Barbermaskine test – Bedste barbermaskine 2022

I vores barbermaskine test gennemgår vi en række forskellige barbermaskiner fra nogle af de mest populære serier.
Af Camilla BAdge
Camilla

Camilla er mor til to raske drenge og har et dejligt hus lige udenfor København. Hun er en rigtig projektleder type - også i sit private liv. Når der skal...

Braun Series 770-N1000s
TESTVINDER

Braun Series 770-N1000s

Braun laver gode folie shavere og 770-N1000 er en rigtig effektiv barbermaskine med konturfølgende roterbart hoved, som gør at shaveren kan komme til alle steder. Folie barbermaskiner som Braun Series 770-N1000s er generelt blidere ved…

Braun Series 770-N1000s 1
bedst i test

Braun Series 770-N1000s

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En barbermaskine kan både lave en glat barbering og efterlade skægstubbe af forskellig længe for dem, der foretrækker det rå look. Og mange barbermaskiner kan både bruges til barbering og fungere som trimmer. Og så er barbermaskinen ideel til en hurtig barbering til dig, der har brug for mange barberinger.

Vi har i vores barbermaskine test undersøgt 5 af de mest populære barbermaskiner på markedet til tør og våd hud og opstillet fordelene og ulemperne ved hver model. I vores sammenligningstabel får du et samlet overblik over hvilke modeller, der kan hvad. I vores købsguide kan du blive klogere på, hvordan du sikrer dig, at din nye barbermaskine passer til dig, din hud og din hårvækst.

Braun Series 770-N1000s

bedst i test

Braun Series 770-N1000s
Fordele
 • pros-icon.svg AutoSense teknologi scanner skægget
 • pros-icon.svg 360 graders roterende konturfølgende folieskær
 • pros-icon.svg 50 minutters brugstid
Ulemper
 • cons-icon.svg Trimmer medfølger ikke

Detaljeret gennemgang

Braun laver gode folie shavere og 770-N1000 er en rigtig effektiv barbermaskine med konturfølgende roterbart hoved, som gør at shaveren kan komme til alle steder.

Folie barbermaskiner som Braun Series 770-N1000s er generelt blidere ved sensitiv hud end såkaldte rotary maskiner, fordi bladene sidder inde bag foliebeskyttelsen. Til gengæld har folieshavere normalt sværere ved at nå ind i krogene end barbermaskiner med rotation, og det kan give et problem, hvis man har et ansigt eller hoved med lidt svære vinkler og bløde fordybninger. Men den udfordring er løst ved at udstyre den meget effektive Serie 7 model med et roterende hoved, så den kan følge ansigtets konturer. Den er nænsom mod huden og giver en god og tæt barbering.

Modellen kører på batteri og kan bruges i 50 minutter, hvilket svarer til ca 3 uger. Du kan lave en hurtig opladning på 5 minutter eller en fuld opladning på 1 time. I forhold til Brauns serie 6, så er Braun series 7 primært optimeret i forhold til komfort og hudvenlighed, og giver en tættere barbering, da det roterende hoved ikke kun er fleksibelt, men kan dreje 360 grader.  Desuden kan den som noget nyt automatisk tilpasse power niveauet til skæggets tæthedsgrad ved hjælp af Brauns AutoSense teknologi, som er den soniske teknologi, som Braun har indført, hvilket betyder at flere hår indfanges ad gangen.

Braun Series 3 300s

bedste billige barbermaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Friske farver
 • pros-icon.svg Våd og tør hud – 100% vandtæt
Ulemper
 • cons-icon.svg Mindre tæt barbering

Detaljeret gennemgang

En fornuftig barbermaskine til en fornuftig pris fra Brauns series 3, som ligesom Brauns dyrere modeller kan bruges til både våd og tør hud.

Brauns series 3 300s er en udmærket barbermaskine, især hvis din skægvækst ikke er supertæt endnu, og du ikke har brug for den helt store rolls royce model. Den skærer med 18000 bevægelser per minut, hvor for eksempel serie 7 skærer med 24000 bevægelser per minut og serie 9 med hele 4000. Den har stadig 3 separate skærehoveder ligesom de andre modeller, men de er fixerede og kan få problemer, hvis du for eksempel har skæg i smilehullerne.

