De Bedste El løbehjul (Test)

af


El løbehjul er blevet mere og mere populære over de seneste år. Læs med her for at få svar på, hvilket el løbehjul der er det bedste, samt hvilket el løbehjul du skal købe for at finde et, der passer til dig.


Denne artikel indeholder kommercielle links.

Løbehjulet har over 70 år på bagen og blev oprindeligt skabt som et billigt alternativt transportmiddel til verdens befolkning under de økonomisk pressede kår i efterkrigstiden. Sidenhen er løbehjulet mest af alt blevet associeret med børn og leg, men i nyere tid har det gamle transportmiddel oplevet en renæssance af en anden verden.

Bedste el løbehjul (test)

 1. Gofast el løbehjul GX4
 2. GoRunner Connect 8.5”/10″
 3. Ninebot By Segway MAX G30D
 4. Xiaomi Elektrisk løbehjul M365
 5. Xiaomi Elektrisk løbehjul M365 PRO
 6. MCU-Sport 48V Brushless 1600W Xtreme
 7. XZ1200
 8. My Hood GLX

Herover kan du se et overblik over de bedste el løbehjul på markedet. Vi har samlet de bedste el løbehjul tilbud, som har været igennem diverse løbehjul tests, og som derfor har kunnet give os et bedre overblik over de absolut bedste el løbehjul tilbud. Der er derfor ikke blot tale om billige el løbehjul, men også om de mest lirede, hurtigste, sikreste og bedste på markedet. Herunder kan du se en oversigt over de løbehjul, som vi mener, er de bedste.

El løbehjulet produceres nu i et hav af varianter fra forskellige fabrikanter: der er løbehjul til voksne, løbehjul til børn, løbehjul med store hjul, løbehjul med motor, el løbehjul til voksne med sæde, løbehjul med høj hastighed, løbehjul med vægt på sikkerhed, der er løbehjul i alle tænkelige varianter og til alle tænkelige personer og behov. Men hvad skal man så vælge? Det kan være svært at navigere og få overblikket i den efterhånden store jungle af elløbehjuls-udbud. Det er her at denne artikel kommer til undsætning. Vi sætter hele el-løbehjuls-udbuddet under lup og koger det store felt af tilbud ned til en håndfuld af markedets bedste el løbehjul til prisen, til kvaliteten og til behovet.

Læs med, bliv klogere og lad dig inspirere!

Gofast El-løbehjul GX4 fra siden

Gofast el løbehjul GX4 – Stilrent el løbehjul til fornuftig pris

GX4 el løbehjulet fra Gofast er nærmest at betragte som en sammenklappelig el scooter. Den driver dig igennem byen som en italiensk scooter igennem Rom og kan nå en tophastighed på 20 km/t. Du får et stilrent elektrisk løbehjul, som bringer dig fra A til B på en tid, som ikke engang en almindelig cykel nærmest ville kunne klare.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

“Løbehjulet er super sjovt og kører fantastisk! Kan helt klart anbefales.”
“Endelig en fed og billig måde at komme i skole på! Nu kan man endelig sige nej til mere fravær og ja til mere sjov!”

Løbethjulet har en score på 4,9 ud fra 12 anmeldelser!

Dette el løbehjul til voksne og unge er enkelt og effektivt i brug. Det fylder ikke meget på vejen og du vil hurtigt fornemme, at du kan opnå en let og stabil cruiser-stil på vejene. GX4 er holdt i sorte nuancer og er sammenklappeligt, hvormed det faktisk kan pakkes sammen og tages under armen efter brug. Det betyder, at du ikke skal til at døje med at finde en plads at parkere det på, og du behøver som sådan heller ikke at skulle låse det. Du klapper det bare sammen og tager det under armen. Det kan let ligge under arbejdsbordet på arbejdspladsen eller ligge i et skab på skolen eller uddannelses-stedet. El løbehjulets batteridrevne motor kan nemt klare din daglige pendlen uden at gå død, og når du så kommer hjem, er det nemt og enkelt at oplade det i hjemmet.

