Cykellygte test – Vi kårer den bedste cykellygte 2022

Læs med i vores cykellygte test, hvor vi tester og anmelder de 5 bedste cykellygter. Gode cykellygter er et must have for alle, der ejer en cykel. Kraftige cykellygter - dvs. både en kraftig forlygte og en kraftig baglygte - er vigtigt for at sikre god synlighed, når mørket falder på.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Cykellygter, der lyser godt og kan oplyse vejen med meget lys, gør dig tydelig i trafikken og øger både din egen og andre trafikanters sikkerhed.
Både blinkende lys, konstant lys og kraftigt lys, der kan lyse hvidt og i forskellige lysstyrker er en essentiel del af cykeludstyret.

I sammenligningstabellen herunder finder du en oversigt over de 5 bedste cykellygter, vi har testet, samt deres fordele og ulemper. I købsguiden længere nede fortæller vi, hvad du skal holde øje med, når du skal på indkøb efter en lovlig cykellygte med fremragende lysstyrke.

Fordele
 • pros-icon.svg Oplades via USB 
 • pros-icon.svg Nem at montere
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Flere indstillingsmuligheder til lysstyrke
 • pros-icon.svg Et sæt af cykellygter
Ulemper
 • cons-icon.svg Holder strøm i varierende tidsrammer

Detaljeret gennemgang

Med dette sæt fra Sigma får du kraftige lygter til både styr og sadelpind, som nemt monteres og giver dig god synlighed i trafikken.

Disse cykellygter vinder som de bedste cykellygter. Du får nogle af de kraftigste cykellygter med forskellige styrker af lys på din forlygte til en fornuftig pris. Alt efter hvilken lysstyrke du bruger på forlygten, vil lygten lyse og holde strøm i forskellige tidsrum, før den skal oplades. Din cykellygte foran vil holde strøm mellem 4 og 10 timer alt efter lysstyrken, og din baglygte i op til 16 timer.

Cykellygterne er genopladelige og  oplades via USB stik. Det tager kun 3,5 timer for fuld opladning. Med et genopladeligt batteri slipper du for at tænke på at skifte batteri – igen en fordel for disse lygter.

Når du skal montere cykellygten foran på dit styr, er der en silikonerem du skal have rundt om styret. Din baglygte kan du vælge enten at montere på bagagebæret eller på din sadelpind alt efter din cykel. Disse lygter passer dermed til mange forskellige cykler og tilpasses nemt.

Forlygten lyser 70 meter frem foran dig og gør dig tydeligt synlig forfra fra hele 500 meters afstand.

Sigma Aura 30 STVZO Curve Lightning Set Cykellygter

Bedste billige

Sigma Aura 30 STVZO Curve Lightning Set Cykellygter
Fordele
 • pros-icon.svg Testens bedste pris
 • pros-icon.svg Lang batterilevetid
 • pros-icon.svg Nem montering
 • pros-icon.svg Synlighed op til 400 meter
 • pros-icon.svg Lysindstillinger
Ulemper
 • cons-icon.svg Bruger batterier

Detaljeret gennemgang

Cykellygterne her er lovgodkendte, har en lang levetid og du får en lygte til foran og bagpå med til testens bedste pris.

Med cykellygterne her får du solide lygter til en god pris, hvor alle kan være med. Du får en kraftig cykellygte til både cyklens styr og bagagebærer eller sadelpind, som er nemme at montere med silikoneremme. Det kraftige lys lyser op til 40 meter og giver dig en synlighed på op til 400 meter.

Disse lygter er godkendte til brug og gør du er sikker på at overholde loven, når du kører med disse lygter.

Disse lygter bruger batterier, så du skal være opmærksom på, at du engang imellem skal skifte batteri. Til gengæld har lygterne en lang batterilevetid, der gør du ikke skal skifte batterier særlig tit.

Din forlygte kan holde i op til 15 timer og din baglygte helt op til 29 timer. Det gør at det er kraftig lygte til både styr og bagagebærer du får her.

Du har flere muligheder for at indstille hvor kraftigt dit lys skal være – det kan være en fordel alt efter om du cykler i byen, der er mere oplyst eller om du cykler på landet.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Genopladelige batterier
 • pros-icon.svg Flot udseende
 • pros-icon.svg Lygterne kan både bruges i dagslys og mørke
 • pros-icon.svg Medfølgende beslag til montering
Ulemper
 • cons-icon.svg Høj pris

Detaljeret gennemgang

Med dette lygtesæt får du et sæt cykellygter med genopladeligt batteri, som blot lades op ved USB, så du slipper for at skifte batteri.

