Airfryer TEST: Her er de bedste airfryers

Kunne du godt tænke dig at få sprøde pomfritter, som dem du får fra grillen? Eller vil du bare gerne kunne lave lækre kartoffelbåde og grøntsager, uden de behøver dyppes i olie? Så er en airfryer netop det, du har brug for. Med varm luft og en spiseske olie kan du fremtrylle det sprødeste tilbehør til maden. I vores airfryer test hjælper vi dig til at vælge den bedste.

De 8 udvalgte modeller

Artikel af Miklas

Det er lækkert med en omgang pølsemix eller en ren bakke pomfritter fra grillen. Fordi de er helt og aldeles sprøde. Der er bare den hage ved dem, at de er hamrende usunde, fordi de er stegt i olie. Det kan du komme udenom med en airfryer, som med bare en spiseskefuld olie kan give dig en lækker omgang pølsemiks, chilikartofler eller rodfritter, der er lige så sprøde og lækre, som når du bestiller dem udefra.

Airfryers vinder mere og mere tilpas i de danske køkkener, fordi de kan tilberede det samme som en frituregryde, uden der skal bruges flere liter olie. Med ActiFry fra Tefal tog det for alvor fart, og der er nu et væld af airfryers – som benytter sig af teknologier efter samme princip som Tefal – at vælge mellem på markedet.

Så hvilken airfryer skal du vælge? Det giver vi dig vores bud på herunder, hvor vi gennemgår de 8 bedste airfryers.

Er du ret penibel, når det kommer til din mad? Det må du og kan du også være med en air fryer, da den tilbereder mad til perfektion. Der er naturligvis forskel på de airfryers, der er på markedet lige nu. For at gøre det så nemt for dig at anskaffe dig dit nye køkkenredskab som muligt, har vi derfor udvalgt de 8 bedste airfryers.

Og hvordan har vi så gjort det? Jo, det har vi ved at gennemsøge hele nettet for diverse modeller. Hernæst har vi læst en masse uvildige test og sat dem op mod de anmeldelser, der ligger fra forbrugerne. Efter længere tids research er vi således kommet frem til, at de 8 modeller herunder er dem, der er i den bedste kvalitet, og som giver dig allermest for pengene.

For at give dig så reelt et billede af, hvad du kan forvente dig af de enkelte modeller, fremhæver vi fordele og ulemper og går i dybden med nogle af de bedste funktioner eller features, som er kendetegnet for den enkelte airfryer.

Tilbage er der kun at sige rigtig god læsning – vi håber, vi hjælper dig godt på vej til din nye airfryer.

Det mener vores produkteksperter

Som testvinder hos Forbrugermagasinet Tænk i 2020 er der ingen tvivl om, at Philips HD9650 airfryer er en af de bedste airfryers på markedet lige nu. Med en ny Twin TurboStar-teknologi er den designet til at bruge meget lidt eller slet ingen olie i madlavningen.

Denne smarte airfry fra Philips er udstyret med en Twin TurboStar-teknologi, som med et kraftigt varmelegeme og en kraftig motor hvirvler luften rundt i hele kurven og giver den perfekte sprødhed. Men, teknologien gør det også muligt at udtrække mere fedt fra maden, så maden bliver endnu sundere. Endeligt slipper du også for den kraftige lugt af olie, som ellers er meget fremtræden ved brug af en frituregryde.

Brug den til steg, grill og bag

Denne Philips airfryer har fået så mange gode anmeldelser med sig, fordi den ikke bare begrænser sig til at kunne stege dine pomfritter eller kartofler. Den kan nemlig også grille og bage, hvilket du finder en vejledning til i den bog, der følger med ved købet af airfryeren.

