Opdateret September 2023

Airfryer bedst i test – Se de bedste 6 [year]

I vores airfryer bedst i test stiller vi skarp på markedets seks bedste airfryers. Vi giver dig en grundig evaluering og anmeldelse baseret på både danske og udenlandske brugeranmeldelser, artikler, eksterne tests og ekspertvurderinger. Vi opdaterer løbende vores tests i takt med udviklingen af teknologier.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Vi anmelder produkterne ud fra nøje udvalgte kriterier og parametre i vores airfryer test. Parametrene er brugervenlighed såsom betjening af funktioner og programmer, men også tilberedning af diverse madvarer som blandt andet pomfritter og kyllingelår. Vi kigger i den forbindelse på sprødhed, udseende og smag og de forskellige modellers energiforbrug. Til sidst kigger vi også på, om de løse dele tåler en tur i opvaskemaskinen, så rengøringen er så nem og hurtig som mulig.

I vores købsguide stiller vi skarpt på disse kriterier og kigger nærmere på de forskellige egenskaber.

Ninja Foodi AF300

bedst i test

5.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Tilberedning af pommes frites (optimal mængde)
  5
 • Tilberedning af kyllingelår
  5
 • Rengøring
  5
Fordele
 • pros-icon.svg 2 skuffer, så du kan tilberede forskellige retter
 • pros-icon.svg Stor kapacitet (2 x 3,8 = 7,6 L), største i test
 • pros-icon.svg God til sprødstegt mad, især kyllingelår
 • pros-icon.svg Digitalt display med brugervenlige funktioner
 • pros-icon.svg Forprogrammerede programmer og mulighed for at indstille personlige præferencer
 • pros-icon.svg Høj varme (240°C) næsthøjeste i test
 • pros-icon.svg Der medfølger en detaljeret opskriftsbog med trin-for-trin-forklaringer
 • pros-icon.svg Nem at rengøre, alle dele tåler maskinopvask
 • pros-icon.svg Lavt energiforbrug sammenlignet med andre modeller
Ulemper
 • cons-icon.svg Besværlig at forstå manuelle indstillinger og kræver tilvænning
 • cons-icon.svg Ingen vindue, så du er nødt til at trække skufferne ud for at tjekke
 • cons-icon.svg Ikke velegnet til retter med sovs
 • cons-icon.svg Belægningen indeholder PTFE
 • cons-icon.svg Høj laveste temperatur (160 °C) højeste i test
 • cons-icon.svg Tung (8,43 kg), andentungeste i test

Detaljeret gennemgang

Ninja Foodi AF300 er en rummelig airfryer med 2 skuffer, hvor de andre modeller i testen har 1 skuffe. Du kan altså tilberede sprøde pommes frites og samtidig tilberede mad af anden karakter til 4 personer. Den giver dig et sundere alternativ til en ovn og masser af mulighed for lækre opskrifter.

Brugervenlighed og rengøring

Denne airfryer har en samlet kapacitet på 7,6 liter. Der kan være 3,8 liter i hver skuffe. Til sammenligning svarer en skuffe til Ninja AF100-modellens samlede kapacitet. Den er udstyret med skridsikre fødder og aftagelige dele med non-stick-belægning. Den har seks indbyggede programmer og kan også indstilles manuelt. Det er vores erfaring med airfryeren, at de manuelle indstillinger kræver tilvænning. De fem programmer er til at “friturestege”, bage, genopvarme, dehydrere og et program, der gør maden sprød.

Du indstiller dette på det digitale display med touch betjening. Det er også her, du kan indstille temperaturen. Temperaturen spænder på denne model mellem 160 og 240 grader celsius, hvor de to andre Ninja-modeller kan komme ned på 40 grader. Ydersiden af airfryeren bliver maksimalt 33 grader.

Håndtagene var i tests gode at holde om, så du kan trække skufferne helt ud og ryste indholdet. Airfryeren indeholder en grillplade, der sørger for, at luften kan cirkulere rundt om maden og fjerne overskydende fugtighed. Dette giver en gylden og sprød overflade. Pladen sørger også for, at maden ikke sætter sig fast i bunden af skuffen. Alle løse dele tåler maskinopvask, men kan også rengøres i hånden.

Til gengæld er airfryeren ifølge ekspertanmeldelser tung og ikke nem at flytte rundt på. Den vejer 8,43 kilogram og måler 32 x 40 x 37 centimeter.

Tilberedning

Ved tilberedning af pomfritter har den en maksimal kapacitet på 1.334 gram. Den maksimale tilberedningstid på pomfritter er på 25 minutter. Kyllingelår havde brug for 25 minutter og forårsruller 13 minutter. Den optimale tilberedningstid ved kage og tærte var på 20 minutter.

Ninja Foodi AF300 har modsat de andre modeller i testen 2 skuffer, og du kan bruge samme indstillinger på begge eller tilberede forskellige retter i hver. Det er muligt at synkronisere tilberedningen, så de bliver færdige på samme tid. Dette gør du ved at trykke på synkroniseringsknappen, hvorefter maskinen beregner tiden, så de bliver færdige samtidig.

Aifryeren stopper tilberedningen, når du trækker en skuffe ud og går i gang igen, når du lukker den igen. Ifølge vores undersøgelser er denne funktion vigtig, da ingredienserne tilberedes bedre, hvis de omrystes med regelmæssige intervaller.

Praktiske tests viste, at resultatet blev det samme i begge skuffer, også når de var i brug samtidig. Til gengæld fremgik det af vores undersøgelser, at resultatet ikke var optimalt hver gang. I en test var 670 gram pomfritter fordelt over to skuffer ikke stegt tilstrækkeligt efter 25 minutter. Du kan løse dette ved at give dem ekstra tid.