GX4 er 107 cm langt og 114 cm højt og 43 cm bredt i brug, og mindskes til sølle 55 cm i højden og 107 cm i længden, når det er klappet sammen.

GX4 er et løbehjul til voksne på op til 120 kg, men kan selvfølgelig også bruges af de yngre generationer.

Sådan kommer du i gang

Hos GoFast hjælper de ikke kun til med god kundeservice, men de har også en Youtube kanal, hvor de viser hvordan man kommer igang, justerer og tilpasser løbehjulet. Du kan se med her.

Ny brushless motor

GX4 er født med en ny type elektrisk motor med 350 watt. Det gør, at el løbehjulet kan nå en topfart på 20 km/t uden at du behøver løfte så meget som en finger. GX4 har en stærk acceleration og klarer uden problemer stigninger undervejs.

Batteri

GX4 kommer med et stærkt 36 volt lithium batteri, som sikrer at du kan køre en strækning på over 20 km uden at skulle lade op. Når batteriet er tomt tager det sølle 4 timer for at lade det op til fuld styrke igen. Dermed kan du eksempelvis lade GX4 batteriet lade op over natten og have et el løbehjul med 100 procent kapacitet klar til morgendagens strabadser på vejene.

Dæk

GX4 er som udgangspunkt udstyret med to gummidæk, men du kan, mod bestilling, få el løbehjulet leveret med mere solide dæk. Gummidækkene på el løbehjulet er stødabsorberende og sørger derfor for, at din kørsel forbliver let og uforstyrret. Du skal som minimum blot koncentrere dig om at styre elløbehjulet.

Prisen

GX4 ligger i den lave ende af prisskalaen over elektriske løbehjul til voksne og unge, hvilket er utroligt for den kvalitet man får, når man bestiller løbehjulet.

GoRunner Connect

GoRunner Connect 8.5”/10″ – Innovativt el løbehjul med app, gear og speedometer

GoRunner Connect er et oplagt valg for den øvede eller rutinerede løbehjuls-bruger. Der er tale om et el løbehjul, som opfylder alle standard-krav, men som lige har fået et hak opad i udstyr og teknologi.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
“Super løbehjul – er vildt glad for det!”

⭐ ⭐ ⭐ ⭐
“Mega lækkert løbehjul”

GoRunner kommer med hele 3 gear samt et lækkert digitalt speedometer og display, hvor du kan følge statussen på løbehjulet undervejs. Det klarer en tophastighed på 20 km/t og tilbagelægger en distance på godt 20 km på et fuldt opladet batteri. GoRunner kommer med en super smart app-connect funktion, som kan downloades til din Iphone eller Android-telefon. Med app-connect har du det fulde overblik over batteri-niveau, antal aflagte kilometer, lys-funktion og andre features. Designet er smart og minimalistisk og så er GoRunner endda en dansk producent.

GoRunner tåler sammenligninger i løbehjuls test med andre internationale fabrikanter på markedet, for du får ikke bare en international standard-udgave af et el løbehjul, men meget mere til.

Specifikationer

 • Motor: 300W el motor
 • Hastighed: 20 km/t
 • Dæk: 8,5” punkterfrie hjul.
 • Batteri: Kraftfuldt lithium batteri
 • Maksimal personvægt: 120 kg
 • Bremser: Skivebremser samt motorbremse, som betjenes manuelt.
 • Samlet kørsel i km pr opladning: Ca 20 km
 • Vægt: 12 kg

Prisen

Med GoRunner Connect får du et stilsikkert dansk-designet el løbehjul, som er proppet med digitalt udstyr. Du betaler ikke bare for lækkert design og digitale herligheder, men også for et ekstremt sikkert og brugervenligt løbehjul med en solid motor og fine køreegenskaber. GoRunner Connect kan købes for 3995 kroner hos www.innoliving.dk.

ninebot-by-segway-kickscooter-max-g30d-90710029-39889-1 (1)

Ninebot By Segway MAX G30D – Det kvalitetsbevidste feinschmecker-valg

Segway Ninebot MAX G30D er ikke blot et kvalitetsvalg, det er i lige så høj grad et æstetisk valg. Det er et af de bedste el løbehjul, som Segway nogensinde har produceret, og det er uden sammenligning et af de mest kraftfulde elløbehjul fra denne fabrikant.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

“Glimrende løbehjul, dejligt at køre på pga. de store hjul – kan klart anbefales!”

