Dehydrator test – Bedste dehydrator i test 2022

I vores dehydrator-test får du de fem bedste dehydratorer på markedet lige nu og her. Og du behøver ikke nødvendigvis investere en masse penge, der findes nemlig også billige dehydratorer. Det vigtigste er at finde den rette dehydrator for dig.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Gastroback 46600
TESTVINDER

Gastroback 46600

Du får med denne dehydrator fra Gastroback i vores dehydrator-test en alsidig og billig dehydrator i stilrent design, der egner sig til mange forskellige fødevarer. Den variable temperaturindstilling fra 35 til 70 grader gør det…

Gastroback 46600 1
bedst i test

Gastroback 46600

WMF 61.3024.5318 5
bedste lydsvage dehydrator

WMF 61.3024.5318

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En dehydrator er perfekt til dig, der er træt af at bruge mange penge på usunde og ofte dyre snacks. Med en tørremaskine kan du nemlig lave dine egne lækre snacks af en masse forskellige madvarer. Og den egner sig ikke kun til at tørre frugter. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge den til!

I vores købsguide gør vi dig klogere på alt det, du skal vide om dehydratorer og giver tips til, hvad du kan bruge den til. Vil du gerne have et hurtigt overblik over de fine modeller i vores test, kan du gå direkte videre til vores sammenligningstabel lige her.

Gastroback 46600

bedst i test

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Automatisk sluk
  • pros-icon.svg Op til 72 timer
  • pros-icon.svg Fri for BPA
  • pros-icon.svg Variabel temperaturindstilling
  • pros-icon.svg LED-display
Ulemper
  • cons-icon.svg Larmer en del

Detaljeret gennemgang

Du får med denne dehydrator fra Gastroback i vores dehydrator-test en alsidig og billig dehydrator i stilrent design, der egner sig til mange forskellige fødevarer. Den variable temperaturindstilling fra 35 til 70 grader gør det muligt også at bruge den til tørring af rå madvarer – uden at næringsstoffer og enzymer går tabt! Desuden er gitteret fri for BPA, og du får et samlet tørreareal på 800 cm².

Dehydratoren er udstyret med et smart og letbetjeneligt LED-display samt en timer med automatisk sluk, så du ikke behøver tænke på tiden. Timeren kan derudover indstilles til op til 72 timer. Med i købet får du tilmed en fin bageform til 8 hjemmelavede myslibarer, der oven i købet tåler at blive rengjort i opvaskemaskinen. Det er vi altså ret så vilde med!

Steba ED 5

bedste billige dehydrator

Fordele
  • pros-icon.svg Stabelbare bakker
  • pros-icon.svg Transparent udseende
  • pros-icon.svg Brugervenlig
  • pros-icon.svg Miljøvenlig
  • pros-icon.svg Varmeindstilling
Ulemper
  • cons-icon.svg Larmer en del
  • cons-icon.svg Bakkerne er lidt tynde

Detaljeret gennemgang

Steba ED 5 er den letteste og billigste dehydrator i rustfrit stål i vores dehydrator-test. Takket være manuel varmeindstilling samt timer, der kan sættes til op til 36 timer, får du masser af kontrol over tilberedningen af madvarerne. Bakkerne kan stables, hvilket er praktisk, da du nemlig får meget plads til både frugter og grøntsager. Du kan dog også vælge at bruge dem enkeltvis, idet tørrerummet kan justeres alt efter, hvor mange bakker du ønsker at indsætte. Det betyder altså, at du sparer på dit strømforbrug, fordi den ikke nødvendigvis skal køre for fulde drøn hver gang. Og når du sparer energi, sparer du i sidste ende også penge! Vi elsker, at både bakker og toppen er gennemsigtige, så du hele tiden kan følge med i processen. Og så er der en smart ekstra måtte til krydderier. Måske er dette lige præcis din næste smarte og billige dehydrator!

