Crosstrainer test – Den bedste crosstrainer 2022

I vores crosstrainer test, har vi udvalgt på fem af de bedste crosstrainere på markedet. Det er ikke for sjov at den populære maskine bliver kaldt en af de mest effektive træningsmaskiner.
Af Benjamin BAdge
Benjamin

Benjamin er 30 år gammel og ikke bosat noget specifikt sted. Han rejser nemlig jorden rundt som digital nomade, hvor han oplever verden, samtidigt med at han undersøger, hvad der...

Christopeit Top Sport CS5 Crosstrainer
TESTVINDER

Christopeit Top Sport CS5 Crosstrainer

Med Cristopeit Crosstrainer får du en alsidig og solid crosstrainer til effektiv træning. Denne crosstrainer har en høj maksimal brugervægt på 150 kg grundet en solid rammekonstruktion. Dette beviser dens gode byggekvalitet. Skridtlængden er på…

Christopeit Top Sport CS5 Crosstrainer 1
bedst i test

Christopeit Top Sport CS5 Crosstrainer

InShape Flywheel Crosstrainer 7kg 2
bedste billige crosstrainer

InShape Flywheel Crosstrainer 7kg

Kettler Optima 800 3
bedste premium

Kettler Optima 800

Zipro Hulk RS 5
bedste brugervenlige

Zipro Hulk RS

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Crosstraineren kombinerer nemlig den træning du ville få ved en stepmaskine, en motionscykel og et løbebånd, så din træning både bliver mere alsidig og effektiv.

I vores test gennemgår vi fordele og ulemper ved de forskellige modeller og går i dybden med deres unikke egenskaber, så du let kan finde ud af, hvilken crosstrainer der er den rigtige for dig.

I vores købsguide længere nede, guider vi dig igennem alt det du skal være opmærksom på, inden du investerer i din nye yndlings træningsmaskine.
Du kan også tage et kig i vores sammenligningstabel, hvor du hurtigt kan få et overblik over de forskellige maskiners funktioner.

Christopeit Top Sport CS5 Crosstrainer

bedst i test

Christopeit Top Sport CS5 Crosstrainer
Fordele
 • pros-icon.svg Ingen ledning 
 • pros-icon.svg Høj maksimal brugervægt
 • pros-icon.svg Lav vægt- let at flytte
Ulemper
 • cons-icon.svg Tyske forkortelser på display

Detaljeret gennemgang

Med Cristopeit Crosstrainer får du en alsidig og solid crosstrainer til effektiv træning. Denne crosstrainer har en høj maksimal brugervægt på 150 kg grundet en solid rammekonstruktion. Dette beviser dens gode byggekvalitet.
Skridtlængden er på 31 cm. Hvilken er perfekt for de fleste, dog kan meget høje personer finde den lidt for kort.

Denne crosstrainer har en permanent magnet modstand. Derfor behøver der ingen ledning, hvilket gør det lettere at placere og flytte crosstraineren. Håndtagene er behageligt at holde på, hvilket øger til hele brugeroplevelsen.

Og apropos at flytte maskinen. Den vejer kun 40 kg, har transporthjul, og er derfor rimelig let flytbar for de fleste. Modstanden indstilles manuelt med et lille hjul. Bemærk at forkortelserne på displayet er på tysk, dog er det simpelt og nemt at forstå.

InShape Flywheel Crosstrainer 7kg

bedste billige crosstrainer

InShape Flywheel Crosstrainer 7kg
Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig crosstrainer
 • pros-icon.svg Indbygget pulsmåler
 • pros-icon.svg Praktisk og brugervenlig
Ulemper
 • cons-icon.svg Egner sig bedst til begyndere

Detaljeret gennemgang

Med Inshape crosstrainer, får du en god og billig crosstrainer der kan få dig i form hjemme i stue. Crosstrainerne kommer med 8 forskellige modstandsnivauer, så du gradvist, og i dit eget tempo, kan øge sværhedsgraden, og på den måde udfordre dig selv. Crosstraineren har 10 indbyggede træningsprogrammer som du kan følge.