Ninebot By Segway MAX G30D er et minimalistisk elløbehjul, som er skabt til både vejnettet og andet let terræn. Stødabsorberingen på dette el-løbehjul er så finjusteret, at du næppe mærker de små bump på vejen. Elløbehjulet er ikke født med de klassiske gummihjul, da hjulene på Ninebot er slangefri. Det er kun med til at øge komforten og manøvre-mulighederne yderligere. Hjulene er både udstyret med tromlebremse og elektronisk bremse og den kraftfulde motor og batteri sørger for, at du kan cruise afsted på en strækning på over 65 km på en eneste opladning. Det er især her, at dette el løbehjul skiller sig ud fra mængden.

Muligheden for langdistance-kørsel gør den unik til brug ved kørsel over længere distancer. Det er derfor et klassisk el løbehjul for voksne, der pendler langt gennem byen mod arbejde eller skole. Og for folk, der måske har ekstra ærinder i løbet af dagen, som også kræver et el køretøj med ekstra ydeevne. Ninebots højteknologiske Smart Battery Management System sørger hele tiden for at el løbehjulets batteri udnyttes på den maksimale måde. Det er et af markedets mest intelligente el køretøjer.

Ninebot er naturligvis udstyret med for- og baglygter, således at aften- og natkørsel aldrig bliver et problem. El løbehjulet klarer også nemt stigninger på op mod 20 % uden at brugeren behøver hjælpe til med manuel kraft. Tophastigheden ligger på omkring 20 km/t, hvilket er en solid fart for et el løbehjul.

Specifikationer

 • Bredde: 43 cm
 • Højde: 113 cm
 • Tophastighed 20 km/t
 • Kørselslængde på en opladning: 65 km
 • Maksimal personvægt: 100 kg
 • Opladetid: Ca 6 timer
 • Vægt 19 kg

Prisen

Ninebot By Segway MAX G30D er ikke et gennemsnitligt el løbehjul og derfor ikke et billigt el løbehjul. Der er pillet ved flere detaljer og det er udstyret med så kraftfuld en motor, at langt de fleste andre el løbehjul på markedet slet ikke kan matche Ninebots distance. Det betaler man naturligvis for, og derfor ligger dette el løbehjul i den absolut dyreste ende af prisskalaen. Kvalitet koster, men det kan betale sig, hvis man er en person, der kræver det optimale af sit el køretøj. Her holder Ninebot hvad den lover.

Xiaomi MI M365

Xiaomi Elektrisk løbehjul M365 – Masser af teknologi for lille pris

Den kinesiske producent Xiaomi er egentlig mest af alt kendt for sin smartphone-produktion, som placerer dem som verdens fjerdestørste leverandør af mobiltelefoner. En dag fik fabrikanten den idé at overføre noget af netop den teknologi til en ny produktion af el løbehjul, og derfor får man med Xiaomi MI M365 et højteknologisk el løbehjul fuld af gadgets, som man normalt kun ville se i indmaden på en smartphone.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

“Dette løbehjul er pengene værd; nemt at montere, kører som en drøm, og så kan man bruge appen til ‘cruise-mode’ samt info om batterilevetid, hastighed, afstand, temperatur og meget mere.”

“Jeg synes det et en god handel. Den er nem både fordi man kan komme hurtig fra A til B og tilbage på en opladning. Jeg synes også det er et godt køb, fordi man ikke udleder så meget CO2 bruger, fordi det er El. Så jeg synes det er en god handel til billige penge.”

