Brødrister test – Den bedste brødrister 2022

Læs med i vores brødrister test, hvor vi tester 5 bedste brødristere på markedet. Elsker du også bare duften der breder sig, når man er i gang med at riste brød? Så kan du få perfekt ristet brød, der stadig er dejlig lunt så smørret smelter en smule når brødet og smørret mødes.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvis du også bare elsker et godt stykke ristet brød, med en god ensartet ristning, så skal du have fat i en god brødrister, og så er du havnet det helt rigtige sted, med vores brødrister test.

Vi har nemlig gjort forarbejdet for dig, og giver dig et godt overblik over fem af de bedste brødristere på markedet, så du kan riste brødet, lige som du bedst kan lide det. Alle brødristere i denne test, er gode bud på din nye brødrister.

Og i vores købsguide kan du hurtigt og nemt finde ud af, hvilken brødrister der er den helt rigtige for dig. I vores sammenligningstabel kan du få et hurtigt overblik over de testede modeller. Meget snart vil duften af ristet brød brede sig i dit hjem.

Philips HD2581

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til mindre køkkener
 • pros-icon.svg 8 riste-indstillinger
 • pros-icon.svg Integreret bollerister
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke meget plads til større skiver brød

Detaljeret gennemgang

Med Philips HD2581 får du en lille brødrister, med mange funktioner til at riste brødet. Denne kompakte brødrister er rigtig velegnet til mindre køkkener, eksempelvis en lille lejlighed. Ud over hele 8 forskellige riste-indstillinger, er der også en indbygget bollerister som kan varme både boller og andet bagværk. Du kan riste to brød af gangen.

Hvis du har valgt et program der alligevel er for langt, og du vurdere at dit brød er nok ristet, så kan du til enhver tid stoppe et program før det er færdigt. Rengøring af brødristeren er også let, grunden en aftagelig krummebakke.

Fordele
 • pros-icon.svg Flade brødristere til flutes eller mange stykker toast
 • pros-icon.svg Udtagelig krummebakke for nem rengøring
 • pros-icon.svg Signal ved færdig ristning
Ulemper
 • cons-icon.svg Nødvendigt at vende brødet

Detaljeret gennemgang

Med denne brødrister får du et produkt der er rigtig godt til prisen. Det er den billigste brødrister i vores test, men stadig med mange funktioner. Der er flere fordele ved denne brødrister, især hvis du gerne vil riste meget brød.

Det er en stor brødrister, der har et ristningsområde på 20 x 25, så du kan riste mere end to skiver brød ad gangen. Om du vil riste fire skiver, riste bagels, eller større brød som flutes eller lignende. Den har trinløs ristningskontrol, der tydeligt giver lyd når ristningen er klar.

Husk at denne brødrister ikke rister på begge sider, så det er nødvendigt at vende dine fire skiver, så begge sider bliver ristet jævnt.

Det er nemt at rengøre brødristeren, med dens udtagelige krummebakke. Det er en god ide at tømme bakken hver gang brødristeren har været i brug, for bedre hygiejne, og for nemmere rengøring.

KitchenAid 5KMT2115EOB

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Manuel løftehåndtag
 • pros-icon.svg Ekstra brede brød-slots til to skiver
 • pros-icon.svg Stilren brødrister
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ingen bollerister

Detaljeret gennemgang

Med denne Kitchenaid brødrister, får du en elegant brødrister der både er stilfuld, og som har mange gode og brugbare funktioner. Du kan vælge mellem 5 riste indstillinger, via den justerbare drejeknap, og så har risteren ekstra brede slots til tykke skiver brød eller boller.
Som en særlig feature, har den et manuelt løftehåndtag, som løfter brødet, så du nemt kan få nyristet brød ud af maskinen, uden at brænde fingrene, selv ved mindre stykker brød.
Du får en brødrister der har KitchenAids stilfulde design, som er kendt for at være både slidstærkt og funktionelt.

Bosch TAT8613

bedste funktioner

Fordele
 • pros-icon.svg Mange indstillingsmuligheder
 • pros-icon.svg Mange funktioner
 • pros-icon.svg God plads
Ulemper
 • cons-icon.svg Stand-by funktion gør det nødvendigt at slukke risteren helt for at LED lyset ikke lyser hele tiden

Detaljeret gennemgang

Her får du en højteknologisk brødrister, med rigtig mange forskellige funktioner så du kan få lækkert brød, selv hvis du har frosset brød, direkte fra fryseren. Faktisk er det den brødrister i vores test, der har flest funktioner. Du får en stilfuld brødrister i rustfrit stål, der er flot og elegant, og som sagtens kan stå fremme på dit køkkenbord, også når du ikke bruger den.

