El Ladcykel Test: Se De Bedste El Ladcykler

En ladcykel er et glimrende transportmiddel både til familien og til unge, da man kan have venner eller børn siddende foran, og man nemt kan transportere ting fra A til B. I denne artikel vil vi finde frem til den bedste el ladcykel.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Amladcykler Superior El Ladcykel
TESTVINDER

Amladcykler Superior El Ladcykel

Superior modellen er den billigste i Amladcyklers el ladcykel udvalg, men grundet den høje basiskvalitet man vil finde hos cyklerne, har vi valgt at kalde denne for den bedste el ladcykel, når man tager prisen…

Amladcykler Superior El Ladcykel 1

Amladcykler Superior El Ladcykel

Amladcykler Premium elcykel med lad 2

Amladcykler Premium elcykel med lad

Siigar BeSafe Ladcykel med el motor 3

Siigar BeSafe Ladcykel med el motor

4

Amladcykler Ultimate Curve lad cykel med el motor

Amladcyklers Deluxe el cykel med lad 5

Amladcyklers Deluxe el cykel med lad

Cargobike Classic Electric 6

Cargobike Classic Electric

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

At vælge en el ladcykel kan være en svær beslutning. Både fordi der er mange af dem på det danske marked (både dyre og billige el ladcykler), men også fordi det kan være en dyr investering. Derfor vil vi godt hjælpe dig på vej, så du kan finde den elladcykel der passer dig bedst. Både hvad angår behov, kørefornøjelse og kvalitet.

El cykler med lad kan bringe meget glæde med sig – en tur i skoven til en picnic, eller en tur på stranden, er lige pludseligt meget nemmere, når først man ejer en el ladcykel. Man kan både pakke ejendele og børn oppe foran.

I denne test gennemgår vi som sagt de bedste modeller, hvad angår el ladcykler. Vi kommer både til at gennemgå fordele og ulemper ved hver model så vidt som muligt, så du er helt klar over, hvilken model du skal vælge. De forskellige ladcykler er blevet vurderet på kvalitet, pris og funktionalitet.

Vi håber denne sammenligning kan hjælpe dig på vej, så du får lavet det helt rigtige køb.

Leder du efter en almindelig elcykel, kan du læse vores elcykel test.

Amladcykler Superior El Ladcykel

Amladcykler Superior El Ladcykel
Fordele
 • pros-icon.svg Billigste el ladcykel i testen
 • pros-icon.svg Kommer med en masse ekstraudstyr
 • pros-icon.svg Meget brugervenlig og let at tilpasse sig til
Ulemper
 • cons-icon.svg Rækkevidden kunne godt være bedre

Detaljeret gennemgang

Superior modellen er den billigste i Amladcyklers el ladcykel udvalg, men grundet den høje basiskvalitet man vil finde hos cyklerne, har vi valgt at kalde denne for den bedste el ladcykel, når man tager prisen med i overvejelserne. Du får her en samlet cykel, der er 100% klar til brug, både børnesæder og seler til rådighed fra start.

Med sikkerhed i højsædet er denne el ladcykel er perfekt måde at fragte børnene i skole, hvis man ikke vil tage bilen, men hellere vil bruge en miljøvenlig køreform. For at gøre det nemmest og sikrest for børnefamilier, er denne cykel udstyret med:

 • Børnesæder og børneseler, så børnene sidder trygt og godt
 • Skridsikker overflade i ladet, så man ikke vælter rundt i vognen
 • Det er en trehjulet el ladcykel, ligesom de fleste andre, så den ikke vælter let

Generelt set er ladcykler sikrere at fragte børn på, end en normal cykel med børnesæde foran eller bagpå, lige netop fordi de har 3 hjul, så de ikke vælter så let. Derudover kan børnene sidde normalt, og de kan være med i vognen i en større alder, end hvis man blot har et børnesæde på en to-hjulet cykel.

Et klassisk stel med en masse tilbehør

Amladcyklers modeller er en af de førende konkurrenter til COOPs el ladcykler, hvilket betyder at du nok har set et par af dem rundt omkring på vejene allerede. Designet er lavet helt klassisk og stilrent, så ens cykel ikke går ud af stil, og den passer ind i de fleste hjem. Cyklen er sort og helt stilren.