Lavt gennemsnitligt energiforbrug

Ninja Foodi AF300-airfryeren har et lavt energiforbrug sammenlignet med andre modeller i testen. Ved 100 g pomfritter lå forbruget på 82 watt i timen ved første portion. Ved anden portion lå forbruget på 68 watt i timen. Ved tilberedelse af 100 gram kyllingelår lå forbruget på 45 watt og ved 100 gram forårsruller på 94 watt i timen. Forbruget på anden portion pomfritter og kyllingelår er det laveste i test.

Vores vurdering

Dette er en alsidig og brugervenlig airfryer og den bedste airfryer til prisen. Du bruger mindre olie end i en ovn og kan skabe sunde måltider. Programmerne giver dig desuden mange anvendelsesmuligheder. Den cirkulerende varmluft sørger for sprødhed, og da den har to skuffer, kan du lave forskellige retter på samme tid. Vi er især begejstrede for muligheden for at synkronisere tilberedelsen, så begge retter bliver færdige samtidig. Den bedste rummelige airfryer til en fair pris i mellemprisklassen.

Type: Airfryer Effekt i watt: 2.470 W Kapacitet i liter: 2 x 3,8 = 7,6 L Kapacitet i kilogram (kg): Ikke angivet Minimum temperatur i grader celsius: 160 °C Maskimal temperatur i grader celsius: 240 °C Maksimal temperatur på ydersiden: 33 °C Antal kurve: 2 stk. Non-stick-belægning: Ja Dele tåler opvaskemaskine: Ja Forudindstillede programmer: 6 programmer Automatisk sluk: Ja Timer: Ja Temperaturindikator: Ja Justerbar termostat: Ja Varmholdningsfunktion: Ja Turbosystem: Nej Dehydreringsfunktion: Ja Ledningslængde i centimeter (cm): 80 cm Farve: Sort Mål i cm (H x B x D): 32 x 40 x 37 cm Vægt i kilogram (kg): 8,43 kg

Ninja AF100

bedste billige

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Tilberedning af pommes frites (optimal mængde)
  5
 • Tilberedning af kyllingelår
  5
 • Rengøring
  5
Fordele
 • pros-icon.svg God til både kyllingelår og pomfritter
 • pros-icon.svg Temperaturindstillinger spænder bredt (40°C-210°C)
 • pros-icon.svg Kurven er nem at sætte i og tage ud
 • pros-icon.svg Varm luft kommer ud af toppen under anvendelse i stedet for bagpå, hvilket gør det nemmere at placere airfryeren på køkkenbordet, da du ikke skal holde afstand til væggen.
 • pros-icon.svg Nem at rengøre, da alle dele tåler maskinopvask
 • pros-icon.svg Sikkerhedsforanstaltning mod overophedning
 • pros-icon.svg Let (5,2 kg), letteste i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Besværlig at programmere og kræver tilvænning
 • cons-icon.svg Kræver mere olie end andre airfryers
 • cons-icon.svg Lille kurv (900 ml)
 • cons-icon.svg Nødvendigt at ryste indholdet hver 7-10 minut
 • cons-icon.svg Maden har tendens til at brænde på, hvis den ikke bliver rystet

Detaljeret gennemgang

Dette er en traditionel airfryer med én skuffe modsat testvinderen, der har to. Dette er en mindre model med en lille kapacitet til 1 til 2 personer og derfor perfekt til en mindre husholdning eller lejlighed. Den kan modsat Ninja Foodi AF300 også bruges til at dehydrere, og så er det den letteste model i test.

Brugervenlighed og rengøring

Ninja AF100 har med sine 1.550 watt et lavere energiforbrug end AF300-modellen, der har en effekt på 2.470 watt. Modsat Ninja AF300 har denne Ninja AF100-airfryer én skuffe og en kapacitet på 3,8 liter, hvilket svarer til kapaciteten på én af skufferne i Ninja AF300. Ifølge fabrikanten er den beregnet til 4 personer, men det fremgik af vores undersøgelser, at den i realiteten egner sig til 1 eller 2 personer. Begge modeller har en forvarm- og timer-funktion. Denne Ninja AF100 har 4 programmer, hvor Ninja Foodi AF300 har 6. Den kan forvarme, stege, tørre og grille. Temperaturindstillinger spænder mellem 40 og 210 grader celsius, hvilket er et bredere spænd sammenlignet med vores airfryer bedst i test, hvis laveste temperatur er 160, mens højeste er 240 grader. Ligesom hos Ninja Foodi AF300 medfølger der en grillplade til optimal luftcirkulation.

Sammenlignet med vores bedste airfryer i test er denne lettere og vejer 5,2 kilogram, hvor AF300-modellen vejer 8,43 kilogram. Ninja AF100 er den letteste model i test og adskiller sig fra de andre modeller i testen ved, at den varme luft kommer ud af toppen og ikke bagfra.

Som hos de andre to Ninja-modeller kan alle dele tåle opvaskemaskine, men kan også vaskes af i hånden. Til gengæld fremgik det af tests, at ydersiden hurtigt bliver fedtet.

Tilberedning

Ligesom ved Ninja AF300-modellen følger der en opskriftsbog med. Du kan tilberede 900 milliliter pomfritter, men ifølge vores undersøgelser blev resultatet mere sprødt og jævnt ved tilberedning af 450 milliliter ad gangen. Ved denne mængde blev resultatet gyldent og sprødt. Tilberedningstiden var på 20 minutter. Kyllingelår blev sprøde på overfladen og saftige indeni, hvilket kan være svært at opnå med en airfryer.

Alle ingredienser skal tilberedes i olie i denne model, hvor andre modeller tilbyder tilberedelse af bestemte råvarer uden olie. Det er eksempelvis nødvendigt at tilføje 1 spiseske olie til 500 gram kyllingevinger og 3 spiseske til samme mængde pomfritter. Noget af olien løber til gengæld fra og ned i opsamleren.