Ligesom de andre Braun maskiner i de mere eksklusive serier er den trådløs og har et li ion batteri, som kan genoplades. Series 3 300s arbejder kun 30 minutter på en opladning, hvor de andre modeller typisk kan holde næsten en time, men hvis du alligevel ikke har kraftig skægvækst, så rækker 30 minutter langt. Det er en prisvenlig barbermaskine, som også i sin stil vil tiltrække unge forbrugere.

Braun Series 9 9465cc

bedste premium barbermaskine

Fordele
 • pros-icon.svg 5 skære elementer og hele 4000 skære bevægelser i minuttet
 • pros-icon.svg Indbygget precision trimmer
 • pros-icon.svg Designet til at holde i 7 år
 • pros-icon.svg Rense- og vedligeholdelses program
Ulemper
 • cons-icon.svg Opladerstand med smartcare center fylder på bordet

Detaljeret gennemgang

Her er vi oppe i limousine-klassen! Brauns serie 9 Pro adskiller sig ved høj performance, hele 5 skære elementer for en tættere barbering og indbygget precision trimmer.

Hvis du er klar til at investere i noget af det ypperste, der overhovedet findes på markedet, så skal du kigge i retning af Braun series 9 9465cc med. Serie 9 er Brauns bedste barbermaskine og en af verdens bedste maskiner til den effektive barbering, som samtidig er nænsom. Takket være den unikke ProLift-trimmer løfter barbermaskinen selv de mest vanskelige hår og klipper dem i samme længde.

Hvis tid er en faktor, så hjælper Brauns Sonic Technology med at opnå en 10% hurtigere barbering. Selvfølgelig er den vandtæt.

Det er helt særligt for denne model, at den kommer med en lade og rense-station med Brauns 5-in-1 SmartCare Center, hvor man ved et tryk på en knap renser og holder shaveren ved lige.

Philips Series Philips Series 7000-S7783

bedste rotary barbermaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Selvslibende blade
 • pros-icon.svg 360 graders roterende skærehoveder
Ulemper
 • cons-icon.svg Opladerstand fylder på  bordet

Detaljeret gennemgang

De mange fans af rotary skær med roterende blade vil blive begejstrede for Philips Series 7000-S7783 – en af de bedste barbermaskiner der findes med hele 45 selvslibende blade til en tæt og komfortabel barbering.

Med op til 90.000 skære handlinger per minut med det roterende skær, udfører Philips SkinProtect blade en tæt barbering med færre strøg. Færre strøg betyder en mere nænsom barbering for huden. Rotary teknikken har et tredobbelt skærehoved med 3 runde, roterende skæreenheder i modsætning til folie teknikkens vandrette skæreblade. Med de roterende hoveder kan man barbere sig i forskellige retninger og få en grundig barbering der fjerner alle hår. En superfed feature er pop-up trimmeren, som kan slås ud, når du skal trimme kanterne på overskægget eller bakkenbarter.

Philips SenseIQ technology betyder, at barbermaskinen kan registrere din specifikke skægvækst og konturerne af dit ansigt og tilpasse barberingen til dig. Der medfølger en stand til at lade barbermaskinen. Man kan parre sin Philips barbermaskine til GroomTribe Appen for at blive guidet til en bedre barberings teknik baseret på input fra motion sensoren. Modellen kan åbnes ved et enkelt tryk, så der er tale om meget let rengøring.

Philips OneBlade Face + Body QP2620

bedste budget barbermaskine til krop og ansigt

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Våd og tør barbering
 • pros-icon.svg Velegnet til kropsbehåring
 • pros-icon.svg Barbering OG trimning
Ulemper
 • cons-icon.svg Lang opladningstid
 • cons-icon.svg Manuel påsætning af trimmere
 • cons-icon.svg Mindre tæt barbering

Detaljeret gennemgang

Denne enkle barbermaskine fra Philips, OneBlade Face + Body QP2620, er med enkeltblad system, men kan påsættes kropskam og skægtrimmerkamme i forskellige længder.