På displayet kan du aflæse hastighed, puls, distance og kalorieforbrug. Så kan du nemlig hele tiden holde øje med hvordan du klarer dig. Du kan både køre forlæns og baglæns, så du på den måde kan træne afvekslende og træne forskellige muskelgrupper. Denne budgetvenlige crosstrainer vejer 39 kg, og har også hjul på, så det er rimelig nemt at flytte rundt på den.

Kettler Optima 800

bedste premium

Kettler Optima 800
Fordele
 • pros-icon.svg Mange modstandsniveauer
 • pros-icon.svg Magnetisk bremsesystem
 • pros-icon.svg Extended Motion-teknologi
Ulemper
 • cons-icon.svg Bedst til øvede brugere

Detaljeret gennemgang

Med Kettler Optima 800, får du en avanceret, kraftig og robust crosstrainer. Med denne crosstrainer kan du forbrænde mange kalorier. Den kommer i et slankt og elegant design. Du har 10 modstandsniveauer, og et 22 kg tungt svinghjul, der giver dig en behagelig træning.

Denne crosstrainer har en teknologi der hedder Extended Motion-teknologi. Dette betyder at denne crosstrainer kan udvide trin længden med 48 cm. Det betyder at du også kan bruge crosstraineren, hvis du er meget høj og har en lang skridtlængde.

Kettler Optima er en driftsikker crosstrainer, der kan bruges af hele familien. Den har brugerhukommelse til 4 personer, samt en gæsteadgang. Det betyder at maskinen husker data fra 4 forskellige personer, så du hele tiden kan følge din træning og din fremgang, hvilket giver en mere motiverende træning.

Crosstraineren har mange forprogrammerede træningsprogrammer, helt præcist 10. Flere af dem er individuelt programmerbare.

Gymstick FTR 90

bedste med mange træningsprogrammer

Fordele
 • pros-icon.svg Lang skridtlængde
 • pros-icon.svg Mange programmer 
 • pros-icon.svg Indbygget blæser
Ulemper
 • cons-icon.svg Tung at flytte

Detaljeret gennemgang

Med Geymstick FTR 90 får du en crosstrainer med mange valgmuligheder, der er perfekt til din hjemmetræning. Maskinen har en skridtlængde på 46 cm, så crosstraineren kan bruges af alle, høj som lav. Med computerstyret magnetisk modstand, og 15 forudindstillede træningsprogrammer, får du en utrolig brugervenlig og god crosstrainer.

Som en ekstra bonus, har denne crosstrainer en forfriskende blæser, som giver dig frisk vind i ansigtet mens du træner. Crosstrainerens elliptiske bevægelse, og stødabsorberende teknologi, giver dig en følelse der ligner løb og gang. Dette er en moderne crosstrainer, der kan hjælpe dig med at forbrænde kalorier derhjemme.

Zipro Hulk RS

bedste brugervenlige

Zipro Hulk RS
Fordele
 • pros-icon.svg Behagelige håndtag
 • pros-icon.svg Non-slip overflade til fødderne
 • pros-icon.svg Holder til mobilen
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre træningsprogrammer at vælge imellem

Detaljeret gennemgang

Med Zipro Hulk RS crosstrainer, får du en god og alsidig træningsmaskine hvor du træner hele kroppen. Der er både en holder til din mobil og din drikkedunk, så du nemt kan få fat i begge dele når du træner. Der er 8 modstandsniveauer du kan vælge imellem, som du vælger ved at skrue på et lille hjul. Du kan nå hjulet mens du står på træningsmaskinen.

På computerskærmen kan du følge din kalorieforbrænding, distance og fart. På den måde kan du hele tiden holde øje med hvordan du klarer dig. Crosstraineren kan flyttes med de transporthjul der er integreret, og med en vægt på lidt mere end 42 kg, er det nogenlunde let at flytte på den.

Guide

Crosstraineren træner flere muskelgrupper på samme tid, giver en udfordrende træning, men er samtidig en skånsom form for træning. Når du skal købe en ny crosstrainer, så er der forskellige parametre du skal være opmærksom på. Læs med her, og find ud af, hvordan du vælger den bedste crosstrainer for dig.

