Bedste Android Tablet (Test)

Der bliver efterhånden laver mange gode tablets, og føren var det kun den velkendte iPad på toppen. Producenterne af Android tablets har taget sig sammen og lavet nogle ordentlige modeller, der kan konkurrere med en iPad. Lad os tage et kig på, hvilke enheder der kan kåres som de bedste Android tablets.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Tablet markedet udvikler sig hele tiden. I de seneste år har Apple siddet på magten, eftersom de har produceret de bedste tablets – men det har ændret sig en del igennem årene. Specielt de seneste år har blandt andet Samsung, Huawei og Amazon lavet nogle rigtig gode enheder, der kan hamle op med iPad’en.

I denne Android tablet test tager vi altså et kig på de bedste tablets, der bruger Android som styresystem – og vi kan love dig, der findes mange Android tablets, både gode og dårlige.

I vores tablet test har vi haft fokus på en række faktorer, herunder pris, funktioner, design og andre specielle features ved hver tablet. Vi har sammenlignet andre tests på tværs af internettet, for at kunne finde og kåre den bedste tablet med Android. Du vil i testen både kunne finde billige Android tablets og dyrere modeller, så du kan finde den tablet der passer bedst til dine behov.

Lad os tage et dybere kig på hvert produkt.

Samsung Galaxy Tab S6

Bedste Samsung Tablet

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig god skærm
 • pros-icon.svg S Pen følger med
 • pros-icon.svg Gode højttalere og batteri
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen AUX indgang
 • cons-icon.svg I den dyre ende

Detaljeret gennemgang

Hvis du gerne vil have toppen af poppen af Android tablets, uden egentlig at tænke over prisen, så er det denne tablet du skal købe. Det er en af de nyeste samsung tablet i S-serien. Udstyret med en masse funktioner, og en model i rigtig god kvalitet, kan du ikke gå galt i byen med den bedste tablet “Android style”.

Når du køber en Samsung tablet, og en rigtig god en af slagsen i dette tilfælde, så vil du også modtage en S Pen. Er du familiær med Samsungs Galaxy Note smartphone serie, så kender du den allerede – kender du ikke disse modeller, så er det i bund og grund en pen, som du kan bruge til at tegne med, tage noter med og meget andet.

Vil du have et tastatur til denne tablet, skal du desværre betale ekstra. Det kan dog betale sig, hvis du vil bruge enheden som en computer, i stedet for en tablet.

Med sine 10,5 tommer AMOELD skærm, er det en fornøjelse både at se film og arbejde med denne Android tablet. Den har en opløsning på 2560 x 1600, hvilket giver et enormt flot billede. Tabletten kameraer matcher også skærmen, idet de faktisk er rigtig gode.

Det eneste der umiddelbart vejer ned er, at der ikke er et hovedtelefonstik, så du bliver nødt til at forbinde dine høretelefoner med bluetooth.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Bedste Android Tablet til Prisen

Fordele
 • pros-icon.svg S Pen følger med
 • pros-icon.svg Holdbart design
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan føles lidt sløv
 • cons-icon.svg Nogle apps skal stadig opdateres til tablet brug

Detaljeret gennemgang

Som navnet påbyder, er denne Samsung Galaxy Tab S6 en billigere model af den forrige – en såkaldt “Lite” model. Der er skåret nogle funktioner fra, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Hvis du ikke kan se dig selv udnytte hele S6’erens potentiale, kan du med fordel nedgradere til Lite modelle, der også er god.

Med Samsung på toppen af Android tablet markedet, er der selvfølgelig flere modeller at vælge imellem. Denne model er lettere på funktioner og udstyr, men er stadig en glimrende tablet til både film, serier, arbejde og underholdning.

Som sagt er der skåret lidt her og der, for at kunne få prisen ned. Ydeevnen er ikke lige så god, der er ikke lige så gode kameraer og skærmen er heller ikke lige så god. Sammenligner man til gengæld Galaxy Tab S6 Lite med prisen, vil du kunne købe en imponerende model til næsten det halve af den anden model, hvilket gør denne Galaxy Tab til en fantastisk enhed til prisen. Du vil ikke kunne finde noget andet til denne pris på markedet, der kan hamle op med denne Android tablet.

Selvom den er pakket med mindre udstyr, vejer selve enheden faktisk mere. Det er takket være det robuste design, der gør den god og holdbar. Ligesom den anden model, giver Samsung dig her en S Pen med.

