Badevægt test – Vi kårer den bedste badevægt 2022

Læs med i vores badevægt test, hvor vi anmelder de 5 bedste badevægte. En badevægt kan være et godt redskab i din sunde livsstil og er en fast del af de fleste badeværelser.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Du kan få mange forskellige badevægte med mange funktioner og mange måleværdier, uden de nødvendigvis koster mange penge. Du kan få digitale badevægte og elektroniske badevægte, der giver dig præcise målinger og nøjagtige vejninger ift. at måle fedtprocent, måle kropsfedt og måle bmi, når du bruger vægten.
Populære badevægte kan ofte mere end måle vægt – de kan give dig en fuld kropsanalyse.

I vores sammenligningstabel herunder finder du en oversigt over de 5 bedste badevægte på markedet, samt deres fordele og ulemper.
I vores købsguide længere nede guider vi dig til hvilke parametre, du skal have øje for, når du skal købe din nye badevægt.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Diagnostisk vægt 
 • pros-icon.svg Brugervenlig badevægt
 • pros-icon.svg Måler kropsfedt, knoglemasse, vand i kroppen mm. 
 • pros-icon.svg Lavet i plastik og sikkerhedsglas
 • pros-icon.svg Step-on teknologi
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke genopladeligt batteri

Detaljeret gennemgang

Denne badevægt er en digital badevægt, der ikke blot måler din kropsvægt. Her får du en god badevægt med kropsanalyse og stor LCD-display.

Du får mange funktioner i denne vægt, der passer perfekt på et moderne badeværelse med sit moderne look.

Du får en funktionel vægt, der kan meget af det samme som de dyrere badevægte, men til en lavere pris. Det er kort sagt en kombination der vinder.

Denne vægt kan selvfølgelig måle kropsvægt, men den kan meget andet også. Med denne badevægt får du en vægt, der kan måle fedtprocent, knoglemasse og hvor meget vand du har i kroppen blandt andre ting.

Selve vægten er lavet i plastik, men på vægtens overflade er der placeret sikkerhedsglas. Det giver en stabil konstruktion og gør du ikke skal være bekymret over at bruge vægten, da den kan holde i mange år.

Denne badevægt har en smart step-on, som gør at du får dine tal frem på vægtens display med det samme.

Den har 4 sensorer og et stort LCD-display.

Beurer GS10 Badevægt

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Sikkerhedsglas
 • pros-icon.svg Slank og flot design
 • pros-icon.svg Batterier medfølger
 • pros-icon.svg Måler BMI
Ulemper
 • cons-icon.svg Mangler nogle af de funktioner en mere avanceret badevægt har

Detaljeret gennemgang

Denne elektroniske badevægt måler dit BMI og kommer i et elegant design med sikkerhedsglas.

Hvis du leder efter en billig badevægt i flot design, så læs med her.

Badevægten her er utrolig elegant og har et fint og simpelt look. Er man på udkig efter en klassisk badevægt, hvor man af sundhedsmæssige aspekter f.eks. primært er interesseret i sin kropsvægt i sine vejninger er denne perfekt.

Den har dog også den funktion, at den måler BMI, også kaldet Body Mass Index. Det er en formel, der kan bruges til at fortælle noget om forholdet mellem din højde og din vægt og kan være en indikator for, om du er over-, under- eller normalvægtig. Her er det dog vigtigt at understrege, at mange andre faktorer end din BMI spiller ind på din sundhed, f.eks. forholdet mellem fedt og muskler.

Vægten er lavet af hærdet glas, der beskytter mod brud og det gør det til en utrolig holdbar vægt. Den kan kort sagt holde i mange år,

Denne badevægt har et smart og stort LCD-display.

Fordele
 • pros-icon.svg Har en lang række smarte funktioner til kropsanalyse
 • pros-icon.svg Kan indstilles efter om man er gravid eller ej
 • pros-icon.svg Husker op til 8 brugere
 • pros-icon.svg Du kan opbevare dine data på din telefon
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan virke for avanceret for nogle

Detaljeret gennemgang

Denne vægt i et stilrent design er i særklasse. Det er en intelligent vægt, der husker op til 8 bruger og kan tilsluttes en app.

Denne vægt adskiller sig fra mange andre vægte på en række parametre, der gør at den er i særklasse. Den vinder prisen som bedste badevægt i kategorien premium, fordi du virkelig får en lang række brugbare funktioner med denne vægt.

Det er en stilfuld vægt, der f.eks. har den fordel at du ikke behøver indstille vægten, med mindre du er gravid. Vægten genkender dig og om til 8 andre brugere, samt data omkring den enkelte bruger. Den genkender jer ud fra jeres vægt.