Til cyklen får du en masse ekstraudstyr. Du skal ikke tænke over at gå ud og købe en kaleche efter du har købt cyklen. Det medfølger. Så er dine passagerer, om det er børn eller ting, sikre mod sol og regn. Det er nemt at tage af og på, så man sagtens kan gøre det på farten. Dertil medfølger børnesæder, børneseler og en lille trinbræt, så selv de mindste selv kan kravle op i vognen.

Lige på rækkevidde er den en smule bag de dyrere modeller. Med en maks distance på 40 km på en fuld opladning, burde man dog kunne komme rundt de fleste steder. Ladet kan også holde til 150 kg, så det er sjældent, man skal køre to gange.

Amladcykler Premium elcykel med lad

Amladcykler Premium elcykel med lad
Fordele
 • pros-icon.svg Nem at cykle på, selv hvis man ikke har prøvet en ladcykel før
 • pros-icon.svg Massere tilbehør
 • pros-icon.svg 4 børnesæder og 4 seler til 4 børn
 • pros-icon.svg Billig el ladcykel
Ulemper
 • cons-icon.svg Rækkevidden kunne godt være bedre

Detaljeret gennemgang

Vil man gerne have lidt mere, kan man opgradere til Premium. Dette er en glimrend el ladcykel til dig, der gerne vil skifte bilen og morgentraffiken ud med et miljøvenligt transportmiddel, hvor både tasker og børn kan være med på cyklen. Det er en opgradering fra Amladcyklers Superior model, men stadig med samme mål og lignende stil.

Vi har fokus på mange el ladcykler der kommer fra Amladcyklers varelager, og det er simpelthen, at de er lavet godt og ordentligt. Den næste på listen er en Amladcykler anmeldelse af deres premium model.

Vil man gerne i gang med det samme, så er denne el ladcykel perfekt til dig. Ladcyklen er 100% køreklar og dansk bygget i rigtig god kvalitet. Der har været fokus på minimal vedligeholdelse, så du ikke skal tænke over, at skulle pudse og passer ekstra din din elektriske ladcykel.

Den er lavet med skivebremser fra Promax, der er en velkendt bremse producent i branchen. Cyklen er derudover udstyret med et betjeningsdisplay, så du kan styre hastighedsniveauerne, og en god motor fra det japanske mærke “Dapu”, så ladcyklen kan køre op til 40 km.

En solid og stabil køretur

Premium Ladcyklen er til dig, der gerne vil gøre cykelturen lidt lettere, også selvom cyklen og lasten er tungere. Den er samtidig lavet til dig, der ikke gider besøge cykelhandleren hver anden måned for at få vedligeholdt cyklen. Køreoplevelsen er solid hele vejen igennem, både på korte og længere ture.

Siigar BeSafe Ladcykel med el motor

Siigar BeSafe Ladcykel med el motor
Fordele
 • pros-icon.svg Lavet i rigtig lækre materialer
 • pros-icon.svg Laver med fokus på kørekomfort
 • pros-icon.svg Dansk kvalitet og design når det er bedst
 • pros-icon.svg Tektro hydrauliske skivebremser
Ulemper
 • cons-icon.svg Den er i den dyre ende af el ladcykler på markedet
 • cons-icon.svg Vedligeholdelse er meget vigtigt i starten

Detaljeret gennemgang

Vil du gerne ud i en premium el ladcykel, så er det Siigar Bikes du skal kigge på. Ud af de tre modeller, BeSmall, BeSafe og BeLarge, har vi valgt BeSafe som den bedste. Det er egentlig blot størrelsen, der varierer, men vi har vurderet, at BeSafe, der er middelstørrelsen, vil passe bedst til de fleste familier i Danmark. Her er plads til det meste, og så er det en helt igennem fantastisk cykel.

Vi kunne ikke lade dette være en komplet Amladcykler test – især ikke når der findes ladcykler såsom Siigar Bikes BeSafe på markedet. Du husker måske Siigar ladcyklen fra en Facebook Konkurrence da mærkedet lancerede deres første cykel for 2 år siden – det var der nemlig over 1 million danskere der gjorde! Et lille praj om, hvor vilde forbrugerne er med designet på denne Siigar ladcykel – og det er vi også.

