Asus router test: Se de bedste Asus routere

Mangler du en router, og vil du gerne undersøge, hvad Asus har at tilbyde? Så læs denne test af Asuus routere, hvor vi har samlet meninger og tests på tværs af forbrugere og anerkendte eksperter.
Af Frederikke BAdge
Frederikke

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og drømmer om at rejse verden rundt. Motivation er at lave godt content, som hjælper læsere til at træffe et godt valg,...

Asus RT-AC86U
TESTVINDER

Asus RT-AC86U

ASUS RT-AC86U er det ultimative valg til gaming. Den yder lynhurtige Wi-Fi-hastigheder på 2917 Mbps, MU-MIMO-teknologi samt flere andre funktioner, der forbedrer spilleydelsen. Blandt andet leveres den med WTFast®-spilaccelerator og Adaptive QoS. Hvad end man…

Asus RT-AC86U 1

Asus RT-AC86U

ASUS RT-AC66U 2

ASUS RT-AC66U

Asus ROG Rapture GT-AC2900 5

Asus ROG Rapture GT-AC2900

Asus Lyra Trio (AC1750) 7

Asus Lyra Trio (AC1750)

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Asus er en anerkendt producent af routere, hvis produktsortiment spænder yderst bredt. Ligeledes er de en fabrikant, der har formået at få kvalitet, funktionalitet og pris til at gå op i en højere enhed. Det betyder, at du kan købe en lynhurtig router til en fornuftig pris.

Herunder finder du en oversigt over routere fra Asus. Oversigten er udarbejdet med afsæt i grundig research af deres vidtspændende produktsortiment. Ved hver af de mange højttalere er der angivet gode og dårlige egenskaber, hvorfor du hurtigt kan danne dig et overblik over modellernes kvalitet.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Imponerende hastigheder og rækkevidde
 • pros-icon.svg Sublim værdi for pengene
Ulemper
 • cons-icon.svg Udseendet er ikke for alle

Detaljeret gennemgang

ASUS RT-AC86U er det ultimative valg til gaming. Den yder lynhurtige Wi-Fi-hastigheder på 2917 Mbps, MU-MIMO-teknologi samt flere andre funktioner, der forbedrer spilleydelsen. Blandt andet leveres den med WTFast®-spilaccelerator og Adaptive QoS.

Hvad end man spiller et onlinebaseret spil eller streamer indhold i 4K UHD, er forsinkelser og buffering til stor gene og irritation. Med NitroQAM-teknologien i denne router får du en trådløs hastighed på 2917 MB/s. Derfor er du garanteret problemfri streaming og online-gaming.

Den indbyggede MU-MIMO-teknologi giver hver tilknyttet (og kompatibel) enhed sin egen dedikerede Wi-Fi-forbindelse. Derved er det muligt at tilknytte flere enheder, uden at være bekymret for, hvorvidt det vil bremse netværket. Det betyder, at du altid får maksimal hastighed.

Uovertruffen dækning

RT-AC86U er forsynet med en innovativ antennekonstruktion samt Range Boost-teknologi, hvorfor routerens trådløse rækkevidde forøges. Ligeledes bliver dens signalstabilitet også dramatisk forøget. Desuden har den AiRadar, som målretter Wi-Fi-signalet mod de aktive enheder.

ASUS RT-AC66U

ASUS RT-AC66U
Fordele
 • pros-icon.svg Imponerende ydeevne
 • pros-icon.svg Nem at sætte op og bruge
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke markedets mindste router

Detaljeret gennemgang

ASUS RT-AC66U er en dual-band Wi-Fi-router, der når en hastighed på 1,75 Gbps. Det er én af de hurtigst tilgængelige hastigheder. Routeren arbejder i både 2,4 GHz og 5 GHz, og er et ideelt bud på en router til dig, der nægter at gå på kompromis med hastigheden.