Ifølge vores undersøgelser er det nødvendigt at forvarme airfryeren i 3 minutter inden anvendelse. Der er ingen indstilling til dette, og det er nødvendigt at tilføje tiden manuelt til tilberedelsestiden. Som en af de få modeller i testen var det muligt at finde et lydniveau, og for denne model blev det i praktiske tests målt til 60 decibel.

Vores vurdering

Ninja AF100 er den bedste billige airfryer blandt de bedste airfryers i test. Du kan tilberede mad i små portioner og sagtens tilberede måltider til en mindre husholdning på 1 til 2 personer. Den bruger ikke meget fedtstof, men mere end andre modeller, da alle retter kræver olie.

Type: Airfryer Effekt i watt: 1.550 W Kapacitet i liter: 3,8 L Kapacitet i kilogram (kg): 0,9 kg Minimum temperatur i grader celsius: 40 °C Maskimal temperatur i grader celsius: 210 °C Maksimal temperatur på ydersiden: Ikke angivet Antal kurve: 1 stk. Non-stick-belægning: Ja Dele tåler opvaskemaskine: Ja Forudindstillede programmer: 4 programmer Automatisk sluk: Nej Timer: Ja Temperaturindikator: Ja Justerbar termostat: Ja Varmholdningsfunktion: Nej Turbosystem: Nej Dehydreringsfunktion: Ja Ledningslængde i centimeter (cm): 80 cm Farve: Anthracit Mål i cm (H x B x D): 35 x 28 x 34 cm Vægt i kilogram (kg): 5,2 kg
4.7
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Brugervenlighed
  4.5
 • Tilberedning af pommes frites (optimal mængde)
  5
 • Tilberedning af kyllingelår
  5
 • Rengøring
  4.5
Fordele
 • pros-icon.svg Kræver ingen forvarmning og sparer derfor tid
 • pros-icon.svg Kræver 90 % mindre fedtstof end en almindelig frituregryde
 • pros-icon.svg Nem betjening og skuffe, der kan stå åben uden at falde ned
 • pros-icon.svg Kan bruges til en hel kylling
 • pros-icon.svg Velegnet til frosne pomfritter
 • pros-icon.svg App-funktion med over 100 forskellige opskrifter
 • pros-icon.svg Lang ledning (100), længste i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Ingen påmindelses-funktion, til når madvarer skal rystes eller vendes
 • cons-icon.svg Ikke plads til at tilberede flere ting på én gang
 • cons-icon.svg Opskrifterne er på engelsk, tysk, hollandsk og fransk
 • cons-icon.svg forskellige indsatser følger ikke med, og man skal investere i ekstra udstyr, hvis man også vil bruge den til kød og kager

Detaljeret gennemgang

Philips Avance-airfryeren er vores premium airfryer. Det er en alsidig airfryer med en god kapacitet til at tilberede pommes frites eller andre spændende retter. Den adskiller sig fra de to  Ninja-modeller ved at kunne indeholde en hel grillkylling og ved at have en praktisk app-funktion, der giver dig adgang til masser af opskrifter.

Brugervenlighed og rengøring

Denne model er udstyret med timer-funktion, pauseknap og 5 programmer. Du kan også indstille den manuelt, og timeren kan indstilles i op til 60 minutter. Den egner sig til frosne pomfritter, kylling, kød, fisk, kage. Den har en samlet kapacitet på 7,3 liter og har plads til en hel kylling. Ifølge vores undersøgelser er det nødvendigt at tilkøbe diverse indsatser for at kunne bruge airfryeren til kød og kager, hvilket er et minus.

Der medfølger en plade med hul i midten, som lægges i bunden for at dræne fedtstof fra maden. Pladen er forsynet med en non-stick-belægning. Vi fandt i vores undersøgelser ud af, at der er PTFE i belægningen, hvilket kan være sundhedsskadeligt, hvis overfladebelægningen bliver ridset.

Den har et støjniveau på 60,9 decibel, hvor Ninja Foodi AF300 og Ninja AF100 begge har et støjniveau på 60 decibel

Tilberedning og app-funktion med bred vifte af opskrifter

Producenten lover, at du kan skære fedtstof ned med 90 procent, og ifølge vores undersøgelser er det også muligt. Det fungerer delvist ved, at du lægger pladen med stjerneformet hul i midten ned i bunden. Den separerer madvarer fra olien, så de ikke ligger i olien under tilberedning.

Pomfritter blev i tests gode både ved tilberedelse på optimal tid og også på den maksimale tid, hvilket ikke er tilfældet hos andre modeller. Det maksimale volumen af frosne pomfritter er 1,4 kilogram. Ifølge vores undersøgelser var tilberedningstiden af denne mængde på 32 minutter. Ved den normale mængde var den optimale tilberedningstid på 28 minutter.

Airfryeren var i tests også god til kyllingelår og forårsruller. Kyllingelår tog i praktiske tests 22 minutter at tilberede, og forårsruller 16 minutter. Kyllingebryst tog til sammenligning 20 minutter i denne airfryer. En tærte i en 16 centimeter tærteform tog 15 minutter, mens en kage tog 25 minutter, altså 10 minutter længere.

Ved tilberedning af pomfritter anbefaler opskriftsbogen at tørre pomfritterne i 10 minutter i airfryeren ved 100 grader og derefter fordele olie på dem og tilberede dem i 25 minutter. Men ifølge vores undersøgelser gav dette pomfritter, der også var sprøde indvendigt. Du kan løse dette ved at springe tørreprocessen over. Dette gjorde ifølge praktiske tests pomfritterne sprøde på ydersiden og bløde indeni. Du kan maksimalt tilberede madvarer i 60 minutter ad gangen.

NutriU-appen fungerer med iOS og Android og giver dig adgang til mere end 100 opskrifter. Du kan indstille dine personlige præferencer, søge efter opskrifter og få meddelelser om opskrifter skræddersyet efter dine præferencer. Du kan ikke styre airfryeren via appen ligesom ved Philips HD9870/20.