Det er en elektrisk ladcykel, der adskiller sig fra det klassiske kasse-design vi ser hos mange el ladcykel mærker. Der er kælet for detaljerne. Vi er specielt fans af Siigar ladcykelens standard kasse i træfarve, hvor der er massere plads til dine børn eller dine indkøb.

Når det kommer til vedligeholdelse, så er der nogle generelle guidelines du får med, når du køber ladcyklen. Du skal sin syn efter 500 km eller 2 måneder efter køb, derfra vil der dog komme længere tid imellem (9, 16 og 32 måneder efter køb). Du får også en masse gode tips med til klargøring, hvordan du selv kan vedligeholde cyklen og andre brugbare tips.

Alt i alt er dette en glimrende el ladcykel, som vi anbefaler til dig, der gerne vil have den ypperste kvalitet inden for danske el ladcykler. Bremserne er fantastiske, kurven tilter når du drejer, så der er mindre chance for at falde, der er seler i ladet – sikkerheden er generelt i top.

Amladcykler Ultimate Curve lad cykel med el motor

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig gode Tektro hydrauliske skivebremser + elektrisk motor stop funktion
 • pros-icon.svg Flere gear og hastighedsniveauer
 • pros-icon.svg Rigtig meget for pengene
Ulemper
 • cons-icon.svg Dyrere end andre ladcykler fra forhandleren

Detaljeret gennemgang

Amladcyklers topmodel, Ultimate Curve, er også deres dyreste model. Her får man opgraderede gear (7 i stedet for 6) samt flere hastighedsniveauer, der stadig styres ved hjælp af betjeningspanelet på styret. Vil man gerne have en ladcykel med en masse muligheder, er det en god ide at kigge i denne retning.

Af alle Amladcykler anmeldelser i denne artikel, er denne model den bedste (hvis vi udelukkende kigger på cyklens udstyr). Af de mange ladcykler med motor, er dette en af dem i toppen. Stilen er den samme som de forrige, men der er blevet lagt ekstra udstyr i ladcyklen. Der er stadig plads til fire børn eller to børn og indkøb i det rummelige lad, og dine børn vil stadig sidde komfortabelt og sikkert i vognen.

Det skal dog siges, at det er ingen almindelig ladcykel med motor. Der er ekstra hastighedsniveauer og gear sat på ladcyklen, og der er ingen tvivl om, at du får en hammer god køreoplevelse. Der er walk-assistent, eller “Gå-Funktion”, så denne ladcykel, el. motoren helt præcist, vil trille afsted med 5 km/t af sig selv.

Den ekstra pris man vil skulle betale, kommer samtidig til udstryk på udstyret. Her får du tektro hydrauliske skivebremser, en elektrisk motor stop funktion og parkeringsbremse på alle hjul.

Amladcyklers Deluxe el cykel med lad

Amladcyklers Deluxe el cykel med lad
Fordele
 • pros-icon.svg Minimalistisk og “slim” stil
 • pros-icon.svg Walk-assistant og gode bremser
 • pros-icon.svg Befinder sig stadig blandt de billige rækker
Ulemper
 • cons-icon.svg Du vil stadig ikke komme længere end 40 km

Detaljeret gennemgang

Deluxe modellen er Amladcyklers topmodel i den specifikke serie (Superior, Premium, Deluxe serien). Den er lavet med anti-puncture dæk, og er beregnet til både lange og korte ture. Det er mere end blot en almindelig cykel. Den er nem at lære at køre på, så efter et par ture, vil du være helt komfortabel med denne ladcykel.

Hvis du også er en af dem, der aller helst vil have dansk kvalitet, men til tider fravælger det, da det nogle gange kan være dyrere, så kan du glæde dig over denne model. Der er ingen tvivl om, at det er dansk kvalitet, når det er bedst, og så er den ikke forfærdelig dyr af en high-end el ladcykel at være. Vi har placeret den lidt længere nede i vores el ladcykel test, ren og skær fordi den koster mere, og vi synes Amladcyklers modeller er i toppen hele vejen igennem.

Denne el ladcykel er lavet i specielle modstanddygtige materialer. Det betyder, at dele der normalt skal udskiftes eller vedligeholdes ofte, vil holde længere, og vil kræve mindre, når det kommer til vedligeholdelsen.