Løbehjulet ligner til forveksling mange andre på markedet med sin slanke sorte krop og en tophastighed på 20 km/t, men når man tager et kig på teknologien bag el løbehjulet, så skiller Xiaomi sig ud fra de andre konkurrenter i sin prisklasse. Dette el løbehjul for voksne og unge er født med fartpilot, LED-lygter, LED-bremselys, batteriindikator, temperatur-beskyttelse og regenerativ bremse. Og hele herligheden styres selvfølgelig via app fra din smartpone.

Xiaomi M365 klarer en stigning på næsten 14 grader og den lille 250 W motor yder en tophastighed på flotte 25 km/t som faktisk ligger en tand over den gennemsnitlige tophastighed for el løbehjul i denne prisklasse.

Xiaomi M365 er et af de bedste el løbehjul for voksne, som sørger for en perfekt balance mellem pris og kvalitet. El løbehjulet er tilpas stilrent og klassisk, men rummer alligevel tilpas meget teknologi til at hive sig op over gennemsnittet. Det er ikke et langdistance-løbehjul, men klarer med sine 30 km alligevel de fleste menneskers gennemsnitlige ture til og fra arbejde og skole, eller ture til forskellige gøremål i byen. Xiaomi M365 kan snildt foldes sammen og tages under armen, når man har nået destinationen og gerne vil have el løbehjulet med indenfor.

Specifikationer

 • Motor: 250 W
 • Tophastighed: 25 km/t
 • Kørselslængde på en opladning: 30 km
 • Maksimal personvægt: 100 kg
 • Hjul: 216 mm

Prisen

Man får meget for pengene i Xiaomi M365, især fordi producenten i forvejen råder over et arsenal af teknologisk udstyr og know/how fra sin mobiltelefon-produktion. Derfor har Xiaomi kunnet holde prisen nede på trods af at denne e scooter er polstret med mere teknologi end gennemsnittet indenfor prisklassen. Prisen ligger lige nu på 2886 kroner og du kan købe el løbehjulet til den pris hos proshop.dk.

Xiaomi M365 PRO (1)

Xiaomi Elektrisk løbehjul M365 PRO – Økonomisk el løbehjul til de lange strækninger

Xiaomi M365 Pro er storebroren til el løbehjulet M365 fra samme kinesiske fabrikant. Xiaomi er oprindeligt en verdensomspændende mobiltelefon-fabrikant, og det ses tydeligt i dette el løbehjul. Præcist som hos lillebroren M365 leverer M365 Pro på den helt store klinge, hvad angår tekniske gadgets.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
“Kanon lækkert løbehjul“

⭐ ⭐ ⭐ ⭐
“Fantastisk”

Massere fede funktioner

El løbehjulet er app-kontrolleret og du har altid en føling og et overblik over el løbehjulets batteri-evne og ydeevne via din smartphone. Pro-udgaven kommer selvfølgelig med samme stærke LED-lygter og LED-bremselygter, men skiller sig ud fra standardversionen i sin motor-opbygning.

Xiaomi M365 Pro er et el løbehjul med klart større ydeevne end standarden, da man på Pro-udgaven kan nå op på en maksimum-distance på hele 45 km på en enkelt fuld opladning. Det er 15 km mere end M365 og derfor taler dette elløbehjul til de pendlere, som kræver lidt mere af sin e scooter. Xiaomi M365 Pro er altså mere end teknik og gadgets, det er en arbejdshest, hvad angår ydeevne over længere distancer grundet motoren og det kraftfulde 12800 mAh batteri.

Pro-udgaven er lige så handy som standard-versionen, da vægten ikke er synderligt større og da Pro el-løbehjulet også kan foldes sammen og tages under armen.

Glimrende til kørsel både nat og dag

Udover det, er det her elløbehjul født med eABS-anti blokeringsbremser, der skaber en medfødt blid og sikker opbremsning. Kører du om aftenen, når mørket er faldet på, vil de kraftfulde LED-lygter kunne oplyse helt op til 6 meter. Xiaomi M365 Pro er et kraftfuldt el løbehjul, som alligevel aldrig går på kompromis med enkelthed og stilrent design. Man har villet skabe et løbehjul for voksne, som både kan finde glæde i en kraftfuld motor og et stærkt batteri, men som samtidig vil have følelsen af at køre på et smidigt og ekstremt manøvre-venligt el løbehjul. Kvaliteten går hånd i hånd med funktionaliteten og designet på Xiaomi M365 Pro.