5 forudindstillede programmer

Det bliver nemmere end nogensinde før at tilberede mad med Philips Airfryer, da den har hele 5 forudindstillede programmer. Dem kan du vælge mellem på den digitale grænseflade, hvor du bare med et enkelt tryk vælger, om du ønsker at tilberede fisk, kyllingelår, kartoffelbåde eller kød. Med en smart drejeknap til temperatur og tilberedningstid, kan du lave mad uden at bekymre dig over, om det brænder på.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Grill, bag og rist
 • plus-circle.svg Stor kapacitet
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Det har ikke været muligt at finde ulemper

Det mener vores produkteksperter

Fritel SnackTastic 4202 er en airfryer perfekt til dig, der enten bor selv eller ikke har så meget plads i køkkenet. Den er nemlig beregnet til tilberedning af små portioner, når du lige skal have en snack eller skal spise selv til aftensmad.

Leder du efter en god airfryer, der kan lave en god lækker snack bare til dig? Så er SnackTastic den perfekte løsning. For med den kan du lave pomfritter, kylling eller hvad end, du har lyst til at stege, til 1-2 personer. Fordi den ikke fylder mere, er der plads til den i selv det mindste køkkenskab eller på det mindste kollegieværelse.

Det gode er, at du kan lave pommes fritter med den, uden det lugter af olie over det hele imens og efterfølgende.

Næsten ingen brug af fedt

Har du lyst til pomfritter, men vil du helst ikke spise alt for usundt, er hjælpen nær. For denne smarte airfryer har et meget begrænset brug af fedt og bruger faktisk helt op til 80% mindre fedt sammenlignet med en frituregryde. Der er derfor hurtigt sparet nogle kalorier.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Bruger næsten ingen plads
 • plus-circle.svg Mad er klar på maks 1 time
 • plus-circle.svg God til studerende eller folk, der bor alene
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Lille kapacitet

Det mener vores produkteksperter

Med denne smarte Philips Airfryer kan du benytte varmluft i stedet for store mængder af olie til at tilbrede pomfritter, rodstænger eller kartoffelbåde til aftensmaden. Twin TurboStar-teknologien sørger for at fjerne så meget fedt fra som muligt, samtidig med at den gør fritterne knasende sprøde.

Med denne fantastiske airfryer fra Philips kan du lave mad, der er lige så sprødt og lækkert som det, du får udefra. Det bedste er, at den steger fritter, kyllingelår og andre lækre madvarer med 90% mindre fedt. Det får ikke kun maden til at smage bedre, men giver også færre kalorier på kontoen. En glimrende pomfrit maskine, hvis du vil begynde på friture uden olie.

Smart QuickControl-drejeknap

Med den smarte QuickControl-drejeknap er det muligt at indstille den rette temperatur med et enkelt tryk. Når temperaturen er indstillet, skal du bare med endnu et lille klik dreje på den for at indstille klokkeslættet. Herefter er det bare at trykke igen og så kører den af sig selv, indtil maden er færdigtilberedt.

Lækre opskrifter på Philips app

Når du køber denne airfryer fra Philips følger der også en gratis app med, der er fyldt med lækre og nemme opsrifter på snacks og måltider. Dermed løber du aldrig tør for ideer til, hvad du skal lave. Appen fungerer både på IOS og Android.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg God kapacitet
 • plus-circle.svg Nem at rengøre
 • plus-circle.svg Forudindstillede programmer
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke lige så stor en kapacitet som andre airfryers fra Philips

Det mener vores produkteksperter

Med en stor kapacitet er denne airfryer fra Tristar det oplagte valg til familien, der godt kan lide at stege fritter, grøntsager og andet lækkert tilbehør. Takket være luftkonvektion med høj hastighed har du mulighed for at bage, stege og grille nærmest uden at bruge olie.

Tristar Mini Crispy Airfryer er rigtig flot og lækker i designet, og er så kompakt bygget, at den ikke optager særlig meget plads i køkkenet. Det er derfor en fornøjelse at bruge den til at lave mad. Sammen med en kapacitet på hele 2 liter er det mere end muligt at lave mad til hele familien – for kapaciteten gør det nemlig muligt at lave to portioner pommes på én gang.