Energiforbrug

Denne Philips-model har et højere energiforbrug end testvinderen. Til sammenligning bruger den 91 watt i timen på første portion pomfritter og 75 watt på anden portion, hvor testvinderen lå på 82 og 68. Philips HD9870/20 har til sammenligning et forbrug på 81 og 71 watt i timen. Energiforbruget ved 100 gram kylling ligger på 114 watt i timen, mens forbruget ved 100 gram forårsruller er på 164 watt i timen.

Vores vurdering

Vores premium airfryer ligger prismæssigt i den dyre ende og koster over dobbelt så meget som testvinderen. Til gengæld får du med appen adgang til mange opskrifter. Den har også mange funktioner, omend det til prisen er ærgerligt, der ikke er en funktion til at minde om, når maden skal rystes ligesom på Ninja AG551EU. Til gengæld giver den gode og konsistente resultater.

Type: Airfryer Effekt i watt: 2.225 W Kapacitet i liter: 7,3 L Kapacitet i kilogram (kg): 1,4 kg Minimum temperatur i grader celsius: 40 °C Maskimal temperatur i grader celsius: 200 °C Maksimal temperatur på ydersiden: 32,6 °C Antal kurve: 1 stk. Non-stick-belægning: Ja Dele tåler opvaskemaskine: Ja Forudindstillede programmer: 5 programmer Automatisk sluk: Ja Timer: Ja Temperaturindikator: Ja Justerbar termostat: Ja Varmholdningsfunktion: Ja Turbosystem: Ja Dehydreringsfunktion: Nej Ledningslængde i centimeter (cm): 100 cm Farve: Sort Mål i cm (H x B x D): 43,3 x 32,2 x 31,6 cm Vægt i kilogram (kg): 8,15 kg

Cosori Dual Blaze

bedste airfryer med mange programmer

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  5
 • Tilberedning af pommes frites (optimal mængde)
  4.5
 • Tilberedning af kyllingelår
  5
 • Rengøring
  4.5
Fordele
 • pros-icon.svg 12 forudindstillede funktioner
 • pros-icon.svg App-funktion giver overblik over tilberedningen og adgang til flere opskrifter – Den sender også meddelelser over mobilen, så du ikke behøver stå ved siden af under tilberedning.
 • pros-icon.svg Ikke nødvendigt at forvarme eller ryste kurven
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke startes via mobilen på trods af app-funktion
 • cons-icon.svg Alle menuer er på engelsk
 • cons-icon.svg Non-stick-belægning indeholder PTFE

Detaljeret gennemgang

Cosori Dual Blaze er den airfryer i vores test med suverænt flest programmer. Du kan desuden knytte den til den dertilhørende app-funktion, der ikke kun indeholder opskrifter, men også sender meddelelser om tilberedningen. Og så er den stor nok til, at du kan tilberede en hel kylling.

Brugervenlighed og rengøring

Denne model har en kapacitet på 6,4 liter og egner sig til omkring 4 personer. Den er som den eneste model i testen udstyret med 12 programmer: kylling, grøntsager, bøf, pomfritter, fisk- og skaldyr, frosne madvarer, varmluft, varmholdning, kage, opvarmning, stege og grill. Den har ikke ligesom Ninja-modellerne in dehydreringsfunktion. Varmholdningsfunktionen kan indstilles til maksimalt 60 minutter.

Den adskiller sig ved at fungere med to varmeelementer, der gør, at du ikke behøver ryste eller forvarme airfryeren. Ydersiden bliver maksimalt 30,8 grader, og kurven har en sikkerhedsforanstaltning, der forhindrer den i at falde ud. Den har samme støjniveau på 60 decibel som Ninja Foodi AF300.

Tilberedning og app-funktion

Dette er den hurtigste model i test til forårsruller, der tog 10 minutter at tilberede. Den var til gengæld langsommere til at bage kage og stege kyllingelår. Ifølge vores undersøgelser var den ikke effektiv til pomfritter, når kurven var fyldt op, men gav et godt resultat ved en mindre mængde. Det var ikke nødvendigt at ryste kurven, og pomfritterne blev gyldne og sprøde udenpå og bløde indeni uden at blive rystet. Denne airfryer giver en jævn varmefordeling, og maden brændte i praktiske tests ikke på. Ligesom på Ninja AG551EU stopper airfryeren, når du åbner lågen og går i gang igen, når du lukker.

Den dertilhørende VeSync-app er gratis. Appen indeholder over 100 opskrifter, instruktioner og indstillinger. Det er muligt at vælge en opskrift og indstille temperaturen og tiden på appen, hvilket eksempelvis ikke er muligt med Philips Avance. Men ifølge vores tests var det nødvendigt at holde sig tæt på airfryeren for at kunne trykke på startknappen, hvilket er en ulempe.

Energiforbrug

Energiforbruget ligger gennemsnitligt over forbruget hos testvinderen, men under eksempelvis Ninja AG551EU. Ved 100 gram pomfritter lå forbruget på 76 og 75 watt i timen ved første og anden portion. Til 100 gram kylling har den et forbrug på 88 watt, men forårsruller forbruger 122 watt i timen. Den har altså et lavere energiforbrug end testvinderen ved tilberedelse af første portion pomfritter, men et højere forbrug ved tilberedelse af anden og øvrige retter.

Vores vurdering

Cosori Dual Blaze er til dig, der ikke gider fumle med indstillinger og manuelle justeringer. Du kan på denne model nemlig vælge mellem 12 programmer, og så fungerer den også med app-funktion, der modsat Philips Avance også gør det muligt at styre nogle af airfryerens funktioner. Den er dyrere end eksempelvis Ninja AF 100, men du får også flere funktioner. Og så er den stadig et par 100 kroner billigere end testvinderen, Ninja Foodie AF300.

