TechEksperten er støttet af vores læsere. Når du køber gennem links på hjemmesiden, kan vi tjene en affiliate kommission. Læs mere.

Dårlig internetforbindelse: Sådan forbedrer du din forbindelse

Skrevet af

dårlig internetforbindelse - wifi

Folk er konstant på internettet i dag. Derfor er det også vigtigt at have god forbindelse.

Hvis du opdager, at din internetforbindelse ikke er i orden, kan der være flere grunde til det.

Måske er det bare din udbyder, eller måske er det fordi du har for mange mennesker i dit hjem, der bruger den samme WiFi forbindelse på samme tid.

Uanset hvad årsagen er, vil denne artikel give dig nogle tips til at forbedre din forbindelse og sørge for, at alting kører som smurt igen!

Derfor kan du have en dårlig internetforbindelse

Hvis du opdager, at din internetforbindelse ikke fungerer, kan der være flere årsager til dette. Det kan eksempelvis være:

 • Din internetudbyder har måske tekniske problemer med deres netværk
 • Der kan være for mange personer i dit hjem, der bruger det samme trådløse netværk på samme tid
 • Dit modem/router kan være defekt hvilket går ud over internetforbindelsen
 • Du oplever langsomt internet, fordi din router er forældet
 • Din router opererer på en overfyldt frekvens
 • Din router er placeret forkert, eller der står ting i vejen der forstyrrer internetforbindelsen

Dette kan du gøre for at forbedre din internetforbindelse

 1. Tjek din internetudbyder
 2. Find ud af, hvor mange personer der bruger WiFi forbindelsen på samme tid
 3. Invester i et nyt modem
 4. Sørg for at holde din router opdateret
 5. Skift WiFi-kanal
 6. Få en Wi-Fi-router der er bedre egnet til hjemmets størrelse og indretning
 7. Placer routeren i et område med god modtagelse, f.eks. nær vinduer eller oven på hylder
 8. Undgå signalforstyrrelser der forstyrrer din dækning
 9. Sørg for, at du har nok båndbredde til alle enheder, der er tilsluttet internettet, ved at tjekke din månedlige grænse hos din udbyder
 10. Hvis du stadig har problemer, skal du ringe til kundeservice for at få hjælp!
 11. Skift udbyder med bedre dækning og WiFi hastighed
wifi-03

Tjek din internetudbyder

Du kan starte kontakte din internetudbyder og høre, hvad de har at sige. Hvis de har tekniske problemer, vil de kunne fortælle dig, hvor lang tid der vil gå, før tjenesten er tilbage, og give dig eventuelle opdateringer om situationen. Så slipper du for at lave alverdens test for at finde ud af, hvorfor du ikke har en stabil forbindelse (eller ingen internetforbindelse overhovedet).

Find ud af, hvor mange personer der bruger WiFi forbindelsen på samme tid

Hvis du opdager, at din forbindelse fungerer fint, når der ikke er andre hjemme, men at den begynder at give problemer, når der er mange mennesker, der bruger den på samme tid, skal du måske investere i nogle opgraderinger eller skifte udbyder. Her vil grunden til dårlig internetforbindelse nemlig være, at jeres router, modem eller internetpakke ikke kan følge med jeres behov.

En opgradering eller udskiftning kan forhindre forsinkelser i indlæsning af sider eller buffering af videoer, mens alle forsøger at streame noget på én gang.

Invester i et nyt modem

Hvis du har et deffekt eller gammelt modem fra din internetudbyder, kan det være løsningen at investere i et nyt modem. Bed dem om at give dig en opdateret model, der vil fungere bedre i dit hjem og give dig højere hastigheder. Det samme gælder for routere. Hvis den er gammel, er det måske tid til at opgradere til en ny router.

wifi-07

Sørg for at holde din router opdateret

Din router bør også opdateres fra tid til anden, da de kan få problemer, når deres software bliver forældet eller bliver oversvømmet med malware og virus. Dette kan hurtigt klares på nye routere, mens de ældre routere nogle gange slet ikke kan opdateres. I så fald skal routeren udskiftes.