Philips OneBlade er en ny teknologi, som gør det muligt at trimme, style og barbere alle skægtyper og -længder med et enkelt værktøj. Den er en blanding af en barberskraber og en barbermaskine. OneBlade barberer ikke så tæt som en barbermaskine, så den er meget skånsom mod følsom hud. Philips OneBlade er en alsidig barbermaskine. Når du skal trimme skægget skal du manuelt påsætte trimmerkamme i forskellige længder. Desuden kan du sætte en ekstra beskyttelseskappe på, når du barberer kropsdele med sart hud, hvilket gør den velegnet som intim barbermaskine.

Denne klassiske model har en længere opladningstid, men i nyere modeller i serien er opladningstiden optimeret. Du får meget for pengene, for det er en trådløs og vandtæt barbermaskine. Der er selvfølgelig ikke tale om den mest kraftfulde barbermaskine, men hvis din kropsbehåring heller ikke er den kraftigste slags, kan denne sporty model sagtens dække dit behov.

Guide

Barbering er for mange en vigtig plejerutine. En mand har i gennemsnit ca 30.000 skæghår i ansigtet, så der er alligevel en del hår, der skal barberes af hver dag. Hvad enten du er til et helt glat ansigt eller har valgt at lade noget af skægget stå – i form af et goatee, cowboy sideburns eller måske ligefrem et flot cykelstyrs moustache, så er dit barberudstyr afgørende.

Skraber eller maskine?

Det første du skal overveje er, om en elektrisk barbermaskine overhovedet er det rigtige for dig. Alternativet er selvfølgelig en barberskraber. Fordelen ved en barberskraber er, at du får en tæt barbering, fordi du kan komme helt ind til huden med bladet. En ulempe ved en barberskraber er, at det kan være svært at styre sådan en, og at skraberen kan irritere huden. Det er afgørende, at bladet er nyt og skarpt, og barberblade er ikke billige.

Barbermaskinen er stadig populær hos mange mænd. Den primære fordel er selvfølgelig at alle barbermaskiner er ekstremt tidsbesparende. Det tager ikke mange minutter at køre en tur henover skægstubbene. Typisk samles stubbene i maskinen, og derfor kræver det ikke samme rengøring af håndvasken. Barbermaskinen er forholdsvis skånsom mod huden, så du i højere grad undgå rifter i huden, som skal duppes med vattotter. Mere end én mand i historien er kommet på arbejde med små blodige vattotter på halsen. Ulempen er, at du ikke kan få den samme tætte barbering, som med en barberskraber.

Markedet for elektriske barbermaskiner er stort, og derfor finder der mange forskellige barbermaskiner på markedet. Maskinerne findes i alle prislejer, og der er stor forskel på pris og funktioner. Det nytter ikke noget, at du har en imponerende tæt barbering, hvis du samtidig har rød og irriteret hud. Det er vigtigt, at huden udsættes for en så skånsom barbering som muligt uden unødvendig friktion er, og derfor spiller barbermaskinens effektivitet en rolle. Effektiviteten afhænger af antallet af skære handlinger per minut og af skærehovedets fleksibilitet, så du undgå at maser det mod genstridige hår.

Tæthed og effektivitet

I denne undersøgelse gennemgår vi en række forskellige innovative barbermaskiner, og selvom du allerede haft barbermaskine i mange år, vil du måske gerne vide mere om de nye teknologiske muligheder, hvis du skal købe ny barbermaskine. De to primære kategorier er rotary- og folie skærehoveder.

Hvis du er en behåret fætter med tæt skægvækst eller du bare ikke gider barbere dig hver dag og derfor har lidt længere hår i skægget  – og du ikke har den sarteste hud – så er en kraftig barbermaskine med et såkaldt rotary skær den type barbermaskine, der giver dig den tætteste barbering. En rotary maskine kan bevæges rundt i ansigtet fra alle vinkler, men sådan en behandling kan selvfølgelig godt genere huden.

Man bruger folie barbermaskiner lidt anderledes, for de fungerer bedst, hvis man fører dem i en lang lige op-og-ned bevægelse hen over ansigtet og halsen. Foliemaskiner fungerer generelt bedst, hvis man barberer sig jævnligt. I modsætning til traditionelle barbermaskiner er nogle af de bedste barbermaskiner er udstyret med en sensor, som aflæser skæggets tæthed og ansigtets kontur, og tilpasser barberingen til dit ansigt.