Type: Airfryer Effekt i watt: 1.700 W Kapacitet i liter: 6,4 L Kapacitet i kilogram (kg): Ikke angivet Minimum temperatur i grader celsius: 80 °C Maskimal temperatur i grader celsius: 205 °C Maksimal temperatur på ydersiden: Ikke angivet Antal kurve: 1 stk. Non-stick-belægning: Ja Dele tåler opvaskemaskine: Ja Forudindstillede programmer: 12 programmer Automatisk sluk: Nej Timer: Ja Temperaturindikator: Ja Justerbar termostat: Ja Varmholdningsfunktion: Ja Turbosystem: Nej Dehydreringsfunktion: Nej Ledningslængde i centimeter (cm): 99 cm Farve: Grå Mål i cm (H x B x D): 35 x 30 x 39 cm Vægt i kilogram (kg): 6,39 kg

Ninja AG551EU

bedste airfryer med grill

4.3
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Brugervenlighed
  4
 • Tilberedning af pommes frites (optimal mængde)
  3.5
 • Tilberedning af kyllingelår
  4
 • Rengøring
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Kan både grille og airfrye inden- og udendørs
 • pros-icon.svg Digitalt stegetermometer
 • pros-icon.svg Mulighed for at vælge kødtype og tilberedelse (rå til gennemstegt)
 • pros-icon.svg Non-stick keramisk plade
 • pros-icon.svg Kan også anvendes uden fedtstof
 • pros-icon.svg Stor temperaturvariation (40-260 °C)
Ulemper
 • cons-icon.svg Overdelen kan ikke separeres fra resten og er derfor besværlig at gøre grundig ren
 • cons-icon.svg Belægning indeholder PTFE
 • cons-icon.svg Tung (9,4 kg), tungeste i test

Detaljeret gennemgang

Hvis du leder efter en multifunktionel airfryer med grill til grillmad, er denne Ninja AG551EU et godt bud. Du kan tilberede sund og fedtfattig mad uden store mængder olie, og du kan sågar slippe for at skulle vende maden. Det er en kompakt airfryer, der er lavere end de andre modeller i testen, men også den tungeste.

Brugervenlighed og rengøring

Ninja AG551EU har samme antal forudindstillede programmer som Ninja Foodi AF300. Den har en kapacitet på 3,8 liter og er udstyret med én skuffe, hvor testvinderen har 2 og en større kapacitet på 7,6 liter. Denne model adskiller sig ved at have en grill-funktion, der imiterer en udendørs grill. Den har også den største temperaturvariation og kan justeres til 40 grader celsius som det laveste, og 260 grader, som er det højeste i vores test.

Modsat Ninja Ninja AF100 kommer lukkes den varme luft på denne model ikke ud af toppen, men bagpå. Dette gjorde det ifølge tests nemmere at finde en plads i køkkenet, da du kan sætte den tættere på væggen. Den har en ledningslængde på 87 centimeter, hvor de to andre Ninja-modeller har en ledning på 80 centimeter. Alle dele kan komme i opvaskemaskinen ligesom hos de to andre Ninja-modeller. Der medfølger en gryde, en kurv, en grillplade, en sprøjteskærm og en børste til rengøring.

Tilberedning

Der medfølger et elektronisk stegetermometer. Stegetermometret kan indsættes i eksempelvis kød, så du ved, hvor mange grader det er. Stegetermometret gør det også muligt for airfryeren at beregne tilberedningstiden.

Ifølge tests er denne airfryer meget god til pommes frites og quiche lorraine, men viste sig at være mindre effektiv, hvis forudindstillede programmer bruges til kage og kyllingelår. Til de to sidste var det i tests nødvendigt at ændre på indstillingerne for at få et godt resultat. Efter indstilling blev stegeresultatet godt i alle kategorier.

Den maksimale tilberedning af pommes frites er på 25 minutter, mens den optimale tid var på 25 minutter ligesom ved Ninja Foodi AF300. Den maksimale mængde pommes frites på 1 kilogram er samme mængde som hos Ninja Foodi AF300 og 100 gram mere end Ninja AF100.

Når du løfter låget, stopper airfryeren. Den tænder igen, når du lukker for låget. Modsat eksempelvis vores premiummodel afgiver denne Ninja AG551EU en signallyd, og det digitale display fortæller dig, når det er tid til at vende maden på grillen. Det var dog i praktiske tests muligt at tilberede grillmad uden at vende det.

Modsat de andre modeller i testen kan du også lave mad uden olie. Det anbefales at bruge grøntsagsolie og ikke olivenolie, da maskinen ryger under anvendelse.

Energiforbrug

Sammenlignet med Ninja Foodi AF300 har denne model et højere energiforbrug. Ved 100 gram pommes frites lå forbruget på 104 og 89 watt ved første og anden portion. Ved 100 gram kylling lå det på 111 watt i timen, men forårsruller havde et energiforbrug på 137 watt i timen. Energiforbruget er altså højere end hos Ninja Foodi AF300 i alle kategorier.

Vores vurdering

Dette er en god airfryer, hvis du søger efter et godt alternativ til din ovn eller grill, hvormed du kan tilberede velsmagende mad uden store mængder olie. Prismæssig placerer den sig i mellemprisklassen og midt imellem Ninja Foodi AF300 og Ninja AF100. Den har en mindre kapacitet end Ninja Foodi AF300, men flere funktioner, og så er den billigere.