Specifikationer

 • Motor: 300 W
 • Tophastighed: 25 km/t
 • Kørselslængde på en opladning: 45 km
 • Maksimal personvægt: 100 kg
 • Opladetid: Ca 8 timer.
 • Vægt: 14 kg

Prisen

Prisen på Xiaomi M365 Pro ligger en anelse over gennemsnitsprisen for el løbehjul på markedet. Det gør det, fordi det udover det klassiske teknologiske udstyr på et typisk Xiaomi el løbehjul, også kommer med en klart mere kraftfuld og ressource stærk motor og batteri. Ønsker man et løbehjul med det absolut nyeste teknologiske udstyr, mens man stiller krav til en større ydeevne, så er Xiaomi M365 Pro-el løbehjulet et oplagt valg. Køb løbehjulet hos roboteksperten.dk for 3831 kroner.

MCU-Sport EL-Løbehjul 48V Brushless 1600W Xtreme

MCU-Sport 48V Brushless 1600W Xtreme – Toptunet el løbehjul med sæde

Med MCU-Sport får du dig nærmest en el scooter på 2 hjul, da dette el løbehjul til voksne med sæde, nærmest minder mere om en scooter end et reelt løbehjul. Tag dog ikke fejl af designet. Du vil næppe blive forvekslet med en pensionist på søndagstur, for dette toplirede el løbehjul med sæde ligner alt andet end en kedelig søndagstur. Designet skriger på fart, kvalitet og oplevelser udover det sædvanlige.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

“Bedste på markedet!”

Massere saft og kraft

Først og fremmest får du et el løbehjul med 1600W 48 Volts brushless motor, der garanterer dig en topfart på svimlende 45 km/t og en kørsel pr fuld opladning på hele 35 km. Du kører ikke bare hurtigt på det her el løbehjul, du kører også meget langt, hvis du vil. Og så er det i den forbindelse intet mindre end en genialitet, at løbehjulet kommer med monteret sæde, således at man kan slå bagdelen i sædet og cruise afsted, mens man nyder omgivelserne. Med MCU-Sport har det aldrig været mere bekvemmeligt at køre på el løbehjul.

Selvom MCU-Sport kommer som et elektrisk løbehjul med sæde, så er der ingen, der tvinger dig til at køre med det. Sædet er aftageligt, således at MCU-Sport kan fungere som et almindeligt voksen løbehjul.

Specifikationer

 • Motor: Brushless 48V 1600W Turbo motor
 • Hastighed: 45 km/t
 • Dæk: 6,5” gummidæk
 • Batteri: 48V 12Ah
 • Maksimal personvægt: 140 kg
 • Bremser: for- og bagvendte diskbremser
 • Opladetid: mellem 6 til 9 timer
 • Samlet kørsel i km pr opladning: Ca 35 km
 • Vægt: 46 kg

Prisen

MCU-Sport er så avanceret et el løbehjul, at prisen naturligvis er derefter. El-løbehjulet yder klart over gennemsnittet i tophastighed og er bygget op i et stel af høj-styrket stål. Det er et robust løbehjul med en enorm ydeevne, hvorfor prisen ligger i den tungere ende af prisskalaen. Hvis du har været på udkig efter et el løbehjul med sæde til salg, så er dette bestemt en mulighed. Vær dog opmærksom på, at farten overskrider det lovlige i Danmark, så det skal bruges andre stedet, eller på privat bane.

Elektrisk løbehjul XZ1200

XZ1200 – Det økonomiske valg

XZ1200 er et fantastisk sted at starte, hvis man er ny på området og gerne vil starte blødt ud uden at bruge for mange penge. XZ1200 er i den forbindelse et perfekt el løbehjul til prisen. Du får her en e scooter i en mere skrabet version, men uden at gå på kompromis med hverken design, sikkerhed eller brugervenlighed.

