hedder ikke Fiat for ingenting. Det italienske bilmærke lægger netop nu også navn til elektriske køretøjer til børn og unge. Efter mere end 100 års erfaring i bilbranchen har den italienske klasse-producent nu slået sig op på el løbehjul til børn. Man mærker kvaliteten og fornemmer sansen for det italienske design med det samme.

Dette æstetiske el løbehjul til børn og unge kommer i en slang mørk udgave, der trods sit minimalistiske design yder en overraskende stor hastighed på hele 20 km/t. Den kraftige børsteløse 250W motor kan forcere stigninger på op til 15 grader, uden at du selv skal løfte en finger imens. På en fuld opladning kan løbehjulet tilbagelægge hele 15 km, så det er ideelt som transport-brug til skole, uddannelses-sted eller arbejde. Trods den kraftfulde motor og ydeevne er Fiat 500 F65 et letvægts-løbehjul på kun 8,5 kg. Det er dermed et af de letteste i sin klasse, og egner sig derfor perfekt som et løbehjul i storbyen. Det kan uden problemer foldes sammen og tages med og er dermed ekstremt fleksibelt og mobilt at have med at gøre. Grundet tophastigheden anbefales dette løbehjul kun til større børn eller unge over 15 år. Fra et lille fastmonteret display på styret har man overblikket over sin hastighed og batteriets status.

Fiat 500 F65 kombinerer den italienske bil-producents sans for tidløst design, minimalisme og kvalitet. Bil-producentens stærke evne til at skabe kraftfulde og hurtige køretøjer i mini-format skinner igennem i dette el løbehjul til børn og unge.

Specifikationer

 • Farve: sort
 • Mål: Længde: 98 cm, bredde 42 cm, højde 108 cm
 • Dæk: 6,5”
 • Maksimal bæreevne: 100 kg
 • Motor: 250W
 • Tophastighed: 20 km/t
 • Maksimal distance på en fuld opladning: 15 km
 • Opladetid: 3-4 timer
 • Vægt: 8,5 kg
 • Aldersgruppe: 15 år og opefter
 • Maksimal kørsels-stigning: 15 grader

Prisen

Fiat 500 F65 yder så ekstremt meget på så mange parametre, at det næsten ikke tåler en sammenligning med andre mindre el løbehjul til børn og unge. Det til trods ligger prisen alligevel snublende tæt på de mindre begynder-løbehjul på markedet.

MCU El løbehjul

4. MCU-Sport 120W 24V – El løbehjul med gashåndtag og sæde for børn og unge over 10 år

MCU-Sport 120W 24V er et anderledes el løbehjul til børn, for på mange måder er MCU-Sport ikke det, man normalt forbinder med et løbehjul. Dette løbehjul til børn og unge over 10 år er nemlig udstyret med en lille stang, hvorpå der er monteret et lædersæde. Det betyder, at man med MCU Sport ikke nødvendigvis behøver mestre den helt store balancekunst, man kan i stedet slå bagdelen i sædet og få en tidlig fornemmelse af, hvad det vil sige at cruise afsted, som var det en chopper eller større motorcykel, man sad på.

Størrelsen på MCU’en rammer ikke helt en Harley Davidson, men mindre kan dog også gøre det. MCU Sport rammer stadig standard-målene for et almindeligt løbehjul til børn men giver altså med sin sædestang en helt anden og mere speciel kørefornemmelse end andre ordinære løbehjul til børn.

Det medfødte gashåndtag på styrestangen er blot med til at øge fornemmelsen af at vi her har med et elektrisk køretøj at gøre, som vil lidt mere end gennemsnittet. Er man en cruiser-type, der godt kan lige at drøne langt, og samtidig gerne vil have tid og komfort under turen, så er MCU Sport det oplagte valg. Med en distance på helt op til 10 km på en fuld opladning, vil der være tid nok til at få cruiser-følelsen godt ind under huden, mens vinden blæser i håret, og man sidder behageligt i sædet under tophastigheden på 12 km/t.

På trods af ekstra-udstyret når løbehjulet ikke op over en kampvægt på andet end 11 kg. Og da det nemt kan foldes sammen, vil MCU Sport være lige så nemt at pakke bag i bilen eller tage under armen, når man ikke gider længere.