Huawei MediaPad M5 Lite

Bedste Billige Android Tablet

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fint styresystem
 • pros-icon.svg LTE og 3G understøttelse
 • pros-icon.svg God batterilevetid i Huawei MediaPad
Ulemper
 • cons-icon.svg Kun en børneprofil ad gangen
 • cons-icon.svg Under gennemsnitligt ydeevne

Detaljeret gennemgang

I en Android tablet sammenligning, kunne vi selvfølgelig ikke undvære en Huawei tablet anmeldelse. Huawei MediPad M5 Lite er en af de nyere modeller fra Huaweis tablet kollektion, og er også en af de bedste Android tablets fra Huawei. Det er en billig tablet, og man får massere for sine penge med denne enhed.

Skal du bruge en Android tablet til børn, så kunne denne være en mulighed. Med denne tablet kan du få adgang til en masse apps, underholdning og fungerer fingeraftryslæseren til børn.

Selvom denne Huawei MediaPad går for en billig penge, får du stadig Huaweis M-pen med. Det er ligesom S Pennen fra Samsung, og kan bruges til at tegne på tabletten. Højtalerne er faktisk også rigtig tilfredsstilende, så vil man høre musik, kan man sagtens fylde rummet med disse. Derudover er tabletten udstyret med en dejlig lys skærm og en god billedekvalitet. Og så holder den op til 13 timer på en enkelt opladning.

Det er som sagt en god tablet til børnefamilier, og det er blandt andet grundet Huawei MediaPad M5’erens “Kids Corner”. Hvis børnene bruger fingeraftrykslæseren, vil de automatisk lande i denne sektion, lige så snart de logger på. Og så kan børnene selvfølgelig se film og tegne med M-Pennen.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lækkert design og skærm
 • pros-icon.svg S Pen til at tegne og tage noter
 • pros-icon.svg Samsung DeX til en computer oplevelse
Ulemper
 • cons-icon.svg I den dyre ende
 • cons-icon.svg Tastatur koster ekstra

Detaljeret gennemgang

Vi ved efterhånden godt, at Samsung er gode til at lave tablets – eftersom dette også er den tredje i rækken i denne sammenligning alene. Samsung Galaxy Tab S4 er forgængere til S6’eren, men det betyder ikke, at den er blevet outdated. Denne model er udstyret med et lækkert design, en god skærm og den efterhånden velkendte S Pen.

Det første vi vil fremhæve ved denne model er skærmen. Igen er denne model også udstyret med AMOLED teknologi, der giver Samsung Galaxy Tab serien deres fantastiske skærme. Denne model er også udstyret med HDR, hvilket betyder, at når du ser film og serier, vil billederne være endnu skarpere ved meget bevægelse.

Denne Android tablet er udstyre med 4GB RAM og 64 GB Lagerplads – er dette ikke nok, kan man købe plads i skyen, så man ikke skal slette billeder eller apps helt. Med sin processor, kombineret med 4 GB RAM, vil du få en god oplevelse med god ydelse, der passer perfekt til underholdning. Gode højtalere er en fin bonus man får med, og supplerer godt til den gode skærm.

Enheden kommer med Samsung DeX, der egentlig bare er et interface, der ligner en computers skrivebord. Nogle synes om det, andre gør ikke – vi synes det er et fint touch, så tabletten ikke bare ligner en forstørret smartphone, hvilket de fleste produkter gør.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Solid performance
 • pros-icon.svg God batteritid
 • pros-icon.svg Alexa
Ulemper
 • cons-icon.svg Begrænset antal apps
 • cons-icon.svg Mellemgode højtalere og kameraer

Detaljeret gennemgang

Amazon er begyndt at lave bedre og bedre tablets, og dette er et godt eksempel på dette. Vi vil mene, at dette er den bedste Amazon tablet lige nu, selvom Fire 8 modellen også gør et godt stykke arbejde. Med en god performance til en lav pris, er denne Android tablet et godt alternativ til en iPad eller en af Samsungs dyrere tablets.

Amazons største Android tablet koster muligvis lidt mere end de andre versioner, men det er også en Android tablet med en stærkt processor, der kan trække alle de apps du nu engang måtte komme til at bruge. Vi vil kåre denne model til Amazons bedste Android tablet.

