Drone med kamera TEST: De bedste til alle niveauer

Drømmer du om at få en drone? Og må den gerne være med kamera, så du kan tage nogle smukke billeder og noget fedt video til dig selv eller måske dine YouTube videoer? Så læs med her, hvor vi præsenterer dig for de bedste droner, du kan få lige nu.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Droner er blevet særdeles in de seneste år. Særligt droner med kamera er blevet det nye sort, fordi særligt fotografer og andre med interesse for billeder og video har fået øjnene op for, hvor fedt og anderledes indhold der kan laves med droner.

Drømmer du også om at tage en flyvetur med en fjernstyret drone med kamera, er du kommet til det helt rette sted. For vi har fundet frem til de bedste droner, der er på markedet lige nu og her. Det er bestemt ikke billige droner med kamera – til gengæld er det droner i meget høj kvalitet, som tåler at blive fløjet med i mange timer i det hårde danske vejr.

Vi præsenterer dig herunder for 6 forskellige droner med kamera. Forhåbentligt gemmer der sig den bedste drone med kamera på listen for netop dig og dine drømme.

Er du klar til at finde den bedste drone? Så lad os komme i gang med at se nærmere på de 6 forskellige droner med kamera, som vi har fundet frem efter grundig research. På listen finder du nogle af de mest populære droner i øjeblikket. Mange af dem er fra DJI, der er det dominerende brand på markedet.

For at give dig et godt indblik i hvad du kan forvente dig af de enkelte droner, uddyber vi nærmere om egenskaber, fordele og ulemper, så du kan vælge den bedste i første hug. Der er stor forskel på de bedste droner med kamera, så tag dig gerne god tid til at læse specifikationerne.

Fordele
 • pros-icon.svg Virker med de nye FPV-briller
 • pros-icon.svg Tager professionelle billeder og video
 • pros-icon.svg Det er en lille drone trods kvaliteten
Ulemper
 • cons-icon.svg Opløsningen kunne være højere

Detaljeret gennemgang

DJI Air 2S er en lækker drone til brug til både hobby og professionelle. Den flyver meget stabilt, har en god flyvetid, er udstyret med en stor sensor på kameraet og virker med de nye FPV-briller.

Ønsker du en drone for at kunne tage mere professionelle billeder, er det muligt med modellen her fra DJI. For med Air 2S kan du både optage billeder og film i det såkaldte 10-bit Dlog-M-farveprofil, som kan rumme helt op til en milliard farver. Det betyder med andre ord, at du kan indfange langt flere farver og detaljer.

Du kan også optage i RAW, som giver langt flere muligheder og fleksibilitet, når det kommer til efterbehandling.

Smart automatisk flyvning

Når det kommer til flyvningen, kan du også tage den til et helt andet niveau med Air 2S. For med QuickShots eller MasterShots, kan du få gode billeder og film med et enkelt klik. Du skal kun vælge et fokusområde. Så udfører dronen ti manøvrer, som holder motivet i centrum – og du får en lækker kortfilm ud af det bagefter.

Fordele
 • pros-icon.svg Den store Four Thirds-sensor giver bedre billeder med mindre støj
 • pros-icon.svg Der kan optages video i 5,1K
 • pros-icon.svg Den har en høj flyvetid
Ulemper
 • cons-icon.svg Der er ikke noget dårligt at komme efter ved DJI 3

Detaljeret gennemgang

DJI Mavic 3 er den nyeste drone på stammen og en efterfølger til DJI Mavic 2. Den er udstyret med et fantastisk Hasselblad-kamera, giver stabil styring og ja er faktisk og også udstyret med 5,1K. Du kan derfor se frem til billeder og video af meget høj kvalitet!

Det blæser meget i Danmark. Men, det er ingen problem med DJI Mavic 3, da den kan klare en vindmodstand på helt op til 42 kilometer i timen. Det er meget højt. Vi anbefaler ikke at prøve den af i kraftigt stormvejr. Men du behøver ikke være nervøs for at flyve den på en almindeligt blæsende efterårsdag.

Masser af flyvetid

Noget af det bedste ved Mavic 3 er helt klart den forbedrede flyvetid. For langt de fleste holder lige omkring en halv time, hvilket ikke er meget, når først den er i luften. Men med 3’eren fra DJI, kan du under perfekte forhold komme helt op på 46 minutters flyvetid. Så er der masser af tid til at finde den perfekte vinkel.

Fordele
 • pros-icon.svg Det er den første drone med 8K kamera
 • pros-icon.svg Kan skyde stills i 48 MP
 • pros-icon.svg Lang flyvetid
Ulemper
 • cons-icon.svg Det er en meget dyr drone

Detaljeret gennemgang

Autel EVO 2 konkurrer rigtig godt med DJI, da den kommer med 8K kamera, 48 MP stillbilleder og 40 minutters flyvetid. Du kan derfor godt glæde dig til billeder og video af høj kvalitet.