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
“Rigtigt fedt løbehjul, syndes man får rigtigt meget for pengene. Produktet er godt og solidt, og bringer mig nemt rundt i byen :-)”

⭐ ⭐
“Jeg står efter 2 dage efter med dette defekte løbehjul da jeg selv er skyld i gas håndtag/tommel, aner ikke om der er til at få den del der er i stykker så lidt skuffet over at man ikke bare kan købe en ny:( ellers fint nok”

En godt og billigt startvalg

Med XZ1200 får du et elektrisk løbehjul, som hovedsageligt er skabt til yngre nye brugere, men kan også være et el løbehjul til voksne. Dog er den maksimale personvægt på dette løbehjul på blot 80 kg. XZ1200 opfylder alle kriterier for at køre på vejene og er derfor et elektrisk løbehjul, som er lovligt i forhold til alle regler, der gælder for elektriske el løbehjul, e scootere og andre el køretøjer.
Man opnår en fin topfart på 20 km/t, så det er slet ikke fordi XZ1200 er et langsomt el løbehjul set i forhold til gennemsnittet på markedet.

Elløbehjulet kan på en opladning klare en strækning på over 10 km, så selvom du er nybegynder, så er det her el løbehjul god til transport både til og fra arbejde, eller til skolen, hvis du bor indenfor en overskuelig distance. Med mekanisk bremse, god stødabsorbering, fine reflekser og stærke for- og baglygter får du et fuldt funktionelt el løbehjul, der opfylder alle de elementære krav, man nu engang kan stille til sit elløbehjul. XZ1200 er foldbart og vejer sølle 9 kg, så det er et af de letteste og mest håndterbare elløbehjul på markedet.

XZ1200 er for dem, der ønsker et let, elegant, praktisk men billigt el løbehjul, og for folk, der godt kan undvære alt det hypede ekstra-udstyr. Det tager kun 4 timer at oplade løbehjulets 25,2 volts batteri, så du kan reelt have et fuldt opladet elløbehjul klar til brug efter arbejdet eller efter sidste time på skolen.

Specifikationer

 • Motor: 250 Watt
 • Hastighed: 20 km/t
 • Dæk: 6,5” punkterfrie hjul
 • Batteri: 25,2V 4,4Ah lithium batteri
 • Maksimal personvægt: 80 kg
 • Bremser: elektronisk forbremse og mekanisk bagfodbremse.
 • Opladetid: 4 timer
 • Samlet kørsel i km pr opladning: Ca 10 km
 • Vægt: 9 kg

Prisen

Der er flere gode ting at sige om XZ1200, men den bedste ting er prisen. Det er absolut et af de billigste el løbehjul på markedet, uden at ordet billig behøver være synonym med mangel på kvalitet, design eller sikkerhed. Som et begynder-løberhjul eller som et elektrisk løbehjul for let øvede og erfarne brugere får man ekstremt meget for pengene.

MyHood El Scooter

My Hood GLX – Et sikkert valg for både nye og erfarne brugere

My Hood GLX lægger sig designmæssigt op af gennemsnits-udseendet på mange andre elektriske løbehjul på markedet. Prismæssigt ligger det i den forholdsvis billigere ende, men set ud fra udstyr og kvalitet får man meget for pengene. 

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

“Mega fedt løbehjul! Man får helt sikkert meget for prisen.”

Et balanceret løbehjul

Med en tophastighed på 20 km/t og en distance på 20 km på et opladet batteri kan dette elektriske løbehjul bruges til mere end bare kort pendlen mellem A og B. Du kan nå ud på længere distancer uden at skulle lade op, og du kan holde en gennemsnitsfart, som tåler sammenligninger med selv dyrere elektriske løbehjul på markedet. My Hood GLX har 2 gear, en højeffektiv kulfri motor og en cruise control, der blot er med til at øge en i forvejen sublim køreoplevelse. Det har aldrig været nemmere og mere smidigt at cruise på et elektrisk løbehjul end med My Hood GLX.