Excalibur EXD9

bedste premium dehydrator

Fordele
  • pros-icon.svg 9 bakker
  • pros-icon.svg BPA-fri polycarbonat
  • pros-icon.svg Elektronisk timer
  • pros-icon.svg Justerbar termostat
  • pros-icon.svg Op til 74 grader
Ulemper
  • cons-icon.svg Timer kun op til 26 timer
  • cons-icon.svg Tung

Detaljeret gennemgang

På denne Excalibur-dehydrator i vores dehydrator-test sidder motoren på siden, så du undgår, at væske samler sig i bunden af dehydratoren. Desuden tørrer den både horisontalt og vertikalt, hvilket i giver et mere jævnt resultat. De 9 bakker er fremstillet i plast fri for BPA! De kan tages ud og tåler vask i opvaskemaskine. Hver bakke måler 38 x 38 cm, så du får plads til mange madvarer på én gang. 

Du bliver glad for en justerbar temperatur, der varmer fra 40 grader og helt op til 74 grader. En ventilator sørger desuden for den bedst mulige cirkulation. Lågens sorte farve forhindrer temperaturen i at falde, mens dehydratoren er i brug. Takket være den elektroniske timer, kan du nøjedes med at sætte fødevarerne over og lade dehydratoren klare resten. Og som ekstra bonus får du en gratis guide med i købet. En stor dehydrator fra excalibur til store mængder fødevarer!

Steba ED6

bedste dehydrator til høje temperaturer

Fordele
  • pros-icon.svg Display
  • pros-icon.svg Timer
  • pros-icon.svg Kraftig motor
  • pros-icon.svg Kraftig varme (op til 90 grader)
  • pros-icon.svg Måtte til krydderier
Ulemper
  • cons-icon.svg Timer kun op til 24 timer
  • cons-icon.svg Forholdsvis tung

Detaljeret gennemgang

Ønsker du en særlig kraftfuld dehydrator, er denne model i vores dehydrator-test et virkelig godt valg. Temperaturen kan nemlig sættes så lavt som til 35 grader og nå helt op på 90 grader. Til gengæld er den en smule tung at manøvrere rundt med, men takket være de 6 bakker på 37 x 30 cm er der også plads til mange fødevarer, så du hurtigt kan fremtrylle masser af dine egne lækre og sunde snacks!

Pladerne kan tages ud, så de er nemmere at rengøre, men tåler dog ikke opvaskemaskine. Dehydratoren er desuden udstyret med et ekstravagant elektronisk display, så du hele tiden kan holde øje med indstillingerne. Den kraftige motor giver samtidig en god luftcirkulation, så du opnår det bedst mulige resultat – hver gang! En billig dehydrator, der kan en masse.

WMF 61.3024.5318

bedste lydsvage dehydrator

WMF 61.3024.5318
Fordele
  • pros-icon.svg Lydsvag
  • pros-icon.svg Timer med automatisk sluk
  • pros-icon.svg Temperaturindstilling
  • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
  • pros-icon.svg Let
Ulemper
  • cons-icon.svg Timer kun op til 24 timer

Detaljeret gennemgang

En let dehydrator i kompakt design på under 3,5 kilo med en samlet tørreflade på 472,5 cm². Temperaturen kan indstilles manuelt og rangerer fra 30 til 70 grader. Den er desuden udstyret med en praktisk timer, der kan indstilles til op til 24 timer og på den måde sættes til at tørre frugt eller andet i løbet af natten, så du næste morgen blot behøver pakke alle lækkerierne i de to beholdere, som du får med i købet. Du får også en smart lille beholder til dine hjemmetryllede myslibarer.

Pladerne kan tilmed tages ud og tåler vask i opvaskemaskine. Det helt særlige ved denne model i vores dehydrator-test er, at den er yderst lydsvag sammenlignet med andre modeller, hvilket gør den perfekt til brug i små boliger eller til dig, der gerne vil bruge den om natten eller helst bare vil undgå for meget larm.

Guide

Der er noget virkelig afslappende ved at tørre fødevarer og på den måde have fuldkommen kontrol over, hvad du og dine familie spiser. Og lige præcis derfor er en food-dehydrator en virkelig spændende og god investering som hele familien – inklusive dine husdyr – vil kunne få glæde af!

Du tænker måske, at du bare kunne bruge din ovn til at tørre diverse snacks. Hvorfor er tørring af frugt i dehydrator bedre end en ovn?