Her får du kvalitetscykellygter, der oven i købet er flotte.

Du får kraftige og gode cykellygter, som automatisk indstiller lysstyrken i alle former for lys, både dagslys og i mørke. I dagslys kan du med lygterne ses i op til 2 kilometers afstand.

Du er sikret konstant lys, når det er mørkt. Når det er lyst blinker lygterne, så din cykel bliver endnu mere tydelig i trafikken.

Det medfølgende beslag gør at du er sikret en nem montering, når du skal have lygterne af og på i forbindelse med at de skal oplades.

Med disse lygter får du en energieffektiv løsning til når du skal have lys til cyklen. Kvalitetslygterne har en levetid på op til 30 timer og skal kun lade i 2 timer. Her får du virkelig kvalitet for pengene.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 5 lysindstillinger
 • pros-icon.svg USB-oplades
 • pros-icon.svg Kraftig lyskegle til 
 • pros-icon.svg Monteringsbeslag medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg Baglygte skal tilkøbes
 • cons-icon.svg Høj pris

Detaljeret gennemgang

Cykellygten her vinder prisen som bedste forlygte. Lygten har masser af power af blot at være en forlygte og sikrer at du ikke har problemer med at blive set.

Cykellygten her vinder prisen som bedste forlygte. Det er en god lygte, der sikrer at du bliver set uanset hvilket tidspunkt du cykler på. Kvaliteten på lygten her er førende på markedet.

Forlygten er en smart cykellygte og selve lygten monteres nemt ved hjælp af det beslag, som medfølger. Det gør det samtidig nemt at fjerne lygten, når du skal oplade den. Det er en anden smart funktion – den lades op via et USB-kabel, når lygten er løbet tør for strøm.

Det er uden tvivl en af de bedste forlygter på markedet og giver et markant kraftigere og stærkere lys end mange andre forlygter. Den giver dig et stærkt, fokuseret lys og når du bruger den på laveste lysstyrke holder den strøm i op til 22 timer før den skal oplades.

Lygten har ikke alene tre lysstyrker – du får hele 5 med, så du kan tilpasse den til dine omgivelser og tidspunkt på dagen.

Det er nemt at montere lygten med det beslag, der følger med lygten.

Fordele
 • pros-icon.svg Opladelig med USB
 • pros-icon.svg Monteringen er nem
 • pros-icon.svg God styrke
 • pros-icon.svg 5 lysstyrker
Ulemper
 • cons-icon.svg Forlygten skal tilkøbes

Detaljeret gennemgang

Baglygten her kommer med et smart genopladeligt batteri, og med hele 5 lysstyrker er du sikker på den lyser tydeligt, uanset hvor du cykler.

Er du blot på udkig efter en baglygte, er denne et rigtig godt bud. Baglygten kan det, du vil have din baglygte til – den har en god lysstyrke, skal oplades med USB og så holder den strøm i op til 40 timer.

Derudover får du forskellige stropper, så når du skal montere din cykellygte, er det nemt uanset hvilken cykel du har. Du monterer den blot på sadelpinden, så hvis din cykel er af MTB typen kan du også være med her.

Lygten har samtidig en meget lav vægt, hvilket kan være en fordel hvis du er en aktiv cyklist og f.eks. bruger din mountainbike til sport, hvor du gerne vil have udstyr, der er let.
Lygten falder også inden for kategorien magnetlygter, da du kan få et magnetisk beslag til denne også.

Du får med cykellygten her hele 5 forskellige styrker på dit lys, så du kan tilpasse lysstyrken til det miljø du kører i. Det er også smart, hvis du f.eks. kører mountainbike og kører i en skov, hvor der intet lys er.

Guide

Når du skal købe nye cykellygter, er der flere parametre du skal have øje for og som kan være vigtige at forholde dig til. I denne købsguide kommer vi ind på forskellige parametre, der kan være relevante for dig som forbruger at holde øje med alt efter hvilket behov du har.

Budget

Prisen er naturligvis et vigtigt parameter at have øje for. Du kan få en cykellygte til både foran og bagpå, samt forskellige sæt i et hav af prisklasser. Prisen hænger ofte sammen med hvor kraftigt lys du kan få, men du kan sagten få gode og stærke cykellygter, der ikke koster kassen.

