Blodtryksmåler test – Den bedste blodtryksmåler %currentyear%

Læs i vores blodtryksmåler test, hvor vi tester de 5 bedste. Med en god blodtryksmåler kan du være sikker på at have styr på blodtrykket. Forhøjet blodtryk (hypertension) er en alvorlig sygdom, som på sigt kan give alvorlige skader, øget risiko for slagtilfælde og blodprop hjertet. For højt blodtryk er ikke normalt hos unge mennesker, men risikoen stiger med alderen.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der findes et stort udvalg af mange forskellige blodtryksmålere, som kan meget mere end at måle dit blodtryk. Blodtryksmålere findes med adskillige funktioner, og det kan være svært at vælge mellem de mange modeller og tilhørende funktioner.

I vores købsguide, kan du læse mere om de forskellige overvejelser du skal gøre dig, før du køber en ny blodtryksmåler. Vi har valgt 5 af de bedste blodtryksmålere på markedet og vurderet dem ud fra kvalitet, funktion og design.

Hvis du gerne vil have et hurtigt overblik over de forskellige blodtryksmålere, kan du gå til vores sammenligningstabel.

Omron M2 Classic

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Omron connect app via Bluetooth
 • pros-icon.svg Meget brugervenlig
 • pros-icon.svg Fuldt automatisk blodtryksmåler
 • pros-icon.svg Klinisk testet og godkendt
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre hukommelse end de fleste blodtryksmålere

Detaljeret gennemgang

Med Omron M2 Classic får du en blodtryksmåler, der er nem at anvende og den smarteste blodtryksmåler for den, som vil måle sit eget blodtryk helt ukompliceret.

Omron M2 Classic er den rigtige blodtryksmåler til dig, som ønsker en korrekt måling af blodtryk på den letteste og mest brugervenlige måde. Den er specielt velegnet til hjemmebrug, og uden en masse ekstra funktioner.

Omron M2 Classic er en af de nemmeste blodtryksmålere at anvende. Den har kun 1 enkelt knap til betjening, som er start/stop knappen. Omron M2 Classic er klinisk testet og godkendt i blodtryksmåler test. Foruden at måle blodtryk, registrerer den uregelmæssig hjerterytme, arytmi.

Blodtryksmålere fra mærket Omron, er godkendt som medicinsk udstyr. Du kan derfor stole på at få en pålidelig blodtryksmåler af højeste kvalitet.
Den har et letlæseligt display som gør det nemt, at aflæse resultaterne når du er færdig med at måle blodtrykket. Displayet viser det systoliske og diastoliske tryk samt en pulsmåling.

Omron M2 Classic har en behagelig manchet til overarmen, som anvender Intelli-Sens® teknologi til styring og oppumpning. Teknologien er udviklet til at gøre oppumpningen af manchetten behagelig og korrekt for optimal måling.
Den har hukommelse til 30 målinger og kan sættes op med Omron connect app via Bluetooth så du kan overføre resultaterne til din smartphone. Det er den rette blodtryksmåler til dig, som skal måle dit blodtryk derhjemme.

Beurer BM 28

bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg God kvalitet
 • pros-icon.svg Brugervenlig
 • pros-icon.svg Fuldt automatisk
 • pros-icon.svg Til brug på overarmen
 • pros-icon.svg Hukommelse
 • pros-icon.svg Arytmi detektor
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre hukommelse end de fleste blodtryksmålere

Detaljeret gennemgang

Beurer BM 28 er brugervenlig og lavet i en handy størrelse, så den er let at have med på farten.

Med Beurer BM 28 får du en let anvendelig og god blodtryksmåler til prisen.
Mærket Beurer er tysk og kendt for deres elektriske udstyr til sundhed og velvære. Beurer er et anerkendt mærke, som har været på markedet i mange år, og opnået international anerkendelse for deres fremstilling af udstyr i høj kvalitet.

Beurer BM 28 er en fuldautomatisk blodtryksmåler til overarmen. Den kan bruges af op til 4 personer med mulighed for at gemme op til 30 målinger pr. person. Blodtryksapparatet har pulsmåler og arytmi detektor. En arytmi er en uregelmæssighed i hjerterytmen. Du bliver automatisk alarmeret i tilfælde af, at apparatet registrerer en uregelmæssig hjerterytme, en arytmi.