Med denne vægt er det nemt at holde øje med om du f.eks. skal spise ekstra mange kalorier, hvis du har tabt dig. Denne vægt kan give dig en kropsanalyse og måler alt fra knoglemasse, fedtprocent, muskelmasse, væske i kroppen og har en AMR/BMR kalorievisning, foruden at den selvfølgelig fortæller dig hvad du vejer.

Med den app, der hører til badevægten, kan du nemt holde styr på dine data.

Vægten har også den funktion, at du kan slukke for funktionen med kropsanalyse, hvis du er gravid og derfor ikke må få en kropsanalyse. Så viser den blot hvad du vejer.

OBH Nordica Slim Light Badevægt

Bedste klassiske badevægt

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Ekstra stor LCD-display
 • pros-icon.svg Fremstillet i aluminium
Ulemper
 • cons-icon.svg Måler ikke kropsanalyse

Detaljeret gennemgang

Med denne OBH badevægt får du en elegant badevægt, der kan det den skal. Den fortæller dig præcist din kropsvægt, og så kommer den med en smart sluk-funktion ved overbelastning.

Med denne badevægt får du en vægt til en god pris, lavet i et godt materiale og ikke mindst med et godt design.

Du får en klassisk badevægt, du ikke skal være bekymret for at bruge, hvis du har elektroniske implantater. Har du en badevægt, der måler kropsanalyser og dermed udsender elektroniske signaler, kan det forstyrre hvis du har implantater eller en pacemaker f.eks.

Denne risiko er der ikke med denne badevægt.

Den har også den fordel, at den har et godt og stort LCD-display og generelt et godt design, som er enormt brugervenligt og er intuitivt i, hvordan du bruger vægten.

Selve designet er delt i tre flader: en sort, sølv og sort igen, hvor displayet er placeret i midten. Det er en vægt, hvor designet understreger at den er meget let at aflæse.

Kontrasterne gør, at tallene træder tydeligere frem og at du samtidig ikke er i tvivl om, hvor du skal placere fødderne. Husk altid at fordele vægten ligeligt over kroppen og stå rank og lige, samt ikke hælde til hverken venstre eller højre, når du vejer dig. På den måde forvirrer du ikke vægten.

Det bliver meget tydeligt med denne vægt, hvilken er en fordel.

Beurer GS 235 Badevægt

Bedste sikkerhed

Fordele
 • pros-icon.svg Lavet med sikkerhedsglas
 • pros-icon.svg Flot design
 • pros-icon.svg Indikator for overbelastning
 • pros-icon.svg God pris
Ulemper
 • cons-icon.svg Måler ikke kropsanalyser

Detaljeret gennemgang

Her får du en futuristisk badevægt med et cool look, en skridsikker overflade og et smart display, der kun lyser op, når vægten er i brug.

Med denne vægt får du en flot badevægt i et futuristisk design. Der er 9 flader på overfladen, der er belagt med sikker glas, der sikrer ekstra beskyttelse. Det er stort set brudsikkert glas, du får med denne vægt. Den har samtidig et flot, mat look på dens overflade.

Den måler din kropsvægt – den kan desværre ikke give dig kropsanalyser på knoglemasse, fedtprocent, vand i kroppen mm. Du kan heller ikke måle din BMI med denne vægt.

Til gengæld har den et smart display, der kun kommer til syne og lyser op, når du bruger din badevægt.

Den slukker automatisk og har en indikator, der er bygget ind i vægten, som fortæller, hvis din badevægt er overbelastet.

Denne badevægt er indbegrebet af futuristisk og moderne i dens design. Den består 9 flader og fordi displayet kun lyser, når den er i brug, vil den snildt kunne indgå i din indretning og dit design af dit badeværelse. Har du af den ene eller anden årsag også lyst til at holde det privat, at du gerne vil holde øje med din vægt, kan den sagtens indgå som almindeligt interiør.

Denne vægt bruger batterier og så får du den til en fornuftig pris.

Guide

Forskellige parametre kan være relevante at holde øje med, når du skal købe en badevægt, alt efter dit behov.

Mekanisk vs. digital vægt

Først og fremmest er det vigtigt at vide, om du vil have en mekanisk vægt eller en vægt, der fungerer digitalt.

En mekanisk badevægt vs. en digitalt fungerende badevægt kan sammenlignes med et mekanisk ur og et digitalt ur.

På en vægt, der virker mekanisk, kan du se tallene fysisk foran dig og du har en viser, der stopper på tallet du vejer. På en vægt, der virker digitalt, har du naturligvis digitale tal, der viser din vægt. En vægt, der fungerer digitalt er mere præcis, du kan få flere decimaler med og den har også den fordel, at du netop kan få funktioner, der kan give dig din fedtprocent, muskelmasse, knoglemasse mm. Altså kort sagt giver en vægt, der er digital, dig mulighed for at få flere detaljer, der kan give dig et større helhedsblik af din sundhed.