Hvor avanceret skal crosstraineren være?

Der findes mange forskellige crosstrainere på markedet, hvor nogle er mere eller mindre avancerede. Du skal gøre op med dig selv, hvilken type crosstrainer du har brug for. Hvis det blot er dig og din familie, der skal bruge den til at få noget motion ind i hverdagen, kan I sagtens klare jer med en af de billigere crosstrainere.

Hvis du derimod er vant til at træne meget, og skal bruge den til mere avanceret og målrettet træning, så vil flere features helt sikkert kunne gavne dig. Prisen hænger ofte sammen med, hvor avanceret en crosstrainer du får, og hvis du har brug for en “hverdags” crosstrainer, så kan du sagtens få en til nogenlunde billige penge.

Skal du derimod bruge en avanceret crosstrainer, der kan en hel masse, så skal du forberede dig på at hive lidt flere penge op af lommen.

Træningsprogrammer

Nogle crosstrainere kommer med forskellige programmer, som kan give dig en god varieret træning. Det kan eksempelvis være et program der stiger i sværhedsgrad, eller intervaltræning der skifter mellem meget høj modstand, til næsten ingen modstand.

Du kan vælge om du vil lave interval træning, have hårde træningspas, eller de lidt lettere. Hvis du gerne vil have en crosstrainer med mange forskellige programmer der allerede er lavet, så skal du huske at tjekke op på om det er noget der findes ved den crosstrainer du kigger på.

Med eller uden ledning

Du kan både få crosstrainere med og uden ledning. Hvis du har din crosstrainer stående fast, samme sted hele tiden, så kan du sagtens have en crosstrainer med ledning. Kommer du derimod til at rykke rundt på din crosstrainer, eksempelvis hen foran fjernsynet, så er det smart at have en crosstrainer uden ledning.

Vægt

Dette er igen et spørgsmål om, om du kommer til at flytte rundt på din crosstrainer. Mange crosstrainere har  indbyggede transporthjul, men derfor er vægten stadig afgørende. Det  også en god ide at vide hvor meget din nye crosstrainer vejer, så du ved om du har brug for en hjælpende hånd til at få den ind i det rum hvor den skal stå.

Mål

Det er en god ide at læse op på længde og breddemål på crosstraineren. Du skal nemlig sørge for at der er plads til den, der hvor den skal stå. Nogle crosstrainere kan være meget store, og fylder en hel del, men du kan også sagtens få en lille kompakt crosstrainer. Det er vigtigt at du ikke står med en ubehagelig overraskelse, med en spritny crosstrainer som ikke kan være der hvor du havde tænkt.

Skridtlængde

Hvis du, eller en i din familie der skal bruge crosstraineren, er meget høj. Så er det især vigtigt at kigge på hvad skridtlængden er på crosstraineren. Der er nemlig nogle crosstrainere der egner sig bedst hvis du er lav til mellem høj, og andre der sagtens kan bruges hvis du er meget høj. Nogle crosstrainere har også justerbar skridtlængde, så den kan tilpasses den enkelte person.

Display

Du skal også tænke over hvor mange funktioner du ønsker fra et display. Skal der udelukkende måles puls og antal km. Eller vil du måske gerne kunne se flere detaljer såsom antal kalorier forbrændt på det givne tidspunkt, eller måske antal forbrændte kalorier i alt.

Det kan også være at du gerne vil kunne se din fart og din fart i gennemsnit. Læs op på hvad displayed kan, så du får det du gerne vil have. Sørg også for at du får en brugervenlig træningscomputer, så den ikke er alt for svær at bruge.

Nogle crosstrainere har også indbyggede højttalere i displayet, så du kan høre dine favoritsange, eller en god podcast, mens du træner.

Svinghjul foran eller bagved

Man kan få crosstrainer med svinghjulet foran eller bagved, og der er faktisk rimelig stor forskel på de to. De fleste crosstrainere til hjemmebrug og mindre budget, har svinghjulet bagved. Denne type crosstrainer har mindre skridtlængde, typisk mellem 30 og 40 centimeter.