Batteri eller opladning ved USB

Ift. at få strøm på din cykellygte er der forskellige muligheder. Nogle får strøm via batteri og her er det vigtigt du er opmærksom på, hvornår du skal skifte batteri.

Genopladelige cykellygter lades op med et USB-kabel og har en bestemt levetid. De kan holde strøm alt efter forbrug. Der er fordele og ulemper ved begge, men det kan være et parameter, der er værd at have med i sine overvejelser.

Hvor skal du cykle henne?

Hvor du skal cykle henne kan være relevant at tænke over ift. hvad en cykellygte skal kunne. Bor du i byen, har du ikke nødvendigvis brug for at cyklen lyser lige så kraftigt, fordi der generelt er meget lys i en by. Bor du på landet eller kører du f.eks. mountainbike i en skov eller andre steder, der ikke nødvendigvis er godt oplyste, har du brug for en kraftigere lysstyrke når du cykler, simpelthen fordi du i højere grad er afhængig af din egen synlighed pga. manglende gadebelysning eller belysning generelt. .

Forskellige typer cykellygter

Der findes forskellige typer cykellygter, så hvilken type din cykellygte er og hvilken type du vil have, skal du naturligvis også tage stilling til.

Du kan bl.a. får dynamo cykellygter og magnet cykellygter, en cykellygte der bruger batteri og en cykellygte der skal oplades via USB. En LED cykellygte er også en populær type, hvor du får en mere miljøvenlig og energieffektiv cykellygte. Denne type tænder du på en knap på din cykellygte.

Magnetlygter er en smart form for lygte til cyklen. Her bruger du magneter til at holde dine lygter fast på cyklen.

En anden smart effekt er, at nogle baglygter kan også have en indbygget refleks. Her er du dobbelt op på synlighed.

De forskellige typer kan forskellige ting og virker på forskellige måder. En dynamo cykellygte virker f.eks. ved, at du tænder den, når du cykler, fordi den virker ved at du genererer energi.

Hvornår skal man have lys på cyklen?

Lygtetændingstiden er fastlagt og det er vigtigt at være opmærksom på, hvornår det er lovpligtig at du skal have lygter på din cykel. Udover når du føler du har behov for det på mørke veje, for at være synlig i trafikken, er der en lov, der fortæller dig hvornår du skal have cykellygter på din cykel, for at undgå en bøde.

Derudover er det vigtigt at du cykler med godkendte cykellygter.

Som reglerne lyder nu, er du pålagt som cyklist at have lygter på cyklen i lygtetændingstiden som er fra solnedgang til solopgang, samt i usigtbar vejr som tåge, snevejr og lignende. Foruden at du risikerer at få en bøde for ikke at køre med lygter, er det naturligvis vigtigt for at blive set i trafikken at du husker at køre med cykellygterne.

Hvorfor skal jeg have lys på cyklen?

Du skal naturligvis have lys på din cykel i vintermånederne især og i den førnævnte lygtetændingstid generelt. Både fordi det er ulovligt ikke at have lygterne tændt, men også fordi det er mere sikkert i trafikken, både for dig selv og de andre trafikanter.

Sådan rengør du dine cykellygter

Som udgangspunkt kræver dine lygter ikke den store rengøring, men kører du f.eks. mountainbike, hvor cykellygterne er mere udsat for skidt og mudder, kan det være rart at vide, hvordan du gør. Du skal desuden være opmærksom på, at de lyser tydeligt.

De fleste lygter kan nemt og hurtigt rengøres ved at tørre lygten med en fugtig klud. Så skulle dine lygter være så gode som nye.

FAQ

Hvilken cykellygte er bedst i test?

Den bedste cykellygte i test er Sigma Aura 60 USB & Infinity Light Set Cykellygter. Du får et sæt cykellygter, der lyser kraftig til en god pris, er nemme at montere, oplades med USB og hvor lysstyrken kan indstilles.

Hvornår er det påkrævet med lys på min cykel?

Under den såkaldte lygtetændingstid, som er fra solnedgang til solopgang, samt dage med utydelig vejr, skal du sørge for at du cykler med lys på. Både for at undgå en bøde, men i særdeleshed for din egen sikkerhed.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×