Løbehjulet er lovligt, da det opfylder alle gældende regler for motor løbehjul i Danmark. Du kan cruise nat og dag på My Hood GLX, da el løbehjulet er udstyret med gode for- og baglygter samt ringklokke. Der er tale om et letvægts-løbehjul, som kan foldes sammen efter brug, så du behøver ikke lede efter et sikkert sted at parkere ved destinationen. Du tager det bare med under armen, og smider det ind under arbejdsbordet. Med en ladetid på blot 3-4 timer får du samtidig et af markedets hurtigst opladte lithium batterier. Du er med andre ord på farten igen, før du nærmest har sat det elektriske løbehjul til opladning.

Begyndere, øvede og rutinerede brugere får alle stor glæde af My Hood GLX, fordi det tager lidt af det bedste fra alle elektriske løbehjul på markedet. Det garanterer sikkerhed og brugervenlighed til nye brugere, men er samtidig udstyret med så tilpas meget styrke og ydeevne, at også erfarne elløbehjuls-kørere kan få glæde af My Hood GLX.

Specifikationer

 • Motor: 350 Watt
 • Hastighed: 20 km/t
 • Dæk: 8,5” lufthjul
 • Batteri: 36V 5,2 Ah lithium batteri.
 • Bremser: elektromagnetisk forbremse og skivebremse på baghjulet.
 • Opladetid: mellem 3 og 4 timer
 • Samlet kørsel i km pr opladning: 20 km
 • Vægt: 14,5 kg

Prisen

My Hood GLX er et forholdsvist billigt el løbehjul, når man tager dette elektriske løbehjuls ydeevne og udstyr i betragtning. Du får næppe mere udstyr, styrke og design for den pris.

Hvorfor skal man købe et el løbehjul?

Det er ikke længere kun forbeholdt børn, og det er ikke længere kun drevet af den energi, som brugeren nu end har kunnet lægge for dagen. Løbehjulet er blevet elektrisk, det er batteri- og motordrevet og det fremstår nu i en opdateret og moderne version, der taler til folk i alle aldre på kryds og tværs af kulturer og generationer.

El løbehjulet er allerede flittigt brugt i byrummet overalt i verden, og er nu også havnet i flere af de store danske byer. Det bliver brugt af vidt forskellige mennesker og benyttes til vidt forskellige formål og behov.

Der er ikke bare en, men adskillige gode grunde til at købe et elektrisk løbehjul. I en verden der kalder på mere og mere bæredygtighed og mindre og mindre forurening kommer el løbehjulet som en gave. Du får med et elektrisk løbehjul et 100 procent forureningsfrit transportmiddel, der tilmed yder en hastighed, der overgår cykler og som på en god dag, selv vil kunne overhale en overfyldt eftermiddagstrafik i byen. De fleste el løbehjul er sammenklappelige og vejer ikke mere end 10 kg, hvorfor det passer perfekt ind i en travl hverdag, som kræver handling og mobilitet. Hvis der en ting, som kendetegner el løbehjul, så er det mobilitet. Pendlen har aldrig været nemmere. Du når næsten lige så hurtigt frem som den tætte morgen- og eftermiddagstrafik på vejene, og du får tilmed muligheden for at nyde den friske luft uden overhovedet at bruge så meget som en muskel. Elektriske løbehjul er derfor et fantastisk alternativ til både cykler, scootere, biler og offentlig trafik, fordi du er garanteret samme hastighed og ofte mere.

Hvad skal man overveje, når man køber et el løbehjul?

At købe et el løbehjul eller et løbehjul, der matcher dine behov, kan være en større bedrift. Der er derfor ting, man med fordel kan skrive sig bag øret, inden man investerer i sit elektriske løbehjul. Er man interesseret i et el-løbehjul, der skal kunne yde maksimal hastighed, acceleration og distance, så kan man kigge efter de kraftigere motor løbehjul. Man behøver dog ikke et el løbehjul på 3000w for at være sikret et solidt løbehjul, der opfylder disse kriterier. El løbehjul med 2000w motorer og el løbehjul med 1000w motorer yder også mere end rigeligt med hensyn til hastighed og distance. El løbehjul på 3000w kan i sidste ende være så kraftige, at de ikke er tilladt på de danske veje. Hvorom alt er; er man på udkig efter det hurtige el løbehjul med kraftig ydeevne, så bør man især holde øje med det pågældende el løbehjuls batteri-størrelse og motor-evne.