Type: Airfryer og grill Effekt i watt: 2.460 W Kapacitet i liter: 3,8 L Kapacitet i kilogram (kg): 1 kg Minimum temperatur i grader celsius: 40 °C Maskimal temperatur i grader celsius: 260 °C Maksimal temperatur på ydersiden: 30,9 °C Antal kurve: 1 stk. Non-stick-belægning: Ja Dele tåler opvaskemaskine: Ja Forudindstillede programmer: 6 programmer Automatisk sluk: Ja Timer: Ja Temperaturindikator: Ja Justerbar termostat: Ja Varmholdningsfunktion: Ikke angivet Turbosystem: Nej Dehydreringsfunktion: Ja Ledningslængde i centimeter (cm): 87 cm Farve: Sort og sølv Mål i cm (H x B x D): 29 x 40 x 43 cm Vægt i kilogram (kg): 9,4 kg

Philips HD9870/20

bedste airfryer med smart-teknologi

4.7
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4.5
 • Brugervenlighed
  4.5
 • Tilberedning af pommes frites (optimal mængde)
  5
 • Tilberedning af kyllingelår
  5
 • Rengøring
  4.5
Fordele
 • pros-icon.svg Smart-teknologi beregner stegetid ud fra valgte ret/råvare
 • pros-icon.svg Ingen forvarmning nødvendig
 • pros-icon.svg Beregnet til anvendelse af meget lidt eller ingen olie
 • pros-icon.svg 9 muffinsforme medfølger
 • pros-icon.svg Nem at åbne og lukke med skuffe, der kører på skinner, så den nemt glider op og i og kan stå åben
 • pros-icon.svg Dele nemme og hurtige at rengøre og tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Yderside bliver ikke varm (28,1 °C), laveste temperatur i test
 • pros-icon.svg Velegnet til en hel kylling
 • pros-icon.svg Kan opvarme pizza, uden at pizzaen bliver blød
Ulemper
 • cons-icon.svg Kræver tilvænning at forstå de forskellige programmer også med smart-teknologi
 • cons-icon.svg Bunden er svært at rengøre, da den ikke har samme belægning som dele, der tåler opvaskemaskine
 • cons-icon.svg PTFE i belægningen

Detaljeret gennemgang

Med denne Philips HD9870/20-airfryer får du en model med smart-teknologi, der hjælper dig med tilberedningen. Den kan desuden også anvendes uden forvarmning, hvilket sparer tid. Ligesom den anden Philips-model har du mulighed for at knytte den til den dertilhørende app, der giver dig et hav af lækre opskrifter og idéer.

Brugervenlighed

Denne airfryer kan ligesom Philips Avance Collection-modellen og Cosori Dual Blaze anvendes til at stege en hel kylling. Den har ligesom Ninja AG551EU et stegetermometer, og ligesom ved Philips Avance har denne ikke brug for at blive forvarmet. Den har en varmholdningsfunktion, der kan indstilles til op til 30 minutter. Til sammenligning kan Cosori Dual Blaze indstilles til at holde maden varm i 60 minutter. Ifølge vores undersøgelser var skuffen brugervenlig. Den sidder på skinner, der gør det nemt at åbne og lukke den. Ydersiden af airfryeren bliver ikke mere end 28,1 grader varm, hvilket er et plus og den laveste ydersidetemperatur i test. De løse dele tåler maskinopvask.

Tilberedning og app-funktion

Den maksimale mængde og tilberedningstid af pommes frites er på 1,4 kilogram og 31 minutter. Ifølge vores undersøgelser er den optimale tid på 23 minutter. Den er hurtigere end Philips Avance, der ved samme mængde bruger 32 og 28 minutter til pommes frites. Kyllingelår klarer den på 22 minutter, hvilket er det samme som Philips Avance, men den bruger 14 minutter på tilberedning af forårsruller 14 minutter. Det er to minutter hurtigere end Philips Avance. En tærte tilbereder den på 30 minutter, når en tærteform på 20 centimeter i diameter anvendes. Til sammenligning tog det Philips Avance 15 minutter ved en tærteform på 16 centimeter. Til tilberedning af en kage har den brug for 30 minutter, hvor Philips Avance klarede det på 25 minutter. Den kunne i praktiske tests opvarme pizza, uden at pizzaen blev blød, hvilket godt kan være et problem med airfryere.

Ligesom Cosori og den anden Philips-model kan du stege en hel kylling i denne airfryer. Den adskiller sig fra mange andre modeller ved, at du ikke behøver forvarme den.

Den adskiller sig fra de andre modeller i testen ved at være udstyret med smart-teknologi, der beregner den optimale tilberedelsestid og temperatur, alt efter hvilken ret du vil lave. Ifølge vores tests fungerer smart-teknologien efter hensigten, men det krævede i praktiske tests tilvænning at forstå de forskellige programmer og funktioner.

Energiforbrug

Sammenligner man energiforbruget hos de to Philips-modeller har denne Philips HD9870/20 et lavere energiforbrug bortset fra tilberedelse af forårsruller. Til 100 gram pommes frites har den et energiforbrug på 81 watt i timen ved første og 71 watt ved anden portion. Energiforbruget ved 100 gram kylling ligger på 93 watt i timen, men det ligger på 168 watt i timen ved forårsruller.

Vores vurdering

Dette er den dyreste model i vores airfryer test. Den egner sig til 3 til 4 personer og er den eneste model i test, der er udstyret med smart-teknologi, der beregner den optimale tilberedningstid og temperatur. Det er altså den bedste airfryer til dig, der gerne vil have en fuldautomatisk maskine, der klarer det hele for dig, samtidig med, at du stadig kan tilberede sundere retter, der ikke kræver så meget olie. Et godt sundere alternativ til en traditionel frituregryde eller traditionel ovn.