En god airfryer til en billig pris

Flere af modellerne her i vores airfryer test er en anelse dyre i indkøb. Men, det gælder ikke for denne model fra Tristan, som kan fås for under 500 kroner. Det gør den til et ekstra godt køb. Kvalitet er ikke noget, du går på kompromis med, da den kan tilberede mad til perfektion og gør det om og om igen. Vil du derfor gerne have en god airfryer til forholdsvis få penge, er denne et rigtig godt og oplagt valg.

Non stick belægning gør rengøring nemt

Ligesom de andre modeller her i vores airfryer test har denne også en lækker og praktisk non stick belægning. Det er fantastisk, da det gør det nemt at fjerne madrester og andet, der ligger tilbage, når fritterne eller grøntsagerne er blevet spist.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Timer
 • plus-circle.svg Skridsikre fødder
 • plus-circle.svg Billig i indkøb
 • plus-circle.svg Stor kapacitet
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Har ikke rapid air teknologi

Det mener vores produkteksperter

Med en kapacitet på hele 1,7 kilo er der mere end rigeligt plads til at lave fritter og andre lækre snacks til hele familien. OBH Actifry Genius er en rigtig god og stabil maskine, tilbereder maden perfekt og holder den varm, indtil maden skal spises, med hjælp fra den automatiske funktion.

Med denne actifry fra OBH bliver du på ingen måder begrænset i madlavningen. For med hele 9 tilberedningsfunktioner er det muligt at lave et væld af retter. Du vælger blot en ud af de 9 funktioner alt efter, hvad du godt kunne tænke dig at tilberede: pommes fritter? kylling? Eller måske grøntsager? Valget er op til dig – så sørger maskinen blot for at tilberede det til perfektion uden brug af særlig meget olie.

Hold maden varm, til den skal spises

Selvom det øvrige tilbehør til maden måske ikke er færdig, når airfryeren er klar med kartofler, kyllingen eller det, du nu tilbereder, kan maden stadig holdes varm, indtil den skal serveres. Denne airfryer er nemlig udstyret med en automatisk funktion, der effektivt holder maden varm, uden at gøre den slatten efterfølgende.

Brugervenligt design

Det er nemt og enkelt at bruge maskinen. Den er nem at tilgå og med ganske få tryk, er du i gang med at lave det lækreste tilbehør til aftensmaden. Der er desuden også 2 års garanti på airfryeren, hvilket er din garanti for, at du får en maskine i rigtig god kvalitet.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Stor kapacitet
 • plus-circle.svg Med non stick belægning
 • plus-circle.svg Smart design
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg App med opskrifter følger ikke med

Det mener vores produkteksperter

Sætter du pris på et godt og lækkert design? Det er , hvad du får med denne airfryer fra Philips, som skiller sig ud med sit meget æstetiske og strømlinede udtryk. Funktionerne er også helt i top og hænger godt sammen med de kræfter, der er brugt på designet.

Med Philips Airfryer XXL får du tilberedt maden helt perfekt. Modellen her er nemlig udstyret med Smart Sensing-teknologi, der helt automatisk justerer både tid og temperatur under madlavningen. Det er der ingen andre airfryers, der kan. Dermed kan du altid være sikker på at få helt perfekt tilberedte retter hver eneste gang.

7x hurtigere luftstrøm med Radid Air

Med Philips Airfryer XXL kan du være sikker på at få sprøde pommes fritter eller sprødt kyllingeskind, da Rapid Air skaber 7x hurtigere luftstrøm. Det giver et meget sprødere resultat sammenlignet med andre airfryers.

Eksklusiv adgang til NutriU-app

God mad er, hvad du får med denne airfryer. For når du køber modellen her, får du helt eksklusivt adgang til appen NutriU. Her kan du gennemse hundredvis af lækre og smagfulde opskrifter, som du alt sammen kan lave med din airfry. Der medfølger også en opskriftsbog, som du kan bladre i med det samme, du får din airfry leveret.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg God kapacitet
 • plus-circle.svg Lækkert design
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg En dyr airfryer

Det mener vores produkteksperter

Med OBH Actifry Genius 2 bliver det nemmere end nogensinde før at lave sunde og velsmagende retter. Der kan laves helt op til 8 portioner med bare lidt eller slet ingen olie. Med Dual motion-teknikken bliver maden perfekt tilberedt. Der medfølger både en pande og skål.