Specifikationer

 • Farve: sort
 • Mål: Længde: 76 cm, bredde 50 cm, højde 91 cm
 • Dæk: 6,0”
 • Maksimal bæreevne: 70 kg
 • Motor: 120W
 • Tophastighed: 12 km/t
 • Maksimal distance på en fuld opladning: 10 km
 • Opladetid: 5-8 timer
 • Vægt: 11 kg
 • Aldersgruppe: 10 år og opefter

Prisen

MCU Sport ligger, trods sit ekstra-udstyr og ydeevne, på en solid lav pris hos only4kids.dk. Der er altså tale om et kvalitetsløbehjul til børn, som giver brugeren ekstremt meget for pengene.

Rawlink XZ 1200

5. Rawlink XZ 1200 – Ride like a pro – professionelt cruiser løbehjul til skole eller job

Rawlink XZ 1200 er det tætteste, du kommer et professionelt voksen-løbehjul, mens du stadig er ung. Med en tophastighed på 20 km/t og en distance på over 12 km på en fuld opladning får man et el løbehjul, der henvender sig klart mere til den mere professionelle bruger, som ønsker kvalitet og ydeevne. Rawlink er ideelt som dagligt transportmiddel til og fra skole eller arbejde, da det med sin lette vægt og slanke opbygning er som skabt til cykeltrafikken i storbyen.

Rawlink XZ 1200 sender brugeren hurtigt og bekvemt fra A til B, uden at man behøver at røre en finger. Med sine reflekser og påmonterede for- og baglygter er løbehjulet godkendt til trafikken på de danske cykelstier, og med en tophastighed på 20 km/t samt sin lette manøvre-venlighed vil man opleve, at man ofte glider hurtigere og mere gnidningsfrit gennem morgen- og eftermiddagstrafikken end selv bilerne på vejene.

Rawlink-løbehjulet behøver dog ikke absolut at blive benyttet som hverdags-transportmiddel, det fungerer også optimalt som et fantastisk middel til adspredelse for unge og ældre, der kræver lidt mere kraft og speed af deres elektriske “legetøj”.
Løbehjulet er let at tage med under armen, da det blot vejer 9 kg og endda kan foldes sammen, så det fylder endnu mindre. Det tager sølle 4 timer at lade batteriet op, hvilket er under halvdelen af den tid, som de billigere standard-løbehjul skal bruge. Rawlink kommer med LED display, speedometer, stødabsorberende hjul og punkterfrie dæk.

Specifikationer

 • Farve: sort
 • Mål: Længde: 98 cm, bredde 46 cm, højde 108 cm
 • Dæk: 6,5” punktefrie dæk
 • Maksimal bæreevne: 80 kg
 • Motor: 250W kulfri elmotor
 • Tophastighed: 20 km/t
 • Maksimal distance på en fuld opladning: 12 km
 • Opladetid: 4 timer
 • Vægt: 8,5 kg
 • Aldersgruppe: 15 år og opefter
 • Maksimal kørsels-stigning: 15 grader

Prisen

Rawlink XZ1200 ligger i den dyrere ende på prisskalaen over el løbehjul til børn og unge. Det er dog værd at bemærke, at man her får et el løbehjul, der stort set matcher meget af det de profesionelle el løbehjul til voksne kan præstere. Og i den sammenligning ligger Rawlink i den absolut billige ende. Så istedet for at se det som et dyrt el løbehjul til børn og unge, bør man snarere se det som et billigt el løbehjul til voksne, hvor man får ekstremt meget for prisen. Med LED Display, speedometer, punkterfrie dæk og en tophastighed på 20 km/t er løbehjulet propfyldt med værdi

Stadig i tvivl?

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket løbehjul dine børn eller du skal bruge for at opnå maksimal sjov, så send os gerne en besked – vi er altid klar til at hjælpe!

Om TechEksperten

Techeksperten er en selvstændig hjemmeside, der anmelder produkter inden for genren teknologi. Vores anmeldelser bliver lavet ud fra vores egen research og bliver ikke påvirket af de produkter, som vi promoverer.