Skift WiFi-kanal / frekvens

WiFi kan lide af interferens, når flere enheder bruger det på samme tid. Dette sker, fordi der kun er et vist antal frekvenser, som trådløse signaler kan operere på – og disse frekvenser bliver hurtigt overfyldte. Når dette sker, falder båndbreddehastighederne betydeligt, eller forbindelserne holder helt op med at fungere. Hvis du vil løse dette problem, kan du ændre frekvensen eller kanalen på din WiFI-router for at slippe af med interferens og sikre, at alle dine enheder har god internetadgang.

Få en Wi-Fi-router der passer bedre til hjemmets størrelse og indretning

Hvis det viser sig, at der ikke er problemer med hverken internetudbyderen eller nogen af de andre ting, der er nævnt i denne artikel, kan det være, at du har et problem med din Wi-Fi-router, der ikke fungerer korrekt.

Du kan også købe en Wifi forstærker.

En Wi-Fi-forstærker er en enhed, der forstærker signalet fra din router. Wi-Fi-forstærkeren kan sættes i en stikkontakt og derefter tilsluttes til dit modem eller din router med et Ethernet-kabel. Wi-Fi-forstærkeren forstærker signalet fra dit modem eller din router i hele huset, så du får et stærkere signal, uanset hvor du befinder dig i bygningen.

Placer routeren i et område med god modtagelse

Hvis du har problemer, skal du sikre dig, at dit Wi-Fi fungerer korrekt, ved at placere det et sted, hvor der ikke er nogen forhindringer, og hvor et bedre signal kan nå frem.

En trådløs router fungerer ved at sende radiobøgler. Hvis du stiller din router inde i et skab, eller måske endda på loftet, betyder det, at disse radiobølger vil have sværere ved at nå frem til din enhed. Derfor er placering meget vigtigt for at opnå et bedre signal.

Undgå signalforstyrrelser

Trådløst internet er en fantastisk opfindelse. Men det har også sine ulemper, f.eks. interferens. Forhindringer kan skabe problemer for dit trådløse netværkssignal og gøre forbindelsen svagere eller endda ubrugelig til tider. Du skal vide, hvordan du håndterer disse forstyrrelser, hvis du vil opretholde en stærk Wi-Fi-forbindelse, der ikke lider af nogen af følgende problemer

Der er mange ting i vores hjem, der kan forstyrre et WiFi-signal, lige fra metalapparater som mikrobølgeovne og køleskabe, betonvægge, murstensbygninger og tætte skove omkring dit hjem. Selv væsker som vand eller olie kan påvirke din signalstyrke! Den bedste måde at undgå dette problem på er ved at lave lidt researchom dit hjems indretning, og find derefter steder at placere din router, der giver dig det bedste signal.

For at undgå signalforstyrrelser anbefales det også, at du placerer routeren væk fra trådløse telefoner og trådløse højttalere.

Sørg for, at du har nok båndbredde til alle enheder, der er tilsluttet det trådløse netværk, ved at tjekke din månedlige grænse hos din udbyder

Hvis du har en 4G router, eller har et maksimum niveau for den båndbredde, i kan bruge i hjemmet, er det vigtigt, at du ikke overskrider de grænser, som udbyderne har fastsat, for ikke at blive opkrævet ekstra gebyrer. Hvis dette sker, skal du tale om mulighederne med kundeservice hos din internetudbyder.

Kontakt kundeservice for at få hjælp med langsomt internet

Hvis alt andet fejler, kan du kontakte kundeservice for at få hjælp!

Skift udbyder for at få bedre WiFi dækning og hastighed

En anden måde at forbedre din internetforbindelse på er ved at skifte udbyder. Hvis du i øjeblikket bruger et selskab, der leverer langsommere hastigheder og ikke tilbyder den bedste kvalitet af forbindelsen, så se, om der findes en anden udbyder i dit område med bedre forbindelser (og billigere pris!).

Om TechEksperten

Techeksperten er en selvstændig hjemmeside, der anmelder produkter inden for genren teknologi. Vores anmeldelser bliver lavet ud fra vores egen research og bliver ikke påvirket af de produkter, som vi promoverer.