Det smarte ved denne OBH airfryer i modsætning til de andre i vores test er, at der følger en pande og en skål med. Sammen med den kraftige varme luft er det dermed muligt at lave hele to retter på samme tid. Det vil sige, at du sagtens kan lave kartofler i skålen, mens du griller fisk eller kylling på panden. Det gør madlavningen endnu nemmere.

Timer og 9 tilberedningsprogrammer

Med denne airfryer behøver du nærmest ikke at tænke selv, når du laver mad. For den er forsynet med 60 minutters timer, varmefunktion og hele 9 tilberedningsprogrammer, som du kan bruge alt efter, hvad du laver af mad. Når først du har valgt et program, står maden og passer sig selv, indtil det er færdigt. Nemmere bliver det ikke at lave god, sund og lækker mad.

Nem at bruge i køkkenet

Modellen her hedder XL, fordi den er beregnet til børnefamilier, hvor der er mange munde at mætte. Den er derfor også derefter i størrelsen. Dog er det ikke noget problem at finde plads til den i skabet, ligesom det heller ikke er svært at sætte den i gang – det opvejer en del for, hvor meget den fylder. Det kræver kun nogle enkelte tryk på nogle knapper, og så er du i gang med at lave mad.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Perfekt til familier (8 portioner)
 • plus-circle.svg Flot design
 • plus-circle.svg Mange tilberedningsprogrammer
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Kræver god plads i køkkenet

Det mener vores produkteksperter

Delonghi Multifry er en airfryer, der fortjener en plads i vores test, fordi den er et innovativt køkkenreskab, der på bedste vis formår at kombinere en frituresteger med en multikoger. Mad fra alle verdens hjørner kan derfor tilberedes med denne fantastiske airfry.

Når der skal tilberedes friske kartofler eller grøntsager, kræver det kun 1,4 cl olie at få dem til at være sprøde. Det kan lade sig gøre takket være en god varme og smarte teknologier. Vil du gerne have en sundere og naturligere tilberedning, er den derfor et rigtig fint valg.

Lav din livret

Med modellen her kan du spise dig mæt i din livret lige så ofte, som du gerne vil. Det kan lade sig gøre takket være den kombinerede indsats fra to varmeelementer og en blæser, der effektivt fordeler varmen omkring maden. Elsker du risotto, eller vil du hellere have en lækker ret fuld af grøntsager, er det bare med at komme i gang.

Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Gode brugeranmeldelser
 • plus-circle.svg Mange programmer
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ser lidt klodset ud
 • minus-circle.svg I den dyre ende af spektrummet

Arifry? Actifryer? Har du svært ved at finde ud af, hvad forskellen er? Det er meget forståeligt, da du langt fra er den eneste. Forvirringen er også meget berettiget, da det i bund og grund er det samme. Det forholder sig nemlig sådan, at Airfry er den fælles betegnelse for frituregryder, der bruger varmluft og mindre olie, mens Actifry er en teknologi, som Tefal har skabt, som netop også benytter sig af vamluft og mindre olie ved tilberedning af mad.

Du går derfor ikke på kompromis ved at vælge en Airfry frem for en Actifry, da de fungerer på samme måde og altså giver dig sundere pomfritter, kartoffelbåde eller hvad end, du godt kunne tænke dig at tilberede.

Airfry vs frituregryde – med eller uden olie

Er du lidt i tvivl om, hvad der er det bedste at vælge? Det kan vi godt forstå, da de godt kan minde meget om hinanden og også begge giver en saftig smag og en sprød overflade. Dog er tilberedningsmetoden helt anderledes med en frituregryde sammenlignet md en airfry.