Blodtrykket måles ved at du spænder manchetten om din overarm og starter apparatet. Det giver signal ved forkert anvendelse. Beurer blodtryksmåler, måler det systoliske- og diastoliske blodtryk samt din puls. Efter målingen aflæses resultatet på det digitale display.
Der er mulighed for at gemme op til 30 målinger, så du kan følge med i hvordan det går med dit blodtryk, og eventuelt vise resultaterne til din læge.

Apparatet slukker automatisk efter brug.

Fordele
 • pros-icon.svg Præcis måling   
 • pros-icon.svg Til brug på overarmen
 • pros-icon.svg Registrerer uregelmæssige hjerteslag
 • pros-icon.svg Kan gemme mange målinger ( 60 målinger pr. person)
 • pros-icon.svg Tydeligt display med lys
 • pros-icon.svg Kan tilsluttes smartphone
 • pros-icon.svg Med app fra Braun “Healthy Heart” kan du gemme og overføre data
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan kun bruges af 2 personer

Detaljeret gennemgang

Blodtryksmåleren fra Braun er teknologisk avanceret og samtidig let at anvende. Designet er smart og har flere praktiske funktioner. Braun ExactFit 5 Connect er den bedste premium blodtryksmåler i test.

Med Braun ExactFit 5 Connect får du den bedste premium blodtryksmåler med tilhørende app, som giver dig mulighed for at følge med i de seneste målinger, og se detaljerede beregninger af dit blodtryk. Det er klinisk bevist, at blodtryksmåleren fra Braun giver professionel nøjagtighed, når den måler dit blodtryk.

Der medfølge manchetter i 2 forskellige størrelser, så du kan være sikker på at den passer til overarmen, og dermed giver en nøjagtig måling. Der er instruktioner i manchetterne, som guider dig til den rette størrelse og placering på overarmen.

Braun ExactFit 5 Connect er en fuldt automatisk blodtryksmåler. Den laver en hurtig måling af det systoliske- og diastoliske tryk samtidig med at måle puls. Resultatet aflæses let på den store lcd skærm. I højre side af skærmen finder du en lille sort pil som peger på farverne: grøn, gul, orange og rød afhængig af resultatet for målingen. De forskellige farver indikerer henholdsvis: normalt blodtryk, let forhøjet, moderat, alarmerende højt / farligt.

Den fuldautomatiske blodtryksmåler fra Braun kan bruges af 2 personer. Den har hukommelsesfunktion som kan gemme 60 målinger pr. person.
Du får en oversigt til at holde øje med dit blodtryk. Blodtryksmåleren kan vise en gennemsnitsværdi og registreringer af uregelmæssig hjerterytme.

Beurer BM 35

bedste kliniske

Fordele
 • pros-icon.svg Klinisk testet og godkendt
 • pros-icon.svg Til brug på overarmen
 • pros-icon.svg Alarm ved uregelmæssig hjerterytme (arytmi)
 • pros-icon.svg Til 2 personer
 • pros-icon.svg Hukommelse på 60 målinger pr. person
 • pros-icon.svg Letlæselig skærm med oplyst display
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke anvendes af flere end 2 personer

Detaljeret gennemgang

Beurer BM 35 er klinisk testet og godkendt. Apparatet er fuldautomatisk og udover at måle dit blodtryk, har den en avanceret arytmi detektor, som alarmerer dig om uregelmæssig hjerterytme.

Med Beurer BM 35 får du en klinisk testet og godkendt fuldautomatisk blodtryksmåler fra mærket Beurer. Beurer er et tysk mærke som specialiserer sig i sundhed og velvære.

Beurer har været på markedet og produceret medicinsk udstyr og elektroniske apparater siden 1919. Mærket er internationalt anerkendt for deres gennemtestede produkter i høj kvalitet.
Hvis du vælger Beurer blodtryksmåler, kan du være sikker på at få et produkt i allerhøjeste kvalitet, som lever op til kliniske standarder.