Andre crosstrainere har svinghjulet foran. På denne måde kommer du tættest på den fornemmelse du vil have når du laver langrend, med mere glidende bevægelser. Du vil opleve at glide længere ved denne model, og skridtlængden vil typisk være mellem 45 og 60 centimeter. Dette kan give en mere komfortabel træning.

Hvis du døjer med ledproblemer i knæene, anbefales det at du vælger en type med svinghjulet foran, da du her lægger mindst mulig belastning på dit knæ mens du træner.  Dette ses ofte hos en professionel crosstrainer, som du finder i et træningscenter.

Hvorfor er crosstraineren en god investering?

Der er mange fordele ved at købe en crosstrainer, hvis du drømmer om at kunne få god og effektiv træning derhjemme. Fælles for alle crosstrainere er at de egner sig både til dig der allerede træner meget, og til dig der ikke har trænet meget før, men som gerne vil i form.

Effektiv og skånsom træning

Hvis du har oplevet at få ondt i skinneben eller knæ ved hård træning, såsom løb? Hvis ja,  så kan en god crosstrainer være den helt rigtige løsning for dig. Her kan du nemlig opretholde effektiv konditionstræning med høj intensitet, samtidig med at du kan undgå de hårde stød op i benet, som du får ved løb.

Hvis du aldrig rigtig har løbet, så kan en crosstrainer også være en rigtig god start, da du kan få trænet din kondition og muskler i benet op, så du er klar til at løbe ude i det fri, hvor underlaget er langt mere uforudsigeligt og hårdt.

Hvis du har skader efter en ulykke eller overbelastning, kan en crossmaskine også hjælpe dig med genoptræningen, netop fordi stødene er væk, samtidig med at du kan sætte modstanden langt ned. Du kan derfor stadig få motion, og få kroppen i gang igen, omend du har en knæskade, skinnebensbetændelse, eller en tidligere brækket fod.

Træning af hele kroppen

En crosstrainer træner hele kroppen på en gang med lav eller høj belastning. Dette sker fordi du både bevæger arme og ben, hvilket også træner din ryg og mave. Det vil altså sige at du med crosstraineren træner dine ben, dine arme, dine balder, din ryg og din mave på en og samme tid. Du klarer derfor den hårde træning på en gang, hvilket kan spare dig tid i hverdagen.

Fordele ved hjemmetræning

Hvis du ikke er vant til hjemmetræning, så vil du hurtigt opdage at der er mange, og gode fordele ved dette. Hjemmetræning er perfekt hvis du mangler tid i hverdagen til at klemme træningen ind.

Du skal nemlig ikke bruge tid på at transportere dig til og fra træningscenteret. Derfor kan du lettere lige klemme 30 minutter på crosstraineren ind, og få dagens motion. Du slipper også for at stå og vente på at maskinen bliver ledig, for du skal nemlig ikke dele den med en hel masse andre.

Du kan også nyde god af at kunne træne foran fjernsynet. Så kan du se dit yndlings tv program, mens du træner med lav og høj intensitet. Du slår for det første to fluer med et smæk, fordi du både kan se dagens afsnit og forbrænde fedt og dyrke alsidig træning. Og samtidig bliver træningen også lidt sjovere, hvis Bagedysten kører foran dig.

Hvis du vælger en crosstrainer med transporthjul, kan du nemt trække crosstraineren frem når du skal bruge den, og ind til væggen når du ikke skal bruge den. Så står den ikke og fylder midt i rummet når den ikke er i brug.

FAQ

Hvilken crosstrainer er bedst i test?

Den bedste crosstrainer i test er Christopeit Top Sport CS5 Crosstrainer. Her får du en solid og driftsikker crosstrainer, der har en maksimal brugervægt på 150 kg og en skridtlængde. Crosstraineren vejer kun 40 kg, og kan flyttes med de smarte transporthjul.

Hvorfor er crosstraineren så populær?

Crosstraineren er populær fordi du får en varieret træning, hvor du træner hele kroppen på samme tid. Samtidig er crosstraineren en skønsom træningsmaskine, der passer godt på dine led, dog uden at gå på kompromis med trænings effektiviteten.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×