Med en Asus RT-AC66U kan du nyde en Wi-Fi-forbindelse uden afbrydelser. 802.11ac dual band-forbindelse har en overførselshastighed på op til 1750 Mbps. Denne forbindelse er stærk og stabil nok til at håndtere flere krævende netværksenheder på samme tid.

Takket være en sublim hastighed på op til 1300 Mbps på 5 GHz-båndet, er online-gaming eller 4K UHD-streaming intet problem. Routeren kan desuden forbindes med øvrige Asus-enheder, der understøtter AiMesh, hvorved trådløse forbindelser til hjemmets enheder let kan opnås.

Udvidet rækkevidde og øget stabilitet med AiRadar

RT-AC66U er forsynet med AiRadar, der er en teknologi, der sender et fokuseret signal direkte til din enhed. Derved sikres en både udvidet rækkevidde og øget stabilitet. Desuden medfører det, at du kan oprette forbindelse på steder, hvor andre gængse routere må give op.

Dertil er den også kompatibel med ASUS AiCloud. Med ASUS AiCloud kan du skabe din egen cloud-server, hvorved du nemt kan dele filer mellem de tilknyttede enheder.

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig for værdi for pengene
 • pros-icon.svg Solid ydeevne
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen ekstra funktionalitet

Detaljeret gennemgang

Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt at købe en fremragende router. Det er RT-AC51U et godt eksempel på. Her får du en stabil 802.11ac-kompatibel router med overførselshastigheder på op til 733 Mbps. Det er tilstrækkeligt for langt de fleste.

ASUS har valgt at forsyne deres ASUS RT-AC51U med to eksterne antenner. Det er selvfølgelig ikke en tilfældighed, at dette er gjort. Derimod er de udviklet og monteret til at garantere et omfattende netværk af høj kvalitet, hvor der ikke er gået på kompromis med rækkevidden.

Endvidere er det også vigtigt at pointere, at det er nemt at opsætte den. Derfor er det ikke noget, der kræver assistance fra en professionel. Når den er opsat, er det også nemt at koble din enhed til routeren. Dette gør sig gældende, hvad end det er en PC, tablet eller smartphone.

Én skytjeneste til dine enheder

ASUS AiCloud er en gratis cloudtjeneste, som kan forbinde alle dine enheder i hjemmet. Det fører mange fordele med sig, da alle dine enheder kan arbejde sammen. Du kan fx let overføre filer fra én enhed til en anden. Dette muliggøres af denne router ASUS RT.

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstremt hurtig ydeevne
 • pros-icon.svg Fyldt til randen med funktioner
Ulemper
 • cons-icon.svg Meget dyr

Detaljeret gennemgang

Er du gamer, der ikke har lyst til at gå på kompromis med din Wi-Fi-forbindelse. I så fald er Asus ROG Rapture GT-AX11000 et oplagt bud på en router til dig. Ved at skifte til næste generations wi-fi-ax-standard, kan du opnå fantastiske overførselshastigheder på op til 11 Gbps.

Routeren benytter en mere effektiv proces, hvilket muliggør, at den kan broadcaste data til adskillelige enheder på samme tid. Dette sker endda via forskellige sub-channels, hvorfor den derved kan udnytte den tilgængelige båndbredde bedst muligt.

Endvidere er det en såkaldt tri-band-router, der kan udnytte den nye wi-fi-ax i et sådant omfang, at der kan opnås en overførselshastighed på hele 11 Gbps. Det er mere end rigeligt til streaming af 4K-indhold, onlinebaseret gaming m.m. Desuden er der også fortløbende forbindelse til mange enheder.

Er forsynet med DFS-allokering

DFS er en forkortelse for Dynamic Frequency Selection, som lader dig reservere et af de to 5 GHz-bånd til gaming. Dette gøres ved at skubbe processer med lavere prioritet til både det andet 5 GHz-bånd og 2,4 GHz-båndet. Du kan også forbinde routeren med andre Asus-enhed, der understøtter AiMesh.