Selve blodtryksmåleren er til brug på overarmen. Det er en fuldautomatisk blodtryksmåler, så du skal ikke selv pumpe manchetten. Den måler dit blodtryk og din puls og har samtidig en indbygget arytmi detektor, som advarer dig, hvis den registrerer uregelmæssig hjerterytme (arytmi).

Beurer BM 35 blodtryksmåler viser dig gennemsnitsværdien for alle dine målinger samt gennemsnittet for alle målingerne foretaget morgen- og aften i de seneste syv dage.
Den kan bruges af 2 personer og har hukommelse til 60 målinger pr. person.
Den slukker automatisk efter afsluttet måling.

Med Beurer BM 35 får du en af de bedste blodtryksmålere på markedet. Det er en brugervenlig blodtryksmåler, som måler korrekt og har et stort og tydeligt display, som gør det let at aflæse resultaterne.

Omron M3 Comfort

bedste komfort

Fordele
 • pros-icon.svg Farveindikator for målingen 
 • pros-icon.svg Fuldautomatisk
 • pros-icon.svg Registrering af uregelmæssig hjerterytme
 • pros-icon.svg Til 2 personer
 • pros-icon.svg Hukommelse til 60 målinger pr. person
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke bruges til flere end 2 personer 

Detaljeret gennemgang

Med Omron M3 Comfort får du en klinisk testet og godkendt blodtryksmåler i høj kvalitet. Blodtryksmåleren fra Omron er CE mærket og garanterer dig en korrekt måling af dit blodtryk.

Vælger du Omron M3 Comfort, får du en pålidelig blodtryksmåler til at måle dit blodtryk derhjemme. Omron M3 Comfort er en komfortabel fuldautomatisk blodtryksmåler, som garanterer en præcis måling af dit blodtryk.

Omron blodtryksmålere er godkendte blodtryksmålere. De er godkendte som medicinsk udstyr. Selve blodtryksmåleren har et letlæseligt display som gør det let at aflæse resultaterne når du er færdig med at måle blodtrykket.
Omron M3 Comfort har en behagelig manchet, som anvender Intelli-Sens® teknologi til styring og oppumpning. Teknologien er udviklet til at gøre oppumpningen af manchetten behagelig og korrekt for optimal måling.

Udover at måle dit blodtryk, viser apparatet symbol ved registrering af uregelmæssig hjerterytme. Apparatet har hukommelse for 2 personer og kan gemme 60 målinger pr. person. Den husker de sidste 3 målinger og udregner den gennemsnitlige værdi.
Omron M3 Comfort har WHO farveindikator for alle målinger, som illustrerer om blodtrykket er normalt, let forhøjet, moderat forhøjet eller alarmerende / farligt forhøjet.

Omron M3 Comfort er en brugervenlig blodtryksmåler med letanvendelige funktioner, som laver den mest præcise måling.
Du skal ikke bekymre dig om at placere manchetten, den har en Cuff Wrap Guide, som fortæller dig hvis den ikke er monteret korrekt. Apparatet slukker automatisk efter brug.

Guide

Du vælger den bedste blodtryksmåler ved at overveje hvilke funktioner, du ønsker at blodtryksmåleren skal have og hvilke behov og forventninger du har til din nye. blodtryksmåler. Hvis du kun vil bruge den til at måle dit blodtryk, er det unødvendigt med en masse ekstra funktioner. Det kan være en god idé at overveje hvordan displayet skal se ud. Der findes mange blodtryksmålere med et stort og oplyst display, til at gøre aflæsningerne lettere. Det er vigtigt at vide, at en blodtryksmåler til overarmen foretager bedre og mere præcise målinger end en blodtryksmåler til håndled. Blodtryksmålere til håndled kan ikke måle trykket så nøjagtigt som blodtryksmålere til overarmen, og giver lettere upræcis måling.

Derfor skal du vælge en blodtryksmåler

Hvis du er i risikogruppen for at have for højt blodtryk, skal du vælge en blodtryksmåler. Over en femtedel af den danske voksne befolkning lider af for højt blodtryk. Forhøjet blodtryk over en længere periode er en livstruende sygdom, som ofte er symptomfri, indtil det er for sent og den syge får et slagtilfælde (apopleksi) eller en blodprop i hjertet.