Hvis man ikke stiller de store krav til ydeevne og hastighed, men snarere ønsker at holde købet indenfor en fornuftig prisramme, så er det muligt at købe el løbehjul, der stadig leverer en fin fart og sikkerhed uden at gå på kompromis med kvaliteten. Er man nybegynder kan man med fordel starte blødt med et forholdsvist billigt løbehjul uden alt for meget ekstra-udstyr.

Vægt er også essentielt ved køb af elektriske løbehjul. Alle løbehjul har en maksimal kapacitet med hensyn til vægten af føreren, så det er vigtigt, at notere sig om det løbehjul man er på udkig efter nu også tåler din normalvægt. Visse el løbehjul klarer kun en maksimalvægt på 80 kg, så her skal man ikke være mere end almindeligt bygget som mand for at overskride grænsen. Der findes heldigvis adskillige elektriske løbehjul til voksne med 120 kg maksimalvægt, ja sågar 140 kg. Der er med andre ord et el løbehjul til alle vægtklasser.

Sidst men ikke mindst bør man spørge sig selv, hvad el løbehjulet skal bruges til. Er det et transportmiddel, der skal bruges dagligt og over længere distancer, så bør man kigge efter mere kraftfulde motorer og elektriske løbehjul med mere solide designs. Er man derimod en nybegynder, som kun ønsker at supplere pendler-tiden med et elektrisk løbehjul på udvalgte dage og uger, så er det ikke absolut nødvendigt at investere i alt for dyre og teknisk veludrustede el løbehjul. Her kan mindre også gøre det, da selv markedets billigere standard-versioner yder fin hastighed, brugervenlighed og sikkerhed.

Regler for el løbehjul

Er et elektrisk løbehjul lovligt og er det nødvendigt med en el løbehjul indregistrering for overhovedet at kunne køre på de danske veje? Både ja og nej. En el løbehjul indregistrering er ikke nødvendig, da der ikke er tale om et køretøj, som en bil eller motorcykel. El løbehjul betragtes i lovgivningen snarere som en elektrisk cykel. Derfor er reglerne for brug af el løbehjul meget identisk med reglerne for cykler. Her følger en liste over de mest elementære regler for brug af el løbehjul i Danmark (læs eventuelt vores artikel om “regler for elektriske køretøjer” for en mere detaljeret information vedrørende lovgivningen på området).

 • Du skal være fyldt 15 år for at færdes alene i trafikken på et el løbehjul.
 • El løbehjulet må kun kunne køre maksimalt 20 km/t.
 • El løbehjulet skal være udstyret med reflekser og lygter.
 • Lygterne skal kunne ses på 300 meters afstand.
 • Du skal køre med lys i alle døgnets timer, præcist som biler.
 • El løbehjulet må højst veje 25 kg.
 • El løbehjulet må maksimalt være 2 meter langt og 70 cm bredt.
 • Der må kun være en bruger på el løbehjulet ad gangen.
 • Der skal gives tegn ved sving og stop, præcist som på cykel.
 • El løbehjulet skal udelukkende køre på cykelstierne.

Enhver overtrædelser af lovgivningen vil resultere i en bøde.

Er du i tvivl?

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket el løbehjul du skal købe, eller har du spørgsmål til nogle af løbehjulene, er du velkommen til at sende os en besked – så skal vi prøve at løse din problemstilling. Vi håber du kan bruge denne guide til dit valg af løbehjul!

Om TechEksperten

Techeksperten er en selvstændig hjemmeside, der anmelder produkter inden for genren teknologi. Vores anmeldelser bliver lavet ud fra vores egen research og bliver ikke påvirket af de produkter, som vi promoverer.