Med AiMesh bliver det nemt at forbinde flere routere, så du dermed kan skabe et netværk af dem. Det er ensbetydende med, at du kan samensætte flere routere fra ASUS via deres AiMesh-teknologi, hvorved du kan opnå en god dækning i hele hjemmet.

Asus ROG Rapture GT-AC2900

Asus ROG Rapture GT-AC2900
Fordele
 • pros-icon.svg Skabt til gameren
 • pros-icon.svg Sikrer en stabil forbindelse
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke den billigste router

Detaljeret gennemgang

Ser du gerne, at det er slut med udfald og manglede dækning på dit trådløse netværk? I så fald er ROG Rapture GT-AC2900 en trådløs router, der er værd at købe. Routeren er skabt til at sætte gameren i centrum med lynhurtige og stabile forbindelser, der gør det til en bedre oplevelse at spille.

Routeren giver dig mulighed for at dedikere det lynhurtige 5 GHz-bånd til gaming. De øvrige enheder, der er forbundet til routeren, kan du lade bruge det traditionelle, og ofte travle, 2,4 GHz-bånd. Derfor skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt der forekommer udfald i forbindelsen.

Desuden byder ROG Rapture GT-AC2900 på tredobbelt spilaccelerering. Det betyder, at routeren er i stand til at booste gaming-trafikken hele vejen. Det medfører, at du vil opnå lavere ping-tider og reduceret forsinkelse og lag. Alt i alt giver det selvfølgelig en bedre spilleoplevelse.

Beskyt dit netværk mod trusler

Routeren er forsynet med Game IPS (Intrusion Prevention System), der er et system, der beskytter mod indtrængen, og er drevet af Trend Micro-teknologi. Det betyder, at routeren beskytter dit netværk mod udefrakommende angreb og trusler, ved at neutralisere dem, før de når frem til din enhed.

Fordele
 • pros-icon.svg Tilbyder en hurtig hastighed med nyeste teknologi
 • pros-icon.svg Forsynet med hele otte LAN-porte
Ulemper
 • cons-icon.svg En af de dyrere modeller

Detaljeret gennemgang

Asus RT-AX88U er en moderne wi-fi-ax-router, der tilbyder en sublim håndbredde og avancerede teknologier, der muliggør en lynhurtig forbindelse. Samtidig kommer den med en gaming-accelerator, der garanterer høj hastighed og minimeret latens ved onlinebaseret spil.

Routeren benytter en yderst effektiv proces, hvorfor den er i stand til at broadcaste data til adskillelige enheder på én gang via mange sub-channels. Det sikrer, at den får udnyttet den tilgængelig båndbredde på mest effektiv vis. Med wi-fi-ax kan routeren opnå en overførselshastighed på op til 4,8 Gbps på 5 GHz-båndet.

Dette er kombineret med en overførselshastighed på op til 1,15 Gbps på 2,4 GHz-båndet. Det betyder, at du har hele 6 GHz til rådighed. Det er mere end nok for de fleste, uanset om du streamer indhold i 4K UHD, spiller tunge onlinespil, eller har brug for fortløbende forbindelse til mange enheder.

Kommer med Asus AiMesh-understøttelse

Du kan forbinde denne router til øvrige Asus-netværksenheder, der understøtter AiMesh. Asus AiMesh er udviklet til at gøre det lettere at opnå et robust trådløst netværk i hele dit hjem. Især i store hjem kan Asus AiMesh være en fordel, da det kan kræve, at du forbinder flere trådløse Asus routere med hinanden.

Asus Lyra Trio (AC1750)

Asus Lyra Trio (AC1750)
Fordele
 • pros-icon.svg Nemt at sætte op og konfigurere
 • pros-icon.svg God pris for et mesh-setup
Ulemper
 • cons-icon.svg Bekymringer over inkonsekvent ydeevne

Detaljeret gennemgang

ASUS Lyra er den nemme måde at skabe et mesh-netværk i hjemmet. Mange har med garanti hørt om de vidundere et sådant netværk kan udrette. Har det længe været en drøm at forbedre Wi-Fi-forbindelse med et mesh-netværk, er ASUS Lyra utvivlsomt den bedste måde at gøre det på.