Type: Airfryer Effekt i watt: 2.225 W Kapacitet i liter: 7,3 L Kapacitet i kilogram (kg): 1,4 kg Minimum temperatur i grader celsius: 60 °C Maskimal temperatur i grader celsius: 200 °C Maksimal temperatur på ydersiden: 28,1 °C Antal kurve: 1 stk. Non-stick-belægning: Ja Dele tåler opvaskemaskine: Ja Forudindstillede programmer: 5 programmer Automatisk sluk: Nej Timer: Ja Temperaturindikator: Ja Justerbar termostat: Ja Varmholdningsfunktion: Ja Turbosystem: Nej Dehydreringsfunktion: Nej Ledningslængde i centimeter (cm): 96 cm Farve: Hvid Mål i cm (H x B x D): 32 x 33 x 44 cm Vægt i kilogram (kg): 8,35 kg

Guide Sådan vælger du den bedste airfryer

 
Ninja_Foodi_AF300-transformed.png

Ninja Foodi AF300

Ninja-AF100.webp

Ninja AF100

Philips-HD9650-90-Airfryer-XXL-Avance-transformed.png

Philips Avance Collection XXL HD9650

Cosori-Dual-Blaze.webp

Cosori Dual Blaze

Ninja_AG551EU-transformed.png

Ninja AG551EU

Philips-HD9870-20.webp

Philips HD9870/20

TestScore TestScore
Info
5.0
star star star star star
4.8
star star star star star
4.7
star star star star star
4.8
star star star star star
4.3
star star star star star
4.7
star star star star star
Type Airfryer Airfryer Airfryer Airfryer Airfryer og grill Airfryer
Effekt i watt 2.470 W 1.550 W 2.225 W 1.700 W 2.460 W 2.225 W
Kapacitet i liter 2 x 3,8 = 7,6 L 3,8 L 7,3 L 6,4 L 3,8 L 7,3 L
Kapacitet i kilogram (kg) Ikke angivet 0,9 kg 1,4 kg Ikke angivet 1 kg 1,4 kg
Minimum temperatur i grader celsius 160 °C 40 °C 40 °C 80 °C 40 °C 60 °C
Maskimal temperatur i grader celsius 240 °C 210 °C 200 °C 205 °C 260 °C 200 °C
Maksimal temperatur på ydersiden 33 °C Ikke angivet 32,6 °C Ikke angivet 30,9 °C 28,1 °C
Antal kurve 2 stk. 1 stk. 1 stk. 1 stk. 1 stk. 1 stk.
Non-stick-belægning Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Dele tåler opvaskemaskine Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Forudindstillede programmer 6 programmer 4 programmer 5 programmer 12 programmer 6 programmer 5 programmer
Automatisk sluk Ja Nej Ja Nej Ja Nej
Timer Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Temperaturindikator Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Justerbar termostat Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Varmholdningsfunktion Ja Nej Ja Ja Ikke angivet Ja
Turbosystem Nej Nej Ja Nej Nej Nej
Dehydreringsfunktion Ja Ja Nej Nej Ja Nej
Ledningslængde i centimeter (cm) 80 cm 80 cm 100 cm 99 cm 87 cm 96 cm
Farve Sort Anthracit Sort Grå Sort og sølv Hvid
Mål i cm (H x B x D) 32 x 40 x 37 cm 35 x 28 x 34 cm 43,3 x 32,2 x 31,6 cm 35 x 30 x 39 cm 29 x 40 x 43 cm 32 x 33 x 44 cm
Vægt i kilogram (kg) 8,43 kg 5,2 kg 8,15 kg 6,39 kg 9,4 kg 8,35 kg
Brugeranmeldelser 5 5 4.5 5 5 4.5
Brugervenlighed 5 4 4.5 5 4 4.5
Tilberedning af pommes frites (optimal mængde) 5 5 5 4.5 3.5 5
Tilberedning af kyllingelår 5 5 5 5 4 5
Rengøring 5 5 4.5 4.5 5 4.5
Tjek billigste pris Set til 1.308 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
DataWorld På lager
Set til 999 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Coop.dk På lager
Set til 1.999 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Elgiganten På lager
Set til 1.599 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
10-4 På lager
Set til 1.762 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager
Set til 3.328 DKK Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Punkt1 På lager

I denne købsguide stiller vi skarpt på kapacitet og vægt, men også på brugervenlighed, tilberedning og tilberedelsestid samt energiforbrug. Vi kigger også på, hvor nemme de er at rengøre og på programmer og funktioner.

Kapacitet

Når du vælger en airfryer bør du kigge på dens kapacitet. En airfryer er mindre end en ovn, og der er ikke mulighed for at tilberede maden i flere lag. Du kan få modeller med en eller to skuffer. En model med to skuffer har ikke nødvendigvis en større kapacitet, men giver dig mulighed for at tilberede forskellige retter samtidig. I denne test har vores bedst i test også den største kapacitet på 7,6 liter fordelt på to skuffer, mens de andre modeller har én skuffe.

Der er ingen endegyldig regel for, hvor mange liter egner sig til, hvor mange personer, da det afhænger af, hvor meget de spiser. Generelt set vil en airfryer på under 4 liter som eksempelvis Ninja-modellerne være til 1 til 2 personer. En airfryer på 4 til 8 liter egner sig til 3 til 4 personer afhængig af retten. I testen er alle airfryere bortset fra Ninja-modellerne på mellem 4 og 8 liter.

Brugervenlighed

I henhold til brugervenlighed er der flere parametre, der spiller ind. Her kigger vi på betjening, tilberedningstid, og hvor nemme de er at rengøre. Vægten spiller også en rolle.

Betjening af programmer og funktioner

Betjeningen af en airfryer vil foregå på et kontrolpanel med knapper eller et touch-display. Nogle modeller, ligesom eksempelvis Ninja AG551EU, har et digitalt display. Her er det en præferencesag, om man foretrækker det ene frem for det andet. Det vigtigste er, at knapperne er let forståelige.

På Ninja AF300 og Ninja AF100 står der eksempelvis på knapperne, hvad de er beregnet til. Det gør anvendelsen intuitiv. På Philips HD9870/20 skal du til sammenligning læse brugermanualen grundigt for at forstå, hvordan du skal indstille den.