Med Autel EVO 2-dronen er det svært at komme til at flyve ind i forhindringer. For den er udstyret med hele 12 indbyggede forhindringssensorer, der er til for at forhindre kollision i alle retninger. Den kan opdage eventuelle farer allerede fra 30 meters afstand – og detekterer den en udfordring, kontrollerer den selv sin hastighed for at undgå kollision.

Vil du ikke flyve med det, kan du også slå forhindringssensorerne fra. Det anbefales dog at bruge dem, da du dermed kan navigere sikkert i alle retninger.

Fjernkontrol med indbygget OLED skærm

Hvad der også er fantastisk og lækkert ved denne drone er, at den kommer med en smart fjernkontrol med indbygget skærm. Det gør det nemt at styre dronen, da du dermed ikke først behøver tilslutte din mobil, som er tilfældet ved andre dronemodeller. Som om det ikke er nok, kan fjernbetjeningen også foldes.

Den 3,3″ store skærm giver dig desuden også kritisk flyveinformation og realtids HD-video, så du faktisk kan se visningen af kameraet uden at flytte enheden.

Fordele
 • pros-icon.svg Den har et unikt kamera med 2x optisk zoom
 • pros-icon.svg Den har 6 retningsbestemte sensorer
Ulemper
 • cons-icon.svg Mavic 2 Pro eller Mavic 3 er bedre, hvis du skal klippe materiale sammen til større produktioner

Detaljeret gennemgang

DJI Mavic 2 er en lækker foldbar drone – der som navnet antyder – har et kamera med 2x optisk zoom. Det er meget unikt og giver billeder af høj kvalitet trods brug af zoomfunktion. Derudover får du alt det, som kommer med Mavic 2.

Vil du gerne kunne lave videoproduktion eller billedproduktion ved brug af zoom, skal du klart gå efter modellen her. For den er udstyret med et kamera med 2x optisk zoom og kan zoome fra 24 mm – 48 mm. Det sker uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vil du derfor gerne kunne være kreativ på en anden måde, er dronen her et perfekt match.

Skarpe billeder med High Resolution-mode

Hvad der også er smart ved denne model er, at den har funktionen “Super Resolution-mode”. Det kompenserer for en maksimal opløsning på 12 MP. For funktionen sikrer nemlig, at den kan tage ni billeder i stedet for ét og stacke dem i ét billede, der er 48 MP. Du kommer derfor ikke til at opleve billeder med meget støj eller dårlig pixelering.

PowerVision PowerEgg X Wizard

PowerVision PowerEgg X Wizard
Fordele
 • pros-icon.svg Den optager video og tager billeder i høj kvalitet
 • pros-icon.svg Den tåler fugtigt vejr
Ulemper
 • cons-icon.svg Den er meget følsom for vind

Detaljeret gennemgang

PowerVision PowerEgg X Wizard er en god drone til dig, der gerne vil prøve at tage billeder i højden eller tage din forretning til et højere niveau. Med 4K UHD opløsning og en flyvetid på 31 minutter, har du alletiders mulighed for at lave godt content.

Modellen her kan være en god drone til børn, der er interesseret i fotografi og droneflyvning. Men, den kan også være et rigtig godt match til dig, der gerne vil se, om det at flyve og tage billeder med en drone er noget for dig. Den er godt nok lidt dyr, men kommer til gengæld også i et robust design, der tåler det til tider fugtige danske vejr.

Da den samtidig også flyver helt op til 31 minutter på et opladet batteri, er der god tid til at få taget de rette billeder.

Ingen rystede billeder eller video

Det er ærgerligt at sætte en drone i luften, hvis det blot giver slørede billeder eller video. Det er ikke tilfældet med dronen her, da den er udstyret med en 3-akset gimbal med mekanisk stabilitet. Den filtrerer vibrationer fra, hvilket sikrer altid skarpe billeder uden rystelser.

Fordele
 • pros-icon.svg Den fylder ikke meget
 • pros-icon.svg Kvaliteten af kameraet er høj
 • pros-icon.svg Den har en fornuftig flyvetid
 • pros-icon.svg Den er i kategorien “billige droner med kamera”
Ulemper
 • cons-icon.svg Er følsom for vind

Detaljeret gennemgang

Er du på jagt efter mini droner, skal du klart tage et kig på DJI Mini 2. Med en lav vægt på bare 249 gram, et 3-akset drejehoved, 4K videooptagelse og 31 minutters flyvetid, er der gode betingelser for godt content i luften.