Routeren benytter en yderst effektiv proces, hvorfor den er i stand til at broadcaste data til adskillelige enheder på én gang via mange sub-channels. Det sikrer, at den får udnyttet den tilgængelig båndbredde på mest effektiv vis. Med wi-fi-ax kan routeren opnå en overførselshastighed på op til 4,8 Gbps på 5 GHz-båndet.

Dette er kombineret med en overførselshastighed på op til 1,15 Gbps på 2,4 GHz-båndet. Det betyder, at du har hele 6 GHz til rådighed. Det er mere end nok for de fleste, uanset om du streamer indhold i 4K UHD, spiller tunge onlinespil, eller har brug for fortløbende forbindelse til mange enheder.

Flere bånd giver større kapacitet

I og med, at ASUS Lyra kan bryste sig af at have hele tre separate frekvensbånd, er du sikret, at du altid får den bedst mulige ydelse. Knudepunkterne anvender et enkelt bånd til kommunikation indbyrdes, mens de to andre bånd bruges til dine enheder. Derfor er der dale om dual-band Wi-Fi.

Et enklere Wi-Fi

En af de markante fordele ved ASUS Lyra, som også gør det til ét af ASUS’ mest populære produkter, er den enklere trådløse internetadgang. Med Lyra kan du nemlig oprette forbindelse til et enkelt Wi-Fi-netværk i hele hjemmet, hvorfor ASUS må siges at have begået sig en sand genistreg med Lyra-systemet.

Ikke nok med det, så er der end ikke behov for en PC, for at kunne konfigurere, administrere og diagnosticere dit netværk. Det hele kan klares via ASUS Lyra-appen.

Guide

Der er mange overvejelser, der har relevans, når en ny trådløs router skal købe. Nogle parametre er dog vigtigeren, end andre, hvorfor de naturligvis bør prioriteres øverst. Det er i særdeleshed nedenstående, der er værd at fokusere på.

Hastighed

En router arbejder hastighedsmæssigt ud fra Mbps, som er en forkortelse for Megabits per second. Det er dette tal, man vil kunne læse i routerens produktbeskrivelse. Et stort antal af de moderne routere leverer hastigheder på over 1.000 Mbps. I mange tilfælde kan de endda også levere hastigheder på over 2.000 Mbps.

Vær dog opmærksom på, at en meget høj Mbps ikke er en direkte garanti for hurtigt internet. Der er mange, der er af denne opfattelse, men det er ikke sandt.

Hvis ikke din internetudbyder leverer en høj hastighed via sin forbindelse, vil routeren selvfølgelig ikke kunne højne denne hastighed.

Det er dog ikke blot Mbps, der har betydning i forhold til routerens hastighed. Ofte finder du også et tal ved siden af Mbps, som blot dækker over, at Wi-Fi er en global standard, der er kendt som tallet 802.11.

Det der er interessant, er de bogstaver, som følger efter tallet. Tallet vil nemlig være efterfulgt af enten a, b, g, n eller ac, hvor ac er den senest nye standard. Derfor anbefales det at anskaffe en trådløs router, der er kompatibel med denne standard.

Rækkevidde

En router vil altid have en maksimal rækkevidde. Bor du i et stort hus, hvor forbindelsen skal række langt, er det essentielt, at du vælger en Asus router med en stor rækkevidde.

I denne sammenhæng er det dog vigtigt at pointere, at der i nogle hjem er såkaldte “døde område”. Det er områder i hjemmet, hvor forbindelsen er dårlig. Selv de mest effektive Asus routere kan have svært ved at levere forbindelse til sådanne områder.

Ofte er der direkte sammenhæng mellem rækkevidde og pris. Køber du en dyrere router, vil den som regel også have en bedre rækkevidde, end en billig model. For at garantere den bedste Wi-Fi-forbindelse, kan der dog være behov for brug af mere, end en enkelt router.