Designet

Designet på din badevægt kan være en ekstra faktor at holde øje med. Vil du gerne have en badevægt, der passer ind i designet og det resterende interiør på dit badeværelse kan du sagtens få det. For mange spiller designet en rolle, fordi det alt andet lige er rart med æstetisk flotte ting versus ting, du synes er grimme.

Budget

Prisen er selvfølgelig et vigtigt parameter. Du kan få badevægte i alle prisklasser. De kan forskellige ting og nogle gange hænger prisen sammen med funktioner. Du kan være ud for at du betaler for at få flere funktioner. F.eks. når du med den bedste premium badevægt får en app med, der virkelig gør det let for dig at holde styr på din tal og kan være en hjælpende hånd i vejen mod bedre sundhed.

Kropsanalyse som parameter

Om din badevægt kan give dig en kropsanalyse, er et vigtigt parameter for mange. Det er en funktion, mange nyere badevægte og mere specifikt badevægte, der virker digitalt, kan, som nævnt, måle din krop på flere parametre end bare din kropsvægt. De kan give dig tallet på eks. din muskelmasse og din fedtprocent, din knoglemasse og væske i din krop. Går du op i din sundhed, kan det være rart at have disse tal, da de giver et mere afrundet billede på din sundhed.

En vægt med kropsanalyse kan kort fortalt give dig flere detaljer om din krop. Du kan dog sagtens stadigvæk få badevægte, der blot fortæller dig din kropsvægt. Er du gravid eller har eks. en pacemaker eller andre implantater, der er elektroniske, må du heller ikke anvende en badevægt, der kan analysere din krop.

Hvad kan en kropsanalyse?

En kropsanalyse kan på mange måder give dig et mere korrekt og nuanceret billede af din krops sundhed. En grundig kropsanalyse kan fortælle dig din vægt, din muskelmasse, fedtprocent, fedtmasse, din knoglemasse, væskebalance, din krops alder, din BMI og mængden af fedt omkring dine organer. Den fortæller dig samtidig hvordan din krop er sat sammen ift. fedt, muskler, knogler, væske osv.

Få et bedre indblik i din sundhed

Med en kropsanalyse kan du dermed få en mere grundig indførelse i hvordan det står til med din krops sundhed. En ting er nemlig hvad du vejer, men noget andet og markant mere vigtigt er f.eks. hvordan forholdet mellem fedt og muskler er. Det er svært for din vægt eller BMI at stå alene ift. at fortælle dig noget om din sundhed, fordi du sagtens kan være slank, men have forholdsvis meget fedt omkring vigtige organer og dermed være i risiko for forskellige sygdomme. Omvendt kan du f.eks. have et højt BMI og på papiret være overvægtig, men samtidig have en høj muskelmasse og dermed faktisk være ganske sund. Din væskebalance kan være afgørende for om du har problemer med fordøjelsen, du kan bekæmpe hovedpine og generelt ved vi jo godt, at vi skal huske at drikke vand, fordi din væskebalance er af afgørende for din sundhed.

Hvad fortæller din knoglemasse

Dine knogler er også af afgørende faktor for vores sundhed og mange kvinder kan være i risiko for at udvikle knogleskørhed efter overgangsalderen. Derfor kan din knoglemasse være et godt parameter at holde øje med. Med en kropsanalyse kan du netop få tal på din knoglemasse, så du kan forebygge knogleskørhed, men også mere generel kollaps i kroppens holdning.

Det er selvfølgelig godt at holde øje med sin kropsvægt, men det er vigtigt at huske på at din sundhed afgøres af meget mere end blot tallet på din vægt.

Brug badevægten som hjælpemiddel

Med en badevægt med disse funktioner får du nemt adgang til disse data hjemme, uden at du skal til lægen eller en kostvejleder. Disse tal kan samtidig give dig et fingerpeg om, hvor du eventuelt skal sætte ind for at forebygge fremtidige scenarier og for at forebygge at du forbliver sund så lang tid som muligt.

Du kan købe flere badevægte med flere af disse funktioner til fordelagtige priser og dermed få en mere korrekt idé omkring din krops sundhed end det din kropsvægt kan fortælle dig.

FAQ

Hvilken badevægt er bedst i test?

Den bedste badevægt i test er Medisana BS475 badevægt. Den vinder på at have funktioner, der giver dig en god kropsanalyse og samtidig have en god pris.

Hvad er en kropsanalyse?

En kropsanalyse er en mere dybdegående analyse af, hvordan din krop er sammensat ift. fedt, væske, muskler mm. Den kan give dig et mere korrekt og nuanceret blik på din sundhed og hvordan din krop er sammensat.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×