Selvom det er en mini inden for fjernstyrede droner, er der ikke en finger at sætte på kvaliteten af dronen. For med den kan du skabe lækre optagelser i 4K eller Full HD 1080p video ved 60 fps. Den gør brug af et kamera med 24 mm fokuslængde og kan roteres. Derudover har kameraet 3 akser og spjæld, som giver et stabilt billede uden rystelser. Du kan desuden skabe flotte 180 grader panoramaoptagelser i vidvinkel!

En god rejsemakker

DJI Mini 2 er en af de mindste fjernstyrede droner i høj kvalitet, du kan få. Den har et foldbart design og et HD kamera, der ikke fylder meget mere end en smartphone, når den er pakket sammen. Den tager mini droner til et meget højere niveau og giver dig mulighed for at være kreativ på bedste vis. Den er med andre ord nem at have med på rejsen, fordi den hverken fylder meget eller vejer meget.

Guide

Inden du køber en smart og lækker drone, kan det være en god ide at gøre dig nogle nærmere overvejelser. Blot så du er sikker på, at du får købt den helt rette og dermed bliver glad for den, uanset hvor og hvornår du gerne vil bruge den.

Læs også: Drone test

Sørg for at kende reglerne om fjernstyrede droner

Når du køber en drone, er det dit ansvar alene at kende til reglerne for droneflyvning. Dem er der mange af, og du er nødt til at sætte dig ind i dem, hvis du gerne vil undgå et uheldigt møde med ordensmagten.

Selvom det kan virke træls at skulle overholde en masse regler, er de til for at beskytte dig, mig og naturen. Det er nemt at søge efter reglerne på nettet. Men vær ekstra opmærksom i disse tider, hvor nye regler fra EU har kompliceret reglerne for drone flyvning en smule.

Køb en fjernstyret drone ud fra behov

Det er nemt at lade sig friste af at købe den bedste og mest avancerede drone. Men, du får mest ud af din kommende drone ved at købe den efter, hvad du har behov for og dermed også, hvad du kommer til at bruge den til.

Vil du derfor gerne kunne tage billeder og optage video i professionelt regi, kan det være en fordel at gå efter en 4k drone eller en drone med kamera og GPS. Er det omvendt ikke så vigtigt, men vil du bare gerne kunne tage lidt til eget brug, kan det være ganske udmærket med en mini drone med kamera eller en drone med HD kamera.

Jo bedre den passer til dine behov, jo gladere bliver du også for den på sigt.

Udendørs eller indendørs brug

I hvilke omgivelser vil du gerne bruge den? Ønsker du at bruge den til indendørs brug, kan det være en god ide med en mini drone, som ikke fylder meget eller larmer nær så meget som en større professionel drone. Når den skal bruges indenfor, er det heller ikke så vigtigt, hvad den skal kunne holde til af vindmodstand og vejr.

Ønsker du omvendt at bruge den til udendørs brug, kan vi varmt anbefale, at du sætter dig godt ind i, hvad den kan tåle af vind og fugt. Det er især vigtigt, hvis du påtænker at bruge den ofte.

Kamera opløsning

Når du køber en fjernstyret drone med kamera, er det værd at bruge lidt tid på at sætte dig ind i, hvad du får for pengene, når det kommer til kameraet og dermed opløsningen på billeder og video. For der er stor forskel på dette, når man sammenligner en billig drone med kamera og en professionel drone med kamera såsom dem, du kan få hos DJI. Alene hos droner fra DJI kan der være store forskelle på, hvordan kvaliteten er.

Det er især noget, du bør overveje, hvis du gerne vil arbejde professionelt med dronen eller bare gerne vil tage din billeder til et højere niveau. Så er opløsningen alfa og omega.

FAQ

Hvad koster en drone?

Vil du gerne have en god drone, der er stabil i vinden, og hvor billedkvaliteten er i orden, skal du op og give et sted mellem 3.000-8.000 kroner for en drone. Det er mange penge. Men det er penge, der giver dig en drone, som ikke bare kan tage nogle fantastiske billeder og video, men som også holder til at flyve i det blæsende danske vejr.

Hvor må man flyve med droner?

Der er mange drone regler at forholde sig til. Du må flyve med droner i dit eget hjem, på din egen grund (begrænset) og i områder, der ikke er klassificeret som militært område, naturområde eller på andre måder er underlagt restriktioner for flyvning. Du kan tjekke et online dronekort, inden du tænder for dronen, så du er sikker på, at du må flyve det givne område. Skal du flyve i byområde, kræver det først et dronecertifikat.

Er der forskel på droner med og uden kamera?

Ja, der er stor forskel. For med en drone uden kamera kan du naturligvis ikke tage billeder eller optage video. Langt de fleste køber en drone med kamera for netop at kunne tage nogle anderledes billeder eller video. Derudover er det også bare fantastisk at se landskabet fra en helt andet vinkel ved at tage luftbilleder.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×