Brugen af olie (eller ingen olie)

En traditionel frituresteger bruger ret meget olie, mens en airfry til sammenligning kun skal bruge en spiseske olie for at skabe samme sprødhed – altså meget lidt olie, da det er baseret på varmluft friture teknologi. Maden får selvfølgelig ikke den fedtede smag, som er kendetegnet for mad lavet i en frituregryde – så hvis du bedst kan lide dette, er der selvfølgelig ingen tvivl om, at en klassisk frituregyde måske er bedre.

Vil du dog gerne tilberede maden på samme måde men med betydeligt mindre fedt for at gøre det sundere, vil en airfryer være det absolut bedste valg. For selvom den virker fritteret, er den det ikke på den fedtede og usunde måde. Et airfryer kan sagtens fungere glimrende som en god pommes frites maskine, selvom det er en fedtfattig frituregryde.

Rengøring

Er du stadig i tvivl, er det især på rengøring, at de to forskellige køkkenmaskiner skiller sig ud. For olie er bestemt ikke nogen nem fætter, når det kommer til rengøring. Det kan være svært at holde rent og lækkert, ligesom du også er nødt til at skifte olien med jævne mellemrum, så den ikke bliver klam og harsk.

I en airfryer er der non stick belægning, som gør det nemt at fjerne madrester efter brug, ligesom aftagelige dele ofte også kan gå i opvaskemaskinen. Ellers kan det på et kort øjeblik gøres med en opvaskebørste og opvaskemiddel.

Så her vil en airfryer uden tvivl være det bedste valg.

Størrelse

Begge typer kan fås i forskellige størrelser, men da en frituresteger skal have plads til en vis mængde af olie, er det begrænset, hvor lidt den kan komme til at fylde. Her er en airfryer noget mere alsidig, da den kan fås helt ned 1-portions størrelse til den studerende, der ikke har meget plads.

Der er derfor flere forskellige ting, du skal gøre op med dig selv omkring, når du skal tage en beslutning om, hvorvidt du ønsker en airfryer eller en frituresteger. Vi vil til enhver tid anbefale at købe en airfryer, da det er et sundere og mere praktisk valg.

Inden du køber en airfryer

Køkkenmaskiner er altid værd at gøre nogle ekstra overvejelser omkring, inden man køber. Det gælder også for vores airfryer bedst i test, da de varierer meget i kapacitet, og hvad der er mulighed for at lave med dem.

Du bør gøre dig følgende overvejelser:

 • Hvor stor en kapacitet skal den have?
 • Skal den have timer?
 • Skal den selv kunne indstille temperatur?
 • Betyder prisen noget for dig?

Det er i virkeligheden meget simple overvejelser, du skal gøre dig. Men, de er afgørende for, hvor glad du bliver for din airfryer, og at du ikke ender med at bytte den eller sende den tilbage som noget af det første.

Kapacitet/størrelse

Inden du tager en beslutning om, hvilken af vores airfryers bedst i test, du skal have, bør du overveje, hvor meget kapacitet du har brug for. Med det mener vi, hvor mange portioner, du har brug for, der skal kunne tilberedes ad gangen. Flere af modellerne kan tilberede mellem 5-8 portioner, men vi har også en enkelt model i vores test, der kun er beregnet til 1-2 portioner.

Skal du handle på vegne af familien, kan vi varmt anbefale at se på de modeller, der kan tilberede op til 8 portioner ad gangen, da det sikrer, at du ikke skal lave mad ad to omgange. Omvendt er der ikke brug for det, hvis I primært er to, der skal laves mad til.

Så tænk dig nøje om, da du bliver mere end glad for at vælge den rette størrelse.