De forskellige modeller har forskellige funktioner. De kan alle tilberede pomfritter og kyllingelår, da de som udgangspunkt er tænkt som erstatning til frituregryder. Mange modeller såsom Ninja Foodi AF300, Ninja AF100 og Cosori Dual Blaze kan bruges til forskellige ting såsom dehydrering af frugt og grønt. Nogle kan også bruges til bagning samt opvarmning og optøning af frosne madvarer. Mange har også en grillfunktion, der fungerer som en grill i en ovn. Ninja AG551EU adskiller sig eksempelvis ved, at der medfølger en grillplade, så den også i mindre omfang kan erstatte en udendørs grill.

De fleste modeller er udstyret med forudindstillede programmer, så du blot skal vælge et program til kagebagning, hvis du eksempelvis vil bage en kage. Ofte følger der en opskriftsbog eller adgang til opskrifter med, så du kan følge modellens egne opskrifter.

Vil du gerne eksperimentere, bør du sikre dig, at du har mulighed for at indstille temperatur og tilberedningstid manuelt. Det er også ideelt at kunne indstille den manuelt, hvis du ikke synes, programmet har tilberedt en ret efter din smag. Du kan på den måde forlænge eller nedsætte tilberedningstiden efter ønske.

Tilberedningstid

En airfryer er hurtigere end en ovn. Men nogle modeller kræver opvarmning, men den begrænser sig generelt til omkring 10 minutter eller mindre alt efter model. Nogle modeller har ikke behov for at blive opvarmet, så du sparer tid.

Der er forskel på, hvor hurtigt de tilbereder de forskellige retter. Vi har i vores anmeldelse lavet en oversigt over, på hvor mange minutter en given model tilbereder pommes frites, kyllingelår, forårsruller, tærte og kage. Fælles for dem alle er, at tilberedningstiden ikke overstiger 30 minutter for nogle af retterne. Hvor muligt har vi også angivet den optimale tilberedningstid for en ret.

Rengøring

Hos alle modellerne i vores test er de aftagelige dele forsynet med en slip-let-belægning, der gør dem nemme at vaske af i hånden. De løse dele kan hos alle modeller også komme i opvaskemaskinen, hvilket er en fordel.

Vægt og design

Vægten spiller en rolle, hvis du gerne vil flytte rundt på din airfryer. Mange vælger ikke at have deres airfryer stående fremme permanent. Derfor er det nødvendigt at kigge på vægten, så du er sikker på, du kan flytte rundt med den. Vægten spænder i vores test fra 5,2 kilogram som det letteste til 9,4 kilogram.

Vil du lade din airfryer stå fremme, bør du kigge på designet og størrelsen. I henhold til design bør du eksempelvis kigge på, hvor den varme luft kommer ud. På de fleste modeller i vores test kommer den ud bagpå maskinen. Ninja AF100 er undtagelsen. På denne model kommer luften ud af toppen. Det gør det muligt at sætte den tæt ind til væggen, hvor du ved de andre skal sørge for at holde en god afstand fra væggen. Luften omkring skal kunne cirkulere, og du bør sørge for at lufte rummet ud.

Energiforbrug

Energiforbruget varierer, alt efter hvad du tilbereder i din airfryer. Vi har i vores anmeldelser baseret energiforbruget på en tilberedelse af 100 gram pomfritter ved første og anden portion samt 100 gram kyllingelår og 100 gram forårsruller.

Det laveste energiforbrug ved tilberedning af første portion pomfritter ligger på 76 watt i timen, mens det højeste er på 104 watt. Ved anden portion spænder forbruget mellem 68 watt som det laveste til 89 watt i timen.

Ved tilberedelse af kyllingelår var det laveste forbrug på 45 og det højeste på 114 watt i timen, mens det for forårsruller lå på 94 og 168 watt i timen.

FAQ

Hvilken airfryer er bedst i test?

Den bedste airfryer i test er Ninja Foodi AF300. Den har som den eneste model i test 2 skuffer og en stor kapacitet. Den tilbereder sprød mad som kyllingelår og pomfritter og er desuden dejlig nem at betjene. Og så tåler alle aftagelige dele maskinopvask.

Hvad kan man tilberede i en airfryer?

Afhængigt at modellen kan du tilberede alt. Flydende mad kræver dog at du kan indsætte små skåle eller beholdere i skuffen.

Er en airfryer dyr i strøm?

Nej en airfryer er ikke dyr i strøm. Typisk vil den bruge ca. halvt så meget strøm som en ovn.

Kan en airfryer erstatte en ovn?

Om en airfryer kan erstatte en ovn afhænger af dine madvaner. En airfryer kan tilberede de samme ting som en ovn men i mindre mænger.

Kan man varme frosne rundstykker i en airfryer?

Ja du kan sagtens varme frosne rundstykker i en airfryer.

Kan man opvarme mad i en airfryer?

Ja du kan opvarme mad i en airfryer.

Kan man bruge staniol i en airfryer?

Det anbefales ikke at bruge staniol i en airfryer kan det kan forhindre luften i at cirkulere optimalt.

Kildeliste Airfryer

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. Tænk har testet 28 forskellige airfryers, heriblandt:

  Ninja
  Foodi Dual Zone AF300EU

  Philips
  HD9650/90 Airfryer XXL Avance

  Ninja
  Foodi AG551EU

  Philips
  HD9870/20 Premium XXL

  Se hele testen her

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen. Råd & Rön har testet 46 airfryers, bl.a:
  Ninja
  ModelFoodi Dual Zone AF300

  Philips
  ModelHD9650/90 Premium XXL

  Philips
  ModelHD9867/90

  Se hele testen her

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter. Which har testet og anmeldt 5 airfryers, fx:

  Ninja
  Foodi MAX AG551UK

  Ninja
  AF100UK Air Fryer

  Se hele testen her

 • Flag Techradar.com Chevron down

  Techradar er et Amerikansk online magasin, der anmelder og tester elektroniske produkter og gadgets til hjemmet.

  Se deres anmeldelse af Ninja

  AF100UK Air Fryer her

×