Du kan i princippet godt bruge din ovn til at tørre fødevarerne, men en dehydrator er en slags tørreovn, og det er faktisk billigere at have dehydratoren tændt end at have ovnen kørende i så lang tid ad gangen. Desuden har du mulighed for at anskaffe dig en dehydrator med en timer og automatisk sluk, så du ikke skal tænke på at skulle slukke.

En anden fordel er, at en dehydrator kan indstilles mere præcist end en ovn, hvilket også er en vigtig faktor, og jo mere du bruger den, desto mere er den selvfølgelig pengene værd, fordi du samtidig får et lavt strømforbrug i modsætning til at bruge din ovn, som ikke kan indstilles lige så præcist.

Men hvad er en god dehydrator? Det spørgsmål er ikke helt så nemt at besvare, da det i høj grad handler om, hvad du gerne vil bruge den til, og tro os. Det er meget mere end en simpel frugttørrer! Hvilke overvejelser du skal gøre dig, før du køber, kigger vi på her, og længere nede giver vi dig nogle idéer til, hvad du alt kan lave med en dehydrator.

Budget

Budgettet kan være afgørende for, hvilken model du anskaffer dig. Men prisen på en dehydrator er faktisk ikke det vigtigste. Du kan sagtens komme i gang med en billig model til under 500 kroner. Men du kan også ende med at spendere et par tusinde kroner. Den dyreste dehydrator i vores test er Excalibur EXD9, som koster over 3.000 kroner.

Det vigtigste er dog at finde en model, der svarer til dine behov. Og det gør en billig model måske.

Motoren

Motorens styrke har stor betydning for resultatet og dehydratorens temperatur. En kraftig motor giver generelt også et godt resultat, da den genererer en varmere temperatur. Til gengæld risikerer du også, at den bruger meget strøm. Og jo varmere en temperatur, den kan komme op på, desto flere forskellige slags fødevarer kan du tørre. Så vil du gerne holde strømforbruget nede, overvej da, om en mindre kraftig motor er tilstrækkelig i henhold til de madvarer, du gerne vil tørre.

Blæsersystemets placering

Der er forskel på, hvor på en dehydrator blæseren er placeret. Den kan befinde sig i låget, i bunden eller bagerst. Sidder den eksempelvis bagerst, og er motoren og ventilationssystemet ikke tilstrækkelig kraftige, så kan det ske, at de forreste fødevarer med større sandsynlighed ikke bliver tørret jævnt.

Hvis motoren er mindre kraftig, og den ikke kan komme op på en høj temperatur, kan det derfor være en fordel at vælge en dehydrator, hvis blæser sidder i bunden, da varme på naturlig vis stiger opad. Det er altså ikke nødvendigvis så vigtigt med en stor ventilator, hvis bare den er placeret hensigtsmæssigt.

Tørreflade

Vil du gerne tørre forskellige frugter, og måske også større frugter, eller vil du bare gerne tørre større mængder mad, så vælg en dehydrator, hvis tørreflade passer til dit behov. Der er nemlig forskel på, hvor mange bakker der er plads til i de forskellige dehydratorer, men også hvor store pladerne er. Tjek derfor størrelsen på de individuelle dele, inden du køber en model.

Temperaturspænd

Det er vigtigt at kunne indstille den rette temperatur. Og som forklaret foroven, giver mulighed for en høj temperatur også flere muligheder i form af, hvilke madvarer du kan tilberede.

Du kan også vælge mellem en dehydrator, der bestemmer de forskellige temperaturer afhængigt af, hvilke madvarer du lægger i den. Det er dog også muligt at få en dehydrator, hvor du selv manuelt kan indstille temperaturen, så du har de bedste forudsætninger for at tørre din mad.

Elektronisk timer

Nogle modeller har en timer. Det kan være virkelig praktisk, hvis madvarer skal ligge længe og tørre. Frugter, det kan for eksempel være abrikoser eller figner, skal som udgangspunkt tørre i op til 40 timer, da de indeholder en del vand. Kød skal til sammenligning kun tørre i cirka 4 timer. En timer kan altså give en virkelig høj brugervenlighed, fordi du ikke selv skal huske på at slukke, og du er samtidig sikker på, at de enkelte madvarer får præcis den tid, de skal have for at opnå et godt resultat.