Modellen er udstyret med TEKRO TWIN hydrauliske bremser, der er bedre end nogle andre i testen. Samtidig er den udstyret med motor fra det japanske mærke “Dapu”. Modellens bremser er også med til at forhindre, at styret begynder at trække til højre eller venstre efter flere års forbrug.

Alt i alt en fantastisk el ladcykel, til dig der gerne vil eje en topmodel.

Cargobike Classic Electric

Cargobike Classic Electric
Fordele
 • pros-icon.svg Lettere end mange andre modeller
 • pros-icon.svg Massere af plads
 • pros-icon.svg En af de mest solgte i Sverige af alle el ladcykler på markedet – en model forbrugerne elske
Ulemper
 • cons-icon.svg Langt under gennemsnittet hvad angår rækkevidde

Detaljeret gennemgang

Leder du efter en ladcykel til familien, er dette et rigtig godt bud. Cargobike of Sweden står bag denne el ladcykel model, der faktisk er den mest solgte i Sverige. Forbrugerne elsker den, da der er massere plads til dine børn, den er ikke super tung, og så er den lavet af rigtig gode materialer. Den befinder sig i mellemprisklassen, lige netop grundet den høje kvalitet.

Denne elcykel ladcykel fra Cargobike of Sweden er den mest sælgende el ladcykel i Sverige – de er vilde med den derovre. Det er en cykel til alle (unisex), og så er stellet i en skinnende sort farve, så man kan ikke gå galt i byen med denne model.

Det er en af de lettere modeller på “kun” 35 kg, hvilket måske stadig lyder som meget, men sammenlignet med nogle af de andre modeller på næsten 50 kg, vil denne cykel være en del nemmere at styre rundt i gaderne. Ladcyklen har seks gear og en rækkevidde på 20-35 km (afhængigt af vind og vejr), så man skal overveje hvor lange ture man skal ud på.

Der er plads til hele familien

Selvom den vejer mindre end mange andre modeller, så er der stadig børnesæder og børneseler til hele 4 børn. Der er altså god plads til både dine børn, indkøb eller andre ejendele. Begynder vejret at komme på tværs, kan man bruge kalechen til at beskytte dens elcykel lad mod vand og vind.

Ladcyklen her er bestemt et godt bud på en investering, hvis man er på udkig efter en el ladcykel.

Guide

En el ladcykel kan være en stor investering for mange. Derfor er det også vigtigt, at man foretager det rigtige køb. For at kunne gøre dette, skal man lave sig nogle overvejelser på foran. Dette handler om punkter såsom:

 • Pris
 • Behov
 • Ekstra tilbehør
 • Batteri, bremser og motor funktioner

Herunder vil vi gå igennem disse punkter, så du er forberedt på køb af en el ladcykel. I denne test kan du læse om de forskellige funktioner hos de mest populære el ladcykler, så du nemmere kan se forskellen, og dermed nemmere kan vælge, hvilket cykel der passer dig bedst.

Pris på en el ladcykel

Prisen på ladcykler med elmotor kan variere meget. Derfor har vi delt dem op i tre kategorier:

 • Lavklasse: 10.000-15.000 kroner
 • Mellemklasse: 15.000-25.000 kroner
 • Premium klasse: +25.000 kroner

Prisen er som regel det første man kigger på som forbruger. Tit er man bundet af et budget, og hvis man ikke er det, har man normalt en ide om, hvad man er villig til at give for et produkt.

Det er vigtigt at kende ens generelle budget, så man ved hvilke cykler man kan kigge på, uden at få en ubehagelig prisoverraskelse. Sæt dig eventuelt ned og find ud af, hvad dit budget er, før du begynder at kigge på cykler. Har du ikke et specifikt budget, kan du sætte nogle grænser for, hvad du synes er rimeligt at give for en el ladcykel.

Motoren er oftest hvad der påvirker prisen mest. Det er denne del af cyklen, der er dyr af producere – præcis som hos en normal el cykel. Derudover er ekstra smarte funktioner, og selvfølgelig kvaliteten af det materiale, som cyklen er lavet af også en stor del af cyklens pris. Derfor hænger behov meget sammen med prisen – et større behov for rækkevidde, tilbehør og funktioner vil hæve prisen.