Dette er en avanceret brødrister der rister brødet via spejl opvarmning. Det betyder at varmes skabes med fire varmeelementer lavet i quartz glas og reflektorer, som kaster varmen mod brødet der gør at du kan riste brødet hurtigt, og det bliver ristet jævnt på begge sider.

Brødristeren har hele 9 ristning niveauer, så du kan riste brød præcis som du ønsker det. Herudover har den også en optøningsfunktion, afbryder funktion og hukommelsesfunktion, så du kan bruge dine yndlings indstillinger igen og igen. Brødristeren har også en opvarmningsrist så du kan holde brødet varmt, varme boller, riste bagels, muffins osv.

Russell Hobbs Retro

bedste retro design

Fordele
 • pros-icon.svg Lækker retro brødrister
 • pros-icon.svg Optøningsfunktion
 • pros-icon.svg Inkl. bollerister
Ulemper
 • cons-icon.svg Fylder lidt på køkkenbordet

Detaljeret gennemgang

Hvis du er helt vild med retro stilen, men samtidig gerne vil have en funktionel brødrister, så er det her den rigtige brødrister for dig. Samtidig behøver du ikke gå på kompromis med funktionerne, for her får du bede en effektiv brødrister, som også er flot. Du får en brødrister der kan riste dit brød lige som du gerne vil have det, om du foretrækker lyst eller mørkt ristet, og så er den udstyret med en nedtællings-måler, så du kan holde øje med hvor langt de ristede brødskiver er.

Det flotte retro design i rustfrit stål, gør at du, uden at tøve, kan lade brødristeren stå fremme på køkkenbordet, og det ville faktisk næsten være synd at stille den væk, den fylder dog lidt, så du skal have plads på køkkenbordet.

Guide

Der er mange forskellige brødristere at vælge imellem. I testen ovenfor, kan du se fem testede brødristere, samt fordele og ulemper, så det forhåbentlig er lidt lettere for dig at vælge den rigtige brødrister for dig. Skulle du stadig være lidt i tvivl om hvilken brødrister du skal vælge, så læs med her, hvor vi fortæller hvad du skal være opmærksom på, så du ender med en rigtig brødrister til dit behov.

En af de ting du skal se på er, hvor meget fylder din nye brødrister. Du skal faktisk allerede gøre op med dig selv, om brødristeren skal stå fremme på køkkenbordet, eller om den skal ind i skabet. Du skal nemlig være sikker på hvor meget plads du har på køkkenbordet, og hvor meget skabsplads du har, alt efter hvor du tænker at placere din brødrister.

Kapacitet og type

Du skal også se på hvilken type brødrister du foretrækker. Du kan nemlig både vælge den hvor du typisk kan riste 2 stykker brød samtidig, men hvor de bliver ristet på begge sider samtidig, eller du kan gå med den flade brødrister, hvor du kan riste flere stykker brød på samme tid, flutes og lignende, men her ristes brødet på en side af gangen.

Hvis du ofte har meget travlt om morgenen, så kan det være rigtig godt at vælge den type brødrister der rister jævnt på  begge sider på en gang. Her kan du nemt og hurtigt sætte brødet i risteren og lade den gøre arbejdet, mens du eksempelvis brygger din kaffe, tager makeup på eller børster dit hår.

Disse typer af brødristere har også ofte en funktion der lader dig optå frossents brød, mens det bliver ristet, så hvis du har glemt at tage brød op af fryseren, så er dette en funktion du vil blive rigtig glad for. Det kan også være du gerne vil have en funktion der slukker brødristeren automatisk når den har ristet færdigt.

Design, funktioner og energiforbrug

Specielt hvis din brødrister skal stå fremme, er det en rigtig gode ide at tænke over design. Du skal jo se på brødristeren hver dag, så det er vigtigt at du kan lide hvad du ser. Du kan også se på hvilket design dine øvrige køkkenredskaber, der står fremme, har. Så kan du nemlig have det med i overvejelserne, så dine køkkenapparater passer nogenlunde sammen.

Du skal også se på hvilke funktioner der er vigtige for dig. Hvis du eksempelvis er typen der ofte glemmer at tage brød op af fryseren eller lignende, så kan det være en rigtig god ide at købe en brødrister med optøning så du kan riste frossent brød. Hvis du ofte spiser boller, så kan det være en god ide at købe en brødrister med bollerist.

Lige præcis i disse tider, har opmærksomhed på energiforbrug aldrig været mere aktuelt. Det er en rigtig god ide at se på energiforbruget, så du ved hvor meget det koster i energiforbrug at bruge din brødrister. Det hænger selvfølgelig ofte sådan sammen at jo større brødrister du har, desto mere koster den også i energiforbrug, så hvis det bare er dig selv, eller måske dig og din kæreste, så er det en god ide at få efter en mindre brødrister, da den ikke er helt så dyr i energiforbrug.