Vælger du en dehydrator uden timer, kan det være en fordel at vælge én med gennemsigtigt låg eller måske endda en model, hvor alle dele er gennemsigtige, da det på den måde bliver meget nemmere at holde øje med dine madvarer. Desuden er det spændende og sjovt – og for børnene også lærerigt – at følge med i tørreprocessen!

Rengøring

Ligesom andre køkkenredskaber og -maskiner skal en dehydrator naturligvis rengøres efter anvendelse. Alle bakkerne kan som regel tages ud, hvilket letter rengøringen en del! Vil du sikre dig en virkelig nem rengøring, så vælg en dehydrator med bakker, der tåler at komme i opvaskemaskine. Vupti, så er køkkenet rent og opryddet!

Idéer til din dehydrator

Sker det ikke, at du ser på råvarerne i dit køleskab og tænker, at du aldrig når at tilberede mad af alt det? Hvis svaret er et rungende ja, så er en dehydrator din redning! At tørre madvarer kan forlænge holdbarheden af frugt og grøntsager. Og du behøver ikke begrænse dig til diverse frugt og grøntsager, du kan også bruge den som svampetørrer og til tørring af kød.

Er du typen, der spiser rawfood, så er en dehydrator også et godt valg.

En dehydrator giver dig nemlig mulighed for at forarbejde sunde fødevarer uden brug af tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler, så du undgår skadelige e-numre og i stedet for usunde snacks laver dine egne sunde godbidder af lige præcis den type madvare, du synes er spændende. Simpelthen!

Hvad du kan tilberede i en dehydrator

Der er faktisk ingen regler for, hvad du kan tørre i en dehydrator, når du vil lave sunde snacks og slik. Kast dig ud i det og prøv dig frem!

Men hvis du er nybegynder kan det være rart med nogle idéer til, hvad du kunne tørre. Det får du her!

Frugt

Tørret frugt er et skønt alternativ til købt slik. Hvad med æbleskiver med lidt kanel? Eller bananchips, tørret pære, tørrede citronskiver til teen eller appelsinskiver til smukke juledekorationer? Skær ganske enkelt frugter og grøntsager i små stykker, og læg dem i din dehydrator.

Grøntsager

Lav lækre, hjemmelavede chips af alle slags rodfrugter: gulerod, rødbede, pastinak for bare at nævne nogle få eksempler. Eller hvad med hjemmelavede kartoffelchips til fredagens filmaften? Vi garanterer, de vil være et hit både hos børn og voksne!

Myslibarer

Lav dine egne myslibarer af havregryn, tørrede frugtstykker, nødder og lidt honning eller ahornsirup. Supplér madpakken med nogle af dine lækkerier – og så er de langt sundere end de købte!

Kød

Jo, det er rigtigt. Du kan tørre kød! Skær det i tynde skiver, og læg det i dehydratoren. Beef jerky er eksempelvis tyndtskåret og tørret kød.

Krydderier

Af tørrede urter kan du lynhurtigt lave dine egne krydderier. Pluk dem friske i haven, og tør dem, så du får glæde af dem langt ind i vinteren. Det er ikke bare lækkert, men også bæredygtigt!

Teblade

Du kan også tørre salvie eller andet til teblade. Der er noget aldeles tilfredsstillende ved at brygge te af egne teblade. Den eneste risiko, du løber, er, at du kommer til at nyde din te endnu mere!

FAQ

Hvilken dehydrator er bedst i test?

Den bedste dehydrator i test er Gastroback 46600. Den er fremstillet i holdbart rustfrit stål og har et bredt temperaturspænd fra 35 til 70 grader, hvilket gør, at du er mere fleksibel i dit valg af fødevarer, du kan tørre. Den er udstyret med et flot LED-display, og så kan timeren indstilles til 72 timer. En forholdsvis billig dehydrator, der også er så fin, at du kan have din dehydrator stående fremme!

Hvilke fødevarer kan jeg tørre?

Du kan næsten tørre al slags mad, så længe du overholder tørretiden for de forskellige råvarer. Du kan for eksempel lave tørrede frugter, chips af rodfrugter, kød, svampe, krydderurter … Kast dig ud i det, og begynd at eksperimentere!

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×