Skærmen på denne Android tablet er dejlig stor på 10,1 tommer, og i Full HD vil den også passe godt til dig, der bruger sin tablet i lang tid ad gangen. Det skal også siges, at bare fordi skærmen er større end andre modeller, påvirker det faktisk ikke batteriet – du vil stadig have 13 timers fornøjelse på en opladning.

Der er et par ting der trækker ned dog: hjemskærmen har reklamer (som man kan betale for at fjerne), og der er ikke nogen Google Apps.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Billig tablet
 • pros-icon.svg Lang batterilevetid
 • pros-icon.svg Alexa
Ulemper
 • cons-icon.svg Mellem performance
 • cons-icon.svg Begrænset antal apps

Detaljeret gennemgang

Endnu en værdig Android tablet fra Amazon er deres Fire HD 8. Den er mindre, og har lidt værre specifikationer end 10’eren, men ud over det en det en glimrende Android tablet. Hvis du har et lavt budget, og måske i forvejen er en Amazon fan, bør du overveje at investere i denne tablet. Med et imonerende batteri og Alexa integreret, får du massere gode funktioner.

Leder du efter et godt køb, er Amazon Fire HD 8 Plus meget muligt, hvad du leder efter. Til en super lav pris får du et godt alternativ til en lille tablet. På kun 8 tommer er den nem at have med over alt. Selvom den er lille og billig, får du stadig 13+ timers forbrug på en opladning, hvilket ikke er noget du finder hos lignende produkter i samme kategori.

Kameraerne fungerer fint, og faktisk er selfie kameraet helt i orden – og bedre end mange selfie kameraer hos computere. Desværre er skærmen ikke den bedste med en opløsning på kun 1280 x 800 – men det må man gå på kompromis med, hvis man vil ned i denne prisklasse.

Derudover kommer tabletten ikke med andre standard funktioner, som du nok tænker på når du hører “Android tablet”. Google Play store, en række podcast apps, YouTube og Gmail kan desværre ikke bruges her som apps, men du kan selvfølgelig få adgang gennem webbrowseren.

Fordele
 • pros-icon.svg God skærm og højtalere
 • pros-icon.svg Multimedia streaming
 • pros-icon.svg Smart display
Ulemper
 • cons-icon.svg Kører på en gammel version af Android

Detaljeret gennemgang

Vi slutter denne Android tablets test af med en Lenovo tablet anmeldelse. Lenovo har lavet flere tablets, men denne skiller sig ud fra mængden hvad angår kvalitet og performance. Den er måske ikke for alle, men det er bestemt et alternativ til de populære iPads. En god skærm og højtalere er blandt andet hvad man kan forvente af denne tablet.

Lenovo Yoga Smart Tab med Google Assistent er helt klart en interessant tablet. Tablet specifikationerne er ikke noget overvældende – gennemsnitlige funktioner, en god skærm og et par gode højtalere. Ikke noget vi ikke har hørt før. Der hvor den skiller sig ud, er ved dens dobbelt formål som Smart Display.

Yoga Smart Tab’en er ikke ment som en produktivitets tablet såsom Samsungs, men i stedet en tablet til underholdning og media.

Du får en tablet med 64 GB lagerplads og 4 GB RAM, men du kan faktisk opgradere dette med 256 GB lagerplads med et microSD kort. Den klarer sig ikke godt til gaming, men hvis du skal se film eller høre musik, vil du helt klart få glæde at denne enhed.

Guide

FAQ

Hvilken Android Tablet er bedst?

Vi har kåret Samsung Galaxy Tab S6 til Android tablet testvinderen. Herefter kommet Samsung Galaxy Tab S6 Lite og Huawei MediaPad M5, der også er gode tablets, der gør brug af Android styresystemet.

Hvad koster en Android tablet?

En Android tablet koster mellem 1.000 – 5.000 kroner, alt afhængigt af, hvad for en model man vælger. Vil man gerne have en af de bedste, må man også betale for det. De bedste af de billige Android tablets kan du dog få for omkring 1.000 – 2.000 kroner.

Hvilken Android tablet skal jeg vælge?

Du skal vælge den tablet der passer bedst til dit behov. Er dit behov altså ikke særlig stort, behøver du ikke at købe den dyreste og bedste model, der kommer med en masse ekstra features – her vil det eksempelvis være bedre at gå med en simplere enhed.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×