Heldigvis er brødristere generelt ikke de helt store strømslugere, men det er bare altid en god ide at være opmærksom på energiforbruget, så der kan spares hvor der spares kan.

Rengøring af din brødrister

Generelt er det bare rigtig kedeligt at gøre rent, så når du alligevel skal have en ny brødrister, så kan du ligeså godt være opmærksom på at finde en brødrister hvor det er nemt og hurtigt at rengøre den. Langt de fleste brødristere kommer med en krummebakke, og det er klart at foretrække. Det kan selvfølgelig ikke undgås at der kommer krummer i en brødrister, og så er det bare smart at man bare lige kan trække bakken ud, og tømme den for krummer.

Det er vigtigt at tømme din maskine for krummer ofte, gerne hver dag. Hvis du lader krummerne sidde længe, kan der ske det at de begynder at brænde fast, og din brødrister kan begynde at lugte brændt når du bruger den. Hvis der går rigtig lang tid uden rengøring, kan den også begynde at ryge, og i værste tilfælde kan der gå ild i krummer og fastbrændt brød.

Ud over at tømme din brødrister for krummer, så er det en god ide at tørre den over med en fugtig klud engang imellem. Hvis din maskine stå fremme på køkkenbordet, vil den hurtigt samle både støv, madfedt og andet snavs, som skal vaskes af engang imellem.

Det er selvfølgelig rigtig vigtigt at du sørger for at brødristeren er slukket når du gør dette, og sørg også gerne for at den ikke sidder i stikket, bare for en sikkerheds skyld. Nogle brødristere kan også godt tåle at du bruger lidt rengøringsmiddel til rengøringen uden på, eksempelvis hvis de er lavet i rustfrit stål.

Du skal dog sørge for at du ikke bruger rengøringsmidler omkring brødristerens åbning, da det kan brænde sig fast, hvis der sidder lidt sæberester tilbage efter rengøringen, og så kan det ristede brød få en bismag af sæbe når det er ristet færdigt.

Hvad gør brødristeren ved dit brød?

Når vi rister et stykke brød, spreder der sig en dejlig duft i rummet, og brødet bliver lækkert med en flot gyldenbrun sprød overflade, men hvad er det egentlig der sker med brødet når vi rister det? Og er der noget man skal være opmærksom på når man rister sit brød?

Når du rister dit brød, sker der faktisk en slags foryngelsesproces. Et stykke brød der måske allerede er en smule tørt, bliver dejligt frisk igen, da ristning af brød, modvirker aldring af brød. Brødet bliver dejlig sprødt på ydersiden, og bliver mere luftigt og blødt inden under skorpen.

Den varme som brødristeren tilfører brødet, sætter en kemisk proces i gang, der ændrer ændrer brødets struktur, og brødets stivelse går fra hård til blød. Det er samme proces der sker når du bager et nybagt brød. Den kemiske proces gør at stivelsen i brødet ændrer struktur, så du får den svampede fornemmelse inde i brødet.

Pas på brændt brød

Det er dog også vigtigt at være opmærksom på at brændt brød kan være kræftfremkaldende. Brød er rig på kulhydrater, og når kulhydrater tilberedes med varme, dannes der et stof der hedder akrylamid, og netop dette stof mistænkes for at være kræftfremkaldende. Desto højere temperaturer og længerevarende tilberedning gør at dette stof frigives mere og mere, og derfor har brød der er brændt på, et stort indhold af dette stof.

Fødevarestyrelsen anbefaler derfor at man begrænser sit indtag af branket mad, og at man, når man rister brød, sørger for at brødet ikke bliver sort, men kun opnår den gyldne brune farve. Hvis brødet skulle brænde på ved en fejl, så er det bedre at smide det brændte brød ud, og riste sig en ny skive. Det er jo også mere lækkert med en gyldenbrun skive franskbrød, end en kulsort skive.

Det er dog ikke kun i brød at akrylamid kan opstå, det er nemlig også i eksempelvis chips og pommes frittes. Kartofler der opvarmes kan nemlig indeholde store mængder af akrylamid, så hvis dine pomfritter brænder på, eller hvis dine brasede kartofler får lidt for længe på panden, så smid dem hellere i skraldespanden og start forfra.

FAQ

Hvilken brødrister er bedst i test?

Den bedste brødrister i test er Philips HD2581. Denne brødrister fylder ikke meget på dit køkkenbord, med har til gengæld alle de funktioner du vil få brug for. Du kan vælge imellem hele 8 forskellige riste-indstillinger, og den har også indbygget bollerist.

Skal jeg vælge en stående eller liggende brødrister?

Det kommer helt an på dine behov. Hvis du oftest blot rister et par skiver brød, så er det smart med en stående brødrister der rister på begge sider på en gang. Hvis du derimod ofte rister større brød, såsom flutes, hotdog brød eller lignende, så er en liggende brødrister det bedste for dig.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×