Vælg ud fra dit behov

Alle har forskellige behov. Dette gælder også, når det kommer til produkter og services. Dette er selvfølgelig noget, man skal tage højde for, når man køber en el ladcykel.

Det første du skal kigge på er, hvor stor rækkevidde du skal bruge, og hvor god en el motor du skal bruge. Hvis du ved, at du kommer til at cykle langt, er det vigtigt at du får et godt el batteri med, der kan drive motoren i lang tid ad gangen. Det sidste man vil, når man er på tur er, at løbe tør for batteri på cyklen. Man kan selvfølgelig stadig bruge cyklen uden batteri, men det er ikke ideelt.

Tænk derudover hvor meget plads du har brug for i ladet, hvor meget plads du har til opbevaring af cyklen, hvor tungt den skal kunne lastes og hvad du skal transportere.

Når du kender svarene på disse spørgmsål, vil det være nemmere at tale med en forhandler om, hvilke modeller der passer bedre til dine behov.

Ekstraudstyr til el ladcyklen

Man kan købe mange forskellige slags tilbehør til cyklen. Dette inkluderer regnslag, kaleche, bænke, hynder, solsejl, babysæder og mere.

Gør det klart, hvad du har brug for at ekstraudstyr, før du køber cyklen. Husk at kigge på detaljerne om cyklen og sammenlign med prisen, da ekstraudstyr nogle gange er inkluderet i prisen. Derfor kan prisen også nogle gange være misvisende, da du hos en forhandler måske får regnslag med, mens du andre steder kun får cyklen.

Nogle gange kan man forhandle sig frem til ekstraudstyr, så du kan altid give dette et forsøg.

Motor, batteri og bremser

Det kan være besværligt at skulle sætte sig ind i motoren, batteriet og bremserne på en el ladcykel. Der er dog nogle principper, man bør følge, når man undersøger og køber elcykler.

Forskellige producenter bruger el motorer fra forskellige mærker. Sørg dog altid for, at motoren er lavet af et anerkendt mærke, da dette vil gøre det nemmere for dig at finde reservedele, hvis der skulle ske noget med cyklen.

Når det kommer til batteriet, bør du købe en el ladcykel der kører på litium batteri. Det vil være en god investering på længere sigt, da disse tit holder længere.

Ladcykler med el motor er tungere end normale cykler. Derfor kræver det også lidt ekstra, når du skal bremse. Du bør altid vælge en el ladcykel, der har enten skivebremser, rullebremser eller tromlebremser. Sikkerheden bør altid være i top, især hvis man har børn med i vognen.

Tag eventuelt en prøvekørsel

Er du stadig i tvivl om, hvilken el ladcykel du skal købe, kan du altid tage en prøvekørsel hos en forhandler.

Dette kan være en god ide, da du vil få en bedre ide om, hvordan cyklen er at køre på, hvor meget den fylder, om bremserne er gode osv. Du vil samtidig kunne tage en snak med forhandleren om eventuelle funktioner, hvordan de fungerer, hvilket tilbehør man kan få til cyklen og meget mere.

FAQ

Hvilken el ladcykel er bedst?

Amladcyklers Superior El Ladcykel er bedst i test. Derefter kommer deres Premium mode, Siigar Bikes el ladcykel, Amladcyklers Ultimate Curve, Amladcyklers Deluxe og Cargobike Classic.

Hvad koster en 3D printer?

En 3D printer kan koste mellem 2.000 kr. – 100.000 kroner. Det kommer an på, hvad du skal bruge den til. Skal du bare udprinte små nipsting derhjemme, fordi du synes det er sjovt? Så vil du ikke skulle betale lige så meget, som hvis en arkitekt skal bruge en stor 3D-printer til at lave store modeller af huse.

Hvordan er el ladcyklerne blevet testet?

Vi har samlet tests fra andre troværdige og veludførte tests på internettet, krydsrefereret disse, og kombineret med et kig på brugerfeedback og brugeranmeldelse, for at opnå størst mulig rigtighed. Vi har også selv testet nogle af cyklerne, så vidt som det var muligt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×