TechEksperten er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin?

Skrevet af

Læs her hvordan en robotstøvsuger klarer dørtrin.

robotstøvsuger dørtrin

Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin?

Hvis du har dørtrin derhjemme, sidder du sikker med spørgsmålet:

“Kan en robotstøvsuger køre over dørtrin?”

Ja og nej. De fleste robotstøvsugere kan godt køre over dørtrin, men kun op til 2 centimeters højde. Hvis du dørtrin er større end 2 centimeter, er der altså en god chance for, at robotten ikke kan køre over.

Denne model er en Roborock S5.

Hvor høje dørtrin kan robotstøvsugere køre over?

Som nævnt, så kan de fleste robotstøvsugere kan godt køre over dørtrin, men kun op til en højde på cirka to centimeter. Hvis du har dørtrin derhjemme som er større end to centimeter, kan det være svært for robotten at finde rundt i huset. I disse tilfælde vil robotstøvsugerne nemlig ikke kunne komme fra område til område – eller hvis den skal køre et trin ned, vil den ikke kunne komme tilbage igen.

Hvad gør man hvis robotstøvsugeren ikke kan køre over ens dørtrin?

Der er forskellige måder at forholde sig til dette problem på:

 • Køb flere robotstøvsugere (virker bedst til todelte hjem)
 • Anskaf dig små dørtrin til din robotstøvsuger
 • Fjern dine tørtrin
 • Løft din robotstøvsuger ind i hver rum individuelt

Du kan læse mere om mulighederne herunder.

Brug flere robotstøvsugere

Hvis dit hjem er todelt, kan du anskaffe dig to robotstøvsugere. Den ene kan tage sig af et område, og den anden kan tage sig af et andet område. Det er selvfølgelig en dyrere løsning, men hvis man virkelig ikke gider at støvsuge selv, er det en mulighed, man kan gøre brug af.

Anskaf dig små robotstøvsuger dørtrin ramper

Der findes små ramper derude, som er lavet specifikt til dette problem. Dørtrinsramper. Dette hjælper din robotstøvsuger med at komme over, da robotten kan køre op ad rampen og over på den anden side. Det er dog ikke alle, der er vilde med disse, da de ikke altid passer ind i hjemmets stil. Plus, du skal købe mange af dem, hvis du har mange dørtrin.

Disse ramper findes fra 10 til 60 mm i højden, og kan også findes i mange forskellige længder. Det kan være et billigt alternativ til at anskaffe sig flere robotstøvsugere.

Fjern dørtrin der er i vejen

Hvis du ikke gider at købe ramper til robotten, kan du vælge at fjerne dine dørtrin. Dette kan gøres relativt enkelt i de fleste tilfælder, dog ikke altid. Sørg derfor for at undersøge, om det er en mulighed, der passer til dit hjem, før du går i gang med at skære dørtrinner væk.

I nogle tilfælde vil det også græve reperation af gulvet.

Løft din robotstøvsuger rundt i alle rum

Hvis du hverken er fan af mulighed 1 eller 2, kan du altid hjælpe din robotstøvsuger på vej selv. Det kan du gøre ved at løfte den ind i et nyt rum, når den er færdig med at støvsuge. Du skal dog være opmærksom på, at det også er nødvendigt at løfte den tilbage til start, da den skal køres i opladning. Hvis du glemmer det, løber den tør for strøm, til næste gang der skal støvsuges.

Hvilke andre forhindringer kan en robotstøvsuger få problemer med?

Der er mange forhindringer robotstøvsugere kan få problemer med. Det kan blandt andet være:

 • Forhøjede fliser
 • Kabler der kan vikles ind i støvsugeren
 • Dyner eller tøj, der ligger på gulvet (sokker kan være et problem)

Hvis den ikke kan komme igennem, vil den dog køre rundt om i stedet. Husk dog, at der ikke vil blive gjort rent de steder, hvor der ligger ting og flyder. Dog skal kabler flyttes, da de ellers vil blive viklet ind i selve støvsugerdelen af robotten, hvilket vil få din robotstøvsuger til at stoppe med at køre.

Hvis det sker, skal du blot tage kablet ud af din robotstøvsuger og starte din rengøring igen – så vil den fortsætte, uden problemer.

Kan en robotstøvsuger køre over tæpper?

Ja, de fleste robotstøvsugere kan godt køre over tæpper. Selvom en robotstøvsuger klarer det bedste på hårde gulve, kan de fleste godt rengøre gulvtæpper. Sørg dog for, at du køber en model med god sugeevne, da dette vil påvirke, hvor godt den kan rengøre tæppet. Kig efter robotstøvsugere der ligger mellem 1.000-2.000 pascal (Pa).

robotstoevsuger-paa-taeppe

Der er enkelte modeller, der har sværere ved det, særligt hvis det er tykke og bløde gulvtæpper. Sørg derfor for at tjekke op på dette, før du køber støvsugeren.

De bedste robotstøvsugere til at køre over dørtrin

Hvis du leder efter en robotstøvsuger, der nemt kan forcere dørtrin, har vi herunder fundet et par eksempler på gode modeller.

 • Roborock S5 Max (2 cm)
 • Ecovacs Deebot Ozmo T8 Aivi (2 cm)

i samarbejde med PriceRunner

Roborock S5 Max

Den robotstøvsuger, der kan køre over dørtrin bedst er Roborock S 05 Max – den har en højde på hele to centimeter. Den findes også med et vaske program – det giver dig mulighed for at smide din robotstøvsuger ned i vasken efterfølgende for nem opvask. Denne model anser vi som værende en af de bedste på markedet.

Ecovacs Deebot Ozmo T-Aivi

Ecovacs Deebot Ozmo T-Aivi har en højde på to centimeter – dette giver den fordelen at robotstyret ikke lige skal flyttes rundt i hele huset for finde alle steder der trænger til at blive rengjort.

Robotstøvsuger test

Hvis du gerne vil have flere forslag til, hvilken robotstøvsuger du skal vælge, kan du læse vores robotstøvsuger test. I denne test tager vi et kig på robotstøvsugere fra forskellige producenter og robotstyrede støvsugermodeller. De bliver sammenlignet på en række forskellige parametre:

 • Støvsugerevne
 • Pris
 • Kvalitet
 • … og andre funktionaliteter såsom hvor vidt de kan køre over dørtrin, vaske gulv eller andet smart.
Om TechEksperten

Techeksperten er en selvstændig hjemmeside, der anmelder produkter inden for genren teknologi. Vores anmeldelser bliver lavet ud fra vores egen research og bliver ikke påvirket af de produkter, som vi promoverer.