Plysset hår, hårtrimning og kropshår

Flere og flere trimmer også deres kropshår og nogle barberer det helt af med en skraber. Der findes dedikerede barbermaskiner kun til kropshår, og måske foretrækker du at dele dit grooming ritual op på flere apparater. Det er heller ikke sikkert, at du ønsker en tæt barbering af dit kropshår, og hvis du kun vil sørge for at kontrollere vildtvoksende intimbehåring med en trimning, så er en trimmer måske en bedre løsning for dig. Men det kan også være, at det er en fordel, at en enkelt god barbermaskine kan bruges til det hele, hvis du for eksempel rejser ofte.

Der findes også maskiner, der kun trimmer. Måske foretrækker du den bedste maskine til barbering af skægstubbene kombineret med en god trimmer til bakkenbarterne og nakkehårene.

Når vi kigger opad mod issen, så er det et faktum, at mange mænd taber håret med alderen. En skaldet plet bag på hovedet er en ubarmhjertig frisure. I en tid hvor hentehår og munkekrans ikke lige er stilen, er der mange mænd, der vælger en karseklip. Når klipningen bliver kort nok erstattes saksen gerne af trimmeren. Mange barbermaskiner har en trimmer del, der kan sættes på. Ønsker du at barbere issen helt tæt, fraråder nogle grooming eksperter dog, at du bruger en barbermaskine, da issen har særlig tynd og sensitiv hud.

Opladning

De tider, hvor barberingen skulle foretages helt tæt på et stik, er ved at være ovre. De trådløse barbermaskiner, som kan tages med i badet eller i tasken, vinder frem. Som med så mange andre elektronisk apparater i vores hjem, er batteriets holdbarhed værd at kigge på. De trådløse barbermaskiner i denne undersøgelse har alle et ret holdbart li ion batteri med en driftstid fra 30 minutter til 60 minutter og en opladningstid fra 1 time til 8 timer.

8 timer for at oplade barbermaskinen lyder af meget, men det er værd at overveje om opladningstiden overhovedet betyder noget for dig. Hvis det er underordnet om maskinen sidder i stikken 1 time eller 8, fordi du alligevel kun barberer dig 1 gang om dagen, så er der penge at spare på en barbermaskine, som skal sidde i stikket lidt længere.

Nem rengøring

Det er vigtigt at rense sin barbermaskine. En af de ekstra funktioner, man kan få ved at betale mere, er en stander, som forbinder til barbermaskine og udfører et program med selvrens. Det er smart, hvis du gerne vil slippe for rengøringen før eller efter og bare vil bruge barbermaskinen. Generelt er det vigtigt af rengøre sin barbermaskine løbende og mange kan vaskes ret nemt under rindende vand.

Kløe og røde knopper efter barbering er et udbredt problem. Røde knopper skyldes skægpest, der opstår, når der går bakterieinfektion og efterfølgende betændelse i en hårsæk. Det kan hjælpe, hvis du vasker huden godt, før du barberer dig, og hvis du plejer den, efter du har barberet dig, men det hjælper ikke, hvis du ikke også renser dit barbergrej. Det er oplagt, at du skal vaske en barberskraber af, men det er ikke sikkert, at du er klar over, at en beskidt barbermaskine også kan overføre bakterier og forårsage skægpest.

FAQ

Hvilken barbermaskine er bedst i test?

Den bedste barbermaskine i test er Braun Series 770-N1000s. Hvis dit behov ikke er en trimmer, men en tæt og effektiv barbering, er denne Braun barbermaskine et rigtigt solidt bud med sit 360 graders roterende folieskær.

Hvilke funktioner skal min barbermaskine have?

Det er vigtigt, at din barbermaskine giver en behagelig barbering uden unødig friktion, derfor er antallet af skærehoveder og antallet af skære handlinger per minut afgørende. Desuden vil de fleste værdsætte frihed til at kunne bruge en trådløs barbermaskine på våd hud i badet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×