Et for højt blodtryk kan være midlertidigt på grund af stress. Hvis man opdager et let forhøjet blodtryk, vil lægen holde det under opsyn og eventuelle justeringer i livsstil kan forbedre tilstanden.

Da for højt blodtryk er så udbredt i befolkningen og ikke giver symptomer kan det anbefales til alle voksne at have en blodtryksmåler til at holde øje med blodtrykket. På den måde er det muligt at få behandling i tide, når man opdager et for højt blodtryk.

Hvor mange danskere lider af forhøjet blodtryk?

Forhøjet blodtryk er en udbredt tilstand i den danske befolkning. Mellem 20 – 25 % af alle danskere lider af tilstanden. Det er sjældent hos unge mennesker, at lide af for højt blodtryk, men hyppigheden tiltager med alderen.

Hvad er forhøjet blodtryk?

Man har højt blodtryk, når trykket i kroppens pulsårer er højere end det der betegnes som normalt. Højt blodtryk er en belastning for hjertet som øger risikoen for apopleksi (slagtilfælde) og blodprop i hjertet.

Blodtrykket måles efter en bestemt fremgangsmåde og betegnes kun som forhøjet efter gentagne målinger.

Blodtrykket angives med 2 tal adskilt af en skråstreg:

 • Det øverste tryk er trykket i pulsårerne (arterierne), når hjertet trækker sig sammen (det systoliske tryk)
 • Det nederste tryk er trykket i pulsåren mellem hjerteslagene (det diastoliske tryk)

“Et blodtryk på 140/90 betyder, at blodtrykket for hvert pulsslag svinger mellem 140 og 90. Det er grænsen for hvornår blodtrykket er normalt eller forhøjet.”* (*Kilde: Sundhed.dk)

På nedenstående link til sundhed.dk kan du læse mere om højt blodtryk skrevet af sundhedsfaglige:

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/hjerte-og-blodkar/sygdomme/hoejt-blodtryk-hypertension/hoejt-blodtryk/

Hvad er symptomerne på forhøjet blodtryk?

Forhøjet blodtryk giver ofte ingen symptomer. Det er derfor ikke muligt at vide om du lider af højt blodtryk, medmindre du måler blodtrykket. I meget svære tilfælde, med alvorligt højt blodtryk, kan symptomerne vise sig som svimmelhed og hovedpine. I tilfælde af alvorligt højt blodtryk, kræves der som regel akut indlæggelse og intensiv behandling.

Kan højt blodtryk give skader?

Ja, højt blodtryk kan give langvarige skader på kroppens organer. I tilfælde af højt blodtryk vil din læge tage en ekg måling, for at kontrollere om dit hjertet har taget skade af det høje tryk og belastningen det medfører. Lægen vil gentage målingen sammen med en række andre tests for at kontrollere eventuelle påvirkninger af kroppens funktioner.

Hvilken slags behandling findes der mod forhøjet blodtryk?

Hvis du selv registrerer et for højt blodtryk, er det vigtigt at du henvender dig til din læge. Det er en alvorlig tilstand. Heldigvis kan tilstanden let behandles, men det kræver sundhedsfaglig ekspertise og viden.

Kort sagt skal du aldrig selv begynde nogen form for behandling. Det er vigtigt at du kontakter din læge for at få den rette behandling.

Der findes forskellige muligheder for behandling. Nogle tilfælde kræver akut indlæggelse, andre kræver daglig medicinsk behandling og observation. I meget milde tilfælde kan behandlingen, i samarbejde med lægen, være ændringer eller justeringer i livsstil og eventuel professionel behandling mod stress.

Det er altså meget individuelt, og op til professionelle behandlere at vurdere, hvilken behandling der kræves.

FAQ

Hvilken blodtryksmåler er bedst i test?

Den bedste blodtryksmåler i test er Omron M2 Classic. Den er klassificeret som medicinsk udstyr, klinisk testet og godkendt. Det er en brugervenlig blodtryksmåler, som garanterer en præcis måling af dit blodtryk.

Hvordan kalibreres blodtryksmåleren?

Kalibrering af blodtryksmåler skal foretages hos en godkendt forhandler. Det er ikke muligt selv at foretage kalibreringen. Som regel sendes apparatet ind til forhandleren til kalibrering.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×