Når det kommer til rækkevidden, er placeringen af routeren også vigtig. Den bør placeres centralt i dit hjem, og helst på afstand til andre typer elektronik, da disse enheder kan forstyrre signalet. Det bedste signal fås desuden ved at placere routeren højt – gerne på en hylde eller lignende.

Single-Band eller Dual-Band

Trådløse routere arbejder på to forskellige frekvenser: 2,4 GHz og 5 GHz.

2,4 GHz kan betragtes som værende en form for standard. Denne frekvens anvendes derfor af de fleste enheder. 5 GHz er derimod nyere, stærkere og mere moderne, hvorfor den giver en hurtigere forbindelse.

Køber du en router fra ASUS med Dual-Band, får du adgang til både 2.4- og 5 GHz-båndet. Typisk kan du anvende dem begge samtidig. Med en Single-Band-router er det kun det traditionelle bånd, der er til rådighed.

Valget mellem Single-Band og Dual-Band er ikke svært. Har du brug for hurtigt internet, så vil Dual-Band være det bedste valg.

Er dit behov ikke helt så stort, og kan du nøjes med Single-Band, er der selvfølgelig penge at spare. Det kan dog sjældent betale sig at gå på kompromis med sit valg af router på denne måde.

Pris

Routere findes i mange prisklasser. Det gælder også for routere fra ASUS. De kan fås fra blot et par hundrede kroner til flere tusinde kroner.

Der er intet, der står i vejen for at vælge en billig model fra ASUS. Alle deres routere fungerer optimalt, hvorfor det er egne behov og budget, der skal være in mente i denne forbindelse.

Er dit behov meget begrænset, er det sjældent nødvendigt at købe en af de dyrere routere herover. Ganske vist byder de på bedre rækkevidde, men har ofte også en del funktionalitet, som du ikke får brug for. Af denne grund giver det ikke mening at betale for det.

Ydermere skal din internetforbindelse inddrages i overvejelserne. Der er ingen routere, der er i stand til at højne din forbindelse, hvorfor en dyr ASUS-router med høje overførselshastigheder ikke nødvendigvis er hurtigere, hvis din forbindelse hedder 30/5.

Tilslutning

Der kan være forskellige behov i forhold til tilslutning. Derfor er der også forskel på, hvorvidt det skal vægtes højt at finde en router med mange tilslutningsmuligheder.

Er det en router, der udelukkende skal bruges til basale trådløse enheder såsom computere, smartphones mv., har du næppe behov for et stort arsenal af tilslutningsmuligheder.

Har du derimod planer om at skulle tilslutte netværksenheder via LAN eller USB, er det vigtigt at sikre, at din router har porte nok. Det er dog sjældent noget, som ASUS går på kompromis med, hvorfor det ikke bør være problematisk at finde en trådløs router fra ASUS med tilslutningsmuligheder nok.

FAQ

Hvad er den bedste asus router?

Det er ikke muligt at give et konkret svar på, hvilken af de mange Asus routere, der er bedst. Det afhænger af dine egne behov. Eksempelvis er det fordelagtigt at vælge en router med Asus AiMesh, hvis du har andre Asus-enheder, der er kompatible med dette. Og har du gigabit ethernet, skal din router fx understøtter dette.

Hvad er en router?

En router er en boks, der modtager og sender information mellem internettet og din enhed. Den er ofte trådløs, hvorfor dine enheder kan forbindes til routeren, uden brug af et kabel. Der medfølger ofte en router, når du køber en internetforbindelse hos en internetudbyder. Disse er dog sjældent specielt gode.

Hvilken ASUS router skal man vælge?

Du skal vælge den router, der harmonerer bedst med dine behov. Har du brug for en router, der understøtter gigabit ethernet, skal dette være i fokus. Er det et krav, at den kan være en del af et mesh-netværk, bør dette være i fokus. Det er dit behov, der skal diktere dit valg af en Asus router.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×