Timer

Vil du gerne have en airfryer med timer? Eller betyder det ikke så meget? Det er også en vigtig overvejelse at gøre dig, da det er en meget smart funktion, der gør det endnu nemmere for dig at lave mad. Alle modeller her i vores airfryer test har timerfunktion, som gør det muligt at indstille den tid, den skal tage om at tilberede maden. Det er en meget smart funktion, da du dermed kan være sikker på, at maden ikke brænder på, fordi du glemmer den, eller har travlt med at gøre andet tilbehør til maden færdig.

Temperatur

Vil du gerne kunne justere temperaturen? Så er det også noget, du skal se nærmere på i specifikationerne, når du udvælger din kommende airfryer. Samtlige modeller kan få justeret temperaturen. Men tjek gerne efter en ekstra gang, hvis du finder det nødvendigt.

Justering af temperatur er især værd at overveje, hvis du planlægger at lave mad i den flere gange om ugen. For ved at kunne justere på temperaturen får du mulighed for at lave en længere række af retter.

Pris

Dette er meget vigtigt at overveje i dit køb af en airfryer, da der bare her i vores test er meget stor forskel på, hvad de koster. Den billigste kan du få fra under 500 kroner, mens den dyreste koster mere end 3.000 kroner. Selvom det bare kunne være dejligt at vælge den, du synes er den bedste, er det nødvendigt at se på og overveje prisen, da det måske ikke er alle, der passer til dit budget.

Du ser prisen på produktet ved at klikke dig direkte videre til forhandleren. Her kan du også læse mere om specifikationerne, så du kan se, hvad du får for dine penge.

Husk på, at dyrere ikke nødvendigvis betyder bedre, da det kommer helt an på, hvad du har af behov.

FAQ

Hvilken airfryer er bedst?

Med en titel som testvinder i 2020 er der ingen tvivl om, at Philips HD9650 er den bedste airfryer, du kan få lige nu. Den har også gode teknologier, en stor kapacitet og en brugervenlighed, som matcher de behov, langt de fleste har. Går du derfor udelukkende efter den bedste airfryer, kan vi trygt anbefale dig at købe modellen fra Philips. Læs vores airfryer anmeldelse for mere info. Læs gerne specifikationerne i vores test og på forhandlerens side først, så du er sikker på, at airfryeren matcher dine behov 100%. Der er dog ingen tvivl om, at det er en rigtig god køkkenmaskine, og at du får rigtig meget for pengene ved købet af den.

Hvad er en airfryer?

En airfryer er et sundere alternativ til frituregryden, da den bruger meget mindre olie til at tilberede retter. Ved hjælp af hurtigt cirkulerende luft skaber airfryeren en lækker stegeskorpe samtidig med, at saften og kraften bliver bevaret. Dens særlige egenskab er derfor, at den kan stege og frittere maden uden at bruge en masse fedt – faktisk skal der kun en enkelt spiseskefuld olie til for at tilberede nogle lækre fritter eller grøntsager. Det er derfor en maskine for dig, der gerne vil have mulighed for at lave mad med mindre fedt f.eks. pomfritter, grøntsagsstænger og kartoffelbåde, uden du behøver gå på kompromis med sprødheden. Den fungerer derfor på samme måde som Actifry – her er forskellen blot, at Actifry er en teknologi skabt af Tefal.

Hvilken airfryer skal man vælge?

Sådan helt kort og godt skal du vælge en airfryer, som passer bedst til dig og dine behov. Er du bare dig selv, kan du med fordel vælge den lille og kompakte airfryer fra Fritel. Har du omvendt en stor familie, der godt kan tage fra sig, kan du med fordel vælge en fra Philips eller OBH her fra vores test, som har en høj kapacitet. Vi kan derfor ikke pege på en bestemt model, som vi synes, du skal vælge at købe. Brug i stedet en god rum tid på at læse vores beskrivelser igennem og gør samtidig op med dig selv, hvad du har brug for. Det sikrer, at du får en airfryer, som du bliver glad for nu og på sigt. Vi kan dog med sikkerhed sige, at du bør vælge en af modellerne her fra vores airfryer test, da det er de bedste, du kan få på markedet lige nu.

Din produktekspert

Miklas

Administrator